Spionnen boven onze hoofden

European Parliament as seen from space, Quickbird satellite
De nieuwste observatie-satellieten maken foto's van een merkwaardig hoge resolutie. En dan hebben we het nog niet over militaire spionagesatellieten, maar over publiek toegankelijke foto's gemaakt door commerciële satellieten. Hiernaast een detailopname van het Europees Parlement in Brussel, gemaakt op 2 juni 2002 door de Quickbird-satelliet (bron: DigitalGlobe). Eén beeldpunt uit de foto komt overeen met 60 centimeter in de realiteit. De ruimere omgeving van het Europees Parlement zie je hier, een nog ruimer beeld met o.a. het Jubelpark vind je hier.

Gebaseerd op primitievere luchtfoto-technologie, maar toch ook een nuttig hulpmiddel: de hele provincie West-Vlaaanderen in luchtfoto's, opzoekbaar per straat en zelfs per individueel huisnummer: GISWest, een initiatief van het provinciebestuur in samenwerking met o.a. IT-intercommunale CEVI. Altijd handig om te zien of dat zwembad in de tuin van die pocherige collega wel écht bestaat. De foto hieronder geeft de omgeving van het Amerikaans Kerkhof (American Cemetery Flanders Field) aan de Wortegemseweg te Waregem weer.

Amerikaans Kerkhof, Waregem

Reacties

#85775

Christiaan

 

En ik gewoon effe weten waar het groen is in regio Tielt om even te wandelen, blijkbaar zien ze de dag van vandaag overal spoken. Niet moeilijk dat sommige mensen gefrustreerd rondlopen.