Lachen met België

[VIDEO]T

Jon Stewart in The Daily Show, 30 september 2010

Reacties

#99678

Marc Huybrechts

 

There you have it: leftist nihilist Stewart laughing with his own ignorance about Belgium and about the American tea party. And, of course, his selected audience of human parrots laughs 'on cue', irrespective of what he is saying. But, I was impressed by the fact that he is aware that Belgium has no "language of its own".

#99679

traveller

 

@ Marc Huybrechts

Deze "grap" was duidelijk voorgeschreven en voorgekauwd, vergeet die "Welcome Hitler en pijl naar Parijs" niet. Waar haalt hij dat vandaan, dit komt te zeer overeen met de recente beschuldigingen van nazisme aan de NVA en BDW.
De Vlamingen moeten officieel protesteren en BDW moet zijn geschiedenis kennis oppeppen om te antwoorden hoe de Fransen en Britten gingen lopen en de Belgen alleen stonden in België niettegenstaande alle akkoorden.
Dit kon iets zijn voor Flemish American of ook een briefje van jou Marc.

#99687

bonna

 

Het is wat het is...humor. Ik vond het wel grappig.
Hij geeft ook al aan dat hij in feite niets weet over Belgie.

#99692

Marco

 

Blijkbaar moet men ginds ook al geen al te hoog niveau halen om 'comedian' genoemd te worden. Geert Hoste is dan toch veel fijnzinniger. Raf Coppens kan daarentegen dit niveau wel aan. Misschien kan hij zijn carrière beter ginds voortzetten ?

#99693

OutlawMike

 

Alle mensen die Bush een stommeling vinden omdat hij geen idee had van het roterend EU-voorzitterschap dat ervoor zorgde dat Verafstoot op zeker moment als EU-chef de G-8 kon toespreken, worden nu vriendelijk verzocht Jon Stewart een driedubbel overgehaalde idioot te noemen.

Allee, niet allemaal tegelijk hee.

#99698

Cogito

 

@Marc Huybrechts: Laat het Laat het. Hoe negatiever ze tegen België aankijken hoe positiever ze een splitup zullen tegemoetkijken.

#99737

Iris

 

Ik heb een aantal jaren in de VS genoemd en ze zijn jaloers op ons. De wafels, de chocolade, het bier, de frietjes, de cultuur ... Engels is trouwens nog altijd niet de officiële taal in Amerika, ze hebben geen officiële taal dus ook zij zijn kennelijk onbeslist maar dat weet deze mislukte clown kennelijk nog niet.

#99740

Benny D-Hondt

 

By the way, Paris is the other way on your sign when you come from Germany.

#99742

Marc Huybrechts

 

@ Iris

U zijt wel een beetje te vlug met veralgemeningen te maken omtrent een continentaal-groot land. "Jaloers op ons"? In bepaalde linkse kringen van New York en San Francisco zal dat wel gedeeltelijk waar zijn, maar in het algemeen denk ik van niet. Ik vermoed dat u uw dromen voor werkelijkheid neemt en dat u individuele ervaringen al te vlug 'extrapoleert'.... Trouwens ik zie geen enkele evidentie van een gestage en significante emigratie (niet te verwarren met toerisme en/of tijdelijke jobplacement) van Amerika naar Belgique, terwijl het omgekeerde wel observeerbaar is.

Engels is wel de officele taal van een toenemend aantal individuele staten in de USA, en het zijn precies de naief-linkse staten, waar Stewart veel aanhang heeft, die zich het langst zullen blijven verzetten tegen die onvermijdelijke trend (van Engels de officiele taal te maken op federaal niveau).

Maar, het is in principe wel goed dat u zo 'trots' zijt op uw eigen "cultuur". Welke cultuur zou dat zijn? Die van..."de wafels, de chocolade, het bier, de frietjes"? Of zou het gaan om die van 'Breugel en de joodse hollander Spinoza'. In dit laatste geval hebben de Amerikanen daar evenveel (of even weinig) 'claim' op als de huidige generatie van Belgiquers. Uw cultuur is er alleszins geen die het vrijemeningsuitingsrecht van elk individu zou respecteren, en als ze Van Hecke (of Wilders in Holland) in den bak gaan steken, tja dan zit uw "cultuur' niet veraf meer van die van Putin-istan vandaag en die van Ahmadinejad voor de volgende generatie.

#99758

fcal

 

Lachen met België, Brussel en Vlaanderen kan ook met een tekenstrip. Jac Pé aan het werk:
http://img822.imageshack.us...

#99793

EricJans

 

Als je bij het zien van dit filmpje bedenkt hoe vaal en hoeveel mensen zich ongerust maken over hoe we overkomen in het buitenland?!
Welnu: het buitenland vindt België en de Belgen al 180 jaar lang een 'belachelijk land'.
Het buitenland heeft gelijk, vrees is.

#99794

EricJans

 

Zo zegt hij niets méér te weten over Belgen dan 'onze wafels'. Wel... héél veel méér zou ik ook niet weten te vertellen. Chocolade, frieten, wafels... dat is het zowat.

#99799

Marc Huybrechts

 

@ Ericjans

Ter verdediging van linkse nihilist Stewart zou ik er toch willen aan toevoegen dat hij misschien geen enkele goede reden heeft om zich beter te informeren over Belgique. 'Iris' levert de illustratie dat Belgen zelf dikwijls ook niet veel weten of begrijpen van Belgique, of hoe dat eigenlijk functioneert en ineensteekt. Hoe anders verklaren dat 'de Vlamingen' dag in dag uit anti-Vlamingen blijven subsidiseren, en - comble de comble - zich politiek laten kastreren door hun 'onderstandtrekkers en/of afhankelijken'?

Wat die wafels betreft, ik las vandaag ergens op lnb.net dat Bart De Wever enorm veel wafels verorberd tijdens moeilijke zittingen.

#99800

Davy

 

haha diene gast is echt nen klucht (grap int nederlands)
hij weet niks van België maar toch wil hij ermee lachen
we hebben idd veel meer dan alleen wafels, zoals bv sociale zekerheid en een ziektefonds alsook een pensioen omwille van de jaren dienst, das voor de Amerikanen nog een verre toekomst
en wij waren dan zogezegd de doorgang naar Frankrijk voor de nazi's. terwijl de Amerikanen in Afganistan heel den boel kapot schieten en wij hun vuiligheid mogen opkuisen.
Ze denken da ze alles mogen omdat ze een van de grootste landen zijn op de wereld ma eigenlijk zijn het net kleine kinderen, nen grote bek ma als er iemand een groter wapen hebben dan zij, dan zijn ze bang ze.
ze hebben ook eens een vlagje geplant op de maan, jammer da het is omgevallen toen ze terug naar aarde vertrokken hahaha
da noem ik nu humor lol

#99801

Marc Huybrechts

 

@ Ericjans

Ter verdere verdediging van linkse nihilist Stewart zou ik er nog kunnen aan toevoegen dat, in geval de onwetendheid van 'Davy' een indicatie zou zijn van die fameuse "cultuur" waar Iris het over had, dat Stewart echt maar weinig goede reden zou kunnen hebben om zich dieper te informeren over dergelijke 'cultuur'.

Ik ben geen fan van Stewart, dat zou duidelijk moeten zijn, maar in vergelijking met 'Davy' is Stewart soms niet alleen grappig... maar ook nog intelligent.

Davy blijkt niet te weten dat Belgique wel degelijk "de doorgang naar Frankrijk" was voor de nazis, want hij schrijft "zogezegd" (wat toch twijfel omtrent een nog recente historische realiteit suggereert). Hij affirmeert ook dat "wij" - zou iemand met zijn 'zombie-mentaliteit' sympathie voor het Belgisch NATO contingent kunnen hebben?? - "vuiligheid" in Afghanistan zouden opkuisen. En ik dacht dat de Belgen ter plaatse onder strikte instructies stonden van zich buiten de gevechten te houden en dat harde werk moesten overlaten aan meer seieuse NATO landen! Hebben ze dat bij de VRT dan niet correct gerapporteerd aan de lokale zombies? En over de ruimtevaart blijkt 'Davy' ook al niet goed geinformeerd te zijn. Tjonge dat naief-links onderwijs vandaag, wat soort van mentaliteit wordt daar aangekweekt tegenwoordig... want feitenkennis hoort daar blijkbaar niet bij?

#99814

Neverbeendead Religion

 

Van stand up comedians die en passant melden dat ze weer eens in het buitenland gaan afgeschilderd worden als america's great and the rest sucks stand up comedians weten we wat we daar van mogen verwachten.
Zo ligt deze ook niet verlegen om het publiek te vragen wat het nieuwe anthem van the republican party is.
Dat is dan een aangepaste versie van you can get it if you really want gezongen door desmond dekker ( die van the israelites ).
You can nuke us if you really want
Dot iran dot why
Why now why...
https://www.youtube.com/watc...