Geert Wilders in de problemen?Net op het moment dat iedereen verwacht dat Geert Wilders zijn anti-islamfilm "Fitna" gaat uitbrengen, sluit provider Network Solutions de domeinnaam fitnathemovie.com (al dan niet tijdelijk) af, "na ontvangst van een aantal klachten die momenteel worden onderzocht".

Overigens, als technische opmerking: voor een maximale resiliëntie en flexibiliteit adviseer ik altijd om domeinregistratie, nameservers, webserver en mailserver(s) elk afzonderlijk bij vier verschillende serviceproviders te nemen. Kwestie van een "single point of failure" te vermijden. Iets wat Wilders duidelijk niet gedaan heeft, door zijn website te laten hosten door het bedrijf dat de domeinnaamregistratie verzorgt.

Reacties

#61311

traveller

 

De nederlanders en amerikanen beginnen ook aan "cordon sanitaire". Free speech schijnt niet belangrijk meer.

#61317

Cogito

 

Webhosters genoeg, geen probleem zou ik denken.
Overigens kan ik het appreciëren dat je hier een artikeltje aan weidt en dit niet via een citaat brengt Luc.

#61319

Evert van Wijk

 

Read my lips: het sluiten van zijn domeinnaam zal alleen tot extra publiciteit voor zijn film leiden.

#61320

corneel

 

Waar wordt Bin Laden zijn shit gehost? Dat hij het daar zet. Ze zullen er elkaar enkel sterker door maken!

#61323

Briggs

 

Pff, dan open je een website bij een andere host en je zet de film op rapidshare en/of Youtube/Liveleak..

#61325

LVB

 

@Briggs: En als de domeinregistratie en de nameservers bij dezelfde serviceprovider staan als de website, en die blokkeert je volledige toegang, dan kan je de domeinnaam niet eens laten verwijzen naar je nieuwe "host" (slecht Engels voor "hosting company" of "webhosting provider", een "host" is namelijk een server, een machine), tenzij mits complexe administratieve overdrachtsprocedure die enkele dagen duurt.

Maar ik begrijp uit jouw "pff" dat jij het dus helemaal niet erg vindt dat hostingbedrijven hostingaccounts preventief afsluiten, nog voor de betwistbare inhoud er op komt.

#61326

Briggs

 

LVB: Hoeveel minuten zou het duren voordat Wilders met een andere domeinnaam, andere provider zijn website back up & running kan krijgen? Hoeveel alternatieve mogelijkheden zijn er voor Wilders om zijn film op het internet los te laten? Als ik Wilders was zou ik nu zeker & meteen de film loslaten. Dit doet mij denken aan een South Park aflevering waarin Mohammed 'de profeet' zou in voorkomen en uiteindelijk was er geen reden voor al de fuss.

Mijn Pff is een reactie tegenover de belachelijkheid van die klagers en de provider. Alsof DAT Wilders gaat tegenhouden. Dat een provider afsluit is niets nieuws, verwerpelijk maar niets nieuws. Met sommige Ebay objecten heb ik dat probleem ook gehad, die waren ineens niet te bekijken tot ik wisselde van webbrowser...toen werkte het wel. Ebay schoof de schuld op de provider.

#61327

Bompa

 

Is dit niets voor Cain Ransbottyn, de man met de grootste internetballenaanzijnlijf.be ? vermoedelijk niet, zijn serverpark staat in Belgie niet? Het land of appeasers en het CGKR.

#61328

Briggs

 

Eigenlijk had ik ergens verwacht dat die website offline zou gaan. Wat kunnen we er aan doen? Die provider mailen en zeggen dat hij een lafhartige eikel is? Een Dhimmi eerste klas? Kan die dat nu een reet schelen. Schandpaal nagelen op de volgende fitna-website en de film nu op het internet loslaten. Dat zou ik doen. Staat die provider daar met zijn mond vol tanden.

#61329

Briggs

 

Heck, officieel gaat het om een onderbreking onder de 'use policy' noemer. Regels van de provider...of mag men die nu ineens naast zich neerleggen, LVB? Contract works both ways.

http://www.networksolutions...
Wellicht klachten onder I.1

Neen, ik zou gewoon een nieuwe provider vinden & domeinnaam registreren en de film meteen loslaten via verschillende kanalen zonder boeh of bah.

#61335

Tweaker(niet ingelogd)

 

@ Briggs

Je snapt er duidelijk niks van! Zeg es wat er 'op vandaag' op die website stond die in overtreding was met de user policy?

Net zoals het zeggen dat je een misdaad zal plegen niet strafbaar is... het feit dat er in de toekomst een film zou opkomen die misschien in strijd is met hun UP is blijkbaar al reden om de boel te blokkeren... dat ruikt naar...

Moet ik nog duidelijker zijn Briggs? LVB had dit namelijk al proberen duidelijk te maken maar je had er misschien over gelezen.

#61339

Briggs

 

Het is niet wat wij vinden maar de provider ervan denkt. He pulls the plug, wij niet. Dat ruikt naar, natuurlijk is dat...moest ge misschien de comments gelezen hebben had ge dat tussen mijn woorden misschien ook geroken. Vertel mij nu eens, o zo wijze Tweaker, wat gaat gij tegen die provider doen? Moord & brand schreeuwen. Gaan we daar een stap verder mee staan? Neen. Andere provider en meteen die film erop smijten, dan overleeft die film wel op zijn eigen. Merde alors.

#61342

Muslims Against Sharia

 

Wilders Movie Website, Network Solutions, Is Caving Into Radical Islam.

Website http://www.fitnathemovie.com/ is down: "This site has been suspended while Network Solutions is investigating whether the site's content is in violation of the Network Solutions Acceptable Use Policy. Network Solutions has received a number of complaints regarding this site that are under investigation." Read more: <a href="http://muslimsagainstsharia...">http://muslimsagainstsharia.blogspot.com/2008/03/is-wilders-movie-website-network.html</a>

Muslims Against Sharia neither endorse nor condemn "Fitna"; we have not seen the film. However, we find it disturbing that Network Solution suspended "Fitna" website while hosting a multitude of radical Islamic websites, some of which belong to (or are closely affiliated with) terrorist groups.

#61343

Tweaker(niet ingelogd)

 

@ Briggs

"Regels van de provider...of mag men die nu ineens naast zich neerleggen, LVB?"

Je eigen posts lezen zou ook al helpen, Mr. Hautain

#61344

Benny Marcelo

 

Het regent bewijzen dat het westen zich rustig laat chanteren door de islamieten.

Tegelijk ontzettend veel reklame voor de film en Wilders zelf. Daar kan P. Jansens en Slangen nog een puntje aan zuigen. Maar ja... om te doen wat wilders doet moet je wel moed hebben terwijl de twee anderen eerder kruipdieren zijn.

#61346

Briggs

 

Tweaker: Dumbass.

Zoals ik het begrepen had impliceert LVB dat de acties van de provider een big no no waren omwille van vrijheid van meningsuiting, daartegen staat wel dat Wilders akkoord ging met de regels van de provider (contract). Als de provider van mening is dat men in overtreding is dan kan je daar weinig tegen inbrengen behalve een hoop woorden. Zijn de regels van de kunst, moet maar een provider vinden die minder restrictief is. Of moeten we nu ineens regels niet meer naleven omdat ze ons niet goed uitkomen? Vrije markt...deze provider besluit af te sluiten onder zijn eigen regels, dan zoek je een andere die soepelder is, of is Tweaker misschien voorstander van overheidsingrijpen? Ge zijt akkoord gegaan met zijn regels, dan moet je spelen met zijn regels.

Samenvattend: Deze gebeurtenis was te verwachten. We kunnen er een hoop woorden van verontwaardiging aan vuil maken, niet dat het veel gaat helpen. Ik hoop dat Wilders pragmatisch zal zijn en snel een ander domeinnaam gaat registreren en op verschillende manieren zijn film gaat verdelen op het internet. Dan staat de provider daar met zijn broek rond de enkels want zijn censuur is mislukt, dan kun je nog altijd de provider aanklagen met een hoop woorden om het principe te laten gelden.

#61347

Bart Vanhauwaert

 

@Luc : langs de andere kant door je domeinregistratie en nameserving bij twee verschillende instanties te plaatsen introduceer je twee single points of failure... De eerste kan (als die kwaadwillig is) je domain zomaar laten transfereren en de ander kan (als die kwaadwillig is) de nameserver naar een andere site laten wijzen.

Wat de film van Wilders betreft : het lijkt er meer en meer op het verhaaltje van de keizer zonder kleren...

#61350

Cogito

 

Mijn broer en ik hebben de websites die we bij networksolutions gehost hadden, opgezegd.
Het waren er maar drie, maar alle beetjes helpen. We hebben de reden duidelijk gecommuniceerd.

#61351

LVB

 

@Bart Vanhauwaert: In het geval registrar en nameserver bij één en dezelfde kwaadwillige provider zitten, kan die inderdaad de dingen doen die je beschrijft.

Als registrar en nameserver bij afzonderlijke bedrijven zitten, dan kan ik in het tweede geval dat je beschrijft (de kwaadwillige nameserverprovider), via de niet-kwaadwillige registrar andere nameservers instellen zodat het onheil binnen de 24 uur is afgewend (aangezien de RFC bepaalt dat DNS-servers om de 24 uur de whois moeten raadplegen om de authorative nameservers te herladen).

In het eerste geval dat je beschrijft is er weinig tegen te doen, behalve juridische actie. Gezien de erkenningsprocedure van registrars is zo'n kwaadwilligheid weinig waarschijnlijk. De bekende gevallen van "de registrar heeft mijn domein verkocht zonder dat ik het wist" hebben te maken met niet-betaling van facturen of met 'gratis' domeinen waarvan de registrar of het hostingbedrijf eigenaar bleef en die je niet kan/kon verplaatsen.

#61353

LVB

 

Er circuleren op het internet nieuwsberichten die stellen dat Network Solutions de site van Wilders niet wil hosten, maar die van Hizbollah.org wel.

Fout, natuurlijk: voor hizbollah.org is Network Solutions de registrar, maar het hostingbedrijf zit in Damascus.

Als Cogito zegt dat hij websites bij Network Solutions liet "hosten", dan interpreteer ik dat als webhosting en niet als domeinregistratie.

De tarieven van Network Solutions (zowel voor domeinregistratie als voor hosting) zijn dubbel zo hoog als de meeste van hun concurrenten. Ze zijn wel het meest prestigieuze bedrijf uit de sector.

#61356

Willy

 

Dat "overheidsingrijpen" is toch allang een feit ?
Sommigen worden zelfs tot in Rusland achtervolgd, met sukses.
De "durvers" bij ons krijgen de goede raad een cursus van het CGKR te volgen, met sukses, en wie dat niet aanstaat schrapt gewoon de rubriek Ingezonden Brieven. Wat ook al een toegeving aan het bestaan van censuur omvat.
Het einde is nog lang niet in zicht. Integendeel, zonder een gelaatsspier te vertrekken meldt de nieuwslezer van de VRT dat de uitlevering van generaals X en Y als pasmunt werd gebruikt om de toetreding van land Z tot de EU goed te keuren. Dat gaat ook zo met bloggers gebeuren : stop die en die, of...
Wie heeft er geen kwetsbare plekken ? Wilders ?

#61358

Briggs

 

Met overheidsingrijpen doelde ik dus dat het privébedrijf gedwongen zou worden te blijven hosten tegen het contract in met haar klant. Dusver is de bron van het schrappen het internetbedrijf door enkele 'klachten', staat niet bij door de overheid of druk door een overheid.

Het voordeel van internet zou moeten zijn dat je telkens weer kunt te voorschijn komen en blijven posten.

#61359

Briggs

 

http://www.fitnathemovie.org "The crisis of today is the joke of tomorrow" HG Wells.

#61360

Cogito

 

Het ging idd om webhosting Luc.

#61361

OutlawMike

 

Triestig. De lichten gaan uit in Europa.

De meest positieve boodschap hier gaat uit van Muslims Against Sharia. Ik heb de homepage gelezen. Bravo! Geef die mensen een sigaar!

#61362

koen

 

en ondertussen heeft Wilders al lang geen film meer nodig om zijn punt te maken ...

#61363

Tweaker(niet ingelogd)

 

@ Briggs

Ik doe zelfs de moeite niet jouw laatste reactie te lezen. Ga op een ander schelden!

#61368

Briggs

 

Whatever 'Mr Hautain'.

#61376

Rudy

 

We kunnen beter een levend schild rond Geert Wilders vormen, anders zitten we straks met Het Grote Ongedaan Maken:

http://hoeiboei.web-log.nl/...

#61383

Briggs

 

Toch straf dat die film zoveel kritiek kan vergaren terwijl nog niemand hem ooit gezien heeft. Velen verguisen hem en hebben hem nog niet eens gezien.