Internet Explorer weblog en crash

Microsoft heeft een weblog gewijd aan Internet Explorer: IEblog.com. De blog geeft praktische tips over de browser, geeft bezoekers de mogelijkheid om toekomstige verbeteringen te suggereren, en laat zelfs medewerkers uit het ontwikkelingsteam vertellen welke hun hobbies zijn. En volgens staatsgeheim.com zijn 11 bytes voldoende om IE te doen crashen. Wie hierop klikt, kan de crash zelf meemaken. De bug werd aan het licht gebracht door e-cqurity.com.

Reacties

#1245

Herman Boel

 

Het is behoorlijk frustrerend om te zien hoe mensen MS-produkten als IE, MS Office en Outlook (Express) maar blijven gebruiken terwijl er valabele, gratis en vooral evenwaardige zoniet betere alternatieven bestaan.

FireFox, OpenOffice en Thunderbird werkens minstens even goed (geef toe: ze zijn eigenlijk stukken beter), zijn gratis, en vermijden heel wat problemen die je met de M$-produkten hebt.

Weblogs, zeker de veelbezochte, zijn een ideaal middel om deze alternatieve programma's te promoten.

#1247

CE

 

De rendering van IE is nog steeds iets sneller als die van FireFox...

Ook springt IE vrijer om met de W3C-standaarden wat geen slechte zaak is om het geheel iets toegankelijker te maken.

Iets toegankelijk maken voor het grote publiek is de grote sterkte van Microsoft. Vele OpenSource-projecten zouden een beetje marketing kunnen gebruiken.

#1248

TeRanEX

 

IE rendering sneller dan die van Firefox???? Ik surf dagelijks met firefox en telkens wanneer ik noodgedwongen IE moet gebruiken op een andere pc lijkt het alsof ik uren moet wachten voor de sites op het scherm komen... (en dat ligt niet aan de andere verbinding of aan de pc (meestal zijn die sneller dan de mijne))

Microsoft is niet goed in dingen toegankelijker maken voor het publiek, ze zijn goed in het implementeren van standaarden op hun eigen manier. Een standaard wordt immers geschreven om op die manier geïmplementeerd te worden, niet om aangepast te worden door de producenten (die producenten zitten overigens mee in de organisatie(s) die deze standaarden opstellen dus ze zijn er reeds mee akkoord gegaan).

Microsoft past de standaarden zodanig aan dat je na verloop van tijd niets anders meer kan gebruiken dan m$-spullen. Locking-in noemen ze dat als ik het mij goed herinner...

Overigens: net doordat IE de standaarden zo slecht ondersteund kan het programma eigenlijk zelfs geen 'browser' worden genoemd. Iedere 'browser' moet op zijn minst HTTP 1.0 of 1.1 correct implementeren, zelfs dat doet IE niet :'( kijk maar voor de volledige uitleg en voorbeelden op http://ppewww.ph.gla.ac.uk/...

#1249

CE

 

Hoe komt het dan dat nog steeds 95% van de bevolking IE gebruikt ?

Microsoft zorgt voor zijn publiek. Marketing heet dat..., het zal hun m.a.w. worst wezen of ze de standaard gebruiken of hem ombuigen naar hun wensen.

Ik ben zelf een Linux Mandrake gebruiker. Naar integratie toe is er de laatste distro's veel vooruitgang geboekt ! Toch moet de linux-wereld de grote massa nog bereiken.

Vanuit technisch standpunt kan ik het volgen dat standaarden beter gevolgd zouden moeten worden.

Het belangrijkst is echter dat de grote massa tegen een redelijke prijs kan genieten van gebruiksvriendelijke programma's.

Keuzevrijheid van leverancier vind ik echter ook wel belangrijk.(daarom mijn eigen keuze voor Linux)

#1250

TeRanEX

 

"Microsoft zorgt voor zijn publiek." Waarom brengen ze dan steeds veel te laat patches uit voor ernstige problemen in bijvoorbeeld IE? Waarom vragen ze dan nu weer om aub Javascript uit te zetten? Vind je het normaal dat een gekende fout in IE-so-called-browser maar na een jaar, inderdaad een JAAR, wordt opgelost? Dat noem ik eerder je publiek laten stikken, het heeft toch al betaald...

Waarom kan mozilla bijvoorbeeld een ernstige fout in zes uur, inderdaad UUR, oplossen en op internet verspreiden?? (je hoeft het me niet uit te leggen want ik weet het antwoord)

Zoals je misschien wel weet heb ik het op de shell:-fout. Deze was eigenlijk zelfs geen fout in Mozilla maar een fout in de manier waarop windows met dit protocol omgaat, daarom hadden enkel de windows-versies last van dit probleem. Mozilla heeft dus eigenlijk een manier gemaakt om een fout in het besturingssysteem geen kans te geven als je mozilla gebruikt. Knap werk zou ik zeggen.

Deze fout zit trouwens ook in microsoft producten zoals Word etc. Is die fout daar al opgelost...?

#1251

CE

 

Ik vind het ook knap dat er misschien betere alternatieven zijn en dat deze nog steeds evolueren. Daarom gebruik ik ze ook !

Maar op welke, niet al te technische manier, kan je dat uitleggen aan de gewone huis, tuin en keuken gebruiker....

#1252

TeRanEX

 

Daar heb je inderdaad een punt! spijtig genoeg is dat een zeer moeilijke zaak...

Misschien kan dit: http://fuckhedz.com/index.p... wel helpen...

#1254

Matthias

 

MS bezit nu eenmaal over een degelijke market... sorry, propagandamachine. Dat kan niet gezegd worden van de Open Source gemeenschap die wel zéér gefragmenteerd naar buiten komt.

Bovendien is het het doel van MS om dingen zoals browser in dergelijke mate in het OS te integreren dat het onderscheid voor gebruikers gewoon vervaagt. Mensen kiezen nu eenmaal voor de makkelijkste oplossing en gaan sneller voor de 'standaard' browser kiezen dan voor een alternatief.

Ik heb dat bij mezelf ondervonden. Het is bijna een automatisme om naar het IE-icoontje te grijpen ook al staat firefox er vlak naast. Het verwijderen van het icoontje zorgde ervoor dat ik voluit voor firfox ging.