Luchtfoto's van drie provincies online beschikbaar

Twee maanden geleden schreef ik hier over het feit dat luchtfoto's van de hele provincie West-Vlaanderen online beschikbaar zijn, en doorzoekbaar tot op het niveau van het huisnummer. Dat is inmiddels ook het geval voor de provincies Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant en voor Brussel, via het project Geo-Vlaanderen. Hieronder: het Leuvense Ladeuzeplein en de Universiteitsbibliotheek.

Luchtfoto Ladeuzeplein Leuven

Reacties

#758

Flint

 

Wow. Ik bleef maar denken "deze keer kan hij niet meer inzoomen", verrassend.

Tot voor een tweetal jaar gebruikte ik die GIS-database regelmatig, en het was en is soms nog een basis voor frustratie: van User-Friendly Interface gesproken. Ik weet niet of het aan jouw linking ligt, maar er was eerst een refresh nodig om het ding te doen werken (het feit dat je enkel moet klikken om in te zoomen, en geen gebied moet specifiëren is daarentegen misschien een voorbeeld van een té vriendelijke interface, ach ...).

In mijn geval dateren de fotos van enkele jaren geleden, een tweetal jaar zou ik zeggen.

Moet wel wat paardekracht achter zitten, dit systeem zou gekoppeld moeten worden, of is dat al, aan --bvb.-- de sociale woningen in Vlaanderen.

#759

bernard

 

Wellicht +/- ongelooflijk, maar waar.

M'n partner Nancy , een échte VL Brabantse, eigenlijk nog meer Brusslse, zegt gisterenavond: " Kijk eens : luchtfoto's van héél O VL en VL Brabant".

Waarop ik repliceer : " 't Is in W VL begonnen".

Vervolgens : radde ontkenning.

... Dus toch. By the way de firma Maes uit Tielt is daar al sinds lang mee bezig, met luchtfoto's.

Wat is de waarhied? Dat ik het ook niet weet.

#1889

Maarten Bettens

 

Van de GEO-Vlaanderen web-site

Provincies Antwerpen en Limburg

Op de stuurgroep GIS-Vlaanderen dd 18 september 2002, hebben de provincies Antwerpen en Limburg zich tevens kandidaat gesteld voor de aanmaak van een middenschalige orthofotobedekking volgens de opgestelde standaardspecificaties.

De luchtopnamen, stap 1, van de provincies Antwerpen en Limburg werden gerealiseerd op respectievelijk 20,21 en 22 februari 2003 en op 22, 23 februari, 15 maart 2003.

Het OC GIS-Vlaanderen staat momenteel in voor het scannen van de filmrollen, stap 2. De luchtfoto’s worden als RGB 24-bit beelden gescand met een resolutie van 14 micron. De benaderde grondresolutie bedraagt 17 cm.

Voor de uitvoering van stap 3, de eigenlijke orthofotoproductie, werd het bestaande standaardbestek aangepast en uitgewerkt in functie van een middenschalige orthofotobedekking voor Antwerpen en Limburg.

De orthofotoproductie is momenteel in uitvoering. Van beide provincies werden enkele deelleveringen goedgekeurd. Volgens de huidige projectplanning zullen de orthofoto’s provinciedekkend ter beschikking zijn voor Antwerpen rond juni 2004 en voor Limburg rond mei 2004.

Van Gis-Vlaanderen zelf

Beste,

Omwille van enkele vereiste supplementaire beeldverwerkingsoperaties zullen de beelden van Antwerpen en Limburg slechts beschikbaar zijn omstreeks eind oktober 2004.

Van zodar de beelden ter beschikking zijn kan u ze bestellen via onze website , mudule GIRAF.

Grtn,

Katleen Janssens

Operationele Coördinator

VLM, OC GIS-Vlaanderen

Gebroeders Van Eyckstraat 16

9000 Gent

tel : 09/261 52 43

fax: 09/261 52 99

http://www.gisvlaanderen.be

Van de provincie W-Vl

http://www.giswest.be

#3337

Provincie Antwerpen

 

De luchtfoto's van de Provincie Antwerpen kunnen vanaf 13 december 2004 bekeken worden op http://www.provant.be/gis (surf naar luchtfoto's 2003). Ook bestellen is mogelijk.

#5767

Krishaesendonck

 

Ik had graag ook eens de luchtfoto's bekeken van Leuven en omstreken maar kan ze spijtig genoeg niet vinden.

#30878

rfr

 

ik ook

#30879

rfr

 

ik ook

#30884

Leo Norekens

 

http://geo-vlaanderen.agiv....

In de toolbar bovenaan staan een reeks icoontjes.
Neem het derde van links uit de middelste reeks. "Zoom naar een straat of een gemeente"
(schakel desnoods wel je popup-blocker uit)

Graag gedaan.

#116970

paardenrassen

 

Intussentijd is alles veranderd.