Libanezen betoogden voor vrijheidOnder het motto "het hoeven niet altijd diepgravende analyses te zijn", deze fotomontage van Libanese betogingen. Bijna twee miljoen mensen kwamen afgelopen week op straat om te protesteren tegen de aanwezigheid van de ongeveer 15.000 man sterke Syrische troepen in het land. Fanatieke aanhangers van terreurbeweging Hezbollah hielden een pro-Syrische betoging. Oefening: ontdek welke foto's bij welke betoging horen. Of, zoals Glenn Reynolds het uitdrukt: "met welke groep zou jij het liefst wat tijd spenderen? Ik hoop dat heel wat Al Jazeera-kijkers zich ook die vraag stellen."

Deze eenvoudige fotomontage werd met een paar muisklikken gecreëerd door Picasa, het gratis fotobewerkingsprogramma van Google.


Aanleiding voor de betogingen was de moord op de voormalige Libanese premier Rafik Hariri. Al onmiddellijk na de moord ging de verdenking naar Syrië, dat al meer dan 20 jaar troepen heeft in Libanon. Gezien het strategische belang van Libanon voor de veiligheid van Israel, en omdat er niet alleen een band bestaat met Syrië, maar ook met Iran dat aan de Hezbollah-beweging in Libanon financiële en logistieke steun verleent, hielden sommige waarnemers rekening met andere mogelijke verklaringen voor de moord op Hariri.

De Tijd vestigde dit weekend de aandacht op een artikel in de Britse krant The Times, waarin stevige indicaties voor de Syrische verantwoordelijkheid naar voren worden geschoven. Hariri ijverde voor een VN-resolutie die de terugtrekking van de ongeveer 15.000 Syrische soldaten uit Libanon zou eisen, en daarom wilde Syrië hem uit de weg ruimen. De Libanese regering, die naar de pijpen van Syrië danst, schrapte midden januari de 70 man sterke lijfwacht van Hariri.

De aanslag op Hariri komt nu als een boemerang terecht in het gezicht van Syrië en zijn president Bashar Al-Assad. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden werkt intussen in ijltempo aan de Lebanon and Syria Liberation Act.

Reacties

#6357

Briggs

 

De rechter bovenfoto is een Hezbollah & Pro-Syrische betoging.

Volgens mij behoren de andere foto's tot de "Anti"-Syrische betoging.

Zennek just of zennek just ?

#6363

Outlaw Mike

 

Briggs, dat klopt. Enkel het fotooke rechtsboven is van de pro-Syrische betoging.

Hier zie mensn, hier is het picske dat die gluiperd van een LVB jullie niet gunt: http://publiuspun...

Nog een Bekaa-vallei: http://www.stavro...

Ook niet mis: http://publiuspun...

en ook niet: http://publiuspun...

#6366

Neverbeendead Religion

 

Het maakt niet uit met welke mensen op de fotos je tijd spendeert want als je gelooft in een tegenstelling geloof je ook in de tekst op de 1e foto dat er never freedom away genomen kan worden.

#6367

Briggs

 

tuurlijk klopt dat....wete gij iets dak ooit gezeit em da ni klopte ?

#6368

Neverbeendead Religion

 

Of om het op een andere manier te zeggen.De groep die men op deze log kiest om tijd mee te spenderen is even goed als de andere omdat men op deze log altijd een schaapje is dat de omgeving volgt waarin men zich bevind.Want het leven kan enkel met zichzelf of de dood verder gaan.Dus ook in terugblikken op eigen leven kan men enkel verder op eigen leven terugblikken totdat men terugblikt op eigen dood omdat men niet al altijd geleefd heeft.En uit analyse van eigen dood beschrijft men zichzelf daarin als niets.In terugblik is men vanuit de dood of het niets tot leven gekomen.Wanneer dat niets later,na je overlijden,terug in aanmerking komt om tot leven te komen,is dat niets hetzelfde niets als elke andere overledene die dus ook eender welke nieuwe mens,hier dus schaapje,eender waar of in eender welke groep wordt.

#6369

Eric Jans

 

Zijn dát nu de mensen waarvan 'progressief' Europa ons decennia lang voorhield dat er met hen rekening gehouden moest worden: een ordinaire Syrische dictator en een 'partij van Allah', gesponsord door een regime in Teheran dat de achterlijkheid tot norm heeft verheven: een rottend kadaver dat alle vooruitgang in de weg staat.

Foto rechtsboven, Luc, zijn de mensen van de dictatuur waartegen geen enkele Vlaamse 'multikulturele' krant ooit enig kritisch woord heeft gericht.

Het mag wel eens emotioneel zijn, op zulke momenten en omdat onze media er een beetje hun gezicht bij zouden verliezen, moet het hier maar op LVB.net:

Vanuit Vlaanderen, met heel ons hart:

Leve het vrije Libanon!

Assad Assassin!

(heb 12 jaar geleden nog in een anti-Syrische betoging vóór de Syrische ambassade gestaan. Heb een christelijk-Libanese kennis, vandaar.)

#6370

Jan

 

Je zou er ook een paar foto's moeten bijzetten van de betoging van 19 maart in Brussel (voor een 'ander' en uiteraard 'socialer' (lees : socialistischer) Europa).

De veroorzakers van de achteruitgang van Europa allemaal samen in Brussel, betogend voor de jobs die ze zelf vernietigd hebben. De gefrustreerde blik in hun ogen is dezelfde als die van hun Hezbollah vrienden...

#6377

de andere kijk

 

The pro-democracy babe-watch, sponsored by George Bush, Tony Blair, John Howard and co. :-)

Allemaal mooi, maar diegene die de meeste indruk op mij heeft gemaakt, is wel deze Betty Boop:

http://www.econom...

*zucht*

#6378

liban libre

 

Niemand zal hier iets van gehoord of gelezen hebben in onze media:

http://www.lebane...

meer op:

http://www.lebane...

#6417

Briggs

 

Liban Libre :

Vergis u niet, ik ben de Syriërs daar liever kwijt dan rijk maar als ik zo een betoging zie dan voel ik mij niet aangesproken.

Den dag dat ze ook eens Nederlandstalige geschriften hanteren voor hun betoging zal het mijn aandacht trekken en zal ik mijn aandacht erop vestigen.

Allemaal een gevolg van de taalkwestie in en rondom Brussel.

#6444

liban libre

 

@Briggs,

Libanon is vooral tweetalig Frans en Arabisch en hier op Schuman rond punt... waar de media ook monddood over bleven:

http://www.lebane...

#6474

Briggs

 

@Liban Libre

Ja, ik weet dat Libanezen vooral tweetalig Frans & Arabisch zijn.

Brussel is ook tweetalig...dus als je Frans hanteerd vindt ik dat je ook Nederlands moet hanteren in de slogans want de bedoeling is een zo breed mogelijk publiek aan te trekken zowel lokaal als internationaal.

Als ik zo'n betoging zie dan loop ik daar gewoon voorbij, er staat niets in mijn taal dus is het ook niet tot mijn bevolkingsgroep gericht.

(Tenzij negatief tov mijn bevolkingsgroep).

BTW : De foto bestaat niet meer op die URL.

Er zijn vele dingen waar de media over zwijgt.

#6599

Eric Jans

 

overigens: dat "rottend kadaver dat alle vooruitgang in de weg staat" is niet van mij. Het is een citaat Attaturk, grondlegger van het Turkse imperium (staat), over de islam.

#25016

vlekwood

 

Vorige week bekeek ik een online video op http://www.toptv.be. Het ging om een interview met Jean-Pierre Van Rossem over de kwestie in Libanon. Ik vond Van Rossem zijn pleidooi over Libanon en het Midden-Oosten hoogst interessant, en het 2de deel van het interview staat nu online en handelt over de vlaamse politiek. Het steekt knap in elkaar allemaal, alleen het camerawerk is wat minder van tijd.

#47311

Lianne

 

Ik zal hier uiteraard helemaal niet tussen passen met mijn reactie, want ik heb helemaal geen verstand van deze kwestie.. maar ik probeer achter de namen te komen van de lijfwachten die omgekomen zijn bij de aansl;ag op president hariri.. iemand die me helpen kan?