Moslimextremisme in Brussel

Brussel is een anonieme en kosmopolitische stad, waar moslims uit alle windstreken wonen. Een rare verzameling kostgangers. In Amsterdam of Antwerpen zijn die gemeenschappen veel homogener, er huizen daar vooral Marokkaanse Berbers. (...) Ik begaf me tussen moslims die studeerden aan Koranschooltjes. Ik probeerde mensen te ontmoeten die invloed hadden of zouden hebben op de islamitische gemeenschap. Dat was niet moeilijk: het wemelt in Brussel van de moslims die zich verkleden in de Profeet en de godganse dag bezig zijn met hun geloof. Ik was als een vlieg op de muur overal aanwezig. Ik studeerde aan de Al Khaira-academie in Anderlecht en volgde het vak 'Islam' aan de Erasmushogeschool. Op die schoolbanken zaten moslims van de zogenaamde bovenlaag. (...)

Hoe hoger opgeleid, hoe meer ze zich tegen de westerse wereld keren. Ze verachten het gastland, maar aanvaarden wel gretig de uitkeringen die ze genieten. Echte moslims voelen zich superieur aan de losbandige autochtonen. België is in hun ogen een land van wulpse vrouwen, hoerenlopers, zatlappen en biggenvreters. Dat menen ze echt en ze zeggen het ook met zoveel woorden. Nog sterker en gevaarlijker: ze prediken dat onophoudelijk bij ongeschoolde geloofsgenoten, die hun argumenten zonder nadenken slikken. Integratie is voor hen een ongelovige daad en bijgevolg onbespreekbaar. Je kan de redeneringen bij die bovenlaag nog het best vergelijken met de onwrikbare gedachten bij de getuigen van Jehova. (...)

In Brussel vind je vreselijke boekhandels, zoals in de Lemonnierlaan en de Brabantstraat, vol antisemitische lectuur en opruiende boekjes met 'agitprop' (propaganda die tot agitatie leidt, red.). Die geschriften zijn racistisch en bij wet verboden. Ik heb dagen in die boekhandels rondgehangen, maar heb er nooit politie gezien. (...)

In het centrum van Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Gillis, op de grens van Molenbeek en Anderlecht, in de Marollen en langs de as van het Noordstation naar het Zuidstation. Kortom: in het centrum van de Europese hoofdstad. Daar liggen de echte kweekvijvers van het extremisme. Ze zijn veel talrijker dan iedereen denkt. Het zijn buurten met een moordende sociale controle vanuit de islamitische gemeenschap. Een jonge moslima die op straat een sigaret rookt of een jongen zoent, wordt binnen de vijf minuten verklikt en krijgt ervan langs. De tamtam werkt perfect. Diezelfde sociale controleurs sluiten wél hun ogen voor iemand die wekenlang met jerrycans benzine rondzeult of verdachte pakjes naar zijn huis sleept. Zo iemand aangeven, vinden ze verraad. Hun laksheid is ook het gevolg van angst en schaamte. Een moslim hangt de vuile was niet buiten. (...)

Er lopen wel enkele knuffelallochtonen rond in de Belgische politiek. Die dienen enkel om allochtone stemmen binnen te halen, zoals in Nederland. Die mensen zijn evenwel niet representatief voor hun gemeenschap. Brussel heeft ook een Vlaams-Marokkaans Culturenhuis. Bespottelijk. Wie komt daar naartoe? Een kip en een half paard. Dat centrum kost 12 miljoen euro en dient tot niets. Weggesmeten geld. De meerderheid echte moslims zal je er niet zien. Een dergelijk cultuurcentrum ruikt naar alcohol en varkensvlees. (...)

Feiten zijn feiten. Ik zag in Brussel enkel getto's, vol moslims met middeleeuwse opvattingen die op geen enkele manier in contact staan met de Belgische samenleving. De weinige autochtone cafés en winkels in de extremistische wijken sluiten. Een beetje Belg komt er niet meer wonen. De getto's breiden zich als inktvlekken uit. De toon onder de allochtonen wordt met de dag aanvallender, de mensen worden er vromer en vromer. Ziet de politiek dat dan niet? Of wil ze het niet zien omdat het niet aangenaam is? (...) De meesten zijn Berbers uit het Rifgebergte. Ze voelden zich in hun thuisland Marokko verstoten. Hun koning vinden ze maar niks, hun taal werd verboden en hun cultuur afgewezen. Hun nieuwe identiteit is de islam, die ze hier zo radicaal mogelijk verdedigen. Hun islam - en die overheerst helaas in Brussel - staat echt contact tussen de culturen in de weg. Het is een splijtzwam.

Met de politie valt het nogal mee, denk ik. Ze hebben de jongste jaren toch belangrijke terroristen kunnen arresteren in Brussel. Youssef Belhadj, betrokken bij de aanslagen in Madrid, Nizar Trabelsi, die aanslagen beraamde op Kleine Brogel, en Tarek Maaroufi, die Belgische moslims rekruteerde voor de jihad. Niet van de minsten. Het probleem is dat de politie- en veiligheidsdiensten in hun werk geremd worden door de politiek. Er moet dringend nagedacht worden over moderne opsporingsmiddelen om gevaarlijke moslims te detecteren. Ouderwetse infiltratie werkt al lang niet meer, want geen enkele Belgische flik kan doordringen in de extremistische milieus. Ze ruiken hem daar vanop kilometers afstand. Daardoor komen extremisten pas in het vizier als het (bijna) te laat is. Op die manier zullen ze in Brussel nog eens een echte aanslag meemaken.

Arthur van Amerongen, geïnterviewd door José Masschelin in Het Laatste Nieuws, 1 maart 2008

Reacties

#60283

joe

 

Heb het interview in HLN niet gelezen, DM had hem al eerder deze week geinterviewd. Ik MvA bij. Ik heb hier vroeger een lans gebroken om niet te veralgemenen, omdat ik zelf een paar oudere moslims in BXL kende die vriendelijk, eerlijk en hardwerkend waren. Maar de nieuwe generatie stemt mij ongerust, en ik geloof ook dat de overgrote meerderheid van hen fundamentalist is die onze westerse samenleving haat. Alleen de belgische uitkeringen die haten ze niet, nee, ze doen intens beroep op specialisten om het onderste uit de belgische staatskan te halen.
Voeg daarbij de haat tegenover het gastland die op de moslimscholen wordt gepredikt, en besef dat daar de godsdienstleraren van de volgende generatie zitten...

#60286

Thos

 

Martin van Amerongen? Is het niet Arthur? Martin van Amerongen is in 2002 overleden.

#60287

joe

 

jaja, natuurlijk moet dit Arthur zijn.
ik denk dat ik weet waar de lapsus vandaan komt :-)

#60288

Outlaw Mike

 

Ondertussen zit een kwartbakken wauwelende cannabisgedroggeerde ZOT als Bert den Bleiter te jammeren dat hij zonder DIVERSITEIT nergens aan meedoet. Hoe debiel kan een mens zijn?

#60289

joe

 

Dus als Bert naar de voetbal gaan kijken wil hij minstens 3 allochtonen in elke ploeg zien of hij vraagt zijn geld terug?

#60294

Benny Marcelo

 

Grappig Joe, ik zou eens een ploeg willen zien met drie autochtonen :-)

#60295

Leo Norekens

 

Joe, als Vlaams Schepen van Vermakelijkheden mag hij er natuurlijk gratis in.

#60296

fcal

 

Als je de Belgische voetbalploegen (vooral dan 1ste klasse) bekijkt, dan mag je zelfs tevreden zijn als er 3 autochtonen meedoen.

#60328

EricJans

 

@ Joe:

<<(...)Ik heb hier vroeger een lans gebroken om niet te veralgemenen, omdat ik zelf een paar oudere moslims in BXL kende die vriendelijk, eerlijk en hardwerkend waren. Maar de nieuwe generatie stemt mij ongerust,(...)>>

Wa dat zo'n jaar of twee drie geleden, Joe? Toen iedereen die ook maar een bedenking durfde maken omtrent het allochtonenbeleid door jou voor een ranzige, bruine fascist werd gescholden of er toch minstens een beetje aan werd gelinkt.
Is de 'tijdsgeest' aan het evolueren, Joe?
Aan je eigen matstaven van nog maar enkele jaartjes geleden gemeten, zit jij hier nu racistische praat te verkopen... dat besef je toch, hé?

Oudere allochtonen. Mijn kl... .
Zo goedkoop kom je er bij mij nou ook weer niet van af.
Kun je je plotse koerswuijziging niet een beetje omstandiger toelichten? Is er een gebeurtnis, een inzicht, een ... geweest die je van stemming en mening heeft doen veranderen?
Of hoe moet ik dat begrijpen?
En ik vraag het niet eens verwijtend.

#60329

EricJans

 

@ Joe:

Overigens: BXL... bedoel je daar Brussel mee?
Sorry, ik ben geen lid van 't FDF.

#60330

EricJans

 

@ Joe:

Nog iets toevoegen: welkom bij de verzuurden.

#60334

joe

 

"Wa dat zo'n jaar of twee drie geleden, Joe? Toen iedereen die ook maar een bedenking durfde maken omtrent het allochtonenbeleid door jou voor een ranzige, bruine fascist werd gescholden of er toch minstens een beetje aan werd gelinkt."

@EricJans: zo ongenuanceerd was ik nu ook weer niet, mijn waarde. Maar jou kennende neem ik je die uitspraak niet kwalijk.

Maar denk nu plots niet dat ik vele VB-ers geen ranzige, bruine fascisten vind. Daar wil ik graag jouw mooie verwoording gebruiken. Maar doe er aub nog een adjectiefje bij: crapuleus.

BXL stamt nog uit mijn tijd met FM BXL. Dat waren tijden....

#60338

Kaal

 

@Joe : het feit dat die mensen uitkeringen ontvangen voedt de haat net. Zij haten het gastland voor wat het is, maar eigenlijk nog veel meer omdat zij van dat land afhakelijk zijn voor eten en kleding. Dat ze niet sterk genoeg staan om zonder dat geld te kunnen leven knaagt aan hun zelfbeeld. Die mensen zijn zich immers heel bewust van de contradictie. Een beetje zoals de rebels tiener heel goed weet dat hij niet geloofwaardig is zolang hij zakgeld ontvangt van zijn ouders.

#70715

lobke

 

Kaal 03 maart 2008 .-- haten omdat je afhankelijk bent --. haten is gewoon inherent bij bewoners van het rifgebergte. het is van oudsher een heel arme streek met een daarbij passende bevolking. onherbergzaam, weinig werk, primitieve voorzieningen en denk aan de ijskoude winters. de bevolking staat in de noord-afrikaanse landen bekend als krijgslustig/agressief. zij zijn geen gewilde huwlijkspartners in de andere gebieden.
onderwijs is in het rifgebergte slechter geregeld dan elders, zelfs t.o.v. woestijngebieden.
het gedrag van de 2e generatie in europa is overeenkomstig het overlevingsstrategie in de rif zelf.

#115999

Anonymous

 

Als de echte moslims zo over ons land denken, dan vind ik dat ze maar prioriteiten moeten stelle. Dus ofwel blijven ze hier en maken ze ons niet zwart.. ofwel gaan ze maar terug naar hun eigen land in plaats van gewn rond te bazuinen dat wij "wulpse vrouwen, hoerenlopers, zatlappen en biggenvreters zijn! Ze mogen hun eigen voortplanten zoals wij ons voortplanten maar dan moeten ze zich ook aan de regels houden zoals wij dat moeten doen, ons landje is al klein en er is al veel te veel bevolking... waarom blijven wij maar meer en meer moslims en vluchtelingen aanpakken? Moslims en Vluchtelingen durven eerst niks zeggen als ze hier komen wonen, maar hoe langer ze hier wonen hoe vromer ze worden. We zouden eens terug een herverdeling tussen Belgen, Moslims en vluchtelingen moeten maken. Als het op deze manier blijft door gaan zijn we niet meer Belgie, er zijn al meer Moslims en vluchtelingen dan Belgen!