Westerscheldetunnel

Maarten Schenk publiceerde eerder deze week een leuk filmpje: de autorit van Houthalen naar Parijs, samengeperst in 200 seconden. Dat voorbeeld verdient navolging: twee weken geleden reed ik naar Den Haag, en de rit door de bijna 7 kilometer lange Westerscheldetunnel van Zeeuws-Vlaanderen naar Zuid-Beveland legde ik vast met een videocamera die ik gewoon bovenop het dashboard legde. Het filmpje, op 7 keer de normale snelheid:Reacties

#63966

Briggs

 

Leuke tunnel hé? Netjes. Alleen teveel luidruchtige Nederlanders op de radio.

#63972

Cogito

 

Da's dus tegen een gesimuleerde snelheid van 630 km/u terwijl sommige wagens voorbijrijden aan een gesimuleerde 840 km/u.

#63977

chris impens

 

In ons klimaat van overbescherming van de "privacy": moeten alle nummerborden niet met een zwart balkje overplakt worden? Wie weet welke escapades er nu wereldkundig gemaakt worden!

#63982

Benny Marcelo

 

Onlangs nog een boete gekregen omdat ik 75 reed in de kennedy-tunnel. Als ze in de westerscheldetunnel ook aan dat tempo flitsen moet die naast het tolgeld (5E of hoeveel was het ook alweer) nogal wat opbrengen door de snelrijders!

De tunnel is prettig om rijden en door die ringen in de tunnelwand krijg je wel degelijk een gevoel van snelheid. Behalve misschien voor degenen die het gewoon zijn.

#63989

Mike

 

Jaja, 7keer versneld... en die gast van de radio praat in gewoon tempo.
Geef maar toe, jij was net als iedereen 630km/u aan het rijden ;-)

#63990

joe

 

Hoe komt het dat het geluid de normale snelheid heeft terwijl de video 7 keer sneller is? Of spreken die Ollanders op de radio zo traag?
Ivm Maarten: 't doet deugd om Cake nog eens te horen!!!

#63991

joe

 

Mike: were we separated at birth? :-)

#63993

LVB

 

Omdat ik enkel de video versneld heb, en niet de audio. En de audio heb ik vervolgens zodanig "verschoven" dat het punt waarop de auto in de tunnel duikt, overeenstemt met het punt waarop de FM-ontvangst wegvalt. Dat is dan ook het enige punt waar video en audio synchroon zijn.

#63995

Krist

 

Je mag in de Westerschelde tunnel in principe 100 rijden. Luc was echter duidelijk niet de rapste in de tunnel.

#63998

EricJans

 

Over tunnelvisie gesproken...

#64118

VH/FD

 

Ach, hoe vredig en clean lijkt Vlaanderen wel. Behalve dat vliegje op Luc's windscreen links bovenaan. In Manila ligt dat een beetje anders...
https://www.youtube.com/watc...