Inkomsten uit bloggen (2)

Omdat er her en der weer gediscussieerd wordt over inkomsten uit bloggen, omdat er gegniffeld wordt dat het om zwarte inkomsten zou gaan, en omdat ik nu eenmaal van statistieken hou, maak ik zoals vorig jaar bekend wat deze blog aan advertentie- en commissie-inkomsten heeft opgeleverd. Voor meer uitleg, zie mijn vorige blogpost over dit onderwerp.

Reacties

#77189

OutlawMike

 

Onze blog heeft 0,00 EUR opgeleverd in 2008, net als in 2007, 2006, 2005, 2004 en 2003. Ik kan dus stellen dat we financieel standhouden en alvast geen teruggang moeten optekenen, in tegenstelling tot president Hussein.

#77192

Dirk

 

Het zou wreed interessant zijn om daar ook bezoekerscijfers naast te zien. Ik gok: de inkomsten stijgen sneller dan de bezoekers

#77193

LVB

 

@Dirk: de bezoekerscijfers zijn publiek, er staan drie verschillende publieke tellers in de rechterkolom onderaan.

Wat ze op netto.be schreven (zie link in het artikel), namelijk dat je maar kunt beginnen met geld verdienen vanaf 5000 pageviews per dag, is zever: mijn blog komt daar zelden bovenuit, het aantal pageviews schommelt tussen de 2500 en 4500 per dag.

Maar inderdaad, de inkomsten stijgen sneller dan de bezoekersaantallen, en dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat de reclamewereld stilaan blogs begint te ontdekken, en dat een bedrijf als Adhese steeds beter wordt in het werven van campagnes.

#77194

Bart

 

Bedankt voor het delen van deze info! Spijtig dat je er geen conclusies aan koppelt. Blijf je doordoen met Amazon en Proxis als het bijna niets oplevert?

#77195

LVB

 

@Bart: Als ik iets citeer uit een boek, waarom zou ik niet linken naar de mogelijkheid om dat boek te kopen?

Zelfs als ik met die link naar een boek niets zou verdienen, zou ik het toch blijven doen, als een service voor de lezers.

Het gaat in het geval van Proxis, Azur en Amazon niet om banners, gewoon om doorverwijzingen naar de aankoopmogelijkheid van bepaalde boeken die in blogartikels of in citaten te pas komen. En de verdienste is iets in de grootte-orde van 2% commissie op de verkoop van die boeken, 4% bij Amazon.

Maar de Tradedoubler-banners, die momenteel tussen de commentaren en het reactieformulier staan, zou ik inderdaad kunnen weglaten, gezien de lage opbrengst.

#77196

Rudi De Kerpel

 

dat is nog eens transparantie ...
proficiat met je initiatief Luc!

#77198

joe

 

luc: wat kunnen wij doen om je inkomsten de hoogte in te jagen? gewoon klikken?

#77202

Janj

 

Luc,
Onder de indruk van je openheid, bedankt om dit te delen. Nog even en je hebt een gewaarborgd inkomen met je blog. :)

#77203

Sven B uit H

 

Een transparantie als Perspex, van de cijfers sta ik alvast perpleks.

#77204

oxbow

 

Amai, da's toch meer als ik dacht dat zoiets zou opbrengen. Die Adhese-reclame, dat is die rechtsboven het navigatiemenu dan zeker?

#77211

yves Ferket

 

net wat ik wou doen...had mijn excel al klaar staan zie. Zal het tevens mixen met stats dan.

#77212

LVB

 

@joe: Nee, vooral niet klikken om mij te "helpen". Klik enkel op advertenties waarvan de inhoud je echt interesseert, of ik kom persoonlijk uw internetkabel doorknippen!

Het businessmodel van adverteren kan enkel "duurzaam" werken indien de adverteerder waar krijgt voor zijn geld. Wie klikt om mij te "helpen" en niet omdat de inhoud van de advertenties hem interesseert, helpt het hele businessmodel van adverteren om zeep, want dan krijgt de adverteerder geen geïnteresseerden, maar ongeïnteresseerden die om de verkeerde redenen doorklikken. Indien iedereen zo zou handelen, zou het businessmodel inderdaad om zeep zijn. Ik meen het dus dat ik persoonlijk de internetverbinding van die onverlaten zou willen doorknippen!

#77236

joe

 

De Robin Hoods van deze tijd, ze bestaan!

#77243

Yves Ferket

 

vwoila...zoals beloofd:
http://www.ferket.com/blog/...

#77247

eScene

 

Volgens mij mag je van Google Adsense je inkomsten niet bekend maken volgens hun policy ...?

Toch maar opletten dus dat je hierdoor niet je account kwijt raakt.

#77248

LVB

 

@eScene: Bedankt voor je bezorgdheid, maar het is perfect OK om de globale Adsense-inkomsten van een site bekend te maken. CPM's en clickthrough-rates zijn daarentegen vertrouwelijk. Zie artikel 7 van de voorwaarden: "U mag echter het bedrag van Googles brutobetalingen aan U volgens het Programma precies bekendmaken."

#77272

herm

 

Weer iets bijgeleerd over adsense-inkomsten (ik was ook in de veronderstelling dat deze niet mochten worden gepubliceerd)!

#77291

Kenn

 

Enkele jaren geleden heb ik ook gebruik gemaakt van Google AdSense voor mijn advertenties.

Na ongeveer een week heb ik echter het bericht gekregen dat mijn advertenties ongeldige klikken hadden gegenereerd, waarna mijn account geblokkeerd is. Het heeft me dus nooit een euro opgebracht.

Google zegt zelf dat ze volgens eigen oordeel kunnen bepalen of er sprake is van ongeldige klikactiviteit en dat ze geen verdere uitleg dienen te geven hoe die ongeldige klikactiviteit is ontstaan. Ik heb dus nooit kunnen weten wat de oorzaak was en heb bijgevolg ook niet kunnen onderhandelen, wat ik absoluut niet klantvriendelijk van Google vind.

Ik ben toen een tijd slecht gezind geweest op Google, aangezien ik niets heb misdaan (ik heb 1 keer zelf geklikt om te testen + 1 keer omdat ik geïnteresseerd was, dat kan toch niet als ongeldige klikactiviteit worden beschouwd?) en ze toch mijn account hebben geblokkeerd. Wanneer ik nu het verschil zie tussen de inkomsten van Tradedoubler (welke ik nu gebruik) en AdSense doet dit opnieuw wel even pijn!

#77292

NR

 

Wat is juist die adhese?

#77294

LVB

 

@NR: De Adhese-advertenties, dat zijn de 1 of 2 vierkante banners bovenaan rechts. Meer info op http://enchante.adhese.com/

@Kenn: De eigenaar van de site mag nooit op de Adsense-advertenties op zijn eigen site klikken, zelfs niet als de inhoud van de advertenties hem interesseert. Wil hij weten waar een advertentie naar toe linkt, dan moet hij het Google Adsense Preview Tool gebruiken.

#77358

Dixit

 

Proficiat, Luc ! Ik vind het zelf ook redelijk knap, dat je de webpagina's zo hebt opgebouwd, dat de advertenties niet hinderlijk zijn. Geen pop-ups, geen transparante zooi... daar zouden ze bij de Vlaamse *kuch* kwaliteitskranten eens een voorbeeld aan kunnen nemen ! Op mijn Asus 701 is de site van De Standaard soms compleet onleesbaar door al die 'transparante' pop-up-zooi.

#77476

Pascal Beyens

 

Ik denk dat het vooral de naam en de bekendheid is die hier voor inkomsten zorgt.
:)

#77482

joe

 

schrijf je ook eens in voor temptation island hee pascal

#77487

Pascal Beyens

 

Als je het zo bekijkt zou dat idd goed zijn. Al heb ik in mijn niche genoeg bezoekers.

Ik bedoel meer : bepaalde adverteerders willen specifiek op deze blog staan. Omdat Luc nu eenmaal een pionier is op dat gebied in Belgie en dat hij uitstekend kan netwerken tevens.
Een combinatie van IT met politiek op een hoog niveau dat een welbepaald en voor sommige adverteerders zeer interessant publiek met zich meebrengt.

Pageviews op zich kunnen iets zeggen over inkomsten op een blog maar anderzijds zeggen ze helemaal niets.
Het hangt van niche tot niche af en in welke mate de blog een toonaangevende blog is in die niche.

Bv Zattevrienden, seniorennet, ...

#77522

robby

 

vraagje, al zoveel over gelen maar het blijft toch onduidelijk! Moet ik nu men inkomsten van adscence aangeven om er zo belasting op te betalen. Ik heb geen bedrijf, kan nu iemand eindelijk eens correct een antwoord geven want de ene zegt zus de andere zegt zo. Hoe zit het nu eindelijk in elkaar?!

#81289

Filip