Vijf dingen die u nog niet wist over mij

Ja, het is weer stokjestijd. Vijf dingen die u wellicht nog niet over mij wist, en die u wellicht geen zier interesseren.

  1. Ik ben zes weken te vroeg geboren, ademde niet bij mijn geboorte, kreeg snel een nooddoopsel toegediend, kwam onverwacht toch weer op adem, bracht enkele weken in een couveuse door, en werd vervolgens nog eens 'voor de show ceremonie' gedoopt.
  2. Toen de lerares in het tweede leerjaar aan alle leerlingen vroeg wat ze later wilden worden, antwoordde ik doodserieus: "baron". Het leek me toen wel een leuke job. Later ben ik van gedacht veranderd. O ja, ik was het zelf bijna vergeten, maar ik was een jaar jonger dan mijn klasgenoten.
  3. Op 3 juni 1973 zag ik op de luchtvaartshow van Le Bourget bij Parijs een prototype van het supersonische passagiersvliegtuig van Sovjet-makelij, de Tupolev Tu-144 (bijgenaamd "Concordski"), onverwacht een duikvlucht maken en neerstorten. Ik zat als passagier in een auto die op weg was naar de luchtvaartshow, en we waren slechts enkele kilometer van de ramp verwijderd.
  4. Ik heb mijn dienstplicht vervuld. Niet als militair, maar als gewetensbezwaarde in burgerdienst. Ook toen was ik geen linkse crypto-communist of naïeve pacifist, maar ik wou iets interessants doen in een leuke omgeving, en het Belgisch Leger voldeed in mijn ogen absoluut niet aan die criteria.
  5. Sinds mijn studententijd slaap ik steevast met stoppen in mijn oren. Niet dat ik zonder die dingen moeilijker in slaap val, maar ik verkeer in de overtuiging (of in de waan) dat ik met die dingen dieper en vaster slaap dan zonder, en 's morgens beter uitgerust ben. Zelfs al is het perfect stil in huis.
Ik geef het stokje verder door aan Koen "speels maar serieus" Robeys, Bruno "all together" Segers, Koen "fuck the boerenbond" Fillet, Cindy "mijn ogen doen pijn" De Smet en, om bij wijze van provocatie toch even het cordon sanitaire te doorbreken, Jürgen "fuck betutteling en censuur" Verstrepen.


Reacties

#33640

raf

 

Een baby met ademnood krijgt blauw bloed. Vandaar die baronzucht...

#33643

Eric Jans

 

Een baby met ademnood die z'n hele leven naar lucht is blijven snakken... het maakt den mensch liberaal.
Die baron... je maakt nog kans, Luc. Je hebt je nooit al té Vlaams opgesteld. Ja... ik dénk dat je - ondanks alle oijnlijke dingen die je over België zegt - toch nog nét niet te flamingant bent om niet tot baron te worden geslagen.

En... ben je niet een beetje 'wedergedoopt'?

Een niet overdreven Vlaamsgezinde voormalige crypto-communist met baronsambitie (het land zit er vol van!). Je zou veel kans maken in de politiek, denk ik.
Tot hier kan je niet méér worden kwalijk genomen dan Vandenbroucke.

Die wederdoop zou kunnen hinderen om bij de Belgische versie van wat voor 'loge' zou moeten doorgaan wilt aanvaard worden en dat je de tupolev zag neerstorten... het zou je wel eens helemaal verdacht kunnen maken... zéker als hedendaags americanist.

Overigens: een interessante reeks gegevens, hoor!
Benieuwd wat Mark Peeters erin ziet... en Madame Zazou.

#33644

Cogito

 

Die stopkens in de oren is mss een gedacht, moest ik ook maar eens proberen...dan zullen jullie misschien minder nachtelijke reacties van mij zien :-)

#33652

kurt

 

Luc, ik ben bang dat Verstrepen nog steeds naar zijn miss Dewey loopt te kijken, een soort van eigen stokje eerst.

#33690

bernard

 

Toch, ja.

A personal note.

Als je zoveel te vroeg geboren werd dan had je- in die tijd qua overlevinskansen -zeer veel te danken aan het ' para- ) medisch personeel.
Waarom zeg ik dat?
Omdat mijn oudste dochter ( inmiddels bijna 23, mooie, krachtige jonge vrouw ) minstens evenveel te vroeg geboren is. Voor haar redding ( in VUB UZ Jette) is toen heel veel technologie toegepast.

#33913

bijziende

 

was je ook niet een beetje bijziend,

#34909

AVe

 

De vijfde 'anekdote' is me uit het hart gegrepen. Ik weet dat er mensen zijn die oordopjes gebruiken, maar zelden hoor of lees je er iets over.
En ja, ze zijn verslavend!
Dit schreef ik er ooit over:
http://hoeiboei.web-log.nl/...

#77436

Dirk

 

Punten 1 en 5 zijn allebei ook op mijn lijf geschreven. Merkwaardig toeval, meer dan 2 jaar later geconstateerd ;-)

#77451

joe

 

waar waart gij dan op de derde juni van het jaar negentienhonderddrieënzeventig, Dirk?