Alle Vlaamse partijen zijn socialistisch

We zitten spijtig genoeg met een systeem waarbij eigenlijk alle partijen socialistisch zijn, tot en met het Vlaams Belang trouwens. Er is geen enkele partij die fundamenteel het niveau van overheidsbemoeienis wil terugdringen, en dus ook het niveau van overheidsuitgaven fundamenteel wil terugdringen, zoals de revolutie die men in Engeland en in Amerika heeft meegemaakt. Er is geen enkele partij die bereid is om dat te doen en om dat luidop te zeggen, want dat betekent pijn doen, altijd. [...]

Als alle mensen die mij onder vier ogen zeggen dat ik gelijk heb, dat ook publiek zouden doen, dan zouden we al een stap verder staan.

Matthias Storme, geïnterviewd door Jürgen Verstrepen in ZwartOfWit op 26 juni 2005 [audio - MP3 - 4,56 MB - 32 minuten]

Reacties

#10430

ivan

 

Ik wist niet dat men in Amerika de overheidsuitgaven fundamenteel heeft teruggedrongen?

#10431

LVB

 

@ivan: voor zover ik Storme begrijp ging het om de Amerikaanse revolutie van 1776 die in wezen een anti-belastingsrevolutie was, en over de Engelse revolutie die aan het einde van de 13e eeuw leidde tot het opstellen van de Magna Carta.

Tenzij het over Reagan en Thatcher ging, hoewel beiden eerder aan deregulering deden dan aan terugdringen van het cijfermatige overheidsbeslag.

#10519

Cogito

 

Zijn liberalen dan definitief politieke wezen?

Laat ons hopen dat de "conservatief/libertarische" vleugel van het Vlaams Belang zijn stempel onmiskenbaar kan drukken op het zich vormende economisch programma van het Vlaams Belang.