Jack Wheeler tegen John McCain

Ik zou in geen enkel geval voor McCain stemmen, zelfs niet als Hillary of Obama het alternatief was. Slecht is veiliger dan gek. Linkse amateuristische onervarenheid is veiliger dan gek. Ik ben het dus eens met Ann Coulter die zegt: "Ik heb liever president Hillary dan president McCain. Met Hillary krijgen we dezelfde linkse politiek, maar zonder de [Republikeinse] verantwoordelijkheid ervoor".

Hoe is het mogelijk dat de Republikeinse partij zit opgezadeld met een gek die niets afweet van economie, die zo antikapitalistisch is dat hij het woord "winst" als een schertswoord gebruikt, die nog nooit een zaak geleid heeft of buiten de overheid gewerkt heeft, die de belastingen zal verhogen, die zo stom is dat hij gelooft dat "het bestrijden van de opwarming van de aarde" opweegt tegen de vernietiging van de Amerikaanse economie, die niet naar olie wil boren in Alaska, die geen strikt constructionistische opperrechters wil benoemen, die het huwelijk niet wil beschermen, die amnestie wil geven aan 20 miljoen illegalen, die door de New York Times aan de boezem gedrukt wordt, en die in een schijnwereld van ijdelheid en razernij leeft?

Rush [Limbaugh] heeft gelijk: een McCain-presidentschap zal de vernietiging van de Republikeinse partij betekenen. Die partij moet opnieuw worden opgebouwd, en (...) misschien is de enige manier om dat te doen een toegewijde oppositie tegen een Clinton-president.

Jack Wheeler in To The Point News, 1 februari 2008

Reacties

#59365

isaiah

 

"die het huwelijk niet wil beschermen, die amnestie wil geven aan 20 miljoen illegalen."
Lang leve McCain!!! Ik ben al enkele jaren een fan van de man, ook al is zijn politiek programma niet altijd het mijne (hij is bijvoorbeeld veel conservatiever dan de conservatieven beweren). Maar McCain is eerlijk en zal een verstandige buitenlandse en binnenlandse politiek voeren.
Dat Ann Coulter, voorstandster van Guantanamo en Intelligent Design (en zelf full-time hysterische heks), het niet zo voor McCain heeft, spreekt alleen maar in McCains voordeel.

#59366

joe

 

ik moet zeggen dat ik al een sympathisant was van mccain sinds karl rove hem 8 jaar geleden op een smerige manier de nominatie heeft bestolen. (ik ga niet uitwijden wat er in de mud-campaign allemaal beweerd is) ik denk dat hij een figuur is waar zowel democraten als republikeinen met gezond verstand (niet enkel denkend aan hun eigen portemonnee) mee kunnen leven. jaja, het einde is nabij voor de connies.

#59367

Peter Fleming

 

@Luc: de rest van het artikel waaruit je citeert is anders ook wel interessant.

Kort samengevat:

De Clintons die McCain te gronde zullen richten door de transcripten van de verhoren tijdens McCain's verblijf in het Hanoi Hilton te laten lekken (verkregen via Bill, die ze kreeg van de CIA, waarvoor Bill nog gewerkt heeft tijdens zijn studententijd in Oxford, die ze op haar beurt via een ruil kreeg van de KGB, die toen het Hanoi Hilton uitbaatte

Mocht McCain zich niet laten chanteren, dan slaat ie wel terug met het gevarieerde seksleven van Hillary

of 't allemaal waar is, dat zien we de volgende maanden misschien wel, maar 't is alleszins entertainend

#59368

ivan janssens

 

"die de belastingen zal verhogen"

Het laatste was ik vernomen heb, is dat hij de lastenverlagingen voor bedrijven permanent wil maken. McCain heeft nooit gezegd dat hij de belastingen gaat verhogen, wel vindt hij dat je de belastingen alleen kan verlagen als je tegelijk ook de begroting in evenwicht uit, en dus de uitgaven verlaagt. Want als je dat niet doet, is er enkel sprake van een verschuiving van belastingen: http://www.independent.org/...

McCain is social conservative (tegen homohuwelijk en abortus bv.) en een fiscal conservative. Maar als je ook maar iets van de Bush-lijn afwijkt ben je voor sommige Republikeinen een "gek".

#59370

joe

 

wat is er in de Hoa Lo gevangenis dan gebeurd, Peter???

#59372

Peter Fleming

 

@Joe,
ik weet het niet, misschien juist niets, misschien zat hij in zijn flatje en in mooi gezelschap naar de Superbowl te kijken

#59374

Cogito

 

Joe die McCain genegen is, dat zegt genoeg. Liever nog Giuliani dan McCain, maar dat verhaal is ten einde.
Ik weet het al langer, sinds mijn bezoek aan Phoenix waar familieleden niet zo in hun nopjes waren met McCain (latino-lover).

Inderdaad is het met een McCain for prez misschien het best om als rechtgeaard republikein Clinton te stemmen...
of Ron Paul als die alsnog beslist om onafhankelijk op te komen...

#59375

isaiah

 

@cogito: ik begrijp je afkeer van McCain niet. Een beetje uitleg graag. Ik begrijp ook niet waarom een rechtgeaard libertarier ook een rechtgeaard republikein zou zijn.

#59377

Cogito

 

Ja maar ik bedoelde niet dat ikzelf een "rechtgeaard republikein" zou zijn. Toegegeven dat je dat wel kan verstaan uit mijn voorgaande reactie, wat ongelukkig uitgedrukt. Toch ff zeggen dat indien rechtgeaard libertarisme niet mogelijk is, ik liever kies voor rechtgeaarde republikeinsheid dan rechtgeaarde Democraatsheid.

De linkserigheid van McCain zoals door Wheeler beschreven is werkelijk zo, hij zou bij de dems niet misstaan als centrumkandidaat die ook republikeinse stemmen kan halen. McCain's presidency zal niet uitmonden in een minder links beleid als een "Hillarisch" beleid. Dan kan maar beter Hillary and the Dems dat op hun geweten hebben.

#59380

LVB

 

@joe: De allereerste keer dat iemand mij vertelde dat McCain ze niet alle vijf op een rij heeft, was toen jij mij dit vertelde, meer dan 10 jaar geleden. Maar het kan zijn dat je dit vertelde als iets waar je het niet mee eens was, dat herinner ik me niet meer.

#59381

traveller

 

@ joe

McCain's vader was admiraal en bevelhebber van de Pacific Fleet toen John in de Hanoi "gevangenis" zat, een appartement dat de KGB, die alle amerikaanse gevangenen in Noord-Vietnam onder hun controle hadden, hem, door de contacten van zijn vader, hadden ter beschikking gesteld.
De andere gevangenen verstonden nooit waarom ze McCain zo weinig zagen.

#59382

isaiah

 

@cogito:
linkserigheid? Economisch is McCain niet minder rechts dan andere republikeinen. Ethisch is hij ook rechts, maar gelukkig minder dan de meeste republikeinen, dus alweer een pluspunt. Zijn standpunt over de global warming staat idd niet zover van het democratische standpunt. Maar ik denk dat je terechte weerzin voor Gore en zijn onzin, je blind maakt voor het feit dat er zeer vele aanwijzingen zijn dat global warming (a) bestaat, en (b) problematisch is. Scepsis jegens pseudo-wetenschappelijke paniekzaaiers mag niet leiden tot scepsis tegenover de wetenschap waarop die paniekzaaiers zich zeggen te beroepen.

#59383

Nicolas

 

Jack Wheeler is tegen McCain. Nog een reden om voor McCain te zijn.

Neen serieus, zogenaamde "true" conservatives zijn gewoon kierewiet geworden als ze liever statisten Hillary of Obama hebben dan McCain.

Is McCain links?? Hij heeft populistische trekjes deze verkiezing, die hij van Huckabee lijkt over genomen te hebben (waarschijnlijk om Mitt te treffen), maar hij is zeker niet links. En dat hij voor een minder strigent vreemdelingenbeleid is? Ronald Reagan verleende amnestie aan talloze vreemdelingen, had vriendschappelijke banden met homoseksuelen, voerde in California een aantal strigente wetten in tegen de autofabrikanten, benoemde twee gematigde rechters in het Hooggerechtshof (waarvan één fel voorstander was van abortus, Sandra O'Connor) enzovoort.

Ik zie Jack Wheeler en Ann Coulter nog niet roepen en schreeuwen dat Ronald Reagan de Republikeinse partij om zeep geholpen heeft. Het zijn eerder extremisten als Limbaugh en Coulter die de Republikeinse schade toebrengen, dan John McCain.

#59384

Nicolas

 

Bewijs dat eens Traveller.

#59385

kurt

 

McCain zal wel het argument gebruiken dat 9/11 alles veranderde, maar dit filmpje laat toch een inconsequente man zien:
https://www.youtube.com/watc...

#59386

Nicolas

 

Oh, Traveller, en McCain's armen, dat was te wijten aan een misgelopen massage zeker.

#59387

mrtos

 

Ach, nu super tuesday eraan komt proberen de 'echte' conservatieven nog snel iets te doen en Romney de nominatie te bezorgen. Wanneer McCain daadwerkelijk de officiële kandidaat is zullen ze hun kar wel weer keren.

#59389

isaiah

 

@mrtos:
dat was exact wat eergisteren in de NYT stond. Maar zoals Jack Wheeler weet: vertrouw nooit de New York Times.

Ik heb trouwens de indruk dat veel posters hier het democratische gevaar sterk overschatten: op de stemtest van De Standaard halen zowel McCain als Obama bij mij vlot 67%. Dat zal sommigen sterken in hun overtuiging dat McCain eigenlijk een democraat is, maar ik denk dat het vooral betekent dat de Democratische kandidaten economisch nog behoorlijk rechts zijn. Ik durf er eigenlijk zelfs op zweren dat zelfs de OpenVLD Obama een beetje te rechts zou vinden mocht hij zich met zijn programma bij hen aanbieden.

#59390

traveller

 

@ Nicolas

Hij is wel afgeschoten met zware verwondingen.
Het volledige artikel van Jack Wheeler is vrij gegeven zonder betaling. De uitleg hoe het nieuws bekend werd is zeer plausibel en de "gentleman's behaviour" tussen Hillary en John is zeeeer amicaal.
Als het niet waar zou zijn had John zeker al het ganse rechtsapparaat van de VS ingeschakeld, maar tot nu toe geen kick.

#59392

Nicolas

 

Ik zie eerlijk geen bewijzen maar enkel vage woorden van plausibel en gentleman's behaviour.

Ik zie enkel een vuile truc. De enige keer dat recent dergelijke verhalen naar boven kwamen was tijdens de voorverkiezingen in South Carolina. Toen heeft McCain zeer heftig gereageerd op deze leugens. Check je feiten dus maar eens opnieuw na. Zelf zijn Republikeinse tegenstanders hebben toen duidelijk gesteld dat het onwaarheden waren.

Of, is het een verhaaltje in de trend van 2000 toen de trawanten van Rove rond vertelden dat het geadopteerde kind van McCain een buitenechtelijk kind was bij een zwarte vrouw. In werkelijkheid is het een meisje afkomstig uit Bangladesh.

Same old dirty tricks all over again. En een eervol man reageert er niet op.

#59394

ivan janssens

 

Het stuk van Wheeler staat vol met verdraaiingen en leugens. Belastingen is er een van. Hier een ander voorbeeld:

"die het huwelijk niet wil beschermen"

McCain is net als Bush tegen het homohuwelijk, maar hij is ook voor state rights op dat vlak. Dus de staten beslissen, niet de federale overheid. Die opvattingen past perfect me dunkt bij de Republikeinse traditie die state rights hoog in het vaandel dragen. Dat Wheeler onder andere hierom McCain een "gek" noemt, zegt meer over Wheeler dan McCain.

#59395

traveller

 

@ Nicolas

Als ik John was en dit artikel was een leugen bleef er van Jack Wheeler geen stuk over dat men kon herkennen.

#59396

Nicolas

 

Is dat nodig? Moet je op iedereen en alleman reageren? Wat ze bijvoorbeeld allemaal over iemand als Verhofstadt en Leterme zeggen. Ze zouden niets anders mogen doen dan processen inspannen.

#59397

Nicolas

 

Ha, ik heb het eindelijk eens opgezocht en de verhalen hierboven zijn eigenlijk een verdraaiing van de waarheid: McCain is neergeschoten en heeft zijn familienaam vermeld tegen zijn aanvallers. Iets wat hij bekend heeft als fout. Maar hij stond toen ook onder immense druk. Het was dat of sterven.

Daarna hebben ze McCain afgezonderd en dagenlang ondervraagd, ondermeer door de KGB. Omdat hij blijkbaar niets toegaf en niet wilde meedoen aan een gevangenruil, hebben ze hem dan maar terug bij de andere gevangenen gezet "On Dec. 7, 1969, McCain was moved out of "The Plantation" and into the "Hanoi Hilton" with other prisoners of war." Vier jaar later kwam hij vrij.

Toch een genuanceerder verhaal dan jij neerzet. Ik zou eens willen weten wat jij gedaan had in de situatie.

#59401

LVB

 

@ivan: Wheeler beweert nergens dat McCain gek is omwille van zijn politieke standpunten. Het gaat over zijn mentale stabiliteit. Dat kun je echter inderdaad niet opmaken uit het korte citaat hierboven. Toen joe mij meer dan tien jaar geleden vertelde dat er veel politieke waarnemers beweren dat McCain "zot" is (waarbij joe het gebaar maakte van "hij vangt ze" - ja joe, ik heb een olifantengeheugen), ging het dus ook over mentale instabiliteit die eventueel het gevolg zou kunnen zijn van de 5 à 6 jaar Vietcong-gevangenschap.

@Nicolas: "ondervragingen door de KGB". Volgens het artikel van Wheeler gebeurden de ondervragingen steeds door Noordvietnamezen en werden de vertalingen geanalyseerd door de GRU (militaire inlichtingsdienst van de Sovjets), niet door de KGB.

#59402

Nicolas

 

@Luc: ok, dat komt uit het artikel van Wheeler. Ik haalde het uit een ander artikel (en uit een verwijzing van Traveller). Na het nog eens na te lezen, kom ik tot de conclusie dat de story van Wheeler wel gelijk heeft dat er eigenlijk geen Russen aanwezig waren, maar op de achtergrond analyseerden. Maar McCain heeft daarna wel vier jaar bij de andere gevangene gezeten.

McCain ziet ze niet zozeer vliegen, hij is alleen een man met een zeer opvliegend en snel geïrriteerd karakter. Dat kan inderdaad voortvloeien uit zijn tijd in Vietnam, maar het lijkt me niet dat hij daarom een risico vormt om president te worden.

#59403

OutlawMike

 

Wat Wheeler zegt neem ik meestal met een flinke korrel zout maar in deze volg ik hem een flink stuk. Niet dat ik McCain gek zou noemen, maar onbetrouwbaar, een RINO, dat zeker.

Ik herinner me nog goed dat ik me in 2004 dikwijls zat af te vragen of ie aan de kant van Kerry dan wel Bush stond. Is zelfs genoemd als potentiele running mate voor Kerry, dat zegt genoeg over de man.

Nee dank je lekker. Geef mij maar Romney. Succesvol zakenman, solide ervaring als goeverneur (de ENIGE van de vier kanshebbers), ethisch conservatief, in excellente fysieke conditie, verse ideeen... De ideale kandidaat. We hebben dan ook met ingang van vandaag een ad op.

#59404

OutlawMike

 

'die door de New York Times aan de boezem gedrukt wordt'

Ja natuurlijk. Dat zal wel. De MSM stelt alles in het werk om McCain te hypen omdat ze weten dat als HIJ de Republikeinse nominatie op zak heeft, hij gemakkelijk door Hillary verslagen wordt. En ik durf er mijn eerste kommuniekaars op verwedden dat ze als de dood zijn dat Romney uitkomt tegen Hillary.

Reken er maar op dat als McCain inderdaad de Republikeinse favoriet wordt, de NYT hem ten gronde zal afbreken.

#59405

Herman

 

"The vast right wing conspiracy" zijn ten einde raad hier. Vanmiddag nog Rush gehoord die weet van geen hout pijlen maken en Ann Coulter dreigt zelfs van op Hillary te stemmen.

Maar ik denk niet dat Ann die keuze gaat kunnen maken want er is hier iets groots aan de hand. Obama slaat alle records in fund raising met als resultaat dat ik hier in DC 13 Obama commercials gezien heb sinds zaterdag en geen enkele van Hillary. De Democrats hebben dubbel zoveel kiezers tijdens de primaries vergeleken met de Republicans. M.a.w. de Republican base laat het afweten en zijn niet bepaald enthousiast over een prospective McCain presidency.

#59407

Nicolas

 

In 2004 spendeerde de Democratic party 104 miljoen meer aan campagnegeld dan de Republikeinen, en toch won George Bush.
Of Joe Lieberman werd door zijn eigen Democratische partij niet herverkozen tot kandidaat voor de senaat, in de plaats een rijke en zeer linkse anti-oorlogskandiaat. Lieberman stelde zich als independent en won met gemak.
Of dichter bij huis: Ségolène Royal werd verkozen tot socialistisch presidentskandidaat bij een interne verkiezing met een enorme opkomst, maar verloor toch daarna de nationale verkiezingen tegen Sarkozy.

Ik wil maar zeggen dat de huidige trends niets maar dan ook niets kunnen zeggen over de toekomst. Veel geld, veel kiezers bij de primaries, het wil allemaal niets zeggen. Een jaar geleden waren Hillary Clinton en Rudy Guiliani nog de doodgeverfde presidentskandidaten voor hun respectievelijke partijen... En nu???

Daarnaast, degenen die McCain geen conservatief zien of Republikein (zoals het bespottelijk RINO) zien ze vliegen. Zijn lifetimerating van zijn stemgedrag in het congres van de American Conservative Union van 81 procent.

Ha, soms doet Outlawmike me toch verbazen met zijn uitspraken dat de Democrats bang zijn dat Romney de nominatie zou winnen. Ze zouden niet liever willen, Mike, ze zouden niet liever willen. En neen, niet alle opiniepeilingen zijn beïnvloed door de media.

Maar ja, de jongens hier wensen blijkbaar liever Hillary als president. Be my guest.

#59408

mrtos

 

Inderdaad Nicolas, in Michigan is er onder Democraten zelfs opgeroepen om op Romney te gaan stemmen (vermits Michigan toch geen democratische delegates meer had) zodat de democratische kandidaat het gemakkelijk zou hebben in November!

#59409

LVB

 

@ivan: wat betreft #59368:

Ik veronderstel dat Wheeler in zijn artikel uitging van McCains stemgedrag in het verleden en dus niet keek naar zijn standpunten in deze verkiezingscampagne. De verwijzing naar olieboringen in Alaska, iets waar McCain en Bush in het verleden tegengestelde meningen hadden, maar tegelijk een thema dat in deze campagne voor zover ik weet nauwelijks aan bod kwam.

Welnu: McCain stemde tegen de belastingsverlagingen van Bush.

#59411

Peter Fleming

 

@Luc

"Welnu: McCain stemde tegen de belastingsverlagingen van Bush."

In het begin wel (omdat niet ook de uitgaven daalden, vind ik een (fiscaal) conservatief standpunt), later stemde hij voor (stond in zijn bio op wikipedia, geloof ik)

#59412

ivan janssens

 

@luc: Wheeler schrijft dat McCain een gek is die de belastingen zal verhogen. 1) Wheeler geeft hiermee minstens de indruk dat hij McCain wel degelijke een gek vindt omwille van zijn politieke standpunten. Het minste wat je kan zeggen is dat hij veel verwarring zaait onder zijn lezers 2) dat hij de belastingen zal verhogen kan je onmogelijk concluderen uit zijn stemgedrag, waarbij Wheeler tevens de volledige context weglaat. Zoals Peter terecht opmerkt en zoals ik ook in #59368 schreef is McCain een fiscal conservative die voorstander is van lastenverlaging enkel wanneer die geen gat slaat in de begroting. Dat is een perfect conservatief standpunt dat Wheeler verdraait tot "hij zal de belastingen verhogen". Iedereen die zich door Wheeler laat informeren krijgt een incorrect beeld voorgeschoteld van de standpunten van McCain.

#59414

Nicolas

 

I concur met Ivan en Peter: belastingverlagingen moeten gepaard gaan met een reductie van de overheid. Dat was wat McCain ook altijd beoogde.

En als Wheeler McCain beoordeelt op zijn stemgedrag. Moet Wheeler bijvoorbeeld Romney niet beoordelen op diens stemgedrag of beleid: Romney verhoogde idd niet de belastingen op zich in Massachusetts maar voerde wel allerlei fees en indirecte verhogingen in... Romney stemde voortdurend consequent pro-choice, gaf subsidies, zijn vrouw doneerde zelf persoonlijk aan pro-abortus-campagnes enzovoort. Zijn programma voor sociale zekerheid houdt een aantal verplichtingen in enzovoort.

Ik ben zelf pro-choice maar ik vind het hypocriet dat een flipflopper als Romney niet wordt bekritiseerd en al de grote redder wordt uitgeroepen, terwijl McCain (als conservatief op abortusvlak voor een zeer lange tijd)de volle lading krijgt.

Wie zei ooit dat hij nooit naar de Reagan-Bush-jaren terug wil keren?

#59417

LVB

 

"belastingverlagingen moeten gepaard gaan met een reductie van de overheid"

Ik vind niet dat die twee noodzakelijkerwijze moeten samengaan, en dat vonden Reagan, Thatcher en Verhofstadt ook niet. Codewoorden: supply side economics, Laffer-curve, Reaganomics, terugverdieneffect.

http://lvb.net/?query=reaga...

#59418

sankulot

 

codewoord: Ricardian equivalence

#59421

Nicolas

 

De laffercurve sluit een reductie van de overheid niet uit. Reagan pleitte niet enkel voor belastingverlagingen maar ook voor de inperking van de overheid.

Bovendien zorgt een belastingverlaging zonder meer soms voor budgetontsporingen (de Laffer-curve gaat niet altijd op), en dan zijn sommige regeringen geneigd de belastingen weer te verhogen. Daarnaast zorgt het éénvoudige pleidooi voor belastingverlagingen voor contradicties: de VLD wenste een belastingverlaging in de recente formatie, terwijl de CD&V de uitkeringen wilden verhogen... Ze kregen allebei hun zin, maar wie gaat dat dan betalen...

#59423

sankulot

 

"de laffercurve gaat niet altijd op" kom zeg; ze gaat bijna nooit op, en daar is bijna iedereen het over eens ...

#59424

Nicolas

 

Sankulot, kijk naar de enorme toename van schenkingsrechten na de verlaging van de schenkingsrechten in Vlaanderen.

#59426

Cogito

 

https://www.youtube.com/watc...

De laffercurve gaat niet altijd op, maar wel bijna altijd.

(link is er voor de anderen, niet voor Sankulot, die ook met kaars en bril niet zienen wil.)

#59446

Thomas

 

Ik zie McCain-Huck wel zitten : McCain als gematigde republican en Huckabee voor de religious right. Of McCain-Giuliani, maar dat gaat niet lukken vrees ik. Die anti-McCain praat van nu doet mij denken aan de extreem linkse toespraken van Dean, die toen ook dacht te spreken voor alle democrats.

Ik heb in ieder geval de indruk dat zowel Hilary bij de Dems gegeneerd is voor de extreem-linkse retoriek binnen haar partij, als dat McCain gegeneerd is voor de extreem-rechtse retoriek binnen zijn partij. Wie het ook wordt, het ziet ernaar uit de extremen afgedaan hebben. Daarin heeft Coulter wel gelijk : het beleid zal niet veel verschillen wie van beide er uiteindelijk verkozen wordt.

#59489

Peter Fleming

 

Jack Wheeler doet er nog een schepje bovenop

http://www.tothepointnews.c...

#59916

Peter Fleming

 

Ik ga Jack Wheeler nog moeten gaan geloven

De NYT heeft zopas een verhaal gepubliceerd over de amoureuze links tussen McCain en lobbyistes

zie nu CNN.com

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.