Blikje Fanta Mango? Iemand?
Nog een paar dingetjes die ik vrijdag al had kunnen vertellen als ze in de press release van Fanta hadden gestaan (quod non):

  • De blikjes Fanta World Mango Thailand die vrijdag "exclusief uit Bangkok" aan een aantal bloggers werden bezorgd ten getale van één per blogger, lagen vandaag al ten overvloede in de winkels.
  • Vandaag stond in uw krant een reclame van Carrefour GB met een bon voor een gratis blikje Fanta World Mango Thailand, enkel geldig op 14 februari.
  • Op de plastic wrap die rond een six pack met blikjes zit, staan de landen vermeld die later dit jaar en volgend jaar nog de revue zullen passeren: Maldives, Tanzania, Brazil, Jamaica.
Reacties

#17790

Miel

 

Awch. That's gotta hurt.

#17791

Jöe

 

gewoontegetrouw bevat zo'n blikje fanta weer 10 koffielepels suiker neem ik aan? en dan mag ik mijn kinderen overtuigen om van die sexy verpakte rotzooi af te blijven....

En dat terwijl er (h)eerlijk en gezond fruitsap bestaat. Zonder toegevoegde suikers, smaakstoffen en kunstmatige kleurstoffen. En in flessen met statiegeld!

Daarom wil ik hier ook eens reclame mag maken: Demeter fruitsappen, in uw bio-shop!!!
of om in de tropen de blijven: Oxfam fairtrade fruitsap!
http://www.oww.be/oww/pagev...

#17793

frédéric

 

Da's zowat de krachtigste samenvatting die je van 't hele verhaal kan maken. Schitterende post.

#17794

Huug

 

Je hebt die toch niet allemaal gekocht?! (En uitgedronken?)

#17796

LVB

 

@huug: burrrppp...

#17797

yptucide

 

Snoodaards! Zo het ego van een blogger strelen, om hem er dan vervolgens subtiel op te wijzen dat ze gebruikt zijn.

#17801

I am NoName.

 

En wat is nu de pointe van het verhaal ? Dat bloggers zich laten gebruiken ? Dat de bedrijven via dit medium aan goedkope promotie kunnen doen ? Ach ... Luc je laat je gebruiken ... toch niet voor tien blikjes ... hoop ik ? Jij bent toch snuggerder dan dat ... mag ik toch hopen ? Hm ... ik denk er het mijne van ... Hm ... Of ben je "echt" verslaafd ... Hm ... de gevaren van verslaving. Hm ...

#17802

Jöe

 

@ I an NoName

Ben je LVB nog nooit tegengekomen in Wijnegem?
http://www.werbelaeufer.de/...

#17806

LVB

 

@Noname: kijk, af en toe verschijnt hier een artikel waarbij de lezer zelf enige inspanning moet doen door de punten A, B, en C met lijntjes te verbinden.

Bovenstaand artikel bevat louter feiten. Feiten die wel zeer relevant zijn voor het maken van een appreciatie van de gevoerde campagne naar de bloggers toe.

Voor tien blikjes? De blikjes op de foto bovenaan dit artikel heb ik zelf gekocht en zelf betaald hoor. Precies ten behoeve van het maken van een foto die overvloed moet suggereren, drie dagen na de campagne naar de blogwereld toe die schaarste en exclusiviteit suggereerde. Om er een tekeningetje bij te maken: feitje nummer drie zegt bijvoorbeeld iets over de kwaliteit van de press release.

Maar goed, gelukkig is er een blogger die wel de moeite genomen heeft om de punten A, B en C met lijntjes te verbinden, voor wie het nog niet begrepen had: http://blog.coolz0r.com/200...

#17807

LVB

 

O ja, laat er geen twijfel over bestaan: de impliciete appreciatie achter deze blogpost mag dan negatief zijn voor het reclambureau waarvan de naam op deze pagina niet vernoemd wordt, het is toch maar weer reclame voor Fanta. Negatief of positief, als er maar over gesproken en over geschreven wordt. En het is hen gegund.

#17810

dof

 

Ik denk dat je wat overdrijft met die suggestie van schaarste, Luc.

Het is niet omdat het de dag nadien toch in de rekken ligt dat ze U ineens een half dozijn hadden moeten sturen. Stel U voor dat ge ze allemaal ineens opdrinkt en dan met een opgeblazen gevoel geen fut niet meer hebt om te bloggen, waar staan ze dan met hun campagne.

#17850

I am NoName.

 

<a href="http://mynamenoname.blogspo...">Eh ... hé ... hmm .... oh ...mhm ... </a>

#17855

VH

 

"You were selected" - yup you were screwed.

Alles op de keper beschouwd heeft Fanta/Ogilvy hier dus *wel* gescoord en is LVB *gebruikt*. Voor één blikje suikerwater - dat overigens veel te duur wordt verkocht, zelfs mèt de kosten van de Ogilvy campagne inbegrepen - heeft Fanta/Ogilvy hier een prime forum gekregen en twee items, en heeft LVB bovendien 12 blikjes van dit overprijsd marketing-gehyped suikerwater *gekocht*.

Met advertentieruimte te kopen op LVB waren ze er zo niet goedkoop vanaf geweest. I'm not impressed, I'm no brand-queen. Suikerwater koop je uiteraard in de ALDI, aan 1/3 van de prijs. Ik heb me altijd afgevraagd wie in die brand-hoaxes trapt zoals Coca-Cola en Nike. Poor LVB ;-) (niet naast de smiley kijken).

#17869

dof

 

"Ik heb me altijd afgevraagd wie in die brand-hoaxes trapt zoals Coca-Cola en Nike. "

Had jij geen iPod gekocht in den tax-free in Dubai?

#18029

Steven

 

Jongens, zo een paniek voor een blikje fanta dat al 2 maanden verkrijgbaar is in Delhaize.

#25862

ries

 

Heb Fanta Mango ontdekt in augustus 2006 in de avond- en nachtwinkels in Brussel, en mis de producten in de supermarkten. Geef mij maar suikerwater, het moét Fanta Mango zijn.

#30286

Fantamangolover

 

Ik hou van Fanta Mango!
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Ik had dit drankje al heel lang ontdekt!
Ik mis het nu het niet meer verkrijgbaar is.
Groetjes

#30292

LVB

 

Inderdaad, sinds deze week ligt de opvolger van Fanta Mango in de rekken, een nieuwe exotische variëteit waarvan de naam mij alweer ontsnapt is. Meteen een indicatie dat de reclamecampagne van Fanta Mango voor bloggers een schoolvoorbeeld is van hoe het niet moet: géén achtergrondinformatie, geen opvolging, een one-shot actie, "hier hebt ge uw blikje en nu laten we nooit meer iets van ons horen".

#36802

DoRaN

 

ja die blikken eerst orange dan.... en zo verder amai ik moet zeggen tegen fanta chut up!!!!