Bloggerbijeenkomst "In Flanders Fields"

Donderdagavond kwamen de medewerkers van het groepsblog In Flanders Fields bijeen in Antwerpen. Deze weblog groepeert een aantal "vrijheidslievende" politieke opiniebloggers, en de weblog is zo organisch, spontaan, informeel en decentraal gegroeid dat niemand over de email-adressen van alle medewerkers beschikte. Toen Xavier Meulders het idee kreeg om een bijeenkomst van de medewerkers te organiseren, deed hij daarom een oproep tot alle medewerkers via de weblog zelf.


De oudste en de jongste van de bende: Marc Vanfraechem (59) en Xavier Meulders (17)Ivan Janssens, the Flemish Beerdrinker, heeft zijn naam niet gestolen...Professor Matthias Storme had leuke anekdotes te vertellen over zijn studententijd in Yale.Chris Demeyere en Pieter Cleppe verdienden hun sporen bij het Liberaal Vlaams Studentenverbond in Leuven.


Ook de auteur van de weblog De Andere Kijk was aanwezig, maar hij stond liever niet op de foto.

Al bij al een interessante bijeenkomst, waarbij ik vier van de acht deelnemers voor het eerst ontmoette. En straks opnieuw een bloggersbijeenkomst, deze keer in Brussel!

Reacties

#14688

publius

 

Doe zo voort, mannen. Wees er van overtuigd dat blogs gelezen worden en dat referenties naar boeken, zoals bevoorbeeld Matthias Storme die geeft in lezingen en op zijn sites dikwijls opgevolgd worden. Bedankt om zo het werk van Philippe Nemo te leren kennen (het leuke bleek achteraf dat de man die jou dat zelf aangeraden heeft eigenlijk een vriend is;-)
Dit medium is belangrijk en wordt nog belangrijker, complementair aan de mainstream (soms zelfs vervangend). Het draagt dagelijks bij tot de verspreiding van genuanceerd no-nonsense denken wat meer dan wenselijk is in de repressieve sfeer van het politiek correct meelopen.De werkelijkheid is immers complex...

#14693

Leo Norekens

 

Xavier Meulders 17 ? Awel santé. Chapeau jongne.

(Wat was ik aan het doen op die leeftijd?)

#14695

John Fleming

 

@Leo:"Wat was ik aan het doen op die leeftijd?"
Op café zitten met... zeven knappe grieten, misschien?

#14703

Leo Norekens

 

Was het maar waar.
Neen, ik (17) was één van de bevlogen *welpjes* waarmee de genaamde FDW (19) zich toen reeds omringde.

#14707

ivan

 

Wie laat er zich nu omringen door FDW als hij op café kan zitten met zeven knappe grieten?

#14712

Nickonomics

 

Ik kon er helaas niet bij zijn, door een vroegere afspraak. (helaas niet met 7 knappe jonge deernes) Mijn excuses hiervoor.

#14752

Joe

 

Waarom hebben jullie er 7 nodig? Om te kaarten is 3 toch genoeg?

Enne, wat was de leukste Yale-mop van professor Storme?

#14754

John Fleming

 

@Joe:"Enne, wat was de leukste Yale-mop van professor Storme?"
Daarvoor zult ge moeten wachten tot morgen, want die gasten zitten alweer met hun voeten onder de tafel te schransen op het blog dinner in brussel.
Volgens mij was het leukste aan de mop, het slot, een echt Yaleslot.

#14759

Joe

 

@ John: of misschien was het dit:

http://z.about.com/d/politi...

of deze:
At the Yale-Harvard football game, a Harvard man was horrified to see a Yaley leaving the men's room without washing his hands.
"At Harvard," he said haughtily, "we learn to wash our hands after urinating."
"At Yale," the other retorted, "we learn not to urinate on our hands."

Hohohoho hahahaha hoehoehoehoe huuhuuuuu....

Professor Storme, ik hoop dat jouw Yale mopjes NOG beter zijn!!!!

#14760

John Fleming

 

@Joe: Goe Joe

Ik vond nog deze:

Redneck vs. Yale Student

The National Poetry Contest had come down to the last two, a Yale graduate and a redneck from Texas. They were given a word, then they were allowed two minutes to study the word and come up with a poem that contained the word. The word that they were given was "Timbuktu."
First to recite his poem was the Yale graduate. He stepped to the microphone and said:

Slowly across the desert sand Trekked a lonely caravan; Men on camels, two by two Destination Timbuktu.

The crowd went crazy! No way could the redneck top that, they thought. The redneck calmly made his way to the microphone and recited:

Me and Tim a huntin' went. Met three whores in a pop up tent. They was three, and we was two, So I bucked one, and Timbuktu.

The redneck won hands down!

#14781

Joe

 

Matthias E. Storme van Yale, Ducko Sickinge van Columbia en Jan Coene van Vlerick zitten te stoefen op café.
Wedden, zegt Jan, dat ik in mijn eigen oor kan bijten? Allez, allez, dat kan niet, roepen de twee anderen. Waarop Jan zijn zijn kunstgebit uitneemt en er een flinke knauw in zijn oor mee geeft. De twee anderen zuchten bewonderend.
Maar ik, zegt Ducko, ik kan met mijn tong mijn oog schoonlikken! Ah nee, ah nee, dat geloven we niet, kraaien Jan en Matthias. Waarop Ducko zijn glazen oog uitneemt en het vakkundig aflikt. De twee anderen staan perplex, zoiets hebben ze nog nooit gezien. Wie kan er beter dan dat??? Wel, zegt Matthias van Yale, ik kan op het puntje van Ducko's neus een klein klein rond keuteltje leggen. Mo' enfin, klinkt het vol ongeloof, dat willen we wel eens zien!. Terwijl Matthias zijn broek uittrekt legt Ducko zijn hoofd op het cafétafeltje. Matthias zet zich in opperste concentratie voor een gecontroleerde pers. Maar het wordt een stuk meer dan dat, en Ducko's gezicht wordt helemaal bedolven onder de smurrie. Ok, Ok, zucht Mattias, je mag ook eens winnen voor een keer!

#14792

Cogito

 

Vooral een complimentje voor Xavier Meulders: niet gemiddeld voor een gast van 17. Proficiat!

#14877

Xavier Meulders

 

t.a.v. John Fleming (2de reactie): Ik besef maar al te goed dat het merendeel van mijn leeftijdsgenoten waarschijnlijk met zeven schone grieten op café zitten, dan met een stelletje ultrakapitalistische en conservatieve (in Angelsaksische betekenis van het woord) knarren opgescheept te zitten. Ik had echter goede redenen om de tafel te delen met minder vrouwelijk volk: De 'knappe grieten' mogen dan wel een streling zijn voor het oog enzomeer, voor je portemonnee zijn ze alles behalve zuinig, zeker niet als je de enige man aan tafel zou zijn... Dit in tegenstelling tot dit liberale gezelschap waarmee ik afgelopen donderdag bijeen zat: Zij kiezen, zeer principegetrouw, uiteraard voor de individuele verantwoordelijkheid, ook op financieel vlak. Dat betekent dus dat ik me een paar collectieve tractatierondjes heb kunnen uitsparen, wat met zeven grieten niet gelukt zou zijn ;-)

#14878

Outlaw Mike

 

Allez, proficiat zulle jongens, en dat meen ik! Ook een compliementje voor Xavier en trek je dat van die conservatieve knarren maar niet aan hoor jongske: het zijn de commies die (al lang) niet meer cool zijn.

Ik heb me wel eens zitten afvragen of ik er ook niet bij zou komen maar me dan toch steeds weer bedacht wegens teveel beslobberingen elders. Bovendien zit ik hier In Wallonia's Fields.

.........

Nu, als Joe er OOK bij zou willen komen wil ik het eventueel overwegen. Ik heb altijd al eens Joe in levende lijve willen ontmoeten. Dat lijkt me best spannend.

#14887

ivan

 

Ik moet nu wel zeggen Xavier dat de volgende keer het er wel een paar rondjes meer mogen zijn :) Het is een beetje als bij Morse: die had ook altijd een bier nodig om beter te kunnen denken (met succes overigens). Nu ja, ik ben niet alleen libertariër maar toch ook een beetje libertijn.

#14910

John Fleming

 

@Ivan: "Het is een beetje als bij Morse: die had ook altijd een bier nodig om beter te kunnen denken (met succes overigens). Nu ja, ik ben niet alleen libertariër maar toch ook een beetje libertijn."
In gewoon nederlands heet dat 'een zuipschuit', Ivan!