Vlaams Belang start partijradio

Vlaams Belang start onder de naam "VB6015" met een eigen digitaal radiostation, waarop Jurgen Verstrepen zijn programma "Zwart Wit" gaat presenteren. Het station opereert via de ether (frequentie: 6015 kHz) vanuit Duitsland in de nieuwe DRM-techniek, en via het internet. Op de VB-website is alvast een promotieclipje (WMV-formaat) te zien, waarin Verstrepen onder meer Hugo Coveliers telefonisch interviewt.

Ik denk dat het hoe dan ook geen slimme zet is van Verstrepen en van het VB om dit als een VB-radio te lanceren. De wereld zit niet te wachten op een partijradio. Maar persoonlijke radiostations en "celebrity radio" zijn wel 'in'. Wat een BV-radio had kunnen zijn, is een VB-radio geworden. Verstrepen had en heeft nog altijd het imago van een rebel. Daarom had hij dit initiatief niet mogen lanceren als een initiatief van het VB, maar wel als een persoonlijk initiatief. Kortom, ZW6015 was geloofwaardiger geweest dan VB6015.


VOORALSNOG WEINIG DRM-LUISTERAARS
DRM is een digitale omroeptechniek via langegolf, middengolf of kortegolf. DRM is totaal verschillend van DAB, de digitale techniek die momenteel door de VRT wordt gebruikt. Het Vlaamse omroepbestel kent inzake digitale radio voorlopig enkel DAB. Om DRM te ontvangen moet je voorlopig nog veel geld op tafel leggen: een geïntegreerde DRM-ontvanger zoals de Mayah 2010 kost zo'n 800 euro. Doe-het-zelvers kunnen het goedkoper doen door een DRM-ontvangstmodule zoals die van het Nederlandse Broadcast Partners aan hun computer te koppelen. Kortom, het uitzenden via DRM mag dan wel een technische stunt zijn, meer dan een handvol luisteraars zal Vlaams Belang voorlopig niet hebben via DRM. Het internet zal dan ook de eerste jaren hét vehikel bij uitstek blijven voor de verspreiding van deze uitzendingen.

BEDRIJF UIT RIJKEVORSEL VERKAVELT ZENDTIJD
Het Vlaamse bedrijfje TDP uit Rijkevorsel geniet wereldwijde bekendheid als makelaar in kortegolf-zendtijd. TDP huurt zendtijd bij grote zenderexploitanten als Deutsche Telekom of het Britse Merlin Communications, en verhuurt die in "verkavelde" vorm verder aan geïnteresseerden. Tot de klanten van TDP behoren religieuze omroeporganisaties, kleine commerciële initiatieven, en talloze non-profit en 'clandestiene' radiostations. Ludo Maes, zaakvoerder van TDP, bevestigde vandaag tegenover LVB.net dat zijn bedrijf de DRM-uitzendingen van VB6015 verzorgt. Op 4 februari vorig jaar vermeldde The Wall Street Journal Maes in een artikel over de Saoedische oppositiezender Reform Radio, die via TDP in de ether kwam. De nieuwsbrief van de Amerikaanse National Association of Shortwave Broadcasters publiceerde in september 2002 een korte voorstelling van TDP. Daarin lezen we dat TDP sinds 1997 kortegolfzenders verhandelt, en sinds 1999 ook optreedt als bemiddelaar bij de verkoop van zendtijd op kortegolfstations.

ERIC HOFMAN NIET OPGEZET MET BUURMAN
Eén van de klanten van TDP is Eric Hofman met zijn radiostation "The Big M 6015", waarbij de M staat voor "Maeva". Ludo Maes kan aanzien worden als dé technische DRM-expert in Vlaanderen, Eric Hofman als de 'evangelist' die rotsvast overtuigd is van de toekomst van de DRM-technologie, en dat geloof op enthousiaste wijze verkondigt aan eenieder die het horen wil. Hofman, die jarenlang zijn radiogenieke stem leende aan VTM voor voice-overs, en nu hetzelfde doet bij VijfTV, maakt twee uur per week DRM-uitzendingen op dezelfde frequentie als de zender van Vlaams Belang. Hofman zit op zaterdag tussen 13 en 15 uur, Verstrepen op zondag tussen 11 en 13 uur. Op zijn weblog zegt Hofman ontstemd te zijn over het feit dat Vlaams Belang nu zijn "buurman" is in de weekplanning:

We hadden ons akkoord verklaard met het tijdelijk parkeren van Jurgen Verstrepen in person, totdat Maeva (6015) dagelijks de ether ingaat. Jurgen zou dan verhuizen naar een nieuwe frequentie. Blijkt nu dat niet Jurgen Verstrepen, maar het Vlaams belang zelf op de 6015 komt te zitten.En daarvan heeft men ons nooit op de hoogte gebracht. Ook niet toen we daar expliciet om vroegen. Wij protesteren ten zeerste tegen deze gang van zaken. Zowel Maeva, haar bedrijven, directie als medewerkers distantiëren zich uitdrukkelijk van de uitzendingen van VB6015 en de extreem-rechtse organisatie erachter, en schorten onze uitzendingen op deze frequentie met onmiddellijke ingang op. Maeva wenst op geen enkele manier gelinkt noch verward te worden met VB6015. Wij voelen ons onheus behandeld en kiezen voor een nieuwe frequentie. Dit heeft consequenties voor onze merchandising, website, productie, en brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Wij beraden ons over verdere stappen.

Reacties

#9086

Johnny

 

Heb je die Verstrepen nu eindelijk door?

#9087

Herman

 

Hofman kan er niets aan doen. Hij 'huurt' de frequentie en de 'verhuurder' is vrij te doen wat hij met de uren doet die hij niet aan Hofman verhuurt.

Afgezien daarvan begrijp ik uiteraard de frustratie van Hofman.

Ik ga ook helemaal akkoord met je uitspraak over de naam van het partijstation...

#9088

dof

 

Herman: "Afgezien daarvan begrijp ik uiteraard de frustratie van Hofman."

Tja, je moet wel een heuse idioot zijn om de frequentie die je GAAT DELEN MET ONBEKENDEN in je productnaam op te nemen. Same goes voor het VB.

Hofman: "Wij beraden ons over verdere stappen."

Tenzij TDP nog GROTERE idioten waren bij het opstellen van hun contract zal er niet veel verder te beraden zijn. Hofman zal zijn sandwich mogen opeten.

#9089

Peter Dedecker

 

Ik ga ook helemaal akkoord met de visie van LVB op VB6015 of ZW6015. Anderzijds is volgende mededeling te lezen op de weblog van Verstrepen:

<citaat>

Denken jullie echt dat ik zo lomp zou zijn? (tsss...) VB 6015 staat voor "Vlaams Bakkes 6015" (grijns). Wie gelooft nog in deze tijden van brede media, analoog en digitaal in pure propagandazenders? Dit is gewoon een rechts mediaverhaal. Het feit dat de argumenten terugvallen op oude discussie zegt genoeg over de tegenstanders van een rechts Vlaanderen. Beste bewijs? Luisteren tiens. De tijden van het kremlin zijn allang voorbij.... vanaf zondag kan je zeggen wat je wil. En vanaf dan is het elke week weer.... en maand na maand meer.

</citaat>

Ik vraag mij af wat em daarmee bedoelt. Hij kan toch niet ontkennen dat het om een partijradio gaat?

#9090

Briggs

 

Ik denk dat Verstrepen bedoeld dat hij door middel van VB-financiering nu terug kan doen waarvoor hij bekend staat/stond, nl ZwartWit en goe van leer trekken.

Kwa titel was het beter ZW6015 geweest, maar ja tis waarschijnlijk VB-poen.

#9091

Eric Jans

 

Ik zie dat niet zitten.

Het VB zou dan beter gewoon onomwonden een eigen partijradio starten.

Dat wordt een radiostation waar alleen een uitgesproken 'rechtse' en/of (eventueel en in het beste geval nog hier of daar een linkse) 'Vlaams-Nationale' gast zal uitgenodigd kunnen worden.

Vande Lanotte gaat daar niet 'te gast' willen zijn. Letherme ook niet. Dan kan je er maar beter een duidelijke 'radio door derden' van maken die vanuit Vlaams-gezind perspectief duiding geeft bij het nieuws en die weggegomde feiten door de ether slingert.

Verstrepen moet beseffen dat hij nu politicus is. Wat hem ook overkomen mag zijn: hij is nu politicus en dus geen gespreksleider.

Zo werkt dat niet.

#9092

Eric Jans

 

Het lijkt wel of ze bij het VB Jürgen Vertrepen per sé zijn speeltje willen geven.

Nee sorry, zo werkt dat niet.

Je maakt desnoods een Vlaamsgezind consortium die anoniem gesponsord wordt door VB en anderen om zo een station met Vlaamse visie en duiding aan te bieden (zoals de EO 'evangelische' of de KRO 'katholieke' radio maakt), maar dit is neutraal willen doen op een partijstation.

Sorry, maar zo werkt dat niet.

#9093

Eric Jans

 

Je merkt aan de reactie van Coveliers dat hij het bijna moeilijk heeft met het gebrek aan critische zin van Verstrepen.

Neen, zo werkt dat niet.

#9094

Peter Dedecker

 

Een Vlaamsgezinde radio los van het VB maar met duidelijke ruimte voor VB-ers net als alle anderen zou idd mooi zijn, maar het VB is veel meer dan zogenaamde vlaamsgezindheid alleen hé. Die zender zal heus niet een louter Vlaamsnationale zender worden.

Je hebt gelijk, veel volk buiten VB-ers zullen daar niet te gast zijn. Misschien in 't beste geval een JM Dedecker of in beperkte mate een N-VA-er, maar meer zal 't niet zijn. Die mensen hebben ook wel genoeg verstand om niet als luistercijferkanon te gaan dienen voor een VB-zender.

Alhoewel, een paar ZW-debatten tussen een VB-er en iemand die het VB wil ontmaskeren als ondemocratisch of racistisch of eender wat, zou nog wel cool zijn. Maar ze zullen bij het VB ook niet gek genoeg zijn om zaken aan te reiken waarop ze ferm gepakt kunnen worden.

#9095

deekodiver

 

Hoor ik hier een teneur van frustratie en onmacht.

Vergeet niet dat het VB door de (politieke dedicteerde) media zwaar geboycot en gecencureerd wordt, tenzij men hen in een slecht daglicht kan plaatsen.

Groot gelijk dat ze met dit wettelijk medium van antwoord kunnen dienen.

deekodiver

http://deekodiver...

#9096

pepperjack

 

Terechte opmerking.

Raar dat de partij die uitblinkt in (steengoede) propaganda, zo'n foutjes maakt. Jurgen Verstrepen binnenhalen was tot nu toe niet zo'n succes. Vlaams Bakkes...

#9097

Eric Hofman Maeva

 

Omdat ik LVB en zn weblog hoog inschat omwille van zijn professionele commentaren en gefundeerde meningen wil ik graag even reageren.

De 6015 is voorbehouden aan Maeva. Dat en niets anders is de deal met TDP. Bijgevolg heeft TDP ons gevraagd of we akkoord waren om Jurgen tijdelijk op de 6015 te parkeren tot Maeva dagelijks in de lucht gaat.

Wij zagen geen graten in een mediaprogramma van Jurgen Verstrepen. Maar een nieuwe Vlaams Belang zender die tijdelijk gaat uitzenden via onze frequentie dat is ons een brug te ver.

Maar nogmaals : dit is de deal, de afspraak met TDP : de 6015 wordt vrijgehouden voor Maeva en er komt niemand op de frequentie zonder dat wij ons fiat geven. Wij hebben een overeenkomst met TDP. Blijkbaar is één van de partijen misleidt door Jurgen Verstrepen en co. Want : het kontrakt werd gesloten met een bedrijf van Jurgen, en niet met Vlaams Belang, zo is ons meegedeeld.

Wij stoppen reeds meer dan een jaar geld tijd en energie in deze frequentie, en wij beschouwen de afspraken en de overeenkomst met TDP als geschonden. Door wie dan ook.

#9098

dof

 

"Blijkbaar is één van de partijen misleid... door Jurgen Verstrepen..."

Tja, misleiding, omzeiling en vervalsing schijnt helaas de gewone gang van zaken in deze branche te zijn, met Maevafm Ltd. opererend vanuit Hull en valse contactinformatie voor bigm6015.com. Deze affaire heeft een hoog pot-en-ketel gehalte, als je het mij vraagt.

#9107

Herman

 

Als Jurgen Verstrepen rechtstreeks met Deutsche Telekom een contract afsluit, is hij niet gebonden aan de afspraak tussen MaevaFM en TDP.

Bovendien heeft Deutsche Telekom niet het alleenrecht op de frequentie in kwestie. Op andere uren kan via andere omroepen worden uitgezonden die ook hier te lande kunnen worden ontvangen.

Het alleenrecht waar Eric Hofman het over heeft, laat staan de 'eigendom' van de frequentie, is bijgevolg onbestaande en het getuigt van bijzonder veel arrogantie om er zo mee uit te pakken.

#9113

Eric Hofman

 

Denk niet dat Deutsche Telecom afspraken gaat doorkruisen beste Herman.

Of dat TDP afspraken maakt die het niet kan nakomen.

Bovendien werkt het toch nog net ietsje anders dan jij denkt te weten. Je weet duidelijk niet hoe de vork echt aan de steel zit Herman, en dat is ook niet de bedoeling dat jij dat weet.

Ik heb het recht om Maeva te verdedigen, en ik ben alles behalve arrogant. Ik heb alleen meer dan genoeg van de half- en beterweters in ons kleinzielige landje.

Eric

#9114

Herman

 

Ik hoef die afspraken niet te kennen om te weten hoe het in mekaar zit.

Deutsche Telekom is niet de enige omroep die op 6015 kHz uitzendt. Zo zit Radio Nederland vanuit Flevo er in het weekend op tussen 0500 en 0700 UTC (en dus _niet_ via Deutsche Telekom).

De frequentie 6015 kHz is in Europa vrij tussen 1930 en 0500 UTC. Op weekdagen zelfs tussen 0700-1200, 1800-1815 en 1830-0500 UTC.

Om te zien wie tijdens die uren kan uitzenden op deze frequentie moeten we kijken naar de afspraken van de internationale coördinatievergadering van het ITU. En dan nog, want die afspraken gelden enkel voor de aangesloten landen en niet iedereen houdt zich altijd aan de afspraken.

De frequentie vrijhouden kan mooi klinken en is met wat geluk in deze kortegolf-afnemende tijden wel realiseerbaar maar het is geen recht.

Ik heb er geen problemen mee dat Maeva FM de frequentie als haar vaste frequentie beschouwt, en nog minder met het feit dat jullie zeer ongelukkig zijn over de buur die er nu plots lijkt bij te komen.

Wel heb ik iets tegen het woordgebruik als 'onze frequentie' en 'ons fiat'. Daartegen wens ik te reageren. Voor het overige heb ik niets dan appreciatie voor wat jullie doen op de kortegolf, een omroep die me al 20 jaar dierbaar is. Dat kan Ludo Maes, die je ongetwijfeld kent, vanop de eerste rij getuigen. Getuige daarvan ook m'n webstek 'The Euro-African Medium Wave Guide' (http://www.emwg.info).

Ik vermeld jullie zelfs op de DRM-pagina van die andere webstek van mij (http://www.radioi...).

Verwar m'n kritiek op het woordgebruik dus niet met de uitzendingen zelf. Die twee dingen staan helemaal los van elkaar.

#9116

dof

 

" Je weet duidelijk niet hoe de vork echt aan de steel zit[,] Herman, en [het] is ook niet de bedoeling dat jij dat weet."

Jaja, het gepeupel moet dom gehouden worden.

#9117

Briggs

 

Bah, mij kan dat niet schelen waar Verstrepen zit. Desnoods ergens anders, zolang dat ZW weer terug kan draaien.

Ik hoop enkel dat Maeva niet de Tolerantie als bijbels verhaal gaat rondpredikken om dan Verstrepen & VB 'ne kloot af te trekken'.

#9144

tijl

 

ik hoor hier de moeder van de gedachte : het mag gelijk wie zijn maar niet het VB.

#9147

Eric Jans

 

Hola, Tijl...los van de vraag of iemand nu vóór of tegen dat VB is, het blijft even schrikken als 'een partij' en 'zeker déze partij' plots je belangen doorkruist.

Tenslotte hebben die mensen daar - lijkt me - niet echt op zitten wachten.

Als jij een winkel hebt en het VB komt daar je etalage innemen - al kan dat dat nog legaal zijn door welke correcte verbintenis dan ook - dan zal je toch alles eraan doen om aan het publiek te laten weten dat de ruimte achter de etalage los staat van de etalage.

Enig begrip is hier voor Hofman op zijn plaats.

@ Hofman: kzestie van je ding zó te formuleren dat je niet in een polemiek terecht komt. Zie ik het fout?

Je zit in ieder geval niet in de makkelijkste positie, denk ik.

#9148

Eric Jans

 

Wat de styling van het programma betreft: gaan de Engelstalige trailers en jingles nu Nederlands hgesproken zijn? Dat zou ik een vooruitgang vinden.

VB-radio zou zich best beperken tot een programma waarin alle in Vlaanderen weggemoffelde gegevens aan bod kunnen komen of droogweg geformuleerd worden.

Z/W lijkt me daarvoor niet de juiste format te zijn. Een discussieprogramma waarbij links gaat wijgeren mee te discussieren?

De 'vragen van Verstrepen' in het voorbeeldje met Coveliers, lijken me meer voorzetjes dan kritische vragen. Coveliers moet alleen nog de bal in de open goal trappen. Zo werkt het niet.

#9151

Eric Hofman

 

Nou Herman,

Al weet je er een hele boel van, en daar twijfel ik niet aan, ik heb er persoonlijk een gloeiende hekel aan de echte details in de openbaarheid te gooien. Ik zou hier een heel verhaal kunnen ophangen waarbij sommige mensen rode kaken krijgen. Maar ik doe dat niet.

Ik beschouwde 6015 tot op heden als onze frequentie, dwz, de freq waarop we in de toekomst dagelijks wilden gaan uitzenden.

Een frequentie is van niemand, zeker niet in de internationale korte golf, dat zul jij beter weten dan wie ook. Het is verdorie een magnetisch natuurverschijnsel, laat ik het zo dan maar eens stellen. Ons magnetisch natuurverschijnsel dat wij gebruiken om op uit te zenden. De korte golf wereld drijft op gentlemens agreements, en het is niet de gewoonte om elkaar te gaan storen. Dat geldt ook voor de dr RTL ingenomen KG frequenties. Maar kg frequenties worden ook onderling onderhandeld en geregeld. Het is een hoofdzakelijk zelfregulierend medium met grote volwassen mediaspelers.

Ons taalgebruik analyseren is misschien leuk, maar gaat aan de essentie voorbij.

Het kan ons in de aanloop periode eigenlijk niet schelen op welke freq we uitzenden.

Met de nieuwe ontvangers heb je niet eens een vaste freq nodig. Je tikt Maeva in en het toestel volgt ons dmv een intelligent frequency search system.

Ik neem aan dat je het goed bedoelt, en dat doen wij ook.

Wij willen commerciële radio maken, ons ding doen. Zonder inmenging van wie dan ook. Zelfs voor grof geld buigen we niet. En zeker niet voor een club die rassenhaat en discriminatie in de praktijk probeert te brengen. Van ze lang zal ze leven niet.

En Herman, ik ben geen idealist. Ik ben principieel voor vrijheid van meningsuiting, en tégén zij die die vrijheid willen misbruiken of beknotten om wélke reden dan ook.

Intelligente mensen hebben dat soort lieden meteen door.

Wij werden belogen, en daar kan je niet omheen.

Ik wens je nog veel succes met je passie, de wereld van de korte golf.

Eric

#9160

Eric Jans

 

Nou, Eric Hofman... en hier kom je dan blijkbaar even uit een wel heel smal vaatje tappen; vind ik.

@ Iedereen: Eric Hofman heeft op vrijdag 27 mei 2005 om 23h17 beslist dat iedereen die niet door heeft dat 'zulke lieden' de vrijheid van meningsuiting willen beknotten' en dat wie het daar niet mee eens is dus niet intelligent is.

Hij heeft dat in en uit naam van diezelfde vrijheid van meningsuiting beslist.

Hofman mag dat, omdat het hier gaat om 'club die rassenhaat en discriminatie in de praktijk probeert te brengen'.

Het VB is weliswaar (zelfs niet als Vlaams Blok) nooit veroordeeld voor het 'in praktijk brengen' daarvan 'zélfs niet door het Hof van Gent!), maar als Eric Hofman dat zo beslist heeft dan zullen wij al onze vrijheden en al onze intelligentie moeten opbergen.

Eric Hofman is immers radiomaker! Wie zou het wagen tegen radiomakers te argumenteren?!

Dat intussen de grondrechten van Vlamingen in Belgisch staatsverband doelbewust en systematisch geschonden worden, daar sluit Eric Hofman zedig de oogjes voor toe.

'Racisme'... dat bekt goed en vooral: vanaf het moment dat je dát magische woord i.v.m. een magnetisch verschijnsel gebruikt, hoef je zelfs geen argumenten meer meer te gebruiken. Je hoeft dat 'racisme' zelfs niet meer aan te kunnen wijzen in het geherformuleerde VB-programma. Neenee: Eric Hofman heeft dat zo even beslist.

Hij mag dat. Hij is immers géén idealist die wél 'principieel' voor vrijheid van meningsuiting is.

Eric Hofman id radiomaker!

Begreper?!

@ Eric Hofman: nu ik dit gelezen heb denk ik dat het goed is dat er eens iets anders op je golflengte terecht is gekomen.

Ach... misschien zoek je ook gewoon wat publiciteit. Het weze je gegund.

#9171

Tom Decouttere

 

>>>Het kan ons in de aanloop periode eigenlijk niet schelen op welke freq we uitzenden.

<<<

Dan voeg je ze ook niet toe in de nieuwe slogan "Big M 6015".

DRM is een ander bijkomen systeem dat T-DAB, iets was tegenwoordig al jarenlang (sinds eind jaren 90) door de VRT uitgezonden wordt voor de koeien en de ezels (17 zenders van 1 kW, maar door de crest factor in klasse A verbruiken ze wel 10 kW elk). Ik heb een Blaupunkt ontvanger staan die T-DAB aan kan sinds 4 jaar, Matthijs van BIPT heeft die wellicht ook gezien maar heeft er toen geen commentaar op gegeven. Hij kende zelfs misschien het DAB logo niet...

DRM gaat buiten de landsgrenzen omdat ze via lagere frequenties kunnen werken. Steek DRM modulatie op de FM-omroep frequenties, en we kampen weer met de beperking tot de "horizon" (of iets verder, door het fresnell effect).

Maar mijnen AM van mijn SHARP portatief is al 10 jaar defect, ga ik daarvoor ne nieuwen kopen om Radio MiAmigo weer te ontvangen? Neen dus.

Ga ik cassettekes opnemen om het gebrek aan niveau op FM op te vangen? Nee, da's mij te veel werk...

Kan ik niet beter mijn computer7 laten uitzenden op FM om mijn goestinge horen?

Ja...

Sommigen doen hetzelfde, de ene al met wat meer watts dan de andere.

Als ik morgen 1000 Watt in de lucht steek zal het me binnen 4 maanden misschien wat bekendheid opleveren in een lokale regio.

Als ik dat wil doen voor een grotere regio, heb ik 100 kW nodig en heb ik een veel grotere marketing afdeling nodig.

VB heeft misschien die marketing afdeling, maar omdat ik dat bericht lees ga ik seffens geen DRM-ontvanger kopen.

Ik ga zelfs meer zeggen : als radiofreak ga ik wellicht zeker nooit een DRM-receiver kopen.

Als analoge HF-specialist van het eerste uur (differential phase, VITS measurements, noem maar op, maar dan ook weer in een beperkt domein) weet ik dat techniek vergankelijk is. En steeds meer in een versneld tempo.

Als het vehikel en de frequentie niet belangrijk meer is in de toekomst, dan mogen we ook geen bezwaar "an sich" aantekenen tegen VB. Eea is vrijheid van meningsuiting. Let's cut the crap en just my 2 cents : Jurgen heeft deze vogel losgelaten om te zien wat te reacties gingen zijn. LVB.net maakte de correcte analyse, maar Jurgen komt seffens wellicht met nog iets anders af dan die 60xx (wat was het ook al weer?)

Het "delen" van frequenties was vroeger ook aan de orde in een vorig frequentieplan. Van woensdag tot zaterdag den dien, en van zondag tot dinsdag den anderen. Woeha!

Tegenwoordig lossen ze het bij de lokale FM-omroepen beter op, men spreekt in de juridische teksten van "samenwerkingsverbanden".

Volgens de lokale-omroep affairens en bijhorende interpretatie is het dus momenteel iets als "samenwerkingsverband" TDP en "programma's" van Maeva en VB.

We kunnen beginnen met eens brandhout te maken van de term "samenwerkingsverband". Wat is het verschil hier tussen kortegolf en FM.

Ik ben niet vaak "cru", maar als ik zo uit de hoek kom, is het vaak met de nagel op de kop. Let's try.

Het moet binnen 1 maand, want de juridische kopstukken sluiten de boeken van juli tot september.

Tom

#9190

Eric Hofman

 

Ok, dit wordt dus een straatje zonder einde en iedereen interpreteert natuurlijk mijn schrijven zoals hij of zij dat wil.

Maar er zitten weer reacties tussen van mensen die dus niet op de hoogte zijn van de details en zich een beeld vormen van bepaalde zaken waarover ze niet op de hoogte zijn.

Voor de goede orde : The Big M 6015 is géén nieuwe slogan. The Big M 6015 hebben we meer dan een jaar geleden gelanceerd op korte golf, omdat we toen merendeel vd tijd analoog uitzonden, en dus de frequentievermelding wél belangrijk was toen.

We zonden sinds april van dit jaar digitaal uit, en dan is de frequentie in de toekomst niet meer belangrijk; in sept van dit jaar komen de consumer ontvangertjes op de markt, en een intelligent frequency search system zorgt ervoor dat Maeva of een ander station automatisch gevolgd wordt, naar welke frequentie ze ook switchen.

Sinds april van dit jaar is de frequentievermelding dus minder relevant geworden omdat we hoofdzakelijk in DRM uitzenden. Daarom dat ik heb gesteld dat het toch geen belang meer heeft, op welke frequentie we terechtkomen.

De zaken die ik schrijf over het technische aspect kloppen dus wel degelijk.

Over de politieke kant van de zaak wens ik niet te reageren.

Wij wensen er niets mee te maken te hebben. dat moet nu toch eens duidelijk zijn voor eens en voor altijd.

Iedereen gelooft en zegt voor mijn part wat ie wil. Maar ik wens dat niet in mijn achtertuin aan te treffen, en nog minder in de buurt van Maeva.

#9208

Khan

 

Quote

Iedereen gelooft en zegt voor mijn part wat ie wil. Maar ik wens dat niet in mijn achtertuin aan te treffen, en nog minder in de buurt van Maeva.

Unquote

Dit is je recht, dan verhuis je maar.

**Freedom of Speech** World Wide notabene.

#9215

Tom Decouttere

 

In mijn schrijven heikelde ik eigenlijk dat in het huidige systeem een frequentie gekoppeld wordt aan een programma.

In de lokale omroepwereld : een erkenning wordt bekomen door een radio-omroep, uitgebaat -meestal- door een vzw, en die zendt een bepaald programma, al dan niet in samenwerkingsverband.

De santeboetiek rond de samenwerkingsverbanden heeft Maeva verlaten met het stopzetten van MaevaFM, omdat het niet leefbaar bleek.

De volgende concrete vraag is of DRM (buiten de mogelijkheid van een extreem groot ontvangstgebied) leefbaar is vanaf minuut 1? Dat is inderdaad niet mijn rekening, akkoord.

Maar de toekomst is een IP-based wereld : met draad (koper of fiber) of draadloos. Zowel voor video als voor audio.

DRM en DAB zijn dus in mijn ogen "interim" systemen.

In het geval T-DAB heeft het aan de Vlaamse belastingsbetaler al ZEER veel geld gekost. You don't want to know how much.

In de toekomst zou het niet mogen zijn dat "omroepen" zich hoeven te bekommeren omtrent technische nieuwigheden of het de infrastructuur waarmee ze uitzenden.

Ik vind het de taak van de overheid dat ze voldoende mogelijkheden bieden om het bestaande talent aan bod te laten komen met voldoende uitgesproken diversiteit (in de praktijk, niet op papier!), met de meest gangbare methodes van uitzenden, en het frequentiespectrum zo efficient mogelijk te benutten.

Voor geen enkele van die zaken is dit momenteel het geval.

Als technieker heb ik respect voor het principe van DRM, binnen Vlaanderen is het momenteel nog naast de kwestie. Als de rails niet deugen, is het not done om een trein ernaast te willen laten lopen, die rails moeten aangepakt worden.

Tom

#9226

Eric Hofman Maeva

 

Beste Tom,

Even lekker doorbomen.

Ik respecteer je mening en ze is intressant. Alleen : de overheid zal geen mogelijkheden bieden voor een behoorlijke omroep, dat werkt ze namelijk al vele decennia tegen.

En ip is niet mobiel, tenzij de hot en andere spots voor betaalbare mobiele internet mogelijkheden zorgen : en dan nog.

Want hier komt de essentie : DRM is een mass medium in de toekomst. Het aantal luisteraars is niet afhankelijk van de beschikbare bandbreedte bij DRM.

Bij ip wél.

Ja toch?

Correct me if i am wrong.

Vriendelijke groet,

Eric

Bij ip media wél.

#9230

Tom Decouttere

 

Het feit dat de overheid aantoonbaar momenteel elk alternatief zou tegenwerken, wil ik graag aangetoond zien (ik twijfel daar zelf niet aan) en zou ik met plezier ongedaan gemaakt willen zien.

Via een U-bocht constructie moeten werken om creatieve dingen aan de man te willen brengen, dat kàn niet in mijn ogen.

For your record : VZW TwinMedia heeft een procedure lopen bij de Raad van State voor "FM Kortrijk". Ja, voor analoge FM. Het enige waar een Kortrijkenaar momenteel zou naar luisteren. Het grondgebied Kortrijk is veel groter dan hetgeen gecovered zou kunnen worden door een 100 Watt zender. Zelfs de "hoogvermogen" frequentie van Kortrijk (1995 Watt in noordelijke richting vanaf een punt ten noorden van Kortrijk) was volledig van de werke weg : heeft er dat dan niemand gezien?

Kortom : het huidig frequentieplan kan veel efficienter dan het nu is,

ik kan alles berekenen, ja, maar daarmee schiet ik niets op

http://www.iradio...

FM is de beste manier om radio te verspreiden op dit moment, maar het wordt niet efficient gebruikt en de VRT wordt continu bevoordeeld : "if you can't beat them, join them" moet wel de leuze geweest zijn van een hele rits consultants. Money counts.

Dat van die IP beperking momenteel weet ik ook.

Waar er echter al jarenlang sprake van is, is niet zo ver meer af : IP Multicasting houdt in dat er een distributed share is, en dus niet langer 1 connectie per gebruiker.

Maar de providers houden het tegen.

Een gelijkaardig voorbeeld als bij de oude technologie : neem hun voordeel weg en ze hebben een probleem...

Maar zelfs met de multicasting routing technologie in place hou ik vol dat FM voor de komende jaren de "transport" weg blijft voor radio.

En het moet best iets beters zijn dan "deja entendu".

Niet die shit die we nu moeten ondergaan.

Tom