Communautaire baldadigheden

De woelige politieke situatie verhit de gemoederen, vooral aan Franstalige kant. Zoals bekend werd het Vlaams Parlement in de nacht van woensdag op donderdag beklad met haatslogans. De meeste slogans zijn intussen verwijderd, maar zaterdag kon ik toch nog enkele foto's nemen van de hardnekkigste sporen.


Ik citeer voor de gelegenheid de commentaar op deze graffiti vanwege Eric Van Rompuy in Terzake van donderdagavond:

Ik voel mij beledigd. Het Vlaams Parlement is een democratisch orgaan. Het separatisme wordt hier afgewezen. (...) Ik vind dat als mensen dit doen op het Vlaams Parlement, er van Vlaamse kant ook moet gereageerd worden. Omdat het een uiting is van een bepaalde mentaliteit, de laatste maanden in Franstalig België, die echt Vlaanderen viseert. (...) Die sfeerschepping leidt dan tot excessen. Waarschijnlijk is het een extremist die dit hier gedaan heeft. Maar als ik die slogans goed lees, dan zie ik die bijna letterlijk elke avond op RTBF of in Le Soir.

Ook aan Vlaamse kant zijn er baldadigheden gepleegd: op het gemeentehuis van Wezembeek-Oppem hebben onverlaten de slogan "Maingain fascist" geschilderd.

En tenslotte circuleert er een Franstalige oproep om op 15 november een blokkade van Brussel te organiseren, gericht tegen de Vlamingen. De tekst van de oproep is te vinden op de website http://www.nouvellerevolution.net.tc. Met de slogan "Flamands dehors" wordt opgeroepen om donderdag het verkeer af te snijden voor de 250.000 Vlaamse pendelaars. Treinstations en autowegen zouden geblokkeerd worden. Op de website wordt de foutieve informatie herhaald dat de splitsing van BHV de Franstaligen uit de rand hun stemrecht zou ontnemen.

Gaat het om een grap of is dit een serieus bedoelde actie? Dat is een vraag waar de Staatsveiligheid ongetwijfeld al druk mee bezig is. De organisatoren hebben ook een thuispagina op MySpace.

Reacties

#53120

eric

 

Luc,

De auteur van de website lijkt mij verdacht veel overeenkomsten te vertonen met de user Belgique Francophone uit het forum van le soir.
http://forums.lesoir.be/ind...

Enkele bloemlezingen:
"Certains m'accusent d'être un extrémiste. Mon père était Flamand, Limbourgeois, il est venu à Liège à l'âge de 6 ans, il était parfaitement et naturellement bilingue, et il fut volontaire de guerre. J'ai de la famille flamande dans le Limbourg, que je vois toujours, à l'occasion, avec plaisir et amour. Mais, même mon père fut dégoûté par le comportement des Flamands. Il me le dit. J'ai des notions de flamand, je pourrais l'apprendre, mais les Flamands m'ont dégouté, leur déloyauté, leur perfidie, m'ont fait juré que jamais plus je ne parlerai flamand ! Et quand je vois ce que je vois, je ne peux que souhaiter aux Belges, aux vrais Belges, de se séparer des Flamands, pour vivre en paix. Rien d'autre, pour vivre en paix !"

"Souvenons-nous du 'Walen Buiten', proclamé sans aucune considération pour notre co-nationalité.
Pensez-vous vraiment que si un jour, les Flamands peuvent refaire le coup à Bruxelles, ils ne le feront pas ?

Nous avons les cartes en main, Bruxelles et une bonne partie de sa périphérie en territoire flamand sont majoritairement francophones.

Alors, si ces messieurs veulent confédéraliser, et bien la contrepartie à Bruxelles et périphérie francophone est : Vlamingen Buiten !"

........................

#53121

Rick

 

"Les flamands ont signés"???

Cher Walekop, l'auxilliaire 'avoir' se conjuge avec le COD pour autant qu'il précède l'auxilliaire.

Les flamands ont signé...

Niks blokkades, terug naar school, kiekens!

#53122

LVB

 

De website staat inderdaad vol spelfouten. De zinsbouw lijkt correct, maar de spelling is fout. Daarom denk ik dat de maker een Franstalige is die de spelling van zijn taal niet beheerst, eerder dan een Nederlandstalige, want dan zouden er meer puur grammaticale fouten in staan.

#53123

Rick

 

Strafwetboek art. 406:
Met opsluiting wordt gestraft hij die kwaadwillig het verkeer op de spoorweg, de weg,...,belemmert door enige handeling die een aanslag uitmaakt op de verkeerswegen etc.etc.

Maw, dit is een wanbedrijf dat voor de Correctionele RB komt.

#53124

eric

 

Dit lijkt mij nog bevestigd doordat er op de site expliciet gelinkt wordt naar de forums van le soir.
http://thedestinyschild.com...

Al is het moeilijk nog verassend te noemen dat een krant als le soir ruimte biedt voor deze haatdragers.

#53130

EricJans

 

Wat is hier de bedoeling? Krijgen de Vlamingen die in Brussel werken een dagje vrij en gaan de Francofonen zichzelf opsluiten?
Bovendien: wie gaat er dan nog werken in Brussel?
Mooi is dat!

#53131

EricJans

 

Het is wachten op een reactie van het centrum Jozef De Witte...

#53132

New Statesman

 

Ik kan me helemaal vinden in zijn website: "OUI A LA BELGIQUE...SANS LA FLANDRE". Hij wil ook samen met Frankrijk. Prima toch?

Als we het daar over eens zijn, mogen ze van mij gerust een paar snelwegen blokkeren.

Een van de belangrijkste verkeersaders vanuit Vlaanderen, de E40 vanuit Vlaams-Brabant en Limburg durft hij natuurlijk niet aan gezien ook heel de provincie Luik over die weg moet.

Zullen wij dan op onze beurt dat stuk platleggen?

#53140

Karel Jansens

 

Veeleer dan het gebral van een gestoorde franco-Brusselaar, vind ik de uitspraak van Eric Van Rompuy verontrustend: "Het Vlaams Parlement is een democratisch orgaan. Het separatisme wordt hier afgewezen."

Bij mijn weten is het separatisme een significante minderheidsstroming in dat "democratische" Vlaamse parlement, en verkondigt Ericske hier onomwonden dat democratie gelijkstaat met de tyrannie van de meerderheid.

Nice...

#53141

Briggs

 

Wah... zou mij goed uitkomen moesten er inderdaad acties komen.
Wat gaan ze doen met de inboorlinge Vlamingen? Reden te meer om dat Brussels Hoofdstedelijk Geklucht te ontbinden en de Franstaligen een toontje lager doen zingen of ze uit te nodigen te verhuizen naar Waals-Brabant waar er meer dan genoeg lebensraum is.

#53167

bernard

 

Eén citaat uit Strange Maps:
Maybe an international task force of chess grand-masters and Nobel prize winners under the auspices of the Dalai Lama could find a solution everybody could live with.

Het is: http://strangemaps.wordpres...

Hoe kunnen we ons hier - met zijn allen - nóg verder verdwergen? Nóg kleiner maken.

#53168

Briggs

 

Geografische grootte bepaalt niet uw machtspositie op internationaal vlak. Economische, militaire en politieke macht wel. België is een klein land op internationaal vlak, Vlaanderen zal even groot zijn (=winst).

#53169

bernard

 

Tja.

#53179

tweaker

 

"4- Pour des raisons économiques. L’Etat Français redistribue les richesses de façon juste et équitable. Etre avec la France c’est bénéficier de ses lois et de ses aides."

staat bij de 10 redenen om wallonie bij frankrijk te voegen

1) ze ruiken geld, typisch
2) als dat zo is dan zullen de walen er zwaar aan verliezen gezien zij op vandaag onze rijkdom opsouperen... nogmaals, ze schieten in hun eigen voet

#53203

Mich

 

Wat zeker de moeite is (pas op, het is een grap):
http://frontwallon.skynetbl...

Was ooit een blog gemaakt door *iemand* en *nog anderen* maar zo goed :-)

#53231

EricJans

 

Ze organiseren hun actie op donderdag 15 nov. 07 om 14.00h. Het zijn dus vooral de werklozen die daar gaan demonstreren. Als het het leger werklozen is dat met elkaar op de vuist moet gaan, tja... dan wil ik wel even opmerken dat de Franstaligen in de meerderheid zullen zijn.
Bovendien onderschatten we misschien de sms-maghrebijnen die in geen tijd een legertje heldhaftige Parijse Banlieu-soldaatjes bij elkaar hebben.
Je moet het niet onderschatten, hé. De Waals-francofone communicatie van de top-onderhandelaars heeft het dag in dag uit over Vlaamse partijen die meestemmen met de 'racisten' van Vlaams Belang...

Zou België eindigen zoals het begon: met Franse straatterreur?
Belgique zal helemaal zichzelf kunnen zijn. De hele wereld lessen in democratie geven maar wie het niet eens is met deze Belgitude de la francité krijgt een pak slaag van zgn. 'het volk in de straat'.
En dat allemaal in de stad waar in 1831 de Orangisten nog de gemeenteraadsverkiezingen wonnen. Orangisten die hun huizen toen ook werden opgestookt door - haha - 'de wil van het volk'!

Toch beter even opletten wat hier aan het gebeuren is. Wie moet daar de orde gaan handhaven? De Brusselse of de Luikse politie? Ik hoor het ze the day after op vrijdagmorgen al verklaren: "On a fait le meilleur possible." ... en zij wasten hun handen in onschuld.
Vlamingen: let op uw zaak.

#53271

Kaal

 

@Ericjans :
Ik zou mij niet druk maken over de SMS-maghrebijnen. Zij zijn idd heel snel te mobiliseren maar het is zeer de vraag of zij dat zij naar de pijpen van de blanke franstalige elite zouden dansen. In de migrantenwijken van Brussel zie je heel weinig Belgische vlaggen ...

Wat de blokkade van Brussel betreft en de guerrilastrijd die die snotneus op gang wil krijgen wil ik dit nog kwijt :
1) het is gemakkelijker om de Waalse pendelaars te blokkeren dan de Vlaamse (minder invalswegen)
2) het VB, TAK, Voorpost edm hebben al meermaals bewezen dat zij zonder al te veel problemen 200 à 300 zware jongens kunnen optommelen. Sinds de strijd in de Voeren 20 jaar geleden hebben wij gelijkaardige akties aan franstalige kant nooit meer gezien. Ik ben echt benieuws hoeveel mensen onze Waalse vriend zal kunnen warm maken voor zijn actie.

#53365

eric

 

http://i243.photobucket.com...

Als compensatie voor de anschluss bij Frankrijk zijn onze goede francophone vrienden wel zo vrij om Elzas-Lotharingen terug aan Duitsland te geven. Van een geste gesproken.

#53385

Francis

 

Eric

Zoek de fout (en 't gaat niet over hoofdletters):
"Al is het moeilijk nog verassend te noemen dat een krant als le soir ruimte biedt voor deze haatdragers."

#53514

Ntone

 

verassend moet verrassend zijn!!

En ik ga de 15de toch rond een u of 5.30 gaan checken.. de N9 is hier om de hoek, en ikzelf ben nen echte vlaming :p