De beste foto's uit de shame-betoging

Vandaag betoogden tienduizenden mensen in Brussel voor een snelle regeringsvorming, of liever: tegen de "politieke stilstand".  Maar men kan natuurlijk ook stellen dat zij tegen een staatshervorming betoogden, en dus voor politieke stilstand.  Een zoektocht op Twitter en op enkele fotosites leverde deze leuke oogst op.

modestie.jpg

Deze dame vindt dat de Vlamingen hun plaats moeten kennen: blijf bescheiden, want jullie taal heeft toch maar een zeer plaatselijke uitstraling. (Foto door Floris Van Cauwelaert, licentie: creative commons)

 

handen-monarchie-af.jpg

Kijk, ik kan begrijpen dat je niet voor het Koningshuis bent, maar amputatie van lichaamsdelen gaat volgens mij toch wat te ver. (Foto door Floris Van Cauwelaert, licentie: creative commons)

 

ptb-pvda-lesoir-2rjoo.jpg

Ook Che Guevara liep mee in de betoging, onder de vorm van stickertjes op PVDA-militanten. (Bron: LeSoir twitter stream)

 

ptb-pvda-229616428.jpg

Comac is de jongerenafdeling van de PVDA... (Bron: Roald Sieberath's twitter stream

 

comac-nva-229641585.jpg

... en zij bedachten deze wel zeer creatieve affiche. (Bron: LordBlackFox's twitter stream)

 

tegen-werkgevers.jpg

Betogen tegen De We[rkge]ver[s], draaide het uiteindelijk dààr om? (Foto door Floris Van Cauwelaert, licentie: creative commons)

 

Keffieh-Simon-Vanderecken.jpg

Keffieh manif1.jpg

En aan deze foto's van "organisator" Simon Vandereecken (met Palestijnse keffieh) te oordelen, was de betoging dan wel tegen het Vlaams-nationalisme gericht, maar niet tegen het Palestijnse nationalisme?  (Foto's: RTL-TVI tv-nieuws, hat tip: Philosémitisme-blog)

Mijn bedenking bij dit alles: ik verlang ook naar een nieuwe regering. Om de gezichten en de reacties te zien van al die betogers van vandaag, als ze de strenge besparingen, belastingsverhogingen, besnoeiïngen in de uitkeringen gaan ondervinden die er onvermijdelijk aankomen, ongeacht welke coalitie er uit de bus komt. Besparen wordt blijkbaar een makkie, want de massa schreeuwt erom. Of begrijp ik het verkeerd?

Reacties

#103911

Koen Godderis

 

Met een Palestijns sjaaltje om hun nek. Geitenwollen sokken wereldverbeteraars. Die zijn van alle tijden. Met dat soort volk krijg je alleen maar Cubaanse toestanden en armoede.

#103912

Nexer

 

NV-A doet er goed aan zich te verzetten. Een regering moet verantwoordelijk zijn, niet aan de geldinfuus liggen. De droomwereld van de Waalse industriëlen en toppolitici zal niet blijven duren.

#103914

Maarten Schenk

 

Heh, hebben die van die voor-voorlaatste foto dan liever een België *zonder* werkgevers?

#103917

jvn1k

 

ach ik heb op TV ook andere affiches gezien die WEL de nagel op de kop sloegen.  En die palestijnse sjaaltjes, tja dat is sinds jaar en dag zo'n naief symbool van vele jonge goedbedoelende progressievelingen, idem met Che.  Potsierlijk is wel als ze zo'n sjaal nog dragen op hun 40ste. 

Wat ik van deze manifestatie onthoud is dat er meer volk was dan verwacht, dat de milleniumjongeren nog op straat komen, de kracht van facebook om mensen te mobiliseren, dat het niet alleen jongeren waren, en dat niet iedereen De Wever nen toffe ket vindt, of een führer. 

#103956

tegendraads

 

Laat dat gestoef over het smoelenboek maar achterwege. Waren de TVstations en de geschreven pers niet op dit verhaal gesprongen dan had ge de kracht van facebook kunnen zien. Nougabollen.

#106590

Anonymous

 

jvn1k, Che Guevarra is ALTIJD potsierlijk.

#103918

Marco

 

Joe, je bent nog een conclusie vergeten: Dat ondanks massale media-aandacht in de afgelopen weken, de oproepen van de vakbonden, de steun van allerhande belgicistische krachten er toch (maar) 30000 mensen gevonden werden om deel te nemen aan de meest onduidelijke betoging van de afgelopen decennia.

#103919

Marco

 

Nog een andere vaststelling die ik dit weekend maakte is dat als Arno dronken is, de waarheid naar boven komt. Hij is blijkbaar Belgicist om den broode zoals zovelen van onze 'staatsmannen'.

#103920

Marco

 

Die vrouw met haar slogan tegen 'lokale talen' is een perfect voorbeeld van de doorsnee FDF-stemmer in de Vlaamse rand. Het zou perfect in Carrefour passen, het lokale FDF-tijdschrift van de Vlaamse rand.

#103921

LVB

 

"Als Arno dronken is".

Ik hoop dat het dàt maar is, maar ik vrees voor hem dat het erger, ingrijpender en permanenter is.

 

#103923

jvn1k

 

Marco, maar natuurlijk stapten er oenen en zelfs verderfelijken mee.  

Elke manifestatie heeft slogans waar niet alle deelnemers achterstaan.  Neem bijvoorbeeld deze, je moet niet al te slim zijn om te weten over welke manifestaties het gaat.  En ik ben zeker dat onze MH ze niet allemaal in zijn voortuin heeft of zou willen plaatsen:

1. Obama: Undocumented Socialist          
2. Speak for Yourself Obama! We ARE a Christian Nation!          
3. Beware Obama's Hitler Youth
4. Hitler Gave Good Speeches, Too
5. Obama Never Met a Tax He Didn't Like        
6. What Do You Expect From a Social Worker in the White House?         
7. Obama's Priorities: $900 MILLION to Hamas - $50 THOUSAND to Italy          
8. You Know Why Democrats Love Taxes? They Don't Pay Any!         
9. The New Deal: Franklin Roosevelt's Contribution to Socialism
10. Throw Barney Frank Under the Bus          
11. Liberal Judges Are Destroying America 
12. $3 Billion to ACORN, $0 to Protect Our Border!                   
13. ACORN - Another Criminal Organization Ruining Our Country
14. ACORN: Obama's SS
15. Subsidizing ACORN is NUTS!           
16. ACORN: Seed of the Obamanut Tree
17. If Liberals Could Win an Election, Why Do They Need So Much Voter Fraud?        
18. Socialism Is for the Elite - Ask the Slaves Who Live Under Communism & Islam
19. The Goal of Socialism is Communism 
20. Socialism and Freedom Don't Mix
21. Capitalism Made America, Not Government         
22. Communists Are Democrats in a Hurry
23. Obammunism: Slavery You Can Believe In
24. Comrade Obama Says OBEY
25. Those Capitalist Pigs Will Pay, Eh Comrade?
26. Just Say NO to Fascism           
27. Don't ask Conservative States to Bail out Progressive States          
28. We Want Freedom From Tax Slavery! 
29. Taxation: The New Terrorism 
30. Now Is the Time for All Good Men to STOP PAYING TAXES 
31. You Cannot Help The Poor By Destroying The Rich 
32. Have You Ever Been Employed by a Poor Person?
33. The Only Fair Tax Is NO Tax! 
34. Clinging to My God, My Guns, and My Money     
35. Cap 'n' Trade? Lock 'n' Load!
36. RISE UP - RELOAD - REVOLT
37. Hear My Voice Or Hear My Gun 
38. Rush Is Right! 
39. Mainstream Media, Hollywood - Guilty of Treason? Yes, They Are!
40. Thank You, FOX News, for Reporting Fairly         
41. Outsource Criminals and Illegals        
42. God Bless Sheriff Arpaio!  
43. U.S. Out Of U.N.
44. $11 Trillion  - Now That's a Lot of Change!         
45. Drill HERE, Drill NOW                  
46. Fund the Military - At Least They're Good At What They Do      
47. Save The Secret Ballot - NO CARD CHECK        
48. If You Think Health Care is Expensive Now, Wait Until It's Free 
49. We Volunteer! Government Forces!       
50. They Think We're Stupid            

#103924

Olav

 

jvn1k : volledig eens met wat je zegt over palestijnse sjaals en Ché. Alleszins positief dat jongeren nog steeds zich engageren.

Anderzijds is de gemiddelde opkomst per dag voor het autosalon waarschijnlijk groter (in het nieuws zeiden ze iets van 380.000 bezoekers in totaal ? - heb maar met een half oor geluisterd). Zegt wel iets over het belang dat mensen hechten aan de 'hoogdringendheid' van de regeringsvorming...

#103925

jvn1k

 

Tja, den Arno zal de booze en de pills nooit vaarwel kunnen zeggen, als "artiest" is hij enorm over het paard getild, maar hij is onschuldig, doet geen vlieg kwaad (behalve mijn oren eens zo'n 30 jaar geleden) en bedoelt het goed.  Dat interview op den RTL is geheel om te lachen natuurlijk, B. Bouckaert moet beginnen vrezen voor concurrentie.

#103926

Rudy

 

Waarom moeten die Che stickers als een ouderwets modeverschijnsel beschouwd worden, wanneer die PTBers ze speciaal op hun vesten gekleefd hebben; vooral dat ze nog dit jaar met de dochter van de Che gepronkt hebben.

Idem wat die sjaal à la Arafat betreft, een van de meest corrupte staatshoofden van de laatste decennia en die officiëel niet mocht sterven voor zijn vrouw verteld had waar de buit lag. Waarom daarmee speciaal gaan pronken vooraan de betoging, want die Vereecken zal toch ook wel weten waarvoor het staat.

#103927

EricJans001

 

Laat ons niet met spek schieten maar met heelder varkens tegelijk:

Er waren 50 000 deelnamers - l laat ons zeggen. (waat zwaar overdreven is!)
De helft daarvan Franstaligen, laat ons (onderdrijvend) zeggen.
Dus stonden daar (gratis openbaar vervoer en massieve media-aandacht indachtig!) in het overdreven aller-allerbeste geval 25 000 Vlamingen met alle mogelijke 'goede redenen' om daar te zijn...

Er was bovendien opgeroepen géén symbolen mee te brengen, zodat ook ALLE Vlamingen moesten kunnen deelnemen om voor een 'goede' oplossing te komen meebetogen: overwegend belgi(cist)ische tricolores tegen de afspraken in en vooral anti-Vlaams gebrazel waar zich van de aanwezige Vlamingen kennelijk niemand aan stoort: niet minder denigrerend en 'discriminerend naar de Vlaamse kiezer, nochtans... sommige van die opmerkingen.

Deze betoging is - wegens 'mislukking' (en ik overdrijf de cijfers sterk!) - volstrekt verwaarloosbaar en zonder enige betekenis. België heeft geen Vlaamse patriotten.

#103930

Thomas

 

"Ach, over 4 maand is iedereen die betogen zo beu als koude pap."

Vrij naar Louis Tobback over De Wever/N-VA. 

Ik veronderstel dat De Wever zal blijven proberen, proberen... tot de anderen wél zeggen: we willen N-VA eruit. In feite dezelfde methode als de franstaligen: voortdurend rond de pot draaien tot een Vlaming er de stekker uit trekt en dan verontwaardigd reageren "we waren zoooo dicht bij een akkoord". Maar dan omgekeerd of zoiets.

 

#103931

LVB

 

@ericjans: 21% van de betogers kwamen uit het Vlaams Gewest: http://www.standaard.be/artike... (Brusselse Vlamingen niet meegerekend, dus)

#103932

LVB

 

Hoeveel % van die betogers zullen over X maanden opnieuw betogen - of erger: staken - tegen de keiharde socio-economisch-fiscale maatregelen van de door hen zo gewenste regering?

#103933

Benny Marcelo

 

allé vooruit, met een sticker van den Che rondlopen noemt al geëngageerd zijn. Ondanks het hiphiphoera-geroep van de linkse kerk was het een betoging van niks. 30.000 man, zeggen ze! ikherinner nog de getallekes waar ze mee zwierden tijdens die anti-amerikaanse raketten betoging, waar ze jaren later moesten toegeven dat ze zwaar overroepen waren.

Ik heb zo een zwaar vermoeden dat ook deze betoging een dikke flop was, destemeer omdat ze over niks ging.

#103934

Hugues De Somere

 

Hebben ze de dame op de eerste foto niet opgepakt voor aanzetten tot (taal)-racisme? Waar is het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding als je ze nodig hebt?

#104205

Hans

 

Dat is de grote adder in de belgische wetgeving. Wat hed ge gedacht...

Je kan discrimineren op basis van zowat alles, geslacht, seksuele geaardheid, huidskleur, gehandicapt, leeftijd,... maar niet op taal.

Moest dit wel kunnen, er stonden lange rijen Franstaligen te wachten op hun proces.

#103935

NR

 

Al die aandacht, al die heisa.  Ik vind persoonlijk dat de leuze van de betoging evengoed door anderen kan gebruikt worden "NIET IN MIJN NAAM"  En wanneer mogen we eens een opiniepeiling verwachten? Of wordt dit enkel gedaan wanneer het media goed uitkomt? (denk maar aan de geruchten dat de VLD in een plots onbekende peiling slechts 9 % zou scoren.  Je moet maar vragen naar waar die andere procenten naar toe zijn). 

#103936

Rick

 

Bwah, Frans....

Een vulgair dialectje:

"Il faut donc bien comprendre que non seulement les patois ne sont pas du français déformé, mais que le français n'est qu'un patois qui a réussi."

(Henriette Walter)

 http://fr.wikipedia.org/wiki/Patois

 

#103949

traveller

 

@ Rick

 

Juist, het was het patois van Ile-de-France.

#103977

Imagine

 

Het was maar een poster, hier, in Wallonië, ze hebben het niet eens getoond, in Vlaanderen het is het eerste dat ze laten zien!
We worden gemanipuleerd door de medias als door politicis!

Ik ben een Waalse en mijn grootvader Vlaamse was, hij kwam in Wallonië om te werken , hij praatte veel meer Waals dan Frans. Bovendien, de familie naam van mijn zoon is "Jongen". Ik denk dat velen van ons  dergelijke oorsprong hebben, waarom zoveel kritiek? En waarom niet verlaten mensen vrij om de taal die ze willen spreken?

Dat iedereen een klein beetje water in zijn wijn plaats! Ah als iedereen zou denken als John Lennon !!! https://www.youtube.com/watch?v=yNKhIJfB510&feature=related

#103939

EricJans001

 

@ Rick:

Frans is ontstaan als keukenlatijn. Germanen die uit waren op een titel probeerden Latijn te spreken en zo ontstond het Frans.

 

#103947

EricJans001

 

@ NR:

'Niet in mijn naam' was niet de leuze van deze betoging', dacht ik, maar van de tegen n-va gerichte kunst-matige avond in de 'Koninklijke Blaamse Schouwburg', vrijdagavond, met deelname van de Blaams-Belgische subsidie-artiesten en subsidie-intellectuelen die zich al jaren en van bij het befin van hun carrières door het regime 'uitverkoren' wisten en die uitverkorenheid camouffleren achter begrippen als verdraagzaamheid, ruimdenkendheid, e.d. 

Les évolués du Régime Belge en Flandre. Vroeger waren ze makkelijker te detecteren: Franskiljons spraken toen immers nog Frans. Nu spreken ze Nederlands met omfloerste codewoorden die heel sociaal lijken te klinken: 'sollidariteit' en zo...

Aan al deze subsidie-artiesten heb ik één boordschap: spreek liever terug Frans, zoals vroeger.
Anders gezegd:
<<NIET IN MIJN TAAL>>, a.u.b. .

 

 

#103948

Jan Guldentops (via Facebook)

 

Betogers mogen hun mening ventileren van mij maar ik vind vooral de tendentieuze, partijdige en kortweg een journalist onwaardige verslaggeving van de VRT erg. Ik citeer : "er waren meer vlamingen dan verwacht"... please

#103950

Tom Aertgeerts (via Twitter)

 

Shocked by these pictures. Shall we call it march of the belligerent fools? More thinking, less acting!

#103951

EricJans001

 

Overigens: Koentje Wouters op de Zeverende Dag gezien?
Gevraagd naar ZIJN standpunt over deze betogong antwoordde hij dat hij liever een regering met een goed akkoord had. Iets van die strekking.

Ja... hij heeft kennelijk bijgeleerd, ozze Koen... de reacties op zijn Belgisch plaatje zijn hem kennelijk niet te best bekomen, stel ik vast. Wel werd hij door de regimezender introducerend opgevoerd als grote fan van Kim Clijsters... een meisje dat zch verder nooit in deze kwesties - anders dan Koentje - heeft uitgelaten. Een verstandig maatje groter dan Koentje dus... en voor haar carrière ook nooit afhankelijk geweest van de Belgitude, natuurlijk: ook anders dan Koentje met de zaagstem.

 

#103952

EricJans001

 

@ LVB:

Zo'n 20% uit het Vlaams Gewest? Neem een vierde deel van max. 40000: dus max. 10000 'Blamingen'... waarvan de éne helft recente belgen en de andere helft gesubsifieerde alibi-Vlamingen?
Als ik Albert was... ik zou er niet gerust in zijn. 

Conclusie: de betoging van mattias De Clerck is geheel mislukt omdat ze het tegendeel bewijst van wat ze wilde bewijzen: het tegendeel van 'veel volk' en het tegendeel van 'neutraliteit'.

Overigens, Luc... had je dit opgemerkt?

http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1211945/2011/01/22/Annemans-scheert-baard-af-om-verwarring-te-vermijden.dhtml 

#103955

Rudy

 

Le Soir komt morgen uit met een "enquete" over de samenstelling van de betoging. Heb wat criterai gehoord, maar geen taalcriteria gehoord op de RTBF. Taal is maar een detail voor Le Soir en Béatrice Delvaux als men maar frans spreekt en wat Vloms moddert zoals ze dat toch zo goed kan.

#103959

Neverbeendead Religion

 

Het is weer een tijd voor wat vanalles ondereen.

Zo is het met arno inderdaad altijd ingrijpender en ernstiger

Laat u hier weer eens niet vangen aan moderner ogende tijden want hier weet men nog steeds in de tijd van de vlamingen en de franskiljons te zitten en wat dan nog menschelijk en wenschelijk is. Zeg vandaag trouwens niet schild en vriend maar schild en waterwind want de taal van onze noorderburen is inderdaad ook een prachtige taal.

Ook de vrt is laat wanneer men bv al lang weet dat het verschil tussen bediende en arbeider niet meer is wat het geweest is.

De zware arbeid van nu loopt hier veel meer kans gedaan te worden door een machine operator die alleen daarmee al een windows ervaring opdoet en dat doet bv denken aan een stukje vlaamse tv waarin een arbeider al twitterend de uitgang van de fabriek verlaat.

En naar het schijnt sparen bedienden in de nieuwe snelle wereld zoveel tijd uit in vergelijking met vroeger dat ze af en toe eens in contact komen met wat als handenarbeid wordt omschreven.

Een evolutie die men al decennia wist en waar men bijgevolg al decennia geleden op kon inspelen maar zoals het achteraf spreekwoord zegt: beter laat dan nooit.

Ivm de taal kan men dan ook eens een enquete houden. Niet zo een met twee korte vragen omdat er eerst wat geschetst dient te worden.

Wat zal er het eerst komen dankzij de technologie.

Een wereldsamenleving waarvan elke burger mobiel verbonden is en zelfs via zijn mobiel zal kunnen deelnemen aan het stemmen op de wereldtaal die de hoofdtaal zal worden in het onderwijs van elk land waarbij de chinezen ook niet per stem maar in gelijk percentage met de kleinste taalgroep stemmen of de high-tech wereld met zeer kleine zeer functionele 'gadgets' die iedereen in staat zal stellen om van simultane en correcte vertaling te genieten tijdens een gesprek op de straat. Onderdeel van onze komende cyborg future.

Probeer u eens in te beelden wat het debat aangaande deze twee mogelijkheden zoal te lezen geeft terwijl ik het ook weer wat moet doen met een vrt die ook weer wat te laat zal melden ipv inspelen op.

De ironie zal wel zijn dat de geschiedenis een voetnoot zal bevatten over hoe het ook begonnen was met een sjoemelend bedrijf dat zich gericht had op speech to text en voice recognition software want let's face it, volgens hen had google hier in vlaanderen gestaan, het gewest met de langste en krachtigste taalstrijd ooit.

Omdat vele talen woorden bevatten met meerdere betekenissen, soms absurd veel, zal men wat context software aan de simultane vertaler moeten toevoegen en ook dan zoals nu al het geval is zal men al eens in de eigen taal moeten onderbreken om naar de exacte betekenis van een bepaald gebruikt woord te vragen.

#103960

Neverbeendead Religion

 

Dan nog wat schild en waterwind met onze vrienden noorderburen van de dijk want ook onze noorderburen hebben een gevoel voor humor.

#103963

Cogito

 

49 goede slogans Joe.

Waarom je nr. 4 erin smokkelt is me een raadsel.

Extra kudos voor 43, 44, 45, 33, 22 en 21.

#103966

Neverbeendead Religion

 

En zo kunnen we 'den hardwerkende vlaming' en 'den luie waal' hier van tijd tot tijd al eens a little taste geven of what's to come and how it starts towards the full-automatic world want dat kan geen kwaad.

We beginnen met de magazijnier

Je hoort 'den hardwerkende vlaming' al ijveren bij de politiekers dat ook dat niet naar hier overwaait ook al is dat dan concurreren met de kraan open.

'Den hardwerkende vlaming' gaat nog een grondige hekel hebben aan dat kapitalisme en zijn meedogenloze concurrentiele karakter wanneer het in zijn laatste fase zit en dat zal dan ook zijn effect hebben wanneer 'den hardwerkende vlaming' zijn memoires begint te schrijven.

#103971

Anonymous

 

meteen eens beginnen zagen: die foto op de voorpagina van DS lijkt me gefotoshopt: veel gezichten zijn vreemd afgelijnd en een hoop mensen kijkt of loopt tegen de richting van de betoging in...

#103974

OutlawMike

 

Na Arno, die arafatsjal en het andere zootje ongeregeld op deze foto's aanschouwd te hebben moet ik zeggen dat de naam van de betoging eigenlijk wel goed gekozen was.

#103975

Leo Norekens

 

Net wat ik dacht, Mike. Schande, schaamte, etc...

En verder ook dat die afgehakte handjes van Leopold II ons koningshuis maar blijven achtervolgen. Gelijke munt, zullen er een paar in de Congolese ondergrond liggen denken. (Applaudisseren zit er niet meer in, helaas.)

Toch nog mijn hoedje af voor het ontwerp van de Comac-affiches. Ik ben het uiteraard niet eens met de boodschap, maar ik kan de vondst wel smaken. Al staat de leeuw in een onnatuurlijke houding (in telgang!), niet méér echter dan deze op onze vlag.

#103978

Huysentruyt (via Express.be)

 

Die betoging is een schande. Iedereen wil een regering. Maar de Vlamingen moeten het been stijf houden. Het wordt tijd dat men rekening houdt met de verlangens en eisen van de Vlamingen. Eisen en verlangens die gewettigd zijn. Vlamingen moeten solidair zijn met iedere andere Vlaming. We moeten ons niet verder laten de wet spellen van de Franstalingen. We zijn lang genoeg geminacht en als achterlijke mensen behandeld geweest. Dat de Franstalingen nu eens zelf hun boontjes doppen. WIJ moeten er niet voor betalen. Daarom de Vlamingen moeten solidair zijn en het been stijf houden. 't Is nu het moment.

#103980

Imagine

 

Maar als jullie in de eerste helft van 20e eeuw arm waren, het  was de rijke Vlamingen die spraken Frans die onderdrukten jullie! Op dat moment, mijn grootvader kwam om te werken in Wallonië en ontmoette mijn grootmoeder, die ook arm was in Wallonië. Maar veel industrieën hier in die tijd, de winsten van deze bedrijven waren gedeeld met Vlanderen, jullie schijnen het te vergeten...

#110954

frank vh

 

Wallonië is inderdaad wel enige tijd rijker geweest dan Vlaanderen MAAR toen waren er nog transfers richting vlaanderen want

- geen werkloosheiduitkering

- geen pensioenuitkering

De vlamingen kwamen bijna gratis zicht doodwerken in de rijke waalse industrie terwijl nu op heden de brusselaars op hun lui gat zitten in plaats van en goede job in Mechelen, Antwerpen, Zaventem en Gent te zoeken!  Allemaal op een half uur van Brussel...

 

 

#103981

traveller

 

@ Imagine

 

Die gedeelde winsten zijn een steeds terug kerend fabeltje.

Sinds 1830 betaalt Vlaanderen, in arme en rijke tijden, STEEDS meer belastingen per hoofd dan Wallonië.

Gelieve dus die "solidariteit"van de Walen met een kg zout te nemen.

#103984

Imagine

#103996

traveller

 

@ Imagine

 

Quevit en Thayse gebruiken beiden de zelfde truuk, ze weigeren beiden over de hoofdelijke belastingen te discussiëren en zeggen beiden dat het geld van unitair België meestal naar de haven van Antwerpen, de haven van Zeebrugge en de spoorwegen en autowegen in Vlaanderen ging.

Eerst en vooral kwam dat geld grotendeels van Vlaamse belastingen en ten tweede waren de investeringen in Antwerpen gemotiveerd voor de export van Waals staal, zoals het Albertkanaal ook voor Waalse kolen en staal origineel gepland was. Verder werd Zeebrugge door private leningen opgestart.

Prof. Juul Hannes heeft die materie sinds 40 jaar bestudeerd en vindt geen enkele overdracht van Wallonië naar Vlaanderen maar wel van Vlaanderen naar Wallonië sinds 1830.

Quevits en Thayse hebben daarentegen de studie van Hannes, die al jaren bestaat, zelfs niet durven weerleggen, aangezien ze weten dat het waar is.

 

#103985

OutlawMike

 

Imagine, de Vlaamse Gemeenschap betaalt voor Franstalige schooltjes in de VLAAMSE faciliteitengemeenten.

Omgekeerd is dat nergens het geval, ondanks het feit dat er bij mijn weten slechts 1 Vlaams schooltje is op Waals grondgebied met name in Voeren. Verstaat u wat ik tracht te zeggen? Vlaanderen pompt, wat is het, om en bij de 9 miljoen EUR per jaar in Franstalig onderwijs op zijn eigen grondgebied. Het gaat daarbij dacht ik om een kleine 3000 leerlingen.

Het Waals gewest weigert al decennia ook maar een frank/eurocent te betalen voor misschien 30 leerlingen in het ENIGE Vlaamse schooltje op Waals grondgebied.

Dit is slechts 1 voorbeeld uit vele van Waalse onwil. Ik vraag u CONCREET wat gij van de hierboven beschreven situatie vindt.

Dit schrijft u een Vlaming die in Wallonie woont en er zich perfect geintegreerd heeft.

#103987

De waarheid

 

NVA 2010-2011 = NSDAP 1932-1933

En we weten hoe dat is afgelopen...

 

Nuff Said

#103988

De waarheid

 

NVA 2010-2011 = NSDAP 1932-1933

En we weten hoe dat is afgelopen...

 

Nuff Said

#103989

EricJans001

 

@ Imagine:

Vergeet je er niet bij te vertellen dat Wallonië het begin van haar industriële ontwikkeling VOORAL te danken heeft aan Koning Willem I, bijgenaamd de kanalenkoning, de Koning-ondernemer, enz. ...
Zonder dat (slecht 15 jaar durende!) beleid van die 'smerige Hollander' (zo denk je er toch nog steeds over, is het niet?) géén universiteit van Luik (1817), geen ('s werelds eerste!) cokes-hoogoven in Luik (1826), geen Société Générale (oudste Holding van Europese vasteland), géén aanleg van ruim 60% van onze hedendaagse steenwegen en vooral... geen 'Nationale Maatschappij ter Begunstiging van de Huisvlijt'... de maatschappij die de Frans-Belgische 'revolutionairen' 'onnodig vonden.
Deze laatste (in 1830 opgedoekte) maatschappij zou vandaag een 'Investeringsmaatschappij voor KMO's' (Kleine en Middelgrote Ondernemingen) heten... precies DIE politiek die Wallonië en Franstalië mist.

Neen, Imagine... imagine dat Willem I zijn economische en culturele politiek had kunnen doorzetten ipv dat domme 'La' belgique... dan zouden wij vandaag ook een Franstalige KMO-politiek hebben en zouden we taalvrede kennen zoals die in het aan Willem I trouw gebleven Groothertogdom Luxemburg te zien is. Willem I heeft trouwens van het Hertogdom een Groot-Hertogdom gemaakt.

Wil je naar de geschiedenis refereren, Imagine? We doen héél graag mee, hoor. Geen probleem!

 

 

#103991

Leo Norekens

 

@"De Waarheid" : Werkelijk? Hoeveel dagen heeft de NSDAP er precies over gedaan om over een akkoord te onderhandelen met de minderheid?

#103992

EricJans001

 

@ Imagine:

Om maar te zeggen dat België voor de Vlamingen 'mag' maar niet noodzakelijk 'MOET' bestaan... neen, Imagine: wij zijn niet zomaar tegen elke prijs 'vragende partij' voor 'La Belgique'.
Dit land was nooit een Vlaamse (Nederduytse of 'Belgische') idee en het heeft nooit voor de Nederlandstaligen bestaan.
De 4 voorbije staatshervormingen waren zeker niet overwegend in het voordeel van de Vlamingen. Wij willen een stevige inhaalbeweging of het is afgelopen met 'uw' (niet noodzakelijk 'ons') Belgique.

Zoals de mensen in Nord-Rgein-Westfalen, G-H-Luxemburg, Pas de Calais of frans Lotharingen wensen wij onze Waalse zuiderburen al het beste... maar het zal niet langer op onze kosten zijn. Imagine...

 

#103993

NR

 

"4. Hitler Gave Good Speeches, Too" Deze vond ik wel goed.  Arno gebruikte recent net dezelfde "Sommigen vonden Hitler ook nen toffe pee"... 

#103994

NR

 

Dit was dus in antwoord op de post van Joe en Cogito

#103995

EricJans001

 

@ De Waarheid:

Betse Pravda... we zijn goed vertrouwd geraakt met uw kijk op de geschiedenis. Is dit nu werkelijk uw allerbeste argument?
Wat zeg je van Franstalige politici die de grondwet en de uitspraken van HUN EIGEN Grondwettelijk Hof niet willen toepassen?
N-VA is dus nazistisch omdat hij géén premier wil worden? N-VA is dus NAZI omdat ze NIET zomaar in een regering willen stappen (of 'trappen')? Heeft Hitler ooit 'geweigerd' te regeren? Ik dacht het nochtans niet. uw vergelijking loopt dus volledig mank.

Maar ik weet dat u als belgicist geen (ander) argument in huis hebt, dus zal ik speciaal voor u tekenen met:

Votre Nazi de service.
(tevreden zo?)

 

 

 

#103998

Filip

 

@ Outlaw Mike: Wat een blasfemie! Voeren Waals grondgebied?
Je bedoelde ongetwijfeld Komen/Waasten?

#104004

OutlawMike

 

Filip, uiteraard. Alweer een FAIL in minder dan een week tijd. Het Vl. schooltje in Comin, heu, Komen.

DUS... Imagine...

Het Vlaams Gewest heeft altijd trouw zijn plicht vervuld en pompt al decennia miljoenen in Franstalig onderwijs in een stuk of ACHT Franstalige scholen op VLAAMS grondgebied, die een kleine 3000 leerlingen tellen.

Het Waals Gewest daarentegen heeft zich nog nooit aan de akkoorden gehouden en is zich op een ongelooflijke manier te buiten gegaan aan pesterijen om het ENIGE Vlaamse schooltje op WAALS grondgebied het leven zuur te maken. Dat schooltje telt dacht ik 30 leerlingen.

3000 <------->30. Input Vl Gewest voor wat links van de pijl staat actueel 9 miljoen EUR/jaar. Input Waals Gewest voor wat rechts van de pijl staat 0,00000 EUR.

Wat is uw repliek daarop Imagine?

#103999

Guy Wauters (via Express.be)

 

Betogen is goed maar ik heb dubbel gevoel achter deze betoging. Zoals Einstein zei, problemen kunnen nooit opgelost worden op hetzelfde energieniveau waarop ze ontstaan zijn. De politiekers, deze betoging ...allen zullen ze wezenlijk geen verandering brengen vermits ze ALLEN op dezelfde manier denken en handelen. 2011 is een karma jaar... wel ook in de politiek. Walen moeten eens leren toegeven en respect opbrengen voor andersmans cultuur en taal en meer open kaart spelen. De Vlamingen kunnen beter eens leren opkomen voor zichzelf op een milde en open manier en tevens toch wat minder bekrompen zijn op international vlak. Solidariteit onder elkaar en samenwerking onder elkaar (Vlamingen zonder elkaar dood te concurreren) mogen we ook eens leren, onze noorderburen 'de Nederlanders' zijn daar bv beter in. Kortom....waar zijn onze spirituele leiders die iedereen op een hoger niveau kunnen tillen want op deze manier komen we er niet. Deze betoging heeft energetisch - hoe goed bedoeld ook - niet veel bijgedragen vermits de dualiteit weer versterkt werd (teveel Belgische vlaggen trouwens en weer dat hokjes-denken...- ook vorm van Nationalisme...).

#104000

EricJans001

 

@ Guy Wayters:

<< Kortom....waar zijn onze spirituele leiders die iedereen op een hoger niveau kunnen tillen want op deze manier komen we er niet.>>

Dat vraag ik me als Vlaming ook al 180 jaar af in dit zielige koninkrijk aan de Noordzee. Voor zover ze de eerste 100 jaar van België bereid waren Nederlands te spreken, zitten ze nu eenzaam in een hokje hun pedoschandalen uit te zweten en slaan daarover een koeterwaals van jewelste uit.

Hoger niveau?
Ik zou zeggen: drink 'nen duvel en kom down to earth in dit Moortgat aan de Noordzee.

 

#104005

Neverbeendead Religion

 

Welke posts in deze topic zijn weer eens iets te confronterend om eens op in te gaan voor 'den hardwerkende vlaming'.

Die staan hier, hier en hier

Schild en waterwind taal is te confronterend voor 'den hardwerkende vlaming' die een voorbeeld gaat moet nemen aan den harwerkenden amerikaan en wiens illusie van hardwerker doorprikt zal worden wanneer dat enkel in het teken van een veel verdienende job stond die in theorie voor een vroeg renteniersleven staat en in praktijk al eens wat langer op zich kon laten wachten want it's still a double song when there is a house with shoes and jeans they call the rising sun

#104006

Cogito

 

Neverbee nu ook een zelfrefererend fenomeen zoals het een god betaamt.

#104010

Neverbeendead Religion

#104012

EricJans001

 

@ Imagine:

<<En waarom niet verlaten mensen vrij om de taal die ze willen spreken?>>

Ja... waarom stellen jullie politici zo'n standpunt niet voor op Waals grondgebied? Waarom moeten alleen Vlaamse gemeenten constant ter discussie staan inzake tweetaligheid? Had je daar ook een antwoord op? Ssst... je zogezegd 'verdraagzame' francofone indruk is gewekt... nu er tegenargumenten opgeworpen worden zien we je niet meer?

 

#104015

Imagine

 

@ EricJans001

Ik ben altijd daar maar ik begrijp niet altijd wat U wil zeggen. In Wallonie, spreekt men de taal men wil en we denken niet zo dat we Walen zijn, we zijn eerst Belgischen.

Meer ken ik maar een beetje nederlands, ik heb het op school gestudeert maar het is zeer lang geleden en ik heb sinds nederlands nooit gesproken, niet nodig, ik werkte dichtbij thuis (lerares voor kleine kinderen).

Ik probeerde juist U te verklaren wat we denken en dat we "pacifique" zijn.  

In het algemeen zijn de Walen niet lui en profiteurs zoals het is vaak gezegd.

Ik begrijp dat u als mij  we alleen weten wat men ons wilt vertellen dikwijls via de media voor mij  en ik ken niet alles.

#104018

fcal

 

@ Imagine

In Vlaanderen kan iedereen de taal spreken, die hij verkiest. Onder individuen is er volledige vrijheid van de taal net zoals in Wallonië. En net als daar is men in het contact met de overheid verplicht de officiële landstaal te gebruiken. Daarop zijn wel enkele uitzonderingen zoals in het toerisme. Er is een zekere tegemoetkoming t.a.v. anderstaligen. Maar anderstaligen, die zich in Vlaanderen vestigen dienen zich aan te passen net als dit het geval is in Wallonië.

#104019

Imagine

 

@ fcal

Voor de taal, in Vlaanderen lijkt het voorgeschreven te zijn, terwijl hier het natuurlijke lijkt en men zegt niets.

#119530

marianamur

 


Esto es realmente interesante , Eres an excesivamente
profesional blogger. Tengo rss feed y esperar buscar extra excelente puesto.

Asimismo , Tengo compartieron su sitio en mis redes sociales

 También puede visitar mi web blog :: % anchor_text%

#104021

Imagine

 

@ fcal

Altijd voor de taal ben ik niet "d'accord" met de eerste foto hier boven !!!

#104023

fcal

 

@ Imagine

Wallonië is sinds de Franse bezetting steeds eentalig Frans geweest. Tijdens deze zelfde 25-jarige bezetting was de officiële taal in Vlaanderen niet meer het Nederlands, toen veelal Nederduyts geheten, maar ook het Frans. Er is toen gepoogd Vlaanderen volledig te verfransen. In het daaropvolgende tijdperk van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden is het Nederlands in Vlaanderen ten dele hersteld. Na 1830 heeft men gepoogd de taalpolitiek van de Franse Tijd terug verder te zetten. Om verschillende redenen is het toen ook niet gelukt Vlaanderen te verfransen. Het heeft honderd jaar geduurd eer het Nederlands terug de belangrijkste taal werd in het tweetalige Vlaanderen. In 1932 hebben de Vlamingen voorgesteld om gans België naar het voorbeeld van Vlaanderen volledig tweetalig te maken voor iedere Belg. Dit is toen door de Waalse politici afgewezen. Daarop is ook de tweetaligheid van Vlaanderen bij wet afgeschaft. Daar sommigen zich niet neerlegden bij deze wijziging heeft men voorschriften moeten uitvaardigen om de wet te handhaven. De facto is er nu geen verschil tussen de officiële taalsituatie in Wallonië en in Vlaanderen.

#104025

fcal

#104026

Khan

 

Niets van gezien in de belgische media

https://www.youtube.com/watch?v=9tT2ivQlu88&feature=player_embedded

Waar Vlamingen thuis zijn......zou je toch niet zeggen als je dit filmpje bekijkt.

#104027

fcal

#104028

EricJans001

 

Beste Imagine,

Ik ben voor dialoog maar dat is niet hetzelfde als 'pour le compromis-Belge' of 'le staus-quo Belge'. 
Mijn vraag is concreet: waarom verwacht u van Nederlandstaligen dat zij hun taalregime aanpassen aan anderstaligen (in casu alleen 'Franstaligen') die al decennia weigeren zich aan de in Vlaanderen geldende taalwet aan te passen? Waarom laat Waals-Brabant, Namen of Luik geen andere talen toe in het officiële bestuur en beschuldigen Franstaligen ons dat we 'intollerant' zouden zijn omdat we NIETS ANDERS doen dan alle Walen, alle Nederlanders, alle Fransen en alle Duitsers doen: GEEN ANDERE TALEN (als 'officiële' talen) TOELATEN op hun grondgebied. Waarom is dat zo in België?
Als België dient om Vlaamse gemeenten te verfransen moet België NU/MAINTENANT verdwijnen. Ik zal dat nooit accepteren... uit elementair zelfrespect.
In WIL niet dat u dat begrijpt; neen: ik EIS dat u dat aanvaardt... zoniet wil ik zelfs dit gesprekje met u niet voortzetten. Wie nog aan de Vlaamse eentaligheid raakt maakt AUTOMATISCH een einde aan elke dialoog en dus ook aan België.

Je kan niet zeggen: 'Wij zijn een federaal land' en (en même temps:) 'wij erkennen de grenzen van de deelstaten niet'. Dat gaat niet, Imagine.
OFWEL erkent u de Belgische binnengrenzen van Vlaanderen (= taalgrens), OFWEL erken ik de Belgische federatie niet meer.
U moet NU kiezen wat het wordt. Laat het me weten.

 

Voor de rest wens ik u als Waalse, als Duitse of als Chinese vriendelijke dame alle geluk en warme groeten uit Vlaanderen.
 

 

 

 

#104032

New Statesman

 

Dat filmpje: fascisme in de praktijk, en dan heb ik het niet over TAK.

#104033

New Statesman

 

Dat filmpje: fascisme in de praktijk, en dan heb ik het niet over TAK.

#104034

New Statesman

 

Die Belgische clown op de foto kon z'n stereotype inderdaad niet beter gekozen hebben.

#104035

EricJans001

 

@ Imagine:

FDF: "« Pas de scission sans élargissement de Bruxelles »" = einde België.

 

#104036

EricJans001

 

En waarom niet eens oproepen tot een sympathiebetoging 'NIET PLOOIEN!' in Leuven (een symbolische plaats: zou mooi zijn!), de studenten die dat organiseren mogen op mij rekenen als vrijwillig barbier. Misschien is het tijd om die Belgicisten eens een poepke te laten ruiken.

#104038

Imagine

 

@ EricJans001

Over FDF ken ik niet veel... Ik woon in de centrum van Wallonië... (dicht bij Hoei). Hier, zijn we ver van deze problemen.

#104039

Leo Norekens

 

@Imagine: #104015 "In Wallonie, spreekt men de taal men wil ..."

@fcal #104023 "Wallonië is sinds de Franse bezetting steeds eentalig Frans geweest."

Tot diep in de 20ste eeuw werden in het Waalse onderwijs dezelfde inspanningen geleverd als in het Vlaamse om het Frans op te leggen en de volkstaal uit te roeien. Met psychologische en desnoods fysieke dwang. Alleen is het in Wallonië beter gelukt, en zoals ik hier al eens zei, beseft de huidige generatie daar nog nauwelijks welke vernederingen hun grootouders en overgrootouders hebben moeten ondergaan.

Over dat "racisme français anti-wallon": http://racisme-francais-anti-wallon.skynetblogs.be/ 
(Het gaat ondermeer om het hatelijke systeem van verklikking en bestraffing in de scholen: "Cette méthode qui semble machiavéliquement concertée se retrouvait en France au cours du XIXe siècle.  Il suffit de lire "La vie quotidienne des Paysans de Bretagne" par Tann Brekilien (...) ou encore le roman 'Les Noisettes sauvages" de Robert Sabatier (...) qui relatent tous deux le recours à des moyens identiques, tant en Bretagne qu'en Auvergne.  Et il faut croire que bien d'autres régions n'ont pas échappé à ce pernicieux système."

#104041

EricJans001

 

@ Imagine:

<<Over FDF ken ik niet veel... Ik woon in de centrum van Wallonië... (dicht bij Hoei). Hier, zijn we ver van deze problemen.>>

Wel, Imagine, dan wordt het hoogtijd dat u hen wél leert kennen want ik zeg u dat deze mensen bezig zijn uw (niet mijn!) geliefde 'LA Belgique' af te schaffen.
Dat u in het centrum ven Wallonië woont is géén argument. Ik woon in Vlaanderen en wie daaraan raakt gaat niet weten wat hij ziet. Heeft dat geen gevolgen voor mensen die in het centrum van Wallonië wonen, dacht je?

#104044

Imagine

 

@ Leo Norekens

Misschien begrijp  ik niet altijd wat u zeggen wilt. Waals is hier niet verboden. In mijn oude school (ik werk niet meer), een keer per jaar, is er een wedstrijd van "Wallon à l’école", ze leren kinderen een gedicht, soms een lied, dit tenminst voor meer dan 25 jaar. Ik heb een hele doos van Waalse gedichten. Mijn ouders spraken Waals en Frans. Institutrice, kon ik leren Nederlandse kinderen van de basisschool (ik heb dat nooit gedaan), ik wist optie Nederlands in de jaren '60. Zeg me, doe ik veel fouten,  alleen om te weten. 

 

Ik denk dat de foto's die u hier worden getoond (vlag en taal), geen plaats op het evenement hadden, natuurlijk, het dient niets olie op het vuur te gooien!

#104046

EricJans001

 

@ Imagine:

<<het dient niets olie op het vuur te gooien!>>

FDF gooit al 40 jaar en meer olie op het vuur: het vuur is niet meer te blussen, vrees ik.

 

#104047

EricJans001

 

@ Imagine:

<<het dient niets olie op het vuur te gooien!>>

FDF gooit al 40 jaar en meer olie op het vuur: het vuur is niet meer te blussen, vrees ik.

 

#104049

Cogito

 

Imagine: U "doet" heel veel kleine foutjes, maar het geheel is perfect verstaanbaar, dus maak U geen zorgen.

vb: het dient tot niets om olie op het vuur te gooien. Ik heb een hele doos Waalse gedichten. (of met  Waalse gedichten, of vol  Waalse gedichten, of vol met  Waalse gedichten, maar niet "van" = letterlijke vertaling van "de") Zeg me, maak  ik veel fouten, alleen om het  te weten. (dit is nog geen mooi Nederlands, maar wel grammaticaal correct. Het is nog beter om te zeggen: Vertel me of ik veel fouten maak, want dan weet ik dat graag. Maar dat is al "maîtriser".

Maar de essentie van het verbod op Waals in Wallonië, zoals Leo zegt, geldt volgens mij wettelijk nog steeds: probeer maar eens in het Waals geholpen te worden in het gemeentehuis of door de politie, of probeer als kind maar eens Waals te spreken in de klas. En dat een taal, eens overwonnen, als folkloristisch verschijnsel niet verboden is, dat zien we ook met het Westvlaams in Frans-vlaanderen.

#104050

Leo Norekens

 

Precies Cogito, Het wordt zelfs gekoesterd als "erfgoed", maar het is net zo levend als Bokrijk, of de rode bollekenszakdoek om de hals van volksdansers. Het is m.a.w. tot ongevaarlijke proproties teruggebracht.

 

#104051

Imagine

 

@ Cogito

Dank u voor de verbetering, het is leuk (of aardig???)... Il zal eraan proberen te denken.

Ik gebruik wat ik ken + een vertaler of Internet  (letterlijke vertaling).

Hier denkt niemand aan Waals in het dadelijkse leven te gebruiken. Niet want het is verboden maar want alleen de oudere mensen kennen nog deze taal. Sommige jongere mensen begrijpen maar spreken niet. Het is meer een vraag van mode.

Ik begrijp maar spreek niet Waals behalve enige woorden zoals "spiter" voor "éclabousser" ou "spater" en "spratchi" voor "écraser" die zeggen goed wat men  zeggen wil. Veel Walen doen zoals ik.

En U, gebruiken U "patois" (geen ander woord gevonden) in uw dadelijkse leven?

#104054

fcal

 

@ Leo Norekens

Ik heb het beknopt wensen te houden. Het is inderdaad zo geweest, dat in Frankrijk en in navolging ook in België hiervan, de andere taalvormen van het Frans en Romaanse zustertalen bewust verdrongen zijn geworden om van de vreemde talen (Italiaans, Catalaans, Baskisch, Bretoens, Duits en Nederlands) niet te spreken.

#104056

Cogito

 

"en U, gebruiken U "patois" in het dagelijks leven." (het moet "gebruikt" zijn overigens ;-)

Hiermee laat Imagine zich weer duidelijk kennen natuurlijk.

Spreekt U thuis Frans zoals men op TF1 of France2 het Nieuws leest?

Onze dagelijkse taal is grammaticaal identiek aan het Haags dialect en tussen onze woordenschat en de Haagse bestaat een onomstotelijke etymologische bijectie. Net als tussen Uw dagelijkse taal en het "patois" van Ile-de-france.

#104059

Imagine

 

@ Cogito

Voor Frans hier, zijn er zeker kleine verschillen + luikse nadruk, :-) (accent liégeois)...

Ik stop hier, ik dank u voor de vriendschappelijke dialoog en Nederlandse verbeteringen. Ik hoop dat we snel een regering willen hebben en dat alles zal voor iedereen goed  zijn.

 

#104107

Pat Raché

 

Sire, 

Na De Haene heeft ook Vande Lanotte zijn "100 dagen" gekregen.

Gun ze nu ook eens aan de NVA.

 

Getekend

met libertijnse groeten.

#104138

fcal

 

@ Pat Raché

Een nieuwe lei, een nieuw geluid zou beter zijn. Op zijn Zwitsers verdergaan ofte een grondige werkelijk (con)federale oplossing en aldus al die kleine en grote tegenstellingen en dwarsliggerijen ontwijken. En indien niet mogelijk een eenzijdige actie à la Senelle als aperitief.

#104153

erik

 

Heel leuk filmpje over de betoging:

https://www.youtube.com/watch?...

#104156

Pat Raché

 

@fcal

 

In fine ga ik helemaal akkoord met jouw "nieuwe lei". Getekend :met libertijnse groeten betekent in feite dat ik graag de particratie eerst tot op den draad versleten zag. Dit tijdperk, noch min noch meer een verbastering van de democratie is , zo niet voorbij, dan toch op sterven na dood. Niet alleen is "het Belgisch systeem op z'n einde" ,maar juist doordat het actuele "vertegenwoordigend systeem" ( ik weiger dit een democratie te noemen!) niet meer werkt zullen we in een impasse blijven , of er binnen de kortste keren terug in verzeilen.

We zitten op een breuklijn. Politici en pers geven de indruk te schrikken. Flauw. Het is de kroniek van een aangekondigde dood.Lees bij voorbeeld p 253 van "Libertijnse Breekpunten" (van het jaar des heeren 1992 !) effen terug. Doe ik VR teveel eer aan door hem als visionair te beschouwen? Quod non , dan hebben ze -nog eens 20 jaar méér- de burger voor de gek gehouden. 

Wat die nieuwe lei betreft: OK, dat Zwitsers model ( dit noem ik dan wel een schuchtere poging tot democratie) ligt me wel. Maar omdat iedereen de mond vol geeft van de millenium/ facebook/twitter - generatie  lijkt mij een aanpak zoals DEMOEX uit Noorwegen, met e-democratie, zeker het onderzoeken waard.

Het ijveren voor een directere democratie lijkt mij enerzijds een voldoende voorwaarde om meer klaarheid te krijgen in "de Belgische kwestie", en anderzijds een meer dan noodzakelijke voorwaarde ,om het ronduit anti-democratisch Europa af het blokken, zo niet te temperen.

 

i.h.g.

#104163

OutlawMike

 

Na 45 jaar in dit apeland ben ik wel al wat gewend, maar de demonizering van BDW slaat me met verstomming. En dat zeg iemand die van De Wever persoonlijk niks moet hebben.

Wat ongelooflijk is, is dat de Vlaamse media en eigenlijk alle andere VLAAMSE partijen, met uitzondering van het VB natuurlijk, de schuld voor de impasse bij BDW leggen. Iemand dat Monty Python filmpje op DeStavda-site gezien? Da's toch ongelooflijk??? Alla, de Walen spreiden 222 dagen lang een ongelooflijk immobilisme ten toon... en het is BDW die de zaken blokkeert. Dat is de perceptie!

#104166

Olav (niet ingelogd)

 

We zijn al lang voorbij de houdbaarheidsdatum van BDW als schaamlapje. De vlaamse partijen kunnen zich niet meer permitteren om de NV-A uit te sluiten, de franstalige partijen beginnen zo langzamerhand niet meer geloofwaardig te zijn als ze zeggen dat BDW de boel blokkeert, zelfs niet bij eigen achterban, die zich toch wel zal beginnen afvragen waarom men hem dan gewoon niet aan de kant zet.

Men heeft zich vastgereden op de figuur van BDW en ik neem aan dat men uiteindelijk terug naar de kiezer trekt omdat men gewoon geen andere oplossing wil aanvaarden dan het eigen grote gelijk. Niet dat nieuwe verkiezingen iets zullen oplossen volgens mij.

#104167

traveller

 

@ OutlawMike

 

Dat was perfect te voorzien.

 

@ Olav

 

Je vergist je, de francofone bevolking is zich helemaal niet bewust van een francofone blocage, alleen de NVA blokkeert, want zo wordt het hen door hun media voorgesteld.

Heb je Milquet gezien gisteren en vandaag?

#104168

Olav

 

En men vindt het normaal dat ondanks alles NV-A blijft betrokken worden bij de onderhandelingen ?? Stelt men nooit vragen waarom men zo nodig de NV-A in een regering wil als ze toch niet mee willen ?

Ik kan me toch moeilijk voorstellen dat iedereen beneden de taalgrens hersendood is... ondanks de perceptie door hun media.

#104170

LVB

 

@Olav: Vlaamse partijen die meedoen aan een regering zonder N-VA, plegen electorale zelfmoord.  En jouw analyse dat "de N-VA niet meewil" bevestigt wat Outlaw Mike hierboven schrijft, je hebt dat dus uit de media.  Gelukkig laat Rik Van Cauwelaert vandaag een ander geluid horen, namelijk dat het Di Rupo is die "verlamd is door angst en wantrouwen"

#104171

OutlawMike

 

Luc, ik heb NIET gezegd of geschreven 'dat de NVA niet meewil'. Maar het is toch wel overduidelijk dat de andere Vlaamse partijen dat van de NVA willen suggereren.

Getuige de uitspraken van misbaksels als Karel De Gucht en Caroline Gennez. Vooral die laatste met haar uitspraak van dat als een paard niet wil drinken, het misschien wel een ezel is. Dat SLOEG OP DE NVA.

Ongelooflijk toch? Walen vormen 1 front over ideologische grenzen heen en blijven het hoofd koel houden. Bij de Vlamingen breekt het angstzweet uit en begint het modderwerpen wanneer 1 partij wat te hardnekkig de VLAAMSE eisen verdedigt.

Stelletje zielepoten. En hun lakeien in onze media, het is om van te KOTSEN. Kan je je voorstellen dat ze in Le Soir en La Derniere Heure hun eigen partijen zo op de korrel nemen? Nee dus.

#104172

OutlawMike

 

Enfin, misschien bedoelde je zelf ook niet dat IK vond dat de NVA 'niet meewilde', maar dat ik het gewoon maar constateerde dat dat de teneur bij onze hoernalisten was. Ik was misschien slachtoffer van mijn eigen perceptie.

#104173

LVB

 

@OutlawMike: Uiteraard heb jij dat niet geschreven, maar Olav wel.  En dus zeg ik dat de uitspraak van Olav bewijst dat jij gelijk hebt, namelijk dat de media de schuld van de impasse bij BDW leggen.

#104177

dendof

 

"Walen vormen 1 front over ideologische grenzen heen"

Vandaar ook de NVA strategie: het been stijf houden tot er een opportuniteit komt om de Walen en Brusselaars te trianguleren.

Het was dan ook niet echt slim van Di Rupo om te zeggen dat Brussel nu wel echt dringend geld nodig heeft.

 

 

 

 

#104178

Martin Verstraete

 

Wat de BRT betreft (niks V want de Vlaamse reflexs bij de ambtenaren in de Reyerslaan is onbestaande) en hun tollerantie voor andere meningen dan de hunne. bijgevoegde tekst is er door de ambtenaar-moderator zeer snel afgehaald, andere reacties van mij in dezelfde strekking ondergingen hetzelfde lot. Van alle door mij geplaatste reacties op hun diverse (politieke) forums zijn ze er zo goed als ALLEMAAL verwijderd. Voor de linksen is het nu éénmaal moeilijk verteerbaar dat er andere meningen zijn dan hun misselijk makende maakbaarhied van de maatschappij ideaal. "uw antwoord is in behandeling" wil uiteraard zeggen dat de ambtenaar moderator eventjes koffie (of iets anders) aan het slurpen is in de BRT kantine en dus niet onmiddelijk ziet wie wat heeft geplaatst. Is hij terug dan gaat het zeer snel, mij is sinds gisteren gewoon de toegang geweigerd tot dit forum : "Hoe moet het nu verder?" Martin Verstraete Zegt: Uw antwoord is in behandeling. 25/01/2011 om 21:16 Door ALLE media werd als naar goede gewoonte foute informatie weergegeven. “vreedzame betoging”, voor diegen die het wil kan ik een link plaatsen waarop Vlamingen van het Taal Aktie Komitie aangevallen werden en in de klappen deelden…de reden ze demonstreerden toch wel met een Vlaamse Vlag op een belgisistiche betoging. De lieden die meeliepen deden het ENKEL om hun steun aan dit kunstmatige land te betuigen of TEGEN de Vlamingen (roepen en schelden). Hert verbaasd me niks dat de media, die toch massaal aanwezig waren dit niet hebben gezien noch gehoord, ik hoef enkel te zien wat ze met mijn reacties doen. De ambtenaar-moderator heeft van alle reacties die ik tot hiertoe naar hun diverse forums heb verstuurd er koudweg afgehaald, waarschijnlijk omdat hij en zijn collega’s ambtenaren-journalisten de rechtse stem zo vaak als mogelijk van hun forums kiepen wegens niet graag te lezen wat de modale Vlaming denkt. Snel lezen dit zal er ook niet lang opstaan en de reacties die verwijzen naar mijn schrijven worden “gezuiverd

#104179

dendof

 

Ik denk dat de oproep van Di Rupo die wil dat de Vlamingen tegelijk de staatshervorming in hun reet steken én geld voor Brussel schijten, niet goed onthaald gaat worden.

 

 

 

 

#104181

erik

 

@dendof

Met zijn oproep zit hij duidelijk in een verkiezingslogica. Waarvan akte. Hij weet heel goed dat geen enkele Vlaamse partij daar in mee kan gaan, zelfs Groen niet. (Toch?) Alleen bij het intellectueel minder begaafde deel van de Vlaamse SHAME-aanhangers kan hij daar nog enige sympathie mee oogsten.

#104182

Olav

 

Luc, ik denk dat je me misbegrepen hebt want IK bedoelde niet dat de NV-A niet meewil. Ik reageerde op een reactie van Traveller dat de francofonen denken dat de blokkade alleen door NV-A komt.

Ik heb het waarschijnlijk verkeerd verwoord. Wat ik bedoelde is dat ondanks de perceptie die door de media en andere partijen gemaakt wordt (dat NV-A niet zou meewillen) er toch nog genoeg mensen beneden de taalgrens moeten zijn die zich dan vragen beginnen stellen over de houding van hun partijen (namelijk waarom die in godsnaam de tegenwerkende partij niet opzij schuiven). Ik neem nog steeds aan dat ook daar de meeste mensen nog zelfstandig kunnen denken.

Ik had tenslotte in #104166 al gezegd dat "De vlaamse partijen kunnen zich niet meer permitteren om de NV-A uit te sluiten", wat uiteraard electoraal bedoeld was.

#104185

fcal

 

@ Olav

Uit de bijdragen op de fora van Le Soir en La Libre valt op te maken, dat er een deel van de Franstalige opinie zich keert tegen de gepleegde obstructie en de afperserij. De meer algemene tendens en dit is het duidelijkst bij zij, die hier voordeel bij hebben (politici...) is nog steeds zoals Traveler stelt. De enen nemen aan dat de schuld bij de Vlamingen ligt, de anderen versterken deze opinie door hun media-gedrag.

#104220

Volks Front

 

Als ambtenaar van het volk kan ik spijtig genoeg enkel anoniem volgende betekening aan het sint-niklase stadhuis & bemiddelaar Johan Vande Lanotte melden:

15/01/11

Gelukkig heb ik verleden jaar reeds petitie gestart over de onwil van OCMW, CGKR om betekend te antwoorden op de problemen v/d mensen die hen bewijsbaar gesteld zijn.

Mijn plaatselijke medische dienst, VN (New-York) enz.... zijn hiervan betekend op de hoogte! Zodat ook speculanten via ratingsbureau's kunnen gaan gokken op de Be-rente v/d €. Bij deze dus vraag tot antwoord aan burgemeester C. Geerts, ..., F Willockx (Vande Lanotte) om petitie ook te ondertekenen.

20/01/11

Geachte Johan

Stop deze 7-dwergen show en laat Albert II "of" hofmaesschalk voelen dat het volk de realiteit wenst die hij daadwerkelijk al eeuwen achterhoud. Dus geen vlijmscherpe (CAW-) messen meer in mijn rug maar politieke opdracht, de morele dienstverlening (die geen enkele particraat kan verlenen) in mijn hand, teneinde overal algemene verarming (politieke chaos) te vermijden.

Hoogachtend

#104433

Jeroen

 

@Hans: Belgische wetgeving bevat weldegelijk "taal" als discriminatiegrond.

#104439

LVB

 

Inderdaad Jeroen, alleen heeft het CGKR beslist dat ze geen bijstand verleent of zelf klacht indient voor dergelijke gevallen van discriminatie.  Wie gediscrimineerd wordt op basis van taal kan op basis van deze wet uiteraard altijd zelf juridische actie ondernemen.

#104440

EricJans

 

Vraag: kent iemand de herkomts van de uitdrukking 'het been stijf houden'?

Waar staat dat eigenlijk voor? Gaat het om vrouwenbenen bij een aanranding: de benen stijf gesloten houden? Gaat het om een gebroken been waarop je toch maar verder wandelt tot de aankomst is bereikt? Of gaat het gewoon om 'recht blijven staan', letterlijk 'overeind blijven' staan ondanks zware tegenstand? ...
Waar komt die uitdrukking vandaan?

#104441

Leo Norekens

 

@Eric: Denk aan "knieval", "door de knieën gaan".
Dat gaat niet goed met een stijf been.
http://disney.wikia.com/wiki/File:Ectorbow.jpg 

 

 

#104444

traveller

 

Père Ubu heeft gezien wat geen enkele onder ons zag:

Bart De Wever zegt dat er 80 % francofonen in die betoging waren(44 % Brusselaars en 35 % Walen).

Besluit van Ubu: BDW heeft hier meer concessies gedaan dan in 7 maand onderhandelingen. Dat klopt, waarom zijn alle Brusselaars ineens francofonen?

#104445

Rick

 

Tja, Traveller: een brusselse Vlaming die Frans als tweede taal beheerst is... een Nederlandstalige.

Een arabofoon die Frans als tweede taal heeft is... een Franstalige.

 

'k Zou nog eens willen zien of Brussel nog wel een franstalige meerderheid heeft...

#104813

Jazayerchi

 

Dat links zich graag achter het zgn. nationalisme van de totaal imaginaire nationals van Palestina schaart is de facto niks abnormaals, vooral niet als je de anti-Zionistische (en dus meteen ook anti-Joodse) tradities van links in gedachten houdt. Wat de 'intelligentsia' vandaag graag vergeten, is dat die anti-Joodse houding niets nieuws is, dus geen bon ton van anno 2011, maar al véél langer bestaat. Om maar één voorbeeld te noemen: veel van die linkse terroristengroeperingen uit de jaren '70, zoals ETA, IRA (jaja links EN nationalistisch stel u voor !)), Action Directe en de Rode Brigades, werden in het Libië van Khadaffi getraind, op voorspraak van PLO leiders. En meestal trainden ze bovendien ook nog samen met de PLO en bovendien werden ze vaak ook nog eens doorgesluisd naar trainingskampen in de Libanese Beka vallei onder toezicht van de Hezbollah ! Dat toont alvast 2 dingen aan: socialisme is niet noodzakelijk onverenigbaar met nationalisme, zoals de linkse geitenwollensokkendragers altijd willen beweren. (en Hitler was een nationaal-socialist, mogen we zeker niet vergeten) Plus, als links een symbool nodig heeft in de zin van 'een verdrukt volk op deze planeet waarvoor we op de barrikaden kunnen gaan springen' dan plakken ze gemakshalve een specifieke, zelf uitgevonden nationaliteit op een groepje Arabieren, dat (traditiegetrouw voor Arabieren) weer niet weet van welk hout pijlen te maken. Et voilà, de nieuwe beschermde diersoort waarvoor links in de bres gaat springen is geboren ! Zo zie je nog maar eens dat links van wanten weet: nationalisme = fout als het over Joden en Vlamingen gaat, maar = dik in orde als ondemocratische belgicistische suprematie een sympathiek smoelwerk moet worden aangemeten of de terroristen van Hamas als een strijders tegen het onrecht moeten worden afgeschilderd !

Wat niet wegneemt dat die troel van de eerste foto het toch weer niet kan laten om met de (vergane) glorie van Franstalige grandeur in haar megalomane kop de Vlamingen weer pisnijdig als boerkes af te schilderen. Altijd leuk om te weten dat fanatieke onnozelaars zichzelf uiteindelijk toch weer te schijten zetten, ook al doen ze nog zoveel moeite om zich voor te stellen als een neo-hippie scoutskamp dat marshmellows roostert rond het kampvuur. Afgezaagd en doorzichtig...Je zou ervan gaan geeuwen.

#105083

ongeduldige vlaming

 

Allée zulle, ze willen een regering. Om wat te doen precies? Regeren zal niet gaan, want ze raken het niet eens over een coalitie, laat staan dus dat ze een regeerprogramma kunnen overeenkomen. Gezien de franstaligen alleen het status quo willen, is een regering van lopende zaken net goed voor ons. Een regering van lopende zaken mag geen ingrijpende veranderingen doorvoeren (dat mag sowieso niet van de franstaligen, zelfs niet als er wél een regering komt, dus who f.cking cares?) maar ten tweede moet ze iedere maand de uitgaven beperken tot 1/12 van de vorige legislatuur. En ik weet het niet zeker, maar ik denk dat dat niet geïndexeerd is...

Ondertussen moet de vlaamse regering maar zo ver mogelijk de haar toebedeelde bevoegdheden uitvoeren, en net buiten de lijntjes kleuren, zoals De Wever had beloofd. Want er is geen federale regering die krachtig kan terugslaan, gezien iedere provocatie vanuit de federale regering, of ieder antwoord op een vlaamse provocatie, door de federale regering, alleen maar olie op het vuur zou zijn, bij de coalitiebesprekingen.

#105087

EricJans

 

Wij hebben enkel nog een regering van lopende zakken...

#105088

Rick

 

't Is allemaal de fout van Bart De Weiveur & sa clique:

 

https://www.youtube.com/watch?v=t_clGDgR57c

#106604

EricJans

 

@ Rick:

T'es Belge ou tu n'l'est pas?

Je suis - selon la constitution Belge je suis - comme vôteur Flamand - seulement +/- 81% d'un Belge Alors: je n' le suis pas, j'ai l'impression.

#112808

Anonymous

 

En tant que francophone, je me désolidarise de votre grande 'championne' : c'est tout aussi haineux que les slogans du tak et du voorpost.

pardon pour elle :-(((.

ça vous arrive souvent d'entendre des trucs dans ce goût-là :-S ??

mathieu

#116847

Rick

 

LVB een goed jaar geleden:
"Mijn bedenking bij dit alles: ik verlang ook naar een nieuwe regering. Om de gezichten en de reacties te zien van al die betogers van vandaag, als ze de strenge besparingen, belastingsverhogingen, besnoeiïngen in de uitkeringen gaan ondervinden die er onvermijdelijk aankomen, ongeacht welke coalitie er uit de bus komt."

Een paar recente tweets van Simon Vandereecken, één van de organisatoren:

"C'est très bien la grève!"

"en attendant, la gauche ponctionne allègrement et de plus en plus mon salaire ;)"

http://twitter.com/nithou