Media, politiek en modder

Siegfried Bracke: Mijnheer Dedecker, zijn we d’er met z’n allen over gegaan tijdens de campagne, in termen van modder gooien?

Jean-Marie Dedecker: (knikt) Ja. Maar ik denk —en ik weet dat dat weer niet in goede aarde zal vallen— ik denk dat de journalistiek ook wel eens in eigen boezem mag kijken. Wat er de laatste drie maand geschreven en gebeurd is… er belde vanavond een krant naar mij, ik zal ze bij naam noemen, De Morgen. Aan dergelijke rioolkrant geef ik geen commentaar meer. Begrijp je? Je moet ook als journalist eens zeggen, “waar zijn we mee bezig in dit land?”

Bracke: (sputterend, terwijl alle politici rond de tafel staan te grinniken) Ik zou niet weten waar het over gaat, meneer Dedecker. Laten we bij de politiek blijven.

Verkiezingen 09, één, VRT-televisie, 7 juni 2009, omstreeks 21 uur, geciteerd op de weblog van Michel Vuijlsteke

Reacties

#82661

Frederik

 

verdorie dit heb ik gemist

#82669

Mordecai

 

Als ik me niet vergis, vernoemde JMDD ook nog HUMO in een eerder interview (met Thijs Mauroo in Oostende). Hoogstwaarschijnlijk verwijzend naar de voorpublicatie van het boek 'Jean-Marie Dedecker. De Buffel' in dat weekblad.

#82672

joe

 

welja, dat hij dan weerlegt wat die rioolkrant over hem schrijft. 1 zinnetje per stelling volstaat.
het leek me anders wel dat er de laatste maanden een georganiseerde anti-JMDD-campagne bij bepaalde media aan de dag gelegd is. als het waar is wat ze over hem schrijven dan zie ik daar geen graten is, ze moesten trouwens iets doen om het dom kiesvee niet voor die voyou en zijn kornuiten te laten stemmen.... Opdracht volbracht, dank u rioolkrant.

#82676

Benny Marcelo

 

Die linkse rioolkrant heeft toch niet kunnen verhinderen dat er richting rechts gestemd is :-)

#82686

joe

 

tja, zover gaan hun ambities niet meer.

#82743

Cogito

 

Ik denk dat kruimeldief Vijnck meer kwaad gedaan heeft dan de mediamodder. Met zo'n soldaat onder de rangen heeft de tegenstander geen zware kanonnen nodig natuurlijk.

Enig defaitisme bij Joe, die die klepel ook over 't midden ziet gaan?

#82744

NR

 

Ik begrijp de zorg van DM-journalisten wel voor een stuk. Als je tegenwoordig hoort dat DM reclame maakt voor onnozele breinspelletjes op een kinderlijke wijze, dan vraag je je misschien af of ze van die krant inderdaad niet een pseudo-opiniekrant willen maken met allerlei leuke bijlagen die verkopen.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.