Ambassadeur: Belgische politici slikken hun woorden in voor ministerpost

ambassador-sam-fox.jpg

Ambassadeur Sam Fox op Memorial Day in Waregem, 27 mei 2007

 

 

Een premierschap van Vande Lanotte vormt een potentiële bedreiging. Hoewel de denkbeelden van de voormalige minister nogal rudimentair zijn, heeft hij zich zozeer laten gijzelen door de pacifistische extreemlinkse vleugel van zijn partij, dat hij wellicht weinig maneuvreerruimte zou hebben inzake belangrijke beleidsdomeinen als het verstrekken van hulp aan Afghanistan.

De Vlaamse socialisten hebben een sterke pacifistische traditie en Vande Lanotte heeft voorgesteld om het defensiebudget te halveren.  Een coalitie die geleid wordt door zijn SP.A zou moeilijker zijn voor de belangen van de VS inzake de NAVO, defensie, en regionale veiligheidsoperaties.

Wij stippen nochtans aan dat niemand ooit bankroet gegaan is bij het wedden op het vermogen van Belgische politici om hun woorden in te slikken als het aankomt op het kiezen van een ministerieel zitje.

 

Sam Fox, VS-ambassadeur in Brussel, in een diplomatieke telex aan het State Department, 8 juni 2007, geciteerd door De Standaard Online, 28 januari 2011 

Reacties

#104261

OutlawMike

 

Toen Vandela het over de halvering van de defensie-uitgaven had dacht ik nog dat ie ze van 1.3% van het BNP tot 0.65% wilde terugdringen, in de naieve veronderstelling dat we inderdaad 'nog steeds' 1.3% uitgaven.

Ik viel dan ook bijkans van mijn stoel toen ik vernam dat het tegenwoordig nog slechts 0.84% is. Een regelrecht schandaal.

Ach wij Belgen toch! Aan de ene kant maar al te happig om lucratieve contracten voor de bouw van het nieuwe NAVO-hoofdkwartier in de wacht te slepen, aan de andere kant lafaards zonder weerga die liever hun collega's laten bloeden in Afghanistan. Weerzinwekkend.

#104266

Leo Norekens

 

De vrt-nieuwsdienst neemt het bericht van De Standaard grotendeels over (zij het niet letterlijk). Opvallende uitzondering: het besluit, dat de titel van bovenstaande post uitmaakt. Zeker "om de anti-politiek niet te voeden"..?

#119528

receta de pollo

 


Me encantó tanto como usted podrás recibir llevado a cabo aquí.
El boceto es de buen gusto atractiva, su Autoría Material elegante.
sin embargo, usted comando Get conseguido un nerviosismo sobre que desea ser la entrega de lo siguiente.
mal, sin duda, viene más como exactamente lo mismo casi mucho caso
a menudo dentro de ti proteger este aumento alza.

#104373

D.Bo

 

@Leo: Het weglaten van het besluit valt niet goed te praten. Ik had het bericht eerst op de deredactie gelezen waardoor mijn interpretatie van de tekst helemaal anders was. Toch een grove fout als je het mij vraagt.

#104576

traveller

 

Eindelijk de waarheid over België, de ambassadeurs zouden dit beter eerst lezen, hier staat alle informatie...-)))

 

http://zapatopi.net/belgium/#citizens

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.