Franstalige lofzang op Caroline Gennez

Caroline Gennez heeft nochtans de volle laag gekregen. (...) Ook kritiek op haar uiterlijk: paardekop, zaagstem, te lange neus, ondermaatse lengte waardoor ze na toespraken op het podium onder de bloementuilen verdween.  De karikaturen van haar op televisie zijn verschrikkelijk. Zodat een twaalfjarig jongetje op de trein haar eens om een handtekening vroeg, haar goed bekeek en zei: "weet je, mevrouw, je bent mooi".

Raar, want aan Franstalige kant gebeurt het tegenovergestelde.  Niet alleen omdat men haar daar zeer sexy vindt, maar ook omdat men haar standpunten relevant en moedig vindt. Het moet gezegd dat zij alles heeft om het zuiden van het land te behagen, want als eerste van haar soort in Vlaanderen daagde zij Bart De Wever uit tijdens communautaire onderhandelingen, tot op het punt waarop zij door de N-VA-leider werd bestempeld als "verraadster van de Vlaamse zaak".

Béatrice Delvaux in Le Soir, 9 juli 2011

Reacties

#112276

Leo Norekens

 

Quod erat demonstrandum...

#112277

Cogito

 

Ik had toch gedacht dat schoonheid/lelijkheid een neutraler gegeven was en dat is dus blijkbaar niet het geval. Ook Sarah Palin, toch een winnares van missverkiezingen en voor haar leeftijd zeker niet onappetijtelijk, wordt door haar tegenstanders niet alleen politiek, maar ook uiterlijk verafschuwd.

#112281

Marc Huybrechts

 

@ Cogito

Inderdaad, "beauty is in the eye of the beholder".  Schoonheid is doorgaans niet "neutraal".   Mensen zijn een mengeling van geest en fysiek, en kunnen die twee niet scheiden.  Oppervlakkig wel, maar als ze er een beetje over nadenken niet (meer).  

Dus initieel, of oppervlakkig, konden de tegenstanders van Palin haar 'sexyness' wel erkennen.  Maar, naarmate zij meer over haar begonnen te weten en haar ook politiek begonnen te vrezen, des te meer haar 'manier van spreken' begon te irriteren en via 'karikaturisatie' (Tina Fey etc...) haar uiterlijk begon te worden "verafschuwd".  Men kan vandaag hetzelfde proces beginnen te ontwaren in de msm tegenover Michele Bachman, de nieuwe heroine van de conservatieve counter-culture beweging, naarmate zij de tea-party vlag van Palin heeft overgenomen.  

Hetzelfde proces kan men blijkbaar ook ontwaren in Belgique ten aanzien van vrouwelijke politiekers gelijk bijvoorbeeld Genez.   Je vergelijking met Palin was dus goed gezien. 

Ik vermoed dat dit proces minder (of niet) werkt bij 'onverschillige' (onbetrokken) mensen.  Des te minder men nadenkt des te gemakkelijker het wordt om schoonheid te kunnen reduceren tot fysiek uiterlijk.   Wedden dat den Joe Palin nog steeds sexy vindt?   

#112284

Cogito

 

Ik herinner mij trouwens een micro-persrelletje as far back as 2005, door het toenmalig commentariaat van liberales.be veroorzaakt, over het fysieke voorkomen van Caroline Gennez. We hebben daar De Morgen mee gehaald staat mij voor, toen we het over Gennez hadden als "niet knap, wel een ferm wijf" of iets dergelijks. De sossen wreven de liberalen graag aan dat de reacties op hun blogs van bedenkelijk allooi waren.

#112287

jvn1k

 

Al de eerste keer dat ze Palin met McCain meestuurden vond ik haar al een koe.  En haar uiterlijk een gedroomd anticonceptiemiddel.  Maar omdat ze haar mond niet teveel opendeed gunde ik haar het voordeel van 1% twijfel.  Dat verloor ze helemaal toen ze haar tandeloze bek wel arrogant opendeed bij Katie Couric.  En Tina Fey gooide enkel de kers op de taart.   Dus nee, MH, we moesten niet echt wachten op Saturday Night Live.

Van Gennez heb ik het, itt "televisiewonder" Jan Eelen, ook nooit warm gekregen.  Maar ik vind het fantastisch voor haar dat de Vlaamse Vettige Opperströntwörm BDW haar "verraadster van de Vlaamse zaak" noemde.  Wat een eer. Om jaloers op te zijn. 

#112301

OutlawMike

 

Net als Joe is Caroline Gennez inderdaad een verrader van de Vlaamse zaak. In tegenstelling tot eerstgenoemde heeft Gennez echter wel twee fenomenale pluspunten, in de diepte waartussen een man zijn hoofd zou kwijtraken.

 

#112302

EricJans

 

@ Joe:

<<dat de Vlaamse Vettige Opperströntwörm BDW haar "verraadster van de Vlaamse zaak" noemde. Wat een eer. Om jaloers op te zijn. >>

Joe, de meerderheid de 'Belgen' (een gestolen woord) deelt je mening... dus 38% ontroerend eensgezinde Franstaligen + (sinds ruim 180 jaar) zo'n 20% Vlaamse dandy's die graag een vingertje hebben in de vetpotten van het regime.
Je bent dus in de meerderheid met dat standpunt dankzij de wederrechtelijke en gewwelddadige geboorte van de Belgische staat in 1830.

Wie het meest geweld gebruikt haalt zijn gelijk... dat is wat ik uit jouw commenteer begrepen en onthouden heb... een 'Belgisch' meerderheidsstandpunt.
Het zou een mens haast op ideeën brangen.

 

 

#112307

Nexer

 

"want als eerste van haar soort in Vlaanderen daagde zij Bart De Wever uit tijdens communautaire onderhandelingen"

 

Op welk vlak? Zover ik mij herinner is het partijprogramma van N-VA terug te vinden op hun website. Na iedere nota/pogin hebben ze een geschreven antwoord gemaakt. Ook dat is beschikbaar. En dan wil ze het op BDW steken dat ze te lui is om die dingen op te zoeken en te lezen?

 

En sterker nog, ronduit de N-VA ervan beschuldigen te liegen, terwijl ze systematisch zich aan hun partijprogramma houden, want van de SPA niet gezegd kan worden. Zodra die geld ruiken zouden ze hun eigen moeder verkopen.

#112312

EricJans

 

Als cd&v bijdraait en gaat onderhandelen... gaat die partij doormidden.

Cd&v is aan haar zwanenzang bezig als ze geen '5 minuten politieke moed' kan opbrengen. Anderzijds zit cd&v wél in een politieke positie dat zij de prijs voor deelname torenhoog kan opdrijven.

Maar of ze dat verstand hebben? Of ze dat zelf zouden doorhebben?
Verhairstraete begrijpt niet wat ik nu zeg. En Vanackere kan zo geen baron worden, natuurlijk. Probleem.

#112333

jvn1k

 

"in de diepte waartussen een man zijn hoofd zou kwijtraken."

ah, OM out zich als een tettenhek!  Met implants dan nog.

#112337

dendof

 

Ik vind Gennez maar een koe. En dat heeft niks met politiek te maken, want Freya vond ik wel een ferm mokkel.

En als ze haar mond opendoet is het helemaal gedaan met de goesting, gelijk die spreekt lijk een boerentrien.

 

 

 

 

 

#112338

OutlawMike

 

NIKS NIEMENDALLE implants, puur natuur.

Dendof, dat kunt ge toch niet menen? Zo'n graatmager schepsel?

 

 

#112340

Benny Marcelo

 

Ze is wel geliefd bij de franstaligen; daar kan ik 200% inkomen. Als er hier één verrader van Vlaanderen is dan zal het wel Genez zijn. Ze ligt zich ook te beklagen dat het voorzitterschap in de schoot is geworpen, haast is opgedrongen (door Vandelanotte). Dat ze had kunnen weigeren is blijkbaar bij haar nooit opgekomen.

Haar foute beslissingen en irritante manier van praten, het feit dat ze dan nog voor alles en nog wat voor de camera werd gesleurd terwijl het mens niks zinnigs te vertellen heeft maakt dat ze op den duur zelfs in de eigen party niet meer geliefd is. Maar kom...ze is wel graag gezien bij de franstaligen! Dat is hier in het belgikske nog altijd het belangrijkste.

#112359

Dixit

 

Gennez heeft de pech, dat haar imitator weliswaar op haar lijkt, maar aan de andere kant veel lelijker is natuurlijk. Tina Frey is knapper dan de echte Sarah.

#112363

jvn1k

 

Ik vind Freya anders ook wel een relatief hoog mokkelgehalte hebben hoor, en ze cultiveert het bovendien nog ook. Maar als zij haar mond opendoet is het ook wel om zeep natuurlijk.  maar dat kan ik evengoed van katia della faille zeggen.  (zucht) armoe troef qua babes in ons politiek landschap (nee Goedele, Tanja D  en A Van Elsen, voelt jullie vooral niet geroepen)! 

Nu, het kan altijd erger, in Nederland vindt men Sabine Uitslag (no kiddin') van de CDA sexy....

#112378

EricJans

 

Geef mij maar dat cd&v-wicht van cultuur... die doet dat al bij al zo slecht nog niet. Maar haar heupen zijn wel te breed om model te zijn... 't zal passen bij een christen-democrate, zullen we maar zeggen.

#112386

Johan Vandepopuliere

 

Wanneer het hebben van een standpunt als "verraad" wordt gebrandmerkt, zeker in de context van een "Vlaamse zaak", dus "volksverraad", krijg ik het altijd wat benauwd. Het is dergelijk taaltje dat de NVA altijd zal reduceren tot een enge nationalistische partij en haar verhindert uit te groeien tot de breeddenkende beweging die, op Dalrymple's leest geschoeid, pleit om via Vlaamse onafhankelijkheid het werkelijke doel te bereiken van collectieve en individuele verantwoordelijkheid, ondernemingszin, vooruitstrevendheid, burgerzin ...

Wanneer die waarden het debat beheersen, in scherpe tegenstelling tot een waarneembare werkelijkheid van profitariaat, lethargie, het pesten van beroepsgroepen die de verantwoordelijkheid opnemen (agenten, rechters, leerkrachten, dokters, verplegers ...), het doorkruisen van de moderniteit met een totaal gedateerde religie, dan zou ik soms durven overwegen NVA te stemmen. Niet als de rethoriek dezelfde is als die waarmee dictaturen opposanten eerst monddood maakten, daarna gevangen zetten en tot slot terecht stelden.

Men moet naïef, collectivistisch gewauwel als dusdanig ontmaskeren, zoals in een andere bijdrage Obama's visie op automatisering op de korrel wordt genomen.

 

#112387

Johan Vandepopuliere

 

En met al diegenen die de bijdrage van Delvaux aangrijpen als voorwendsel om hun eigen machismo eens flink online te botvieren is er nog altijd mokkels.nl en voorts een zeker misprijzen van mijnentwege.

#112390

jvn1k

 

hij meent het nog ook

#112405

Rick

 

Allez, dat weten we dan ook weeral: in Wallonië vinden ze een zagerig dwerg met een pjeirekop en een Rocco Siffredineus zeer sexy.

Nu, ondanks het misprijzen van JVDP zou ik dat orakel van Le Swaar toch ook eens - liefst achterwaarts - met haar neus op al het fraais dat ze BDW al toegedicht heeft willen drukken.

En met van die getuigenissen à la "Zodat een twaalfjarig jongetje op de trein haar eens om een handtekening vroeg, haar goed bekeek en zei: "weet je, mevrouw, je bent mooi"" is het opletten geblazen. Beweerden Sel & Quatremer eerder al niet dat een Fransman uit een Brugs restaurant gegooid werd omdat hij Frans sprak?

NAMEN, Béatriss, NAMEN!

 

 

#112409

jvn1k

 

zo kennen wij simpele zielen nu ook het bestaan van Rocco Siffredi

#112412

traveller

 

@ jvn1k

 

Voor zijn neus?

 

@ Rick

 

Dat was zogezegd de zeer goede journalist Stéphane Bern, maar van hem heb ik dat nooit gehoord of gelezen.

#112418

RP

 

Over dat 'verraadster van de Vlaamse zaak': ik kan me niet voorstellen dat BDW zo dom is om dat in die bewoordingen te zeggen, zelfs al zou hij het denken. Ik vind er in ieder geval niets van terug.

http://bit.ly/ouI4es

 

 

#112460

Johan Vandepopuliere

 

I stand corrected. Het was nogal simpel te veronderstellen dat een journalist feiten zou aanhalen.

#112475

yupie

 

Caroline Gennez. Is dat niet dezelfde die het over "boer Sjarel" had over BDW en ongegeneerd zei dat de deur om samen met hem door te kunnen "iets breder" moest zijn ?

Als de eeuwige opmerkingen over BDW en zijn gestalte, en de mopjes over frituur Den Draak en tutti quanti, zedelijk niet meer gemaakt worden, DAN mag Béatrice eens een punt maken over het onterecht spotten met socialistische lichaamskenmerken.

#112558

Kaal

 

Kijk we hebben geen eed van trouw afgelegd aan Vlaanderen of aan de Vlaamse zaak. Je zou eventueel BDW een verrader kunnen noemen indien hij onvoorwaardelijk in een regering stapt, maar Gennez?

Wat haar uiterlijk betreft zou ik toch heel benieuwd zijn of men haar bezuidens de taalgrens nog altijd even sexy zou vinden moest zij morgen van de SPa naar de partij van Bart Dewever overstappen. Dewever die in de franstalige media evengoed als een vet varken wordt beschreven.

Ik kon die Delvaux vroeger nog engzins apprecieren maar de laatste tijd minder en minder (neen ik heb het niet over haar uiterlijk !).

#112635

EricJans

 

@ LVB: een verzoek.

Luc, omdat ik denk dat Jean-Pierre Rondas in zijn 11-juli - speech het voor Vlamingen enige juiste voorstel doet en omdat ik denk dat alle Nederlandstaligen DAT inderdaad van hun eigen politici van links tot rechts NU moeten eisen... zou ik je willen vragen Rondas' 11 juli-speech minstens te willen publiceren.

Wat hij als eerste politieke zet voorstelt is de voor Vlamingen én België enige echte uitweg uit de politeke impasse:

http://www.doorbraak.org/nieuws/214

Ik citeer zijn 'conclusie': (haal ze hier gerust weer weg als je de integrale tekst zou publiceren.)

<< Met deze uitschakeling van de meerderheid kan of mag een normaal land niet langer leven. De vergrendeling zelf moet uitgeschakeld worden, anders kan de staat België niet zo blijven voortbestaan, niet omdat het einde van België zo leuk zou zijn, maar omdat na 41 jaar het trage Vlaanderen heeft ingezien waartoe de genereuze geste van Vader Eyskens heeft geleid.

Zolang de grendels functioneren is er met de Franstaligen geen gesprek mogelijk. We zien dat in de praktijk, omdat zij niet echt willen spreken zolang ze slechts hoeven af te wachten. Maar ik bedoel het ook als een soort moreel verbod. We mogen met hen niet langer praten (op de manier zoals we niet meer mogen roken als we onze gezondheid willen redden – ook als we lange tijd gerookt hebben). Het is namelijk moreel verwerpelijk nogmaals compromissen te sluiten op basis van het grootste compromis dat we al gesloten hebben, te weten de afstand van de macht van de democratische meerderheid. Daarvoor kunnen we n u wel de hele democratische wereld waarschuwen: dat als je zoiets toegeeft, je nog generaties lang kan bedelen aan de poort. Dan word je door niemand gehoord.

Hoe kunnen we de grendels afschaffen? We kunnen ze vervallen verklaren in het Vlaams Parlement, als ontoelaatbare en ondemocratische gemodifieerde meerderheden, als grendels op de democratie. De afschaffing van de grendels wordt dan de toetssteen of de Franstaligen nu echt met de Vlamingen willen blijven samenleven. Ik vrees ervoor. Ze zijn slechts in ons geïnteresseerd als er grendels bestaan die onder meer voor de jaarlijkse Ringelingschat zorgen. Ik vrees dat ze ons zonder grendels niet graag zien. Neem de grendels en de bijzondere wetten weg en het leven in België biedt hen niet meer dezelfde perspectieven als weleer. Schaf dus niet België af, schaf slechts de grendels af. En zie wat er gebeurt. Als nu zou blijken dat de Franstaligen geen België zonder vergrendeling willen, en bereid zijn België daarom op te geven – omdat België dan voor hen de moeite niet meer is – dan zal België daarop dus barsten. Dat weten de Franstaligen allang. Ik help u alleen wat mee om het eveneens onder ogen te zien. Het is waar: grendels willen afschaffen komt er waarschijnlijk op neer België te willen afschaffen. Dat alleen al maakt België onverdraaglijk.

De grendels beledigen mij. De grendels zijn een gebrek aan respect. De grendels zijn zelfs racistisch, want gericht tegen één bevolkingsgroep. Ik ben niet de eerste die het zegt: als een staat zonder democratie-uitschakelende bijzondere wetten niet bestuurbaar is, dan hoort die staat eigenlijk niet te bestaan. Als België niet kan bestaan zonder grendels, dan kiezen we voor de afschaffing van beide.

Ik dank u.

Jean-Pierre Rondas

Brugge 10 juli 2011>>

Van harte dank.