Ga weg uit Beringen, in het belang van uw veiligheid

Donderdagavond 30 november kwam een groep orthodoxe Joodse jongeren uit Antwerpen aan in het Limburgse Beringen om er een lang weekend door te brengen. Lang heeft hun uitstap niet geduurd. Nog maar aangekomen, werd hun weekendverblijf bekogeld met stenen. De politie kwam ter plaatse en adviseerde de groep om in het belang van hun veiligheid terug te keren naar Antwerpen. Na onderzoek werd een groepje allochtone jongeren opgepakt. Bovenstaande feiten roepen ernstige vragen op. Daarom zal Volksvertegenwoordiger Claude Marinower deze week de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken om meer uitleg vragen.

Nieuwsbrief Claude Marinower, 4 december 2006

Reacties

#32720

Cogito

 

Nu "Ga weg uit Beringen."
Wanneer "Ga weg uit België."?

#32725

Jöe

 

Toen ik dit in het nieuws zag voelde ik dat dit hier aan bod zou komen.

Grappige kanttekening: het was CD&V-er Mondelaers die het op VRT met graagte mocht komen uitleggen. Voor hem had zoiets natuurlijk beter begin oktober voorgevallen. Maar geen nood, met zijn burgemeestercampagneslogan "Willen jullie een Turk als burgemeester?" (of iets in die aard) heeft hij Selahattin Koçak toch verslagen.

Cogito: moeten ze enkel over de belgische landsgrens, of gelijk over de mediterannee?

#32728

LVB

 

@Joë: "Voor hem [Mondelaers] had zoiets natuurlijk beter begin oktober voorgevallen."

Hoezo? Ik vind dat Mondelaers hier allesbehalve goed uitkomt. De politie, waarvoor burgemeester Mondelaers verantwoordelijk is, heeft die Joden terug naar Antwerpen gestuurd met de mededeling dat zij niet voor hun veiligheid kon instaan. Van een capitulatie gesproken. Persoonlijk vind ik dit aspect veel zwaarder wegen dan de vraag of de daders nu al dan niet achteraf gevat of gearresteerd werden.

#32729

A.Rouet

 

De opgepakte daders, waaronder 4 meerderjarigen, moeten een schadevergoeding betalen, hun verontschuldigingen aanbieden aan de Joodse jongeren en 30 uur gemeenschapsdienst uitvoeren. Tevens kregen de Joodse jongeren een uitnodiging van de burgemeester om Beringen opnieuw te bezoeken. Correct gehandeld m.i.
Volledig akkoord echter dat politie (de burgemeester dus) voor de veiligheid van zijn burgers moet instaan. Capituleren is geen optie.

#32731

Eric Jans

 

@ Jöe:

<<Toen ik dit in het nieuws zag voelde ik dat dit hier aan bod zou komen.>>

Voelde jij dat? En omdat jij dat 'voelde' zou het dus ethischer zijn geweest ware het 'niet' aan bod gekomen?
Is het dat wat je bedoelt? Past dit plaatje dan niet in het 'brede ruimdenkende debat' van de grroooote 'verdraagzaamheid' en de zegeningen van de 'multicultuur' waarbij de islam als ideologie onvoorwaardelijk omarmd dient te worden? Want dáár ruikt je kleine opmerking aan het begin van je commentaarstukje wel naar: LVB (e.a.) zou het moeten wég-zelfcencureren. Dat is het toch wat je bedoelt, hé?

Multicultuur... in functie van de islam? Zou het kunnen dat daar 'iets' van aan is?

#32732

Jöe

 

Luc: hoezo? wel, omdat door zo'n incident minder mensen op een Turk gaan stemmen.
En natuurlijk heb je gelijk dat Mondelaers hier niet zo goed uitkomt. Maar de meeste mensen beseffen dit niet want ze denken enkel : "aaah, weeral die vuile Turken". (Lees bvb de reactie van Cogito)

#32733

Jöe

 

Eric: we hebben het hier niet over ethiek of censuur; enkel over mijn paranormale begaafdheid.

#32734

Outlaw Mike

 

Joe, uw stem klinkt zo raar. Zit uw hoofd in uw gat?

Btw, Joe. Ge vraagt Cogito: "moeten ze enkel over de belgische landsgrens, of gelijk over de mediterannee?" Wel, ik denk dat ze eerder over de Atlantische Oceaan verkiezen.

#32735

Eric Jans

 

@ Jöe:

Ga je mijn kritische bedenking, mijn 'vraag' aan jou alleen maar een beetje weglachen? Of kan je er ook een ernstig antwoord op geven met enige maatschappelijke relevantie?
Dus: pleit jij voor 'zelfcencuur' - in zo'n geval als in Beringen - wegens 'schadelijk debat' voor het imago van de islamitische gemeenschap? Méén jij dat?

#32736

Outlaw Mike

 

Of.... bedoelde ge misschien Turkse jongeren????? Ach natuurlijk, vandaar Mediterranee. Ha ha, da's een goeie!

#32739

Cogito

 

"Cogito: moeten ze enkel over de belgische landsgrens, of gelijk over de mediterannee?"

Wie bedoel je? Wat insinueer je? Ze moeten van mij niet weg hé, scheeflezer!

Ook van die "vuile Turken" (sic) komt niet uit mijn maar uit Uw bestronte geest. Ik heb drommels goed door dat het hier de multikulpromotoren zijn die het met staatje spelen ernevenst doen. Het formuleren van 2 compacte zinnetjes was een lyrieke keuze. Ik moet toch alles niet met handen en tanden uitleggen?

#32740

Eric Jans

 

@ Jöe:

Je raakt er niet zo goed uit, blijkbaar? Je lijkt te denken: 'Sssst... het waait wel over.'
Wel, dat doet het niet, Jöe. Integendeel: het kweekt VB-kiezers, Jöe: massa's VB-kiezers! En dat wil jij toch niet?

#32741

Eric Jans

 

Burgemeester Mondelaars is een man met een sterke ruggengraat!
Hij houdt Beringen in het Vlaamse gareel. De restauratie van de binnenstad mag gezien zijn en het socioculturele leven bloeit er.
Dat is wat sommige islam-scherpslijpers natuurlijk een doorn in het oog is: Mondelaars danst niet zomaar naar islam-objectieven; hij probeert integendeel het beleid naar humanistische waarden te objectiveren. Vandaar ook de herrie in precies 'zijn' gemeente, vermoed ik. Er zou wel eens meer strategie achter kunnen zitten dan we durven te geloven.

#32742

Outlaw Mike

 

De Kristallnacht in Duitsland vond ook in november plaats. Bijna zeventig jaar geleden. Dat is hoe het begon. Wat in feite had moeten gebeuren is dat de moslimexecutieve ON-MID-DE-LIJK moord en brand had moeten roepen en haar excuses aanbieden voor het gebeurde.

In plaats daarvan werden excuses aangeboden door... een autochtone burgemeester. En Joe? Die speelt als vanouds de apologist voor de agressrors. Excuseer me, ik moet kotsen.

#32751

Jöe

 

Cogito: "Ze moeten van mij niet weg hé, scheeflezer!"
Betekent "ga weg uit België" dan "altijd welkom in mijn kempense kneuterfermette" ? ook tamelijk "lyriek", vind je niet?

Mikeske: waar lees je dat ik de agressoren apologeer? Ik zou zeggen: slik maar terug in, die kots.

#32753

Publius

 

Wat terug opvalt is dat in de media het woordje 'racistisch' of 'racisme' zorgvuldig vermeden werd. Wat de indruk terug maar eens versterkt dat het gebruik van dergelijk jargon een instrument is binnen hun politieke agenda.

En neen, ik "De Turken" daardoor niet brandmerken. Dat soort houding en effectief tot de daad over gaan associeer ik eerder met andere groepen, meer Noord Afrikaans gericht. Het verwonderde mij zelfs dat het Turken waren. Anderzijds zijn langs die kanten de "Grijze Wolven" nogal sterk aanwezig. Ik heb geen idee of die er iets mee te maken hebben.

Maar Idd. mijn hoofbemerking was idd. waarom de ordediensten gen bescherming konden bieden. Als ze een "gevaarlijke" bende als die gasten van Blood en "Honour" kunnen infiltreren en aanpakken, dan moet een bende losgeslagen Turken toch aan te pakken zijn ?

De linkse multiculturele kerk zal heel stil zijn: eerst dat schoolincident, dan nu dit...
Heel even kraaien in de media zo van "zie je wel, we nemen dit ernstig" en daarna compleet in de doofpot.

#32754

Jöe

 

"Anderzijds zijn langs die kanten de "Grijze Wolven" nogal sterk aanwezig. Ik heb geen idee of die er iets mee te maken hebben. "
Anderzijds eten Turken ook tamelijk veel Turks Fruit, naar dat vieze boek van Wolkers. Perverten!

#32755

Peter Fleming

 

the canary in the mine?

#32761

A.Rouet

 

'Kristallnacht','the canary in the mine'.....waarom beginnen ze er toch altijd ZELF over?

#32762

Cogito

 

Noem die Turken eens racisten a.rouet, in plaats van ons. Doe het eens!

#32766

A.Rouet

 

@ cogito

Die term gebruik ik nog niet eens voor ene Bud die op http://www.vrijspreker.nl, tegen een "leukerd" die zich daar afvraagt of je een socialist mag neerknallen, stelt dat je in zo'n geval 'de moraal aan je kant hebt' en hem alvast daarbij 'succes' wenst.
Die Bud noem ik een dommerik, wat hij met die Tukse jongeren gemeen heeft.

#32770

Willy

 

Enkele bedenkingen : Donderdag gebeurd, nu publiek. Pers moet zwijgen, en wachten tot ministerie bericht vrijgeeft. Procureur heeft het over "ongeveer 18 jaar". In HLN heeft een prinselijk adviseur het over "procureur wil zijn carrière veilig stellen". (Heeft hier niets mee te maken, enkel over de rol van onze procureurs) Van racisme geen sprake, waarschijnlijk werden die jongeren uitgedaagd, misschien zelfs aangevallen. Zie incidenten in stations, bussen, bij juweliers... Zal wel overwaaien. Honny soit qui mal y pense. Enne... is Luc met verlof ? Regelrechte beledigingen op deze blog, dat zijn we niet gewoon.

#32771

LVB

 

Publius: "Wat terug opvalt is dat in de media het woordje 'racistisch' of 'racisme' zorgvuldig vermeden werd".

Ik heb vandaag enkel nog maar Het Nieuwsblad gelezen, en daar werden deze gebeurtenissen in de editorialen en commentaren toch meermaals "racistisch" genoemd, hoor. De politie van Beringen behandelt deze affaire trouwens als een zaak van racisme.

#32772

Briggs

 

ze kunnen naar Schoten verhuizen, daar zitten ze veilig.

#32774

Cogito

 

A.rouet: zoals jij het hier stelt is dat dik uit zijn verband getrokken he jongen, het gaat daar op de vrijspreker over diefstal, belastingheffing inbegrepen. Als iemand je wil beroven mag je je eigendom beschermen, desnoods met geweld, en dan heb je de moraal aan je kant idd. Het is tevens wijs vooraf af te wegen of je wel opgewassen bent tegen de dief, want in het geval dat dat de belastingheffer is, is dat bijzonder twijfelachtig. Bud wenst de vraagsteller daarbij "succes" bij het verslaan van het leger ingeval de "leukerd" zijn belastingen dus niet wil betalen.
Dat is wel wat anders dan dat je de moraal aan je kant zou hebben bij het neerschieten van socialisten, en het is waarlijk b-u-i-t-e-n p-r-o-p-o-r-t-i-e om die discussie op de vrijspreker op zulke wijze te verdraaien.
Ik begrijp dan ook niet waarom je de term "racist" zou gebruiken tegen Bud, want ik zie geen enkel verband.
Dat verband is er echter wel met de Turkse jongeren in Beringen, en daarom herhaal ik mijn vraag: noem hun motief eens bij naam? Noem het eens?

Die vrijsprekerkwestie is trouwens bijzonder off-topic hier.

#32775

Publius

 

Ik bedoelde vooral de berichtgeving op TV.

Op de site van het VB staat het volgende: "Uit de pers vernemen we nog dat de Hasseltse procureur Marc Rubbens blijkbaar niet zo zwaar tilt aan de feiten. Volgens hem is er geen sprake van racisme en “is de situatie ter plaatse uit de hand gelopen” (Het Belang van Limburg, 05.12.06). “Ze beseften niet wat ze deden” (De Standaard, 05.12.06)."
Ik heb de individuele bronnen niet nagegaan. "racisme" wordt slechts in de rand vernoemd, daar waar bvb bij sommige andere misdaden, zoals bij die losgeslagen Vanthemsche steevast "extreem rechts" en "racistisch" gebruikt worden. (ik twijfel er niet aan dat die moorden racistisch waren geïnspireerd. maar mogen we nu ook de linkse partijen, waaronder VLD, publiek met de vinger wijzen als verantwoordelijke voor het decennialang laissez faire van bepaalde vreemdelingen subgroepen ?)

Liever niet, "calling names" lost niets op. het cordon is evenzeer een spel van calling names. Ik wil echter de twee maten en gewichten in het licht stellen.Politici en pers maken zichzelf ongeloofwaardig. Zou Vedeze daar nu ook een cartoon over maken ?

#32776

Rudy

 

Nochtans is het hier zeer duidelijk volgens Madame Onkelinx...
Dat zal de pers weeral NIET overnemen!
http://www.dekamer.be/doc/C...

#32778

Cogito

 

@A.rouet: hun motief was "domheid" zeker? zoals ik kan afleiden uit http://lvb.net/item/3921#32766

Bagatelliseer je daarmee niet het antisemitisme?

#32779

Jöe

 

Cogito, a.rouet, over welke Bud hebben jullie het?

Deze Bud?
http://lvb.net/member/80

#32784

Outlaw Mike

 

Ik heb dat fotoke eens bekeken. Ik moet toegeven, het zou kunnen.

Mr. Veys - ik vermoed sterk dat u op de achtergrond aanwezig bent, en u bent allicht niet de enige VB-politicus - ik wil er bij deze nogmaals sterk de nadruk op leggen dat ik, en ongetwijfeld het gros der VB-kiezers, van dit soort strapatsen niet wil weten. Nazi's waren niet alleen het uitschot der mensheid, maar ook socialisten. Voor zover er nog Hitlersympathisanten in het VB zitten moeten die er uit verwijderd worden. Wij worden verondersteld een RECHTSE partij te zijn.

#32785

Cogito

 

Excuseer Mike, mijn schuld. Ik had een reactie geplaatst in de verkeerde thread en jij hebt er al een vervolg op geplaatst. Sorry. Ik heb het mijn al verzet.

#32788

Outlaw Mike

 

Is okee Cogito. Hoe zit dat nu weer om je rommel te verbeteren of te verhuizen? Ben te lui om Lucs melding ter zake op te zoeken.

#32828

Jöe

 

over welk fotoke heb je het Mike? Of was het n.a.v. mijn comment over Nazia De Berlangeer met haar hitlergroet, die hier blijkbaar weggetoverd is...

#32833

traveller

 

@Joë,

De schoonouders van De Berlangeer zijn gestorven in nazi-kampen. Begin je excuses maar te formuleren of kun je dat niet.

#32837

Jöe

 

traveller: moet ik me nu excuseren voor de nazi-kampen????

#32840

traveller

 

@ Jöe

Hou je aub niet voor de domme. Ik weet dat linksen de moed niet hebben om een fout te erkennen maar probeer het eens, het zal je goed doen.

#32842

Jöe

 

zeg traveller, ik vraag me af waarom ik me moet excuseren (of nu zeg je al "fout erkennen" ) omdat die nazigroet-madame haar schoonouders in de nazi-kampen zijn omgekomen. Ga liever zagen bij haar partijgenoten die de nazi-kampen minimaliseren of ontkennen.

#32845

Publius

 

Van Bert Blijter bestaat ook een foto waaruit je zou kunnen afleiden dat hij de nazigroet brengt....

#32848

traveller

 

@ Jöe,

Ik zal het uitleggen, stuk verdriet, iemand wiens schoonouders stierven door de nazis brengt geen hitlergroet. En aangezien je dat willens en wetens niet respecteert zal ik nooit meer op jouw gewouwel reageren. Ik ben VB en ik respecteer het verdriet van die mensen, jij niet.

#32851

Outlaw Mike

 

Hier is de foto, van Brusselnieuws: http://www.brusselnieuws.be...

Ik weet erlijk gezegd niet meer wat ik ervan moet maken. Ik sprak vandaag met enkele FN-gasten die tekst en uitleg gaven bij een zekere Olivier Delcourt, die in Charleroi de Hitlergroet zou gebracht hebben. Naar het schijnt moet de eedaflegging met opgeheven arm gebeuren. Iets te ver uitstrekken "kan" als Hitlergroet geïnterpreteerd worden. Heeft iemand live beelden van De Berlangeer of Delcourt gezien?

#32853

Cogito

 

Als een fotograaf 30 fotootjes op 2 seconden maakt van om het even wie die zijn arm omhoog steekt en terug naar beneden brengt, heeft er eentje waarop men een "hitlergroet" kan ontwaren indien men van kwade wil is.

Men is dus van kwade wil: het CGKR springt op de kar en, gefrustreerd als men is om zo lange tijd geen VB'ers te kunnen kruisnagelen, wil per sé deze pose als "hitlergroet" interpreteren en de dame vervolgen.

#32855

Olav

 

Het centrum maakt zich hier mijn inziens belachelijk. Het is aan de hand van de beelden toch duidelijk dat er geen sprake is van een starre militaire groet maar van een opgeheven arm. Voor zover ik op historische beelden zie is de Hitlergroet veel strakker van lichaamshouding en lijkt het in dit geval eerder een opheffen van de ganse arm. Gezien de situatie met de schoonouders lijkt me gans deze toestand vrij overtrokken. Maar ja, het centrum zal wel gelijk hebben zeker ?

#32861

Leo Norekens

 

Mike, als de burgemeester zelf (Hervé Doyen - CdH) al zegt dat er helemaal niets van aan is, dat De Berlangeer gewoon haar opgegeven arm wat liet zakken tijdens de eedaflegging, waar hebben ze het dan nog over? Moet men dan niet eerder vragen stellen bij de goede trouw van de persfotograaf? Olav zegt het juist: het centrum maakt zich belachelijk dat het zich zo laat leiden (lees: manipuleren) door een schandaalstoker.

(Overigens lees ik nergens dat haar schoonouders zouden overleden zijn in de concentratiekampen, wel dat haar schoonmoeder tijdens WOII in Birkenau "verbleef". Het verschil is uiteraard gewoon "pure chance", maar juist-is-juist.)

#32867

A.Rouet

 

De beelden van FN-er Delcourt zijn zeer duidelijk, hij brengt de hitlergroet. Net als de burgemeester van Jette ben ik bereid te geloven dat er met De Berlangeer niets aan de hand was. De twijfelaars moeten maar eens 'hitlergroet en 1951' googlen, dan wordt het verschil meteen duidelijk.
Om het met Raf te zeggen: "jammer genoeg bestaan dergelijke individuen".

#32892

Jöe

 

jazeker, en die hedendaagse VB fascistjes doen dan zogezegd net-wel, net-niet, zoals De Berlanger en die FN-er met zijn zwarte handschoenen. Zielig. En nog zieliger is dat er hier fascistjes of domoren zijn die zich dan als een duivel in wijwater weren om dit tegen te spreken, en er zoals traveller nietszeggende argumenten bijhalen.
Ik heb beide filmpjes gezien, en je moet een oen of kwaadaardig zijn om hier negationist te spelen.

#32893

Jöe

 

en inderdaad, Leo, ik heb het ook opgezocht over haar schoonouders, en ook enkel gevonder dat enkel haar schoonmoeder in Birkenau verbleef. Dat kan vanalles zijn: kuisvrouw, opzichteres, gastoevoercontroleuze, krijgsgevangene, etc... en zelfs al was dat mens tegen de nazis, en zelfs al is ze daar omgekomen, dan nog is de argumentatie van traveller flauw en smerig.

#32895

LVB

 

@Joe: Ik begrijp niet dat je enerzijds mijn berichten over Dedecker irrelevant vindt, maar dat je anderzijds zelf (en blijkbaar met grote gretigheid) begint over gestoorde zotten, zoals die FN-kwibus die de Hitlergroet brengt, en die dat enkel en alleen doet opdat men over hem zou spreken en opdat men zich geschokt zou voelen. Wat is de politieke relevantie van zo iemand? Persoonlijk vind ik ieder woord dat men aan zo'n schertsfiguur besteedt, er één te veel.

#32896

LVB

 

En wat is de relevantie van Hitlergroeten in een thread over Turken en Joden in Beringen?

#32897

LVB

 

Waarmee ik maar wil zeggen, Joe, dat je niet moet schrikken als er straks op deze pagina weer een paar reacties verdwijnen, en dat je dan niet de verontwaardigde moet uithangen.

#32898

Jöe

 

Luc, wel, als jij over elke beweging van die FN kwibus gaat berichten is dat ook teveel en irrelevant.
Ik vind het fantastisch dat op deze blog maatschappelijk relevante topics worden aangekaart, wel deze nazigroeten waren voor mij belangrijk genoeg om 1 keer vermeld te worden. En ik vind het nog interessanter dat sommige VBers hier met hand en tand ontkennen. Daarom: respect voor Mike die als VB sympathisant neutraal blijft.

#32899

Jöe

 

niet de verontwaardigde, wel de schamper glimlachende ;-)

but no offense: jij beslist hier, ik ben maar een bezoeker.

#32906

Cogito

 

schamper glimlachend: verontwaardigd nooit, eerder totaal respectloos. Dat is natuurlijk noodzakelijk om een ideologie aan te hangen die het georganiseerd jatten van andermans geld centraal stelt.

#32909

Outlaw Mike

 

Dit zal zowat de eerste keer zijn dat ik het met Rouet eens ben. De Berlangeer bracht waarschijnlijk niet de Hitlergroet. Maar een foto die ik vandaag van Delcourt zag is ondubbelzinnig. Die FN'er gisteren heeft getracht me wat op de mouw te spelden. Het is een Hitlergroet. Het FN heeft nog een lange weg te gaan. Zoals met zowat alles zitten de Walen ook hier 20 jaar achter op de Vlamingen. Klootzakken als Delcourt zullen eruit moeten.

Betreffende Beringen: het schijnt dat een KLJ-groep deze zomer ook al slachtoffer werd van agressie van "jonge turken"? Stenen gooien, vuilniszakken in de lokalen kieperen. Nou, ik kan ze wel begrijpen hoor. Als ik mijne PFT-zak uitstrooi in het bloemperk van mijn Waalse buur realiseer ik me ook niet wat ik aan het doen ben.

#32910

Outlaw Mike

 

En Joe, bedankt voor het bloemetje. Voor ik ga slapen zal ik drie Weesgegroeten en een Onze Vader voor uw zieleheil bidden. Je zal zien, morgen voel je je fantastisch!

#32911

LVB

 

@Joe: "respect voor Mike die als VB sympathisant neutraal blijft"

We zouden een hele thread kunnen opzetten over jouw gebuik van het woord "neutraal" in deze context (volgens mij was Mike helemaal niet neutraal, en dat is goed, want tegenover fascisme mag men niet neutraal blijven, tegenover communisme trouwens ook niet). Maar ik zal het maar niet doen. Bovendien gebruiken sommigen de woorden "neutraal" en "objectief" in de betekenis van "denkend zoals ik".

#32912

traveller

 

@ allen, buiten Jöe

Excuseer, het was de schoonmoeder en niet de schoonouders.

#32913

Jöe

 

Mike is objectief omdat hij niet zeker weet of dat VB-geval de fuhrer groette. that's all.

#32919

Cogito

 

Ook wie de hitlergroet brengt, heeft vrijheid van meningsuiting.

Laat die Charleroisenaar z'n tanden maar breken op de verkiezingen ipv op de rechtbank.

#32920

Eric Jans

 

GGG... GGGGeeeee... Gggg... Gggggeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeuuuuuuuuuuuuuwwwwwwwwwwwww....

#32951

Eric Jans

 

@ Raf:

De interpretatie van een eedaflegging... geeeeeeeeuuuw... hoeveel kost dat CGKR per jaar? Moeten ze daarmee het nut van hun bestaan 'bewijzen' of zelfs maar 'beargumenteren'?
Geeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeuuuuuuuuuuuuuuwwwwwwww.

Daar blijf ik dan liever toch nog even ondermaats bij... gggggeeeeeeeeeeeeeeeuuuuuwwwww.

Wat een saaie staat. Al 60 jaar datzelfde geleuter over die eeuwige Adolf Hitler. Ggggeeeeeeeeeeeeeuuuuuuuwwww.

Waarom hebben we het nooit eens over Stalin? Over Castro? Of als het per sé rechts en binnenlands moet zijn: Hendrik De Man. Ik zeg maar wat. Of Leo II?!
Maar de Dolf?
Ggggggggggggeeeeeeeeeeeeeeeeeeeuuuuuuuuwwwww!!!

#32954

Rudy

 

meer fotos over Beringen op
http://islamineurope.blogsp...

Het waren geen "steentjes" zoals daar tijdens deze zomer ook gebeurd is met KLJ jongeren op vakantie kamp. Toen waren er maar een 5-tal. Nu een 20-tal en kwamen met autos aan!!!

#32974

Johan B

 

@Luc: "En wat is de relevantie van Hitlergroeten in een thread over Turken en Joden in Beringen?"

De relevantie is dat het CGKR wel vervolging instelt voor een 'foute' positionering van de arm bij het afleggen van een eed, maar niet voor het met stenen bekogelen van een groep Joodse jongeren.

Of was dat niet wat Joe bedoelde?

#32976

Jöe

 

nagel op de kop, Johan B!

#32977

Cogito

 

Haha ik lach me wel zo'n klein beetje dood zo, Joe die kritiek op het CGKR heeft omdat ze niet streng genoeg tegen stenengooiende turken zijn en te streng tegen belangers?
sta mij toe die "nagel op de kop" grappig te vinden.

#33037

Jöe

 

ik sta je ook toe te lachen met Raf Coppens.

#33158

Eric Jans

 

@ Jöe:

Dank voor je oprechtheid. Zou het toeval zijn dat het CGKR zich meer wilt bezig houden met de interpretatie van een gestrekte arm dan met bekogelde joodse Vlamingen?
Toeval, denk je?

#34346

IKKEHH

 

HET ZIJN GEEN KOERDEN GEWEEST MAAR KOERDEN DIE VERPESTEN HET WEL VAAK

#34353

Eric Janse

 

@ Ikkehh:

Asjeblieft zeg... waar slaat dit nou op?!

#34856

T. Montana

 

Beringen is in handen van Turken. Zij mogen geen andere rassen, zeker geen Joden.. Ik vind dat Joden beter in Antwerpen zich bezighouden met sociale activiteiten en nie in BERINGEN...