Green Helmet, nieuwsregisseur

Van alle recente beschuldigingen van media-manipulatie in Libanon, vond ik het "Green Helmet"-verhaal (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7) tot nu toe het minst overtuigend. Tot ik dit filmpje zag van de Duitse publieke regionale omroep NDR. Waarschuwing: niet voor gevoelige kijkers.Ook de BBC heeft blogger Richard North het intussen over "one vast, grotesque theater, staged to maximize as much sympathy and shock out of the situation as possible".En deze video vat het allemaal nog eens samen:(hat tip: Asfaltkonijn)

Reacties

#24720

ivanhoe

 

Ik heb het "Green Helmet"-verhaal altijd het geloofwaardigdst gevonden, hij is er gewoon te veel om toeval te zijn.

Nouwja, mediamanipulatie voor maximaal effect...zoals gezegd in het 2e filmpje, het is van alle tijden...alsof Israël dat niet zou durven...

#24721

Eric Jans

 

<<alsof Israël dat niet zou durven...>>

Tja... al zelfs Reuters het durft!?
Is daarmee de Hezbollah-leugen en het islamistische bedrog weer mooi afgedekt, Ivanhoe?

Fijn: dan kunnen we nu weer overgaan tot de orde van de dag: inhakken op die 'smerige zionisten'.
Alle middelen zijn goed. En wordt er iemand betrapt op een leugentje, op valsheid in geschrifte bij de mondiale voorlichting, dan beschuldig je toch gewoon je tegenstander van hetzelfde. Klaar.
Zééér 'progressief', Ivanhoe. Proficiat!

#24722

Cogito

 

Ik vraag me af waar Israël dat voor nodig zou hebben, met zulke vijanden die hen beschuldigen van de gruwelen die ze zelf doen.

#24723

dof

 

Harald Doornbos kent Green Helmet van ziens, en vindt hem een toffe pee.

Als straf stuurde Geenstijl hem een horde "reaguurders".

http://harryzzz.blogspot.co...
http://www.geenstijl.nl/mt/...

#24751

Willem

 

Dit zijn werkelijk choquerende beelden.

Alleen vraag ik me af of er wel politieke (en geen financiële) redenen achter deze manipulatie zitten. Uiteindelijk gaat het om het maken van de meest spectaculaire beelden, om veel geld te verdienen, en zal de boodschap die eraan wordt verbonden de cameraman worst wezen.

#24756

ivanhoe

 

"Is daarmee de Hezbollah-leugen en het islamistische bedrog weer mooi afgedekt, Ivanhoe?
Fijn"

Waar staat er nu "dat daarmee de Hezbollah-leugen zou afgedekt zijn"?????????????

Foute conclusies trekken omtrent mijn persoon, mij antwoorden op een zelfgestelde vraag in de mond leggen...waarom laat je je van je domste kant zien in die reply Eric? Toch nergens voor nodig?

Bah, vooroordelen, zo links Eric! Je stelt mij teleur.

#24759

dof

 

Ondertussen heeft "Green Helmet" een neiuwe helm.

En volgens AP is met kinderlijkjes zwaaien nu eenmaal onderdeel van hun cultuur:

After hours of digging, Daher emerged with the youngest victim. In a parched voice, he shouted something in Arabic and held the child up for the photographer.

To many in the West, such photographs are surprising; but they are not unusual in the Middle East, where grief and drama are often intertwined, and that can include displaying of bodies.

http://news.yahoo.com/s/ap/...

#24775

Bart

 

Hé Ivanhoe en Eric,

nu moet ik Eric toch wat gelijk geven. Dit zijn beelden die gemanipuleerd zijn om de wereldbevolking te laten zien hoe beestachtig die Israeli's wel zijn. Als je echter een kereltje van 13 daarvoor in positie legt, om toch nog maar betere beelden te kunnen krijgen, dan vraag ik me af, hoe ver die gekken zouden gaan om 'shocking pictures' te hebben. Als ik een nog slechter karakter had zou ik zeggen dat ze af en toe gerust wat lijken kunnen verminken, als die dan te mooi zijn en dus niet gruwelijk genoeg, een keer een bommetje gooien in een kindercrèche, en dan het trieste resultaat filmen en dat op Israel steken, en och god, waarom niet gewoon wat acteurs in huren die boze zionisten kunnen spelen, en dan kan je wat verkrachtingen op camera vastleggen.
Kijk, als ik een kindje zou vinden dat is vermoord door oorlogsgeweld, dan zou ik nooit op het idee komen om dat kindje te gaan 'presenteren'. Ik zou gewoon overmand zijn door verdriet. Je moet toch echt al heel laag zitten om zoiets te gaan doen...

Of Israel dit doet of niet doet, weet ik niet. Ik heb geen enkele reden méér dan voordat ik die groengehelmde King of Cynism zag. We weten wel zeker dat de andere kant het wel doet. En dat dit lager dan laag is.
Dàt zijn de feiten.
Als ik te snel rijd en geflitst wordt, moet ik toch ook niet gaan memmen en zeggen dat een zekere Ivanhoe van lvb.net ook altijd te rap rijdt?
En àls ik dat zou zeggen, dan hoop ik maar dat het democratisch gehalte van onze rechtbanken hoog genoeg is, om mij het zwijgen op te leggen. Want het is een techniek om de aandacht af te leiden van het eigenlijke probleem.
En dat moeten we niet toelaten. Het is een schandalige streek. Punt.

#24813

Peter Fleming

 

@Ivanhoe: zoek de Israëlische equivalent van "Green helmet" en zet het op een blog.

Veel succes!

#24833

Neverbeendead Religion

 

Zoals ik al eerder had vermeld, het is een van de laatste spartelingen van de media die binnenkort geen enkele audio en of video nog kan toelaten als bewijsdragend.
En dat gaat niet beter dan al eens over het onderwerp zelf te rapporteren, mediamanipulatie.

Voor wie mediamanipulatie volgt: de innoveerders zitten nog steeds in grote getale bij de regisseurs van muziekvideoclips waarvan een aantal in hollywood terechtkomt om daar als regisseur films te maken met special effects.
En de harry potters en de lords of the rings worden alsmaar beter. Een vrijwel levensecht paard in full motion met hoofd van een arend en vleugels op de rug in harry potter om een voorbeeld te geven.
En wanneer de media alle audio en video officieel niet meer kan brengen onder de noemer bewijsdragend vanwege software die na verloop van tijd zelfs freeware werd, zit men in een chaos die een betere orde zal teweegbrengen.
Want wanneer je niet meer weet wat er werkelijk gebeurt buiten je muren wanneer je binnen zit, moet je je wereld gevuld met 'practical jokers' meer beanalyseren vanuit het overblijvende universele standpunt.

#24844

Bart

 

juist, je hebt gelijk.
Het probleem is alleen dat beelden er makkelijk in gaan. En jij mag dan wel zelfs overschot van gelijk hebben, jouw visie kost moeite. En zal dus door de dwaze massa niet worden gevolgd. Als de beelden niet meer te vertrouwen zijn, is de democratie in gevaar. Want je wordt gestuurd door de massa. En die massa gaat zich echt niet beter informeren om meer "waarheid" te kennen. Trouwens, waarheid is subjectief. Twintig jaar geleden was het bon ton om een sigaret op te steken (het was dus 'waar' dat een sigaret lekker kon zijn) en was het ondenkbaar dat twee mannen zouden trouwen.
Nu is het ondenkbaar dat je op straat een sigaret op steekt, maar twee mannen staan elkaar ongeneerd te kussen in een winkelcentrum. Want nu is het 'waar' dat een sigaret stinkt en dat homo's meer smaak hebben.
Wie weet wat er binnen 20 jaar waar is? Maar ik vrees dat het nog steeds de beeldencultuur zal zijn die ons regeert. Dat doet ze al van in de oudheid...
Ik vrees eerder dat binnen 20 jaar 'manipulaties voor het goede doel' aanvaard zullen worden, en dus 'waar' zullen zijn. Wie echter gaat bepalen wat het goede doel is, dat wordt het probleem. Gelukkig is Belgie vóór op de rest van de wereld, want hier bepaalt het CGKR dat wel voor ons.
Wrang hé?

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.