Minister Dewael herinnert blauwe en groene kamerleden aan de grondwettelijk gewaarborgde vrijheid van vergaderen

Reacties

#62807

EricJans

 

Het meest nuttige dat er kan gebeuren is een tegenbetoging van radicale Flaminganten (liefst Vlaamse Volksbeweging) die deze groupuscules Blood & Honour-idioten gaan opvorderen/aanmanen om de Vlaamse Strijd niet langer te besmeuren omdat Belgicisten allerhande - en vooral die van de verdoken soort - al te graag en al te makkelijk garen kunnen spinnen bij zulke belachelijke, nietszeggende bijeenkomsten van 30 man en een paardenkop.
De rtbf zal er van smullen... en dit jaar meer dan ooit. Kan iemand van de VVB en liefst ook zelfs van het VB minstens een duidelijk signaal de wereld insturen, aub, aub, aub.

#62808

EricJans

 

Overigens: Dewael gebaart naar het parlement dat vóór hem zit als hij het heeft over een 'rechterlijk' initiatief. Dat begrijp ik niet goed... het is toch de wetgevende macht die daar vóór hem zit en niet de rechterlijke?!
Of bedoelt hij dat wetgevende macht in België hetzelfde is als de rechterlijke macht? Hij zou er in ieder geval niet ver naast zitten. Maar of in zo'n geval 'La Begique' veel recht van spreken heeft als het om een bijeenkomst gaat van die 0,0000000000000000001% neo-nazi's die Vlaanderen rijk (of arm) is... dat valt nog te bezien. Onze rechters zijn in ieder geval behoorlijk 'wetgevend' benoemd, moet ik zeggen. Of zelfs dat misschien niet eens: ze zijn partij-hoofdkwartierlijk benoemd... netjes vogens gekleurde beurtrol. Zou Dewael dát bedoelen?

En wat dat groene trutteke betreft: ze heeft het over een toevallige allochtoon die in de buurt liep en aangevallen werd (of zou zijn geweest? Waarover heeft ze't?)... het was toch geen Grijze Wolf, mag ik hopen?!

#62809

Publius

 

Zo te zien aan de enorme aanwezigheid in het parlement, liggen de politici echt wel wakker van dit onderwerp...
Ik moet zelf zeker niet hebben van die B&H toestanden, ik vind die naast de kwestie en idd. schadelijk, maar in wezen, wat is het verschil van een groep die Hitler als rolmodel heeft tov een groep die Castro of Che Guevara als voorwerp heeft ?

Weet je, in feite wordt er te weinig aandacht besteed aan het fenomeen en opkomst van het nazisme. Het is een lege container geworden, zowel voor tegenstanders als mensen die er kritisch tegenover staan. Een label waar men links of rechts mee zwaait, zonder echt de finesses of zelfs elementaire basis te kennen.
Ik heb onlangs beelden van verschillende rallys bekeken, die ik nooit eerder gezien had. Scary, echt wel, maar niet zozeer of niet enkele vanuit het zwart-wit nazi plaatje, maar omwille van het nihilistische, vervlakkenede collectieve. Hoe dichter je nazisme beschouwt, hoe duidelijker de "collectivistische" en dus socialistische kant naar boven komt. Doet je denken aan het china van Mao.

Men zou meer "lessen uit het verleden" kunnen trekken door op degelijke documentaire wijze dat fenomeen te bekijken en niet vanuit het zwart-wit gezwans met enkel politieke doeleinden.

Toch wel gek dat je groen en SP.A nooit hoort verontrust zijn over wat er in één of andere moskee gebeurt... (daar zijn soms meer paralellel met B&H dan we vermoeden en die gasten zijn wel met genoeg en gemotiveerd en kunnen op internationale steun en oliedollars rekenen...

Geen enkel weldenkend mens die Blood & Honour steunt. Maar misschien die zijn leden ook wel slachtoffer van hun sociale situatie? Misschien toch ook straathoekwerkers op afsturen met stoere laarzen aan ? Of Nazi -vaders ?

#62811

Johan B

 

Ik vind de titel misleidend.
Het grootste deel van de tijd pleit Dewael voor het afschaffen van de grondwettelijk gewaarborgde vrijheid van vergaderen. Hij verwijst naar een eigen wetsvoorstel om via de rechterlijke macht preventief te kunnen optreden om vergaderingen te verhinderen, en roept iedereen op om, over de partijgrenzen heen, dit voorstel te steunen.

Het was ook Dewael die begin vorig jaar in een omzendbrief naar de voetbalbond pleitte voor het preventief optreden tegen supporters met racistische symbolen op hun kleding, zoals de nummers 18 en 88.

De Joods-Nederlandse historicus Jacques Presser zei ooit: "als het fascisme ooit terugkomt, zal het dat doen onder de naam antifascisme." Als de bevolking het normaal begint te vinden dat politici bepaalde groepen het recht op meningsuiting of vergaderen kunnen afpakken, hoe gemakkelijk zal het dan niet zijn om dit toe te passen op andere groepen waarvan de mening de politici niet aanstaat?

#62812

EricJans

 

@ Publius:

Ach wat... Belgique beschouwt zich sinds '45 als de grote verdediger van de democratie tegen het racisme: maar het is een rolletje dat dit staatje speelt. Dé grote grondlegger van de Belgicistische geschiedschrijver was Pirenne en zijn belachelijke, opgeblazen en volstrekt onverdedigbare visie op het heroïsche verleden la Belgique wordt tot op deze dag gehuldigd. Welnu... als er één racist was, als er één anti-semiet ooit op die Belgische bodem heeft rondgelopen... dan was het wel deze Pirenne.

Het linkse en ook het Belgicistische anti-racisme is een gratuit discours waar deze zetelzitters nooit één dag moeite voor hebben moeten doen. Het hele discours is er in die Belgicistische context natuurlijk op gericht om het Vlaamse autonomiestreven te discrediteren en zo de Francofone privileges overeind te houden.
Telkens wanneer dat autonomiestreven de voorbije 50 jaar de kop opstak, lieten de Belgicisten den ouwen Dolf maar weer eens uit de kast vallen. Een afgezaagd deuntje.

Natuurlijk lopen er in Vlaanderen enkele honderden idioten rond die zich zo'n Nationaal-Socialistisch labeltje opkleven. Die lopen er ook in Frankrijk, Duitsland, Nederland of Groot-Brittannië, toch? Misschien zijn er zelfs in Luxemburg 15 of 20 te vinden.
Maar in die landen worden die idioten niet als 'nuttige idioten' gebruikt tegen het overigens gerechtvaardigde autonomiestreven van een hele bevolkingsgroep.

Daar moeten Vlaamse independisten - met het oog op de internationale publiciteit - zeer goed rekening mee houden. Deze nuttige idioten zijn immers altijd een zeer mooi voorwendsel geweest voor Belgicistische politieke repressie, zoals herhaaldelijk gebleken is.

Dat die linkse nitwits van Groen! en deels ook de sossen dat weigeren te zien, wanneer zij de geschiedenis van de voorbije 60 jaar bestuderen... en dat zij hun anti-nazi-gevoelens zo breedvoerig en zonder de minste nuance omtrent het gerechtvaardigde Vlaamse autonomiestreven in dat Belgisch parlement komen botvieren... dat zegt alles over hun ongeloofwaardigheid. Daar zit een duidelijke agenda achter: den ouwen Dolf moet weer van stal gehaald worden.

Anderzijds doen - ook nu weer!! - die Vlaamse autonomisten duidelijk te weinig om zich luid en duidelijk en met veel poeha en bomberie (want daar gaat het over in de pr!) te distanciëren van deze nuttige idioten van Blood and Honour en tutti quanti. Ik neem dat de flaminganten soms écht kwalijk... deze laksheid, deze domheid, deze goedzakkerigheid en vooral deze goedgelovigheid.

Wat hebben de Belgicisten vandaag nodig om hun greep op deze staat met uitzonderingswetten of zelfs geweld internationaal aanvaardbaar te laten klinken? Juist ja: de INDRUK dat Vlaanderen bezaaid is met nazisten, fascisten, bruinhemden, hoge laarzen-dragers en bottinnekesidioten. Als ze die indruk kunnen wekken is hun broodje te bakken.
En zo'n Vlaamse groene madam in 't Belgisch parlement weet natuurlijk perfect hoe ze op zo'n wind mee moet surfen: haar lucratieve 'postje' hangt ervan af.

Mij moet men hier nog altijd komen uitleggen waarom ik geen Vlaams autonomist zou kunnen zijn zoals 99,98% van de Vlaamse autonomisten: geheel democratisch en zonder ook maar een zweem van een nazi-bedoeling te hebben.
Die gratuite onzin heeft een vuile, anti-Vlaamse agenda en dat moet stoppen.

#62814

mrtos

 

Clowns met Hitlersnorretjes en een stel getattoeëerde neanderthalers doen me niet echt vrezen voor de opkomst van een nieuwe totalitaire ideologie. Het buiten de wet stellen van deze groeperingen daarentegen wel.

In feite spelen Sp.a/spirit en Groen! hier gewoon een pervers-populistisch spelletje. Ze trekken een overdreven en artificieel vijandbeeld op en hakken daar dan op in alsof ze de wereldproblemen aan het oplossen zijn. Op zich een normale politieke strategie, maar wat me opstandig maakt is dat ze er niet voor terugdeinzen om onze FUNDAMENTELE VRIJHEDEN mee op het spel te zetten, puur voor hun eigen politiek gewin. Werkelijk degoutant.

#62815

Avondlander

 

Op de honderdste verjaardag van Hitler had zich in Antwerpen, ter hoogte van "De Leeuw van Vlaanderen" een groep Engelse Hitler-bewonderaars verzameld. Zij waren in Engeland geronseld door ene "Jimmy" (Pseudoniem, intussen overleden), hier bekend als een informant van de staatsveiligheid...

#62816

oxbow

 

Publius: in deel één van 'The World at War' (a new Germany) herken je nog meer van die 'socialistische' levenswijzen. Een puike documentaire gemaakt in een tijd waarin het denken nog niet teveel bezoedeld werd door het politiek-correcte handelen. Dat men die nazi-groepjes buiten de wet wil stellen stoort me totaal niet; maar dat 'huidig' links kost wat kost het etiketje 'extreem-rechts' op nazisme wil plakken om politiek gewin stoort me wél. Als revisionisme strafbaar is; dan moet dat ook gelden voor hen.

#62826

Yves

 

Is dit nu bedoeld als een vrouwonvriendelijk filmpje? Dit doet me denken aan de "preemptive war". Sommige tegenstanders van de "preemptive war" zijn blijkbaar voorstander van "preemptive" racismebestrijding.

#62827

Yves

 

Het weelderig begiftigd parlementslid van Groen, waarvan mij de naam ontgaat, heeft het op het laatste over NSV-betogers die politiebescherming krijgen en tegenbetogers die opgepakt worden. Dat is de normale gang van zaken bij een aangevraagde betoging met een gewelddadige niet aangevraagde tegenbetoging. Blijkbaar heeft ze daar een probleem mee. Ik vermoed dat ze erop aanstuurt dat NSV preventief niet meer kan betogen en misschien zelfs preventief verboden moet worden. Dan kunnen de oud-leden, ook preventief, niet eens meer een gezellig samenzijn organiseren.

#62828

Outlaw Mike

 

'Het weelderig begiftigd parlementslid van Groen, waarvan mij de naam ontgaat,'

Is dat niet die Turkse, Meryam Kazardinges of zoiets? Die heeft inderdaad memmers waarmee je een Leopardtank te lijf kan gaan. Amaaaaaaai zeg!!!

#62829

Cogito

 

Een echt moederfiguur, dat vond ik direct, rijp en vruchtbaar. Hoort thuis te zijn bij haar kinders.

#62830

Nicolas (niet ingelogd)

 

Het niveau van de discussie begint te dalen naar ongekende diepten. Waar is A.Rouet om jullie terecht te wijzen.

Er komen in Vlaanderen wel genoeg communistische bewegingen voor, die ook dode massamoordenaars vereren en een ideologie aanhangen die streeft naar de omverwerping van de democratie, maar die worden niet aangepakt. Dat toont de schijnheiligheid aan van deze parlementsleden die goedkoop willen scoren of bezoedeld zijn met één of ander miskend rechtvaardigheidsgevoel.

Een goedwerkende democratie met heel wat constitutionele waarborgen kan fascistische splintergroeperingen en communistische dromers aan. Die moet ze niet gaan verbieden. De angst van bovenstaande parlementsleden is eerder een signaal dat onze democratie scheef draait. Jammer.

Maar het mooiste citaat is nog wel dit van mrtos:Clowns met ""Hitlersnorretjes en een stel getattoeëerde neanderthalers doen me niet echt vrezen voor de opkomst van een nieuwe totalitaire ideologie. Het buiten de wet stellen van deze groeperingen daarentegen wel.""

En nu worden de woorden van de socialist (!) Presser duidelijk.

PS: wanneer wordt er iets gedaan aan de fundamentalisten in Antwerpen die allochtone jongeren wegjagen van de Roma-zaal wegens Westers.

#62831

joe

 

Ach Nicolas, wie weet heeft mrtos boven zijn weelderig getattoeëerde piemel zelf een mooi getrimd hitlersnorretje staan.

#62833

Briggs

 

Ik vraag mij eigenlijk af wat de nieuwswaarde van die B&H bijeenkomst was, behalve nogmaals de link leggen met 'extreemrechts'. Zouden ze ook vragen stellen of een nieuwsreportage maken moesten moslimfundamentalisten of Scientologygangers samenkomen? Of wanneer Communsten verzamelen om Stalin te eren ofzo?

Outlaw Mike: Dat behoort niet tot het takenpakket van de Leopard.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.