Anderen over LVB - Citaten Pro

Veelbelovende nieuwkomer

Verbal Jam Aanmoedigings Award: Sargasso, LVBlog, Onderhuids. Dit zijn de zeer veelbelovende nieuwkomers die met grote regelmatig bijzonder interessante links en beschouwingen bieden.

Verbal Jam op 24 februari 2003


Belgian Instapundit
Luc Van Braekel, the Instapundit of Belgian blogging was the first to put up most of the links

FlexFlint ôp 29 mei 2003


Vaste waarde
De nieuwslog van Luc Van Braekel is uitgegroeid tot een vaste waarde in het Vlaamse blogwereldje.

Telenet-portaalsite, rubriek "Topsites", 24 oktober 2003

Meesterlijke ontmaskering
Eén van de meest actieve Vlaamse bloggers is Luc Van Braekel die ik, zoals u reeds weet, graag lees - en niet alleen omdat hij mij soms citeert. Van Braekel bracht vorige week een zeer uitgebreid verslag over Rathergate, waarin hij er fijntjes op wees dat men over dit hele gebeuren dat in Amerika "hot news" is, nagenoeg niets terugvindt in de reguliere Vlaamse pers. Nochtans meldde die eerder wel, op basis van de valse documenten, dat "George Bush bij de Nationale Garde zijn militaire plicht herhaaldelijk heeft verzuimd." (De Morgen, 10 september) Op lvb.net kan u zich overigens ook verkneukelen in Van Braekels bericht van 10 september waarin hij meesterlijk ontmaskert hoe journalisten van De Standaard Arnold Schwarzenegger als een leugenaar afschilderden op basis van een flagrant foutieve vertaling van diens woorden. Wie het nieuws wil manipuleren, merkt de Vlaamse blogger fijntjes op, moet dat doen op een manier waarbij hij zelf niet door de mand valt. Men kan het bijgevolg niet beter stellen dan een bezoeker van lvb.net: "Bedankt Luc en de anderen. Onzuiverheden moeten uitgezuiverd worden, zéker als ze zich als 'de standaard' presenteren!" Laat duizend blogs bloeien. Zij zijn het beste wat de journalistiek kon overkomen.

Paul Belien in 't Pallieterke van 28 september 2004


Diplomatisch
Thanks LVB, om te schrijven wat ik denk en het bovendien nog diplomatisch kunnen uit te drukken.

Tom De Moor op 6 september 2004 in nieuwsgroep be.politics


BABE
Luc Van Braekel, Belgian Entrepreneur and ICT-Consultant, man of infinitely high intellectual capabilities AND Belgian Anti-Idiotarian BloggEr (BABE).

MFBB op Downeastblog, 24 september 2004


Naar waarde schatten
Luc Van Braekel was niet de eerste Vlaming die blogde, maar was wel een van de eersten die webloggen naar waarde ging schatten.

Bart Van Belle in De Standaard van 20 november 2004


De Jean-Marie Dedecker van de bloggers
Het zijn toch altijd dezelfde hé die in het nieuws komen. LVB: de Jean-Marie Dedecker van de bloggers! Hoe dan ook, proficiat.

Ivan Janssens op 20 december 2004 in een reactie na de Terzake-reportage


Grootste
België's grootste en meest gerespecteerde blogger Luc Van Braekel heeft een artikel geschreven over podcasten. Zoals altijd kan je van hem een goed onderbouwde tekst verwachten. Luc heeft altijd oog voor verwezelijkingen uit eigen land zodat Doppler niet kon ontbreken.

Cindy De Smet op haar weblog Smetty.be, 26 december 2004


Nagel op de kop
Ik ben het over het algemeen niet zo snel eens met Luc Van Braekel. Hij staat rechts van de VLD (maar gelukkig diametraal tegenover het VB), en ik heb niet zo voor de koude, gevoelloze maatschappij die hij bepleit. Maar hij slaat met zijn visie op de aanpak van het VB (verwoord in een commentaar bij Rigoureus...) wel de nagel op de kop [...]

Luc Verhelst op zijn weblog, 15 januari 2005


Nummer 2 in de top-5 van Vlaamse blogs
Luc Van Braekel is één van de oudste Vlaamse blogs. Actief binnen de VLD en bedrijfsleider. Hij startte onlangs Blogium op, een soort van mechanische megablog.

Astrid Wittebolle in De Morgen van 24 januari 2005


High profile blogger
Luc Van Braekel, a high profile blogger, is regularly featured in major media

Peter Forret op zijn weblog, 24 januari 2005


Overstijgt het niveau van gemiddeld journalist
Wat LVB doet is al lang niet meer webloggen maar micropublishen. LVB werkt heel productief en overstijgt het niveau van gemiddeld journalist in hoge mate. Zijn artikels zijn informatief, correct, bron-gecheckt, vaak origineel en bovendien nuttig. Het is mijn portaalsite voor IT bvb.

Visual Hugo in nieuwsgroep be.politics op 25 januari 2005

Zeer te smaken
Zeer te smaken. Vooral de innuendi en de ondertoon. Heb ervan genoten en begrijp waarom deze blog tot de allerbeste gerekend wordt en blijft.

Leo Volders in nieuwsgroep be.politics op 11 februari 2005

Anders dan de meeste anderen
Iedereen zit maar te klagen op Luc Van Braekel tegenwoordig. Hij werd vergeleken met Coveliers, werd een kwal of zoiets genoemd, ... Maar ik vind nu net dat Luc juist wel nieuwe dingen aanbrengt, nieuwe en interessante onderwerpen bovenhaalt. Hij heeft een heel journalistieke blog die anders is dan de meeste anderen, maar dat is daarom toch zeker niet slechter? Nee, hij haalt nieuwe dingen aan, dingen die je elders niet kan lezen, zelfs niet in de traditionele media.

Tim Aerts op zijn weblog, 18 februari 2005

Cool stuff
D'oh! There's an English version of LVB net. I didn't see the tab before. Cool stuff.

Glenn Reynolds, law professor at the University of Tennessee, op zijn weblog 'Instapundit' op 24 februari 2005


Diepgang
Op LVB.net staan altijd prima postings met veel diepgang.

Hans Mestrum op zijn weblog 'Hans on Experience', 5 maart 2005


Beste blog van Vlaanderen
Ik mis LVB.net. Volgens mij de beste blog in Vlaanderen.

"LRM" in een reactie op de weblog van De Standaard, 11 maart 2005


Hoog Storme- en Belien-gehalte
En LVB.net? Weliswaar ietwat rechtsch en van een wat hoog Storme- & Belien-gehalte - maar overigens zeer degelijk.

"uncle" in een reactie op de weblog van De Standaard, 13 maart 2005


Echt journalistiek instinct
Ook in ons land gebeurt het de jongste maanden steeds vaker dat krantenjournalisten hun nieuws gaan zoeken op de blogs van amateur-journalisten als Luc Van Braekel van LVB.net. Luc Van Braekel is in ons land weliswaar een uitzondering: een man met een scherpe pen en een echt journalistiek instinct die van zijn blog een druk gelezen nieuwsmagazine heeft gemaakt.

Dominique Deckmyn in De Standaard van 22 maart 2005

Eminence grise
De polemiek over LVB.net begint zich zo stilaan als een blauwe draad doorheen de blogosfeer te manifesteren. Af en toe gaat de storm liggen, om wat later weer op te laaien. De éminence grise van de blogosfeer blijft daar doorgaans stoïcijns kalm onder. Het siert hem. Vandaag trakteert hij zijn lezers op een "overzicht van zijn mede- en tegenstanders". De contra's hekelen zijn rechtse meningen en zijn vermeende schoolmeestertoontje. Zij zijn immers de enigen die de waarheid in pacht hebben, overtuigd van het heilige grote gelijk. Hun stokpaardje, 'verdraagzaamheid', heeft immers een prijs: 'onverdraagzaamheid'. De pro's steken LVB de loef af in zijn commentaren, door zich zonodig nog rechtser van het politieke spectrum te outen. Zij wentelen zich in de baarmoeder van de geslagen hond. Hun stokpaardje, 'vrije meningsuiting', heeft namelijk een prijs: 'fanatieke meningsuiting'.

'Zonder Zever' op 23 maart 2005


De moed om politiek incorrect te durven zijn
De generalistische Vlaamse weblog waar ik een boontje voor heb en een van de weinige, zo niet de enige waarvan ik altijd iets opsteek, is http://lvb.net/. De weblog wordt verzorgd door Luc Van Braekel, een ICT-entrepreneur en consultant uit Waregem wiens bedrijf InterSight ooit nog voor hrm.net werkte (website development). Luc heeft een brede interesse: politiek (hij is lid van de VLD en was tussen 1995-2000 voorzitter van de VLD afdeling Waregem en bestuurslid VLD arrondissement Kortrijk-Roeselare), brede nationale en internationale actualiteit, technologie, media, economie, geschiedenis, informatica, internet, futurologie,�

Hij heeft een goede pen, scherp inzicht en de moed om lekker 'politiek incorrect' te durven zijn. Sommigen vinden hem daarom een 'arrogante, rechtse zak'. Hij publiceert niet enkel de reacties op zijn schrijfsels. Dit is normaal en zelfs obligaat voor een weblog, maar in dit geval zijn er dat qua aantal meer dan wat doorgaans elders het geval is: het is een bewijs dat zijn weblogs worden gelezen. Luc heeft ook de euvele moed - of is het een vorm van masochisme? - gehad om een bloemlezing te brengen met complimenten en verwensingen van respectievelijk voor- en tegenstanders van zijn persoon en opvattingen.

Samen met onder andere Roland Duchâtelet (oprichter Vivant en bestuurder van een rist bedrijven waaronder het beursgenoteerde Melexis) en andere Vlaamse ondernemers, managementconsultants en publicisten (waaronder uw dienaar) is Luc Van Braekel (LVB voor de intimi) medewerker aan 'I know nothing', de weblog van de business website ZI-BIZ/ Zakelijk Internet. In de categorie algemene weblogs behoort het ongetwijfeld tot mijn vaste bestemmingen, tot mijn bookmarks.

Marc Ernst op zijn weblog, 11 april 2005

Bijzonder origineel
De weblog van Luc Van Braekel is niet alleen uitstekend, hij is bij momenten ook bijzonder origineel.

Bart Brinckman in De Standaard van 3 mei 2005

Verdomd interessant
Als er een weblog is die verdomd interessant is (LVB is een persbureau op zijn eentje!), waar iedereen tot hiertoe zijn mening mag geven (zowel links als rechts) dan is het dat toch van Luc Van Braekel zeker!

Huug op zijn weblog "Huug en Druug", 9 mei 2005

Deed de moeite
Er was vooraf veel buzz rond het portretrecht. Alleen Luc Van Braekel deed de moeite om te vragen wat de reden daarvoor was, de rest kwekte er maar wat op los.

Cindy De Smet op haar weblog, 28 juni 2005

Moed
You have a lot of courage, my friend.

Dennis Prager in The Dennis Prager Show, 21 september 2005

Levend bewijs
Luc, los van het inhoudelijke: proficiat ket! Je bent al heel de tijd - en nu zeker - een levend bewijs (voor vele ontmoedigde mensen) van het feit dat ieder op zich zijn steentje kan bijdragen, en dat dat steentje een lawine kan veroorzaken. Meteen een repliek aan alle kritikasters van LVB: wel, doe hetzelfde hé! In ons/het "systeem" bestaat die vrijheid om dat te bekomen.

Pepperjack in een reactie op LVB.net, 23 september 2005

Contrair
[...] ik moet eigenlijk bekennen een fan te zijn van LVB (wat overigens niet wegneemt dat ik het vaak oneens met hem ben). Ik koester namelijk een zekere sympathie en bewondering voor individuen die 'contrair' zijn of doen, die met harde argumenten tegen gangbare wijsheden, dogma's of vooroordelen inroeien, en LVB doet dat bijwijlen op voortreffelijke wijze (plus, de therapeutische uitlaatklep die zijn blog creeert voor het legioen vaste commentatoren heeft ongetwijfeld een weldoend maatschappelijk effect).

'El Hombre', Vlaming in Silicon Valley (Californië), op zijn weblog, 23 september 2005

Belgian hero on American radio
Ons aller blog-fenomeen Luc Van Braekel doet het weer, hij is gedurende ongeveer een uur te horen geweest op een Amerikaanse radiozender. [...] Een fenomeen is hij. Hij is mijns inziens een echte verdediger van de "vrijheid van meningsuiting". Hij laat iedereen aan het woord in de wetenschap dat iedereen zijn zegje moet kunnen zeggen. Dat het uitsluiten van bepaalde groepen in de bevolking enkel negatieve gevolgen heeft op lange termijn.

NoName op zijn weblog, 23 september 2005

A very interesting character
Luc van Braekel seems like a very interesting character. I have no idea how one goes through life being a native Belgian AND a conservative. You would have to be like the lone crusader -- swimming against the current of essentially the entire population.

'Yank in the EU' op 9 oktober 2005 op Little Green Footballs

Opgehemeld tot een profeet
Zoals jullie allen ongetwijfeld ook wel weten, vangen de hoogste bomen ook het meeste wind. Zo ook Luc Van Braekel, die door liberalen en libertariers opgehemeld wordt tot een profeet maar tegelijkertijd door de gauchisten afgeschilderd wordt als een neo-fascist.

Vincent De Roeck op zijn weblog, 18 januari 2006

Zeer open van geest
[...] met een foto van die "rechtse zak" ... ahum! Die kerel met zijn vestje en zonder das, het type van een mei-68-er. [...] En wie LVB bestempelt als een "rechtse zak", wel die moet eens goed nadenken en erbij stilstaan dat hij toch wel zeer open van geest is en helemaal niet behoudsgezind. Ik zou hem dat predikaat echt niet geven. Maar goed, het zal wel bedoeld zijn om er eens mee te lachen, de klassieke veralgemening, gewoon het tegenovergestelde schetsen van de werkelijkheid.

NoName op zijn weblog, 25 maart 2006


Invloedrijkste Internet-Vlaming
... Luc, de invloedrijkste Internet Vlaming ... QUOTE -Luc’s personal weblog is described by many as the most influential news-oriented weblog in Belgium- UNQUOTE. Prachtig hé, eigenlijk moet ik hem morgen uitnodigen voor een persoonlijke getuigenis tijdens de Internet-voor-Iedereen lancering. En dan kunnen we na bijna 30 jaar eens bijpraten.

Bruno Segers, general manager Microsoft België, op zijn weblog, 17 april 2006


Respectabele nieuwssite
De respectabele nieuwssite van blogpionier Luc Van Braekel [...]

Jef Van Baelen in Knack van 14 juni 2006

Vlaamse internet-paus
[...] op de veelgelezen blog van de Vlaamse internet-paus Luc Van Braekel [...]

Frans De Smet in Het Nieuwsblad, 19 juni 2006

Niet oninteressant
En dan is er ook nog de beruchte Luc Van Braekel, een rechtse VLD'er, maar niet onverstandig. Politiek heb ik geen enkel raakpunt met hem, maar wat hij schrijft is niet oninteressant.

Koen Fillet, geïnterviewd door Staf Herten in Humo van 18 juli 2006

A hell of respect
Ik heb respect voor overtuigingen die van de mijne afwijken maar ik heb a hell of respect voor de manier waarop je mensen terechtwijst en bevestigt. Grote meneer die LVB. Dat zeg ik Luk in alle eerlijkheid want voor het zelfde geld was a less talented man zijn eigen site kwijt geweest aan zij die zelf geen eerlijk forum hebben.

Gerrit Six in een commentaar op LVB.net, 22 december 2006

De grote
[Uw favoriete bloggers?] De grote Luc Van Braekel, daar ga ik af en toe eens kijken. En, hoewel ik niet altijd met hem akkoord ga, Bruno Segers (ex-Microsoft België, red.).

Pieter Casneuf, geïnterviewd door Wim De Preter in De Standaard van 22 december 2006Gerespecteerd door de traditionele media
Nationaal wordt ook Luc Van Braekel, lvb.net, door de traditionele media gerespecteerd. De man slaagt erin interessante posts te publiceren met een liberale insteek.
Kristof Hoefkens op 'Terloops' (een journalistiek project van studenten aan de Erasmushogeschool), 22 december 2006


Invloedrijkste Vlaamse blogger
Als blogger die van bij de start uitkwam voor zijn politieke mening - hij noemt zichzelf een libertariër - werd LVB.net vrij snel een gevestigde waarde in het Vlaamse bloglandschap. Dit leidde er onder meer toe dat Luc Van Braekel als prominent blogger regelmatig verscheen in de pers, zowel de geschreven pers als op televisie. Door zijn goede contacten in bepaalde politieke kringen en in het mediawereldje slaagde Luc Van Braekel er in af en toe toe primeurs te publiceren op LVB.net. Deze berichten werden vervolgens door beroepsjournalisten overgenomen in de traditionele pers. LVB.net kan beschouwd worden als het meest invloedrijke weblog in Vlaanderen qua politieke onderwerpen.

Bruno Peeters op zijn weblog 'BVLG', 14 maart 2007


Eén van de zeldzame kritische stemmen
Luc Van Braekel is een van de zeldzame kritische stemmen in de Vlaamse blogosfeer. Hij brengt analyses van het nieuws met een persoonlijke insteek.

Kristof Hoefkens in De Standaard, 12 december 2007


Overvolle rugzak
Iemand als jij, met overvolle rugzak (intellect, metier, gedrevenheid en tal van andere capaciteiten), zal ik nooit vergelijken met Margriet Hermans (...)

"A.Rouet" in een commentaar op deze weblog, 20 februari 2008Gebalde schrijfstijl
Luc Van Braekel munt uit in "gebalde schrijfstijl". Dat is voor mij een onbereikbaar doel geworden, vooral in het Nederlands. Daarenboven gebruikt LVB die stijl doorgaans om duidelijke punten te maken of argumenten te presenteren.

Marc Huybrechts uit Washington DC in een commentaar op In Flanders Fields, 28 augustus 2008Scherpe pen
Als we één Belgische blogger zouden moeten uitkiezen en hem de titel van "burgerjournalist" zouden moeten geven, dan zou de winnaar waarschijnlijk lvb zijn. Een internetondernemer sinds 1995, een scherpe pen, een grote schare fans en een blog waar de meesten onder u wel eens op gestoten zijn. Hij geeft zijn mening over alles waar een mening over nodig is.

Adhese, augustus 2008Eens en oneens
Ik ken weinig mensen waar ik het 50% zo eens en 50% zo oneens mee ben als jij.

Noël Slangen aan LVB via Twitter, 4 oktober 2010Eclectisch
(...) een zeer eclectische en dynamische Vlaamse blogger, Luc Van Braekel, (...)

Christian Laporte in La Libre Belgique, 12 mei 2011

Reacties

#6518

dof

 

"LVB's blog is better than mine, which, arguably, isn't really saying very much."

- Dog of Flanders

#6584

Eric Jans

 

Ik ben zéér blij en dankbaar dat LVB.net er is. Ik ben een sterk voorstander van deze voor Vlaanderen broodnodige blog en indien ik dit initiatief met een bescheiden bijdrage anoniem kon ondersteunen, zou ik dat zéker doen.

Na alle gezapzever vanuit de Vlaamse politiek en journalistiek van de voorbije 15 jaren over de gapende kloof tussen overheid en burger, is dit de plaats bij uitstek waar je in de zieleroerselen van tallozen die kloof eindelijk eens open en bloot mag zien gapen.

Vlamingen hebben een zéér zwaar identiteitsprobleem: ze moeten zich als 'Belgen' gedragen.

"Oei, ik heb me Vlaming genoemd... ben ik nu racist? Rechts? Fascist?"

Achter deze 'nationale sfeer' zit een zeer doelbewust gestuurde politieke strategie.

Waar mag dat nog gezegd worden?

#8676

tijl

 

Geachte Luc. De controverse van ideeen is een rijkdom voor elke mens. Ik ben dan ook blij dat ik van uw controversiele blog kan genieten. Uiteraard moet men het iedere keer niet eens zijn maar ik kan het in de meeste gevallen wel pruimen. Soms wordt uw blog wel eens gemonopoliseerd door bepaalde mailers maar het zijn dan wel lezenswaardige epistels. Ik zou zeggen doe zo verder Luc en laat ons nog verder genieten van uw 'universiele" kennis. LVB blog is een aanrader tussen de vele andere. MVG.

#15822

voltaire

 

Geachte Luc,
Interessant. Er zijn ook franstalige politieke blogs (b.v. de mijne! http://voltaire.skynetblogs...). Nogal onderontwikkeld maar wel een link waard, denk ik. OB.

#20547

Verbeke p.

 

Iedereen die het vlaams belang wil buiten vegen is mijn vriend!

#21698

Tom Potoms

 

Leuk dat er een conservatief- liberaal- republikeins en vooral Vlaams forum en blog bestaat dat zegt waarop het staat en voorbij de politiek coorecte, linkse, beknopte geesten kijkt, bedankt en proficiat Luc!

#24857

bart

 

@ Verbeke P.
Wel, dan heeft u veel vrienden. Maar ik weet niet of u ze hier gaat vinden. Dit is nu eindelijk een keer een blog waar vrijelijk kan gedacht en gediscuteerd worden, zonder direct te moeten vervallen in giftige 's'linksheid.
Deze blog is zo goed omdat ideën op zichzelf worden belicht en niet omwille van hun boodschapper.
Meneer verbeke, u vindt heel zeker veel medestanders bij de belgische pers, bij de VRT, bij Groen, SPA, CD&V en bij de afkalvende anti-Dedecker vleugel van de VLD, en niet te vergeten bij de kommunisten, en dan uiteraard nog bij het waalse profitariaat.
Bij zelfstandige denkers echter zal u niet veel sympathie voor uw doelstelling vinden. Ik wil 'het belang' helemaal geen veeg uit de pan geven. Ik wil de idiotie een veeg uit de pan geven. En als die idiotie meer uitgedragen wordt door 'het belang' dan door andere partijen (wat ik waag sterk te betwijfelen) dan zullen de zelfstandige denkers van deze blog daar wel mee afrekenen, en dan zal ik ook het belang aanvallen omwille van zijn uitgedragen idiotie. Op dit moment echter is er zoveel idiotie te vinden bij de verenigde minderheidspartijen, dat er werk genoeg is.

U vist in de verkeerde vijver... hier durven ze denken zonder licentie van big brother.

#76442

Corse

 

De naam USA zal veranderen naar:

De naam USA zal veranderen naar: SSA socialistische staten van Amerika.
Dit zijn nu éénmaal de consequenties van vrijheid, zelfregulering en daardoor het leegplunderen van een land door conservatieven, zijnde de wapenindustrie, petroleumindustrie, farmaceutische industrie, drugbarons enz, het bankroet van een land.

De conservatieven hebben alles leeggeplunderd wat er maar te plunderen is en willen absoluut niet afgeven of herverdelen, hun volstrekt wettelijke recht uiteraard, het casinokapitalisme is uit de hand gelopen.

Het plunderen van een samenleving is absoluut geen liberaal of socialistisch principe.
Het te ver doorgedreven liberalisme ontaarde in neoliberalisme, een extremisme.

De grote meerderheid van de VS die ongeveer 90% van de bevolking uitmaakt en die over absoluut niets of nog over zeer weinig beschikt zal nu hard moeten werken om terug iets te hebben.

De wetgeving zal uiteraard moeten aangepast worden zodat zulke plunderingen niet meer kunnen gebeuren, absolute vrijheid ontaardt uiteraard in extremisme.
Vrijheid is goed, controle is beter.

We wensen de conservatieven veel geluk met hun wereldhold-up en nog veel geluk met hun legaal gestolen fortuinen, ze kunnen nog 1.000 generaties leven in weelde, praal en pracht.