Arthur van Amerongen al 4 weken vermist in Paraguay

Schrijver, publicist en documentairemaker Arthur van Amerongen, genomineerd voor de AKO literatuurprijs met het boek Brussel: Eurabia, winnaar van de prestigieuze Prijs van de Nederlandse Dagbladjournalistiek in 2006 en winnaar van de Nipkowschijf voor het radioprogramma De Inburgerking in 2005 is voor het laatst gesignaleerd in de snackbar van de Heineken-ontvoerder Frans Meijer in hoofdstad Asuncion.

Van Amerongens vriendin stuurde mij een noodoproep. In eerste instantie dacht ik aan een grap van Van Amerongen, zoals wel vaker gebeurd was in het verleden. Arthur Van Amerongen verbleef het afgelopen jaar vooral tussen oorlogsmisdadigers, neonazi’s, door Interpol gezochte criminelen en moslimstrijders in opleidingkampen van Hezbollah. Dit in het kader van zijn nieuwe boek Paranoia Paraguay, dat gepland stond voor de lente van 2009.

Van Amerongen heeft een problematisch drugs- en drankverleden. Ik vermoed dat de schrijver in de cocainehandel verstrikt is geraakt, al dan niet samen met de heer Meijer. Het kan ook zijn dat de Spaanse vertaling van Brussel:Eurabia slecht gevallen is bij extremistische moslims in Zuid-Amerika. Ik vertrekt daarom zondag halsoverkop naar Paraguay om, met gevaar voor eigen leven, mijn boezemvriend te gaan zoeken.

Arthur Van Amerongens vorige uitgever Atlas heeft geen belangstelling getoond voor financiële steun aan de speurtocht naar de auteur, ondanks de internationale bestseller Brussel: Eurabia.

Ik maak daarentegen van de nood en deugd en neem het een en ander op voor een radioregistratie. De NPS radio wil mijn speurtocht t.z.t. onder voorbehoud uitzenden in het programma Radio Doc, afhankelijk van de kwaliteit en de afloop.

Rob Muntz [zie ook]

Reacties

#70212

Nicolas R

 

Extremistische moslims in Zuid-Amerika? Is dat zoiets als blinde eskimo's in Death Valley?

#70217

Rudy

 

@Nicolas, ik denk van niet:
http://www.haaretz.com/hase...

Ook in Venezuela en Ecuador zitten ze al dank zij de antisemiet Chavez. En er zijn reeds jaren geleden cellen gesignaleerd tussen Paraquay en andere naburige landen.

Maar Van Amerongen interesseert hen wel niet want zijn boek Eurabie gaat voor 4/5 over zijn eigen drug-, drank" en sexzaken en 1/5 over "Eurabia".

Het echte Eurabia boek van Bat Ye'or is nu al maanden te koop in het Nederlands en dat is een echte kanjer die iedereen zou moeten lezen: het is een ongeveer de wetenschappelijke onderbouwing van Oriana Falacci.

#70253

Briggs

 

M'euh. Try Colombia.

#70481

Haroun

 

Iedereen weet dat het Zuidamerikaanse hoofdkwartier van de Hezbollah zich in Paraguay bevindt. Die Van Ameringen mag dan wel voor gek verklaard worden door al die drank en drugs, waarschijnlijk was hij een en ander op het spoor. Met Brussel Eurabia had hij ook helemaal gelijk. En wat Rudy betreft: waarom moet je er nou weer antisemieten en een Israelische kranten bij halen, daar gaat het helemaal niet over, beste man.