Hey varkenskleurige, hoe is het nog met je amygdala?Johan Heldenbergh: Eén van die uitdagingen is: hoe gaan we om met die nieuwe mensen die niet - zoals [Maarten van Rossem] zelf zegt - die varkenskleur hebben die we allemaal zo mooi vinden. Hoe gaan we daar mee om? En hij zegt dat heel erg goed: ge moet niet verschieten van zo'n Sarah Palin en extreem... dat is een terugkeren. Ik heb het gevoel: terugkeren is gewoon onmogelijk.

We lachen allemaal met Sarah Palin, en we vragen ons allemaal af: hoe komt het toch dat zo iemand bijval heeft in dat groot land van 300 miljoen mensen? En dan vinden we de Amerikanen een beetje stom. Maar eigenlijk heeft hij gelijk: eigenlijk stemt hier ook een groot deel van de bevolking voor grote voorzichtigheid ten opzichte van die rare kleurkes die binnenkomen. (...)

Er is een Nederlandse neuroloog die zou bewezen hebben dat de cortex een heel goede invloed heeft op de amygdala. De amygdala is wat ervoor zorgt dat de mensen bang worden. Een rechtse stem, die hebben een veel beter ontwikkelde amygdala, en linkse stem heeft een veel beter ontwikkelde frontale mediale cortex. (...) Omdat het ook bewezen is dat bij veel mannen na de 40 ineens de werking van de cortex veel minder wordt... Als ge de kiescijfers bekijkt, die wijzen allemaal uit dat het gros van de stemmers van Vlaams Belang en Lijst Dedecker, dat zijn allemaal mannen van boven de 40. (...)Inge Vervotte: Ik ken het verhaal van de cortex, het is bewezen, mensen met een cortex, die zijn verdraagzamer. Mensen die euh amygdala is natuurlijk iets dat een basisemotie oproept. Die basisemotie, als die er is, mag je jezelf nog wijsmaken van: neen, dat hoeft niet zo te zijn, dus die is overheersender dan de rationaliteit op dat moment. Zo'n Sarah, die zegt natuurlijk gewoon wat de mensen willen horen. Dat is natuurlijk niet de taak van politiek of van leiders, het is niet de bedoeling dat je de zaken zegt zoals de mensen het willen horen. (...) Er is niets zo gevaarlijk als een discours gaan voeren over "not in my wallet", blijf van de mensen hun centen af. Solidariteit, dat gaat natuurlijk over centen en over centen herverdelen. (...)

Johan Heldenbergh: Is er geen mogelijkheid dat we dat zouden kunnen lostrekken van de centen? Want we zijn allemaal zo rijk. En inderdaad, de hoofstad van Brussel, David Van Reybroeck heeft het hier verteld hoe schrijnend het op dit moment is, ik heb het in de gazet gelezen, twintig procent van de Brusselaars leven onder de armoedegrens, en dan breekt mijn klomp echt, ik vind dat echt verschrikkelijk. En achter de rug van die mensen gaat er dan beslist worden door politici die met die armoede niet bezig zijn, maar met die enge tààldingen!Reyers Laat op Canvas, 19 november 2010

Reacties

#101602

BC

 

Dank voor dit citaat!

Op De Standaard konden we recent ook nog interessante dingen lezen over links/rechts en humor: De Standaard Online - Linkse rakkers, rechtse grappen : http://www.standaard.be/art...

"Maar wat de meeste komieken gemeen hebben, is dat ze de wereld rond zich heel kritisch bekijken, of toch zeker anders dan we gewend zijn. Komieken zijn dus bijna per definitie links. Een rechtse komiek bestaat volgens mij niet (...) Maar rechtse humor? Nee, daar kan [Patrick De Witte] zich ook niets bij voorstellen. 'Je moet als comedian altijd genoeg empathie hebben voor je publiek, en dat is een kwaliteit die onze rechtse vrienden meestal ontberen. Er bestaan maar twee soorten grappen: goede en slechte.' "

#101603

Leo Norekens

 

"mensen met een cortex" ...!

Tja, ze moesten zeker hun quotum ongeschoolden/imbecielen nog halen.

#101604

Cogito

 

Hoog tijd dat we een cortex- en amygdalameting gaan doen onder ieders schedel, voor we iemand stemrecht geven. Noem het een schedelmeting, maar dan beter.

#101605

traveller

 

@ luc

AUB zeg dat dit werd uitgezonden als kolderprogramma.

#101606

oxbow

 

Ik heb alleen het laatste halfuur gezien; maar wat een karikatuur maakt die groene paljas van rechts; alsof rechts staat voor een terugkeer naar een pre 1959 periode; de periode dat er nog geen "Marokkanen en Turken" naar hier kwamen.
Dat is linkse jaren 90 praat; bleef het maar beperkt tot Turken en Marokkanen! Het probleem anno 2010 is nu zoveel groter geworden met de opendeurdagen in Belgie.
Maar inderdaad; dé hoofdvogel van de avond was toen Vervotte rechts een medisch gebrek aansmeerde; waarbij de moderator bijna klaarkwam. Een zweem van de oude Sovjetunie overviel me zowaar.

#101607

Publius

 

Dat discours is zo afgezaagd en infantiel... Dat ze daar nu nog mee afkomen. Arm Links. Dat maar duchtig in de subsidies van de linkse artistieke clubjes gesnoeid wordt. Hun waarde voor de samenleving is uiterst gering tot negatief.

Moet wel bekennen dat Heldenbergh in de "Helaasheid der dingen "helemaal zichzelf was. Hij hoefde niet eens te acteren.

#101611

Onthoud niet wie ik ben

 

Heet 'In de Gloria' nu "Reyers Laat" ? Met andere acteurs ? Wie es Jowan, oe zegdeda, eldenberch met geehaa opteint ? En Inge Vervotte, die heeft nog altijd een plaatsje als ministère in de Vlaamse regering, right ? We kunnen niet alles hebben natuurlijk, maar kom, toch al goed dat we een regering van lopende zaken hebben waarin ministers eigenlijk geen moeite meer zouden moeten doen om zich in de kijker te werken, want het "rendeert" toch niet: ze moeten gewoon doen wat ministers eigenlijk altijd zouden moeten doen.

Zeer interessant, de amygdala en de cortex, ik heb daar ook al van gehoord. En als deze erudiete mensen zeggen dat daar onderzoek over gevoerd is met duidelijke conclusies (in die wetenschappelijke tak ? ;-)), dan zal dat wel zo zijn.
Maar goed. Wie voor Inge Vervotte gestemd heeft kan gerust zijn, want het was de juiste keuze. Dat vindt ze zelf in elk geval.

#101612

Neverbeendead Religion

 

Een acteur als heldenbergh een film aanraden to go along with his reyers laat on tv.
The addiction van abel ferrara, de helaasheid der kringen.
Van groene socialisten kan je gedetermineerdheid vanwege het brein verwachten maar van de christendemocraten verwacht je toch altijd meer.
Elke mens maakt naar eigen vermogen, via logica die de waarheid tracht te achterhalen, wat zoal elke waarheid van de realiteit buiten en binnen zichzelf is.
Hoe meer zintuigen, hoe meer waarheden je kan achterhalen.
Alle waarheden en de logica zijn altijd aanwezig maar niet elke mens 'ziet' deze zoals ze zijn.
Bijvoorbeeld de schaker die vertelt dat je binnen maximum 15 zetten schaakmat staat. Hij vertelt de waarheid en die is logisch maar je ziet het even niet.
De waker ziet alle stappen uit de volledige realiteit van tevoren en die weet dat men bij hem niet moet afkomen met de gedetailleerde determinatie die zo goed bij zijn gave past.
Breindeterminatie als wetenschap zit immers nog in de kinderschoenen en heeft het over vage begrippen in plaats van gedetailleerde determinaties die uit dat allesomvattende brein komen die een mens in zijn geheel definiëren.
Want als hij vanwege zijn brein te horen krijgt dat hij morgen blauwe sokken zal dragen kan hij op voorhand proberen om het anders aan te pakken terwijl dat dan niet zal lukken, dat zou logisch en naar waarheid te achterhalen moeten zijn.
The addiction met een candy colored clown who walks in schemes.
https://www.youtube.com/watc...
Ne popquiz not only for den brieje it seems
http://www.authorstream.com...
Cuz on all it beams
https://www.youtube.com/watc...

#101613

Onthoud niet wie ik ben

 

aha... die zou bewezen hebben... en voordien zegt hij over de Nederlander dat die een schrijver is en dus al die fantastische zinnen al klaar heeft in zijn hoofd heeft.
En dan het meiske: "mensen met een cortex" => dus er zijn er ook die er geen hebben ? hmm... interessant.
Voor alle duidelijkheid: "ik klink wat na-ief natuurlijk" => moet kunnen, hij bedoelt eigenlijk: "ik ben nog geen 40 hoor !"

Dit alles is wel een teken aan de wand. besparingen bij de VRT, als het zo kan, waarom niet ? Jammer voor die kolder-acteurs natuurlijk, zoals G. Malloot (of onder zijn pseudoniem Lamoot ?), maar overbetaalde politici hebben er een extra taak bij. Ik ben voor! Hoewel, misschien gewoon iets nuttigs uitzenden ? Mag ik suggereren om Franstalige politieke discussieprogramma's uit te zenden ? Al dan niet zonder ondertitels. Geweldig interessant, om te weten hoe daar het debat verloopt, en misschien niet ideaal voor het bijschaven van de taal van Molière maar soit...

#101614

Neverbeendead Religion

 

Voor de fans van posts die sealed up with virgin stitch zijn ( https://www.youtube.com/watc... ) een clip uit the addiction zonder de dante deskundige of zonder het peina personage.
https://www.youtube.com/watc...

#101615

OutlawMike

 

Heb Inge Verrot altijd al een spuuglelijke trut gevonden.

#101616

OutlawMike

 

Is dat nu mijn gedacht of voelen onze moreel superieure linkschmenschen zich een beetje depri na de schitterende verkiezingsresultaten - kuch - van de volkskameraden over de plas? Zitten we hier naar een zelfhulpgroepje te kijken, zo samen beetje huilie huilie doen?

#101617

HugoM

 

Inge Vervotte: "Ik ken het verhaal van de cortex, het is bewezen, mensen met een cortex, die zijn verdraagzamer."

Nogal wiedes, madam. Mensen zonder cortex zijn dood.

#101618

n.e.r

 

En dat is dan minister...

#101619

HugoM

 

Gevaarlijker en puur Orwelliaans is dit citaat:

"Zo'n Sarah, die zegt natuurlijk gewoon wat de mensen willen horen. Dat is natuurlijk niet de taak van politiek of van leiders, het is niet de bedoeling dat je de zaken zegt zoals de mensen het willen horen. (...) Er is niets zo gevaarlijk als een discours gaan voeren over 'not in my wallet', blijf van de mensen hun centen af. Solidariteit, dat gaat natuurlijk over centen en over centen herverdelen."

Vertaald uit het Newspeaks:

- Het is niet de taak van politici te doen wat hun kiezers willen, maar wat zijzelf en hun niet-verkozen poppenmeesters willen. (Wie heeft trouwens de term "ondemocratische partijen" uitgevonden?)

- De staat moet de solidariteit organiseren door het onder dwang afpakken van geld. Het is trouwens "not _from_ my wallet", madam, en niet "in". Dat is u vergeven daar uw amygdala wellicht opspeelde door de stress van het limelight.

Zou die Heldenbergh trouwens niet moeten vervolgd worden voor stigmatisering van mannen boven de 40?

#101620

EricJans

 

... en intussen (ik zeg het nog maar eens) kijken alle kindjes uit heel Europa naar Junior Eurosong, georganiseerd door 'Bela-Rus/Wit-Rusland', de laatste officiële dictatuur van Europa. Maar 't is een linkse dictatuur en dus lijkt niemand zich daar druk over te maken. Onze kindjes mogen lustig, rustig verder kijken. Niks aan de hand.
W O E D E N D word ik daarvan... W O E D E N D ! ! !
Een hele PR-machine voor de communistendictator van Minsk voor <<Eurosong>> for "Kids" (!!!) en voor het goede doel... UNESCO!!!
Waar is de tijd dat communistische dictaturen niet welkom waren bij Eurovisie?! Hoe is dat toch mogelijk?! Wat is er hier veranderd? Kan dat dan niemand meer schelen? Zijn er geen democratische beginselen meer?

We zouden met ons amygdala allemaal op straat moeten komen.

Stamp die madam Vervotte eens tegen haar schenen en zeg eens dat Belgique hard op Wit-Rusland begint te gelijken met haar feitelijke 100% volmachtenregering!
België MIST op dit moment iedere democratische legitimiteit... moet je dan zo'n TRUT à la Vervotte verklaringen horen afleggen. ZAL 'T GAAN, JA?!
Minister-zonder-stemmen!? Hou uw bebbelke dicht! Namens wie of wat spreekt dat mens daar?

@ Neverbeendead Religion:

Als 't goed is zeg ik het ook: 'De helaasheid der kringen'.
Mooi.

#101622

Cogito

 

@Eric Jans: Leve Queen Amygdala!

#101624

New Statesman

 

Aah, good old Eugenics.
Populair in Nazi Duitsland en tegenwoordig ook bij obscure acteurs en linkse ACW trutten.

Zeer goed te zien dat de Fernsehen der DDR, excuseer VRT, een platform geeft aan bekwame deskundigen om deze mooie wetenschapstak verder uit te dragen.

#101626

Cogito

 

"Eén van die uitdagingen is: hoe gaan we om met die nieuwe mensen [...]. Hoe gaan we daar mee om?"

Ja, hoe? Daar komt geen antwoord op. Het lijkt enkel bedoeld als substraat om de "echte" boodschap op te kunnen laten parasiteren: anti-blank racisme.

#101627

Neverbeendead Religion

 

@ericjans
Die uitdrukking was ook dubbelzinning bedoeld in die sealed up post.
Want we kunnen er onze ingebouwde mark peeters op loslaten. De hel-aas-heid der kringen vanwege de dante deskundige die het ook met een popquiz moet stellen.
Zijn quote staat er niet bij maar wel een gerelateerde over de kringen of the nine circles of hell van dante.
http://www.imdb.com/title/t...

#101628

ivanhoe

 

De heer Heldenbergh mocht vorige week ook al de hele week 'nieuwe Feyten' afsluiten op radio 1, telkens iets voor 20.00h.
't Had de hele week ook iets spookrijderachtig. "Waarom zijn ze met zoveel, ze zijn allemaal verkeerd."

Ter nuancering: ook Marie-Rose Morel mocht een weekje haar mening uiten.

#101629

johan vandepopuliere

 

Johan Heldenbergh is de veertig al voorbij hoor. Johan Heldenbergh is ook een prima acteur en theatermaker. Dat hij nonsens verkoopt over de wetenschap die zich bezig houdt met hersenfuncties en gedrag, dat vind ik nog begrijpelijk. Het is de taak van de journalist om dergelijke broodjes-aap te ontmaskeren, of toch minstens te nuanceren als premature conclusies. Dat Vervotte op de kar springt zonder enige kennis ter zake, is ergerlijker en verontrustender. Politici moeten meer met de voeten op de grond staan dan kunstenaars, die al eens een bevlogen maar niet erg realistisch idee in de wereld mogen sturen.

Het ergste is inderdaad dat Heldenbergh als representant van "links" nog steeds niet schijnt begrepen te hebben waar de stemmen voor VB, LDD en NVA vandaan komen. Ook daar zou de journalist wel eens mogen nuanceren, met de échte cijfers. Mannen boven de veertig: dat zou dan het uniforme kiespubliek zijn van die partijen.

Als je dan per se het "nieuwe rechts" als tegenstander wil zien, probeer hem dan eerst te begrijpen. De eeuwige reductie tot "angst voor een ander kleurke" leidt enkel tot grotere nederlagen.

#101630

Neverbeendead Religion

 

Wie vandaag de dag eens indrukwekkend uit de hoek wil komen met wetenschap kan het beter eens over de nanofabriek hebben waarin de afgebakende ruimte een oneindig geheugen heeft.
Maar eerst nog even over die breinwetenschap want die zou wel kunnen dienen als leidraad.
Zoals de zwaartekracht zich in het niets afspeelt ( knip de kettingen tussen de maan en de aarde eens door zodat ze het water uit de oceaan niet meer omhoog heisen en er geen eb en vloed meer is ) en een constante formule oplevert die dus enkel maar een willekeurige variatie van het niets is mag men hier die formule ook als leidraad gebruiken.
Wie dus te horen krijgt dat hij vanwege zijn brein zus en zo gedefinieerd is kan dat dan ook als leidraad gebruiken maar hoeft zich daar dus ook allesbehalve per definitie bij neer te leggen.
De nanofabriek is gevuld met nanorobots. Een staaltje nieuwe menselijke techniek maar vraag hen niet om nog kleinere te maken want daar is de know-how nog niet voor aanwezig. Maar het programma van die nanorobots is het maken van nanorobots. Het afgewerkt produkt is dus verwaarloosbaar klein ten opzichte van die door mensen in elkaar gestoken nanorobots. Of hoe men met een procedure over alle dimensies heen gaat richting limiet naar nulafmeting.
-Er zitten kerncentrales in mijn gsm.
-Is dat niet onmogelijk en gevaarlijk?
-Die zijn juist afgesteld, zelfs als de hele boel ontploft kan dat geen kwaad als die in je zak zit.

Een remake van de serie lost wordt dan ook interessanter want de eilandbewoners dragen het-gehele-internet-from-day-1 dan offline bij zich en vinden zelfs een manier om het dagelijks in een nanoseconde tijd volledig te updaten op dat vreemde eiland dat aanvankelijk nullen en enen toelaat maar ze niet verstuurt.

Of hoe men ook met de tijd ook een oneindig aantal volwaardige menselijke breinen kan bijplanten in het originele brein ( bv de 1 wordt er 2 enzoverder methode ) zodat de mens zijn weinig voorstellende chronologische leven altijd perfect kan onthouden zolang hij leeft want die informatie is nog geen druppel in een oceaan vermelding waard.

Met mezelf het type dat zelfs het zwaarste trauma niet selectief zal laten verwijderen en ook daar zal wel een rede voor te vinden zijn die het masochisme overstijgt.

#101633

jvn1k

 

ik hoop dat Sarah Palin de republikeinse nominatie binnenhaalt.

en ik zit me nog altijd te pletter te zoeken naar een rechtse humorist. help?! mag ook buitenland zijn hoor.

en ik weet zeker dat OutlawM die "spuuglelijke trut" (sic) Vervotte wel zou willen binnendoen moest hij er de kans toe krijgen. trek maar verder, old boy.

#101635

Neverbeendead Religion

 

Ruim genomen zit het verschil in humor tussen rechts en links misschien wel in de volgende geknipte scene. Allebei somewhat de humor van de schorpioen ( http://www.anekdotes.net/2s... ) maar er is toch een verschil en wat mij betreft mag men het ook de old boy scene noemen.
https://www.youtube.com/watc...

#101636

Marco

 

@jvn1k: de enige humorist die rechtse standpunten durft te uiten treedt al een tijdje niet meer op: Urbanus. Die is zo goed dat zelfs links hem zijn 'rechtse zever' vergeeft. Alle anderen zijn op zijn minst links om den brode. Maar deze discussie is hier al eens gepasseerd.

#101637

Rick

 

Maar Joe toch!
Het enige wat dat mokkel prefrontaal heeft is haar cortex, en dan nog.
Twee joekels van amygdalae en een lekkere temporale kwab, da's wat een vrouwbeest hebben moet, Joe!

Allé, volgens die madam zijn homo's 'rechts', en/of rechtsen homo.
Ik ken het verhaal, het is bewezen...:

"Uit een recente hersenstudie blijkt dat, vergeleken met heteroseksuele mannen, homoseksuele mannen een sterkere activiteit in de amygdala vertonen..."

http://nl.wikipedia.org/wik...

#101638

Marco

 

Ik heb deze uitzending ook gezien en had plaatsvervangende schaamte voor Vervotte. Ook het flagrant gebrek aan enige kritische reflectie vanwege de gastheer van dit praatprogramma was stuitend. Johan Heldenbergh scheen ook niet te vatten dat men bepaalde standpunten kan innemen die hijn links beschouwt en toch geen lid zijn van Groen! of SP-A.

#101639

BC

 

"de enige humorist die rechtse standpunten durft te uiten treedt al een tijdje niet meer op: Urbanus. Die is zo goed dat zelfs links hem zijn 'rechtse zever' vergeeft."

Nochtans, het is niet Urbanus die veranderd is, het is de wereld die veranderd is, zegt hij zelf. En of links hem zijn rechtse zever vergeeft? Adriaan van den Hoof vindt toch maar mooi dat Urbanus "net klinkt als een Vlaams Blokker." (http://users.myonline.be/de...)

#101642

Neverbeendead Religion

 

Urbanus heeft voorlopig zijn tijd gehad. Alsof het de taak van links is om europa vol te laten stromen met afrika en het midden oosten.

Afrika is een afzetmarkt voor wapens die daar na wat extern verdeel en heers als zoete broodjes verkopen en gebruikt worden terwijl grondstoffen als de diamant daar gestolen worden en als betaalmiddel dienen voor wapens en het midden oosten is een zandbak met hier en daar wat olie onder die eigendom is van de plaatselijke kapitalist.
Het was al altijd de taak van links de rijken zover te brengen over te stappen naar marshall plannen zodat de plaatsen die mensen ertoe aanzetten naar het westen te gaan die inspiratie en noodzaak niet meer geven.

De toekomst zal leren dat de vlaming in veralgemening ook maar een beestje was dat jaloers was op de plaatsen waar het zonnetje bijna altijd schijnt en de rijkdom de arbeid tot een minimum reduceert. Als compensatie moesten die plaatsen ook in a shitty place vertoeven volgens een deel van de gewone man op straat en zoals dat met de macht meestal gaat, te ver. Anders dan bv in de winter het probleem vlaanderen is een ijsbaan geworden aan te pakken en niet willen weten hoeveel geld en tijd en aanmodderen dat het individu gekost heeft.
Ook in het midden oosten en afrika zullen installaties het water ontzouten met de gratis zon ( onrechtstreeks een soort van gecontroleerde regen ) en het land herscheppen in een paradijs waar ooit sprake was van olie die vervangen is door solar energy en dergelijke.
Want dat is niet alleen big business nu. Het geeft autonomie en de zin om te blijven waar men is.

Maar ja, urbanus is ook een humorist en geen prediker want niemand wil de toekomst vertellen zoals die dus op de achtergrond gaande is.
Nieuwe groene technologie die het wereldbeeld gunstig verandert, een humorist zou niet weten hoe die daar een show kan van maken.

De poll is dan kiezen tussen links dat de grenzen open liet totdat de mensen niet meer hoefden te emigreren omdat de rijke kapitalisten nooit het nut inzagen van marshall plannen maar lees hierboven of rechts dat al van in het begin alle macht wenste om het onmiddellijk tot een oorlog te kunnen laten escaleren met al wie aan de grenzen aanklopte ipv wat toegevingen aan links te doen zoals is gebeurd. Links kon alles behalve de wet van marshall plan erdoor krijgen, teveel tegenstand en dus verder met een ondermaats niveau.

En als veel later onze kinderen braaf zijn mogen ze in overeenstemming met al die prachtige klimaten reorganiseren want de slechte klimaten worden dan voornamelijk de produktiegebieden die bijna volledig automatisch verlopen met een vervoersnetwerk dat ook praktisch automatisch verloopt. Geen eenzijdige verhuis want de bijkomende produktieplaatsen van elders ten koste van woonplaats resulteert elders dan in het omgekeerde zodat onze kinderen daar kunnen wonen.
En ja, ze zullen braaf zijn en ook altijd wanneer gewenst nog eens op wintervakantie kunnen gaan omdat dat veel aangenamer is dan naar het werk gaan in de winter, op werkwinter gaan.

#101644

jvn1k

 

@rick "Het enige wat dat mokkel prefrontaal heeft is......"
welja, wat is je punt?

verder: allez, anyone more "rechtse" komieken behalve de guitige nu verzuurde ex-communebewoner uit tollembeek?

#101648

johan vandepopuliere

 

@Joe

1. de tongue-in-cheekness van Geubels en zeker die van Han Solo is op zijn minst dubbelzinnig.
2. ik vermoed in Chris Van den Durpel geen stem op socialist of ecoloog.
3. Ik zou ook niet te zeker zijn van het stemgedrag van bijvoorbeeld Raf Coppens

Professionele grappenmakers zijn bijna zonder uitzondering kleine zelfstandigen. De goeie observatoren die het noodzakelijkerwijs zijn, zouden toch tot enige reflectie moeten komen over de gunstigheid van rood-groene beleidsmaatregelen voor de kleine zelfstandigen.

Eigenlijk zie ik buiten Jonas Geirnaert van Neveneffecten niet zoveel traditioneel linkse opiniemakers onder de humoristen. Geirnaert heeft dan ook die zeldzame eigenschap (zonder oordeel) dat materiële welstand hem totaal niet kan schelen.

Urbanus is wel zeldzaam in de zin dat het hem totààl niet kan schelen wat mensen over hem denken. Bij pseudo-rebellen, wiens geldbuidel nog altijd afhangt van wat de culturele goegemeente denkt, en vooral van publiciteit via de televisie, ligt dat wat anders. Alles wel beschouwd stond Urbanus vroeger buiten het establishment, en nu nog altijd.

#101658

Neverbeendead Religion

 

Misschien moet men jan verheyen eens voorstellen om een film te maken over hoe rechts in heel de democratische wereld de volledige macht haalt en altijd links volledig in de oppositie heeft en totaal zonder enige vorm van macht.
Een simpele film in drie stukken en die dan specifiek vlaanderen onder de loep neemt.
Begin:Rechts haalt de volledige macht
Midden:Rechts voert zijn macht uit. Het verloop op straat, in de media en in de politiek en het bedrijfsleven.
Einde: De kijk op vlaanderen in peis en vree.
Wat mij betreft mag men zelfs die naief linkse staat warm trachten te maken om daar geld in te steken want zo een film wil wel eens meer dan een persoon gaan kijken in de bioscoop.
En nee, die hoeft niet zot van r ( was eens ) of zoiets te heten.

#101659

Neverbeendead Religion

 

En dan weten we weeral waarom veel stand up comedians zoals bv geert hoste zo graag imitaties doen.
Jan verheyen op vtm: Ik heb er eens diep over nagedacht want dat vond ik noodzakelijk omdat het wel eens een film zou kunnen zijn die mij onderdeel van de grootmeesters maakt.
Ik ben dan uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat ik de materie voldoende beheers, dat ik daar voldoende van afweet om die in een film te gieten en dat mijn talent als regisseur voldoende ontwikkelt is om die film er van begin tot einde te doen uitzien en te laten klinken zoals dat hoort. Ik denk dat ik de pulp fiction toer zal opgaan, i'm gonna go pulp fiction on this one in die zin dat dat een van de bekendste films is waarin de levens van mensen die niets met elkaar te maken door elkaar beginnen te lopen. Zo kan ik dan die verschillende milieus wat in elkaar laten overvloeien met een verhaallijn. Ik had het gevoel dat het anders meer een documentaire zou worden en daar is niets mis mee maar jaa, ik beschouw mezelf momenteel toch meer als een filmmaker.
Vtm-Men zegt dat het wel eens uw titanic zou kunnen zijn.
Jan verheyen-Inderdaad en dat wil ik ook even verduidelijken. Titanic was de aangekondigde verfilming van een verhaal met een al gekend einde wat betreft het hoofdverhaal en toch waren zelfs bepaalde critici onder de indruk van het feit dat dat einde nooit in de weg stond vooraleer het zich aandiende.
Wie dit gesprek nog wat wil aanvullen Feel free...

#101660

LVB

 

@Neverbeendead: Gelieve in het vervolg uw opeenvolgende aaneensluitende epistels te groeperen tot 1 enkel commentaar. Off-topic reacties zullen geschrapt worden. Commentaren over Geert Hoste dienen onder het item over Geert Hoste geplaatst te worden en niet onder het item over Inge Vervotte.

#101661

Neverbeendead Religion

 

Als ik dan eens mijn best moet doen om aan te tonen dat ik niet off-topic was kan ik enkel zeggen dat het onderwerp ook over de naief linkse heldenbergh ging die een acteur is ( zelfs regisseur als ik me niet vergis ) en die hier volgens posters ook nog met vervotte in een studio zat met gelijksoortige prietpraat.
Een naief linkse joker van de film en iemand uit de politiek van een ander kamp die blijkbaar meedeed waren weer eens op tv.
Dan poneer ik in joker stijl de stelling dat jan verheyen misschien...
Want die is dan van de film en momenteel ook een beetje gevonden voor rechts en dan mag men hier altijd argumenteren dat dat inderdaad een joke is of net niet of dat totaal negeren.
Mijn aansluitende 'geert hoste' post was dan dubbel aansluitend omdat deze topic al bijkomend naar de humoristen was gegaan door andere posters en zelfs expliciet en dit omdat het hier volgens de posters dus aanvankelijk over de jokers van naief links ging waarvan sommigen hier zich afvragen hoe het mogelijk is dat die op de tv komen.
Dat ik dan verheyen even opvoer, zoals gevraagd, als rechtse komiek op tv, een naief rechtse joker was eens op tv, kan dan beoordeeld worden door anderen.
Is dat wel grappig, een ogenschijnlijk normaal tv interview.
Wat mij betreft hangt dat volledig af van in hoeverre men bereid is om eerst ernstig mee te gaan in de mogelijke realiteit van dat gefantaseerd vtm interview.

#101664

OutlawMike

 

'en ik weet zeker dat OutlawM die "spuuglelijke trut" (sic) Vervotte wel zou willen binnendoen moest hij er de kans toe krijgen. trek maar verder, old boy.'

Ammenooitniet. Urgh. Nog liever Caroline Gennez, die is tenminste prefrontaal deftig uitgerust.

Zeg, en hoe staat het met de amygdala van die Syrier die half Sint-Niklaas lamgelegd heeft? Ook beter ontwikkeld? Inge?

#101665

OutlawMike

 

Het compenseert natuurlijk dat deze brave man niet varkenskleurig is.

#101672

jvn1k

 

ah, een tettenhek! al eens aan joke schauvlieghe gedacht?
gennez, amai, die laat ik zelfs niet in mijn hall komen. als de nood te hoog is dan nog liever vervotte. hoewel. ja, ze kunnen niet allemaal ogen als de la faille 10-15 jaar geleden.

#101681

Bompa

 

Diegene met de uitgewassen frontale mediale cortex zijn oa herkenbaar aan hun blauw oog de dag nadat ze een groepje jongeren om een vuurtje (ofzo) hebben gevraagd. Een ander voorbeeld zou de hoofdredacteur kunnen zijn van dit vrt-programma. Wist je trouwens ook dat men homoseksuelen kan herkennen aan de vergrote interstitiële kern van hun anterieure hypothalamus (INAH3)? Binnenkort allemaal behandelbaar,... 'pseudo-wetenschappelijk' natuurlijk.

#101734

Lizzie

 

@traveller (#101605)
"AUB zeg dat dit werd uitgezonden als kolderprogramma."

Was dat maar waar dan konden we er nog (weliswaar maar een heel klein beetje) mee lachen.

Ik bekeek nu pas het hele fragment. Dit is alleszins een goed voorbeeld hoe op zo weinig tijd zoveel uitspraken achter elkaar kunnen gemaakt worden die volledig van de pot zijn gerukt.

@Johan vandepopuliere (#101629)
"Johan Heldenbergh is ook een prima acteur en theatermaker. Dat hij nonsens verkoopt over de wetenschap die zich bezig houdt met hersenfuncties en gedrag, dat vind ik nog begrijpelijk."

Dat die Johan Heldenbergh dan maar bij zijn vak blijft. Het is immers nooit "begrijpelijk" dat iemand zoveel wetenschappelijke nonsens debiteert met (onbestaande!!) referenties die zomaar gegrepen werden uit het luchtledige. Dat laatste is gewoon puur intellectueel bedrog.

"Het is de taak van de journalist om dergelijke broodjes-aap te ontmaskeren, of toch minstens te nuanceren als premature conclusies."

Het gaat helemaal niet over 'premature conclusies' maar over de wetenschappelijk klink klare onzin die zowel Johan Heldenbergh als Inge Vervotte durven uitkramen. En daar dan nog even zinloze als leugenachtige (hier politiek gerichte) conclusies uit trekken.
Dat ze dat niet meteen wegknippen uit een Canvas uitzending zegt volgens mij ook al genoeg over wie daarvan de eindredactie heeft. Maar ja, blijkbaar kan je van een Canvas-uitzending een niveau verwachten dat niet hoger gaat dan de kleine teen van een baby.

Ik ben natuurlijk akkoord wanneer je zegt: "Dat Vervotte op de kar springt zonder enige kennis ter zake, is ergerlijker en verontrustender."

Van Vervotte kan je dat wel verwachten. Al haar reacties in verband met haar functie als minister worden voorafgaandelijk door derden voorbereid en uitgeschreven, weet ik uit betrouwbare bron. Zij heeft dan maar te 'parotteren' (om de uitdrukking van Marc Huybrechts te gebruiken) wat iemand anders haar grondig heeft voorgekauwd.

#101736

Lizzie

 

@Outlaw Mike #101615

"Heb Inge Verrot altijd al een spuuglelijke trut gevonden."

'Les goûts et les couleurs ne se discutent pas.'
Maar ik had van jou toch (nog) andere criteria verwacht om iemand te beoordelen.
Zelfs al gaat het over een vrouw. :-)

#101739

BC

 

Johan Heldenbergh is blijkbaar de man van Joke Devynck. Dat maakt voor mij een en ander wat duidelijker.

Johan Heldenbergh in Reyers laat: "Ik hoop dat ik nooit zo laag zal vallen en een rechtse stem uitbrengen." (Wat is er gebeurd met de objectiviteit op de VRT? - be.politics | Google Discussiegroepen)

Ik lees het volgende in Magazine (een weekendbijlage van Het Nieuwsblad) van 19 april 2008 (een interview met Heldenbergh en Devynck):

Devynck: "Je moet er ook rekening mee houden de [de kinderen] zich tegen hun ouders afzetten. Stel dat ze op een rechtse partij zouden stemmen. Dat zou jij vreselijk vinden."
Heldenbergh: "Ik onterf ze! (lacht) Ik heb niets om ze na te laten, maar zelfs dat krijgen ze niet."

En nog wat wetenschap met Heldenbergh:

"Ik geloof niet in goed en slecht. Alle mensen zijn goed, maar als aap hebben we ook instincten en die botsen wel eens met de opgelegde moraal." Devynck: "Johan, wij zijn geen apen." Heldenbergh: "Toch wel, Joke."

#101740

LVB

 

@BC: Dank voor de bijkomende citaten.

Wat dat laatste betreft, kent Heldenbergh blijkbaar toch iets meer van wetenschap dan zijn echtgenote.

De mens behoort tot de mensapen (hominoidea), maar je kunt natuurlijk evengoed zeggen dat mensen, chimpansees en gorilla's tot de mensachtigen (homininae) behoren.

#101741

BC

 

@luc: wanneer een Heldenbergh zegt dat wij apen zijn, ben ik geneigd dat te interpreteren zoals zijn uitspraak dat blanken 'varkenskleurig' zijn: minder als een objectieve wetenschappelijke beschrijving, dan wel als een 'appreciatie'.

Ik zocht zonet google op 'mensen apen' en pagina 1 levert onder andere het volgende resultaat op: Het Nieuwsblad - 'Mensen stammen nu eenmaal af van apen'. vrijdag 19 november 2010 (http://www.nieuwsblad.be/ar...)

"Professor arbeidsrecht Roger Blanpain (KUL) vindt dat bedrijven veel actiever op zoek moeten gaan naar pesterijen (...) (Hoe kan het dat collega's elkaar zoiets aandoen?) 'Het zit ingebakken in de menselijke natuur, zoals discriminatie van mensen met een andere huidskleur. Vergeet niet dat mensen van de apen afstammen.' "

'Wij zijn apen.' 'We stammen af van apen.' 'Het is het aap-achtige in ons dat ons slechte dingen laat doen.' Allemaal uitspraken die erg voorzichtig moeten benaderd worden. Wat er precies achter die beweringen zit, is niet altijd zo duidelijk.

Wil ik ook nog aanraden:

'Robert Sapolsky: Wat er (niet) uniek is aan mensen' - http://www.ted.com/talks/la...

#101744

Cogito

 

@Luc: volgens mij is de indeling van apen en mensen die jij geeft erg recent en niet gespeend van PC-invloed (die o.a. naar dierenrechten toewerkt "op wetenschappelijke basis"). Mensapen heetten vroeger Pongidae en enkel echte mensensoorten werden hominidae genoemd. O.i.v. "objectieve" wetenschappers als Jane Goodall en gelijken werden meer en meer diersoorten dichter bij de mens geschoven. Ik heb daar geen moeite mee op zich, maar ik ruik politieke correctheid 2 uur in de wind komen afstinken. "Wetenschappers opgelet!" hoort de waarschuwing te zijn bij de taxonomie van primaten.

#101745

Cogito

 

Een getrainde pocolijder zou bovenstaande voldoende vinden om mij te beschuldigen van creationisme en antropocentrisme. Quod non uiteraard, voor beide. Ik zeg alleen maar dat de wetenschap hier op haar hoede moet zijn voor cultuurmarxistische bias.

#101747

LVB

 

@Cogito: "erg recent"

Uit http://www.newworldencyclop... :

"Originally, Hominidae included only humans and their extinct relatives, with all other apes being placed in a separate family, the Pongidae (Simpson 1945). In the 1960s, utilizing techniques from molecular biology, the lesser apes were moved into their own family (Hylobatidae), with humans remaining in Hominidae, and the non-human great apes remaining in Pongidae.

Eventually, the other great apes (gorillas, orangutans, and chimpanzees) were placed into the family Hominidae along with humans, by demoting the Pongidae to a subfamily. Subsequently, it was decided that the African apes (chimpanzees and gorillas) were more closely related to each other than any of them are related to the organgutans, and the chimpanzees and gorillas were moved into the subfamily Homininae with humans, with orangutans remaining in the subfamily Pongidae. Chimpanzees and humans were further separated into the same tribe, Hominini, and humans and their extinct relatives further separated into the sub-tribe Hominina.
Based on this scenario, the following terminology would be technically correct:
A hominid is a member of the family Hominidae: All of the great apes, including humans.
A hominine is a member of the subfamily Homininae: Gorillas, chimpanzees, humans (excludes orangutans).
A hominin is a member of the tribe Hominini: Chimpanzees and humans.
A hominan is a member of the sub-tribe Hominina: Humans and their extinct relatives."

#101752

OutlawMike

 

'Johan Heldenbergh is blijkbaar de man van Joke Devynck.'

OK. Ik begrijp het nu.

#101753

OutlawMike

 

Lizzie, ik ben 11 jaar getrouwd en hoewel zelf niet normaal, is mijn vrouw dat wel dus ik kan toch zo slecht nog niet zijn.

Je zal me echter een zekere bitterheid vergeven. Ik kwam een uurtje geleden terug van een klant wiens vrouw les geeft in een lagere school in Sint-Pieters-Leeuw. Er zitten nog een drietal autochtone Vlaamse kindjes in haar klas. De rest is Marokkaans. Volgens de dame, die me wist te vertellen dat die snotapen de woensdagnamiddag en zondag naar een islamitische school gaan, stevenen we regelrecht af op een catastrofe.

Haar man werkt op een helpdesk in Schaarbeek en de gevallen van vandalisme door Marokkanen zijn er endemisch, getuigde hij.

Dan zie je daar een Zak Stront als Heldenbergh en een Omhooggestorte Vakbondstroela als Vervotte zo'n beetje pseudo-academisch een in essentie zeer rationeel/realistisch deel van de bevolking schofferen en dan kan ik nu eenmaal niet anders dan gal spuwen. Overigens vind ik dat teveel mensen hebben verleerd zich kwaad te maken. Het is omdat het gros van de bevolking zo gedwee geworden is dat dat uitschot meent zich alles te kunnen permitteren.

#101754

Cogito

 

Die informatie kende ik Luc, en het is precies wat ik bedoelde met "erg recent". "eventually" betekent hier 1976 (Jane Goodall) en 1988, 1990 en 2006 geloof ik. Ruim in de verdachte pc-tijden. Mensapen van Pongidae naar Hominidae en Hominini moven, daar zie ik voor een deel een politiek correct manoeuvre in, een gelijkmakingsactie.

#101755

Benny Marcelo

 

@ O.M.: "Het is omdat het gros van de bevolking zo gedwee geworden is dat dat uitschot meent zich alles te kunnen permitteren."
Eentje om te onthouden :-)

#101757

Leo Norekens

 

I.v.m. die vermeende correlatie tussen de sterk ontwikkelde amygdala / "bang worden" / rechts stemmen!... hoe verklaart Heldenbergh (of zijn Nederlandse neuroloog) het succes van de groene *fearmongers* bij linkse kiezers? Groen drijft wereldwijd al twee generaties op ANGST voor alles en nog wat (samen te vatten als: de toekomst), en heeft er nog nooit voor teruggeschrokken om die angst bij de bevolking aan te wakkeren middels de meest groteske propaganda (recent nog: de hockey stick chart en verdrinkende ijsberen...)

#101758

LVB

 

Angst voor genetisch gewijzigde gewassen, angst voor opwarming van de aarde, angst voor gsm-straling, angst voor de duale samenleving, angst voor verrechtsing, angst voor het verdwijnen van de sociale zekerheid, angst voor elke vorm van vooruitgang die niet aan iedereen tegelijk (arm en rijk) ten goede komt, angst voor de globalisering, angst voor de multinationals... ziedaar de groenlinkse mantra's.

#101759

LVB

 

O ja, ik vergat er nog één: angst voor het verdwijnen van de "open ruimte" en de "vlakke horizon".

#101760

Koen Robeys

 

En angst voor Eurabië, zeker niet te vergeten.

#101761

Thomas

 

@Koen

Ontken je nu nog altijd de islamisering ? Zeggen objectieve, makkelijk verifieerbare getallen en percentages (of eenvoudige observatie van de realiteit) u dan niets ?

#101762

Leo Norekens

 

@Koen R.: We weten dat u er geen geloof aan hecht, maar volgens de meeste (andere) wakkere burgers is Eurabië een zeer realistische (pessimisten zeggen: onafwendbare) en uitermate onwenselijke optie, terwijl de groen-rode angsten veelal vage luchtspiegelingen als voorwerp hebben, waarbij het vaak niet duidelijk is wat er zo angstwekkend aan is (bvb. genetische manipulatie), of waarvoor niet het geringste begin van bewijs voorhanden is (antropogene "klimaatverstoring" bvb.).

Maar toegegeven, àlle politieke partijen doen wel eens hun voordeel bij angst. Soms komen zij er zelfs door in de regering (Vld en Agalev in 1999).

#101766

Johan B

 

Angst voor het opraken van de fossiele brandstoffen.

De islam faciliteren uit angst dat de moslims iets heel ergs gaan doen als we hen niet geven wat ze eisen...

#101767

Lizzie

 

@Luc #101747

Dank voor je 'interessante' referentie.
Ik las onmiddellijk het artikel en mijn eerste oppervlakkige indruk was dat blijkbaar de specialisten in die materie (paleontologen, antropologen) het onderling niet gemakkelijk eens zijn over de plaats en in welk verband de mens zich situeert ten opzichte van de nu nog bestaande (hogere) apen. Blijkbaar waren verschuivingen aangewezen in de taxonomie.
De gegeven classificatie berust op een vergelijkend biochemisch onderzoek tussen de nu nog bestaande hogere apen en de mens (serum proteïnen en DNA-sequentie).

Wat mij echter wel onmiddellijk opviel:

1. De auteurs van dit artikel zijn niet opgegeven (ik kijk daar altijd onmiddellijk naar), mogelijk te achterhalen, maar daar moet wel naar 'gezocht' worden. Misschien is dat normaal voor een "encyclopedie". Maar ook als de informatie controversieel is?

2. Bij het lezen van de tekst worden de verschuivingen in de classificatie van de hominidae door geen enkel concreet wetenschappelijk onderzoek of resultaat onderbouwd. De gebruikte argumenten zijn te herleiden tot volgende uitdrukkingen uit de tekst: 'has been revised', 'being placed', 'utilizing techniques from molecular biology' (welke trouwens?), 'the lesser apes were moved', 'were placed', 'it was decided', 'were moved', 'Based on this scenario', 'the following terminology would be technically correct', enzovoort. Het maakte het allemaal nogal verwarrend en onoverzichtelijk, en zeker weinig overtuigend.

3. Zelfs het begrip 'hominiden' is (in dit artikel) verschuifbaar naargelang welke criteria gehanteerd worden, ondanks dit een universeel aanvaarde taxonomie is.

4. In dit artikel is er geen sprake van de relatie van de mens ten opzichte van uitgestorven 'hominiden'. En dit is juist nog veel fundamenteler om de afstamming van de mens beter te kunnen bepalen.

5. Het artikel is inderdaad tamelijk recent (in 2008 de laatste keer aangepast) maar de gebruikte referenties zijn het veel minder (1963, 1974 en 1990). Ik vroeg mij meteen af wat daar de verklaring voor was. Op dat gebied (biochemie en DNA sequencing) is er toch de laatste jaren zeer veel vooruitgang geboekt zowel wat de technieken betreft als de verworven kennis. Het tijdsverschil (van minstens 18 jaar) tussen 'aanpassing' en 'gebruikte bron', leek mij alles behalve logisch.

En toen las ik ook de opmerking van Cogito (#101754)

@Cogito

"Mensapen van Pongidae naar Hominidae en Hominini moven, daar zie ik voor een deel een politiek correct manoeuvre in, een gelijkmakingsactie."

Ja, daar zeg je wat! Een opmerking die me onmiddellijk verder aan het denken heeft gezet en mij dieper doen ingaan op mijn eerste indrukken. Die heb ik hiervoor dan wat uitvoeriger neergeschreven. Op basis daarvan kan men inderdaad sterk het vermoeden hebben dat jij het bij het rechte eind hebt met je bewering. Het is alleszins het enige plausibel antwoord op de vragen die ik me stelde.

In dat geval zou dit een sterke aanwijzing zijn dat sommige wetenschappers of alleszins de makers van het artikel uit 'The New World Encyclopedia' in de pc-tentakels geraakten of hun functie met wetenschappelijk gezag met die bedoeling hebben misbruikt.

#101768

LVB

 

@Lizzie @Cogito: Het lijkt mij veel waarschijnlijker dat er een andere reden is voor de nieuwe classificatie. Het DNA-onderzoek heeft in de voorbije jaren enorme vooruitgang gemaakt, nu de mogelijk bestaat om de genoomsequentie van mensen en zoogdieren gedeeltelijke of volledig te bepalen (terwijl dat voordien alleen maar kon op fruitvliegjes, schimmels enz.). Op basis daarvan kan men een schatting maken van de tijd waarin de MRCA (most recent common ancestor) leefde. Daardoor kan men uiteraard een taxonomie veel nauwkeuriger bepalen dan op basis van schedels, skeletten of enkele summiere analyses van kleine stukjes DNA.

Ik denk dat jullie wantrouwen voor beïnvloeding door politieke correctheid jullie inschattingsvermogen vertroebelt inzake de ernst waarmee dergelijk biologisch onderzoek verloopt en via peer-reviewed publicaties aan toetsing en kritiek blootstaat.

Als je googelt op mijn naam in combinatie met "chimp dna" zal je zien dat ik een bescheiden financiële bijdrage geschonken heb aan een project dat een standaard, commerciële, voor mensen bestemde dna-test wil laten uitvoeren op een enkele chimpanzees en bonobo's. Ik geloof dat het project nu wat strop zit omdat er geen apen gevonden worden die als DNA-donor mogen optreden.

#101771

Cogito

 

Juist Luc, allemaal bedenkingen die ik mij gemaakt heb, van dat DNA. Het is zelfs mogelijk dat we mettertijd (enkele decennia)de persoonlijkheid, de psychologie en het bewustzijn van mensapen zo gaan kennen dat we hen als inidividuen zullen beschouwen - omdat ze dat zijn. Er is, zo denk ik, geen fundamenteel verschil tussen de menselijke en de mensapelijke geest, hoogstens gradatieverschillen en ook functionele, maar "Cogito ergo sum" gaat echter op voor hen en waarschijnlijk nog voor tal van dieren. En dan is het denkbaar of waarschijnlijk en waarshijnlijk ook wenselijk dat daar uiteindelijk *gepaste* allo- en interspeciële rechten en/of aanspraken uit zullen ontstaan.
Het gaat om *gepaste*.
Zonder twijfel moeten we juist daarom nog meer alert zijn voor links-egalitaristische kuiperijen die staan te trappelen om dit voor hun ideologische kar te spannen en er een ramp voor mens en dier uit te scheppen. Daarbij ook een overenthousiaste egalitarische invloed op de taxonomie. Ik zeg niet dat het reeds zover is, maar de waakzaamheid en vooruitdenkendheid is geboden.

#101774

Lizzie

 

@Luc

Volledig akkoord!
Ik schreef immers in #101767 : "Op dat gebied (biochemie en DNA sequencing) is er toch de laatste jaren zeer veel vooruitgang geboekt zowel wat de technieken betreft als de verworven kennis. Het tijdsverschil (van minstens 18 jaar) tussen 'aanpassing' en 'gebruikte bron', leek mij alles behalve logisch."

"De ernst waarmee dergelijk biologische onderzoek verloopt" onderschat ik dus helemaal niet. Wel heb ik mijn twijfels over de argumenten die gebruikt worden in het door jou vermelde artikel in #101747 voor de verschuivingen in de taxonomie van de hominidae. Die zijn (of werden) wetenschappelijk niet onderbouwd.

Dat je een financiële bijdrage hebt geschonken voor de omschreven voor mensen bestemde DNA-test, kan ik alleen maar ten volste appreciëren!

#101780

LVB

 

@Lizzie: Een encyclopedie is in de meeste gevallen een populariserend verzamelwerk dat niet de amibitie heeft om een wetenschappelijke redenering op te bouwen. Misschien kan je eens zoeken op http://scholar.google.com , een zoekmachine van Google die enkel wetenschappelijke artikels en patenten doorzoekt.

#101789

Lizzie

 

@Luc #101768
"Ik denk dat jullie wantrouwen voor beïnvloeding door politieke correctheid jullie inschattingsvermogen vertroebelt inzake de ernst waarmee dergelijk biologisch onderzoek verloopt en via peer-reviewed publicaties aan toetsing en kritiek blootstaat."

Bedankt voor deze terechte opmerking. Politiek en wetenschappen moeten best strikt gescheiden gehouden worden, tenzij een ongewenst verband duidelijk wordt aangetoond. Vermoedens, veronderstellingen of voorbarige besluiten dienen niet de exacte wetenschappen, het eerlijke onderzoek en onze technologische voortuitgang. Ik moet dus in het vervolg mijn reacties in die zin beter bewaken.

#101790

Koen Robeys

 

Leo: sorry voor de wat late reactie, ik ben een paar dagen serieus misselijk geweest.

Het punt is natuurlijk dat de parallel volledig genoeg is om precies het omgekeerde ook weer te kunnen zeggen. Denk je niet dat de klimaatopwarming in de ogen van veel mensen "een zeer realistische (pessimisten zeggen: onafwendbare) en uitermate onwenselijke optie" is (ik citeer alleen maar wat jij van Eurabië schreef)? Denk je niet dat de mensen die daar "verifiëerbare realiteiten" in zien erg verbaasd zouden zijn te horen dat jij het maar "veelal vage luchtspiegelingen" vindt?

Overigens, over wat ik wel of niet geloof, wat ik wel of niet ontken, en of ik wel of niet op de hoogte ben van de "overlast"; ongeveer het enige waar ik probeer op te wijzen is dat de vruchtbaarheidscijfers, of de cijfers voor bevolkingsaangroei, onder moslism al enkele decennia serieus aan het zakken zijn. Meer niet, en alleen al het spektakel dat je te zien krijgt als je deze feiten, afkomstig uit zéér diverse bronnen, gewoon aanhaalt; dat zegt iets, denk ik.

En verder eigenlijk niets. Of het zou de vaststelling zijn dat er interessante parallellen zijn tussen de angstdromen van links en rechts...

#101791

OutlawMike

 

'dat de vruchtbaarheidscijfers, of de cijfers voor bevolkingsaangroei, onder moslism al enkele decennia serieus aan het zakken zijn'

Maakt niks uit zolang dezelfde cijfers voor niet-moslims nog veel sterker aan het zakken zijn.

Intellectuele oneerlijkheid. Had beter van u verwacht Koen.

#101792

Benny Marcelo

 

Het geboortecijfer zakt en toch komen er langzaam meer moslims in Europa, in België alleen al zijn er thans over de 600.000. Het gevaar voor een eurabië komt niet alleen door de nataliteit, ook de blijvende toestroom vormt een gevaar. Overal ter wereld waar de moslims een numeriek belangrijke groep vormt zijn er problemen. Dat is in Europa niet anders.

#101797

Leo Norekens

 

Koen, ik weet dat je graag wijst op de inderdaad interessante correlatie tussen (stijgende) welvaart en (dalende) nataliteit, blijkbaar een historische constante waar ook de mohammedaanse immigranten niet aan ontsnappen. Maar die vaststelling is -om de hierboven genoemde redenen- onvoldoende om het toekomstperspectief genaamd Eurabië af te wijzen als onrealistisch. Niet dat je dat hier uitdrukkelijk doet, je trekt, zoals je zegt, gewoon een parallel met de linkse angstdromen (die *ik* grotendeels onrealistisch vind. Ja..., breek me de bek niet los over de "opwarming" http://tinyurl.com/2b7whl9 )

Maar die parallel was nu net mijn punt tegen de bespottelijke theorie van Heldenbergh, die "rechts stemmen" koppelt aan "bang worden" als gevolg van overgroeide amygdalae (dat is de meervoudsvorm, Johan).
Ik vroeg me af hoe hij de talloze angsten van links dan verklaarde.

#101798

Koen Robeys

 

Mike: altijd oppassen met het beschuldigen van mensen van intellectuele oneerlijkheid: je weet waar je begint, maar niet waar je eindigt.

Om te beginnen mag ik echt wel iets opmerken over bepaalde onderwerpen zonder dat ik *moet*, op straffe van "intellectuele oneerlijkheid", kijken naar heel andere onderwerpen. Straks lijkt het nog dat ik dat niet mocht zeggen, van die dalende cijfers...

Ten tweede is het niet zo dat de cijfers voor niet-Moslims nog veel sneller zakken. Het is op dit moment zelfs niet duidelijk *dat* ze nog zakken, ze zouden kunnen stabiliseren, en er zijn zelfs (voor zover ik weet nog maar anecdotische) aanwijzingen dat ze alweer stijgen. Het is gewooon zo dat het voor cijfers die rond het nulpunt schommelen wat moeilijk is om het preciese teken te identificeren.

Ten derde lijkt het me nog veel meer "intellectueel oneerlijk" om de hele tijd te lopen loeien over "Eurabië" en "Moslims" als er één, hoogstens twee posts nodig zijn om in te zien dat er hoogstens een probleem met de *eigen* groeicijfers is. Laat staan dat er wèl geëxtrapoleerd wordt als het om de eigen cijfers van de laatste decennia gaat, maar niet als het om de moslimcijfers van de laatste decennia gaat. Laat staan als er nooit eens gevraagd wordt hoe het met de relatieve aantrekkingskracht van beide systemen zit. Laat staan als er altijd beroep moet gedaan worden op incidenten en anecdotes om te tonen dat er nog altijd idioten rondlopen, en nooit gekeken wordt naar de massale voorbeelden van "acculturatie" die je terugvindt.

Ik loop me altijd te verbazen over hoe de twee partijen met ongelofelijke scherpte elkaars "vage angsten" weten te ontmaskeren waar die andere partij alleen maar "verifiëerbare realiteiten" ziet, en ongelofelijk boos wordt als die andere partij precies hetzelfde doet met de *eigen* "verifiëerbare realiteiten". Je zou verbaasd zijn te zien hoe vaak ik op mijn eigen site alleen maar gezegd heb dat *beide* partijen (overigens is dat ook zo in het debat dat momenteel in de economie wordt gevoerd) er goed aan zouden doen te erkennen dat ze het in feite niet weten. url's?

#101799

Benny Marcelo

 

Als ik met de auto rijd en er is links van mij een straat, dan kan het zijn dat ik ondanks de voorrang die ik heb toch op de rem duw. Is dat uit angst om te botsen of is dat uit voorzorg? Of ik zou botsen als ik niet rem is lang niet zeker; de statistieken zullen vast aangeven dat de meeste bestuurders braaf voorrang van rechts geven.
Tegen Eurabië zijn, is dat uit angst of uit voorzorg? Wie wil er nu terug naar de middeleeuwen? Met de import van de moslims importeren we gewoon achterstand. Er bestaan trouwens statistieken en studies over; onlangs is er nog een vrijgegeven in Nederland alwaar de hele pol. cor. wereld stijgerde als een wild paard.
Als er geen eurabië komt, zal dat vooral de verdienste zijn van hen die het gevaar onderkennen en bestrijden, niet van degenen die het relativeren.

#101800

Koen Robeys

 

Benny: Ik ben evenveel "voor Eurabië" als jij "voor het onbewoonbaar worden van de planeet door klimaatopwarming bent". Zoals je ziet aan je eigen reactie nu betekent het feit dat je de opwarming betwijfelt NIET hetzelfde als het feit dat je er voor zou zijn.

En er zijn nog maar "onlangs statistieken vrijgegeven" waaruit blijkt dat de opwarming (etc etc) enzovoort. Misschien stond er wel in dat Nederland de warmste zomer van de geschiedenis heeft meegemaakt. Wedden dat jij geen twee seconden zou nodig hebben om te weten dat daarmee niet bewezen is dat de planeet opwarmt? Wedden dat je zou beginnen over statistieken over heel de planeet, en niet een zorgvuldig geselecteerd deel ervan, waar de cijfers doen wat ze volgens de opwarmers moeten doen? Zonder dat je daarom voor het onbewoonbaar worden van de planeet bent?

Overigens, mocht blijken dat er geen opwarming komt - zou dat dan komen dank zij hen die het bestrijden, of zouden de relativisten gewoon gelijk gekregen hebben? En "tegen de klimaatopwarming zijn; is dat uit angst of uit voorzorg"?

#101804

Benny Marcelo

 

Klein verschilleke Koen, dat de aarde opwarmt onkent zo goed als niemand. Dat de opwarming komt door de mens, geheel of gedeeltelijk, is helemaal niet bewezen en de twijfel wordt gelukkig hoe langer hoe groter.
Dat het gevaar voor een eurabië van ergens anders dan van de moslims komt, of minstens van een deel ervan, is onmogelijk; er zou dan geen sprake zijn van "eurabië"' maar van boedhopa, eurochrisma, hindoropa... noem maar op.
Het is en blijft dus eurabië, het gevaar is wel degelijk te duiden gelet op de agressie en onverdraagzaamheid die er van hun godsdienst uitgaat. Er is eeuwen gestreden tegen de onverdraagzaamheid van de christelijke godsdiensten(n.b. ook de protestantse Eric). Gaan we nu ééntje aanvaarden of negotiëren die nog niet verder ontwikkeld is dan de middeleeuwen? Ook al waren ze in de middeleeuwen een flink eind vooruit op onze beschaving!

#101812

Koen Robeys

 

Maar heel het Eurabië verhaal vertoont nu eenmaal veel kenmerken die andere typiqsche angsten, zoals klimaatopwarming, ook vertonen, zoals mensen enkele lokale problemen aanduiden en daaruit proberen af te leiden dat de lokale toestand kenmerkend is voor het systeem. En in beide gevallen heb je redenen om dat te betwijfelen. En in beide gevallen heb je mensen die met mondopenvallende verbazing zitten te kijken als je die redenen opgeeft. In beide kampen, namelijk, zitten mensen die niet *willen* twijfelen.

En meer niet.

#101813

Leo Norekens

 

Ik kan je een heel eind volgen, Koen R., maar zelf zou ik niets liever *willen* dan twijfelen.
Bij de eerste gelegenheid laat ik mijn amygdala eens nakijken.

#101818

Benny Marcelo

 

@Koen: Twijfel jij er dan aan dat de moslims hier de sharia willen invoeren?

#101821

Jonas

 

@Koen

Ik verwijs naar onze eerdere discussie in http://lvb.net/item/7782.

Ik ben op statbel gaan kijken, maar sinds de thread op lvb zijn er geen nieuwe gegevens ivm voornamen meer gepubliceerd. Ik vind ook nergens nog exacte aantallen van geboortes per voornaam. Toeval ?

Zoals ik al vreesde in http://lvb.net/item/7782#87441, is het enige bruikbare dat overblijft uit de berekeningen de "Mohamed-factor". Mohamed is uiteraard de meest gebruikte naam bij moslims, maar slechts 2-3% van de islamitische jongens wordt zo genoemd (verifieerbaar op statbel). Daaruit heb ik toen afgeleid dat er per Mohamed, 30 tot 50 andere moslims geboren worden. Nogal grote spreiding uiteraard, maar factor 40 leverde een degelijke heuristiek.

We moeten dus enkel de evolutie van de naam Mohamed volgen om een goede indicatie van het % moslims bij de pas geborenen te verkrijgen. Spijtig genoeg is zelfs die informatie intussen niet meer te vinden; het enige wat we nu weten, is dat de naam Mohamed elk jaar wat dichter naar de eerste plaats schuift. Als we het exacte aantal kennen, dit vermenigvuldigen met 40, en delen door het totale aantal geboortes, kunnen we mooi de relatieve stijging van de islamitische geboortes volgen.

Recent las ik over een studie van socioloog Jan Hertogen (zie ook http://www.lesoir.be/actual...) waarin beweerd werd dat België het grootste percentage moslims heeft van gans Europa (en dit zonder koloniaal verleden in islamitische landen !), nl. 6%. In Brussel zou dit volgens deze studie 22% zijn. Als je weet dat Brussel een sterk verouderde bevolking heeft, en dat die ouderen haast exclusief niet-moslim zijn, weet je ook dat de jongere bevolking van Brussel reeds grotendeels geïslamiseerd is. Via de voornamen methode wisten we al dat in 2007 53,6% van de geboortes in Brussel islamitisch waren, en dat dit jaarlijks met 1 tot 2 % steeg; we mogen ervan uit gaan dat dit intussen meer dan 60% is (door de recente regularisaties vermoed ik dat dit meer is).

Als 22% van de Brusselaars zorgen voor 60% van de geboorten, mag je veronderstellen dat 6% van de Belgen zorgen voor 15-18% van de geboorten. Toegegeven een makkelijke sprong, maar ik zal er niet ver naast zitten. Niet te vergeten : het absolute aantal geboortes in België zit sinds een paar jaar terug in de lift, voornamelijk in Brussel, met het grootste % moslims...

Los van de cijfers, is de sterke islamitische bevolkingsgroei ook reeds lang in de praktijk merkbaar :
- de bevolking van Brussel stagneerde al jaren, maar sinds kort is er een sterke groei in het aantal geboorten. Dit uit zich in tekort aan scholen, crèches etc, waarvoor de Vlaamse overheid dan bvb. extra geld moet vrijmaken, wat in het nieuws komt. Dit fenomeen is ook merkbaar in andere grote steden, die bovendien reeds jaren kampen met een stadsvlucht van autochtonen en waar je dus een omgekeerde beweging zou verwachten.
- ik heb veel persoonlijke contacten in ziekenhuizen, en zowat overal (ook in kleinere steden) is er op de materniteiten een aanzienlijk % islamitische geboorten, en nogal wat ziekenhuispersoneel heeft het daar niet zo op begrepen. Ze durven hier uiteraard niet publiek over klagen, maar achter gesloten deuren hoor je wat !

Conclusie : het kan wel zijn dat het geboortecijfer bij moslims daalt, maar dit staat los van de discussie over eurabië. Die gaat over het totale aantal geboorten, het spectaculair stijgende % moslims daarin, en bijkomend de immigratie, dus een duidelijk waarneembare, zeer snelle islamisering. Je mag niet vergeten dat we hier slechts spreken over een tijdsspanne van 40 jaar, zonder dat dit politiek gestuurd is geweest vanuit de islamitische landen.

Zelfs al valt het geboortecijfer bij moslims terug tot dat van de autochtonen (wat ik sterk betwijfel), dan nog :
- zal Brussel binnen 20-30 jaar met zekerheid een meerderheid moslims tellen.
- en zal België binnen 20-30 jaar met zekerheid 15-20 % moslims tellen.

Aangezien het meer waarschijnlijk is dat het geboortecijfer bij moslims nog jaren, zelfs decennia , veel hoger zal blijven dan dat van niet-moslims, zal dit % dus nog hoger uitvallen.

Je kan daar voor of tegen zijn, of misschien kan het je niets schelen, maar dit is een zeer ingrijpende maatschappelijke evolutie, die je absoluut niet kan relativeren door te stellen dat het geboortecijfer bij moslims ook daalt. Zo ga je volledig voorbij aan de essentie van de zaak, het is een stroman.

#101836

Benny Marcelo

 

@ Jonas: zeer verhelderende inbreng! Mijn persoonlijke ervaring met moslims is op de werkvloer ook niet zo positief. Dat begint met de arbeidsattitude tot en met het feit dat er waren die de vrouwen gewoon de stuipen op het lijf joegen.
Over hun machogedrag bestaat natuurlijk geen statistiek maar dat het meer dan ergerlijk is voor de collegea staat als een paal boven water.
Bij ons op het bedrijf doen, ze nochthans ook aardig wat moeite om pol.cor. te zijn maar om één of andere verboden te noemen reden lukt het niet. Dat noemt ervaring en giet dat maar eens in een statistiek!

#101837

Benny Marcelo

 

"dat zijn allemaal mannen van boven de 40. (...)"
Onlangs kwam de spa tot de vaststelling dat de gemiddelde leeftijd van hun leden 45 is!!!

#101838

Leo Norekens

 

Koen R., ik kom nog eens terug op jouw #101812 en mijn #101813.

In het "kamp" van de Eurabië-foben, zelfs bij de trouwste partijsoldaten van het VB, heb ik nog nooit iemand de hoop horen uitspreken dat het nog veel erger wordt, zodat ze *ons* uiteindelijk toch gelijk zullen moeten geven. Toegegeven, dat zou wel héél straf zijn.

Mmmmm...maar in het kamp van de klimaatalarmisten klonk het in een e-mail van Phil Jones (hoogste pief van de Climate Research Unit van de East Anglia Universiteit en een van de belangrijkste pionnen op het klimaatschaakbord): "As you know, I'm not political. If anything, I would like to see the climate change happen, so the science could be proved right, regardless of the consequences. This isn't being political, it is being selfish."
Moeten we nu bang zijn voor die klimaatverandering of voor dat soort wetenschappers?

#101841

Koen Robeys

 

Benny: *Natuurlijk* twijfel ik daar niet aan. Maar ik betwijfel wel dat ze zelfs maar in de buurt zullen komen. Daar zijn, *behalve* de evolutie van de geboortecijfers, ook nog andere redenen voor, zoals de neiging dat de "superieure" cultuur altijd de "inferieure" cultuur opslorpt.

Jonas: zoals altijd weer gebeurt heb je het over "de immigratie" en "de islamisering", en dat zijn allemaal dingen waarmee je kijkt naar de gevolgen van de geboortecijfers van tien tot twintig jaar geleden. Nu zou je naar de geboortecijfers van *vandaag* kunnen kijken (zoals je ooit naar de verdeling van de voornamen in Brussel keek), en je zou even goed kunnen zien als ik jouw verdeling kon zien: de geboortecijfers van Moslims, en de vruchtbaarheidscijfers van Moslims, zowel in Europa als in de thuislanden dalen snel naar "vervangingsniveau". (Je vindt een hoop bronvermeldingen op mijn eigen site; ik probeer nu maar niet "teveel reclame" te maken.) Dat suggereert dat in de toekomst de druk aanzienlijk zal afnemen.

Ik nodig je uit een blik te werpen op de *huidige* bevolkingspyramide van Marokko, en je in te beelden dat een (zelfs klein) deel van de jongere schijven emigreert: hoe lang verwacht je dat een land met het plaatje dat dààr uit voortvloeit nog veel emigratie kan volhouden?

Dat neemt niets weg van wat jij ooit aan het debat hebt bijgebracht, maar weet je... Het enige dat ik voorstel is dat de mensen nu eens zouden *durven* kijken naar de dingen die ik meegeef, zoals ik *durfde* kijken naar de dingen die jij meegaf. Je staat ervan versteld wat voor reacties je krijgt, tot en met van doorgaans luciede geesten, als je alleen maar zegt wat je leest in de teksten van zeer uiteenlopende demografen.

Wat me bij het punt van Leo brengt. Ik denk dat je er van zou versteld staan hoeveel mensen werkelijk hopen "dat het nog veel erger wordt" om uiteindelijk hun gelijk te halen. Dat is zo in de klimaatdebatten (ooit al eens serieus overwogen dat "ze" misschien wel gelijk hebben?), dat is zo in de economische crisis ("aaahhhh, misschien komt de economie er wel weer bovenop en wij hebben zo hard gegild dat Obama de economie naar de knoppen zou helpen dat het allerlaatste dat we willen is dat de economie er weer bovenop komt") en ik denk dat het ook zo is met Eurabië. "Héél straf", zoals je zegt, maar als ik zie hoe mensen, doorgaans luciede geesten, beginnen te gillen, te loeien, te schelden en regelrecht te verdraaien, als je alleen maar aanhaalt wat diverse demografen publiceren... Héél straf, dat kan ik je verzekeren.

#101842

traveller

 

@ Benny & Koen

http://www.polemia.com/arti...

http://www.bivouac-id.com/b...

Ik zou er werkelijk niet te gerust in zijn

#101846

Koen Robeys

 

Traveller: En hoeveel links over klimaatopwarming, gevolgd door "ik zou er werkelijk niet te gerust in zijn" wil je nu graag krijgen?

#101848

traveller

 

@ Koen Robeys

Het tellen van immigranten en hun kinderen is heel wat simpeler en directer dan de klimaatstudies.

#101849

Koen Robeys

 

Maar als je vervolgens de immigranten en hun kinderen ook *werkelijk* telt, en vaststelt dat hun vruchtbaarheid peilsnel crasht naar net boven, of zelfs al voorbij, het vervangingsniveau, dan is het eerste, werkelijk het allereerste, dat je te horen krijgt dat de cijfers onbetrouwbaar zijn...

Je weet wel, een beetje zoals ook de fossielen vervalst zijn.

#101850

Benny Marcelo

 

@Koen: het enige dat moslims van de "superieure beschaving" aannemen is de luxe. luxeauto"s, airco's, computerspelletjes, sociale zekerheid, gsm... ze kennen het allemaal. Van mentaliteit echter staan ze nog een paar honderd jaar achter. Als tegengewicht voor jou staving met geboortecijfers zou ik eens willen verwijzen naar de gevangenispopulatie: http://forum.politics.be/ar...
Heb ik nu bewezen dat eurabië er gaat komen? Helemaal niet, net zomin als jouw dalende geboortecijfers bewijzen dat eurabië geen reëel gevaar is.

#101851

traveller

 

@ Koen Robeys

Toon die "crash-cijfers" eens.

#101853

traveller

 

@ Koen Robeys

Ik veronderstel dat je naar Marokko kijkt?
1900: 5 miljoen inwoners
Vandaag: 31 miljoen inwoners
1960: 7 kinderen per vrouw
Vandaag: 2,4 kinderen per vrouw, wat helemaal geen crash is in de bevolkingscijfers. Er zijn nu namelijk 15 miljoen vrouwen die 2,4 kinderen baren.
Verder is er geen rekening gehouden met de emigratie die zeker meer dan 10 miljoen moet bedragen.

Wat betreft België kun je dit eens bekijken, met de stilzwijgende cijfers in de tabellen van Brussel betreffende intern migratiesaldo en extern migratiesaldo.
Brussel wordt allochtoon met een uitgesproken meerderheid.

http://www.christinevanbroe...

#101855

Koen Robeys

 

Benny: ik beweer toch nergens dat ik iets bewezen heb? Ik zeg alleen dat eurabië een typisch angspook is waar je net zoals bij zoveel andere angstspoken wel eens mag aan twijfelen.

Traveller: ik zie dat ik niets meer hoef te tonen, vermits je zelf je huiswerk hebt gemaakt: op twee generaties tijd is in Marokko de vruchtbaarheid gecrashed van hollende bevolkingsexplosie naar "net boven vervangingsniveau". Ziezo. Probeer het gerust ook eens met andere Moslimlanden...

#101858

Benny Marcelo

 

Of eurabië er komt Koen, dat weet ik ook niet. De intentie bestaat wel. Mocht je daar aan twijfelen, dan leef je wel op een andere planeet; het wordt geeneens onder stoelen of banken gestoken en die voorstanders van een eurabië hebben al bewezen dat ze bereid daar zeer ver in te gaan.

#101860

traveller

 

@ Koen Robeys

Bekijk het hier dan eens voor de Arabische landen en voor de terroristische probleemlanden waarvan ze al sinds een tijd beginnen binnen te komen in Brussel..
Opgepast voor de familiehereniging van Marokkanen en Turken en voor de "nieuwe" immigratie van de probleemlanden.

http://worldfocus.org/blog/...

Mijn "Brussel-link" van hier boven zal nog verslechten.

#101861

BartVanhauwaert

 

NRC wetenschap had dit weekend over relatievorming en gezinsontwikkeling van immigranten in Nederland een artikel op basis van onderzoek van Helga de Valk en Doreen Huschek, sociologes bij het NIDI (http://www.nidi.nl).

De tendens was toch duidelijk dat immigranten uit de tweede generatie hun levensloop en gezinsontwikkeling conformeren naar autochtone Nederlandse normen. Dat wil zeggen dat ze over het algemeen langer samenwoonden zonder te trouwen, slechts in een kleine minderheid van de huwelijken de partner 'importeerden' en op latere leeftijd trouwden en minder kinderen kregen dan hun ouders en of wat gebruikelijk is in het land van herkomst. Daarbij moet wel vermeld worden dat ze wel nog steeds meer kinderen krijgen dan hun de gemiddelde Nederlander.

Over migranten uit de derde generatie rept het artikel niet, misschien dat die nog te jong/te weinig talrijk zijn om een representatieve statistiek te trekken. Wel wordt een opinierende citaat van de Valk genoteerd dat "Het is nog niet exact hetzelfde als het Nederlandse gemiddelde, maar dat kun je binnen een generatie ook niet verwachten"

Los van het artikel wil ik wel zeggen dat de Nederlandse wetgever heel wat strenger is rond huwelijksmigratie dan de Belgische en dat het hier in Rotterdam een gekende route is voor migranten die een partner 'willen halen' waar het niet geheel duidelijk is of er echt wel liefde in het spel is om enkele maanden in Luik(!) te gaan wonen om dan als -voor de Belgische wet getrouwde paar- de Nederlandse immigratiedienst te verplichten dit huwelijk te erkennen. Kortom het kan goed zijn dat die uitgesproken ver-Nederlandsing- van de demografische ontwikkeling van immigranten in Belgie heel wat minder uitgesproken is.

#101864

LVB

 

@Bart: Over het importeren van huwelijkspartners, dat schijnt in Vlaanderen in stijgende lijn te gaan, volgens http://www.standaard.be/Art...

"Acht op de tien Turkse vrouwen in Vlaanderen die tussen hun zevende en hun zeventiende naar België zijn gekomen, hebben hun huwelijkspartner in Turkije gezocht."

"Eenzelfde trend is merkbaar bij de Marokkaanse gemeenschap (...) In 2004 was ongeveer de helft van de Marokkanen gehuwd met een Marokkaanse migrant. Maar huwelijksmigratie neemt binnen de Marokkaanse gemeenschap sterk toe. Van de huwelijken afgesloten vóór 1979 had 41,4 procent zijn of haar partner in Marokko gezocht. Van de huwelijken afgesloten tussen 1980 en 1989 ging het om 48,4 procent, tussen 1990 en 1999 om 60,3 procent. Tussen 2000 en 2003 ging al 65,4 procent van de Marokkaanse jongeren zijn of haar partner in het moederland halen."

#101866

BartVanhauwaert

 

@Luc : dat lijkt me een logisch gevolg van het fenomeen waarbij Turkse en Marokkaanse nederlanders 'even' naar Belgie verhuizen om van daaruit hun importbruid te laten overkomen. Aangezien de verstrenging in het Nederlandse beleid relatief recent is zouden we inderdaad een stijging in de Belgische cijfers over de jongste jaren moeten verwachten. Wat me enigszins verbaast is dat het fenomeen ook in Vlaanderen zou werken. Langs de ene kant is het logisch dat een Marokkaanse/Turkse Nederlander naar een Nederlandstalig gebied trekt maar langs de andere kant is het ook hier geweten dat in Franstalige Belgie de regels niet alleen los zijn, maar ook los geinterpreteerd worden.

Als daarentegen de cijfers uit jou artikel wel degelijk gaat over de 'echte' Vlaaams/Turkse gemeenschap dan is dat erg zorgwekkend nieuws voor het Vlaams integratiebeleid. In Nederland gaat het respectievelijk om 9% voor de Marokkanen en 16% van de Turken.

#101869

jvn1k

 

wat ook gebeurt: ze laten een bruid overkomen, trouwen ermee, maar leven samen met een andere vrouw. de families maken daar geen enkel bezwaar tegen, familie-eer is hier niet van toepassing, want de bruidfamilie heeft aldus een ticket naar België verworven, en de "bruidegom" verdient er een goede cent aan.

#101873

Koen Robeys

 

Traveller: Ik *ben* het "daar dan eens gaan bekijken", en ik verneem, na de vaststelling dat er een hoge stijging was in de *vorige* periode:

"But since the 1980’s, age at marriage has been increasing by about 5 years on average, and fertility has been declining fast. On average, women today have about 3 children, while a generation ago their mothers had 6 or more."

Een beetje later gevolgd door de mededeling dat de *Maghreblanden* al bij een vruchtbaarheid zitten van 2.2. Zo goed als op het vervangingsniveau. Dus met onder andere Marokko, waarvan je zelf had opgezocht dat het 50 jaar (twee generaties) geleden nog 7 was.

Ik heb overigens even opgezocht dat België, in de negentiende eeuw, ongeveer 40 jaar nodig had om van en kleine 5 te dalen naar een ruime 3. Marokko had er ruwweg 10 jaar voor nodig.

Ken je iemand die van een "crash" durfde spreken, ondanks de mondopenvallende verbazing bij de alarmisten, als je zelfs maar durfde twijfelen aan de opwarmi- oeps, ik bedoel, Eurabië?

Je bent een prachtig voorbeeld van mijn punt. Eurabië is een realiteit! het volstaat dat je één plaats kent waar de temperaturen rcordhoo- oeps, nu verschrijf ik me alweer! het volstaat dat je een plaats kent waar veel migranten leven, en alles is bewezen! Als ik er op wijs dat de vruchtbaarheidscijfers crashen (jawel, Traveller, *crashen*), sinds decennia, dan krijg je die mondopenvallende verbazing. "Toon die cijfers eens"? Gevolgd door de ontdekking dat ze zomaar voor je neus staan. En echt niet sinds vandaag of gisteren.

Andere landen? Oei, zelfde plaatje. Wacht, snel een url naar een artikel waarin staat dat de landen van het Midden Oosten "nog maar" naar 3 gedaald zijn, met wat geluk vindt niemand het zinnetje dat de Maghreb landen - dat zijn die landen waar die enorme migratievloed vandaan moet komen, remember? - nu al nauwelijks op vervangingsniveau zitten.

En wat is de conclusie? De klimaatopwa- maar dat is toch niet te geloven? Ik *blijf* me maar verspreken! Eurabië is toch juist. Het zou juist geweest zijn als de vruchtbaarheid er steeg, en het zou juist geweest zijn als de vruchtbaarheid er stabiliseerde, en nu het crasht als een baksteen, nu is het ook nog altijd juist.

Maar dat de *klimaatopwarming* een onderwerp is dat kritisch moet bekeken worden, dat hebben ze allemaal door...

#101874

Koen Robeys

 

Luc & Bart: Aannemend dat een anekdote iets betekent: Ik ken persoonlijk een hoofddoekdragende Moslima. Het is een goede en harde werker, ik heb er best wel respect voor. Ze is 28 of 29 en ongehuwd en ze vindt al die Marokkaanse mannen maar... maar...

Wel, ze heeft er dezelfde indruk over - zonder te veralgemenen, natuurlijk - als jij en ik en ongeveer iedereen.

En dus heeft ze met haar eigen inkomen en haar hoofddoek besloten dat ze waarschijnlijk wel geen man zal vinden, en nu is ze tegen de 30 en kinderloos. En ze zegt dat al die familieleden, zowel hier als in Marokko maar aandringen dat ze dringend moet trouwen, en ze kunnen vierkant de boom in.

Aangenomen dat er evenveel mannetjes als vrouwtjes geboren worden is dat alvast één Marokkaan die zijn bruid in Marokko zal moeten zoeken. En GVD, ze heeft ook nog een zus en... same story.

Tja, die pijlsnelle daling naar de vruchtbaarheid van de autochtonen moet *ergens* vandaan komen, natuurlijk. Blijkbaar nemen die Moslims toch wel een aantal cruciale gewoontes, zoals geboortedaling, over van het Westen.

Ik weet heus wel dat een anekdote geen statistiek is, hoor. Ik pleit er op mijn eigen site al enkele jaren voor dat de Eurabiërs dat nu ook eens zouden willen weten. Ze lijken anders zo pijnlijk erg op die klimaatalarmisten. Tja, de post over "de opvallende parallellen tussen dom links en dom rechts" is ook alweer vier jaar oud...

#101875

traveller

 

@ Koen Robeys

Ik ga er niet te veel woorden meer aan verspillen.
Brussel wordt meer dan 50% allochtoon waarvan de meerderheid moslim, en Vlaanderen wordt gemakkelijk 20 % allochtoon door de doorsijpeling van Brussel gezien de te verwachten problemen daar.
Noem dat dus zoals je wilt.
Zwitserland en Oostenrijk verzetten zich al, normaal, gezien de onveiligheid al in Genève en Zürich, maar Frankrijk is een hopeloze zeef.
Die Maghreb "crash" zullen we nog wel verder meemaken. Ze zijn nog niet gestopt, ook niet met de gezinshereniging.
De moslim gemeenschap vergelijken met de onze is te gek voor woorden. Je moogt gerust zijn Koen, je zult de "positieve" effecten nog zien van die fameuze "crash".

#101877

Koen Robeys

 

Tuurlijk, Traveller, de klimaatopwarmers verspillen er ook geen woorden meer aan, hoor. "Je mag gerust zijn, Traveller, je zal de "positieve" effecten van de stijgende temperaturen nog zien!" En de temperaturen zullen naar 50 graden gaan! Of nee, dat was het percentage Moslims, ergens, en na 23.00 uur. Maar ze zullen omhoog gaan! Gewoon omdat ik het voldoende vaak herhaal!

En als ik verneem dat de cijfers heel anders zijn, hetgeen me zo verbaast dat ik eerst uitdagend voorbeelden vraag en ze vervolgens beteuterd zelf kan vinden, dan verspil ik er geen woorden meer aan en ik herhaal het allemaal nog eens opnieuw.

Zeg, Traveller, en die klimaatopwarmers, dat zijn wel *ongelofelijk* botte geesten, nietwaar, zoals die mannen kunnen weigeren verder dan hun neus te kijken?

Iets dergelijks...

#101878

traveller

 

@ Koen Robeys

Ik heb niet veel goesting om met jouw toontje verder te doen.
Er is dus geen probleem met de moslims zolang ze euro blijven drukken om de hotels te betalen zoals er geen probleem is met de banken zo lang ze dollars en euro blijven drukken.

Jij jouw zin.

#101880

Jonas

 

@Koen Robeys

Het staat als een paal boven water dat het geboortecijfer bij moslims daalt, zoals het overal daalt, en je zal mij dat ook nooit horen ontkennen.

Nu : zelfs al zou het geboortecijfer nog sneller dalen, en bvb. al binnen enkele jaren dat van de autochtone bevolking bereiken (wat erg onwaarschijnlijk is), dan nog zal Brussel met zekerheid islamitisch zijn, en zal België minstens 15 moslims tellen binnen 20-30 jaar.

Het zal misschien 50% zijn in Brussel en 15% in België, of 65% in Brussel en 30% in België. Je kan daarover discussiëren, maar je kan onmogelijk voorbij gaan aan het feit dat dit een feitelijke bevolkingsexplosie (met bijhorende maatschappelijke aardverschuiving) is van moslims in België, hoe je dat ook draait of keert.

Mijn kritiek op u is dat je deze evolutie lijkt te willen minimaliseren. Jij WEET ook wel dat Europa in sneltempo islamiseert : op amper 40 jaar tijd van 0 naar 6%, en 15% bij de geboorten : onwaarschijnlijk snel. Zal het proces afvlakken rond de 15% moslims ? 30% ? Nog meer ? Zullen de moslims integreren en zal Europa er wel bij varen ? Of juist niet ?

Jij bent optimistisch, en je verwacht dat, hoe de islamisering ook evolueert, dat de nieuwe Europeanen onze democratie zullen omarmen, dat de rechtstaat het zal winnen van de primitieve tendenzen in de landen van herkomst. Ik hoop het met u, maar het blijft een gok. Een heel onvoorzichtige...

#101886

Koen Robeys

 

Jonas: Wat je zou moeten doen is één en ander ook berekenen. Bijvoorbeeld, in een vorige post van je schreef je iets als "binnen 25 jaar zijn ze verdrievoudigd". In dat geval is het een eenvoudige berekening met "samengestelde interest" om te weten dat ze moeten groeien met 4.5% per jaar.

Een jaarlijkse volgehouden bevolkingsaangroei van 4.5% per jaar, zeker in een welvarend Westers land, en dat 25 jaar lang, is erg veel. Waar moet die groei vandaan komen? Iemand die niet weet hoe de groei gecrashed is, orakelt er lustig op los en klaagt over het toontje wanneer je hem de simpelste feiten ("als een paal boven water"; maar als je wist wie je dat allemaal hoort ontkennen...) probeert bij te leren.

Maar als de bevolkingsaangroei in Marokko nu al gedaald is naar 1.5% per jaar, en als de vruchtbaarheid er nog maar nauwelijks bij het vervangingsniveau zit, en als de vruchtbaarheid van immigranten in Europa ook snel daalt naar vervangingsniveau: waar komen dan die 4.5% groei *per jaar* vandaan?

War moeten ze binnen tien jaar vandaan komen?

Waar moeten ze binnen twintig jaar vandaan komen?

Ik weet niet of je het al eens gedaan hebt, naar de bevolkingspyramide van Marokko kijken. Wist je dat de grootste bevolkingsgroep nu al de twintigjarigen is? Verdwenen, de steeds bredere basissen!

Dus je "kritiek" is dat ik alles minimaliseer, maar dat is niet eens zo. Ik doe net als de klimaatsceptici, en ik vraag waar het allemaal vandaan moet komen als je eens rustig naar de evolutie van de cijfers kijkt. Soms krijg ik het gevoel dat dat soort vragen alleen mag als het gaat over klimaatopwarming, vind je ook niet?

In feite maken ze precies dezelfde demografische evolutie door als wij, maar dan drie generaties later (en zo op 't eerste zicht veel sneller). Daarnaast is het inderdaad zo dat we helemaal niet weten wat het effect van acculturatie zal zijn. Maar hoe harder we opmerken dat we het niet weten ("ik hoop het met u"), hoe harder we mijn originele punt hebben gemaakt. Eurabië is een spookbeeld zoals klimaatopwarming, en het is helemaal niet duidelijk hoe het zal evolueren.

De Eurabiërs voelen zich altijd heel kritische en rationele geesten zolang het onderwerp gaat over de spookbeelden van de anderen. Als het gaat over de spookbeelden van henzelf, dan ontkennen ze nog de dingen die "als een paal boven water staan". Of ze komen eerst op hoge toon uitdagen dat je de cijfers moet laten zien, en als ze dan beteuterd ontdekken dat die feiten hen al twintig jaar lang om de oren slaan zonder dat ze dat ooit hebben gemerkt...

Het zal wel de schuld van de klimaatopwarming zijn.

#101893

Cogito

 

Ondertussen hebben we in Engeland het eerste privé-rusthuis waar de inheemse oudjes geen hesp meer mogen eten omdat de uitbater een moslim is.

#101895

OutlawMike

 

Link, Cogito?

#101896

OutlawMike

 

Heb hem al: http://www.dailymail.co.uk/...

Niks aan 't handje volgens Koen, ook al is dit een profetisch toekomstscenario, gezien de te verwachten enorme toename van autochtone bejaarden.

#101897

Koen Robeys

 

En hop! Mijn punt is weeral gemaakt! Hé, jongens - ik weet *zeker* dat ik een url kan vinden waarop staat dat er weer ergens recordtemperaturen zijn genoteerd! Maar: "niks aan 't handje volgens Mike, ook al is dit een profetisch toekomstscenario..." (etc etc... "enorme stijging van de zeespiegel"... etc etc...).

Hoeveel duizendsten van een seconde hebben ze nodig om te beseffen dat een anecdote geen statistiek is, als het over doemscenario's gaat als klimaatopwarming? Twee? Drie en een halve?

En hoe komt het dan dat ze altijd weer trappen in *precies* dezelfde val als al die "linkiwinkies", zodra het gaat om hun *eigen* anecdotes?

Wel, dat komt door wat van bij het begin mijn punt was. Het zijn allebei spookbeelden die vaak gebaseerd zijn op zeer vage anecdotes, en de enige vraag is welke van de twee je wil geloven. En die mondopenvallende verbazing, aan beide kanten, wanneer je hun scenario *niet* wil geloven. "Niets aan de hand volgens Mike" - en het waren nog wel zulke mooie recordtemperaturen...

#101900

Cogito

 

Als Outlaw het niet zegt zal ik het maar zeggen zeker?
Koen Robeys is een lul.
Alsof *alles* (let op de sterretjes!) inbeelding zou zijn.

#101902

Koen Robeys

 

Hmmmm... Nu is mijn punt pas *echt* gemaakt...

En weet je Cogito, die dingen die de klimaatalarmisten zeggen, hé, dat zal wel niet *allemaal* (let op de sterretjes!) inbeelding zijn?

#101903

Cogito

 

Enkel in je inbeelding Koen, voor niemand anders. Het is niet omdat een bepaalde redenering opgaat, dat een gelijkaardige redenering met andere feiten *dus* ook opgaat of vice versa.
Sofisme.

#101904

OutlawMike

 

Koen, jij lijdt aan cognitieve dissonantie, en geen geval van dertien in een dozijn. Ik weet niet waar je leeft of wat je doet, maar ik sta met mijn twee benen op de grond. Niet alleen "zwem ik dagelijks in de information pool" (inclusief linkse sites), en lees ik veel (in de zeer late uren), maar ik kom door mijn beroepsbezigheden veel 'onder de gewone mensen', zoals dat in de volksmond heet. Van jou heb ik daarentegen de indruk dat je hoofdzakelijk in een selecte kring linkse academici vertoeft.

Ik neem aan dat als ik je vertel over een lerares in Sint-Pieters-Leeuw met een klasje van 19 waarvan er nog drie (3) autochtoon zijn, en die me vorige week toevertrouwde dat haar hoofdzakelijk Turkse en Marokkaanse leerlingen de woensdagnamiddag en de zondag naar de koranschool gaan, je dat weer als paniekzaaierij zal afdoen.

Ik neem aan dat als ik je enkele anekdotes aanhaal van een andere lerares die lesgeeft in centrum Brussel aan, alweer, in hoofdzaak Marokkanen en Turken, die weer niet veel effect zullen scoren.

Ach, waar maak ik me nog druk over. Droom maar verder jongen. Het ontwaken zal des te pijnlijker zijn.

#101905

Benny Marcelo

 

Aangezien je de klimaatalarmisten er zo graag bijhaald Koen toch een bemerking: dat de aarde opwarmt heb ik hier nog niet weten tegenspreken, daar zijn je geliefde statistieken voor. Wel de mate waarin en of de mens daar een cruciale rol in speelt of niet wordt in vraag gesteld. Of de opwarming kwaadaardig is voor de mens is zelfs niet zeker en dient door de wetenschap in vraag gesteld te worden. Anders wordt het een dogma en daar hebben we, beiden als geschiedenisliefhebbers toch al één en ander over gelezen dacht ik.
Wat de islamitisering van Europa betreft of het gevaar van eurabië kan je alvast van één ding zeker zijn: het is hoe dan ook mensenwerk. Dat eurabië een doel is valt moeilijk te ontkennen, gezien ze niet alleen europa maar zelfs de hele wereld aan de wil van allah willen onderwerpen, desnoods met geweld; dat steken ze nog geeneens onder stoelen of banken. Zoiets wordt als een gevaar gezien in een maatschappij die geëvolueerd is naar een scheiding van staat en godsdienst. Het gevaar om terug te keren naar een staat waar "de bijbel" "de sharia""het rode boekske van Mao" of gelijk welk ideologisch boek de dienst uitmaakt mag volop bestreden worden. Eurabië is dus een potentiëel gevaar!
Bij de weg Koen, je hebt het nogal eens over de beledigingen die om je oren vliegen. Ik ga je eens iets nieuws vertellen: mensen die jou dogma's niet aanvaarden voor "dom rechts" verslijten is ook een belediging :-)

#101907

Koen Robeys

 

Benny: En dat er veel overlast is met Moslims en dat Moslims (bijvoorbeeld) proberen bepaalde van hun normen op te dringen (etc etc) heb ik hier nog niet weten tegenspreken. Wel is de mate waarin de toename kan volgehouden worden in een wereld van crashende vruchtbaarheid onder moslims onzeker, en dient dat door de wetenschap in vraag gesteld te worden: anders wordt het een religieus dogma.

En daarbij heb ik gemerkt dat de dingen die de wetenschap daarover opmerkt haastig door de Eurabiërs worden verdraaid in beweringen alsof ik de overlast ontken en vele andere. Jijzelf, bijvoorbeeld, schreef er over alsof ik "voor Eurabië" was. Je schreef helemaal niets over mijn vraag waar die snelle groei aan Moslims nu precies vandaan ging komen. De anderen ook niet.
Het lijkt er dan ook verdacht sterk op dat het een dogma is. Maar dat het een dogma is, vergelijkbaar met de klimaathysterie van sommigen, is nu juist het punt dat ik met mijn allereerste interventie wilde maken. Vandaar ook mijn "mijn punt is weeral gemaakt", nu ze intussen zijn beginnen schelden.

Bij de vraag naar Eurabië gaat het *niet* om de vraag of het "mensenwerk" is. De vraag is *wel* of het een reële, dan wel een ingebeelde dreiging is: precies dezelfde vraag die je zo goed onder ogen ziet, zolang het maar over klimaatopwarming gaat. Maar zodra het over Eurabië gaat verander je het probleem van de wellicht ingebeelde dreiging snel in de vraag of het mensenwerk is, en dat volstaat om te denken dat je gelijk hebt. Ik weet zeker dat ik soortgelijke manoeuvres bij de klimaatalarmisten zou kunnen terugvinden, wanneer ze met tegenargumenten worden geconfronteerd.

En tenslotte denk ik niet in dit onderwerp de term "dom rechts" te hebben gebruikt. Ik ben daarentegen wel een lul genoemd: ik zie je niet protesteren tegen de belediging? Ik heb ooit de criteria om van "dom" links of rechts te praten gedefiniëerd als volgt.

1. Ze moeten op het allersimpelste niveau de feiten (of relevante theorieën: "wat is dat, natuurlijke selectie?") niet- of ontkennen ("het kapitalisme is de oorzaak van de honger in de wereld"; "de Islam heeft nooit grote beschavingen gedragen").

2. Ze moeten ontzettend opgewonden worden en zich in de gekste bochten beginnen wringen ("Koen is voor Eurabië") als je probeert hen op die allersimpelste feiten (in casu: cijfers) of theoretische inzichten (in casu: "samengestelde interest") te wijzen.

3. Als je niet zomaar afdruipt beginnen ze te loeien en te schelden dat het geen naam heeft, ("Koen de betaalde agent van het kapitalisme, de nazi, de revisionist"; zie ook http://lvb.net/item/1978#16718).

Maar de onwetendheid, of desnoods de ontkenning van de simpelste feiten valt mee! Tenminste hier in deze draad, want toen ik er voor het eerst over begon, op mijn site in 2006 of tot vandaag de dag op usenet, is het wel eens anders. Maar hier is er nauwelijks denial geweest, dus waarom zou ik over "dom" rechts beginnen?

En ook het schelden valt enorm mee! In feite was ik echt verbaasd dat het zo lang geduurd heeft voor Cogito de verleiding niet kon weerstaan. Dus eens te meer: waarom zou ik over "dom rechts" beginnen?

Nee, in feite zou ik eerder concluderen dat er nog maar één stap nodig is, namelijk ophouden met snel over iets anders beginnen als de simpele feiten je niet aanstaan (dat is toch ook alleen maar wat jullie zo graag van de klimaatalarmisten zouden zien, nietwaar?) en er integendeel eens over nadenken - en ik zou nog gaan geloven dat ik met "luciede rechts" aan het discussiëren ben...

#101909

Leo Norekens

 

Koen, ik heb helaas niet de tijd om hier de hele discussie uit te vlooien, maar op je argument uit #101897 wil ik toch dit zeggen:
De Eurabië-foben geloven in een doemscenario dat perfect aansluit bij hun *eigen waarnemingen*: die van een spectaculair gegroeide en nog steeds groeiende moslimbevolking (met een uitdukkelijk geformuleerde intentie om deze tendens verder te zetten) ...en bij een in het verleden reeds herhaaldelijk vastgestelde wetmatigheid: een significante minderheid van moslims betekent de ondergang van een samenleving.(*)

En daar zit een belangrijk verschil met de klimaatalarmisten: zij geloven in een doemscenario dat hun op de mouw gespeld (pardon, voorgespiegeld) wordt door 'wetenschappers' die *uitdrukkelijk* alle wetenschappelijke principes van objectiviteit hebben laten varen (zie Climategate) om een vooropgesteld resultaat te bekomen en een bepaald beleid te forceren. Ik moet de eerste medeburger nog tegenkomen die geloofwaardig kan zeggen dat hij de antropogene klimaatverandering aan den lijve heeft ondervonden of met eigen ogen heeft gezien.

(NB verdrinkende ijsberen en verzakkende eilandjes overtuigen mij uiteraard niet omdat zij bewezen andere oorzaken hebben dan de "dramatische"-unpreceded-"it's worse than we thought"- opwarming..)

-------------------
(*) Ik heb het hier eerder al een keer gezegd, geloof ik: mijn lijf hoeft niet voor 50%+ uit kankercellen te bestaan om aan kanker te sterven. Mogen wij de islam met een gerust hart zitten aankijken, omdat er toch volgens jouw berekeningen nooit een islamitische meerderheid kan komen? Ik denk het niet. Het mag dan al een interessante oefening zijn die je maakt, ze is minder relevant dan je doet voorkomen.

#101912

Cogito

 

@Koen: ach, belediging ... het is eigenlijk een soort eer om met Outlaw Mike's running gag bedacht te worden.

#101916

jvn1k

 

zo kennen we onze flauwe coco. ik zal me nooit verlagen tot de open deurintrap "cogito is een lul". veel te gemakkelijk ook.

#101917

HugoM

 

@Koen R. : zo te zien is je anti-Eurabië obsessie nog altijd niet bekoeld, nadat je cijfers op be.politics als gemanipuleerd werden ontmaskerd en je daarop begon te schelden. ;-) Tsssk... :-p

#101922

Koen Robeys

 

Leo: Dat is toch nog steeds dezelfde symmetrie? Denk je niet dat een klimaatalarmist, die ik zou waarschuwen dat hij wel op de Eurabiërs lijkt, vol verwondering zou antwoorden: "maar die recordtemperaturen, jaar na jaar opnieuw, en duidelijk stijgend, dat zijn *waarnemingen*, hoor!"? En ja, dat *jij* niet overtuigd bent door stijgende zeespiegels en verdrinkende ijsberen en de rest - dat roept toch alleen maar dezelfde mondopenvallende verbazing bij ze op als bij jullie, als ik niet erg in "Eurabië" geloof?

En merk je op hoe, als ik er bij zeg dat veel Moslimthuislanden èn -immigranten nu al naar het vervangingsniveau evolueren, dat niemand ooit probeert te antwoorden op de vraag: waar moet die groei dan vandaan komen; binnen tien jaar; binnen twintig jaar?

Dus de klimaatalarmisten zullen ook zeggen dat Eurabië ook een doemscenario is dat hen op de mouw wordt gespeld door organisaties met duidelijk vooropgesteld resultaat. Of dacht je dat het Vlaams belang de waarheid en niets dan de waarheid diende, toen ze in een pamflet uit 2008 verwezen naar de US National Intelligence Council, om te zeggen dat er volgens hen in 2025 gemiddeld 28 *percent* Moslims in Europa zouden zijn - terwijl wat die studie *werkelijk* had gezegd was dat er tussen 23 en 38 miljoen *Moslims* gingen zijn; zijnde 5 - 8% van de bevolking?

Hoe zou je reageren als je de klimaatalarmisten dààr op had betrapt?

Je begrijpt wèl dat niemand geloofwaardig kan zeggen dat hij de opwarming aan den lijve ondervonden heeft, omdat lokale recordtemperaturen nu eenmaal geen bewijskracht hebben. Maar je begrijpt nièt dat niemand geloofwaardig kan zeggen dat hij Eurabië aan den lijve heeft ondervonden, omdat noch lokale concentraties, noch hedendaagse overlast ook maar iets zeggen over toekomstige demografie.

En in feite doe je je uiterste best om de hele wereld ervan te overtuigen dat je dat niet kàn begrijpen. Gelukkig hebben we wel allemaal door dat het probleem is dat je het niet *wil* begrijpen :-)

#101923

Leo Norekens

 

Koen, de kern van mijn opmerking in #101909 was dat iedereen NU met eigen ogen de gevolgen van de islamisering (huidige stand) kan vaststellen (los van enige toekomstprojectie), terwijl de klimaatverandering alleen in grafieken merkbaar is. Niemand kan zeggen: in mijn straat is het klimaat nogal veranderd.

Twee losse opmerkingen bij je laatste reactie:
1. "Hoe zou je reageren als je de klimaatalarmisten dààr op had betrapt?"
Wel Koen, die vraag verwondert mij een beetje. De lijst met vervalsingen en verdraaiingen is lang.

2. "Eurabië" is niet alleen een verhaal van demografische verschuiving, maar ook van het inpalmen van het publiek domein, het opleggen van eigen waarden, het opeisen van privileges, etc. Islamisering in bredere zin dus. Dat is geen wilde droom, dat is volop aan de gang, met de vrolijke medeplichtigheid van zeer on-islamitische, zeer westerse poco's.

#101924

Koen Robeys

 

Leo: het toeval wil dat ik nog maar zeer onlangs een nogal verwonderde post op mijn eigen site heb geplaatst, waarin ik mijmer over het blijkbaar veranderde klimaat in mijn tuin, de laatste tien jaar. Maar met de hand op het hart, ik dacht niet erg aan de opwarming van de Aarde.

Soit, ik ben er voor dit stokpaardje van me de hele tijd in geslaagd url's naar mijn blog te vermijden, ik begin er nu niet aan, je zal het zo ook wel geloven.

In feite denk ik dat je intussen de betekenis van het woord Eurabië aan het veranderen bent. Ik zie dat je daar geen toekomstprojectie in wil zien, en ook niets rond demografische verschuivingen. Nu heb ik het me altijd laten verkopen als de uitlevering van Europa aan de Arabieren in ruil voor olie, of zoiets, maar voor mijn part. Je wil "Eurabië" gebruiken waar de meeste mensen "overlast" zouden gebruiken en je wil helemààl niet beweren dat we in de toekomst zullen overspoeld worden, en ik ben al lang tevreden.

Waarom sommige mensen zo beginnen te spartelen als ik op de evolutie van de demografie bij Moslims wijs blijft me eerlijk gezegd een beetje een raadsel. Het *klinkt* toch een beetje alsof ze eigenlijk willen geloven dat het *wel* met toekomstige demografische verschuivingen te maken heeft, en als ze merken dat de cijfers niet erg kloppen maar snel een andere uitdrukking zoeken.

Misschien moeten we er maar mee ophouden: het is me gelukt om op die demografische cijfers te wijzen en er is in feite géén denial geweest, en er is géén gescheld geweest - hé, Cogito, sorry voor de lange tenen, ik zie in dat ik er te zwaar aan getild heb - en voor mijn part noemen we de overlast "smurf".

En voor de toekomst: ik slaap er echt niet slechter van dan van klimaatopwarming :-)

#101965

Leo Norekens

 

Over de betekenis van het woord Eurabië kun je op duizenden sites je licht opsteken, maar Wikpedia kan volstaan http://nl.wikipedia.org/wik... ...om in te zien dat ik het niet ben die deze aan het veranderen ben. Demografische verschuiving is maar één deelaspect van de voorgespiegelde **islamisering van Europa**.
(Tiens, en toevalligerwijs illustreert lvb.net sinds gisteren een deel van de motivering achter deze evolutie http://lvb.net/item/8829 )

En nu we toch in een semantische discussie verzeild raken: "overlast" situeer ik in de sfeer van nachtlawaai tijdens de ramadan, "onwennigheid" met onze conventies (eigen aan bijna alle niet-Westerse immigranten - vuilnisbakken zetten we niet op een willekeurige dag op straat bvb.), "kleine" criminaliteit, dreigende alomtegenwoordigheid van hangjongeren, etc. etc. Dàt noem ik overlast. Dat heeft op het eerste gezicht wel een culturele bodem, maar geen religieuze, behalve in de gevallen waar islamitische minachting voor onze Westerse omgangsregels ten grondslag ligt aan het ergerlijke gedrag.

Maar de islamisering die ik onder punt.2 van mijn #101923 beschrijf, die valt ver buiten mijn definitie van "overlast".

Nu goed, als alle deelnemers weten hoe breed jouw defintie van "smurf" is, mij niet gelaten... Alleen vrees ik dat er wel eens een moslim beledigd zou kunnen zijn als ik hem "smurf" noem, dhimmi die ik ben. En wie staat dan voor de gevolgen in?

PS: http://tinyurl.com/3y4a7su

#101966

Cogito

 

Nogmaals, Koen Robeys: het is een dwaling te denken dat logische symmetrie tussen redeneringen een gelijkheid van waarheidsgehalte impliceert. Die hangt namelijk af van de premisses van die redeneringen. Logica is nogal euh goedkoop. Ieder intelligent mens kan logisch redeneren. Er zijn mensen die getuige van Jehovah werden omdat ze - logisch gezien - geen speld tussen hun redeneringen kregen. Het gaat om je vertrekpunten.

#101985

Koen Robeys

 

Wel, als je "Eurabië" wil verstaan zoals gedefiniëerd door Wikipedia: mij best.

ik zie twee componenten: een "toenemend percentage Moslims" en "toenemende invloed van het Islamitisch gedachtengoed". Maar eerlijk gezegd, ik zie niet, echt niet, hoe ze dat laatste gaan hard maken zonder serieus stijgende percentages Moslims. Kortom, het hele geval reduceert na één stap tot quasi niets meer dan "toenemende percentages Moslims" en ik vind eerlijk gezegd dat ik het nog niet zo slecht gedaan heb, met mijn omschrijving.

Bijzonder interessant is dan ook de kritiek dat de groei helemaal niet zo sterk is, gezien de dalende vruchtbaarheid. Asjemenou! Nu zou ik gezworen hebben dat iemand anders precies diezelfde kritiek hier ook geuit heeft! Ik zie er een pak bibliografie bijstaan en stel tevreden vast dat mijn eigen bronnen vaak nog eens heel anders zijn (op mijn eigen site, onder het label "Islam vs Westen" vind je meer specificaties.)

het derde punt van kritiek is ook heel interessant. In feite komt het door het gekakel van zij die de feiten willen ontkennen haast nooit aan bod, maar *natuurlijk* heeft het "gedachtengoed van de Islam" veel meer last van jonge moslims die onze waarden willen overnemen, dan er Westerlingen zijn die de woestijncultuur van doodarme nomaden van 1400 jaar geleden willen overnemen. Dus tel dat bij de snel dalende vruchtbaarheid...

Cogito: ik beweer hier ook helemaal niets te bewijzen. Ik hoop hoogstens een beetje, al was het maar een heel klein beetje, verwondering te wekken over het feit dat jullie allemaal vandaag zullen gezien hebben dat *wereldwijd* 2010 alweer een recordjaar inzake temperaturen was, en dat niemand zelfs maar op het idee komt zich af te vragen of er klimaatopwarming dreigt. Maar als er ergens in een gemeente recordaantallen moslims zijn, terwijl over heel Europa de vruchtbaarheid pijlsnel zakt: dan is dat ineens een "waarneembare realiteit". Tjatja...

(Oh, en ik ben nog altijd apetrots over een usenetdiscussie van me, die na maanden en zelfs meer dan een jaar pingpong met een Jehova eindigde met de Jehova die verklaarde "ik stop de discussie want er valt met jou niet te praten". A - pe - trots! Tien jaar geleden, maar ik ben nog altijd niet overtuigd van hun "waterdichte redeneringen". En het ging nog wel over hun stokpaardje evolutietheorie :-)))

Ik ben er echt niet zo zeker van dat mijn "hoop" helemaal vergeefs was...

#102016

Leo Norekens

 

@Koen Robeys: Waar je wel overheen leest op die Wiki-pagina, is dit zinnetje: "Een grote rol hierbij speelt volgens de schrijfster de 'dhimmitude', de geesteshouding van niet-islamitische minderheden onder islamitisch gezag, waarvan zij meent dat deze overheerst onder Europese geestelijke en politieke leiders."

Ter (willekeurige) illustratie misschien de resolutie over "Islam, islamisme en islamofobie in Europa" waarvan de Raad van Europa deze zomer nog beviel: http://assembly.coe.int/Mai...
....en waarin ondermeer de volgende wraakroepende onzin te lezen staat: "Islam, Judaism and Christianity – the three monotheist religions – share the same historic and cultural roots and recognise the same fundamental values, in particular the paramount value of human life and dignity, the ability and freedom to express thoughts, the respect for others and their property, and the importance of social welfare."

Ook dat, Koen, dat soort schandelijke verdraaiing van de werkelijkheid en vergiftiging van de publiieke opinie, door niet-mohammedaanse Europeanen nota bene, valt ruimschoots onder mijn definitie van *islamisering van Europa".

#102140

Jonas

 

@Koen Robeys

Excuseer voor mijn late antwoord, voor het geval je nog "luistert" ;-)

Als op dit moment tussen 60 en 70% van de Brusselse geboortes islamitisch is, betekent dit op lange termijn, dat Brussel voor 60 tot 70% islamitisch zal zijn, zelfs zonder bijkomende migratie.

Als België vandaag 15% islamitische geboortes heeft, en als die moslims op hun beurt hetzelfde geboortecijfer zullen hebben als de andere Belgen en er geen bijkomende migratie meer komt, dan nog zal op lange termijn 15% van de Belgen moslim zijn.

Ik zeg dus gewoon : het % geboortes geeft aan hoe de samenstelling van de bevolking verandert (en op lange termijn, minimaal, zal stabiliseren). Het huidige totale % moslims, dat uiteraard veel kleiner is, heeft weinig belang. Ga je daarmee akkoord ? Zie ik iets over het hoofd ?

#102187

Koen Robeys

 

Jonas: om te weten wat de toekomstige proporties zijn moet je uitrekenen. Daarbij is "60% van de geboortes" te vaag, want als je in één huis zou kijken zou je zelfs "100% van de geboortes" scoren. Bovendien zijn er dan te veel onbekenden. Je kan zelf wel een beetje spelen met Excel: als de totale populatie X% kinderen krijgt, en Y% haalt 60% van de geboortes: welk aandeel heeft die groep dan in het totaal zonder dat je absurde groeicijfers Z krijgt?

Dus merk je snel dat een hoop mogelijke scenario's leiden tot absurde resultaten. Maar met "er worden 1% kinderen geboren en de Moslims zijn 25% van de bevolking en hebben 60% van de geboortes" krijg je het niet onredelijke resultaat dat ze groeien met 2% per jaar; iets dergelijks.

Met percentuele groei van de bevolking krijg je wel een bruikbare rekenbasis. Ik heb eens berekend: neem een bevolking bestaande uit een groep van 25 (duizend, miljoen, je vult maar in...) leden en een andere groep van 75 leden; totaal 100. Laat de groep van 75 stabiel blijven. Laat de groep van 25 groeien aan 2.7% per jaar. Dan duurt het 25 jaar voor ze verdubbeld zijn. Dus na 50 jaar zijn ze met 100. Het totaal is dan 175. 100 over 175... zeg dat ze na 50 jaar met 60% van de bevolking zijn.

Alleen moeten ze dan wel die 2.7% per jaar volhouden; 50 jaar lang. Maar we zien juist dat hun vruchtbaarheid pijlsnel zakt: waar moeten die 2.7% vandaan komen? Misschien van immigratie: maar we zien ook dat de vruchtbaarheid van veel thuislanden nu al nauwelijks boven het vervangingsniveau zit. En dus weer de vraag van zoveel posts geleden: waar moet die 2.7% per jaar (een hoge groei, zeker in een welvarend land) vandaan komen; binnen 10 jaar, binnen 20 jaar...?

En zolang daar geen antwoord bij past mogen ze hesp verbieden zoveel ze willen en ze kunnen overlast veroorzaken en noem maar op: maar ik weet niet waarom ik in overspoeling moet geloven.