Britten hebben Afrikaanse genen

Volgens een Britse studie heeft een derde van de Britse mannen Afrikaanse genen. 2.500 Britten uit Yorkshire werden onderzocht op het verband tussen hun DNA en hun achternaam. Uit de resultaten kon men afleiden dat een derde van de mannen een zeldzaam Y-chromosoom bezat dat alleen bij mensen met West-Afrikaanse origine aanwezig is. Het grootste deel van de Britse zwarte bevolking kwam op het eiland na immigratie uit de Caraïben en Afrika in het midden van de 20ste eeuw. Toch heeft het Britse eiland al veel vroeger en over een lange periode contact gehad met Afrika. Het zeldzame chromosoomtype, ook bekend als hgA1, zou zijn weg naar Groot-Brittannië wel eens gevonden kunnen hebben ten tijde van de Romeinse bezetting. 1.800 jaar geleden kwamen Afrikanen namelijk voor het eerst op Brits grondgebied om de Muur van Hadrianus te verdedigen. (...)

Eos, maart 2007, bron: Mark Joblin, University of Leicester, European Journal of Human Genetics

Reacties

#36147

Cogito

 

mmm...ik twijfel niet aan de wetenschappelijkheid hiervan maar het doet me wederom denken aan de wetenschap in de sovjetunie die volledig in dienst stond van de partijideologie die zodoende de status van waarheid moest krijgen op straffe van cordonisering, en aan de Middeleeuwse wetenschap die op zijn minst niet in strijd mocht zijn met de heersende ideologie op straffe van cordonisering.

Marcuse (Herbert Marcuse van Frankfurter Schule, één van de (aan)stichters van de politieke correctheid):

"wetenschap is niet waardenneutraal en moet bedreven worden in een essentieel verschillende experimentele context - die van de pacifistische wereld - zo zou de wetenschap andere concepten en visies op de natuur formuleren en uitkomen bij fundamenteel andere feiten."
(parafrase uit de eendimensionale mens)