Webloggers kunnen Google-zoekresultaten manipuleren

André Flahaut [Foto: U.S. Department of Defense]
Vandaag bericht De Standaard onder de titel: "Arme Flahaut, geen geluk voor hem": "Iemand heeft het blijkbaar gemunt op de minister van Defensie André Flahaut (PS), nochtans de vriend van velen. Een gemene internaut heeft geknoeid met de zoekmachine van Google. Bij het intikken van het woordje connard (idioot) verschijnt de minister van Defensie spontaan met een hele reeks links naar zijn naam".

Inderdaad een leuk voorbeeld van hoe webloggers de Google-zoekresultaten kunnen beïnvloeden. Weblogger Dog of Flanders weet er alles van, zoals hier te zien is. Enig speurwerk in Google leert ons dat hij de verantwoordelijke kunstenaar is voor het hierboven beschreven fenomeen. Technische uitleg op Link Anchor Text - Google Bomb en bij SearchEngineDictionary.com.

Reacties

#864

Stefaan

 

De gretigheid waarmee De Standaard keer na keer elke futiliteit aangrijpt om Flahaut in zijn hemd te zetten begint stilaan irritant te worden.

#865

dof

 

Probeer ook eens "catamite" en "randdebiel".

#866

dof

 

@stefaan: k geloof dat rtl-tvi eerst was. En verder altermedia http://be.altermedia.info/i...

@luc: twee van je links vereisen (betalende) registratie. Met koekjes heb je dat natuurlijk niet altijd onmiddellijk door, dat begrijp ik.

#867

Karel

 

het mooiste in de Standaard is "nochtans de vriend van velen". Wie zijn die velen? Degenen die een maaimachien gekocht hebben op de kosten van 't leger? Den baas die het militair hospitaal naar de knoppen helpt? De Kapelmeister die geen militair is? Zo zijn er inderdaad "velen"

#868

LVB

 

@dof: de link naar De Standaard Online vereist inderdaad een abonnement. Voor de link naar webmasterworld.com volstaat een gratis registratie.

#869

LVB

 

Voor de Flahaut-fans: vrijdagavond in Villa Politica een uitgebreide reportage van Alex Puissant over Flahaut die deze week in de kamercommissie op de rooster werd gelegd.

#946

Sproet

 

Een gropeje loggers met wie ik regelmatig contact heb, doet dit soort dingen wel vaker. O.a. met "slechte tanden", waarbij het de bedoeling was om de website van het Koninklijk Huis en met name Willem-Alexander, op nummer 1 bij Google te krijgen.

Het is een kwestie van met zoveel mogelijk mensen een link naar de gewenste website plaatsen en als linktekst de gewenste zoekwoorden te gebruiken. Als genoeg mensen dit doen, liefst zoveel mogelijk keer, dan lukt de actie binnen korte tijd.

We doen het ook wel eens als iemand jarig is of iets anders te vieren heeft. Het is gewoon leuk om te proberen Google te manipuleren.

PS: Luc, ik zie je nooit meer op ICQ / MSN. Waar zit je toch?