E-waves Phone Chip, snake oil voor je GSM

Marc Coucke van Omega Pharma. Beeld: VTM nieuws.

Vanmiddag in het VTM-nieuws: Marc Coucke van Omega Pharma stelt in hoogsteigen persoon een wonderbaarlijk product voor: de e-waves chip. Deze chip plak je op de achterkant van je mobieltje, in de buurt van de batterij. Die chip creëert, volgens de website van het product, "een harmoniserende kwantumfysische informatietegengolf" die de straling van de GSM neutraliseert in de omgeving van je hoofd. Let wel, die chip hoeft dus niet met draden te worden verbonden met de batterij van je GSM hé. Gewoon in de buurt van de batterij vastplakken, zoals Marc Coucke op onderstaand beeld zelf demonstreeert, volstaat. Die chip capteert dan de nodige energie voor het genereren van die tegengolf wel vanzelf. Te koop voor negenendertig euro bij de apotheek, asjeblieft! En het staat zelfs op Reuters, dus het moet wel kloppen.

Het kleine groene schijfje is de e-waves chip, stevig vastgeplakt op de achterkant van het mobieltje!Voor wie nog zou twijfelen aan de goede werking van deze geniale uitvinding, haalt Omega Pharma het ultieme wapen uit de stal dat zelfs de grootste twijfelaar over de brug moet halen: Martine Jonckheere! Zij was proefkonijn bij een wetenschappelijk experiment, uitgevoerd onder leiding van stralingsdeskundige Dr. Peter Aelbrecht. Bij gebruik van een gewone GSM werd Martines gezicht zo warm dat een infraroodcamera een knalrood gezicht liet zien. Bij gebruik van een GSM met de e-waves chip daarentegen bleef Martines gezicht lekker fris: op de infrarooddetector was geen spoor van rood te ontdekken. Experiment geslaagd! Maar wie hing er bij beide experimenten aan de andere kant van de lijn? De eerste keer Herbert Flack en de tweede keer Koen Crucke? Dat kwamen we niet te weten in de VTM-reportage, noch op de ewaves-website. Maar kijkt u vooral naar deze beelden, zonder en mét de chip:

Het hoofd van Martine Jonckheere tijdens het bellen ZONDER de chip. Beeld: VTM nieuws.


Het hoofd van Martine Jonckheere tijdens het bellen MET de chip. Beeld: VTM nieuws.


Stralingsdeskundige Dr. Peter Aelbrecht. Beeld: VTM nieuws.


Het receptenboek van dokter Peter Aelbrecht.
Kijk, ik ben maar een simpele burgerlijk ingenieur, en dokter Peter Aelbrecht zal vanuit zijn vorming als arts en zijn ervaring in de behandeling van chronische vermoeidheid ongetwijfeld immens veel meer weten over de wetten van Maxwell betreffende het elektromagnetisme, de propagatie van radiogolven, de rol van amplitude en fase bij het creëren van "nulls" door twee elkaar neutraliserende golven, maar wat ik wèl weet is het volgende:

  1. Kan een chip elektromagnetische energie "capteren" voor zijn energievoorziening? Ja, dat kan. RFID is op dat principe gebaseerd. Maar het omzetten van elektromagnetische energie naar elektrische energie, voor de energievoorziening, en het daarna weer omzetten van die elektrische energie naar elektromagnetische energie, voor de tegengolf, gaat altijd gepaard met rendementsverliezen. Het is dus vrijwel onmogelijk dat de tegengolf die door de chip wordt uitgezonden even krachtig is als de energie die de GSM uitzendt. Voor een optimaal rendement zou de chip trouwens zo dicht mogelijk bij de antenne moeten worden aangebracht in plaats van zo dicht mogelijk bij de batterij. Tenzij de energie geleverd wordt door een thermokoppel dat gebruik maakt van het temperatuursverschil tussen de batterij en de omgeving. Maar ook dan zal de geleverde energie miniem zijn en de tegengolf uiterst zwak in vergelijking met het GSM-signaal.
  2. Kan men golven neutraliseren met tegengolven? Ja, dat kan. De koptelefoon die omgevingsgeluiden neutraliseert werkt zo, en dat werkt behoorlijk goed. Maar als je met één golfbron een andere golfbron wilt neutraliseren, dan kan je dat maar doen als je weet op welke plaats je het effect van beide bronnen nul wil laten zijn. Op de ene plaats zal de som van de twee golven nul zijn, even ernaast kan het resultaat het dubbele van de amplitude van elke golf zijn. Kort gezegd: als je met een stralingsbron een andere stralingsbron wilt neutraliseren, is de positionering van beide bronnen ten opzichte van elkaar én ten opzichte van de plaats waar de straling minimaal moet zijn, uiterst belangrijk. En hoe kleiner de golflengte, hoe preciezer dat moet gebeuren. Met GSM-straling, die een golflengte heeft van 33 of 16 centimeter, zullen die stralingspieken en stralingsdalen zich op afstanden van dezelfde grootte-orde voordoen. Je cerebellum kan dus in een stralingsminimum zitten, terwijl je frontale kwab meer straling kan binnenkrijgen dan zonder de wonderchip. Dit alles in de veronderstelling dat de wonderchip een hoeveelheid straling produceert die überhaupt significant is, zie punt 1.
  3. Hoe straalt de wonderchip zijn "tegengolf" uit? Waar is de antenne? Wellicht behoort dat ook tot het fabrieksgeheim van Omega Pharma, maar de zendkracht en het antenneformaat van de GSM zien er heel wat indrukwekkender uit dat wat de wonderchip tot zijn beschikking heeft voor het produceren en uitstralen van zijn zogenaamde tegengolf.
  4. De "chip" zou uiteraard ook louter uit passieve elementen kunnen bestaan die geen energie verbruiken, met andere woorden: gewoon een metalen schijfje dat radiogolven reflecteert. Ook in dat geval gelden de hierboven geopperde fundamentele bezwaren inzake het interferentiepatroon van twee puntvormige stralers.

Mijn sceptische conclusie: tot bewijs van het tegendeel en het van naaldje tot draadje wetenschappelijk uitleggen van het werkingsprincipe van de e-waves chip, beschouw ik dit als bijgeloof, boerenbedrog, snake oil voor uw mobieltje.

Omega Pharma is natuurlijk niet het enige bedrijf dat zich op de markt van goedgelovige consumenten werpt die angst hebben voor elektromagnetische straling. Neem bijvoorbeeld deze "Ray Guard", niet van Omega Pharma. Daar spreekt men niet over een "kwantumfysische informatietegengolf", maar van "biofotonen". Wat gezwaai met "Europees Parlement" hier en "Directoraat" daar, en er wordt een indruk van wetenschappelijke geloofwaardigheid gecreëerd.

UPDATE: en omdat de jongens van Omega Pharma een Facebook-groep hebben opgezet (met als 'creator' een anonieme Facebook-identiteit in plaats van een echte mens) om hun snake oil te promoten, is er nu ook de Facebook-groep "Een chip die je op een GSM plakt neutraliseert de straling niet"

Lees ook deze uitstekende blogpost van Koen Vervloesem: "Koop een headset, geen E-waves Phone Chip"Het item in het VRT-journaal was zo mogelijk nog kritieklozer dan het item in het VTM-nieuws. Bij VTM was één keer het woordje "zou" te horen, de aankondiging in het VRT-nieuws stelt de werkzaamheid van de uitvinding voor als een vaststaand feit: "die de mogelijk schadelijke gevolgen van het bellen met de GSM wegneemt". Dus als er schadelijke gevolgen zijn, dan neemt dit toestelletje die schadelijke gevolgen zeker weg? Eén keer "mogelijk" te weinig, zou ik denken.

UPDATE 10 december 2008 18:30: Persbericht van de Gentse Universiteit:
Omega Pharma bracht gisteren de E-waves Phone Chip op de markt. Deze chip zou via interferentietechnologie de potentieel schadelijke straling van gsm-toestellen neutraliseren.

De chip is gebaseerd op het onderzoek van dr. Peter Aelbrecht van het bedrijf More Energy Solutions. In de Terzake uitzending van 9 december werd dr. Aelbrecht omschreven als “onderzoeker verbonden aan de Universiteit Gent”. Deze affiliatie is verkeerdelijk gebaseerd op de gelijknamige dr. ir. Peter Aelbrecht die tussen 1994 en 1997 verbonden was aan de Vakgroep Informatietechnologie van de UGent. De UGent ontkent formeel dat dr. Peter Aelbrecht van het bedrijf More Energy Solutions enige band heeft met Universiteit Gent.

De professoren van de Vakgroep Informatietechnologie, werkzaam in het domein van elektromagnetische golven, spreken hun grootste twijfels uit over het nut van de E-waves Phone Chip. Ze stellen voor dat Omega Pharma een onafhankelijke test van de chip laat uitvoeren door een gecertifieerd en Europees erkend onderzoekslaboratorium.

Reacties

#72847

joe

 

Mooi uiteengezet!

Ja, die Coucke is er ook zo eentje die bij mij niet aan de deur moet komen, zelfs niet voor een wafel. Ook al het feit dat hij met zijn zogezegd anti-snurkmiddel een wielerteam (per definitie verwant met kwakzalvers) sponsort doet mij al mijn neus ophalen.

Hallo Peeters, hallo Pichal: bel luc morgen op en Couckje ook, en laat hen een robbertje discussieren op de radio (als Couckje durft!!!)

#72848

joe

 

eh, van P & P gesproken, het forum gaat daar over gehoorschade door luide mp3-spelers en allerhande, maar wat werd er daar net gepost een paar minuten geleden:

- - - - - - - -
http://www.radio1.be/progra...
(Martine Jonckheere)
Ik gebruik nu ook de E-Waves Phone Chip van Omega Pharma wanneer ik naar concertjes ga. Het filtert die schadelijke frequenties weg die je ander stoch maar een dik hoofd geven. Koop hem nu bij je apotheker !!!
- - - - - -

Hallo? is die prul ook tegen geluidsfrequenties? is Martine Jonckheere die afgrijselijke vtm-"actrice" (getrouwd met een muzikant van lunatwist)? Stinkt dit commentje niet een beetje?

#72849

Filip van Laenen

 

Dat ze maar oppassen dat ze geen productiefouten in hun chipjes krijgen, of het ding verhoogt de straling alleen maar in plaats van te reduceren!

#72850

Ruben

 

Hier is nog een groep.
http://www.facebook.com/gro...

Voor de rest: ongelooflijke dikke zever. Hoort thuis in het rijtje van aflaten, wijwater, rozenkransen, konijnpoten, enz.

harmoniserende kwantumfysische informatietegengolf==> alleen al die zin...

#72852

raf

 

Stel dat de chip erin slaagt om in een beperkte straal de uitgezonden golf te verzwakken (wat ik niet geloof): de GSM zal reageren met het opschroeven van zijn zendvermogen om optimaal contact te krijgen met de zendmast en het eindresultaat is noppes.

#72853

joe

 

is dit Couckie zelf na de eerste tests met de E-waves Phone Chip?
http://www.hln.be/static/FO...

#72854

BC

 

Martine Jonckheere in Het Nieuwsblad van 23 oktober 2008 (nav van het programma 'Het zesde zintuig'): "Telepathie heb ik heel vaak. Als ik bijvoorbeeld naar een tv-programma kijk, dan krijg ik vaak een ingeving: dát wordt de winnaar. En achteraf blijkt dat te kloppen. Of wanneer iemand vraagt hoe oud iemand is, dan krijg ik ineens een getal in mijn hoofd dat er knal op blijkt te zijn."

#72857

NR

 

Ik krijg juist een ingeving: Martine Jonckheere is kirrewiet.

#72858

NR

 

Dat een bedrijf als Omega Pharma zich daarmee bezig houdt, is toch belachelijk en schandelijk. Dat de VTM daar nog een forum wel aangeven, evengoed.

#72859

MSe

 

Dikke zever, ben zelf elektronica/it specialist, en ga me van geen mening uiten omtrent het al dan niet schadelijk zijn van stralingen... maar een chip die dit gaat tegenwerken, met quasi geen oppervlak, noch eigen zendvermogen ??

Kijk, we worden wel dagelijks bestraald met golven, gaande van radio/tv door de ether, thuis wifi-signalen, je draadloos telefoon-toestel... hell, zelfs je wekkerradio, die in de 50Hz zit ! Bluetooth oortjes, nog zo'n ding - ik zie vaak mensen constant met daar oortje rondrijden... hallo, dat ding wacht op signaal van je gsm hé, dus straling.

Dan de constante bestraling van GPS coördinaten, elke meter dat je je verplaatst, knalt er een coördinaat door je ganse lichaam heen...

Ik zie Omega Pharma al een sticker op de satelliet plakken...

#72861

LVB

 

Ook De Standaard Online en andere krantenwebsites herhalen het PR-bericht van Omega Pharma kritiekloos. Het enige waar vraagtekens bij geplaatst worden is of GSM-straling wel schadelijk is, maar over de werking van de chip zelf wordt niet moeilijk gedaan.

#72863

mrtos

 

Het is toch maar een kwestie van dagen voor iemand zelf een onafhankelijke meting doet en blijkt dat het ding helemaal niet werkt. Een blogger, skepp, testaankoop,...

#72864

Avondlander

 

- Als ik twee golven van de zelfde frequentie maar in tegenfase meng dan blijft er toch niks over, kortom dan werkt je GSM toch niet meer? ( ik laat de aspecten afstand van de bronnen en hoek wel buiten beschouwing)
- Hoeveel watt vermogen heb je nodig om het hoofd van Martine Jonckheere te verwarmen zodat dat zichtbaar is met een IR-camera? Hersenen produceren uit zichzelf bij activiteit behoorlijk wat warmte en zijn er dus op voorzien om behoorlijk wat warmte af te voeren. Een gsm geeft als ik me niet vergis maximum 2 watt omnidirectioneel.
- Maar ik ben een sociaal wetenschapper en ken daar weinig van maar heb het volste vertrouwen in het sérieux en de onafhankelijkheid van onze media dus koop ik morgen dat ding om het hoofd koel te houden.
- Who the fuck is Martine Jonckheere?

#72867

Neverbeendead Religion

 

Basiswetenschap 1
De wiskundige getallen zijn de enige manier om een hoeveelheid massa of een hoeveelheid gewicht mee aan te duiden terwijl elk menselijk instrument een afrondingsfout geeft omdat het maar tot een bepaald aantal plaatsen na de komma meet met als uitzondering de juiste meting zonder dat men het weet.
Met deze getallen kan men 2 soorten aanduiden:
-Het wiskundige getal 0 om het niets of het nulgewicht of de nulmassa mee aan te duiden. Het menselijke gevoel kan dit niet waarnemen, zelfs niet als men het met een grote snelheid op het lichaam afvuurt temeer omdat men het niets geen snelheid kan meegeven.
-De wiskundige getallen die strikt groter dan nul zijn. Als een mens zijn lichaamsafmetingen verhoudingsgewijs zou kunnen verkleinen of vergroten, zou hij elk exemplaar als een kogel kunnen aanvoelen indien men het de juiste snelheid meegeeft.

Een gsm die zeer snel werkt, werkt dus volgens het systeem
van kogeltjes die in alle richtingen worden afgevuurd omdat de ontvangers niet in een welbepaalde richting moeten staan zoals moslims wanneer zij bidden.
Maar dit kan niet omdat er dan teveel kogeltjes botsen op andere en wat nog meer zodat hun specifieke informatie, als informatiedrager, verandert terwijl deze botsingen ook nog de kans veel te klein maken dat de juiste kogeltjes bij de juiste gsm terechtkomen.
Gsmmen is dan ook een fenomeen dat zich in de 'wis'kunde of in het niets afspeelt en als elke ontvanger de juiste informatie kan filteren uit het niets, moet hij of zij dat dan ook maar doen met het vooropgestelde schadelijke effect.
https://www.youtube.com/watc...

#72868

Damien

 

@ Ruben : LOL .... revenge of the nerds :-)

#72869

johan vandepopuliere

 

Het is onvoorstelbaar. Waarom zet een farmaceutisch bedrijf zijn geloofwaardigheid op spel door technologische kwakzalverij te verkopen? De crisis slaat wel erg hard toe bij Coucke.

Ik mag weer in de pen kruipen om de familiekerstboom te behoeden voor dergelijk prul. Vorige keer kregen we magnetische bollen voor in de wastrommel.

#72875

Marco

 

Op de site van More Energy Solutions (ontwikkelaar van de chip) lees je op dezelde pagina eerst:
"Uw lichaam en uw gezondheid worden op doeltreffende wijze beschermd. "

en in de disclaimer onderaan:
"Noch More Energy Solutions, noch zijn distributeurs, partners of verkoopspunten, beweren dat enige van zijn producten bedoeld zijn om ziekten of aandoeningen te diagnosticeren, te behandelen, te genezen, te verlichten of te voorkomen"

Ik denk dat het dringend tijd wordt dat paal en perk wordt gesteld aan wat er bij de apotheek verkocht mag worden.
Mr Coucke heeft daar een mooie niche gevonden voor allerlei crèmes en andere nevenproducten maar nu gaat hij toch iets te ver en wordt het kwakzalverij...

#72877

Mrs B

 

Aelbrecht is een schande voor de wetenschap.

#72878

Neverbeendead Religion

 

Ozzy osbourne & the joke for the cildren of the corn
http://www.lyricsfreak.com/...
https://www.youtube.com/watc...
And a game with a name
https://www.youtube.com/watc...

#72885

BC

 

De getuigenis van Martine Jonckheere staat nu online: http://ikbelveiliger.be/nl/...

Ze droeg haar GSM altijd in een borstzakje ter hoogte van de borst die kanker ontwikkelde. Dat kan dus geen toeval zijn!

#72887

Alpha Apotheca

 

Op http://belveilig.com/ lanceert "Alpha Apotheca" een alternatief voor de E-waves: het "Enhanced Mega Phone Security System" :-)

#72888

joe

 

Martine, Martine, heb je geld nodig soms? Of doe je het enkel omdat Couckje zo'n dikke vriend is?

Verder nog iets over P&P : ze werkten de naad uit hun broek om achter Maria Duval aan te zitten (well done!), gaat ze dit nu ook doen met Omega Pharma?

#72892

raf

 

"Kan deze chip veilig gebruikt worden door zwangere vrouwen?
Absoluut. Ook ongeboren leven heeft er baat bij om beschermd te worden tegen de schadelijke gevolgen van elektrosmog. Met name de ontwikkeling van het centraal zenuwstelsel van een ongeboren kind is bijzonder gevoelig voor de invloed van elektrosmog.
Geen enkel negatief effect kon bovendien vastgesteld worden op het verloop van de zwangerschap"

Te lezen op de website van het product.
Wetenschappelijke publicaties?

#72893

Karl

 

En na al deze negatieve berichtgeving, misschien eens een andere noot:

Ik stond/sta ook wel sceptisch tegen die stralingsverhalen, maar nadat iemand bij ons de aardstralen is komen opmeten en die geneutraliseerd heeft (een niet door stroom gevoedde cylinder die ondertussen een meter diep in onzen hof begraven ligt) heb ik toch het volgende geconstateerd:

- de eerste dagen was onze kat onrustig (had hij voorspeld)
- onze kinderen slapen stukken beter
- ik was altijd al een goede slaper maar wel met de kippen op/van stok - ik zie niet meteen iets veranderd bij mezelf, misschien dat mijn reuma betert, maar dat zou evengoed aan de klassieke medicatie kunnen liggen.

Ik wil geen wetenschappelijke conclusies trekken, maar ik wil wel aannemen dat er iets is. Het is wel frappant dat we - sinds we steeds meer draadloze technologie gebruiken - met een aantal nieuwe, vreemde ziektes geconfronteerd worden, en bestaande zoals kanker nemen fors toe. Maar nogmaals, het blijft een vermoeden, iets om in het achterhoofd rekening mee te houden.

On topic van die GSM: tja, ge steekt uwen kop toch ook niet in de microgolf, en wat gebeurt er als je voor een radar-antenne staat? In een aluminiumwalserij is er ook enorm veel EM straling en is het ongezond werken zonder dat die straling afgeschermd wordt. Dus vermoed ik ook dat de negatieve berichtgeving rond GSM straling terecht is. Ik vermoed bovendien niet dat het de opwarming is die de echte boosdoener is. De effekten van EM straling zijn nog onvoldoende bestudeerd om zomaar een schuldige aan te duiden.

De meeste 'lapmiddeltjes' bestaan trouwens uit magneten, zowel vaste magneten als gewonden (spoelen) met eventueel een snuif ferriet. Hun nut is onduidelijk, maar misschien test ik ze wel eens. Als je mij ziet passeren met een dikke basluidspreker als hoofddeksel, kom mij dan eens een hand geven. :)

#72899

johan vandepopuliere

 

"Als je mij ziet passeren met een dikke basluidspreker als hoofddeksel, kom mij dan eens een hand geven. :)"

Als je hem niet ter hoogte van de borstkas in je vest hebt zitten, moet dat zeker lukken.

#72904

emigrant

 

"een niet door stroom gevoedde cylinder die ondertussen een meter diep in onzen hof begraven ligt"

Aan jou hebben kwakzalvers als Omega Pharma dus een potentiële klant? Al was 't maar om te zorgen dat de kat onrustig is.

Het lezen van jouw post overtuigt me dat die chips als zoete broodjes over de toonbank zullen gaan.

Nog dit: als ooit iemand een of andere vorm van kanker krijgt terwijl hij die chip gebruikt dan is Omega de pineut.
Tip aan couckie: verkoop dit inding niet in de VS of je bent bij de eerste rechtzaak compleet failliet! kwakzalver!

#72905

traveller

 

@ luc

Dit doet me denken aan die oude parel: Peegie, over een Nieuwmarkter leurder van Roeselare. Is Coucke van die Nieuwmarkt?

#72907

pepperjack

 

@johan vandepopuliere: Omega is, dacht ik, geen farmaceutisch bedrijf zoals jij denkt. Ze verkopen gewone, niet-medicinale producten (shampoo, vitamientjes, ...) via een chique kanaal, met name de apotheek.

Hun vermeende link met de 'pharma' is dus marketing, een upgrade van hun over-the-counter producten. Voor veel apotheken is deze categorie dé winstpool, dus die doen gretig mee.

Deze chip lijkt perfect in die strategie te passen, alleen zie ik hier wel een potentiële enorme aansprakelijkheid in, als de chip omgekeerd zou werken en àls de stralingen ongezond zouden zijn. Ik zou dit product juridisch niet onder dezelfde firma hebben uitgebracht.

Coucke pas als een deksel op dat doosje: een waauw-effect kan hij immers genereren. En - als de verhalen kloppen - hij heeft alles met eigen handen opgebouwd: alle respect.

Itt tot Joe vind ik hem een interessante persoon, en mag hij gerust altijd aan mijn deur komen.

#72909

Bompa

 

Als de chip een anti-golf kan produceren die krachtig genoeg en die gevoed is door de zender van de gsm. Kan dan een aangepaste versie van deze chip radiogolven capteren van gsm-masten (maar ook andere zendertypen) om electriciteit te produceren? Heeft O.Ph. als eerste het draadloos electriciteitsnet uitgevonden ? Ik moet zeggen, ik speel al langer met het idee om radiogolven van de plaatselijke gsm-mast te capteren en om te zetten in stroom.

#72912

Eddie Voorspoels

 

Holaba, die Coucke levert hier wel het ultieme bewijs dat Sinterklaas ECHT bestaat. Misschien kan hij nu een E-waves-phone-chip-II maken, waarvan je er elke dag 1 moet opeten. Kwestie van je transit te beschermen tegen slechte stralen en bijkomend de bifidus te versterken... Waarschijnlijk komt die op 1 april.

Ik vraag mij af of zijn moeder hiervan weet? Wij moesten vroeger zo'n stommiteiten niet op een ander gaan vertellen, of ons hoofd zag ook rood, maar dan van de lappen tegen ons oren!

Kwam ik daarnet bij de apotheker. Stond die kerel dat spulletje daar aan te prijzen aan een schoon madammeke. Met de "bewijzen uit de folder" en de "goede naam" van mijnheer Coucke kwam alles heel overtuigend over. Ik vroeg hen toen of ze de "goede" namen Lernhout, Hauspie, Lippens, Fortis en Lehman Brothers ook kenden. Verder vroeg ik aan die apotheker wat de eenheid van straling was. Nul op tien! Moet ik er nog een tekeningske bij maken?

stralingsloze groeten, eddie.

#72913

joe

 

Karl: je praat naast de kwestie. het gaat hem hier niet over schadelijke effecten van stralingen maar over Coucke's chipje, en of dit iets uithaalt. En of Coucke dus al dan niet een doortrapte kwakzalver is die airplay krijgt op TV.

#72914

Jimbo

 

Als dat ding effectief "uitzendt" op GSM/3G frequenties (en welke dan: 850, 900, 1800, 1900, 2100,...?), hoop ik van harte dat ie de nodige type approvals heeft aangevraagd.

Jimbo

#72915

joe

 

quote van papperjack: "hij heeft alles met eigen handen opgebouwd: alle respect. "

een interessant discussiepunt wordt hier aangeraakt: in hoeverre verdienen "ondernemers" respect als ze hun klanten doelbewust oplichten? Zelfs al hebben ze dat ganse zaakje "met eigen handen opgebouwd"?

#72916

raf

 

@Eddie Voorspoels:

Wat is de eenheid van straling?

#72917

Björn

 

Achter de campagne zit een of andere louche marketingclubje genaamd Across Health.

#72921

Karl

 

@emigrant: die kat is ondertussen weeral de rust zelve. Mij intrigeert wel het feit zelf. Ook de rust van de kinderen. Vroeger sliep onze dochter 's middags thuis nooit lang. Bij de onthaalmoeder sliep ze wel haar 2-3 uur. Nu doet ze dat thuis ook. Het is beter dan kwakzalverij, maar wat het is???? Ik kan maar schrijven wat ik ervaar.

@joe. Ik probeer een breder kader te scheppen. De spullen die ik ken zijn gebaseerd op magneten en spoelen, waarom Coucke met een 'chip' afkomt, weet ik niet. Ik vrees dat elektriciteit en EM straling veel meer impact hebben op ons wezen dan algemeen wordt aangenomen.

#72925

raf

 

De site van de Energiekliniek geeft een beeld van de deskundigheid ('stralingsdeskundige') waarmee geschermd wordt. In medische en paramedische opleidingen wordt fysica van behoorlijk niveau gedoceerd, maar de indruk bestaat dat dit door heel wat studenten beschouwd wordt als een te nemen hindernis, die je bij de afstudeerjaren aan de kant schuift en zeker bij de uitoefening van het medisch/paramedisch beroep. Dat Marc Coucke er na zijn apothekersopleiding in geslaagd is een succesvolle zakelijke setting op te bouwen, valt hem niet kwalijk te nemen, integendeel. Wel bedenkelijk is het meesleuren van zijn collega's farmaceuten (naar deze groep toe heeft hij het altijd over 'door apothekers en voor apothekers') in twijfelachtige, voornamelijk door marketing geïnspireerde stunts, die wel (tijdelijk) de omzet positief kunnen beïnvloeden, maar ook, zoals met deze chip, het imago van het beroep kunnen neerhalen, because onwetenschappelijkheid/charlatanerie.
Deze m.i. kwalijke ontwikkeling doet zich al langer voor in de artsenwereld. Het loont de moeite om even via deze link kennis te nemen van de competenties van de 5 artsen uit de Energiekliniek:

http://www.energiekliniek.b...

#72928

Cogito

 

Ge moet het Marc(eteer) Coucke toch maar nageven: een nochtans intelligent persoon als JVDP erin laten tuinen dat Omega Pharma een Farmaceutisch bedrijf zou zijn.

#72929

joe

 

Binnenkort Omega Pharma morning-after vibrators?

#72931

Cogito

 

@Joe: als een ondernemer erin slaagt om klanten te overtuigen zijn producten meer waard te achten dan hun geld (zonder leugens uiteraard, maar Coucke liegt ook niet)dan heeft deze ondernemer productief bijgedragen aan de economie, met alle moraal achter zich. Ook wanneer het om een pure marketingballon gaat.
Probeer jij maar eens een dame op leeftijd ervan te overtuigen dat Roc, Helena Rubinstein, Diadermine of Lancome creempjes niet beter zijn dan "Aldi Lacura" producten. Ik heb daar ervaring mee en ons moeder wil het niet weten, met al mijn wetenschappelijke uitleg, zomin als dat ze aan de kruidvat vitaminen wil. Heel die marketingsanteboetiek heeft voor - veel - mensen wel degelijk een meerwaarde. Of draag jij enkel hemden uit de C&A?

Overigens vind ik dat er een verschil is tussen Coucke's andere producten en deze chip. zalfkens en pillekens - Luc parafraserend - maken, al was het maar door een placebo-effect, een deel van de beloftes waar. Quod non met deze "chip" (zit er wel een chip in trouwens?). Wie demonteert er eens zo'n ding?

#72932

joe

 

@Cogito: wie zegt dat Coucke niet liegt? wie zegt dat die rode en groene koppen van Jonckheere niet fake zijn?

#72933

BC

 

"Overigens vind ik dat er een verschil is tussen Coucke's andere producten en deze chip. zalfkens en pillekens - Luc parafraserend - maken, al was het maar door een placebo-effect, een deel van de beloftes waar. Quod non met deze "chip"."

Hoezo? Ik zou net verwachten dat vele mensen door een groter gevoel van veiligheid zichzelf minder psychosomatische klachten op de hals zullen halen?

Bij de link van Raf: http://www.energiekliniek.b...

Vooral Dr. Jo Linmans is interessant:

"Pilootstudies voor AIDS behandeling met laserenhanced nutrients en botanicals in samenwerking met professor Todd Ovakaitys MD" en "actief student van de Ramtha School of Enlightment sinds 2004"

#72934

BC

 

"Wie zegt dat die rode en groene koppen van Jonckheere niet fake zijn?"

Ik heb de bewegende beelden uit de nieuwsuitzending niet gezien, maar bij volgdende foto ("Het hoofd van Martine Jonckheere tijdens het bellen ZONDER de chip") is wel héél haar gezicht rood: http://lvb.net/media/1/2008...

#72935

Herman

 

Ik denk dat deze kwestie toch anders ineenzit - Omega Pharma is een geneesmiddelenbedrijf dat in principe wars moet zijn van alles wat kwakzalverij is.

Volgens mij is dit dan ook niets meer dan een stunt waarmee OP in de ruime belangstelling wil komen, waarna men doodleuk zal verklaren dat het om een grap ging waarmee men de goedgelovigheid van de mensen wou aanklagen en erbij zal vermelden dat de 'normale' produkten van het bedrijf niet op dergelijke onzinnige basis zijn gestoeld.

Het feit dat een zender als de VRT daar géén kritische noot bij plaatst in de berichtgeving, sterkt enkel maar mijn vermoeden.

#72936

BC

 

@ Herman: de link aan een Peter Aelbrecht en consoorten doet me vermoeden dat het zeker geen stunt zal zijn.

#72938

A.Rouet

 

@ luc
Dat op VRT Couckes 'e-waves chip' kritiekloos werd behandeld is verrre van waar. Naast een prof uit Leuven mocht in TerZake ook Frank Van Maele van Testaankoop geen spaander heel laten van deze 'heb-je-al-een-Nieuwjaarscadeau-gadget?'.
De doodsteek echter aan de waarde van zijn product gaf m.i. Coucke zelf die zei dat hijzelf na een drietal dagen uitproberen van zijn hebbeding, 'na een uur bellen, in tegenstelling tot vroeger, geen opgeblazen hoofd had'. Over zijn ontzwollen aambeien geen woord.

#72939

walter

 

Zeg.. ik heb zo'n ding al jaren. Het heet "hamer" en het is heel simpel om er de straling van je gsm mee te neutraliseren:

Ik ben elektronicus, dus ik kan het weten. Het werkt echt en het is helemaal niet duur!

Volg deze simpele aanwijzingen:

Je legt de gsm op een harde ondergrond van steen of metaal. Daarna neem je de hamer in een hand naar keuze. Met één sierlijke maar overtuigende zwaai sla je het zware metalen gedeelte van de hamer flink op de gsm. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen.

Na afloop heb je een gegarandeerd stralingsloze gsm.

#72940

Bert VdA

 

Buiten alle kwakzalverij, vond ik deze zin toch wel het meest frappant op de ikbelveiliger-site:

"Als een persoon die zich in mijn onmiddellijke omgeving bevindt, belt met een onbeschermde gsm en mijn gsm heeft een E-Waves Phone Chip, ben ik dan zelf beschermd?
Neen. De hoogfrequente straling die onbeschermde gsm’s uitzenden, kan je een beetje vergelijken met passief roken. Als je in de buurt staat van iemand die rookt, rook je mee. Als je in de buurt staat van iemand die belt met een onbeschermde gsm, dan heeft de straling ook een invloed op jou."

Hoe lang zou het duren voor je op straat wordt aangesproken om je gesprek te beëindigen "want je hebt geen chip op je gsm en maakt me ziek zo"? Leep marketing-truukje...

#72941

johan vandepopuliere

 

Herman, ik vind dat een logische verklaring, maar dan nog is het een bedenkelijke bedrijfsstrategie. Duidelijkheid is zowat de minst betwijfelde ingrediënt van een bedrijfsimago. "Het was maar een grapje" lijkt me desastreus voor de rest van de portfolio.

#72942

Gert

 

Ondertussen heeft ook iemand de foto's al onderzocht. Conclusie: Fraude (wat dacht je dan).
Meer info op: http://meetje.blogspot.com/...

#72943

Cogito

 

@Joe: ja dakan. Wel dan hoop ik dat de bloggerswereld dat ventje de komende weken eens goed ontmaskert annex op de knieën krijgt en dat hij alle verkochte sjiepekens moet terugbetalen.

Al gemerkt welke kleur zijn "product" heeft? groen!

Al die pokko zenders die nogal kritiekloos deze rommel promoten: wat verwacht je anders van een categorie volk die cultmatig de CO2-hype, het footprint concept en aanverwante pseudowetenschapperigheden promoten?

Ayn Rand noemde dit de anti-industriële revolutie. (the return of the primitive.)

http://www.aynrandbookstore...

#72945

Apotheek De Weer

 

Als apotheker werden wij vandaag gevraagd om de chip in te kopen en aan te bieden. Wij hebben ook geen bijkomende informatie ontvangen over doeltreffendheid of eventuele onafhankelijke wettenschappelijke studies, en kunnen dus ook geen advies hierover geven. Wij kijken uit naar wetenschappelijke publicaties.

#72946

LVB

 

@A.Rouet: Ik had het over het VRT-journaal (met vooral de kritiekloze inleiding zonder één enkele "zou" die de kijker conditioneert voor de rest van de reportage). Jij had het over Terzake?

Met andere woorden: Jan met de Pet wordt door het VRT-journaal in de waan gelaten dat dit product OK is, en de kritische noten zijn voor de intellectuele Terzake-kijker die van nature al niet in dit soort onzin trapt?

#72947

joe

 

@ Apotheker De Weer. Zeer interessant wat u schrijft. Gebeurt het dikwijls dat er een product (al dan niet met veel poeha) gelanceerd wordt terwijl u geen bijkomende informatie ontvangt teneinde degelijk advies te kunnen geven?

En hebben jullie een hogere winstmarge op dit product dan op andere producten die op uw counter uitgestald staan (vb vitaminebonbons)?

#72948

raf

 

Ik zag vanmiddag in Villa Politica dat FDW tijdens een tussenkomst een herriemakende GSM uit zijn linkervestzak haalde (waar normaal de portefeuille zit). Zijn gezicht werd meteen roder...
Wat Martine Jonckheere betreft: misschien werd zij uitgekozen omdat haar tumor aan de kant zat waar zij haar GSM droeg. Hoewel, ik kan mij niet voorstellen dat een actrice haar profiel ontsiert met een GSM. Een schoudertas lijkt mij meer waarschijnlijk, maar dan zit 'de straling' eerder bij de taille.

#72949

joe

 

Cogito: wel ik hoop ook dat de waarheid aan het licht komt, en als het product doet wat het moet doen mag Coucke voor mij op een piedestalletje gezet worden en hiermee goed rijk worden en alle dagen paintball spelen met zijn personeel. Indien niet haalt dan maar royaal pek en veren uit de kast. Vooral zijn pedante smoeltje goed insmeren.

Groen, ja, ik heb erg te doen met Mieke Vogels. Lijkt ook een beetje op het SonyEricsson logootje.

#72950

LVB

 

In de powerpoint van Omega Pharma, http://www.omega-pharma.be/... pagina 53: "Versterkt en harmoniseert uw eigen electromagnetisch veld op een zodanige wijze dat dit veld nog nauwelijks beïnvloed kan worden door onnatuurlijke electromagnetische Straling". Say no more.

#72952

MP

 

@apotheek-de-weer: Zoals ik uitkijk naar één wetenchappelijke publicatie over de echtheid van de maanlanding en de ruimtevaart, zo hebben de VTM en de VRT geen enkele moeite om berichten te geven over Sinterklaas en over een "koekje van eigen deeg: van Mark(eteer) Koecke"...

Wie braaf is, krijgt lekkers, wie stout is (een coeckje van marc) DutROUx

#72953

joe

 

Toen ik Couckie afgelopen zomer in een Tourinterview op Radio1 o zo geforceerd-terloops met zijn geitestem hoorde declareren dat hij zijn Snurkmiddel tijdens de Tour zelf gebruikte had ik bijna mijn Porscheke ondergekotst.

#72954

A.Rouet

 

@ luc
Jan met de Pet, die in deze en andere zaken, 'van nature in onzin trapt' heeft er bijgevolg , als weerbaarheid tegen commerciële en andere reclametruken (zie bv. Citibank), niet weinig belang bij dat hij zich verenigt in consumentenbonden, mutualiteiten en vakbonden? Dat daarnaast blogs hem alert houden om niet in vallen als die van Coucke te trappen is natuurlijk meegenomen.
Het volk dienen is een nobele taak.

#72955

LVB

 

@A.Rouet: "zich verenigt in consumentenbonden, mutualiteiten en vakbonden"

Sommige mutualiteiten zijn aandeelhouder van producenten van homeopathische middelen. Sommige vakbonden zijn (via hun zuil) aandeelhouder van banken. En die organisaties moeten hun leden dan verdedigen tegen volksverlakkerij of andere misbruiken? En dan heb ik het nog niet over Test-Aankoop, kampioen van de sweepstakes en andere direct mail trucs (ja ik ben abonnnee).

#72956

Cogito

 

Dus A.Rouet: ONAFHANKELIJKE acommerciële apolitieke consumentenbonden, mutualiteiten en vakbonden: JA dus.

#72957

raf

 

@luc:

In dezelfde powerpoint vond ik enkele wetenschappelijke referenties waaronder 'Prevalence of subjective poor health symptoms associated with exposure to electromagnetic fields among university students' van de Universiteit van Rafsanjan (Iran)- (Bioelectromagnetics - 1 mar 2007-Volume 28 Issue 4, Pages 326 - 330)-klik verder op abstract:

http://www3.interscience.wi...

Het blijkt inderdaad om zwakke, subjectieve symptomen te gaan. Een slechte keuze als zoiets moet dienen om angst te induceren, en een veeg teken in verband met de wetenschappelijkheid van Dr. Aelbrechts claim.

#72958

raf

 

Ik vind ook geen enkel artikel van de hand van Peter Aelbrechts op PubMed, en dat betekent m.i. dat hij wetenschappelijk niet meetelt...

@Eddie Voorspoels:

Ik wacht op je antwoord: wat is de eenheid van straling?

#72959

LVB

 

@raf: Sorry, maar de discussie gaat hier helemaal niet over de vraag of GSM-straling schadelijk is voor de gezondheid. Het is juist Omega Pharma dat voortdurend de twee onderwerpen, schadelijkheid van GSM-straling en werkzaamheid van hun product, door elkaar haspelt. Als morgen onweerlegbaar bewezen wordt dat een uur per dag GSM-bellen het risico op kanker significant verhoogt, dan maakt dat het product van Omega Pharma geen zier meer of minder geloofwaardig, want dan is er nog altijd niet bewezen dat het werkt, laat staan dat er op wetenschappelijke wijze zou verklaard zijn hoe het werkt.

Overigens vind ik dat ook de sneren naar het makkelijke slachtoffer Martine Jonckheere (uit de BV-categorie die toch al niets snapt van exacte wetenschap of van economie) de aandacht afleiden van de werkelijke verantwoordelijken voor heel deze misleidende campagne: Marc Coucke en Peter Aelbrecht.

#72960

BC

 

"Versterkt en harmoniseert uw eigen electromagnetisch veld op een zodanige wijze dat dit veld nog nauwelijks beïnvloed kan worden door onnatuurlijke electromagnetische Straling"

Als het dat maar is, dan blijf ik toch gewoon mijn BioStabil 2000 (http://nl.wikipedia.org/wik...) dragen? (volgens de officiële site http://www.biostabil.net/ "de ontbrekende schakel in de geneeskunde") "Door het draaimechanisme zou het hangertje elektromagnetische stress neutraliseren, wat een heilzame werking zou hebben. De hanger zou werken tegen klachten als slapeloosheid, moeheid, gebrek aan energie, af en toe opkomende pijntjes, enzovoort." (zou neutraliseren. zou werken. Als je er maar in gelooft dus!)

#72961

LVB

 

Update toegevoegd onderaan het artikel: UGent " ontkent formeel dat dr. Peter Aelbrecht van het bedrijf More Energy Solutions enige band heeft met Universiteit Gent. "

#72962

raf

 

@luc:

Ok, als jij dat interpreteert als sneren: ik wilde aantonen dat de keuze van Jonckheere misschien niet zo toevallig is, en ik heb ook voortdurend gefocust op Coucke en Aelbrecht, dus maw, ik begrijp je kritiek niet.

#72963

LVB

 

@raf: Die alinea over Martine Jonckheere was niet voor jou bedoeld, maar voor BC en anderen. Sorry indien ik verkeerdelijk een andere indruk wekte.

#72964

HC

 

Wat is de eenheid van straling : volt/meter. Als je echter de vermogenflux gaat meten dan wordt het watt/m². Er is een vast verband tussen V/m en Watt/m² indien je het steeds hebt over lucht of vacuum of zo. Wanneer je het totaal vermogen bekijkt dat iets uitzendt, dan is dat alleen in Watt. Will je dan de flux kennen van bvb een GSM, neem dan de oppervlakte van een bol (bvb 8 m²), en de straling is dan vermogen gedeeld door de oppervlakte, vandaar dat het vermogen afneemt met het kwadraat van de afstand. Vermogen is evenredig met de spanning in het kwadraat, dus de spanning neemt af lineair met de afstand (afstand maal 2, spanning gedeeld door 2, vermogen gedeeld door 4)

#72965

Eddie Voorspoels

 

@ Raf
Straling is een energieoverdracht waarvoor geen medium vereist is. De eenheid is de Joule, of de eV (voor kwantumwaarden).
Wanneer de tijsfactor erbij komt krijgen we het vermogen dat in Watt wordt uitgedrukt (J=Ws).
Voor antennes gebruikt men meestal V/m (elektrische veldcomponent).

#72966

joe

 

Ik ga akkoord met luc dat we dat arme schaap M.J. laten voor wat ze is. Misschien kunnen we ze met 100 Euro later nog eens overhalen om haar ware verhaal te doen, maar tot daar. Nu, als lvb.net de meest gelezen blog is ben ik zeker dat O.P. mensen hier ook lezen hoe we onze scepsis-uitingen niet kunnen inhouden. Allez gasten, verdedigt uw product, dit is jullie kans!

#72976

Karl

 

Luc schreef: "In de powerpoint van Omega Pharma, http://www.omega-pharma.be/... pagina 53: "Versterkt en harmoniseert uw eigen electromagnetisch veld op een zodanige wijze dat dit veld nog nauwelijks beïnvloed kan worden door onnatuurlijke electromagnetische Straling". Say no more."

Ik weet het zo nog niet. Laten we even de marketingwoorden tot hun essentie herleiden. Feit is, dat we over lange tijd geëvolueerd zijn als wezen, hoofdzakelijk in de afwezigheid van elektromagnetische straling (Ja, Darwin heeft ook gelijk). We hebben de elektriciteit nog maar een dikke 100 jaar in gebruik en de microgolven zijn na WO II onze ether binnengedrongen.

Voor ons lichaam is EM straling iets nieuws. We zijn het niet gewoon. Ik vind dat we alleszinds alert moeten blijven en dat er om te beginnen serieus onderzoek moet gebeuren rond de effecten van al dat geradieer rond ons lichaam.

Ik vind dat er vanuit de medische statistiek genoeg reden is om aan te nemen dat bepaalde ziektes zich meer beginnen te manisfesteren. En EM straling is een gegeven dat dienaangaande serieus moet onderzocht worden.

Wat Coucke verkoopt bestaat al jaren, maar dan in de alternatieve branche van natuurwinkels en anders sokkenbreiers. Coucke zijn indirecte promotie voor de problematiek kan misschien iets in beweging zetten.

#72978

Ronny

 

Wij (electronica firma met enkele RF experts) hebben de 'chip' hier opengeprutst. Onderdelen :

1) 4 lagen printje met daarop een zgn ge-etste spoel
2) een plakkertjes om de boel bij mekaar te houden
3) een stukje papier dat recht uit een perforator lijkt te komen die net de reclamefolders heeft opgegeeten
4) een stukje mooi groen plastiek om de boel waterdicht te maken.

Je reinste oplichterij dus, er zit helemaal geen chip in, en hoe die ge-etste spoel interferentie-patronen kan genereren in de juiste richting(en) en op de juiste plaats (multi-path???) zou een fysisch mirakel geweest zijn dat minstens alle grote tijdschriften zou moeten gehaald hebben. Misschien dat dit kan na een van de volgende big-bangs, als de fysische wetten er helemaal anders uitzien.

6 jaar lang onderzocht en getest ... moeha ... ik ken zelfs iemand die eonbewust aan deze 'chip' mee gewerkt heeft, hij was alleen niet op de hoogte voor welke oplichterij dit gebruikt zou worden. En dat is geen 6 jaar geleden, wel zo'n 6 maanden.

En dat voor de kerstdagen in moeilijke tijden. Ik kan me niet voorstellen dat dergelijke oplichterij niet strafbaar is.

Verder begrijp ik niet dat een firma als Omega Pharma hun reputatie op het spel willen zetten op deze ronduit lachwekkende manier. Maar dat zegt misschien veel over de gezondheid van deze firma.

Maja, homeopathie mag ook in de apotheek verkocht worden, ondanks het feit dat er nog steeds een miljoen pond ligt te wachten in de UK op het eerste bewijs dat aantoont dat homeopathie werkt.

#72980

Gert

 

In de wetenschapsbijlage van vandaag, geeft De Standaard toe dat ze schrik hebben van Omega Pharma.
Eigenlijk is dit heel erg. De media nemen kritiekloos en zonder ook maar iets te dubbelchecken, de infocommercials van Omega Pharma over. En de hele zwakke kritieken, komen veel later, en krijgen niet de aandacht die ze verdienen om de consument te beschermen.
Het enige serieuze weerwerk is te vinden in blogs en andere Internet bronnen. En laatst noemde De Crem de blogs nog "gevaarlijk". Gevaarlijk voor kwakzalvers en kwakkelende politici ja.

#72981

herm

 

Het is inderdaad mooi om te zien, dat via blogs er (weeral) een tegenbeweging opstaat.

Dat het vtm-journaal zoiets brengt tot daartoe, maar ik wordt er ook bang van dat het VRT-journaal en andere serieuzere mediabronnen dit nieuws brengen.

#72983

LVB

 

@Karl in #72976: Maar ik heb hier toch niet beweerd dat GSM-straling ongevaarlijk is? Wat ik wel weet is dat een chip die je op je GSM plakt, onmogelijk het eigen natuurlijk elektromagnetisch veld van het menselijk lichaam kan "harmoniseren en versterken".

#72985

mrtos

 

@Ronny

Hebben jullie daar ook foto's van? Dat zou menig lezer hier wel interesseren, lijkt me!

#72986

Karl

 

@Ronny: het is dus idd hetzelfde als wat in de natuurwinkels verkocht wordt: een magneet. Vandaag stond in de krant dat je ze daar voor de helft van de prijs kunt vinden...

Daarmee is de vraag of het al dan niet werkt wel nog niet beantwoord.

Ter consideratie even deze link:
http://www.topsecrettestimo... AllWitnesses/DrPaulLaViolette/tabid/259/Default.aspx

@luc: die quote is pure marketingbuzz, point taken. Van de andere kant, als een grote speler als Omega Pharma hiermee op de proppen komt, vind ik het genoeg reden om de argusogen op te zetten. Waarom doen ze het? Is het omdat ze een reële behoefte identificeren? Of is het om de alternatieve (pseudo?) wetenschap te beschadigen? (Kijk maar eens hoe de olielobby de alternatieve energievormen behandeld heeft.)

We zouden hier weer kunnen beginnen over homeopathie en ostheopaten: alleen maar het feit dat de klassieke geneeskunde er pertinent vijandig tegenover staat is voldoende aanleiding om dat gedrag in vraag te stellen.

#72988

LVB

 

@Karl: Een spoel werkt alleen als een magneet als er stroom doorheen loopt, wat hier niet het geval is. Hier werkt het misschien andersom: het omzetten van elektromagnetische straling naar stroom, zoals bij een RFID-chip. Is Ronny er zeker van dat er zich op die vier lagen van dat printje geen andere elektronische componenten bevinden? De spoel zou dan kunnen dienen voor de voeding (via "inductie", zoals op de slides van OP staat).

En wie weet is die confettisnipper wel het diëlectricum van een geïmproviseerde condensator. In dat geval is de chip misschien gewoon een resonantiecircuit, in het beste geval met een faseverdraaiïng voor die tegenfase. Louter passief dus, met een zeer klein uitgestraald vermogen (daarom beweren ze ook dat het niet de draaggolf neutraliseert maar enkel de "modulatie", woeha!), en dus waardeloos.

#72992

Neverbeendead Religion

 

De brainstream strooit hier weer kwistig wetenschappelijke termen en woehas in het rond en maakt vakkundig brandhout van de kwakzalvers for the whole mainstream to see.
Rest er nog de laatste kwakzalver die uit de hoek kwam met enkel maar 2 soorten wiskundige getallen en wat daar uit voorkwam ( http://lvb.net/item/6857#72867 http://lvb.net/item/6857#72878 ) voor het brandhout met wat logica van de simpele plank so that the whole mainstream can set aside some made up credibility.
https://www.youtube.com/watc...

#72994

MSf

 

@MSe: als 'elektronica specialist' maak je je wel nogal belachelijk. Bluetooth signalen hebben niets met je GSM signalen te maken. Het vermogen gebruikt bij Bluetooth is ook veel zwakker dan dat van een GSM signaal en het is dus bijgevolg wél degelijk beter van een Bluetooth oortje te gebruiken dan de GSM aan je oor te houden. Ivm GPS: GSP satellieten sturen niets anders door dan hun eigen coördinaten en een timestamp. Dit gebeurt onafhankelijk of je nu zelf GPS gebruikt of niet, laat staan dat je je zou moeten verplaatsen. Maar ook hier is de straling een fractie van die die een GSM door je lijf stuurt.

#72999

herm

 

Ik vind het wel schitterend, dat je nu adsense-reclame kan vinden op alle kritische blogposts omtrent hun wonder-uitvinding.

Voorbeeldje van de adsense op mijn blogpost:
http://www.dailybits.be/med...

#73011

Lod

 

Heeft iemand een idee wanneer kwakzalverij oplichting wordt in de ogen van de economische inspectie?

BTW Een van de broodheren van Aelbrecht is Hendrik Seghers van het ter ziele gegane Seghers Better Technology, als ik me niet vergis... was Seghers ook geen ingenieur?

#73013

Lod

 

@Ronny: effe off topic. Wat is de definitie van homeopathie en/of natuurgeneeskunde die werkt? Ik zou graag eens dezelfde regels toegepast zien op de top 100 meestverkochte "klassieke" geneesmiddelen.
Ik ben niet op de hoogte van de exacte testprocedures, maar als ik me niet vergis worden daar vooral odds ratio's gebruikt, terwijl in het geval van homeopathie nogal snel naar de dooddoener wordt gegrepen dat indien het werkt voor minder dan 50% van de proefpersonen, het toeval kan zijn.

Tot de dag dat dezelfde vergelijkingsbasis gebruikt wordt voor beide vormen van al-dan-niet geneeskunde , krijgen z ebeide het voordeel van de twijfel...

#73016

BC

 

Straks in Terzake: "Begin deze week kondigde Marc Coucke van Omega Pharma met grote trom aan dat zijn bedrijf een chip ontwikkeld had die zou beschermen tegen gevaarlijke GSM-stralen. In Terzake kon u eergisteren zien hoe de chip werkt. Maar de wetenschappelijke wereld is niet echt onder de indruk van de wonderchip. Jasmin Dielens liet het toestelletje testen in een laboratorium van de Universiteit van Leuven."

#73020

A.Rouet

 

Coucke laat alles opnieuw uittesten

#73021

Ronny

 

@Karl : het printje is zeker geen (permanente) magneet. In 't beste geval kan je het een spoel noemen (FR4 print board met koperen banen op).

@Luc : Ja hoor, gewoon een 4 layer printje, zeker geen electronische componenten in de print. Het RFID principe kwam ook eerst even in mij op, maar ik kan je bevestigen dat er niets in die print zit vanbinnen.

Idd die papieren snipper zou een 'paper capacitor' kunnen vormen, maar wat kan je - zoals je zelf al aanhaalt - nu doen met een passief LC filter. Zeker geen gericht interferentie-patroon maken.

Nog enkele bedenkingen :
1) stel dat dit echt zou werken, dan zouden gsm fabrikanten dit al lang ingebouwd hebben
2) stel dat je toch een device kan bouwen dat de golf neutraliseert door interferentie, dan moet dit in de juiste richting gebeuren, in 3D, en enkel naar het hoofd toe. Anders gaat de gsm gewoon harder zenden of de communicatie uitvallen.

en zo kunnen we nog wel even doorgaan ... bij ons is de verontwaardiging zeer groot onder de vele ingenieurs dat dit zo maar gepikt wordt.

R.

#73022

Ronny

 

@ A.Rouet : dat had ik ook verwacht, en daarna gaat hij zeggen dat hij zonder schroom in 't zak gezet geweest is, net als Bush die foutief ingelicht was over weapons of mass destruction.

@Lod : ik volg je redenering, maar testen van geneesmiddelen worden door de overheid opgelegd, en die zijn werkelijk zeer streng. Ik ken iemand bij een zeer gerenomeerd pharmaceutisch bedrijf die de testen van geneesmiddelen op dieren & mensen coordineert & opvolgt, en als ik hoor hoe streng die testen allemaal zijn, tracability tot in het oneindige, veelvuldige controles op onverwachte momenten, 10 tot 15 jaar voor een nieuw ontdekte molecule op de markt mag komen als geneesmiddel, ... en ik zie daarnaast dat de homeopathie flesjes uit het niets in de winkelrekken vliegen dan heb ik daar toch mijn bedenkingen bij, eigenlijk maakt me dat zelfs kwaad.

Verder kan ik als nuchtere wetenschapper mij niet scharen achter het idee van H2O met 'memory', als zou water kunnen onthouden met welke molecule het in aanraking geweest is. Dan zou elke watermolecule al heel wat terrabytes aan info in zijn leven opslaan, stel je voor dat Intel dit zou kunnen interfacen in een microchip ... dan komen de yotta-byte mp3 players er aan, enkele terra's aan mp3 liedjes in een regendruppel ...

Achter het placebo effect van homeopathie kan ik me wel scharen, maar dit heeft in feite niets met homeopathie an sig te maken. Maja, een wit doosje 'placebo' pilletjes dat 'voor alles goed is' verkoopt niet zo goed als die veelkleurige potjes 'memory H2O' met allerlei mooie bloempjes, plantjes, .. er op.

#73024

BC

 

"10 tot 15 jaar voor een nieuw ontdekte molecule op de markt mag komen als geneesmiddel, ... en ik zie daarnaast dat de homeopathie flesjes uit het niets in de winkelrekken vliegen"

Zie soortgelijk: http://www.badscience.net/?...

"Imagine the fuss if I tried to stick the word "biophoton" on a science page without explaining what it meant. I can tell you, it would never get past the subs or the section editor. But use it on a complementary medicine page, incorrectly, and it sails through."

#73027

wanda

 

echt een lachertje!!

De chip moet de straling weghouden, maar hoe kan dat.
Als het de straling weg houdt, moet de gsm meer stralen uitsturen om dezelfde kwaliteit te kunnen leveren.

Dus... minder stralingen komen bij de gsm toe, meer straling vetrekken vanuit de gsm => geen effect

#73036

Ronny

 

net Terzake gezien ... lol ... as I said ... Koekske zal volgende week op Terzake komen vertellen dat zijn inlichtingendienst hem verkeerdelijke desharmoniserende, kwantumfysische informatie verstrekt heeft omtrent de effectiviteit van zijn weapon of gsm-radiation-destruction.

't Is te hopen dat ze de kerstboompakjeskopende goedgelovige Vlamingen ook vergoeden met een tegoedbon, al dan niet voor een setje vitamines.

Ik ga in elk geval de chip nog verder testen :

* op mijn wagen, kijken of hij de radar van de flitspaal op weg naar 't werk kan neutraliseren.
* 's een keer op een Airbus A380 kleven, net boven de batterij, en kijken of die dan van de radar schermen verdwijnt
* een keer op mijn voorhoofd plakken en kijken of ik minder snel een zonneslag krijg
* kijken of hij in een winkelkarretje past

#73040

joe

 

na een eventuele ontmaskering met welk excuus dan ook (want die kwast weet goed genoeg wat hij op de markt gooit): het beste zou zijn dat zijn aandeelwaarde Fortisallures aanneemt, inclusief de ganse tralala erna met gedupeerde beleggers.

#73042

Karl

 

Even de redenering de andere kant opgooien.

Zou het kunnen dat Coucke's spoel het GSM signaal juist versterkt, zodat het toestel minder vermogen begint af te geven?

Even out of the box denken. Waar zijn de specialisten?

(maar dan zou het schadelijk effect van gsm's niets met straling te maken hebben)

#73045

johan vandepopuliere

 

@ Karl:

Out of the box: ik ben je man. Het geheim van de eWaves Phone Chip, zit hem in de groene kleur van het omhulsel. Groen licht heeft een frequentie van 490 nm en 575nm. GSM's werken op een frequentie van 876 tot 960 Mhz. Door het stralingverlies van gemiddeld 390 komen die frequenties bijna exact overeen. Het groen licht absorbeert dus de overblijvende straling.

Coucke vertelt dit niet omdat het patent nog in aanvraag is en anders gaat de rest er mee lopen. Wat er in zit zijn wat dummy printplaatjes om de ingenieurs om de tuin te leiden.

Ingenieus!

#73046

Cogito

 

@Joe: kem al een short positie ingenomen op OME(in mijn schaduwportefeuille op Beursduivel :-))

#73055

Karl

 

@johan. Grappig. Maar dat klevertje wordt wel vuil na verloop van tijd.

Probeer het dus nogmaals :)

#73057

aghasee

 

Ach, wat zitten jullie hier allemaal te mekkeren. Een tiental jaar terug werden die dingen al gemarketeerd om de ontvangst van de 2 Watt GSM's te... versterken. Net het omgekeerde als het ware. Coucke zijn gadget zal evenveel resultaat hebben als die dingen van toen; geen enkel. Eén verschil; tien jaar geleden waren die stickers transparant, je zag de 'spoel' zitten in de 'chip', wat uiteraard het high-tech effect ten goede kwam.

Ten andere, als simpele A2 electronica heb ik te maken gehad met hoogfrequent, in TV-tuners e.d.m. Er is niks dat moeilijker in goede (print)banen te leiden is als HF; een spoeltje 0.5 mm wijzigen van positie kon je tuner naar de vaantjes helpen. Coucke zal effe een excacte tegenfase genereren door een LC-kring 'ergens bij de batterij' te kleven?

Yeah right. Nice try Couckie, but I ain't buyin'.

#73061

pepperjack

 

Ik vind deze draad ongemeen boeiend, ook al is het wat technisch voor mij. Gelukkig wist ik dat Coucke ooit zeepverkoper was (shampoo eigenlijk), en is dat altijd wel blijven hangen. Mijn hierboven vermeld respect voor de man blijft trouwens.

Naar ik vernomen had, hebben de aandeelhouders, de apothekers achter de apothekers voor de apothekers ( :-) ) van Omega reeds vorig jaar (dus nog voor de kredietcrisis) aan Coucke's mouw getrokken, en geëist dat hij terug bij de les bleef. Terwijl de Omega koers kwakkelde, werd Coucke een (mi leuke) TV vedette. U zal genoteerd hebben dat zijn sympathieke inbreng in "de bedenkers" en ook zijn veelvuldge laatste-show-optredens edm idd sterk verminderd zijn.

Ik denk dat de huidige chip, netjes beschikbaar vóór de cadeautjes-periode, zijn antwoord is. Maar waarom in godsnaam brengt die man iets technisch verifieerbaar uit, terwijl hij net zo goed een zoveelste pilltje, crème of brouwseltje had kunnen lanceren? Een zoveelste Bifidus, actimel of benecol; het verkoopt lijkt zot, en vormt naar verluid voor die bedrijven dé winst bij uitstek.

Het is mij een raadsel.

Wat de link met de Gentse Univ betreft, zouden er door wetenschappers eens wat meer tussennaam-letters gebruikt moeten worden, zoals de Nederlanders plegen te doen. De ene Aelbrecht zou de andere niet zijn.

In elk geval een mooi orgelpunt en eindejaarsgeschenk voor de blogwereld.

#73082

joe

 

Ach, pepperjack, voor Couckie is dit gewoon een spel. Ik zie hem zitten brainstormen languit op zijn bureel omringd door een paar gatlikkers zo van "wat zouden we op de markt kunnen gooien dan inslaat bij de domme massa" "ah, al die losers hebben allemaal een gsm die ze vertroetelen met allerlei domme accessoiretjes: gekleurde schelpjes, halsbandjes, idiote ringtones.... en nu lezen die klojo's allerlei artikels over de schadelijk stralingen.... wel, met de kerst laat ons zo'n hippe plakker uitbrengen dat niet alleen goed is voor hun gezondheid (hahaha!!!) maar waarmee ze ook graag gezien willen worden, dus laat ons een hip kleurtje aanbrengen, enz enz..." zo gaat dat. heb zelf ook zulke sessies meegemaakt, je valt achterover hoe die boys en girls hun marksegmenten definiëren ("ouw pekes", "johnnies", "social climbers", "clumsy huisvrouwen") definiëren en erover praten.

#73086

Ronny

 

@Karl,

het is gewoon onvoorspelbaar wat dat printje met het signaal gaat doen, ook al omdat een gsm meestal meer dan 1 mast ontvangt, en dan nog eens gereflecteerde signalen van dezelfde mast (multi-path noemt dat), en ook nog eens op 2-3 frequenties. Om al die verschillende signalen te 'neutraliseren' met interferentie in 3D, en dan nog alleen naar het hoofd toe, dat is zoiets als eurozillions winnen.

Stel dat Markske zijn killer-chip zou werken, dan zou je zonder veel problemen een soorgelijke chip moeten kunnen maken om de flitscamera's te omzijlen, die radargolven zitten maar een beetje hoger in frequentie.

Of je zou ook chips kunnen maken die op nog hogere frequenties werken (licht bijv), zodat je die in een meeting gewoon op je voorhoofd kan plakken, om daarna onzichtbaar te worden, en zo gewoon even een dutje te doen. Als ik kon video's truckeren had ik er al lang zo eentje gefabriceerd met een chip op Mark zijn voorhoofd, en daarrond een transparant gat. Misschien opent die chip dan wel de deur naar een wormhole.

#73087

LVB

 

@Ronny: Van waar de ontvangst komt lijkt mij weinig relevant, het is duidelijk dat de chip bedoeld is (maar daar blijft het uiteraard bij, "bedoeld") om het signaal dat uitgezonden wordt door het GSM-toestel te neutraliseren, niet het signaal dat door de GSM-mast wordt uitgezonden en waarvan de veldsterkte bij de ontvanger veel zwakker is dan het signaal dat van het GSM-toestel komt.

#73090

fcal

 

Ongemeen interessante draad. Een openbaring, niets minder. Eindelijk wordt het gevaar van de moderne wereld met haar talrijke veelal ongeschikte nieuwerwetse gebruiksvoorwerpen duidelijk gemaakt. Het is dan ook droevig te moeten vaststellen, dat zij, die juist oplossingen aandragen om de ongewenste maar erg schadelijke gevolgen tegen te gaan, hier gehekeld worden door zij, die gezien hun opleiding beter zouden moeten weten.

En dit nadat een sociale wetenschappelijke studiecommissie van de meest sociale partij uit het Zuiden des Lands besloten had deze gezondheidschips gratis door de overheid via de ziekenfondsen ter beschikking te laten stellen van de mobiel telefonerende bevolking, althans zeker het kansarme gedeelte ervan. In deze economisch benarde tijd zag deze werkgroep hierin de onmisbare stimulans, waaraan de lokale elektronische industrie, behoefte had. Laten we hopen, dat de volksgezondheid het haalt van het asociale egoïsme van de financiële bewindslieden.

Ondertussen leidt deze controverse de aandacht af van de veel grotere scheikundige bedreiging van de mensheid, die uitgaat van chemische substanties, welke onvoldoende door de overheid geregeld worden. Een goed voorbeeld is de dihydromonoxide, afgekort DHMO, (voor de correcte spelling zie de verwijzing), waarvan het gevaar voor de mensheid door de overheid schromelijk onderschat wordt.
Het is zo erg, dat er nu in de VS een gehele website aan gewijd is, waar de menigvuldige dreigingen uitvoerig omschreven worden.

In gasvormige toestand is deze stof wellicht het belangrijkste broeikasgas. Het is de katalysator in de zure regen, het reageert buitengemeen hevig met bepaalde alkalimetalen. De milieu-invloed van DHMO is niet te overzien. Bovendien is de aanwezigheid van DHMO vastgesteld in kankercellen, in de stoelgang en recentelijk in grotere hoeveelheid in de poolijskappen. Door deze stof in te ademen overlijden anderzijds ieder jaar duizenden mensen. En de overheid laat begaan.

Het bestuderen waard:
http://www.dhmo.org/

#73094

vuurland

 

@fcal

Je bent een paniekzaaier, ik weet zeker dat Coucke binnen de kortste keren met een fantastische oplossing komt. Waarschijnlijk met de kleur blauw, deze keer.

#73095

Karl

 

Luc: volgende theorie (zelf gemaakt): elektromagnetische straling beïnvloedt de werking van de zenuwen. Misschien ken je het experiment met de lichtschakelaar en de tijdelijk verzwakte spierkracht? Ik denk dat dat te maken heeft met EM interferentie met de zenuwbanen in de arm.

Als je een GSM dicht tegen je hoofd houdt heb je dus wel een potentiële invloed op een hele bol van die elektrische signalen versturende zenuwcellen.

En Ronny, met alle respect, maar ik vraag me af of we er kunnen komen door het gewoon maar toepassen van de klassieke fysica. De vraag is: met wat dan wel.

#73100

Johan B

 

@fcal: Naast DHMO is er natuurlijk nog dat andere gevaarlijke broeikasgas, maar daar laat de overheid alles behalve begaan.

Wat we gisteren op het journaal te zien kregen was geen cynische grap maar harde werkelijkheid. De EU heeft zich officieel onderscheiden als meest achterlijke superstaat ter wereld. Naast de positieve commentaren van politici die de beste in de Groenlinkse klas willen zijn, was er in Ter Zake de rechtsreekse kritiek van een BBL-activist die vanuit Poznam, met de VRT-micro in de hand, mocht uitleggen waarom de draconische EU-maatregelen nog niet ver genoeg gaan.

Als het gaat over de kwakzalverij van een bedrijf dat ons wil overhalen om uit vrije wil een chip te kopen blijkt de pers nog enige kritische zin aan de dag te kunnen leggen. Maar als het gaat over zaken die ons - tegen onze wil - rechtstreeks naar de slavernij leiden, dan staat diezelfde pers als een kip zonder kop te applaudiseren.

#73101

BC

 

Bij de commentaar van fcal: Penn And Teller Get Hippies To Sign Water Banning Petition: http://uk.youtube.com/watch...

#73102

fcal

 

Voor zij, die het nog niet begrepen hadden de hierboven vermelde uiterst gevaarlijke chemische stof genaamd dihydro(gen)monoxide is gewoon water H2O of 2 (di) x waterstof + 1 (mono) x zuurstof in moleculaire vorm.

Met andere woorden ik steek gewoon de draak met de groene paniekzaaierij. Als men de vermelde VS-site gaat bekijken, dan is dit duidelijk.
Deze webstek is hilarisch alle groene gemeenplaatsen en clichees komen er aan bod.
http://www.dhmo.org/

@ BC - Inderdaad er staan daar ook verwijzingen naar zo'n petitie om H2O uit de wereld te bannen.

#73108

fcal

 

@ Johan B

Ik kijk nog zelden naar de VRT, alleen af en toe om te zien hoe men ons weer wenst te bedriegen. Ten einde iet of wat geïnformeerd te blijven en de mogelijkheid te hebben bepaalde zaken in een gepaste context te kunnen plaatsen, kijk ik regelmatig RTBF1, NOS en BBC/ITV.

Het viel me op dat de VN-conferentie over "Climate Change" ("Global Warming" werd niet meer vermeld) in het kouwelijke armoedige Poznan, in tegenstelling tot de RTBF en VRT, door de NOS amper in positieve zin vermeld werd. Sinds de vorige samenkomst in het idyllische Bali (Nusa Dua) (er wordt wat afgereisd door dit circus) is er blijkbaar geen vooruitgang geboekt. Men had het wel over het feit, dat tot overeenstemming komen binnen een half jaar (Kopenhagen) er praktisch niet inzat. Met andere woorden de zaak zit strop.

Ook de EU-samenkomst van de regeringsleiders was geen succes, maar dat wordt door de Belgische zenders uiteraard niet vermeld. Op de NOS maakte men talrijke kritische kanttekeningen bij de werkelijke inhoud. De Francofiele Belgische pers daarentegen waren vooral vol lof over de aanpak van de ijdele Sarkozy de Groote.

Tja, rationaliteit en gezond verstand lijken zoek, want de vooropgestelde doelstellinhen van milieuvriendelijke hernieuwbare energie kunnen onmogelijk gehaald worden. Er zullen toch nieuwe kerncentrales moeten gebouwd worden en de oude zullen in bedrijf moeten blijven anders vallen we onherroepelijk zonder stroom.

#73110

LVB

 

@Karl: Hier zeg je dus opnieuw: 'elektromagnetische straling is schadelijk voor de gezondheid en hier is mijn theorietje daarover'.

Maar ten eerste zeg ik niks over de schadelijkheid van GSM-straling, en ten tweede zegt jouw theorietje niets over de werkzaamheid van de e-waves chip van Omega Pharma.

#73122

Karl

 

Nee Luc, ik spreek over potentiële invloed. Invloed waarvan het bestaan, eventuele aard en werking meer onderzoek vergen. (dit wordt vermoeiend)

Met wat ik reeds ervaren heb, zegt mijn buikgevoel dat er iets is met EM straling. Ik ben zelf niet onderlegd genoeg in de materie om te concluderen.

En uiteraard dat bovenstaande paragraaf onwetenschappelijk klinkt. Dat dacht ik ook toen we een half jaar terug de consult van de oncoloog verlieten, toen hij ons doodleuk uitlegde dat chemotherapie niet op basis van het soort tumor wordt gegeven, maar op basis van statistiek! In jouw redenering is de gangbare kankertherapie dan ook kwakzalverij.

#73123

LVB

 

@Karl: "In jouw redenering is de gangbare kankertherapie dan ook kwakzalverij"

Hoezo? De gangbare kankertherapie heeft een bewezen werking in een significant aantal gevallen. Daar worden levens mee gered, zij het niet in alle gevallen. De e-waves chip daarentegen heeft geen enkele bewezen werking. Of is het jou niet om die e-waves chip te doen? Ik zal hier op deze pagina in ieder geval enkel over de e-waves chip discussiëren, en dus niet over de eventuele schadelijkheid van GSM-straling, want dat vormt hier niet het onderwerp van de discussie en kan dus beschouwd worden als een afleidingsmaneuver.

#73127

Ronny

 

Hallo Luc,

idd je hebt gelijk - beetje vlug getijpt - 't is idd vooral de uitgaande golv die geneutraliseerd dient te worden, maar die golf straalt ook helemaal niet gericht, dus de chip op goed geluk op de batterij plakken is zeer lachwekkend, dat was een beetje mijn punt.

Ik ben geen RF expert, maar wat mogelijk wel zou werken is dat we met de 'achterkant' van de gsm tegen ons hoofd aan bellen, die kant is dan van metaal met enkel een paar kleine gaatjes voor microfoon / luidspreker. Toetsenbord en display zitten dan aan de buitenkant. Maar ik vermoed dat er dan toch een richtingsvoorkeur gaat zijn van de gsm, en je niet altijd even goede ontvangst gaat hebben in verschillende richtingen.

@Carl : EM golven hebben zeer zeker een invloed op organismen, anders zou een micro-golf oven niet werken, zou onze huid niet bruinen in de zon, ... . Maar alles hangt altijd af van de grafiek 'sterkte vs duur' van het signaal.

Net zoals je bijv van 5 g zout enkel maar dorst krijgt, maar
van 250g zout opeten (zonder drinken) gewoon sterft. Maar je kan die 250g zout wel verwerken over enkele weken tijd.

Idem kan je volgens mij probleemloos een korte puls (zij het microseconden) van een 1000W microgolf oven verwerken, maar enkele tientallen seconden worden bijzonder pijnlijk.

Ook op die manier hebben volgens mij de EM golven van een 2 Watt gsm, ook al plakt die tegen je hoofd, geen directe invloed op de electrische pulsen in je hersenen. Mocht dat wel zijn, dan zouden er heel wat 'bit errors' optreden in onze synapsen tijdens het bellen, en dat zou voor onderzoekers waarneembaar moeten zijn op EMG's of hoe noemen die dingen. Hoever men staat met onderzoek op impact op DNA van een langdurige bestraling door gsm is een ander verhaal, maar nogmaals, de zon straalt een pak meer op ons dak dan zo'n gsm.

Oh ja, en nu we toch bezig zijn : die zgn infra-rode foto's zijn ook lachwekkend, als ik 2 minuten met mijn hand tegen mijn hoofd ga zitten, dan zie je dat ook op een IR camera. En als je naar een sexlijn belt, wordt je oor vermoedelijk ook warmer dan wanneer je naar je schoonmoeder belt.

#73166

Leo Norekens

 

Die IR-opnamen zijn inderdaad flauwekul, om meerdere redenen :

1. De kleuren op de foto's verwijzen niet naar absolute temperaturen. Ze hangen af van de omgevingstemperatuur en van de instelling van het camera. De gebruiker moet een bepaald "venster" instellen, d.w.z. een temperatuurbereik dat moet gevisualiseerd worden. Stelt men dat venster in op 20-40°C, dan zal het gezicht er vrij rood (="warm") uitkomen. Stelt met het venster in op 30-40°C, dan zal datzelfde gezicht, in dezelfde omstandigheden, er veel blauwer (=kouder) uitzien.
Foto's onderling vergelijken is dus zeer delicaat.

(Op de eerste foto ziet met bvb. dat het venster ingesteld is op 20-35°C, het balkje onderaan. De gezichtshuid meet 34,3°C, en ziet er *uiteraard* uit als een kacheltje, nog net binnen het bereik van de camera... Op de tweede reeks opnamen kan men niet zien welk venster is ingesteld... -- Truken van de foor, zeg maar.)

2. De echte relevantie van dergelijke opnamen zit dus niet in de kleuren, maar wel in de kleur-*patronen*.
Een afwijking in het kleurpatroon (bvb. een rode of "warme" plek) kan wijzen op verhoogde bloedcirculatie door een ontsteking in het onderliggende weefsel, of juist op een gebrek aan circulatie (=koude plek).

3. Zo'n foto visualiseert de oppervlaktetemperatuur. In bepaalde gevallen brengt dat, zoals gezegd, een afwijking in het onderliggende weefsel aan het licht (een abces, een ontsteking...), maar het kan ook volkomen onschuldig zijn, en te wijten aan allerlei artefacten.
Een poosje je hand (of zelfs een dood voorwerp, zoals een boek of een telefoon) tegen je gezicht houden zal de lichaamswarmte voldoende vasthouden om een rode vlek te geven, zoals Ronny hierboven zegt.
(De FLIR-camera toont temperatuurverschillen tot op 0,1°C nauwkeurig. Met de hand voelt men slechts tot op een 3-tal graden nauwkeurig.)

Omega Pharma zou méér overtuigen indien ze de opwarming van de hersenen (dus niet van de gezichtshuid) bij gsm-gebruik zouden visualiseren, en bewijzen dat het apparaatje die opwarming vermindert.

#73177

Karl

 

Nu Luc, en dit is mijn laatste bericht met een vergelijking naar kankertherapie toe, ik ken een aantal 'gevallen', jammer genoeg in onze eigen familie, waar de kankertherapie niet of niet direct geholpen heeft, en in sommige gevallen tot fataliteit heeft geleid. Als je dan tijdens/achteraf vraagt op welke basis welk medicijn gebruikt wordt, is het antwoord: omdat die behandeling in dat geklassificeerd geval (via een aantal parameters wordt een beslissingsboom afgegaan) WAARSCHIJNLIJK de patient kan genezen [voor zover de stand van het onderzoek op dat moment]. Ik heb zelf ervaren bij familie dat ze het met hun statistische benadering niet steeds bij het juiste eind hebben. Er worden zelfs 'nieuwe' geneesmiddelen uitgetest, waarvan later blijkt dat ze in dat specifieke ziektegeval geen soelaas bieden. In de kankertherapie wordt dus een behoorlijk deel van de behandeling op statistisch basis, zelfs op basis van trail and error gedaan. (op basis van statistiek eerst middel x probere, daarna middel y, enz). De kankergeneeskunde kan daarbij steunen op een wijdverbrijde geregistreerde en erkende ervaring (statistisch naar therapieën vertaald), niet zozeer vanuit het labo of vanuit testcases met proefpersonen, maar vanuit real life: HET AANTAL MENSEN DIE OVERLEVEN versus de behandeling die ze gekregen hebben. Het werkt dus met de wet van de grote getallen en de proefkonijnen, dat zijn de patiënten. Er wordt geen responsiviteit tussen tumor en geneesmiddel getest binnen het beslissingsproces van de toe te passen behandeling. De werking van de geneesmiddelen is dus niet bewezen, het is een (berekende) gok. De werking van de e-waves is ook niet bewezen (en ik denk persoonlijk dat het niet de opwarming is welk het negatief effekt is, maar wie ben ik?), maar (en dat is een veronderstelling) Coucke zal dat produkt wellicht niet zonder enige valiede test gelanceerd hebben.

[Ik moet eerlijk bekennen, toen wij de consult van de oncoloog buiten kwamen, hadden we zoiets als: "is dat het nu? Zo'n ernstige ziekte, een heel zware behandeling en hij weet maar half wat hij aan het doen is?"]

Moet ik nog bijvermelden dat ook de kankergeneeskunde een niet te miskennen commercieel doel heeft. Zo ken ik een oncoloog die bedekte kritiek heeft op heel de scanner- en onderzoekenbusiness die kankerpatiënten elke x maanden dienen te ondergaan en waarvan het eerste doel is het financieren van de aangekochte machines.

De onderzoeken naar EM straling, waaronder het onderzoek naar GSM straling (en de mogelijke oplossingen) worden meestal meteen, ook hier (en dat vind ik jammer), in het hoekje geduwd van bedrog en ongeloof. Enig (kleinschalig) (statistisch) onderzoek wordt afgedaan als onwetenschappelijk of puur commercieel georiënteerd, want meestal gedaan of betaald door de firma die middelen tegen EM straling verkoopt (geen unief die wil veranderen van godsdienst - lees financiering op de helling zetten).

Ik zie geen verschil. Want ook (kanker)geneeskunde wordt onderzocht en gemarked door commerciële bedrijven, die bovendien ook onafhankelijke instituten zoals onderzoekscentra aan universiteiten financieren waardoor de schijnbare onafhankelijkeid van het onderzoek in vraag zou mogen gesteld worden. Vreemd genoeg zou men daarbij al vlug op een weerstand botsen als van religieuze aard.

Een belangrijk detail is dat klassieke geneeskunde grotendeels curatieve middelen aanbiedt, die langdurig geconsumeerd worden. Maar eigenlijk hebben we nood aan preventieve middelen. En als die een eenmalige aankoop vertegenwoordigen is dat nog een pluspunt. In die optiek vind ik het produkt van Coucke als een positieve evolutie (en zoals ik eerder schreef: los van de werkzaamheid ervan, de commotie errond zal waarschijnlijk een en ander in beweging brengen.)

Ik begrijp de scepscis voor de anti-stralings-chip, en ik begrijp ook dat op basis van de argumentatie vanuit de kennis van de posters op deze blog, er weerwerk wordt gegeven. Maar ik nodig de aanwezigen uit voor een aantal klassieke geneesmiddelen de werkzaamheid objecief te proberen te evalueren. Niet alleen is er hier waarschijnlijk niet voldoende kennis hiervoor aanwezig, bovendien ben ik er zeker van dat de balans ook wel eens negatief zal omslaan. En deze twee redenen kunnen ook op de e-waves toegepast worden.

Vandaar mijn vergelijking. En bedankt dat ik ze hier mag maken.

#73184

johan vandepopuliere

 

Karl,

Laat ik eerst zeggen dat ik de vergelijking begrijp, zowel de intellectuele motieven als de emotionele. Ik hoop dat ik het standpunt dat ik meen met Luc en andere skeptici te delen nog verder kan verduidelijken. Ik zal de je vergelijking ontleden in componenten. Het fundamentele verschil is dat je een ziekte vergelijkt met een potentiële oorzaak van een ziekte.

1. De aandoening
a) Kanker: diagnose mogelijk en consistent
b) GSM-straling: geen diagnose, slechts vermoedens van schadelijkheid, geen symptomen als vertrekpunt

2. De oorzaak
a) Kanker: in sommige gevallen is het causaal verband blootgelegd (bv. blootstelling aan radioactief materiaal)
b) GSM-straling: geen oorzakelijk verband met enige aandoening vastgesteld.

3. De correlatie met mogelijke oorzaken (statistiek)
a) Kanker: zeer sterke correlatie met diverse gedragingen (roken, ...)
b) GSM-straling: sommige studies tonen een correlatie tussen GSM-gebruik en aandoeningen; andere vinden geen significant verschil

4. De oplossingen (causaliteit)
a) Kanker: men weet hoe chemotherapie werkt. De chemische stoffen doden welbepaalde cellen, die *mogelijk* de neiging hebben zich overmatig te delen. Alleen is men er nog niet in geslaagd de celdoding precies af te stemmen op de zich reproducerende cellen en dient men zich daarom op statistiek te verlaten.
b) eWaves chip: de weinige onafhankelijke onderzoeken tonen dat dit ding niet kan werken. De theorie van elektromagnetische straling is heel precies bekend en de vooropgestelde werking van het ding is in strijd met de EM wetten.

5. De oplossingen (correlatie)
a) Chemotherapie vertoont een sterke neiging kanker te bestrijden, maar is zeker niet onfeilbaar
b) Het massaal gebruik van de eWaves chip moet nog komen en daaruit zou inderdaad een weldadig (placebo-)effect kunnen blijken, maar aangezien er geen diagnose is, noch algemeen aanvaarde symptomen, gaat het over een subjectief welbevinden, dat mogelijk het sterkst beïnvloed wordt door de wens de aankoop te rechtvaardigen (self fulfilling prophecy).

Je negatieve ervaringen met kanker en de bestrijding ervan zijn bijzonder te betreuren. De onzekerheid die eruit voortgekomen is, lijkt je vatbaar te maken voor oplichterij zoals de eWaves chip. Doe waar je je goed bij voelt, maar luister ook eens naar de sceptici.

#73189

ivanhoe

 

Iemand vandaag het 13.00h VTM-nieuws gezien?

Op één of ander dokterscongres had men een (begin van een) "bewijs" gevonden: zonder de chip kon men een gebogen been van een bellende vrouw die op haar rug lag probleemloos rechten (ook al was er tegen de vrouw gezegd haar been gebogen te houden); met de chip kon de vrouw veel meer weerstand bieden.
Althans zo beweerde de dokter.

En dat allemaal door een chip die DNA-wijzigende straling tegenhoudt, straf hé.

#73190

BC

 

Bij de comment van ivanhoe: de link is: http://www.iwatch.be/2007/p... - het begint vanaf 10:25

De test lijkt (een vorm van) Applied Kinesiology: http://en.wikipedia.org/wik...

Het zou "met elke chip werken, niet alleen met die van Omaga Pharma."

#73193

BC

 

Het zal inderdaad Applied Kinesiology betreffen. De osteopaat is Geert Drenth. Zie http://www.gezondheidsplein... (comments)

#73194

Audit

 

Kijk ook even wat verder op de site van more-energy-solutions, namelijk bij de thermische test. http://www.more-energy-solu...

Hun foto's (genaamd foto1, 2 en 4)bevat EXIF informatie die je zo kunt opvragen. Deze bevat de tijdstippen van opname: 2008:11:15 16:28:34, 2008:11:15 16:31:49, 2008:11:15 16:37:40. De proef zou telkens 10 minuten geduurd hebben volgens bijgaande tekst? En waar is foto 3 ? Oordeel zelf.

Wens je een andere uitleg van de werking van de e-wave , dan kun je ook kijken bij: http://www.more-energy-solu...

"The E-Waves Car transmits a range of frequencies which have been scientifically proven to harmonize and strengthen the human body's bio-energetic field.
Strengthening the human body's own bio-energetic field increases the natural resistance to the harmful effects of electrosmog."

Men heeft zich behoorlijk laten vangen .... bij OPh.

Als je de handleiding leest zie je nog meer anomalieën ... bij de e-waves phone: "The chip uses the electromagnetic field created by the cell or cordless phone's battery for its operation.
" .... ehem .... de batterij creert geen electromagnetisch veld, de GSM zelf des te meer.

#73195

Ronny

 

Dat 'wetenschappelijk' congres was aangekondig in HBVL (link onderaan). Heb net de VTM uitzending bekeken. Dit is gewoon nog vele malen belachelijker dan wat Coecke verkondigt.

'De test is erkend in Oostenrijk', en 'het kan echt wetenschappelijk bewezen wordt'. En zo gaat het maar door. Osteopaten zakken bij deze ook al in mijn achting, ik heb ze nooit gemoeten, en nu hebben ze zelf laten zien waarom.

1) Waarom zet hij er niet meteen een weerstandsmeter ertussen, met de camera erop, en een placebo chip en echte chip, zoals die zeveraar zelf zegt?

2) De vrouw weet wanneer ze met een chip belt, en wanneer niet, van een dubbelblinde test gesproken.

Het wordt dringend tijd dat de nieuws-verantwoordelijken zorgen voor wat duiding, een boel mensen is zeer vatbaar voor dit soort valse, op niets steunende theorieen. Wanneer gaat men eindelijk eens terug naar de principes van eerst bewijzen dat iets werkt vooraleer het op de markt mag komen. Noemt dit niet 'bedrog', en is dit niet strafbaar?

http://www.hbvl.be/nieuws/w...

#73223

Ronny

 

Omega Pharma verkoopt de chip niet langer langs apothekers (dus nog geen stopzetting, maar al een grote stap vooruit). Ze geven ook toe dat de herhaalde testen (nu in eens in enkele dagen ipv 6 jaar) niet voldoende aantonen dat de chip werkt.

Laat dit een les zijn voor al die 'easy believers' ...

http://www.demorgen.be/dm/n...

#73226

JFO

 

Niet alleen neemt Omega Pharma het ding uit de handel, maar zou de positie van Marc Coucke in de Raad van Bestuur behoorlijk onder druk komen te staan. Ik begin er meer en meer van overtuigd te geraken dat Coucke zelf in het zak gezet is ipv dat hij naïevelingen wou bedotten. Heel erg voor een CEO van een BEL20 bedrijf, vind ik dit.

#73227

lod

 

In dit specifieke geval van de "chip" deel ik de scepsis, maar ik geloof dat iedereen en in het bijzonder sceptici, zich voor ogen moet houden dat onze kennis beperkt is. (als we met die "beperkte" kennis kunnen aantonen dat iets zever is, blijft het zever, natuurlijk).
De aarde blijkt niet plat te zijn (zoals men enkele honderden jaren terug dacht) en de fysica heeft nog niet bijna alles verklaard, zoals de verwachting was eind 19e eeuw.
Een empirisch voorbeeld: ik heb zelf ooit meegemaakt dat naargelang de inhoud van een buisje met korrels met een homeopatisch middel in mijn vuist, de weerstand die ik voelde om mijn arm gestrekt te houden, varieerde.

Omdat ik zelf eerder sceptisch ben, heb ik de dienstdoende arts gevraagd het experiment gerandomiseerd te herhalen zonder tegen me te spreken.

Met m'n ogen toe werd het experiment herhaald en tot mijn grote verbazing (en ongemak) bleek één bepaald product in beide gevallen ervoor te zorgen dat ik niet in staat was mijn arm gestrekt te houden. (of dat dan gerelateerd is aan het feit of een middel "werkt" voor een bepaalde pathologie, is een andere vraag).

Het was weliswaar geen dubbelblind proef (de arts wist welk middel hij gaf), maar de druk werd wel altijd op dezelfde wijze uitgeoefend (zijn handpalm op de bovenzijde van mijn vuist).

Het is inmiddels 17 jaar geleden, maar tot op de dag van vandaag houdt het me bezig en sindsdien besef ik nog beter dat de waarheid ergens ligt tussen reeds ontwikkelde kennis en waarneming.

#73228

ivanhoe

 

Als je de link van Ronny - het artikel vanuit De Morgen leest - is dit wel een ongelofelijke afgang voor Coucke zelf, en voor Omega Pharma. Dat zoiets mogelijk is voor een succesvol groeiend BEL20-bedrijf...onthutsend.

Coucke's kop laten rollen zou een makkelijke zondebok-operatie zijn. Duidelijk is dat er structureel iets verkeerd gelopen is. Zo'n dingen zouden nooit mogen kunnen gebeuren.

Het lijkt me ook dat Coucke gewoon naief is geweest...anders ga je jezelf toch nie zomaar verbranden aan een dubieus product, toch zeker niet als grote baas.

#73250

pepperjack

 

komaan, mannen, ik begrijp het idee om net dít product te nemen ook niet, maar denken dat Coucke naïef is, dan wel bedrogen...
Het verraadt een lieve inborst, maar wordt eens wakker.

@Karl: ik berijp je redenering, maar ik vat het toch maar deels. De weerlegging van Johan VdP was helder, nog een kleine toevoeging: chemo is inderdaad grof geschut, een cluster-bombardement, weliswaar met varianten, net zoals operatie dat soms is, maar er zijn ook preciesie-middelen, zoals bestraling, anti-hormoon en herceptine, en nu blijkbaar ook GC MAF of in de toekomst nano-technologische toepassingen.

Daar is toch wel een 1 op 1 tussen geneesmiddel-inbreng en resultaat?

Ten andere, in de (dure) medische wetenschap zijn er veelal wettelijk remmen, omdat sociale zekerheid nu eenmaal een betaalbaar gedoe moet blijven. Wellicht KAN men beter, maar de therapeutische vrijheid staat uiteraard financieel onder druk (ik zie dus veleer het omgekeerde dan onderzoeken doen om geld te genereren). Ik denk dat men op gebied van analyse inderdaad meer zou kunnen. Maar mocht men op gebied van behandeling flagrant meer kunnen, dan zou het ergens ter wereld wel beschikbaar zijn, en reken maar dat éénieder de weg zou kennen. In deze materie zijn artsen trouwens helemaal niet bang, noch afwijzend, tov 2nd of 3th opinion, en kent men ook de behandel-houding van collega's wereldwijd nav zelfde analyses.

't Is daarom zo bedenkelijk dat een commercieel vitamine-bedrijf lijk Omega Pharma, in zijn naam suggereert met het hierboven beschreven, vrij streng wetenschappelijk "medische" gelinkt te zijn.

En inderdaad, zoals iemand hierboven schreef, exact dit soort (dikke) winstpolen, bedreigen de apotheken in hun (op zich verdedigbaar) monopolie. De eigen hebzucht haalt hen onderuit...

#73274

joe

 

lvb.net - OmegaPharma : 1-0

#73275

Karl

 

Blijkbaar heeft Omega Pharma de eer aan zichzelf gehouden en beslist de chip niet meer te verkopen. Los van het feit of ze werken of niet beschadigt het bedrijf daarmee de marketing van gelijkaardige produkten. Nu nog met zo'n ding rondlopen is genoeg om uitgelachen te worden. Tot zover even de marketing-technische analyse vanuit een ander standpunt.

Aan Johan wil ik mijn dank geven voor het medeleven dat uit zijn post blijkt. Trouwens, het is niet mezelf die ziek geworden is, en hopelijk blijft dat zo.

Maar toch vind ik uw weerlegging slechts fractioneel. Maar goed, ik laat me bij discussies op blogs ook wel eens vangen door het 'selectief gelijk'. Daarbij vind ik dat ook het commentaar van pepperjack niet echt van ervaring spreekt (gelukkig maar).

Vandaag de ganse dag onderweg doorheen Frankrijk een fijne speech van Thomas Bearden aangehoord. Autoriteit op het vlak van alternatieve EM technologie. Het leuke eraan is dat hij de conventionele wetenschap nog harder uitlacht dan zij hem. Een quote: als een gewone wetenschapper een anomalie tegenkomt die hij niet kan verklaren binnen het gangbare model, dan is het laatste wat hij zal doen, dat model in vraag stellen. En dat is geen wetenschap meer, dat is godsdienst.

#73279

Cogito

 

@Joe: alle gekheid op een stokje, maar denk je écht dat dit de verdienste is van dit éne blog, of zelfs van de blogwereld?

#73310

ivanhoe

 

"als een gewone wetenschapper een anomalie tegenkomt die hij niet kan verklaren binnen het gangbare model, dan is het laatste wat hij zal doen, dat model in vraag stellen."

Fout natuurlijk. Het zal misschien niet het eerste zijn, maar toch zeker niet het laatste. Hij hoeft het model als geheel trouwens niet in vraag te stellen, hij kan het aanpassen tot een (nog) beter model.

Het is overigens wel mogelijk en bekend dat sommige wetenschappers hun (meestal zelfontworpen theorie) ten koste wat kost willen behouden. Maar de wetenschapswereld werkt zo dat er ook veel eer te halen is wanneer je andermans (bekende) model onderuit kan halen of tot aanpassingen dwingen. Zo werkt het "systeem." En dat is maar goed ook.

#73315

Karl

 

Ja, ivanhoe, zo werkt het in een perfecte wereld. Maar ook hier geldt wie dat het meeste lawaai maakt (en de juiste vrienden heeft), het meest gehoor krijgt.

Fictief voorbeeld: als Al Gore zou verkondigen dat er 10% kans bestaat dat een asteroïde onze wereld zal vernietigen, dan is er algemene paniek. Zegt Tom Van Flanderen (who the f* is T_V_F_?) dat, dan heeft geen kat dat gehoord. (En die laatste is veruit het meest onderlegd.)

Moest Al Gore een firma overnemen die van die Coucke-chips maakt en morgen zeggen dat alles wat radiogolven verspreidt moet tegengegaan worden met zo van die chips, dan vertegenwoordigt dat een miljardenbusiness.

En dan zou hier ook, terecht, een sceptische golf berichten komen, maar toch zou het een miljardenbusiness zijn. Coucke weegt dus te licht.

#73317

raf

 

@Karl:

"als een gewone wetenschapper een anomalie tegenkomt die hij niet kan verklaren binnen het gangbare model, dan is het laatste wat hij zal doen, dat model in vraag stellen."

Pertinent onjuist. Een wetenschapper is juist gespitst op het 'tegenkomen van anomalieën'. Dit biedt de kans om het gangbare model aan te passen, of een nieuw model te ontwikkelen. Soms leidt dit naar een nieuw paradigma. Controverses brengen bekendheid in het wetenschappelijk milieu voort, en zoals bekend is het ego, DE ultieme drive, daarmee gediend.

#73326

pepperjack

 

karl, ik denk dat verschillende kankers en hun behandeling eigenlijk niet vergelijkbaar zijn, maar ik kom terug op 1 puntje: als bij een staalname van een tumor blijkt dat die reageert op dit of dat hormoon, waardoor de groei wordt afgeremd (volgens labo proeven en controle), dan is dat toch geen 'giswerk' op basis van overlevingsrapporten? Ik ken je 'beslissingsboom' wel, ik heb wel gehoord dat nucleaire geneeskunde heel veel 'interpretatie' is, maar er is toch wel degelijk klinisch onderzoek zeker? Met zemelen of granen (of wat was die bekende alternatieve genezing die ooit schandaal maakte) of handoplegging bereik je toch niet hetzelfe resultaat, of wel?
In het geval van de Omega Pharma chip was er blijkbaar niet het minst verifiëerbaar. Ik begrijp je vergelijking dus echt niet.

#73356

Marc Rens

 

Of dergelijke chip werkt of niet kan je best uit testen met de gepaste meetaparaten, en in dit geval is dit de H3 antenne of de lecherantenne afgestemt op 7.8 .
info op http://www.h3-shop.ch/index...

#73357

LVB

 

@Marc Rens: Ik zie op uw link de woorden "radiësthesie", "astrologie" en "wichelroede" staan. Dan weet ik al hoe laat het is zonder "af te stemmen op 7.8".

Van elke "stralingsmeter" zou men van bij de aanvang moeten duidelijk maken wat er precies gemeten wordt: een statisch elektrisch veld, een statisch magnetisch veld, een hoogfrequent elektromagnetisch veld, of ioniserende (radioactieve) straling. Een meter die dat allemaal tegelijk en in één keer meet bestaat niet, evenmin als een "bio-energetisch veld".

#73418

Karl

 

@Luc: uw scepticisme bedroeft me. Bewijs me eens dat de 'wetenschappelijke' meetmethodes 100% juist en feilloos zijn. We meten wat we kunnen meten, maar wat we niet kennen, kunnen we niet meten. Als morgen een wetenschapper à la het bericht van raf opstaat en de theorie van EM straling drastisch weet om te vormen, dan zitten we misschien wel met een hele berg onbruikbare en peperdure meetapparatuur. De mannen van recupel zullen in hun handen wrijven.

#73432

A.Rouet

 

'Bewijs me eens'
Karl, ik meen te weten hoe dicht kanker 'jouw naaste omgeving in de buurt is gekomen', dus deze keer geen tijd en plaats voor cynisme van mijn kant.
Having s.t. wil je die 'bewijs me eens' met dezelfde strengheid op de alterneuten toepassen?
Google eens even met Jomanda en Sylvia Millecam.

#73454

Karl

 

Rouet: neen, fout, want de alterneuten zijn de norm niet, de klassieke geneeskunde is dat wel.

Mijn punt, algemeen dan, is dat de orthodoxe wetenschapsbeoefening tot onschendbare godsdienst verwordt. De mensen die een andere benadering vooropzetten, worden als concurrent gezien, terwijl ze zouden moeten samenwerken, en de alterneuten ook de kans geven wetenschappelijk verantwoord bewijs te laten aanmaken, welk door de normwetenschap erkend wordt. Nu wordt alles alternatiefs a priori weggehoond. Dixit Luc van de zijlijn. En dat vind ik fundamenteel oneerlijk en in strijd met de wetenschappelijke methode hierboven zo mooi uit de doeken gedaan.

#73462

A.Rouet

 

'godsdienst'

Het zijn de alterneuten die ons vragen te 'geloven' wat ze niet kunnen bewijzen. De klassieke wetenschap daarentegen vraagt ons gewoon 'vast te stellen' dat mazelen en polio verdwenen zijn daar waar een vaccin ertegen werd toegediend.
Tot spijt van de sjamanen daar waar die vaccins nog niet ter beschikking zijn.

#73465

raf

 

"en de alterneuten ook de kans geven wetenschappelijk verantwoord bewijs te laten aanmaken, welk door de normwetenschap erkend wordt"

Die kans hebben ze ten allen tijde. Ze grijpen deze niet (bang om door de mand te vallen?), ofwel laat de essentie van hun methode niet toe om een verantwoord bewijs te leveren (vb. in de reguliere homeopathie is dubbel-blind onderzoek niet mogelijk).

#73474

Karl

 

Ik ben alvast voorstander om homeopaten, kruidendokters en ostheopaten te erkennen MITS zij hun kennis kunnen bewijzen (een diploma met waarde dus). Ik weet dat die mensen dat ook willen. Het zou meteen het kaf van het koren scheiden. Dat kaf wil dat uiteraard niet. Maar ik zie evengoed de tegenkanting vanuit de traditionele geneeskunde en de pharma-sector. (Want synthetische pillen zijn veel makkelijker aan te maken dan kruidenpreparaten.)

Ik denk dat de hele wetenschappelijke wereld (en zeker de geneeskunde) baat heeft bij samenwerking met de alternatieve sector. Samenwerking, en niet zoals nu, elk op zijn eigen eilandje. Dan zul niet alleen veel problemen vermijden (er zijn homeopaten die verkeerd behandelen en de gevolgen zijn soms heel ernstig), maar zul je ook een grotere vooruitgang boeken.

En daarom ook dat ik wens te luisteren naar wie iets te zeggen heeft over EM straling en de mogelijke oplossingen

#73479

A.Rouet

 

'Dat kaf wil dat uiteraard niet.'

En als diegenen die jij kaf noemt op hun beurt 'diploma's met waarde ' uitreiken, waar haal jij dan als believer nog de autoriteit voor het hanteren van mijn argumenten waarmee ik jouw 'koren' 'kaf' noem?

#73483

johan vandepopuliere

 

Beste Karl,

Homeopaten kunnen niet "verkeerd behandelen" want zij behandelen niet. Er zit geen enkele werkzame stof in hun middeltjes. De enige - maar vaak grote - schade die ze berokkenen is mensen verhinderen een behandeling te volgen, in ruil voor hun niet-behandeling.

Wat veel alternatieve genezers voorhebben op klassieke artsen, is het luisterend oor. De "holistische" benadering sluit ook beter aan bij hoe sommige mensen zich voelen, namelijk, misschien heb ik darmklachten doordat mijn voet scheef staat en dat komt dan weer doordat ik me 's ochtends haast naar de trein.

Uw pleidooi om de wetenschappelijke wereld te laten samenwerken met de alternatieve sector kan ik louter volgen als het gaat om het wetenschappelijk uitvlooien van technieken uit de alternatieve sector die deugdelijkheid doen vermoeden. Het zou trouwens volstrekt onwetenschappelijk zijn dat niet te doen. Het punt met homeopathie is dat de WW dit al lang heeft gedaan, en stilaan beu is te moeten aantonen dat HP niet werkt.

Met osteopathie en accupunctuur ligt het anders: het weldadig effect van de manipulatie en de naalden is onderkend, maar de theoretische onderbouw die osteopaten en accupuncturisten er aan verlenen niet. Met chiropraxie ligt het nog anders: de behandelingen hebben een statistisch significant gunstige werking en de theoretische onderbouw is niet ontkracht (maar ook niet aangetoond).

De WW stelt zich constant open voor vernieuwing, wat de voorgestelde oplossingen betreft. Waar men aan vasthoudt is de wetenschappelijke methode. Dat kunt u gerust als een "geloof" beschouwen. De wereld heeft zijn vertrouwen gesteld in de wetenschappelijke methode, die ons onder meer het vermogen heeft opgeleverd te vliegen, daar waar positief denken, het eten van paddestoelen en het geloof in een god hebben gefaald.

#73491

A.Rouet

 

@johan vdp
'het weldadig effect van acupunctuur is onderkend'

Hier doe je 'een Marc Coucke' volgens mij. Wie heeft wàt dan wel onderkend?

#73495

Bert VdA

 

Ik heb zin om een dag vakantie op te nemen om de wetenschap hier te verdedigen, maar de dag nadien zou de onuitputtelijke stroom aan [zelfopgelegdecensuur] toch gewoon weer hervatten.
Wetenschap is gesteund op bewijs en verificatie. Wat sommigen hier proberen te verdedigen, is louter gebaseerd op geloof. Zij vallen wetenschap dan nog aan op het feit als zou het een godsdienst zijn die niets anders toelaat. Wel, ik moet de eerste godsdienst nog tegenkomen die dag in dag uit bezig is om zichzelf onderuit te halen teneinde tot iets beters te komen.
Ik hoop dit weekend een aantal van de [zelfopgelegdecensuur] die ik hier heb gelezen met feiten én volledige duiding te kunnen weerleggen. Op het Strategic Energy Forum van deze week dinsdag in Autoworld heb ik nog een aantal duidelijke formuleringen omtrent HF-straling, meting, e.d. opgestoken. Die kunnen misschien sommigen nog overhalen om hun geloof in te ruilen voor de wetenschap. Er zou nog hoop zijn.

PS: als vanzelfsprekend gun ik ieder zijn of haar eigen mening en visie; maar ik zal m'n uiterste best doen om ze te weerleggen waar ik denk dat dit noodzakelijk is.

#73498

Karl

 

Johan, we geraken ergens: we zijn akkoord dat er samenwerking moet zijn. Waarom is ostheopatie dan nog steeds niet erkend (en bijgevolg uitgezuiverd qua kaf)? Mijn punt: samenwerking zal zorgen voor vooruitgang. Jammer dat men dat tegenhoudt.

Maar dan kom ik terug op kankerbehandeling in het algemeen. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat een bepaalde therapie een specifiek kankergeval zal genezen, er is wel een statistisch verband. Het is zoals met de antibiotica en de griepvirussen: we gooien er genoeg bommen op zodat we hopelijk resultaat krijgen. Niet alleen is dergelijke methode ver van het wetenschappelijk bewijs, ze zorgt ook voor gewenning. Maak u geen illusies: waar de antibiotica soms niet meer werkt, treedt er ook bij chemotherapie, binnen de therapie, resistentie op: het lichaam reageert succesvol tegen de chemotherapie, die geheel of gedeeltelijk haar werking verliest. Daarom wordt ook gedifferentieerd: in één behandeling verschillende soorten chemo. Maar dat is dan zoals met de antibiotica. En het ziet er van buitenaf meer uit als trail-and-error dan wetenschap. Het is gewoon plat kijken: we hebben hier potente geneesmiddelen, wat werkt er en wat werkt er niet?

Ik veroordeel de methode niet, want we hebben niks beters. Maar in mijn ogen zijn wetenschap en bewijs hier te veraf.

#73504

BC

 

"Er is geen wetenschappelijk bewijs dat een bepaalde therapie een specifiek kankergeval zal genezen, er is wel een statistisch verband."

@ Karl: ik begrijp niet goed wat het probleem is. 30 jaar geleden overleefde slecht 1 à 2 procent van de kinderen met kanker. Nu is dat 80%. Behandelen volgens de statistieken wil toch gewoon zeggen dat je voor elk geval apart kijkt naar wat de beste kans biedt op genezing?

#73508

LVB

 

@Karl: "Het is zoals met de antibiotica en de griepvirussen: we gooien er genoeg bommen op zodat we hopelijk resultaat krijgen."

Waarover heb je het eigenlijk? Het staat wetenschappelijk vast dat antibiotica alleen helpen tegen bacteriën en niet tegen virussen. Antibiotica hebben in geval van virale infectie alleen zin om bacteriële infecties die zich enten op de virale infectie tegen te gaan, verwikkelingen te vermijden dus. Wat jij hierboven schrijft is dus een strawman-stelling: de tegenstander onjuist voorstellen om hem beter te kunnen bestrijden.

#73511

johan vandepopuliere

 

@ Rouet. Mijn huisarts, die boven elke verdenking van esoterie verheven staat, verwijst niet door naar accupuncturisten of osteopaten (wel naar chiropractoren) omdat de theorie op niets slaat, maar hij onderkent (en citeert daarbij uit de vakliteratuur) dat het een objectief weldadig effect kan hebben, maar dan met een andere verklaring. Dat is nog net iets beter dan homeopathie, waar in het beste geval mensen wat meer water drinken dan ze normaal zouden doen.

Ik heb zelf verder geen referenties. Dat was dus wat kort door de bocht. Bovendien gaan we hier zo zwaar Off Topic dat ik het hierbij zou houden.

#73521

Karl

 

@BC: met als gevolg dat als iemand een tumor heeft die niet responsief is op de therapie dat hij 0% kans heeft op genezing door de therapie. Wacht tot je iemand in je nabije kring ziet sterven van kanker (ik wens het je niet toe!), dan heb je niks aan statistiek.

Statistiek is ook hoopgevend: je hebt als kankerpatient op 34 jarige leeftijd meer kans om in het verkeer te sterven dan te hervallen. Tja, dat zal je worst wezen als je hervalt...

Overigens geven de statistieken geen helemaal correct beeld van de vorderingen van de behandelingen want de opsporing van kanker krijgt nu veel meer aandacht en de direkte fataliteit is daardoor een heel stuk lager: men is er sneller bij.

@luc: nu lees ik dat mijn zin verwarrend is. Beide termen zijn op te vatten als in een opsomming, niet in een verband. Mijn excuses. En eigenlijk staan de griepvaccins in dit verband niet helemaal juist op hun plaats. Hoewel er elk jaar wel een paar niet in de spuit zitten... klopt ook wel.

En eigenlijk, als ik http://lvb.net/item/6857#73498 herlees, mag je een falende chemotherapie evengoed kwakzalverij noemen. Want het heeft ook geen bewezen werking, het heeft zelfs een bewezen niet-werking. Ik zou het zover niet drijven want dan stopt alles, maar dan zou ik ook niet eisen dat andere methoden die eventueel effect zouden kunnen hebben, à priori moeten uitgesloten worden.

#73522

LVB

 

@Karl: "En eigenlijk staan de griepvaccins in dit verband niet helemaal juist op hun plaats."

Je sprak niet over griepvaccins, maar over antibiotica.

Ik laat mij jaarlijks vaccineren tegen griep. Statistisch bewezen werking, wat uiteraard niet betekent dat ik daardoor nooit griep zal krijgen.

#73550

Karl

 

@nee Luc, ik sprak over beide, apart te interpreteren. Je laatste alinea bevestigt mijn stelling. Nu stop ik ermee, want er wordt te veel gepiereld.

#73557

pepperjack

 

Ten eerste, Karl, is er het onderscheid tussen een product dat nooit werkt (met graan kanker behandelen), en één dat soms (tijdelijk) werkt zoals chemo. Maar ik heb je al gezegd dat bv anti-homonale therapie of herceptine wel degelijk kanker-remmend zijn, "klinisch bewezen" zo ze receptief zijn, en dat wordt getest door labo proeven op weefsel, niet door toevallige kannonades. Straling is ook direct meetbaar. Chemo is inderdaad het grofste geschut en tevens het minst nauwkeurige (cluster-bombardement), maar hou erover op dat dit zich in esotherische of tot godsdienst verheven sferen bevindt. Er is een gokcomponent bij de behandeling, die elk jaar kleiner wordt. Er is ook een gokcomponent bij de behandeling (zoals de interpretatie in de nucleaire geneeskunde) die echter ook verbetert.

Voor Johan vdp en ARouet: de alteneuten mogen niet op één hoopje gesmeten worden. Ik treedt Johand vdp volledig bij. Homeopathie is wetenschappelijk, rationeel wetenschappelijk nonsens, wat daarom niet wil zeggen dat het niet werkt.
In Osteo of acupunctuur kan je wel duidelijk verbanden aantonen: een geknelde zenuw ontknellen is een daad met rechtstreeks meetbaar gevolg, een naald insteken die verdooft zodat een operatie kan uitgevoerd worden zonder pijn, is een daad met rechtstreeks meetbaar gevolg. Andere vlakken van die geneeskunde zijn moeilijker meetbaar, vooral dan de helende kant, of het feit dat volgens osteopaten heel veel symptomen in organen allemaal verband houden met ruggewerveltraumata, idem voor de 'genezende' werking bij acupunctuur.

Osteo heeft zijn intrede gedaan aan de UCL afdeling Brussel (of ULB), en ik meende ook in de lespakketen van de KUL. Het aantal kinesisten dat bijkomend osteo volgt, is significant.
De reden dat osteo nog niet erkend is, is tweeërlei: enerzijds owv de financiering uit de sociale zekerheid, maar vooral owv de enorme ruzie tussen de clans osteopaten onderling, die in mijn ogen niet wetenschappelijk maar zuiver op persoonlijke motieve schroeit. Sedert Colla Minister van volksgezondheid was zitten de osteo's aan tafal bij het FOD, en mochten zij uit één mond spreken, dat waren zij al lang erkend. Sommige ziekenfondsen komen wel tussen voor osteo, dus ook dat is een element dat het niet zuiver esotherische materie betreft.

Het onderscheid met pakweg gebedsgenzers is enorm.

#73558

BC

 

"een product dat nooit werkt (met graan kanker behandelen)"

Macrobiotiekers zouden het niet eens zijn met jouw stelling. Zie ook volgende heel interessante tekst: http://www.skepsis.nl/kushi... - "De grote Kushi zelf was in de stad om een lezing te geven. 'Er is één probaat middel om van kanker af te komen', vertrouwde hij ons na afloop met een verfijnde glimlach toe. 'Dat is met een zak rijst op je rug over de Himalaya trekken.' Zij gnuifde, ik sloeg de hand voor mijn ogen."

"Homeopathie is wetenschappelijk, rationeel wetenschappelijk nonsens, wat daarom niet wil zeggen dat het niet werkt."

Veelal formuleert men het dan als volgt: "Het werkt niet, maar het helpt wel."

#73561

A.Rouet

 

@ pepperjack
Ook in deze materie werp je andermaal heel wat zaakjes op één hoop en is bijgevolg wazigheid troef.
Wat betekent een zin als 'wat daarom niet wil zeggen dat het niet werkt' eigenlijk? Telkens mijn tante Jeanne terugkeert uit Lourdes kan ik aan haar goed humeur zien dat 'het water van Maria' ook dit jaar heeft gewerkt; dat het peil van haar bloeddruk gezakt is wordt dan zelfs meetbaar....voor een dag of vijf (zolang ze zich goed voelt, want haar Lourdes-reis is voor haar dé gebeurtenis van het jaar). Waarom Maria zo selectief is in "haar kuren" en al jaren niets doet aan de vervelende katarakt van mijn tante...tja. Volgende week rijdt mijn nicht met haar moeder naar Leuven voor een ingreep van een klein uurtje. Zie je?

En de mythe van het pijnloos opereren dmv acupunctuur, werd die nu 20 of 30 jaar geleden doorprikt?
Weet je, mensen die zich tot alterneuten wenden, hebben voor mij maar één geldig excuus en dat is 'wanhoop'. Maar of een maatschappij moet toelaten dat smeerlappen rijk worden van die wanhoop, no way. Ik hoop dat De Voorzorg dit leest.

#73646

Demuysere Ernie

 

Wij hebben zondag de krachtproef met de "coucke"schijven en de gsm uitgevoerd.
Die kan iedereen ook zelf eens thuis proberen.
Maak met uw duim en wijsvinger een O en vraag aan iemand van de vrienden om die uit elkaar te trekken.
Doe dit eerst zonder dat er een gsm in de buurt is en doe het dan nog eens en plaats de gsm juist onder de hart streek.
Iedereen zal een verlies aan kracht waarnemen. Hoe gevoeliger men is voor de straling, hoe meer kracht men verliest.

Als bijkomende proef hebben we dan een E-Waves Phone Chip op de gsm geplaatst om te zien hoeveel kracht men terug won, maar het resultaat was te verwaarlozen.
Als laatste proef hebben wij Tachyon (zie http://www.tachyon-partners...) schijfjes op de gsm geplaatst en
daar was het resultaat vele malen sterker.

Geen wonder dat Coucke de schijfjes terug naar de stal laat roepen.

#73714

Karl

 

Ben hier even terug...

Ik denk dat de ervaring die Ernie hier met ons deelt goed illustreert dat enerzijds EM straling een meetbaar effect heeft op ons lichaam en dat anti-stralings dinges daar iets kunnen aan doen. Coucke heeft de verkeerde kwakzalvers onder de arm genomen.

Je kunt die test ook doen met een lichtschakelaar 6 keer langzaam te schakelen en dan de opwaarste kracht van een gestrekte arm te meten. Wel, dan heb je verminderde kracht. Als je vervolgens je lichaam afschermt met een (kleine) ijzeren plaat, dan is er geen krachtverlies.

Ik wil daar ook wel eens een wetenschappelijke verklaring rond horen, want de empirie is wat ze is, vraag is hoe de wetenschap dit volgt. Merk ook op dat dergelijke testen niet bij iedereen werken. Moeilijk geval dus. Ik wil ook nog meegeven dat een man als Thomas Bearden het wetenschappelijk model rond elektriciteit en magnetisme durft in vraag stellen in die zin dat het niet klopt, dat er andere mechnismen in het werk zijn, dan de theorie zoals ze het nu beschrijft (en geef toe: nog niemand heeft ooit een electron tussen de polen zien lopen, de (indirecte) meetmethoden die die conclusie ondersteunen kunnen nog steeds gefalsifieerd worden.) Uiteraard begeef ik me hiermee op glad terrein. Maar onwetenschappelijk kun je het niet noemen. :)
Bearden, trouwens niet de eerste de beste, heeft zelfs een hele eigen theorie ontwikkeld, het is een ferme klepper die een gedegen studie vergt.

#73732

BC

 

En werkt het ook met vervalste tachyon schijfjes? (uiteraard dubbel-blind testen!) Want dat was toch wel een interessant feit uit het vtm-nieuws van een week geleden: osteopaat Geert Drenthe die zegt dat met een placebo hetzelfde resultaat werd behaald als met de chip van coucke. Welk soort test en welk soort resultaten? Spiertestresultaten! De spiertestresultaten lieten uitschijnen dat er iets aan de hand was; dat er een werking optreedt.

Maar wat willen die spiertestresultaten zeggen? Applied Kinesiology is niet bepaald onomstreden.

Ik moet nu plots denken aan een experiment waarover ik ooit las: 2 groepen mensen keken een paar minuten lang naar een standup comedian. De eerste groep mocht voluit lachen, de tweede groep moest de lach onderdrukken. Een paar minuten later werd de test herhaald, maar nu moesten beide groepen de lach onderdrukken. Wat bleek is dat de eerste groep de lach net zo goed kon onderdrukken als de tweede groep toen zij voor de eerste maal de lach moesten onderdrukken. De tweede groep had het de tweede maal veel moeilijker om de lach te onderdrukken. Er werd dus door de tweede groep een bepaalde inspanning geleverd, en die kort daarop herhalen, was veel moeilijker dan de eerste keer.
Ik wil wel eens weten hoezeer men rekening houdt met de mogelijkheid van soortgelijke fenomenen bij applied kinesiology. Niet dubbelblind-testend, kan het ook zijn dat de duwer zichzelf tegenwerkt? Je kan doen alsof je tegen een grote weerstand duwt, ook al is dat niet zo.

#73733

BC

 

Is tachyon gewoon het nieuwe "kwantum"? Geïnspireerd op het bestaan van "imaginaire" oplossingen voor bepaalde wiskundige vergelijkingen?

DmitryBrant.com - Tachyon Energy for the Masses: http://dmitrybrant.com/2006...

#73788

aghasee

 

@ Demuysere Ernie en Karl:

Eén woord; Onzin.
Jullie beiden moeten dringend bij Yomanda langs om een handoplegging. Het voordeel is; je hebt geen voorschrift van doen.

Toen ik in de bouw actief was leken de zakken GoldBand gedurende de voormiddag 35 kg te wegen, in de namiddag leek dat rap 45 kg, hoewel er 40 kg op de zak vermeld stond. Dat was echter al zo lang voordat er van GSM's sprake was. Hoe verklaar je dat dan?
Krachtvermindering... Hersenkrimp zul je bedoelen.

#73792

Karl

 

@aghasee: niet aan een ander verwijten wat jezelf niet kan overkomen hé!

#73795

Karl

 

BTW. Tip voor Coucke, voor de kerstkoopgekte volgend jaar:

http://www.telegraph.co.uk/... sciencenews/3886862/Sex-chip-being-developed-by-scientists.html

"Scientists are developing an electronic "sex chip" that can be implanted into the brain to stimulate pleasure."

Gek dat ze dat in de omgekeerde richting nog niet ontwikkeld hebben voor mannen in den bouw :) (Sorry, kon het niet laten.)

Het schijnt trouwens dat als je bouwvakkers laat 40 kg wegende zakken naar boven dragen, die een anti-zwaartekracht ontwikkelen als je een kortgerokte langbenige mooie vrouw aan het einde van de trap zet, ze hoeft geen chip. Als echter onder de rok kan gekeken worden, heeft dit een vertragend effekt op de spieren van eerstgenoemden.

#73805

aghasee

 

1) Er komen bij die bewuste sexchip wel degelijk elektroden aan te pas: 'The chip works by sending tiny shocks from implanted electrodes in the brain.' Dat is al heel iets anders dan een LC-kring (if even that) 'ergens bij de batterij' te kleven. Alsook: 'He added however that the current technology, which requires surgery to connect a wire from a heart pacemaker into the brain, can cause bleeding and is "intrusive and crude".' Een sticker is noch intrusive, noch crude. We spreken dus over een totaal andere approach.

2) 'Neurosurgery professor Tipu Aziz, said: "There is evidence that this chip will work. A few years ago a scientist implanted such a device into the brain of a woman with a low sex drive and turned her into a very sexually active woman. She didn't like the sudden change, so the wiring in her head was removed".' Nog een verschil met de 'Coucke-oscillator', m.a.w. het wérkt. Bewezen. Wat van de Coucke-sticker niet kan gezegd worden.

3) Het effect van mooie, langbenige vrouwen op bouwvakkers is schromelijk overdreven.

#74128

BC

 

standaard.be: Eerste resultaten grootschalig gsm-onderzoek alarmerend: Uit de eerste resultaten van het grootste onderzoek ooit naar gsm-straling, blijkt dat mensen die frequent bellen met een gsm tot 50 procent meer kans hebben op kanker. (http://www.standaard.be/Art...)

Als dat klopt is het maar best dat de chip van Coucke zo vlug ontmaskerd is. Mensen zouden zich met de chip beschermd voelen en misschien vaker en langer bellen en dus meer aan straling worden blootgesteld. (De chip had geen effect of vergrootte zelfs de hoeveelheid straling lichtjes.)

#74501

tomvds

 

Recept voor een relancement van omega pharma:

1) maak een hippe kleurige website die je produkt beschrijft met allerlei ‘feitjes’ en ‘weetjes’ van dit zogezegd technologisch hoogstaand produkt. Met een FAQ als je wilt weten of dit produkt ook in andere kleuren beschikbaar is, etc..
2) laat een arts of iemand die daarvoor moet doorgaan beweren “als je je GSM links houdt krijg je links een tumor als je je GSM rechts houdt krijg je rechts een tumor”; Dus legitimeer je produkt met het vertrouwen dat mensen stellen in artsen. Speel in op hun angsten.
3)Breng je produkt onder, onder de grote moeders paraplu van de APOTHEEK dat zowiezo een aura van betrouwbaarheid heeft en boven alle verdenking staat bij de meeste mensen;
Profiteer van de reputie van dit verdelingskanaal.

Er bestaat een naam voor zo’n soort praktijken: ‘parasiteren’ lijkt me dicht in de buurt te komen, ‘platvloers parasiteren’ nog meer. In Amerika hebben ze een term voor zo’n soort mensen als Marck Coucke: ‘Snake-oil sales man’; Doortrapte charlatans die op de goedgelovigheid en angsten van de mensen inspelen. Gelukkig was deze zeepbel vrij snel doorprikt. Nu nog de rest van zijn 'produktjes' is onder de loupe nemen.

#74502

tomvds

 

Deze man is een clown. Maar met het kostuum van de zakenman slaagt hij erin om mensen wat geld uit de zakken te kloppen.

#74506

joe

 

ik was een paar dagen geleden in een gekende Brusselse drogisterij/herboristerij, en zag daar aan de kassa een anti-gsm-stralings-"chip", met de nodige reclame errond. Ik vroeg lachend aan de verkoper, aha, tracht Coucke zijn waar onder een ander labeltje te slijten? Maar hij zei nee hoor, dit is een product van 10 jaar research, en hij toonde mij allerlei brochures met referenties en grafieken. ik had geen tijd om dat allemaal goed te bekijken, maar ik nam nota van hun website:
http://www.vitalisafe.com/b...
het betreft hier blijkbaar zouten die ioniseren....

#74658

aghasee

 

Témoignages et paroles d'experts; om je te bescheuren. Debiliteit is gemeengoed geworden doorheen West-Europa; Paris, BXL, Strasbourg...

Een goede vriend/collega zei ooit: "Er lopen veel meer mensen rond die _willen_ bedrogen worden, dan dat er bedriegers zijn." Hij heeft gelijk.

#74659

aghasee

 

@ tomvds

"Deze man is een clown. Maar met het kostuum van de zakenman slaagt hij erin om mensen wat geld uit de zakken te kloppen."

Naar de foto bovenaan te oordelen heeft ie wel geen idee hoe een stropdas te knopen.

#101185

Freckle

 

Marc Coucke is niet de ware aanzetter van heel deze affaire maar dr Aelbrecht die zich verrijkt door zichzelf te profileren als gezondheidsarts of Medische directeur of nog stralingsdeskundige ...afhankelijk van wat hem schikt !!!
Zolang het maar geld opbrengt de ware gezondheidstoestand van de goedgelovige patienten deert hem volledig niet.
En deze zogenaamde narcistische goeroe is slechts een gewone huisarts zonder verdere opleidingen of specialisaties...

#118133

Marina1076

 

Goedemiddag. Ik hoop voor uw hulp. Mijn vriend ging naar een ander land , en ik zou graag willen weten hoe het de live chat houdt tegen de laagste kosten[url=http://scypek.ru/].[/url] Misschien, Skype ? Door cellulaire gaat vrij duur.
 
Ik ben blij met uw ideeën !
Met vriendelijke groet, Marina

#118134

Marina1076

 

Goedemiddag. Ik hoop voor uw hulp. Mijn vriend ging naar een ander land , en ik zou graag willen weten hoe het de live chat houdt tegen de laagste kosten[url=http://scypek.ru/].[/url] Misschien, Skype ? Door cellulaire gaat vrij duur.
 
Ik ben blij met uw ideeën !
Met vriendelijke groet, Marina

#118135

jvn1k

 

er gaat niets boven de tamtam zou ik zeggen.