Antwerpse moorden: citaten

De moordpartij in Antwerpen waarbij donderdag een zwarte vrouw en een blank kindje omkwamen, een Turkse vrouw zwaar werd gewond, en de dader door een alerte politie-agent in de buik werd geschoten, veroorzaakt heftige reacties. In het licht van verdere discussies over de al dan niet racistische of extreem-rechtse motieven voor de moorden, is het wellicht nuttig enkele van de eerste reacties letterlijk weer te geven.


Woordvoerster van het Antwerpse parket, Dominique Reyniers:

De dader zelf is een jonge Belg die net meerderjarig is en die alle uiterlijke tekenen van een skinhead had: dus kaalhoofdig, een leren jas aan, zware boots (bottines). We hebben ook aanwijzingen gevonden dat deze man rechtse, extreem-rechtse sympathieën had. Wat nu werkelijk zijn motieven waren zal pas blijken na het verhoor.

Premier Guy Verhofstadt:
Het gaat hier om een gruwelijke, om een laffe daad, die duidelijk racistisch geïnspireerd is. Meer nog: het is een afschuwelijke daad die een vorm is van extreem racisme. En ik denk dat het een daad is die iedereen in ons land tot bezinning moet brengen over tot wat het extreem-rechts gedachtengoed kan leiden. Ik wil ook namens de regering alle gemeenschappen in ons land oproepen om op een bedachtzame wijze op deze laffe moorden te reageren. Dat is van uitzonderlijk belang. We moeten namelijk vermijden dat onze samenleving in een spiraal terechtkomt van geweld en van haat. Ons land is altijd een verdraagzaam land geweest, een verdraagzame samenleving, en dat moet in de toekomst ook zo blijven.

Luc Deprez, directeur van het Klein Seminarie in Roeselare, de school waar de dader op internaat zat, in het laatavondjournaal op één:
Eigenlijk was het een leerling die zeer goed overeenkwam met andere leerlingen, die goed overeenkwam met de leerkrachten, die goed lag in de groep en zo. HIj was zelfs lid van onze schoolraad. Binnen de scholengemeenschap was hij lid van het medezeggingschapscollege. Eigenlijk kunnen we daar zeer weinig verkeerde dingen over zeggen. We zijn verbijsterd. [Of hij extreem-rechtse sympathieën had] was voor ons niet bekend en dat was ook niet bekend bij de opvoeders. We hebben dat nog formeel gevraagd deze namiddag, en dat was bij hen niet bekend. Of dat zo is of niet, daar kunnen wij niet over oordelen.

Frieda Van Temsche, volksvertegenwoordigster Vlaams Belang en tante van de dader, in De Standaard:
Hij is goed opgevoed, in een sfeer van anti-geweld. Hij kreeg niet eens een speelgoedgeweertje, mijn schoonzus was daar erg tegen gekant. Ik heb hem als kind nog eens een enorm plezier gedaan door hem pijl en boog cadeau te doen. [...] Hans is wel hoogbegaafd. Daardoor voelt hij zich niet altijd even goed in zijn vel.

Caroline Vandenberghe, verslaggeefster in Terzake op Canvas:
Zijn hoofd was kaalgeschoren, hij had nog wel wat lange nekharen, een skinhead dus, volgens het parket. Het zal later moeten blijken of hij een aanhanger was van de Gothic scene zoals dat dan heet. Het is nog niet helemaal duidelijk. [...] Er staan twee dingen hoe dan ook vast: de slachtoffers zijn van vreemde origine, behalve dat kindje dus, en wat ook vaststaat is dat de dader extreem-rechtse sympathieën had. Maar het is te vroeg om de conclusie te trekken dat het hier gaat om een racistische daad. Dat zal dan pas blijken als de dader is verhoord, wat zijn concrete motieven waren.

Dyab Abu Jahjah, voorzitter van de Arab European League:
Deze misdaden kaderen tegen de brede sociale achtergrond van racisme en discriminatie in België. Ze kunnen niet los gezien worden van het extreem-rechts en algemeen-rechts revival in België en specifiek binnen het Vlaams gewest. [...] De AEL onderzoekt momenteel mogelijke scenario's om te reageren tegen deze laatste escalatie van geweld, moord en lynching.

Blogger Huug op zijn weblog Huug en Druug:
Ochgoth, de Goths hebben het nu gedaan. [...] Nog geen dikke maand nadat Noord-Afrikanen met alle zonden Israëls beladen werden zijn nu de Goths aan de beurt. [...] Die veralgemeningen, ahrg. Zo moe dat ik daarvan kan worden, jongens toch. Gaan ze het dan nooit leren?

PS: racistische moord, my ass. Bij die jongen sloegen gewoon de stoppen door en kon hij op eender wie geschoten hebben. Waarom? Ach, mensen moeten toch voor alles een verklaring hebben: weet U wat? Zijn blog was niet Web 2.0 - allemaal de schuld van tinternet!

Reacties

#20011

LVB

 

Balkenende na de moord op Theo van Gogh: "Over de toedracht en motieven is nog niets bekend. Wel is een vermoedelijke dader aangehouden. Ik wil een beroep doen op iedereen om niet direct vergaande conclusies te trekken. De feiten moeten zorgvuldig op een rij gezet worden; laten wij de opsporingsdiensten hun werk laten doen."

#20012

Jöe

 

"PS: racistische moord, my ass. Bij die jongen sloegen gewoon de stoppen door en kon hij op eender wie geschoten hebben. "
Huug: JE LULT! Nee, dit is geen gelul, dit is gewoon schandalig negationisme.

#20013

ivan

 

Volledig akkoord met Huug. Terwijl we niet meer mogen spreken van "islamitische terreur", want te veralgemenend, moeten we nu wel heel "extreem-rechts" behandelen volgens de normen van nultoleratantie omdat één iemand met mogelijks extreem-rechts gedachtengoed mogelijks een racistische moord heeft gepleegd. Dit is de pot en de ketel.

Overigens, ere wie ere toekomt, het Centrum voor gelijke kansen en rasismebestrijding weigert evenmin te veralgemenen, weigert vooralsnog te spreken van een racistische daad en roept op tot kalmte. Vanmorgen gehoord op de radio.

#20014

Jöe

 

Dit staat ook in de pers:
In zijn lange zwarte overjas werden stickers en extreem rechtse insignes gevonden. Volgens speurders had de dader zich minutieus voorbereid. Bij een huiszoeking is een brief gevonden. Mogelijk gaat het om een afscheidsbrief. Volgens een politiebron zijn er aanwijzingen dat hij meerdere allochtone slachtoffers wou maken.
De jongeman staat bekend als een vechtsportliefhebber.
Zowel het wapen als de 9-mm-kogels had de dader gekocht in een wapenwinkel aan de Lombardenvest, op een boogscheut van de politietoren in Antwerpen.

En Frieda Van Themse toont nog eens mooi aan dat de hardcore VBers niets minder zijn dan wolven in schaapskleren. Jammer dat de domme meute voor zo'n partij kiest.

Verder een bedenking: zouden de 3 (plus Mohamed Bouazza, wiens lichaam woensdag in de Schelde werd gevonden, hij zou in het Scheldewater gesprongen zijn toen hij achternagezeten werd door een blanke racist) nu nog leven als JMDD zijn domme vuile smoel had gehouden? Of als vader Dedecker zijn zaad op een Oostendse zandbreker had gespoten ipv Jean-Marie te verwekken?

#20015

Behr

 

Het verhaal lijkt m.i. meer op Taxi-driver'(Scorsese/Schrader/De Niro)dan op The Matrix: het verhaal van een jongeman die maatschappelijk en psychologisch in het nauw zit en flipt. Meteen kritiekloos over racisme spreken verkoopt natuurlijk wel meer papier. Toeval dat de politie die géen papier hoeft te verkopen, veel terughoudender en met de nodige restricties reageert?

#20016

Jöe

 

@Behr: Travis Bickel, die het niet meer kan aanzien hoe New York aan het verloederen is door pooiers en dealers en andere scum en het meer bepaald gemunt heeft op een crapuul dat een jong meisje misbruikt, vergelijken met een Vlaams-Blok gebroed waar swastika's, white power en paramilitaria met de paplepel zijn ingegeven is op zijn minst vergezocht. Om even te polariseren: Bickel is een held, Hans Van Themsche is een rat.

#20017

Peter Fleming

 

volledig akkoord met luc en ivan

de manier waarop "extreem-rechts" (lees: VB) nu geviseerd wordt, is schandalig: er zullen ongetwijfeld nu weer stemmen opgaan om hen en ook de JMDD's van deze wereld het zwijgen op te leggen: Joe hier is de eerste, maar er zullen er nog volgen

als het dan toch om een racistische moord gaat, dan is het niet het VB dat geoogst heeft wat het gezaaid heeft, maar hebben wel de politici en media die jarenlang de negatieve kanten van de multiculturele samenleving hebben verbloemd en de aanklagers in de nazi-hoek hebben gedrumd, boter op het hoofd

en dan versteld staan dat er bij iemand de stoppen doorslaan en twee mensen (waaronder een blank kindje NB, past niet echt in het racisme-verhaal, hé?) worden vermoord

na de moord op Joe Van Holsbeeck dacht ik dat we een stap vooruit zouden zetten, maar toen het om Polen bleek te gaan en na de dubbele moord van gisteren, vrees ik dat sommigen nog altijd niks geleerd hebben.

Als het VB in oktober weer blijkt vooruit te gaan, dan zal de verbazing weer van de gezichten af te lezen zijn: "hoe is het mogelijk, na die dubbele moord?" Ze zullen weer niks geleerd hebben: one big déjà-vu, all over again

#20018

Jöe

 

@ P. Fleming: In het diepe zuiden van de US worden blanke vrouwen lastig gevallen door blank gespuis (KKK, white power, etc...) omdat ze met zwarten bevriend/getrouwd zijn. Past ook niet in het racisme verhaal?

#20019

Karel Anthonissen

 

De meest overtrokken reactie kwam van professor Brice de Ruyver, criminoloog en adviseur-expert van Binnenlandse Zaken. Hij zei in een debat op televisie dat nu maar eens werk moest gemaakt worden van de financiële drooglegging van het Vlaams Belang.

#20020

New Statesman

 

Joe, je bent een idioot. En niet zo'n klein beetje.
Het gaat over de neef van een Vlaams Belang-mandataris.
Bij mijn weten was het niet de tante zelf die die mensen overhoop heeft geschoten. Maar ja, links voert guilty by association duidelijk hoog in het vaandel.
Behalve als het gaat om allochtone misdaden, dan moet er 'sereen' gereageerd worden en een 'constructief debat' gevoerd worden en mag er vooral niet 'veralgemeend' worden.
Waarna ze al deze principes overboord gooien als er een kans is om het Vlaams Belang verder te demoniseren.

#20022

Peter Fleming

 

@ Joe: er is nog wel een verschil tussen een volwassen vrouw en een peuter van 2 jaar

#20023

Jöe

 

@ New Statesman: en zijn vader is een extreme VB militant. Ik zie dat walgelijk crapuul met hun domme smoelen en parakleding vol VB stickers geregeld op straat rondlopen: moeder, vader, kinderen. Schelden tegen de eerste de beste kleurling die ze tegenkomen. Die Hans is gewoon in een verderfelijk nest opgegroeid, en dan zie je wat ervan komt. Noem mij maar gerust idioot hoor, onbenullen als jij mogen dat.

#20024

Jöe

 

Peter: hallo, wakker worden.

#20025

New Statesman

 

@Joe, na je laatste haatproza neem ik mijn woorden terug.
Ik zoek nog even naar de overtreffende trap van idioot.

#20026

ivan

 

Rechts is ook niet vies van "guilty by association". Ten tijde van de moord op Joe van Holsbook hield rechts zich daar inderdaag graag mee bezig. Nu is het links dat op de barricaden staat om een moord aan te grijpen om meteen maar een grote groep van hun tegenstanders monddood te maken. Stop nu toch eens met die hypocresie aan beide zijden. Roofmoorden en racistische moorden moeten keihard worden aangepakt en bestraft, en ja racisme geldt daarbij als verzwarende omstandigheid wat mij betreft. Maar de daad van één persoon aangrijpen om dan maar hele bevolkingsgroepen te stigmatiseren is fout, of dat nu van links of van rechts komt.

Nog dit. Ik ben voor de multiculturele (multidindividueel zou nog beter zijn) samenleving. Maar een samenleving waarbij al diegenen die tegen de "multicultuur" zijn; worden uitgesloten, gestigmatiseerd en monddood gemaakt, is géén multiculturele samenleving, maar een linkse dictatuur. Dat is het probleem met links vandaag de dag, ze willen geen multiculturele samenleving persé, maar enkel HUN multiculturele samenleving.

#20027

ivan

 

Joe: je noemt VB'ers walgelijk crapuul en nog wat meer, zonder onderscheidt. Zeg eens zoiets over Noord-Afrikanen...

#20028

ivan

 

zonder onderscheid, verdorie...

#20029

Jöe

 

Ivan: VBer zijn is een keuze, Noord-Afrikaan zijn niet.
En ik zeg niet dat alle VBers crapuul zijn, wel zij die rondlopen met combat boots en runetekens.

#20030

Peter Fleming

 

Joe: ik ben klaar wakker hoor: volgens mij is er toch een verschil tussen een blanke vrouw die lastig gevallen wordt omdat ze met een zwarte leeft en een blanke peuter die omdat zij op het verkeerde moment op de verkeerde plaats stond in koelen bloede vermoord wordt

#20031

Leo Norekens

 

Hoe heette dat weer ten tijde van de brandende auto's? Oh ja, "geïsoleerde incidenten"!
Dat is hier uiteraard niet van toepassing: Er worden dagelijks onschuldige gekleurde medeburgers gemolesteerd en/of afgemaakt door dolgedraaide blanke racisten.
Dat moet maar eens gedaan zijn. Waarom heeft Brice De Ruyver zo lang gewacht met zijn briljant voorstel?

(Verstofgat is wel grappig: "...oproepen om op een bedachtzame wijze op deze laffe moorden te reageren. Dat is van uitzonderlijk belang." En ondertussen maar snel conclusies trekken en verantwoordelijken aanwijzen)

#20032

Peter Fleming

 

@Joe: Gaat het over Afrikaan-zijn? Of gaat het toch eerder over het islamiet-zijn? En is dat dan geen keuze? Wie het islamitisch geloof afvalt, kan bij sommigen echter op niet veel sympathie rekenen

@Leo Norekens: er zou een trend kunnen zijn: het geval in Brugge (al zouden de slachtoffers de skinheads eerst uitgescholden hebben), het geval in Heule (vuurtje door de brievenbus, motieven echter nog onbekend, al wordt er in de eerste plaats aan racisme gedacht), een ander geval in Antwerpen van een paar dagen terug (Marokkaanse Belg wordt opgevist uit het water, zou achtervolgd zijn door blanke racist, raar is wel dat de man nog de tijd had om hemd en broek uit te trekken alvorens in het water te springen, misschien was het wel zelfmoord)

even melden dat er na dit laatste geval incidentjes waren (ruiten van een winkel ingeslagen enzo), er waren ook verwijten dat de politie de zaak lichtzinnig had behandeld, benieuwd wat de dubbele moord zal brengen, er is al sprake van een nieuwe mars, deze keer in Antwerpen

ik herhaal het: als de problemen niet onder ogen worden gezien en aangepakt, dan zullen er accidenten blijven gebeuren

#20033

Leo Norekens

 

Jöe: Zelfs als zou blijken dat die kerel VB-er is, dan is het nog niet uitgesloten dat hij het (zoals uw filmheld Travis Bickel) "niet meer kon aanzien hoe Antwerpen aan het verloederen is door pooiers en dealers en andere scum..."

Ikzelf ben ook "Vlaams-Blok gebroed", maar "swastika's, white power en paramilitaria" zijn mij NIET "met de paplepel ingegeven", en evenmin voed ik mijn kinderen tot racisten op.

Wat ook de motieven van deze moordpartij geweest zijn, het is uiteraard afschuwelijk, en de dader moet uiteraard de KEIHARDE AANPAK genieten die het Vlaams Belang voorstaat. Nultolerantie geldt voor iedereen. Zonder discriminatie.

#20034

Nicolas Raemdonck

 

Aan Leo: "Hij kon niet mee aanzien dat zijn stad ten onder ging aan pooiers.... en .... schoot dan maar een aupair en een kind van 2 jaar dood..." Wat voor onzin is dat nu.

Wat ik veel erger vind is dat ze weer eens extreem-rechts willen koppelen aan Vlaams gezind.(nu wel niet iedereen) Maar een dwaze journalist zei dat de man 'Vlaams-nationalistisch' was. Wel, dat zet een mens niet aan tot het doodschieten van mensen. Als men werkelijk de Vlaamse ontvoogdingstrijd van jarenoud wil herleiden tot extreem-rechts, dan zal men met mij te krijgen hebben. Partijen zoals NVA, CD&V, en zelfs VLD zouden dan allemaal etreem-rechts zijn. Wat een zever.

#20035

Arovet

 

Het probleem is emotionaliteit. Emotionaliteit heet altijd goed te zijn tegenwoordig en je emotioneel laten gaan (zoals Joë) heeft de zegen van allen, zeker van de media die er garen bij spinnen. Laten we liever redelijk zijn. Laten we ons onthouden van simplismes zoals 'links', 'rechts' en 'racisme'. Laten we discipline opbrengen. Laat nuance, objectiviteit, afstandelijkheid winnen. Wat Van Temsche in Antwerpen verricht heeft is kennelijk het product van niet gedisciplineerde emoties. Laten we teruggaan naar de Verlichting.

#20036

Steerse

 

Dit is een zuivere pot-ketel-discussie.
Toen Pim Fortuyn neergeschoten werd, was het allemaal de schuld van de demonisering door de politiek correcte kaste. Philipp L'hiver mocht zelfs zijn verontwaardiging uiten op CNN. Karel De Gucht was bijna medeplichtig omdat hij het Blok mestkevers genoemd had.

#20037

Cogito

 

@Ivan:
"Overigens, ere wie ere toekomt, het Centrum voor gelijke kansen en rasismebestrijding weigert evenmin te veralgemenen, weigert vooralsnog te spreken van een racistische daad en roept op tot kalmte. Vanmorgen gehoord op de radio."

Dit zijn de eerste tekenen van het Stockholmsyndroom. "Voorbeeldig" gedrag geeft het CGKR nog geen bestaansrecht.

#20038

Cogito

 

Het koelbloedig optreden van de wijkagent is voorbeeldig. hij heeft wellicht verdere slachtoffers kunnen vermijden en de jongen is niet dood.
Ik hoop dat hij ook niet aarzelt bij een allochtone dader.

Ik noteer dat de slachtoffers een turkse VROUW, een VROUWELIJKE au-pair en een MEISJE zijn. Spreken van racisme als motief is op zijn minst voorbarig. Ieder motief is overigens gelijk voor de wet, of niet, want als het NIET om racisme gaat, maar om een psychologisch probleem met vrouwen, is het dan minder erg?

#20039

Briggs

 

Toch wel raar voor een Skinhead dat ie meedoet aan de schoolraad. Gaat het hier over een Goth, een Skin of een Gabber? Natuurlijk is dit een racistische moord voor het establishment; een Turkse vrouw; een Malinese vrouw met kind waren het slachtoffer. Euh wacht, welk huidskleur had dat kind? Volgens VTM 'Blank'...

Op teletekst (vrt) staat er overigens dat hij geen problemen had met allochtone jongeren; dat hij naar huis keerde omdat ze hem van het internaat gingen pieren wegens betrapt op roken. Waarop hij reageerde dat hij mensen ging afknallen.
Aldus de schooldirecteur.

#20040

LVB

 

Volgens de laatste berichten heeft de dader de moord gepleegd nadat hij weggestuurd was van het internaat (tiens, en die directeur wist van niets?). 's Nachts hadden ze hem betrapt op roken, als straf zou hij weggestuurd worden van de school. De beslissing was evenwel nog niet ingegaan. "Toch zou hij boos geworden zijn en vertrok hij naar Antwerpen. Hij zou toen al gezegd hebben dat hij mensen ging neerschieten", aldus VRT-teletekst.

#20041

LVB

 

En volgens De Standaard: "Een inbreuk op het schoolreglement waarvoor hij van het internaat dreigde gestuurd te worden. Hij zou daarop tegen enkele medeleerlingen gezegd hebben dat hij zelfmoord zou plegen. ,,Als het zover komt, neem ik nog tien vreemdelingen mee de dood in'', zou hij daar nog aan toegevoegd hebben. Volgens sommigen had hij het daarbij over makakken. ,,Dan heb ik toch nog iets goeds gedaan.'' "

#20042

Peter Fleming

 

Omdat je van school weggestuurd wordt, knal je een paar niet-blanken waaronder een blanke peuter neer?

bizar, we hebben hier het laatste nog niet van gehoord

als het uiteindelijk geen racistische moord is, dan moeten de politici met verhofstadt op kop die nog eens wezen op de gevaren van "extreem-rechts" en de media die op hun voorpagina's en in hun journaals uitschreeuwden dat het een racistische moord was, diep door het stof kruipen

#20043

Briggs

 

Luc: Voeg daarbij dit:
"Volgens getuigen ging de jongeman erg vastberaden te werk en reageerde hij uiterst koelbloedig. Serge Meysmans: ,,Het leek net of die man uit de film The Matrix kwam gestapt. Helemaal gekleed in het zwart. Toen ik zijn wapen zag, grapte ik nog dat het toch nog geen kermis was'', vertelt hij. ,,Plots loste hij twee schoten en zijn we meteen om de hoek gesprongen, omdat hij zijn geweer ook op ons richtte. Zoiets verwacht je alleen in New York of op televisie. Maar toch niet in Antwerpen voor je eigen ogen.'' "
http://www.standaard.be/Art...
Blijkbaar richtte hij zijn wapen ook op 2 mannen, mogelijk nog eens op die politie-agent. Moesten die 3 slachtoffers gevallen zijn dan kon men zeker niet meer van een racistische daad spreken, mijn inziens.
PF:Happens in the US of A.

#20044

Rudi

 

Ik vraag me af wat de ouders van die 2jarige blanke peuter nu moeten denken over de recuperatie door de PC's en zelfs door de allochtonen, waaronder niet het minst Abou Jahjah. Zij zullen zich ook zeer betrokken voelen.

#20045

ivan

 

"als het uiteindelijk geen racistische moord is, dan moeten de politici met verhofstadt op kop die nog eens wezen op de gevaren van "extreem-rechts" en de media die op hun voorpagina's en in hun journaals uitschreeuwden dat het een racistische moord was, diep door het stof kruipen"

Samen met Paul Beliën misschien?

#20046

Rick

 

@ Joë:

(@ P. Fleming: In het diepe zuiden van de US worden blanke vrouwen lastig gevallen door blank gespuis (KKK, white power, etc...) omdat ze met zwarten bevriend/getrouwd zijn. Past ook niet in het racisme verhaal?)

In Europa worden meisjes vermoord door islamitische familieleden omdat ze aanpappen cfr. willen trouwen met een heidense Westerling...

En als ik jouw proza lees, moet je én het slachtoffer persoonlijk gekend hebben, én inzage hebben in het gerechtelijk dossier, Mister Know-it-all.
Je conclusies zijn m.i. even accuraat als jouw bewering dat de dader een sportwapen én 9mm kogels gekocht heeft. Sportwapens met 9mm munitie???

Je bent net zo schrander in je conclusies als de parketwoordvoerster van Antwerpen, voor wie een kletskop met een lange paardenstraat ook al een skinhead is.

Verder heb ik de indruk dat als het onderzoek afgerond is, we weer met hetzelfde schaamtegevoel gaan zitten als in de zaak 'Joe'.

#20047

JVS

 

"Als het zover komt, neem ik nog tien vreemdelingen mee de dood in'', zou hij daar nog aan toegevoegd hebben. Volgens sommigen had hij het daarbij over makakken. ,,Dan heb ik toch nog iets goeds gedaan.'' "

Staat Huug nog altijd achter zijn uitspraak ""PS: racistische moord, my ass. Bij die jongen sloegen gewoon de stoppen door en kon hij op eender wie geschoten hebben. " ?

Rick: dat van die 9mm kogels las Jöe in de pers, het was niet zijn bewering. Brilletje kopen alvorens je zo te laten gaan!

#20048

Kurt

 

@ Ivan:
Ik zie het Parket van Antwerpen toch wat voorzichtiger te werk gaan dan het Parket van Brussel. In brussel zeiden ze zelf dat het om Noord-Afrikanen ging, in Antwerpen konden ze nog niet kiezen tussen skinhead of punk gothic, maar Verhofstadt kon dat blijkbaar wel. Misschien is onze Guy wel helderziend?

#20049

Nicolas Raemdonck

 

Ik vraag me af of dat Paul Beliën hier een Engelstalig artikel zal schrijven (samen met de brandstichting in Heule, de moord op de Marrokaan in het kanaal) Natuurlijk niet... Past niet in zijn plaatje.

Ook de reactie van het AEL is weer hypocriet, net zoals Beliën.

#20050

JVS

 

Ik denk het ook niet, Nicolas. En hebben we De Decker al gehoord?

#20051

Koen

 

een hoogbegaafde in een landbouwschool

een Gothic (heb ik het goed?), laat mij het maar op een adolescent houden, die met een wapen én munitie buitenstapt bij een wapenwinkel ?! een geladen wapen als impulsaankoop ?!

een schorsing (van het internaat sturen voor roken ?)
dat zijn dingen die bij mij vragen oproepen

#20052

Rick

 

@ JVS:

""Als het zover komt, neem ik nog tien vreemdelingen mee de dood in'', zou hij daar nog aan toegevoegd hebben. Volgens sommigen had hij het daarbij over makakken. ,,Dan heb ik toch nog iets goeds gedaan.'' "
heb je ook maar uit de pers.
De voorwaardelijke wijs van dit getuigenis is je ook ontgaan. ZOU!

Rendez-vous bij Pearl...

#20054

JVS

 

Rick: wel, laat ons wachten tot de echte waarheid aan het licht komt, en hoeveel VB-ers dan nog hypocriet gaan blijven doen.
Laat ons DAN een rendez-vous houden...

#20055

Rudi

 

@Nicolas Raemdonck
(samen met de brandstichting in Heule, de moord op de Marrokaan in het kanaal)
Weeral niet gehoord op de VRT dat die brandstichting niets met racisme te maken heeft? Wie weet is dat weer zo'n Naima geval? Of een geval voor de verzekering?

Wat de "moord" op die Marokkaan aangaat is er volgens het parket geen spoor van geweldadigheid gevonden op zijn lichaam. Heeft de familie zelf 4 dagen gewacht om de politie te waarschuwen en hebben ze hulpverleners geweigerd. Volgens andere bronnen zou hij misschien zelf in het water gesprongen zijn.

U gaat wel snel door de bocht met uw conclusies zonder enig onderzoek af te wachten. Dat belet natuurlijk niet dat elke wandaad moet veroordeeld worden maar ons gerecht moet eerst zijn werk doen.

#20056

Rick

 

@ JVS:

Zoek jij maar verbanden...
Ooit al eens verbanden gezocht tussen jongerencriminaliteit, Imams, Islam, AEL, (Groen)Links, ALF, 11-11-11, CGKR, Willem Vermandere, De Morgen, Humo, Ahmadinejad, Jihad, VRT, sluiting van kerncentrales, noem maar op;
Je zal altijd wel ergens een grootste gemene deler vinden. Links maakt daar echter,als het er op aankomt rechts een loer te draaien, een wetenschap van.

Ik handhaaf dat "we" weerom de fout maken conclusies te trekken voor de zaak terdege uitgespit werd.

En om jouw pseudo-logica te volgen: 't is allemaal de schuld van links. Waren zij door de jaren heen niet zo permissief, er zouden geeneens vreemdelingen zijn in Antwerpen.
Demagogisch, niet?
Inderdaad, maar het is jouw soort logica...

#20057

Leo Norekens

 

.. maar de Eerste Prijs Uitvoering en Stijl is toch voor Jöe: met zijn bedenking: "zouden de 3 (plus Mohamed Bouazza, wiens lichaam woensdag in de Schelde werd gevonden, hij zou in het Scheldewater gesprongen zijn toen hij achternagezeten werd door een blanke racist) nu nog leven als JMDD zijn domme vuile smoel had gehouden? Of als vader Dedecker zijn zaad op een Oostendse zandbreker had gespoten ipv Jean-Marie te verwekken?"

#20058

Huug

 

@JVS: ik schreef mijn post op het moment dat alleen wisten dat de dader 'in het zwart' gekleed was, kortgeknipt en extreemrechtse pamfletten op zich had. Op slag en stel werden ineens de Goths gedemoniseerd en hup, in één moeite ook meteen alles naar wat extreemrechts ruikt. Waar ik me aan ergerde was dat er meteen een 'etiket' op de dader werd geplaatst net zoals er gebeurde met de daders van de moord op Joe. Toen de identiteit van de daders bekend werd moest ineens half weldenkend Vlaenderen zijn faecaliën intrekken.
Vandaag blijkt dat de kerel zijn boosheid heeft zitten opkroppen voor een stom incident op school (wat ik al vermoedde - ik dacht eerst dat het af was met zijn lief)
Van iedere jonge mensen op die leeftijd weten we dat ze experimenteren met ideologiën omdat ze op zoek zijn naar hun identiteit. Wat heel normaal is. Wat als de schutter nu eens in zijn extreemlinkse 'fase' zou geweest zijn? Wat als de hij foldertjes van Greenpeace of de Oxfam bij zich zou gehad hebben? Zou de pers dan ook moord en brand schreeuwen dat we maar alle linkse partijen en hun gedachtengoed moeten kortwieken? Ik blijf erbij dat deze gruwelijke moorden niet mogen 'misbruikt' worden om meteen bepaalde ideologiën aan te pakken of die nu links of rechts of whatever zijn. Volledig misplaatst, en weet U wat? Lees mijn post: straks is het allemaal de schuld van het internet. Gaan we dat dan ook afschaffen? Of neen, de sigarettenproducten: al die fabrieken dicht! (Al zou dat misschien niet zo'n slecht idee zijn.)

#20059

Briggs

 

De dader bezocht racistische websites, staat te lezen op vrtnieuws. Spreken we hier over Vlaamsbelang.org of andere?
Surtout dat extreemrechts & Vlaams Belang beklemtonen..terwijl op vrtnieuws dit te lezen staat "De dader is dus afkomstig uit extreemrechtse milieus, maar het parket beklemtoont dat er nog geen zekerheid is omtrent de motieven van de dader."
http://www.vrtnieuws.net/ni...

Wat zijn nu die motieven van de dader?
Het beginpunt ligt op school. Nu zegt de schooldirecteur dat hij toch geen goed knaapje was...wat is het nu?

Moet ook opmerken dat de racistische aanval in Brugge mogelijk veroorzaakt werden door de 'blanke' metgezel van die 'Zwarte' Parisien...die zou 'kletskop' geroepen hebben waarna een gevecht ontstond. Die verdronken Marrokaanse man in de Schelde was ook racisme...of toch niet? De Brand in Heule is blijkbaar ook geen racistische daad...althans volgens onderzoekers. Loop niet van stapel; wacht tot de verklaringen van de dader.

Nico; Wat heeft Beliën hiermee te maken?

#20060

Nicolas Raemdonck

 

Aan Huug: mee akkoord.

Aan Rudi: kan zijn dat de moord in Heule niet door racistische motieven is ingegeven (door wat dan wel?), maar dat neemt mijn punt niet weg dat sommige mensen er meestal bij de kippen bij zijn om het één te veroordelen, maar dan als er iets anders gebeurd plots niets van zich laten horen. En dat telt zowel voor Beliën, als AEL, of anderen.

#20061

Rick

 

Info:

Vers van de pers: er is besloten dat de Kamer een initiatief nemen zal om het VB z'n dotatie te ontnemen.

Oorzaak & gevolg?

Nu nog de PS als criminele organisatie aanpakken, de Kerkfabriek z'n poen ontnemen en we zijn goed bezig.

Na de stemplicht: het verplicht stemmen voor...

Ik denk dat ik voor een zitje in de stadsraad van Westminster ga...

#20062

Leo Norekens

 

Ik heb hier ooit een keer geschreven : "Een partij die zich aan de rand (de facto zelfs BUITEN de rand) van het politieke spectrum opstelt, wordt haast vanzelf een soort afvoerputje voor tuig voor wie het niet extreem genoeg kan, en dat nergens anders z'n gading vindt. (Mocht er een partij bestaan die zich nog rechtser zou opstellen, mocht er in Vlaanderen een écht racistische partij bestaan, dan zouden zij daarheen afvloeien.) Die figuren hebben altijd een uiterst kleine, maar schadelijke minderheid gevormd binnen het VB, schadelijk voor de partij dan.
U merkt terecht op dat het VB daarmee verveeld zit. De partijtop probeert respectabiliteit te verwerven, maar ondervindt niets dan hinder van dit soort "pelsluizen".
Het heeft het ook mij al dikwijls verbaasd hoe "klunzig" ze daarop reageren. Ze kunnen dan wel iemand zonder pardon buitengooien, maar het blijkt moeilijk om de clichés te ontkrachten als ze door de "vervelende" feiten zo krachtig bevestigd worden. (Met een boutade zou men kunnen zeggen dat het VB maar één waardige vijand heeft: de échte extremist, de échte racist, de negationist... die actief lid wordt en vervolgens gênante dwaasheden gaat debiteren als waren het partijstandpunten)." http://lvb.net/item/958#7361

...maar nu blijkt dus dat het NOG erger kan.

A propos... Dat deze moordpartij aangegrepen wordt om de dotatie van het VB nu tóch af te pakken, bewijst alleen maar dat "ze" op het goede moment zaten te wachten.

#20063

Willy

 

Lezers van Aspe, Deflo, Geeraerts e.a. misdaadlectuur zullen het met mij eens zijn : tot nog toe stinkt dit ganse verhaal tegen de sterren op. Onvolledig relaas, leugenachtige verklaringen, tegenstrijdigheden... Kortom, iets zoals bij Remmery al was daar nog een vleugje romantiek bij verweven. Neem nu dat racisme als uitgangspunt. Laat die jongen nu van Roeselare komen en niets van Antwerpen afweten, dan weet je toch dat je op dat tijdstip op die plaats geen door hem geviseerde kleurlingen gaat aantreffen. Wie op vreemdelingenjacht gaat, die weet wel waar die te vinden zijn. Trouwens, mikte hij ook niet op blanken ?
Als hij het op vrouwen en kinderen gemunt heeft, waarom dan niet "en passant" een paar ouderlingen meegraaien...
Ik hoop dat men die jongen de gepaste medische en psychiatrische verzorging zal geven. Al is het blijkbaar geen vermeende dader, toch heeft hij daar recht op.

#20065

Leo Norekens

 

Willy, hij zit op SCHOOL in Roeselare. In Antwerpen is er nu eenmaal geen landbouwschool...

#20066

Nicolas Raemdonck

 

Aan Rick: dat is al een oude kwestie die in het parlement zat te hangen. Afspraak bij Hans Anders?

#20067

Peter Fleming

 

@Nicholas: Beliën heeft toch nog artikels geschreven toen bleek dat de moordenaars Polen waren?

de manier waarop deze moorden nu worden uitgebuit om een rekening te vereffenen met het VB is "utterly disgusting"

ondertussen zouden in de afscheidsbrief van de dader geen verwijzingen naar "extreem-rechts" te vinden zijn

#20068

Nicolas Raemdonck

 

AAN P. Fleming: Ja, maar "omdat het niet anders kon".

#20069

Cogito

 

Over motieven: anderen meeslepen in de eigen val is een oeroud gegeven in de dramatiek. Dit lijkt mij eerder te spelen dan racisme. Wellicht is er een racistische component in het motief aanwezig, maar van tweede orde, niet in hoofdzaak. Daarbij is het kiezen van vreemdelingen om mee te slepen in de eigen val helemaal geen eenduidig racistisch motief, maar eerder van het zondebok-type - wat iets anders is.

#20070

LVB

 

Bedachtzame reactie van Johan Vande Lanotte, waar ik eigenlijk volledig mee kan akkoord gaan:

"Mijn reactie is dezelfde als bij de moord op Joe Van Holsbeeck. Wat er gebeurd is, is verschrikkelijk, maar het blijft een individueel geval van extreem geweld. Net zoals het verkeerd was om bij de moord in het Centraal Station naar een gemeenschap te wijzen, zou het ook nu verkeerd zijn om algemene conclusies te trekken. Of het nu een blanke is die een zwarte doodschiet of het omgekeerde, maakt in essentie niet uit. Het is extreem geweld.

"We zien in onze maatschappij een soort verschuiving van geweld. Vroeger was er meer collectief geweld. Hooligans zijn daar de laatste uitlopers van. Vandaag is ook geweld geïndividualiseerd. We moeten dus opletten dat we niet overdrijven, in geen van beide richtingen. Dit is een afschuwelijke daad, maar nu het beeld ophangen van een maatschappij waarin geweld steeds nadrukkelijker aanwezig is, is niet het juiste signaal."

#20072

Peter Fleming

 

@Luc: wil je weten wat mijn reactie was toen ik de reactie van VDL en Bart Somers las: wat VDL zei, had ik eerder van Somers verwacht en andersom

#20073

LVB

 

@Peter Fleming: juist. Misschien is er op de redactie van De Morgen per ongeluk iets omgewisseld? :-)

De reactie van Bart Somers: "Wat gebeurd is, choqueert me enorm. Alles wijst op een racistisch geïnspireerde moordpartij. Het geeft aan welk sluipend gif racisme en xenofobie in onze maatschappij zijn geworden. We moeten ons dringend en heel ernstig gaan bezinnen over de toekomst van onze maatschappij, waar racisme en xenofobie langzaam ingeworteld raken onder druk van een aanhoudend extreem rechts discours."

"Dit soort extreem geweld aanpakken is zeer moeilijk. Het is trouwens geen louter Belgisch fenomeen. Dat neemt niet weg dat er wel enkele sleutelbegrippen zijn. De ouderlijke verantwoordelijkheid moet dringend op tafel komen. We kunnen niet lijdzaam toezien hoe jongeren ontsporen op een leeftijd waarop hun normen- en waardepatroon gevormd wordt. Ik werp geen steen naar ouders die problemen hebben met hun kinderen, maar als het nodig is, moeten we als overheid een helpende hand uitsteken. Ook moeten we het belang van zaken als diversiteit en respect opnieuw benadrukken en een dam opwerpen tegen het sluipend extreem rechts discours."

#20074

Jöe

 

Ik blijf erbij dat in vele VB gezinnen de kinderen tot racistische vechters opgroeien. Redenen genoeg.

Vroeger zat er in het vlaamsnationalisme minder crapuul. De kinderen gingen veelal naar goede scholen, de ouders waren veelal goed opgeleid en hadden een goede baan, hadden een hoog cultureel niveau en zetten zich degelijk in voor opvoeding met vlaamse/christelijke waarden. Ze moedigden hooguit hun kinderen wel aan om Ijzerbedevaartaffiches in hun school op te hangen maar dat was dat. Bruno Tuybens is zo iemand: familie wat aangebrand in de oorlog, vader KB kantoordirecteur, gaat naar een Jezuietencollege (waar collaborateurskinderen thuis zijn weliswaar) waar een degelijke kritische opvoeding wordt gegeven. En Tuybens heeft bovendien ook nog een hart (mede ingegeven door zijn goede opvoeding), en dat zal hem ook wel richting SP gedreven hebben :-)
Andere goed-opgeleide vlaamsnationalisten zoals Ceder en Annemans gingen naar VB en werden daar de intellectuele strategen. Dat werd pas gevaarlijk.
En nu recruteert VB vooral bij laaggeschoolden en ook crapuul, en die zijn al fier als ze achter VB slogans kunnen aanhollen en blij dat hun vechtlust een reden kan hebben.

#20076

Peter Fleming

 

nieuwe feiten vrijgegeven door het parket:

- doelbewust op vreemdelingen geschoten, peuter was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats
- dader roept niet nader genoemde persoonlijke ervaringen als motivering in (die wil ik wel eens weten)
- geen aanwijzingen van opvoeding in racistisch of gewelddadig milieu

#20077

Willy

 

Bedankt Leo. De bedoeling was om die gast na een turbulente week internaat op de trein te zien zitten met bestemming Wilrijk, want daar woont hij toch, en dat hij niet meer wist van welke gemeente hij afkomstig was, en dus in 't centrum verloren liep. In trance, onder hypnose, op zoek naar beurzensnijders, een oud lief, wie zal het zeggen. De wedersamenstelling zal alleszins ontluisterend zijn, maar dat zullen we niet mogen weten.

#20078

Briggs

 

Parket zegt dat de dader niet opgroeide in een geweldadig en/of racistische omgeving. Motief voor de daden: problemen met allochtonen in het verleden. De schoolproblemen zullen wellicht de trigger geweest zijn. Tkomt op BBC world ook.

#20080

Kurt

 

Net de uitzending op BBC World bekeken. Blijkbaar is er niet alleen in Vlaanderen iets mis met de media. VB wordt wel weer erg makkelijk overal mee in verband gebracht.

#20081

Johan B

 

@lvb
In tegenstelling tot jou kan ik niet volledig akkoord gaan met de reactie van Johan Vande Lanotte omdat er ook nog zoiets is als statistiek.
Wanneer jongeren van Noord-Afrikaanse origine 5 tot 7 keer meer criminele feiten plegen dan autochtone jongeren, en men maakt bekend dat een Noord-Afrikaan een brave jongen heeft vermoord omwille van een MP3 speler, vind ik het niet verkeerd dat er naar die gemeenschap wordt gewezen. Die reactie kan vertaald worden als "het moet maar eens gedaan zijn met die factor 5 tot 7". Of anders gezegd; indien die factor 1 zou zijn, dan zou er niet naar die gemeenschap worden gewezen. Er zijn ook Chinezen die hier moorden plegen, maar ik heb nog niemand de Chinese gemeenschap daarvoor weten stigmatiseren.

Verder verbaast het me dat je akkoord gaat met Vande Lanotte's aanval op het individualisme. Heb jij misschien liever collectief geweld dan individueel geweld? Mij lijkt de schaalverkleining alvast een voordeel.

Ik vind het wel positief dat Vande Lanotte zich niet verlaagt tot het dansen op de lijken van de slachtoffers, zoals Verhofstadt, Somers, Desmet, Pauli, en de rest van de politiek correcte meute dat wel hebben gedaan. Het is echt walgelijk om te zien hoe zij proberen politieke munt te slaan uit dit drama.

#20082

Brian Taladro

 

Jongens, google eens naar het begrip 'radical loser'van Enzensberger. Toepasselijk in diverse contexten!

#20083

LVB

 

@johanb: Ik heb de woorden van VDL niet dusdanig geïnterpreteerd dat hij er een aanval op het individualisme mee bedoelde. Hij stelt vast dat geweld minder collectief maar meer individueel gepleegd wordt. In tegenstelling tot Yves Desmet wijst hij daarmee het individualisme helemaal niet als oorzaak aan, noch lees ik erin dat hij het individualisme als iets negatiefs zou beschouwen. Ik lees wat er staat, niet wat hij misschien zou kunnen bedoeld hebben omdat zijn partij er zo over denkt.

#20084

John Fleming

 

Belangrijke vraag. Wàt rookte de 'jonge dader' toen hij op zijn kamer betrapt werd? Wie(t) zal 't ons kunnen en/of durven zeggen?

#20085

Big Blogger

 

Hier wordt eens deftig gediscussieerd en niet allemaal linkse standpunten zoals op de meeste andere blogsites.

Hij heeft zijn wapen ook op anderen gericht, had hij die ook neergeschoten, ... was racisme dan ook het motief? Die gast draaide door, aan specialisten te bepalen waarom en niet door de politiek.

#20086

Briggs

 

We missen wel een reactie op TBJ...
Toch opvallend hoe men vergeet te melden dat men volgende week de stap zal zetten om gedeeltelijk de dotatie van het Vlaams Belang af te nemen.
http://www.gva.be/nieuws/bi...{4E4DA4FA-A22C-4CC3-855A-001F0535E71A}

Blijkbaar zijn er problemen in Mol.
http://www.gva.be/nieuws/An...{B0EBB1BF-22B2-4B41-AFCB-5D18E3119196}
BBC zit ook op het verhaal
http://news.bbc.co.uk/2/hi/...

Volgt er iemand nog Iran...

#20087

Briggs

 

Ik denk persoonlijk dat hij maximaal wou doden; liefst van al allochtonen maar bij gebrek aan... Ik denk niet aan politieke motieven maar eerder persoonlijke frustraties gekoppeld aan sociologische achtergrond. Een VTM journalist vertelde een interessant theorie: De jongeman zou zijn straf niet aanvaarden terwijl allochtone leerlingen minder zware sancties kregen voor zwaardere feiten; terwijl hij zo'n modelleerling was...

#20089

Philip Flam

 

Wat me opvalt uit de reacties hier op de feiten in antwerpen is de negatie of de vergoeilijking van deze racistische slachtpartij, hij heeft ook een blank kind vermoord weet je wel. Had ik daar gelopen met m'n kind was ik misschien ook een slachtoffer want ik, hoewel blank, heb een kind met een Afrikaanse.
De enige oplossing voor dit soort samenlevingsproblemen en het gratuit racisme omwille van de verkeerde afkomst of wat dan ook is het intercultureel neuken, maar dit moet dan wel van beide kanten komen. En als ik zie dat de vierde generatie islamieten nog altijd het bruidje of bruidegommetje in het land van oorsprong ga zoeken zijn we er verder af dan ooit. Het is gedeelde responsabiliteit zowel van autochtonen als van allochtonen.

#20090

Peter Fleming

 

misschien dat ze op BBC world gewoon overnemen wat de media van hier schrijven

het is de taak van de overheid en andere "autoriteiten" (school) om de regels voor ieder individu (en niet zozeer groep) gelijk vast te leggen en te doen handhaven: geen apartheid, maar ook geen positieve discriminatie

dit is makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik denk dat hieraan nu te weinig aandacht wordt besteed; het zou in mijn ogen in ieder geval veel frustraties (langs beide "kanten") kunnen wegnemen

PS. @Briggs: IAEA vindt sporen van hoogverrijkt uranium en dat dient in de eerste plaats niet voor het licht in de huiskamer, maar voor felle lichtflitsen (maar we zullen later ongetwijfeld nog gelegenheid hebben om het daarover te hebben)

#20091

Outlaw Mike

 

Zo, het was een verderfelijke extreem rechtse racist. Vandaar dat hij een blanke peuter dood geschoten heeft.

Verhofstadt verdient een flinke aframmeling in oktober. Nu durft hij wel een grote smoel opzetten he. Maar als zijn collega Rasmussen het benauwd heeft door moslimterroristen houdt hij zich op de vlakte. Ik word gewoon ZIEK van die vent.

Ik vind het verschrikkelijk, en mijn hart gaat uit naar de slachtoffers en hun nabestaanden.

#20092

Jöe

 

Mike: hij schoot die blanke peuter omdat die zich naast/met een kleurlinge bevond. 't is natuurlijk niet jouw logica maar wel blijkbaar die van Monster Van Themsche.

Bedankt GVA voor de harde foto, maar iedereen moet die zien, zodat we allen nog meer gaan nadenken.
http://www.gva.be/pdf-krant...

#20093

Outlaw Mike

 

Amai zeg, de BBC: http://news.bbc.co.uk/2/hi/...

"A Belgian teenager accused of killing two people in a race attack in Antwerp has far-right family links, police say.
Hans van Themsche shot a pregnant black nanny from Mali and a two-year-old white girl in her care, before himself being shot and injured by police.

Mr Van Themsche, 18, also shot and injured a woman of Turkish descent.

"He obviously was in search of people of foreign origin to shoot them down. That's what he declared himself," a public prosecution spokeswoman said.

The spokeswoman, Dominique Reyniers, added that the suspect was questioned on Friday and was due to appear in court after his recovery in hospital.

Police say Mr Van Themsche's father helped found the now defunct anti-immigration party Vlaams Blok, and his aunt is an MP for its successor, Vlaams Belang."

SMEERLAPPEN!

Mijne heren en dames, dit is een reden te meer om in oktober voor RECHTSE partijen, Vlaams Belang en Front National, te stemmen. Het moet nu maar eens uit zijn met de linkse dictatuur!

#20095

Jöe

 

Leg eens uit Mikesken wat dit met linkse dictatuur te maken heeft... Mensen die niet voor 99% uit stront bestaan begrijpen dit wellicht niet.

#20099

Cogito

 

Wel hier hebben ze het geleerd, Dzjeuwe.
http://www.salvator.net/pro...
en hou het een beetje proper aub.

#20102

Nicolas Raemdonck

 

Inderdaad, Joë hou het een beetje deftig.

Maar ik zal NIET voor deze zogezegde rechtse partijen stemmen.

#20103

Nicolas Raemdonck

 

Beliën heeft nu wel een artikel over de moorden op zijn site gezet maar hoogstwaarschijnlijk omdat hij een klacht aan zijn been heeft: http://www.progresslaw.net/...

zoals hij zelf stelt.

#20104

Philip Flam

 

@ outlaw mike

intercultureel neuken - moet je beslist eens proberen vent

#20105

Outlaw Mike

 

Nicolas, wat is het godverdomde alternatief? "zogeheten" rechts, ja, ik weet het. Het is waar. Maar een rechtse partij naar Amerikaans republikeins model gaat hier gewoon niet. Nergens in Europa, zo lijkt het wel.

Philip Flam - laat ik aan gonorroelijders als jij over.

#20107

Outlaw Mike

 

Zeg Nicolas, ik heb dat pdf-document eens bekeken. Ze refereren naar die brandstichting bij dat Marokkaans gezin in Kortrijk en die Afrikaan die afgetroefd werd aan een tankstation. Gek he, in DS stond vandaag een heel klein artikeltje over dat Marokkaans gezin met de melding "dat racistische motieven wellicht toch niet aan de basis van de brandstichting zouden liggen". Als je het mij vraagt hangt er een geurtje rond die zaak. En wat die Afrikaan betreft, de dader was van Schaarbeek. Ik zou zijn ethniciteit wel eens willen kennen. We weten allemaal dat Schaarbeek stikt van twee meter lange blozende houthakkersfiguren met blond haar en blauwe ogen.

Heeft iemand nog nieuws over die klacht tegen het AEL vanwege de Anne Frank cartoons op hun site? Oeps, er was geen klacht. Sorry...

#20108

LVB

 

Outlaw Mike, de dader van dat incident aan het tankstation was van Turkse afkomst, volgens HLN. Hier trouwens al meermaals vermeld in commentaren.

#20110

Outlaw Mike

 

Wadda? Zijn er dan Turken bij het VB?????

#20111

Eric Jans

 

Kijk eens: het misschien wel belangrijkste deel van het familiekapitaal van ons vorstenhuis is - naar hedendaagse maatstaven gemeten - opgebouwd met puur en regelrecht racisme, negerhaat, genocide, enz.

U begrijpt dat ik me - als Vlaming en republikein - moreel niet erg hard aangesproken voel door het 'racisme-stigma'.
Want 'stel' dat ik als VB-kiezer 'een racist' zou zijn, wat ik met klem ontken, maar goed... 'STEL'!
Dan ben ik (en zelfs dat integrale VB!) toch maar een peulschilletje als je dat naast dat familiekapitaal zou leggen. Een wezenloze fractie!

Die meneer die ons in kerstboodschapjes wat meer 'openheid' en 'vriendelijkheid' en 'verdraagzaamheid' komt inspreken... zit vandaag nog steeds op dat gigantische kapitaal.

Toch wil ik nadenken over mijn visie op allochtonen. Maar ik wil het voor mezelf doen... en niet in de context zoals pc correct het vooropstelt.

Tot daar de polemiek.

En nu de menselijke kant:

Ook ik heb er geen woorden voor, natuurlijk. Wat zijn de namen van die mensen die dood bleven en verwond werden? Afschuwelijk! Als het racisme is - en waarom zou dat niet kunnen? - dan moet dat zeer streng bestraft worden.
Racisme kan voor mij, ook en niet in het minst als Vlaans Belang-kiezer, absoluut niet door de beugel.

Graag zou ik de namen van de slachtoffers weten. Ik heb geen woorden voor dit drama. Het raakt je diep, zoiets. Wat een ellende. Wat een onmenselijke miserie.
Mijn medeleven aan alle slachtoffers.

Die moorden de laatste eijd... vreemd.
Om een mp3-speler. Om een (vermoedelijk?) 'racime' nu... of om een 'sigaretje met sancties.

Gaan we het ooit te weten komen? Ik twijfel eraan.
Een zoveelste 'bende van Nijvel' in een verdacht gelijkaardig politiek klimaat: toen van onafwendbaar nakende federalisering, nu van de onafwendbare communautair clash van 2007.

Geweld en moord zonder bevattelijk motief.
Op het eerste zicht toch.

Maar deeerlijkheid gebied ons dat we niets weten.

Maar...vreselijk.

#20113

I am NoName.

 

@ Nicolas. "PLN komt op voor de onafhankelijkheid van het advocatenberoep en voor respect voor de rechten van de verdediging.

PLN komt op voor de sociale advocatuur waarbij een degelijke rechtshulp betaalbaar en toegankelijk is voor iedereen via de invoering van een nationaal systeem van rechtsbijstand."

De progressieve advocaten : ze werken blijkbaar voornamelijk voor hun eigen statuut. Ze plegen zich onafhankelijk te willen opstellen maar profileren zich op de verdediging van "links" met een "nationaal systeem van rechtsbijstand" ? Bedoelt men daarmee dat de staat moeten betalen om een politieke strijd te voeren ? Nogal doorzichtig als je het mij vraagt, eigenlijk een politieke strijd vermomd als de "verdedigers van de burgerman". Spijtig genoeg als je de recente geschiedenis bekijkt stel je objectief vast dat de "werkman" steeds meer het slachtoffer wordt van het linkse beleid. En rechts is daar evengoed schuldig aan omdat ze zich blijft verschuilen in de oppositie en links laat begaan.

Niet dat ik PB wil verdedigen. Verre van. Maar deze afschuwelijke feiten zijn mi het gevolg van een jarenlange retoriek van beide extremistische zijden. Ze spinnen allebei garen uit de "retoriek". Dat er in bepaalde omstandigheden slachtoffers vallen ... ach dan wassen ze hun handen in onschuld of vatten ze het aan om de "zwarte piet" door te schuiven en de verantwoordelijken aan te duiden. Maar fundamenteel de problemen aanpakken wordt niet gedaan, noch door de beleidspartijen, noch door die ene grote oppositiepartij die het allemaal zo goed kan uitleggen, maar vertikt om er iets aan te veranderen.

Is die ene partij ondemocratisch ? Ach, ze heeft toch zoveel kiezers achter zich gekregen. Dus dan is ze toch wel democratisch ?

Mijn bedenking bij de peilingen : het kartel samen met het belang halen al ruim meer dan 50% der kiezers in Vlaanderen, of nog maar het Kartel haalt bijna zoveel kiezers als de "federale vertegenwoordiging" (Paars) samen. Je kan die toestand evengoed ondemocratisch noemen en als basis nemen om onmiddellijk federale verkiezingen te eisen.

En dat op zijn beurt zou een uitstekend moment zijn om die zogenoemde "ondemocratische" partij eens tot daden te verplichten en haar programma te laten uitvoeren. Ze in het bad te nemen, ze af te helpen van haar koudwatervrees, ze de kans ontnemen om altijd maar "haar handen in onschuld te wassen" en de "schuld bij de anderen te leggen".

#20114

Karl

 

En nu wachten op de door extreem linkse kant geënsceneerde extreem rechtse laffe misdaden? Of is dit al gebeurd? Kwestie van de publieke opinie aan hun kant te krijgen en Van Hecke en Co droog te leggen. Ik zou er in elk geval niet van verschieten.

Ik zou geen alleenheerschappij van het VB willen, maar een PS-staat, daar heb ik evenveel schrik van.

Idioot, hoe alles meteen gestigmatiseerd wordt: schiet een buitenlander dood, het is de schuld van het VB. Luister naar Gothic en loop zo gekleed en je bent een wilde schutter die elk moment door het lint kan gaan (ik zie huismoedertjes al angstig wegkruipen als er een zwartjak achter hen aan de kassa staat aan te schuiven.) Terwijl het eigenlijk maar om cultuur gaat die allerminst de haat predikt.

De politiek moet het vandaag hebben van oneliners, slogans en zondebokken. midden vorige eeuw deed een mannetje met een snorretje het hen voor. Dezelfde figuur installeerde ook een gedachtenpolitie en legde de vrijheid verregaand aan banden. Oh ja, hij was ook van linkse signatuur.

#20115

Jöe

 

Mike zegt "Philip Flam - laat ik aan gonorroelijders als jij over." tegen iemand met een zwarte partner.
En dan zegt men mij dat ik deftig en proper moet blijven omdat ik het woord "stront" gebruik. Wat een blog.....

#20119

Leo Norekens

 

Ere wie ere toekomt. Vande Lanotte staat voor een open doel en geeft een pasje opzij. (Vandeurzen bedankt, applaudisseert, en trapt dan toch maar binnen.)

Aardig meevallertje voor de linkse opiniemakers: sinds de veroordeling van het Vlaams Blok wordt het Vlaams Belang steevast "de racistische partij" genoemd, en nu is daar plots "de racistiche moordpartij" in Antwerpen. Wat een genot moet het niet zijn als zo'n subtiele klankverschuiving een associatie in de geesten kan teweegbrengen...

#20120

Briggs

 

Peter Fleming; Hoog verrijkt Uranium dient voor Plutonium; niet voor een simpele Uranium bom. Dat laatste is de zwaar & te groot om op een ballistische raket te plaatsen.
---
Progress network zit vol met onzin want de Heulense Brand is wellicht geen Racisme, er zijn indicaties dat de Brugse motten het resultaat is van provocatie (gerecht zal dat uitmaken, rechtspraak); die 'Zwarte' man die in Zellik werd afgetroeft wel de dader was een Franstalige uit Schaarbeek...kansen zijn klein dat de dader 'autochtoon' is (Attaturk).

Pff dat ze maar doen...je oogst wat je zaait...dat zeggen ze toch altijd als het hen goed uitkomt.Awel linkse rakkers ge zult oogsten.

#20122

franky

 

Mr. Verhofstadt,

Ik ben een Vlaams Belanger geworden, zo eentje met een zelfstandige onderneming en met een Unizo-lidkaart. Zo eentje die finaal de VLD de rug toegekeerd heeft na het schandelijk politiek proces waarbij je tegen alle democratische principes in, het VB monddood wou maken. Zo eentje die argwanend de noodzakelijke wetsaanpassingen daartoe heeft gevolgd , zo eentje die zijn geschiedenis kent en weet dat ook in een dictatuur alle mogelijke middelen wordt aangemaakt om een politieke partij buiten spel te zetten. Zo eentje die uw eigen burgermanifesten gelezen heeft en waarbij u volgens uw eigen verklaringen , momenteel gerust zelf als racistisch kan bestempeld worden.

Op de bewuste dag waarbij die jongen aan het moorden was geslagen, was ik met een reeds 18 jaar in Vlaanderen verblijvende en perfect ingeburgerde Iranees op terugreis van een machineherstelling in Nederland. Ook wij hoorden uw fascistische uitlatingen op de radio. We werden misselijk van uw propagandamethodiek wat qua stijl niet moet onderdoen van die persoon tijdens de jaren 40-45 die u zogezegd zo verfoeid, maar wiens technieken u zonder scrupules u eigen maakt en mensen tegen elkaar probeert op te zetten.

Mr. Verhofstadt, na uw vroeger fascistisch geketter tegenover Vlaams Belangers wist ik dat u geen fatsoen meer had, maar na hetgeen u nu durft politiek te recupereren op diverse media kan ik alleen maar mijn minachting en walging in uw persoon omschrijven. U maakt gebruik van politieke verklaringen naar aanleiding van laffelijk vermoorde mensen en KINDJES. Wij, van het Vlaams Belang, slaan net zoals bij Joe van Holsbeek geen politieke munt uit dergelijke laffe moorden, wij hoeven dit niet te doen. U blijkbaar wel, alleen om uw paars wanbeleid te verdoezelen en de bevolking een rad voor de ogen te draaien. Niemand weet wat die kerel bezield heeft, zelfs experten niet, maar heel uw links establishement van ministers, parlementairen, burgemeesters, vorsten , media en journalisten wisten het onmiddellijk wel en hielden deze week wat graag mee hun vinger aan de trekker om een partij die er niets mee te maken heeft , te beschuldigen .

Oprechte deelneming voor de ouders, vrienden en familieleden van alle slachtoffers van dergelijk zinloos geweld.

En U , Verhofstadt ,bent de titel premier onwaardig tenzij het over demagogie en ware volksophitserij gaat.

#20130

spectator

 

uit de grond van mijn hart :volkomen met u eens.

#20132

publius

 

@Joe in 20074

Van een twisted mind gesproken. Het is net links, met de SP op kop (en VLD vanuit het humanisme) die alles in het werk gesteld hebben om die basis te vernietigen en te vervangen door iets waarvan nu duidelijk wordt dat het sosm net op iets te los zand staat. Dat is trouwens ook de reden waarom er in bepaalde allochtene middens juist problemen zijn met de jeugd. Vind je het normaal dat een derde generatie soms nog onvoldoende de taal van hun regio spreekt ? Sommige illegaal verklaarden met andere culturele achtergrond spreken op een jaar tijd soms al beter de taal, zelfs het Nederlands (wat op zich geen makkelijke taal is, denk ik).

De basisvraag is een vraag naar normen en waarden, inderdaad. Het gezin is daar de hoeksteen van. Dat is één van de programmapunten van het VB ;-)

#20135

Outlaw Mike

 

Hoe staat het met het onderzoek naar de moordenaar van de 16-jarige Nigerese jongen, wiens keel werd overgesneden door een Marokkaanse tiener omdat hij maar 10 euro voor een (allicht gestolen) gsm wilde geven ipv 30?

Worden er goede vorderingen geboekt in dat onderzoek?

En als de dader gevat wordt, komt hij dan ook met foto, naam en toenaam en een beschrijving van zijn slaapkamerinterieur in de gazet? En krijgen we dan ook zijn stamboom?

En o ja, PC klojo's allerhande, den Outlaw is geen racist hoor, hoe goed dat ook in uw kraam zou passen. Hij bejegent zijn (weliswaar weinige) Marokkaanse klanten vriendelijk en met respect, en hoeft daarvoor geen toneel te spelen. En het beste vriendinnetje van zijn dochter is een Congolees meisje, en den Outlaw vindt dat prima zo en lijmt de brokken als er een haar in de boter zit. Ik zou er ook nog kunnen aan toevoegen dat ik, als ik in 2008 zou moeten kiezen tussen Hillary en Condi de donkerste gegarandeerd mijn stem zou krijgen.

Lees ook eens "Undercover in Klein Marokko" van Hind Fraihi. Een eye-opener. Naar het eind toe staan er een paar zeer interessante interviews met mensen van Marokkaanse origine die zo gedegouteerd zijn over het verstikkende PC discours en inefficiente knuffelbeleid van de zogezegde "democratische" partijen dat ze op het VB stemmen. Misschien moeten we daar toch eens serieuzer werk van maken; je kan er donder op zeggen dat er een brede laag die zich heel goed kan vinden in de ethisch conservatieve VB-standpunten.

#20141

Peter Fleming

 

Fyi: één van de ondertekenaars van dat communiqué van die advocaten, Othman, is een prominent lid van de PVDA

@Briggs: een atoombom hoeft niet per se per raket zijn doel te bereiken

#20142

Frans Lavaert

 

Oproep aan alle onze geleerden op deze weblog.
De beter gestudeerden alhier zijn weer druk bezig met de nieuwe kapstok. Kennen ze al hun stamboom? Tot in de derde of vierde eeuw na Christus? De tijd van de Germaanse volksverhuizingen, toen grootvaders zich vanuit de overkant van de Rijn schietend een weg baanden in onze plaatselijke moerassen? Velen tot in Afrika toe zelfs?
Nog iets.
Over afzienbare tijd zijn er gemeenteraadsverkiezingen, ook in Antwerpen en Roeselare.
Webmeester LVB heeft alhier niet zolang geleden vanuit migrantencontinent Amerika laten weten dat gemeenteraadsverkiezingen (in Vlaanderen alleen?) hem niet totaal niet interesseren. Een beginnend soort polemiek heeft hij toen eigenhandig zelfs totaal verwijderd. (Zit dat nog ergens in de krochten van internet?)
Vlaamse Makkers, u mag in de komende maanden met geen woord reppen over die verkiezingen. Programma's. Kandidaten. En ook niks van kommentaar geven achteraf. Gouwleider LVB interesseert het allemaal niet.
P.S.
Voor wanneer is het hier nu gedaan met het gebruik van schuilnamen?

#20144

Peter Fleming

 

Vandaag in GVA, de woordvoerster van het parket: "De dader viseerde doelbewust vreemdelingen om te doden. Toch is het te vroeg om te zeggen dat hij een racist is."

Voor sommigen was het blijkbaar niet te vroeg. Wat een zottekensspel is me dat toch de laatste dagen.

#20146

LVB

 

@Frans Lavaert: Hier zal inderdaad niet over de gemeenteraadsverkiezingen geschreven noch gediscussieerd worden. Stoort u dat? Vormen de gemeenteraadsverkiezingen voor u het centrum van het universum?

"Gouwleider": zegt veel over het soort persoon dat u bent, beste mede-liberaal. Heb ik U ooit persoonlijk beledigd? Ik denk het niet.

Ik heb de indruk dat u er moeite mee hebt dat een weblogger de vox populi aan het woord laat op zijn blog. Uw irritatie over wat de lezers schrijven, reageert u dan maar af op de blogger.

"Migrantencontinent Amerika": ja, ik ben voorstander van meer migratie, van het toelaten van buitenlandse werkkrachten, van een migratiebeleid naar VS-voorbeeld dat niet, zoals nu, louter op het importeren van kansarmoede is gericht (tot grote vreugde van de bisschoppen, die kansarmoede als koren op de molen van hun winkeltje zien).

#20147

Philip Flam

 

@ mike outlaw (what's in a name little shit)

Vertel me eens maat hoe ik als pro vlaams, anti belgische persoon met een zoontje (koffie met melk) die 'Willem' heet (naar Willem van Oranje jawel outlaw mike ik ken m'n geschiedenis misschien wel beter dan jij) mijn Afrikaanse, Latijns Amerikaanse en Aziatische vrienden warm kan maken voor een vlaamse cultuur die enkel naar de eigen navel staart, sorry broekventje ik was er goed in aan het slagen maar nu kan ik effe gaan uitleggen waarom mensen of hun entourage van het zuivere belang net vreemdelingen uitkiezen om van kant te maken, jawel outlasw mike broekschijtventje België barst hoe rapper hoe liever, maar dan wel het liefst zonder jouw haatpartij want dan zou je misschien wel eens je edele delen kunnen kwijtspelen als ik zo je commentaren lees.

#20149

Neverbeendead Religion

 

Er werd hier melding gemaakt van een scene uit de matrix in antwerpen.
Misschien moet het parket eens naar de film kassablanka kijken die over het racisme in antwerpen gaat en een scene bevat waarin een van de personages uitlegt waarom the matrix over het racisme gaat. Dan kunnen ze nog eens een piste bewandelen en en passant een onbekend belgisch filmpje meepikken. Via de volgende link ( http://www.imdb.com/title/t... ) vind je ook de link naar de officiele site.
Mijn eigen theorie staat bij pdw in comment 9 ( http://pdw.blogspot.com/200... )

#20155

Jöe

 

@Fleming & Mike:
Monster Van Themsche verklaart dat "de aanwezigheid in de buurt van een zwarte voldoende reden was om de kleuter te doden"

Ik wil niet perse steeds gelijk hebben, maar dit wou ik toch even doorgeven.

#20159

Outlaw Mike

 

Joe, laat me over Monster Van Themsche eens duidelijk zijn.

Ik ben voorstander van de doodstraf. Voor mijn part mag die schijtzak tegen de muur gezet worden en NEERGEKNALD. Capice? Die politieagent had niet op zijn buik moeten mikken maar op zijn hart.

Het moet duidelijk zijn dat deze afschuwelijke gebeurtenis op een PERVERSE manier gerecupereerd is door de zogenaamde "democratische" partijen. Zij wisten dat er in oktober een monsterscore voor Vlaams Belang zat aan te komen en een moordpartij als dit is "gefundenes Fressen" om het VB in een kwaad daglicht te stellen.

Maar stel dat ze slagen, wat zal dan het resultaat zijn? Dat de zeer stringente problematiek van de hoge criminaliteit onder Noordafrikaanse jongeren weer niet opgelost wordt. Met als gevolg dat het probleem nog verder verkankert. De affaire met Joe Van Holsbeeck, waar het VB een verbazend laag profiel over aangehouden heeft, en nu deze dubbelmoord, worden door de linkse dictatuur in dit land op amorele wijze aangewend om elkeen die wenst dat de maghrébiencriminaliteit aangepakt wordt in een kwaad daglicht te stellen.

In Frankrijk in 2004 verklaarde een zotte blaar dat zij op de trein door zes Noordafrikanen was gemolesteerd, dat haar kleren aan flarden waren getrokken, dat er hakenkruisen op haar lijf getekend waren etc. etc... duidelijk een antisemitische daad, en zelfs Chirac voelde zich genoodzaakt straffe uitspraken te doen.

Kort daarna bleek dat zij het allemaal om god weet wat voor reden (wellicht was ze een linkse groupie) had verzonnen, en dat haar vriendje die hakenkruisen had aangebracht. Zij die de zeer terechte problematiek van antisemitisme onder Nooradfrikanen hadden aangeklaagd stonden plots in hun hemd, en het politiek correcte uitschot stond hysterisch "racisme" te krijsen zoals, wel, zoals reptielen als Walter Zinzen, Mark Elchardus, de Moslimexecutieve et al na de ontmaskerig van Adam G.

We skippen nu zelfs even Frankrijks rellen in de herfst.

Op Nieuwjaarsdag 2006 werd in de regio Nice/Cannes EEN TREIN MET 600 PASSAGIERS GETERRORISEERD DOOR TWINTIG NOORDAFRIKANEN!!! Mensen van hun geld, bankkaarten, gsms e.d. bestolen, aangerand, meisjes gemolesteerd, het interieur vernield. Wie op dit forum heeft daar weet van??? Op zeker moment trokken de schoften gewoon aan de noodrem en stapten het af tussen de rails. Media en politie werden geinstrueerd aan de zaak geen ruchtbaarheid te geven en de slachtoffers, wel, "they could go fuck themselves".

Waarmee ik maar wil zeggen: al het krapuul ter linkerzijde, de eunuchen in het Centrum, parasieten zoals Ramsey Nasr, (ex?) terroristen zoals Abu jahjah... die gebruiken nu deze vreselijke gebeurtenis om er politiek munt uit te slaan en zij die de echte problematiek durven aankaarten als racist te bestempelen.

Doe gerust voort idioten. En leg uw pluchen beerkes maar neer en pleng uw krokodillentranen maar. Nog niet zo lang geleden stormden 500 Marokkanen na een "vreedzame" gebedswake het centrum van Antwerpen in, richtten onder het roepen van "Allahu Akbar" allerlei vernielingen aan en deden het schijt van de billen van verstijfde omgangers en automobilisten lopen. Laat de boel maar verderrotten stommelingen. Maar sta dan niet te bleiten als binnen twee jaar die 500 Marokkanen er 5000 geworden zijn. En als er tien Noah Schmals worden neergestoken ipv 1.

KLOEFKAPPERS!

#20162

Stefan K.

 

Reactie uit Antwerpen zelf:
-> http://www.antwerpenblogt.b...

#20163

Outlaw Mike

 

Het meest pijnlijke van de zaak is, dat Arabieren veel grotere racisten zijn dan wij westerlingen. Arabieren bvb. beschouwen zeg maar zwarten door de band als zoiets tussen een dier en een mens. Eenieder iet of wat bekend met het Midden-Oosten weet dat Arabieren, en dan vooral die van Saudi-Arabië, zich als een soort "Herrenvolk" beschouwen - zelfs tegenover zij die dezelfde godsdienst belijden. Kijk maar naar wat er met de Koerden gebeurde onder Saddam. Of wat er heden ten dage met de zwarte Darfurianen gebeurt.

Ik kan spijtig genog niet meer op het Vlaams Belang stemmen watn wonend in Wallonie. Dus zal het maar het Front National worden, hoezeer me dat ook tegensteekt. Maar alles is beter dan de zogenaamde "democratische" partijen.

#20164

Benny Marcelo

 

@Fhilip: Gij gelooft toch niet dat het VB achterna gezeten wordt omwille van zijn ''rascistische standpunten'' zeker. Iedere vorm van vlaamsgezindheid zal afgestraft worden of hebt gij Lauretteke niet gehoord over Leterme.

#20165

Jöe

 

Mike, ik wilde enkel reageren op volgende uitspraken van Peter F & jou:

"volgens mij is er toch een verschil tussen een blanke vrouw die lastig gevallen wordt omdat ze met een zwarte leeft en een blanke peuter die omdat zij op het verkeerde moment op de verkeerde plaats stond in koelen bloede vermoord wordt"

"Zo, het was een verderfelijke extreem rechtse racist. Vandaar dat hij een blanke peuter dood geschoten heeft."
Verder denk ik dat de "Jules Croiset"-lijders (zoals die "zotte blaar" in 2004) zich in alle kampen bevinden. En dat gezagsdragers niet steeds kunnen wachten met reacties hierop tot de zaak ten gronde is uitgespit, want anders gromt de meute ook.

#20168

Outlaw Mike

 

"Zo, het was een verderfelijke extreem rechtse racist. Vandaar dat hij een blanke peuter dood geschoten heeft."

Dat was mijn reactie vooraleer ik her en der begon te lezen dat het effectief dan toch een racistische moord zou zijn. Nu blijkt het er dan toch een te zijn, welaan dan, spijtig dat er hier geen Amerikaanse rechtsspraak heerst. Nu riskeert dat varken binnen zeven jaar vrij te komen.

Maar de vraag die ik mij stel: wat moet de Nigerese gemeenschap denken van de - terechte - commotie rond deze afschuwelijke moord, vergeleken met de doofpotoperatie rond de 16-jarige Nigerese jongen wiens keel werd overgesneden door een Marokkaanse tiener? Zullen de verwanten van die 16-jarige jongen, die moest constateren dat het bloed van hun broer drie dagen later nog op de plaveien lag, niet terecht vermoeden dat er in dit land alleen heisa komt als er BLANKEN gekeeld worden? DAAR zie ik racisme.

#20173

Briggs

 

PF: Hoe gaat Iran een atoombom leveren? Fedex misschien? Daarvoor hebben ze de middelen niet. Ballistische raketten of duikboot is de enige manier voor Iran om Israel te raken, zelfs om de buurlanden te raken (tenzij ze een transporttoestel aanpassen)...daarvoor heb je kleinere bommen nodig die op het wapentuig past...hence Plutoniumbommen.

#20175

Peter Fleming

 

"De dader viseerde doelbewust vreemdelingen om te doden. Toch is het te vroeg om te zeggen dat hij een racist is."

Joe, ik heb dat niet gezegd, maar het parket
dit is idd een vreemde uitspraak, maar we moeten daar toch eens bij stilstaan

vannacht zijn trouwens twee molotovcocktails gegooid naar een politiekantoor in de wijk het Kiel in Antwerpen

dat heeft wrsl te maken met de verdrinking van een Marrokaanse Belg enkele dagen voor de feiten in Antwerpen

#20177

Peter Fleming

 

@Briggs: per container of zo hé, de inventiviteit kent geen grenzen (al ligt een raket wel meer voor de hand)

#20181

I am NoName.

 

Ik vind het toch zo eigenaardig dat al die mensen die hier hun mening verkondigen zo overtuigd zijn van hun gelijk, en hun recht om dat gelijk te verdedigen en zich niet schromen om zelfs binnen deze tragische context, nog te beginnen schelden.

Natuurlijk, iedereen mag zijn mening verkondigen en het verdedigen. En de gemoederen kunnen verhit geraken. Ik weet dat Luc die vrijheid als een "heilig" aspect beschouwt. En toch, hij heeft klaarblijkelijk niet veel op met heiligen.

Maar nu is er toch wel een drama gebeurd, en ik krijg de indruk dat al die mensen met hun uitgesproken meningen, voornamelijk de schuldigen willen vinden in die andere groep, eigenlijk in een behoefte om zichzelf wit te wassen.

Alsof de feiten die geschied zijn de schuld zouden zijn van één mening, en niet het gevolg van het samenspel van al die meningen samen, van al die mensen met hun onverzettelijke overtuiging in onze maatschappij.

Mij lijkt het logisch, dat al die mensen elk voor zichzelf een deel van de schuld dragen. Want geef toch toe, die jongen is toch niet in een vlaag van razernij beginnen moorden, ten minste door de omstandigheden had hij toch een hekel aan de "immigranten" (de kleurlingen). Dat was toch geen toeval ?

Dat door "overmacht" de stoppen doorgeslagen zijn, dat lijkt mij logisch en niet te betwisten. Maar dat hij zich "racistisch" gedragen heeft, daarvoor moet toch een verklaring gevonden worden. Alleen, ben ik niet overtuigd dat die verklaring maar in één hoek te zoeken is.

#20185

Rick

 

@ I am NoName

Volledig akkoord met het feit dat de feiten schandalig zijn en dat we inderdaad onze verontwaardiging mogen/moeten laten blijken.

Maar dat u de hele samenleving met een schuldgevoel wil opzadelen, lijkt me een beetje te veel met een christelijke saus overgoten.

Ik voel me net zo schuldig t.o.v. wat gebeurd is, als dat bepaalde andere gemeenschappen zich suldig gevoeld hebben naar aanleiding van bvb. 9/11, Londen, Parijs, Patrick Mombaerts...

In dezelfde logica zou ik de mening willen kennen van Fouhidar e.c. (weze het het AEL) met betrekking tot Hamas. Eens zien of ze ook daar een correlatie gaan vinden tussen een politieke partij en strafbare feiten die gepleegd worden.

#20187

Edward

 

Kleine doch essentiële 'skinhead'-update :

(DS 13/05/06 p.8)kop : 'Skinheads blijven aangehouden'.

artikel : ...'De Lubbekenaar heeft geen skinheadverleden
en is geen regelmatige bezoeker van het café. Hij was er
enkel aanwezig voor het trouwfeest van een kennis.' ...
'Jimmy C. uit Huldenberg'... ook hij is geen vaste klant
van de Kastelein en kwam er voor het trouwfeest.' ...
'Bruggeling Dieter S. die wel maandelijks (!) de Kastelein
bezoekt ... 'deelde geen klappen uit' ...

'Hun Kliënten (de 3 'skinheads') beschikken over een blanco
strafblad.' (!!!!!!!!!!!!!!!)

voorlopige conclusie : drie mannen, waarvan 1 skinhead en 2
niet... zullen we ze skinheads noemen ? of goths ? of als blijkt dat er effectief van provocatie sprake is, nog iets anders ?

en nu ?

#20198

Rick

 

Staaltje van DDR-communicatie:

RTBF radio-nieuws vandaag om 20.00 uur: "Een pacifistische betoging in Antwerpen, die langskwam voor een café met V.B.-aanhangers, werd er geprovoceerd door een veertigtal cafégangers uit dito café"
Zelfde feit Belga, vie Skynet (Franstalige versie):
"(Belga) Vingt personnes ont été appréhendées dimanche dans les environs de la Zwartzusterstraat à Anvers alors qu'une commémoration rassemblant 150 Africains se déroulait là où les meurtres ont été commis jeudi.

La police est intervenue lorsque 20 jeunes ont commencé à chercher la bagarre. Le calme est ensuite revenu. La police n'a pas voulu donner plus d'informations. (EDR)"

Zelfde Belga-artikel maar in 't NL:
"(Belga) De lokale politie van Antwerpen heeft zondagnamiddag een veertigtal personen administratief aangehouden nadat een ingetogen betoging van de Afrikaanse gemeenschap uit de hand dreigde te lopen. De schade bleef al bij al wel beperkt. Na de arrestaties keerde de rust snel terug.

Omstreeks 15 uur verzamelde een zeventigtal personen op de Groenplaats voor een kleine optocht richting Zwartzusterstraat. De groep groeide geleidelijk aan tot ongeveer tweehonderd mensen. Toen de optocht ontbonden werd, ontstonden er volgens de politie plotseling wat onrusten. Een aantal jongeren probeerde amok te maken en liep voor het café De Leeuw van Vlaanderen, waar Vlaams Belang-sympathisanten zitten. "Om erger te voorkomen hebben we ingegrepen", zegt Lommaert. "Grote schade werd er niet aangericht. Het waren ook niet echt rellen. Volgens mij was het eerder een soort van afreageren." De veertig mensen die zijn opgepakt, worden in de loop van zondagavond nog vrijgelaten. (lim)"

Op Belga (Fr) wordt ook gewag gemaakt van een betoging van 2.000 mensen in Arlon om de vermoorde Yohann te gedenken (waarvan de gekende daders zich schuil houden in 't voormalige Oostblok.
Niets daarvan terug te vinden langs NL-kant. Niets noch op VRT noch op RTBF.....

#20204

Lawrence

 

Dankzij wie kon de man vrij een wapen kopen? Wiens beleid maakte dat mogelijk?
Hoe slecht moet een beleid wel niet zijn om 1 miljoen mensen naar O zo een "extreem-rechtse" partij als het VB te jagen?
En als je dan als andere partijen dit signaal som negeert, blijft volharden in de boosheid en STASI praktijken moet toepassen om die rechtse stormloop een halt toe te roepen, waar ben je dan in Gods naam mee bezig?

Ik bedoel, wanneer je 1 miljoen vlamingen letterlijk uitsluit uit de maatschappij (het cordon), terwijl migranten stemrecht krijgen opdat ze links weer zouden sterker maken, is het dan verwonderlijk dat bij een labiel individu stoppen doorslaan? Is het dan abnormaal dat je begint te denken van " Hey wacht eens even, ik heb in mijn eigen land geen habitat meer, maar zij wel"

Kom jongens, racisme is altijd fout. En ja, het VB moet haar taal aanpassen, maar extreem-links kan haar handen echt niet in "pontius Pilatus" onschuld wassen hoor!

Links is verantwoordelijk voor het success van rechts. In hun enthousiasme de anderen te helpen zijn ze hun eigen schapen vergeten te verzorgen, wanneer die dan van huis weglopen worden ze nog omringd met een cordon. Ik bedoel kom he, links is hier de dooddoener, niet rechts.

#20205

Lawrence

 

Als ik op diverse sites lees ben ik o zo blij dat de meesten van jullie het gezond verstand niet verloren zijn, dat jullie VB blijven steunen en dat jullie inzien dat dit onvoorstelbaar laag word gerecupereerd door extreem-links.

Op die manier is er nog hoop opdt Belgie toch een beetje van de belgen blijft. Zonder racistisch te willen doen hoor maar waarom hebben we anders nog landsgrenzen??

Vraag is, wat kan er gedaan worden aan de extreem-linkse indoctrine van de VRT? Het is maatschappelijk niet langer verantwoord dat wij allen betalen voor een zender die duidelijk haar kleur heeft bekend en meteen het VB als doelwit heeft geselecteerd em ook nog al haar pijlen heeft afgevuurd. Kan dit zo maar? De VRT is een echt schandaal geworden. Bashen op het VB in de 7de dag terwijl niemand van de partij aanwezig mag zijn om een wederwoord te bieden, laaag!

#20206

LVB

 

@lawrence: "Bashen op het VB in de 7de dag terwijl niemand van de partij aanwezig mag zijn om een wederwoord te bieden"

Ik meen toch gezien te hebben dat Frank Vanhecke aanwezig was in de Zevende Dag?

En ik keek zonet naar de heruitzending van "Mise Au Point" op de RTBF, waar men op een toon van "je moet het gezien hebben om het te geloven" vertelde dat men op de VRT in De Zevende Dag iemand van Vlaams Belang aan het woord liet komen alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Met een toon van: "die Vlamingen toch!"

Op ARTE heeft men vrijdagavond een Antwerpse allochtoon geïnterviewd die (in het Frans) vertelde dat je de VRT niet kunt aanzetten zonder om de haverklap een Vlaams Belanger aan het woord te horen. Ik heb dat interview op video, zal het misschien later eens online zetten.

Wallonië (via RTBF), Frankrijk en Duitsland (via ARTE) krijgen dus via hun media een beeld voorgeschoteld alsof de VRT een zender is die extreem-rechts promoot. Met de werkelijkheid heeft dit weinig te maken, maar het lijkt me wel belangrijk dat wij ons bewust zijn van die beeldvorming.

#20210

Peter Fleming

 

@rick: tenminste vrt teletekst berichtte over de betoging in arlon

gaan verhofstadt, desmet en co ook de verantwoordelijkheid afwijzen als bv filip dewinter op een blauwe maandag afgeknald wordt? nu al hoor je regelmatig berichten over de beschadiging van eigendommen van de partij en haar mandatarissen

de slachtoffers zijn nog niet begraven of alle politieke en media-aandacht gaat nu naar het VB, terwijl het laatste woord nog niet gezegd is over de exacte motieven van de dader

99,9% van de Vlamingen vindt het vreselijk wat er gebeurd is, maar als volgens een peiling (steeds met een korrel zout te nemen, maar toch) 75% vindt dat het VB geen verantwoordelijkheid heeft, dan concludeer ik daaruit dat politici en media nu compleet aan het doldraaien zijn vanuit een obsessie, ja een obsessie met het VB

en eerlijk gezegd, als Antwerpenaar en één van die 67% niet-VB-stemmers, word ik daar hoe langer hoe meer ziek van

#20211

Lawrence

 

Hoi Luc,

Als Van Hecke er inderdaad aanwezig was dan moet ik mijn woorden terug nemen. Ik heb namelijk de 7de dag afgezet na de tirade van die dame van de CD&V ( die trouwens als enige iets zinnigs zei door te stellen dat ze zelf verantwoordelijk waren voor het success van het VB) die kif kif, de psychiater en de advokaat.

Ik was me zo opgewonden dat ik de Vuurrode Riool Televisie afgezet heb. Die allochtoon die beweerd dat op de VRT constant VB wordt geïnterviewd?? Heeft die man 20 jaar op de planeet Jupiter gewoond of zo ???

Ik denk wel dat het VB haar taal dringend moet aanpassen en inderdaad niet alles op de allochtone medemens mag schuiven. Ze moeten eerder de loodzware schuld van de traditionele partijen in de economische achteruitgang, gemaakt door de stijgende kost die ongeletterde vreemdelingen met zich meebrengen aantonen. België blijft maar nieuwe allochtonen huisvesten op kap van de maatschappij. ALs gevolg is er wongingnood, de grondprijzen stijgen, de gewone man kan niks meer betalen maar de staat koopt wel gronden om sociale huizen te bouwen voor al deze vluchtelingen en geeft hen een leefloon. Zeer nobel maar niet te betalen.

Op die manier zijn zij zelf verantwoordelijk voor de wrijving tussen "wij" en "zei" want wij moeten altijd de prijs betalen voor hun behoeften. Onze belastingen kunnen daardoor niet omlaag, onze bedrijven verhuizen, en wij zitten straks allemaal zonder job, maar de allochtonen hebben dan toch gratis een huis en stemmen uit dank extreem-links.

Tuurlijk, iedereen kan zien dat dergelijk politiek misbruiken van de zwakheid van die mensen in ruil voor stemmen afgunst en haat doet ontstaan. Als je tenslotte de vruchten van iemands arbeid steelt om aan een ander te geven laat dat altijd een wrange nasmaak achter.

Het word tijd om inderdaad niet de schuld op de allochtonen te schuiven, doch eerder duidelijk maken dat extreem-links onze samenleving economisch en bijgevolg ook sociaal naar de verdoemenis aan het helpen is, net zoals in het communisme...

En door het voortdurend laster te verkopen tegen rechtse politiek, door elke rechtse kiezer in pers en media als racisten en mestkevers te bestempelen creëer je zelf haat onder de mensen.

Ten tijde van Hitler, werd ook iedereen die zich tegen hem keerde "gestraft". Wel, de gelijkenise met extreem-links (zoals Hitler toch ook redelijk extreem en links was) is beschamend ; door het slecht beleid gaan 1 miljoen mensen naar een rechtse partij. Als straf legt extreeem-links een cordon rond ons waardoor onze stem ontnomen word. Als we dan toch niet op links stemmen, dan telt onze stem niet mee, dat terwijl allochtonen wel stemrecht krijgen... En dan sta je stom dat mensen hun stoppen doorslaan en onschuldige mensen slachtoffer worden?

Links is verantwoordelijk en niemand anders.

#20212

Johan B

 

@Rick: de herdenking van de moord op Yohan Marcq werd deze morgen vermeld in het RTBF Vivacité journaal van 8 uur.

#20224

Kurt

 

Het VB wordt alleen bij de VRT uitgenodigd wanneer ze 'negatief' in het nieuws zijn. Ik geloof dat de VRT nu ook al een tijdje het programma Morgen Beter maken, maar het VB heb ik daar ook nog niet zien langskomen. Hoe kun je het VB verwijten dat ze ergens 'verantwoordelijk' voor zijn als Pravda het nieuws en de opinie maakt?

#20227

Rick

 

HLN van vandaag bericht over 40 betogers die in A'pen aangehouden werden nadat, na afloop van de betoging, "het uit de hand liep met kleine groepjes jonge Afrikanen die over geparkeerde auto's zouden gelopen hebben en voor overlast gezorgd".

Bij La Dernière Heure wordt dit:
"Une 40-taine de personnes ont été arrêtées.... en marge d'une manifestation pacifique (!) Au passage du cortège devant un vafé qui sert de repaire au Vlaams Belang, plusieurs jeunes sont sortis pour provoquer les participants"

Welke versie is nu de juiste????

Terloops nog op te merken: de lezersbrief in HLN van ene Manuel Mugica-Ganzales uit Gent, die z'n pleidooi pro domo afsluit met "Een bange Vlaams-Baskische Europeaan" maar er oneerlijkheidshalve vergeet aan toe te voegen dat hij, behalve commissaris bij de Politie van Gent, tevens VLD-kandidaat was bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen...

Het weze duidelijk dat ik iedere burger z'n mening gun. Ik vindt echter dat mensen met een duidelijk politiek engagement, ook duidelijk moeten maken wie ze zijn, zelfs in hun persoonlijke mening.
Het is trouwens niet de eerste keer dat politieke partijen hun eigen leden op te roepen massaal lezersbrieven te schrijven, goed wetende wat de impact van dit medium is.

Naar analogie wens ik te benadrukken dat ik er NIET van uitga dat dit forum (met dank aan LVB) een VB-forum is. Het weze duidelijk dat ik geen VB-lid, noch aanhanger ben.
"Rick" is geen lid van welke politieke partij dan ook.
Uit respect voor de liberale achtergrond van LVB is dit (ongeveer) de enige blog waarop ik m'n mening spui.

Misschien is dit wel symptomatisch, gezien de richting die de VLD, onder impuls van "rooie" Guy uitgaat...

#20230

Tom

 

@Rick: ik heb ook ergens gelezen dat ze na de betoging (met opzet zeker?) voorbij "De vlaamse leeuw" kwamen en daar dus eigenlijk de bezoekers van het café (personen met doorgaans rechts gedachtengoed) provoceerden.

Ik wijs niemand met de vinger - maar dat deze moorden als oorzaak het VB hebben, mag ik dan concluderen dat die andere moord op Joe Van Holsbeek het resultaat is van alle linkse partijen die voor integratie proberen te zorgen en faalden?

Alle gevallen zijn jammer - maar extreem rechts staat niet gelijk aan geweld. Extreem links staat niet gelijk aan geweld. Jij als individu neemt nog altijd de beslissing om iets te doen, niet één of andere politieke partij.

Stel het anders voor. Denk het VB weg. Zouden er dan nooit meer blanken worden lastig gevallen? Zouden er nooit meer marokkanen omgebracht worden door Belgen? Zegt genoeg zeker? Geweld is iets van de mens uit. Als jij je bedreigt voelt door de immigratiestroom (die naar mijn mening toch wel eens mag stoppen) is dat een persoonlijk probleem, niet iets waar een partij achter zit. Het probleem is maatschappelijk. Multicultureel zal altijd gepaard gaan met haat tegenover elkaar, we verschillen in essentie teveel qua waarden, normen om ooit vredevol samen te leven.

Voor mij verdienen de schutter van A'pen en de Polen van in BXL beiden de kogel.

#20233

Outlaw Mike

 

Ik ben zelf VB-lid, en als Luc vindt dat ik hier reclame maak voor mijn partij mag hij mij eraf smijten, en ik zal geen rancune koesteren.

Dat gezegd zijnde, moet het mij van het hart dat mijn bloed KOOKT. Ik heb zopas het nieuws op "Een" bekeken, en vanmorgen De Standaard gelezen.

De wijze waarop de zogezegde "democratische" partijen over de lijken van twee onschuldigen heen politiek garen trachten te spinnen door frontaal, op de flank en langs achter het VB aan te vallen is ONVOORSTELBAAR. Van machiavellisme gesproken!

Ik ben VB-lid sinds een kleine twee jaar (sinds de goedkeuring van het migrantenstemrecht). Ik ben eigenlijk een vreemde eend in de bijt want voorstander van het behoud van het Belgisch federaal karakter. Dit in de wetenschap dat een secessie een zeer lelijke scheiding zal worden, zeker met ruggegraatloze onderhandelaars langs Vlaamse kant, en dat het introduceren van instabiliteit in het hart van Europa ons de ergernis en spot van niet alleen Europa maar de ganse wereld zal opleveren.

Afgezien daarvan spijt het me mateloos dat het economische discours van het VB bepaald niet "rechts" te noemen is - zoals sommigen hier al herhaalde malen benadrukt hebben. Soit, ik troost me met de gedachte dat het VB wellicht nog steeds het beste economische plan heeft omdat het geen economisch plan heeft. Dit is tegenstelling tot sommigen die menen 200.000 jobs te kunnen "maken".

Acht kamerleden en een zestal partijen gaan er dus woensdag werk van maken om het VB droog te leggen. En Fouad Ahidar en wellicht ook zijn partij (Spirit) willen het VB zelfs verbieden.

Fijn. Ik weet dat deze blog ook gelezen wordt door exact datzelfde Politiek Correct Racaille. Weet dan wel, schoften, en knoop het goed in uw oren, dat hier een OORLOGSVERKLARING volgt. Leggen jullie het VB droog, dan zullen overal in Vlaanderen bedrijfsleiders en particuliere personen klaarstaan om het VB te financieren. Ik leg hier zelf als bedrijfsleider een plechtige BELOFTE af dat als deze Nazidaad gepleegd wordt ik het VB financieel zal steunen.

JA, het VB heeft een zwart verleden. JA, in het verleden (en wellicht ook nu nog) hebben sinistere sujetten deel uitgemaakt van deze partij. JA, in het verleden konden bepaalde zinsneden uit het programma als haatdragend gekenschetst worden. Maar ik durf te stellen dat anno 2006 het VB geevolueerd is naar een partij op de lijn van de Poolse PiS van Kaczynski en de Italiaanse Alleanza Nazionale van Gianfranco Fini. Ik krijg straks twee jaar het VB-Magazine in de bus, en ik lees al evenlang de bijdragen op hun website.

IK WIL KLAAR EN DUIDELIJK STELLEN DAT DE TAAL EN HET DISCOURS DAAR GEBRUIKT, ALSMEDE DE INHOUD DER ARTIKELEN, NIET HAATDRAGEND, NIET XENOFOOB EN NIET RACISTISCH ZIJN.

De bijdragen zijn daarentegen informatief en ja, een kat wordt een kat genoemd. Het VB zegt bijvoorbeeld niet dat allochtonen criminelen zijn. Het VB zegt daarentegen wel wat o.a. ook in het rapport Van San stond: dat de criminaliteit onder allochtonen en met name Noordafrikanen veel hoger ligt dan onder autochtonen. En als Brice De Ruyver, die een dik loon opstrijkt (met ons belastinggeld betaald) vindt dat hij de conclusies van een duur rapport (eveneens met ons belastinggeld betaald) aan de kant mag schuiven EN Mevr. Van San mag discrediteren, wel, dan staan zulke dingen OOK in VB-magazine.

Maar doe maar voort lafaards en nagel ons maar aan de schandpaal. WIJ, Vlaams Belangers, hebben een serene kalmte bewaard na Joe Van Holsbeeck en uigerekend WIJ kregen lik op stuk nadat bleek dat de moordenaar een Pool was. Het ware een reciproke handelswijze geweest indien JULLIE even sereen waren gebleven na deze afschuwelijke dubbelmoord.

In plaats daarvan heebn jullie luttele uren na het gebeurde gekozen voor een lafhartige aanval. Anderhalf miljoen Vlamingen (ik tel de niet-kiesgerechtigde sympathisanten mee) worden als potentiele moordenaars en haatdragende racisten afgeschilderd. Jullie hebben ons geen handschoen toegeworpen, nee, jullie drukken ons een mes op de keel.

Wel, luister goed smeerlappen. Jullie zaaien wind, jullie zullen storm oogsten. AFREKENING IN OKTOBER!!!

NEEN AAN DE DDR-STAAT!!! NEEN AAN HET TOTALITARISME!!! VOOR VLAAMS BELANG!!!

#20236

Peter Fleming

 

@Mike: wacht totdat ge onder de citaten-rubriek "Verwijderd op bevel" hebt gelezen, dan kookt ge helemaal over

#20241

Cogito

 

Het antiracisme-geleuter is minstens ten aanzien van mohammedanen achterlijk te noemen. Met moslims zijn er overal problemen. Allemaal vanwege racisme van de plaatselijke bevolking?
Dan zijn ook Vlamingen geen racisten.

#20242

Leo Norekens

 

Mike, met uitzondering van uw paragraafje over "het behoud van het Belgisch federaal karakter", 100% akkoord.

#20248

dof

 

Het leuke aan het droogleggen van het VB is dat daardoor weer een nieuwe transfer van Noord naar Zuid tot stand zal komen.

#20254

Briggs

 

Outlaw peis da LVB u liever deraf zou zwieren voor lange teksten :).

Federaal structuur werkt niet Mike, besturen met een half communistisch landsgedeelte is niet mogelijk. Pleit dan voor een Confederaal systeem, hoewel ik eerder denk dat je voor een Federaal systeem pleit omdat je in XXXXXXXX woont! (dacht ik zo eventjes).

[tekst aangepast door LVB - bescherming privacy]

#20259

I am NoName.

 

Outlaw Mike, demonstreert het goed :

Schop of demoniseer de VB-ers nog meer, en de Vlamingen staan allemaal achter het VB uit solidariteit, maar allen samen in het cordon, en dus machteloos.

Dat is juist wat de SP wil, en met hen de SPa gevolgd door Spirit (die een handje nodig heeft om te overleven) om via die methode aan de macht te kunnen blijven.

Juist, er is nog een linkse partij die om in de regering te blijven hetzelfde vertelt, en haar leden de zwijgplicht oplegt. Of vergis ik mij over dat laatste?

#20264

Dieter Verhofstadt

 

Dat het Vlaams Belang de moord op Joe Van Holsbeeck niet formeel heeft gerecupereerd, is juist. Op deze en andere fora waren de al dan niet verholen recuperaties nochtans niet van de lucht, tot de daders plots Polen bleken.

Dat de pers er een potje van maakt en liever suggestief schrijft dan foutloos, weet ik al langer. Ik vind de letterlijke citaten interessant maar ze leiden niet tot een verrassend inzicht. Het lijkt er toch sterk op dat de dader een racistische moord heeft gepleegd.

Van daar naar beweren dat het VB verantwoordelijk is, is vijf bruggen te ver. Inderdaad heeft Verhofstadt niet dezelfde discretie aan de dag kunnen leggen als Balkenende, al lijkt de laatste beter op Harry Potter. Maar evenmin kan je ontkennen dat het discours van het VB racistisch geïnspireerd is. Dat hoeft overigens niet slecht te zijn: je mag best beweren dat Russen beter kunnen schaken (van bij de geboorte) en Brazilianen beter voetballen (idem). Je kan dat moeilijk bewijzen maar ook moeilijk logenstraffen. Als je echter alleen maar kwaads te vertellen hebt over een ras, dan maak je je verdacht in mijn ogen. En over die studies: correlatie kan je bewijzen, causaliteit veel moeilijker.

De reactie van Mike, de oorlogsverklaring met hoofdletters en uitroeptekens, toont aan dat de frustratie diep zit bij dat derde van de bevolking dat door het cordon wordt gemuilkorfd. Ik vind het cordon ondemocratisch maar ik ben anderzijds ook weer bang voor regeringsdeelname van het VB. Ik geloof dat Mike oprecht meent dat de partij geëvolueerd is, alleen blijft het discours mij te haatdragend, te agressief (wat ik ook bij Jaja heb, trouwens).

Zoals zo vaak herhaald: het ergerlijkste van al is dat WIJ en JULLIE. Het cordon is daar mee verantwoordelijk voor, maar het zit toch zo diep gebakken in de geest van de VB'ers op fora allerhande. Het "politiek correct racaille", "naïef links", "de rooie pers", "de totalitaire DDR-staat" ... alle tegenstellingen binnen niet-VB worden uitgevlakt. Een liberaal, een communist, een groene, een christendemocraat: één pot nat. Wel, "smeerlap", ze zijn er nochtans: als de Jef en ik de Pol wantrouwen, daarom vertrouw ik de Jef nog niet.

#20280

Briggs

 

Angst is het bewijs dat je leeft. Dat WIJ en JULLIE zit ook diepbruin gebakken bij alle politieke facties. Wij socialisten, Zij Liberalen; Wij Democraten; Zij Racisten. Zij vormen één pot nat omdat zij telkens weer met elkander in coalitie gaan; feitelijk kalft de competiviteit af naar een tweepartijenstelsel...Vlaams Belang VS De Democratische partijen die onderling verschillen vertonen maar zichzelf wel plaatsen & identificeren als de democratische partij.

#20282

Outlaw Mike

 

Peter, en zeggen dat het AEL in de nasleep van de cartoonaffaire twee eigen cartoons publiceerde op hun site:

a.) op de eerste cartoon staan twee heren in maatpak bij een hoopje lijken waarnaast het bordje "Auswich" geplant staat. Een der heren pookt met zijn wandelstok een lijk aan en zegt: "Ik denk niet dat het een jood is." De andere zegt iets in de trant van "dat ze zo nooit aan 6.000.000 komen".

b.) een cartoon waarop Adolf Hitler samen met Anne Frank in bed ligt, allebei klaarblijkelijk nagenietend van een potje stomende sex, en Adolf zegt: "Write THAT one in your diary, Anne."

Anne Frank stierf van pure ellende in maart 1945 in Auschwitz. Zij was een menselijk geraamte, opgegeten van luizen, kaal als een knikker, uitgehold door verwoestende ziekten. Wat waarschijnlijk de doodssteek gaf was dat haar zusje Margot, als ik me goed herinner het enige familielid dat bij haar in Auschwitz zat, enkele dagen eerder van haar brits gevallen was en er het leven bij ingelaten had.

Dyab Abu Jahjah, voormalig Hezbollah-terrorist, heeft de publicatie van deze cartoons verdedigd. Vergeleken ermee horen de Deense Mohammed-cartoons in een boek van Winnie The Pooh thuis.

Ik-weet-niet-meer-wie heeft omwille van deze twee cartoons bij het CGKR klacht ingediend. Ik herinner me de repliek van Jozef De Witte niet meer precies (ik kan me wel voo rhet hoofd slaan dat ik het artikelTJE in kwestie niet uit DS geknipt heb), maar het klonk zo ongeveer als dat opening van een rechtszaak tegen het AEL "de spanningen nodeloos zou opdrijven". Wat ik me wel letterlijk herinner is De Wiites laatste zin:

"Willen we dat echt?"

Dus Jozef De Witte zou tegen het AEL NIET procederen omwille van wat in feite ontkenning van de Holocaust is. Hij zou echter WEL tegen Paul Belien, "die fascist van de WSJ" procederen omdat die een pleidooi houdt voor zelfverdediging.

Go figure.

Briggs, Leo: geloof me vrij, aansturen op splitsing van Belgie zal beide gemeenschappen onnoemelijke schade berokkenen. Het zal een vechtscheiding worden waarbij beide partijen zwaar gehavend uit de strijd komen maar waar de zoveel geslepener Walen, met een straks volledig verwaalst leger, toch nog het best van de twee zullen uitkomen. Notabene met Brussel erbij, dat middels een corridor ter hoogte van Sint-Genesius-Rode deel zal uitmaken van Wallonie.

Een confederatie? Noem er eens 1 succesvolle? De enige die een footprint in de geschiedenis heeft nagelaten is de CSA. Verslagen door een federatie, zoals je wel weet.

Veel beter is het m.i. van simpelweg vastberaden en koelbloedig op je legitieme rechten in een federaal staatsverband aan te sturen. Kan niet zo moeilijk zijn als je bvb. een arrest van het Arbitragehof aan je kant hebt, zoals bij BHV.

We hebben gezien dat onze onverwijld onderhandelende Vlaamse zaakbehartigers daar ongeveer net zoveel ruggegraat hebben tentoongespreid als spaghetti die een week lang in kokend water heeft gelegen. Als gij aan zulke gasten onderhandelingen over een Belgische opslitsing toevertrouwt zie ik voor mijn geestesoog zo al Yves Leterme een voor de Vlamingen catastrofale wapenstilstand ondertekenen - bijvoorbeeld in Café De Gouden Fazant in Plopsaland.

#20287

yupie

 

Als eind de 21e eeuw één politiek-sociologische conclusie over België zal getrokken worden over de "Eigentijdse Tijd" (als het dan nog zo zal noemen), dan ben ik er vrij zeker van dat algemeen zal aanvaard worden dat het allerergste wat hier is gebeurd, het Cordon was.

Zonder het Cordon, was het VB al her en der in besturen opgenomen, hadden ze al kunnen fouten maken (zich "verbranden") en zouden vele problemen al minstens deels zijn aangepakt.

Met het Cordon, hebben we een situatie waarin men zich inspant om *niet* aan de problemen te werken die het VB aanklaagt (want dat zou teveel toegeven zijn), waardoor problemen steeds erger worden.

Maar bovendien, er ontstaat een enorme polarisatie in de maatschappij die het potentieel van een burgeroorlog in zich lijkt te dragen. En dat had allemaal niet gehoeven.

Inderdaad, het VB overdrijft als het causaliteit tussen ras/afkomst en criminaliteit zou aanduiden. Maar dat er een correlatie is kan niet ontkend worden (m.i. sociologisch onvermijdelijk). De correlatie zou veel lager kunnen zijn, werd criminaliteit maar op een goede manier (en voor iedereen gelijke) aangepakt in dit land. Idem voor misbruik van sociale zekerheid e.d.

Het VB is sociologisch rechts en economisch links, terwijl ik eerder het omgekeerde ben, dus van nature sta ik er niet achter. Maar men zou op den duur er sympathie voor gaan krijgen - smachtend naar oppositie. En ik ben er wel vrij zeker van dat de verwijten die een VB-kiezer naar zijn hoofd geslingerd krijgt, er voor zorgen dat hij nooit nog zijn stem aanpast. Waarom zou hij ook, het is toch zo eenvoudig, het VB heeft nog nooit iets verkeerd gedaan. Allemaal dankzij het Cordon.

Persoonlijk zie ik als best case scenario nog de korte pijn. Ze moeten ergens mee aan de macht komen. De democratische partijen (moet altijd een walg onderdrukken bij dat zelf toegekende epitheton) hebben al wel weer gebruld dat het niet zal mogen zijn na de gemeenteraadsverkiezingen: ik hoop dat er toch een paar durvers gaan opstaan. Veel angst moet er trouwens niet zijn, wetgevend heeft een gemeenteraad toch geen macht van betekenis.

Het huidige bestrijden van het VB is in ieder geval *niet* de goede manier, met een Gedachtenpolitie, verkettering, politieke uitsluiting, dolgedraaide verwijzingen naar de jaren '30. Hoe lang gaat het nog duren voor de andere partijen dat door hebben?

#20292

Outlaw Mike

 

"Blaming Paul for inciting violence is like arresting a weatherman for predicting a hurricane."

Commentaar op No Pasaran! naar aanleiding van de uitspraken van GrootInquisiteur Leman.

Misschien moeten we echt in opstand komen. Dit kan zo niet langer.

#20296

Briggs

 

Zwitserland? Dus beter samenblijven en de situatie zijn beloop te laten gaan dat TOCH zal eindigen in een CONFLICT..dan de korte pijn? Dat er gevochten zal worden over Brussel staat bijna zeker vast. Dus liefst uitstellen tot na 2007 zodanig dat die onderhandelingen bezig zijn en het sociaal netwerk laten werken voor buitenlandse steun te bekomen.

Opstand...zal er wel van komen als ze blijven doorgaan aan dees alure met het 'verbieden' van partijen dmv/h arbitragehof. It wasn't us, it was justice...my ass. Een gewapende sit-in in het federaal parlement? Naa.

#20300

Rick

 

Via Skynet & Belga:

"Schietpartij A'pen- 45 pct vindt Belang niet verantwoordelijk
(Belga) Ruim 45 procent van de Vlamingen vindt dat het Vlaams Belang moreel niet verantwoordelijk is voor de moorden in Antwerpen vorige week. Dat bleek maandag uit een enquête van VTM bij 700 Vlamingen.

VTM vroeg hen of het Vlaams Belang moreel verantwoordelijk is voor de moorden van vorige week in Antwerpen. Een op de vier van de ondervraagden vindt dat het Belang moreel verantwoordelijk is, waar 30 pct twijfelt. De grootste groep van ondervraagden, 45,7 pct, vindt dat de partij geen morele verantwoordelijkheid draagt. Volgens de enquête denkt 37 pct van de Vlamingen dat de partij bij de volgende verkiezingen stemmen zal verliezen, 34 pct denkt dat dit niet het geval zal zijn en 28 pct twijfelt. Tot slot werd ook gevraagd of het Vlaams Belang nog geld van de overheid mag krijgen. Hierbij denkt 30 pct dat het Belang geen overheidsgelden mag ontvangen en 20 pct spreekt zich hierover niet uit. De helft vindt dat de partij haar overheidssteun niet moet verliezen. (ful)"

#20310

Peter Fleming

 

deze peiling stelt mij enigszins gerust: het merendeel van de Vlamingen houdt er gelukkig nog het hoofd bij

#20311

.s

 

Mag ik hier even een citaat toevoegen uit een opiniestuk dat Frank Vanhecke vorig jaar schreef? Hij was het beu dat zijn partij altijd 'geviseerd' werd. Lees het even en denk dan even aan de reacties van het VB van de voorbije dagen.
"Als je maar genoeg herhaalt dat je tegenstander in het debat een hitleriaanse nazi is, misschien dat er dan iemand van het kaliber Volkert van der Graaf op het idee komt om zijn P.38 vanonder de mottenballen te halen.” Als linkse extremisten ervoor zorgen dat er straks bloed vloeit in Vlaanderen, wedden dat Desmet en De Gucht dan zullen doen of hun neus bloedt? Wedden dat ze dan hun handen in onschuld zullen wassen?"
Het volledige artikel lees je hier: http://www.vlaamsbelang.be/...

#20313

Lawrence

 

Outlaw Mike,
100% eens met wat je schrijft, ook over de federals structuur en scheiding.

Iemand schreef dat VB sociaal rechts en economisch links was?? Serieuze mistake. VB is ook economisch rechts. Ze pleiten voor aanzienlijk lagere belastingen, een liberaal standpunt, wat dus toch wel rechts is.

Wat mij stoort is hoe extreem-links kan blijven discrimineren en verketteren. De VRT is zelf rechter en demoniseert ons, de VB kiezers en laat ons niet aan bod. En juridisch kunnen we hier volgens mijn advokaat niets aan doen...

Ook ik zal VB financieel steunen indien hun dotaties worden ontnomen. En ja, indien nodig vecht ik voor het behoud van mijn vrijheid en eigenheid.

Zoals ik zei, ik ben tegen echt racisme, een marokkaan of turk of congolees, het zijn allen mensen zoals U en ik. Helaas is het ook zo dat ik het meeste agressie ervaar van marokkanen en albanezen dus ja, er is een probleem dat onder de mat wordt geveegd door extreem-links.

Anderzijds, meer en meer migranten zullen de RSZ ooit doen imploderen en wanneer U en ik, degenen dei de RSZ hebben opgebouwd, er dan nood aan hebben is er niks meer...

#20339

VHfc

 

Vanuit ZO-Azie even op lvb.net komen piepen. 's Jongens, 's jongens, het was zo te verwachten. De schade die Joe had aangericht moest toch worden hersteld door het regime? De Antwerpse "racistische" moorden lijken me vanhieruit gewoon een voorspelbare regime-hoax. Zijn jullie zeker dat ze de slachtoffers van deze geflipte "I don't like mondays" goth achteraf eerst niet effe zwart hebben geschilderd?
Afijn het is dus nu 1-1 voor het regime.

#20347

Tanguy Veys

 

@ Outlaw Mike: kan je mij eens mailen?

#20422

Anno Omega

 

Over de VRT gesproken, zijn zij nu moreel verantwoordelijk voor de knapenschender van Ketnet ? Waar het linkse gedachtengoed en berichtgeving niet allemaal toe kan leiden.

#20465

Tom

 

Ik kook echt gewoon. Overal waar ik lees, is het de schuld van VB, de schuld van Extreem-rechts, ... ZIELIG KLOTELANDJE! (excuses; moest eruit)

Als VB en extreem rechts de oorzaak is voor de wandaden van een individu, dan zijn alle linkse partijen dus oorzaak van de moord op Joe? Want zij zijn voor integratie, was dit niet het geval dan konden er geen vreemdelingen integreren (lees: polen) en dan had de moord waarschijnlijk niet gebeurd. Mag ik dan nu ook eisen dat de linkse partijen hun overheidsdotaties kwijtspelen?

Als laatste - dat de ouders willen dat het campagnebeeld van het VB wijzigd. Alle respect voor de ouders maar mogen dan blonde kinderen niet meer op straat komen omdat ze anders aan hun dochter herinnerd worden? Ik heb er alle begrip voor dat het verlies van een kind pijnlijk is. Ikzelf heb ook al dierbaren (niet bloedverwant) verloren en op de begrafenis speelden ze "I'll be missing you" - telkens als ik dat nummer hoor word ik terug stil maar het is nog nooit in mij op gekomen om de radiozenders te contacteren met de vraag om het nummer niet meer te spelen omdat het mij aan zulke tragische gebeurtenis doet herinneren.

Het is een "mooie" geste van het VB om hierop in te gaan maar voor mij hebben (de ouders) geen poot om op te staan. Eerst wordt het VB onterecht beschuldigd van bijna medeplichtigheid en dan moeten ze nu ook nog is naar de pijpen dansen van Luna's ouders..

#20473

Briggs

 

ZIjn de VRT en de PC's niet verantwoordelijk voor het scheppen van een haatsfeer jegens het VB...een vraag dat ik mij stel naar aanleiding van een poging tot brandstichting in een Antwerps VNJ-lokaal.

#20476

Max Havelaar

 

@ Lawrence: Het klopt niet dat Vlaams Belang niet aan bod komt in VRT-debatprogramma's, zoals ook elders wordt beweerd. Marie-Rose Morel en Frank Vanhecke zijn langsgeweest in "Morgen Beter" (n.a.v. de veiligheidscampagne demonstreerde hij een deuralarm), en Jurgen Verstrepen zat zelfs in een van de eerste uitzendingen, enz. En deze week nog weigerde Vlaams Belang om deel te nemen (mogelijk zelfs niet de enige keer). Ook "De Zevende Dag" nodigt VB-vertegenwoordigers regelmatig uit.

#20478

Jöe

 

@ Visual Hugo: 't was eerder een geflipte "I don't like makakken" kid, door zijn onschuldige VB familie ingelepeld.

Over jouw zin over "zwart schilderen" zal ik maar beter mijn commentaar aan jouw adres inslikken, kwestie van de lezertjes hier niet te erg te choqueren.

En blijf misschien in ZO Azie, daar hebben ze wellicht betere regimes voor jou.

#20479

Briggs

 

Havelaar: Nuance. Wat wel klopt is dat het VB disproportioneel aan bod komt op de zenders van de publieke omroep. Geen enkele partij gaat altijd in op verzoeken om deel te nemen.

#20485

Rick

 

@ Max Havelaar:

De vraag is niet OF de VRT V.B.-mandatarissen uitnodigt, maar wel hoeveel maal.
Hoeveel keer organiseert de VRT geen debat over integratie en tutti quanti, dus over de "core-business" van het V.B., zonder ook maar enig wederwoord te gunnen aan het V.B.?

Misschien zou je je moeten richten tot gespecialiseerde bureau's die precies bijhouden in welke mate een politicus (of een merk, of een product) in de media gekomen is... Misschien zal je dan moeten beamen dat de politicus die het meest in de media komt ene Steve Stevaert is. Actueel goeverneur.... (en de ANDERE goeverneurs???)

Zie HUMO van deze week - jaarlijks groot interview met deze cafébaas... (bij wie de pinten NIET gratis waren...)

#20486

Rick

 

@ Jöe:

- Who the F*** is 'Visual Hugo'???
- Jouw communistische empatiën werden je, naar ik vermoed, door je familie ingelepeld. Of kreeg je borstvoeding misschien???
- Ga naar Z.O. Azië. Es zien hoe ze daar denken over vreemdelingen, over 'human rights', over het 'Verdrag van Genève'.

By the way: hoeveel asielaanvragen denk je dat een democratie (én economische grootmacht) zoals Japan (ten Noorden van Z.O. Azië) te verwerken krijgt???

#20487

Nicolas Raemdonck

 

Visual Hugo is VHfc, die zichzelf vroeger zo noemde.

En over Japan: http://www.jref.com/forum/s...

#20489

Rick

 

Bedankt, Nicolas...

Ook bedankt voor de link:

"Quote:According to UNHCR statistics, Japan recognized only 91 asylum seekers as refugees during a 10-year period between 1992 and 2001, while many other advanced nations opened their doors to tens of thousands of refugees.

In the same period, Britain recognized 92,669, Canada 129,111, France 61,913, Germany 165,211, Italy 7,151 and the United States 113,537.

In other words, Japan has accepted 1000 times less refugees than Britain, which is has only 2/3 its land area. England alone, where 5/6 of the population lives, is scarely a third the size of Japan. We often hear Japanese saying that their country is small and overcrowded, which is true if you compare it to the US, Canada or Australia, but a non-sense by European standard. Japan is bigger than any European country, except France and Spain.

That also mean that the UK as recognised in average 25 refugees a day over the last 10 years. Every 4 days, more refugees are accepted in Britain than in Japan in 10 years. Startling."

Dit alles moet wel in de schoenen geschoven worden van extreem-rechts in Japan, nl. de partij "Japanese Interest"...

#20494

Nicolas Raemdonck

 

En nog een link (van de linkse Guardian): http://politics.guardian.co...

#20503

Jöe

 

@Rick: wat is er mis met borstvoeding? Of ben jij zoals die amerikaanse conservatieven die borstvoeding vies vinden en van het straatbeeld willen bannen?

#20534

.s

 

Mag ik hier - opnieuw - even een citaat toevoegen uit een opiniestuk dat Frank Vanhecke vorig jaar schreef? Hij was het beu dat zijn partij altijd 'geviseerd' werd. Lees het even en denk dan even aan de reacties van het VB van de voorbije dagen. Kan iemand mij uitleggen waarom het VB zich de voorbije dagen dan niet verschrikkelijk hypocriet gedragen heeft? Waarom zou het wel de schuld van 'links' zijn als een gek iemand van het VB neerschiet, maar geldt dat andersom niet?
"Als je maar genoeg herhaalt dat je tegenstander in het debat een hitleriaanse nazi is, misschien dat er dan iemand van het kaliber Volkert van der Graaf op het idee komt om zijn P.38 vanonder de mottenballen te halen.” Als linkse extremisten ervoor zorgen dat er straks bloed vloeit in Vlaanderen, wedden dat Desmet en De Gucht dan zullen doen of hun neus bloedt? Wedden dat ze dan hun handen in onschuld zullen wassen?"
Het volledige artikel lees je hier: http://www.vlaamsbelang.be/...

#20573

Eric Jans

 

Als Vlaams Belang-kiezer wil ik allen (en dus ook zij die mijn standpunt delen) oproepen om in de huidige omstandigheden niet effectief racistisch te wórden!

De haatcampagnes en de verwijten en beschuldigingen moeten ons als voorstanders van een strikter migratie -en inburgeringsbeleid niet de ogen doen sluiten voor de reële noden en inderdaad toch vaak schrijnende toestanden onder de vreemdelingenpopulatie in Vlaanderen, in Europa.
De politieke keuzes horen thuis in het parlement. Het is dan ook zaak de politieke agitatie van de straat te houden en het hoofd koel te houden.
De vreemdeling, de allochtoon in je straat is niet het 'voorwerp' van een debat en kan er overigens binnen dat debat zeer uiteenlopende en dus ook mogelijks zeer verbazende standpunten op nahouden.

Als Vlaams-Nationalist ben ik ervan overtuigd dat deze 'groep mensen' - als zij al door het VB misbruikt werden en worden - zéker niet minder door de gevestigde partijen 'ge-' -en/of misbruikt worden in hun strijd om het behoud van België. Want zó kijken we er toch naar: het racisme-thema wordt door de Belgicisten opgeklopt om het niet over de communautaire onevenwichten te moeten hebben.

Uiteindelijk gaat het dus om een discussie die in geval van de meeste allochtone individuen ook maar over hun hoofden heen gevoerd wordt.

Dit is dan ook een anonieme oproep die de inderdaad geïsoleerde gekken op betere gedachten mag brengen, maar ook ieder van ons tot nadenken mag stemmen.
Iedereen wint daarbij.

Als uitgesproken tegenstander van de multicultuur (alle culturen zijn 'gelijk)) en voorstander van de 'Leitkultur' geloven we tenslotte toch rotsvast dat de joods/christelijke en humanistische waarden uit onze 'Leitkultur' niet en nergens pleiten voor regelrechte haat of reële onverdraagzaamheid.
De menselijke vrijheid en het respect mogen en moeten daarbij uitgedragen worden en blijven! Het is dát wat Europa gemaakt heeft tot wat het vandaag is: een gegeerd land waar, bij wijze van spreken, 'heel de wereld wil komen leven'.
Moet de vreemdeling bang zijn voor Vlamingen, voor 'Laag-Landers'? Ik denk het niet. Integendeel! Hier leren vele vreemdelingen juist vrijheden kennen die in hun thuislanden jammer genoeg ontbraken.
Die vrijheden zijn NIET vrijblijvend. Het is geen kermis. Voor die vrijheden betaal je als jood, chrisrten én moslim, als vrijzinnige ook en als... een behoorlijk hoge prijs.

Die vrijheden zijn ook uitdrukkelijk NIET het resultaat van de multicultuur, maar veeleer het resultaat van de sinds eeuwen heersende 'LEITKULTUR' - de ontsporingen (Napoleon, Hitler, ...) NIET uitgezonderd: zij maken deel uit van de zeer hoge PRIJS die de Europeanen daarvoor betaalden in de geschiedenis.

Democratie, vrijheid van geloof en meningsuiting, enz. ... zijn begrippen die niet door de multicultuur zijn uitgevonden. De multicultuur bedacht daarbovenop begrippen als 'positieve discriminatie', 'negationismewetten', e.d. ...

Als 'Leit-culturalisten verzetten we ons daar echter tegen. We zien deze excessen als een verkeerd vegrepen 'verdraagzaamheid' die het tegenovergestelde bewerkstelligen van wat zij beogen: onverdraagzaamheid.
Maar moeten we daaom het kind niet met het badwater gaan weggooien? Ook en zeker niet als door de Karels De Gucht van deze wereld voortdurend wordt gesuggereerd dat wij 'facisten', 'bruin gespuis', 'mestkevers', enz. ... zouden zijn.

Het mogen dan waarheden als koeien zijn... ik vraag me af of ze nog wel voldoende worden uitgedragen.
Ik veronderstel dan ook dat ieder het hiermee eens kan of zal zijn. Niet in het minst ook heel wat allochtonen, trouwens.

Ayaan Hirsi Magaan/Ali is geen alleenstaand geval. Maar wel een zeldzame Allochtone die niet toegaf aan de mentale chantage die de multiculturalisten op haar critici pleegde in de afgelopen 20/30 jaar!

Respect voor iedereen dus, graag.

Een Leitkulturalist

#20756

gonzo.jr

#20780

Midas

 

@ Gonzo.jr

Heb de Dolf 10 keer gevonden... maar nérgens het Vlaams Belang in beeld gezien.
En de echtgenote van belgicist Paul-Henri Spaak, die zo goed bevriend bleek te zijn met Von Falkenhausen, Nazi-nummer 1 op Belgische bodem... zélfs dié heb ik niet herkend.
Ben je nu ontgoocheld in mij?
Of moet ik van jou persé iets 'hineininterpretieren' of zo?

Van zodra ik vaststel dat je gelijk hebt, zal ik daaruit meteen de conclusie trekken die jij nu al - zonder énig argument daarvoor - zou willen horen.

Democratische politiek werkt met argumenten. Alléén met argumenten. Heb je die ook of heb je alleen slappe studentenmopjes?

Maar om je een plezier te doen: haha, het was kei tof jong! Mega plezant joh! Haha! Hitler... yeah Find hintler! Kei neig!

#20859

gonzo.jr

 

@Eric, Midas en alle "'Vlaams Nationalistische' maar vooral niet rascistische" VB-stemmers,

Jullie zijn labiele, opgehitste, verbitterde, ontgoochelde, rancuneuze, fanatieke en mentaal beïnvloedbare mensen, die aansluiting vinden bij de simplistische, ongenuanceerde en ronduit radicaal racistische standpunten van een partij als het Vlaams Belang, die keer op keer de schuld legt bij één bevolkingsgroep, en die daaruit hun wereldbeeld vormen... en er desnoods naar handelen.

De leiders van het VB zeggen dat ze al jaren afstand hebben genomen van dergelijke extremisten, maar een blik op de geschiedenis leert ons dat dat niet klopt. In het verre én recente verleden hebben de VB-leiders zelden of nooit afstand genomen van leden en sympathisanten die er extreme ideeën op nahielden. Zelden of nooit keerden ze zich tegen partijmensen die standpunten innamen die ronduit weerzinwekkend waren en zijn. Zo bleven ze opvallend mild voor eigen vertegenwoordigers en sympathisanten die heul(d)en met de nazi's, die de holocaust ontkenden of minimaliseerden, die Hitler bejubelden, die collaboratie vergoelijkten, die hun vrouw in elkaar sloegen, die opriepen tot bewapeningvan de bevolking, die hun partijcongressen bewaakten met behulp van privé-milities.
Het is nochtans uit die "betere" kringen dat mensen met VB-sympathieën criminele feiten pleegden:
-Zoals een gemeenteraadslid voor de partij in Dilsen-Stokkem dat allerleidrugs aan minderjarigen verkocht;
-Een gemeenteraadslid voor het VB in Sint-Gillis-Waas dat met zijn revolver 4 mensen neerschoot in een café in Sint-Pauwels;
-Een Vlaams parlementslid dat zijn vrouw op straat bont en blauw had geslagen.
-...

Van hén heeft de partij direct of na enige tijd afstand genomen. Maar in tal van andere gevallen zweeg de partij. Zo richtte het VB wel zijn pijlen op de aanwezigheid van Johan Sauwens (toen minister) op de viering van het Sint-Maartens-Fonds in de zaal Alpheusdal in Antwerpen, maar zweeg ze over de aanwezigheid van eigen vertegenwoordigers. Aan de wand hingen toen vlaggen van onder meer de Waffen-SS en het Vlaamsch Legioen. Naast Sauwens waren ook Wim Verreycken, Francis Van Den Eynde, Xavier Buisseret, Pieter Huybrechts en Hilde de Lobel aanwezig. Nooit nam de partij daar afstand van.
Het Blok, later Belang nam nooit afstan van Bert Eriksson , een gewezen nazi die Hitler enkel verweet dat hij de oorlog had verloren. In het VB magazine van eind 2005 verscheen zelfs een heus "in memoriam". Geen woord van kritiek, geen vorm van afstand, aleen hagiografische bewondering voor een vechtersbaas die tal van mensen in elkaar sloeg.
Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 188 organiseerde de partij een congres in Deurne onder de slogan "Rechts zonder complexen". Naast Karel Dillen zat op de eerste rij Jef Francois, die tijdens de oorlog de leiding had over de Algemene SS-Vlaanderen. Een collaborateur die na de oorlog ter dood veroordeeld werd en daarvoor 8 jaar had vastgezeten. Jef Francois was een echte neo-nazi. Bij zijn begrafenis kwamen diverse Blokkers hem eren onder wie het Gentse kamerlid Francis Van Den Eynde. Nooit nam de partij afstand van pure fascisten als Eriksson en Francois.
Wim Verreycken deed in 1997 het voorstel om de Generaal Drubbelstraat in Berchem om te dopen tot Ward Hermansstraat. Ward Hermans was een fanatieke nazi. Bij het begin van de oorlog nam hij ontslag uit het VNV omdat hij ze niet radicaal genoeg vond en richtte de algemene SS-Vlaanderen op en werd hoofdredacteur van "De SS-Man", waarin hij zijn groot-duitse overtuiging verkondigde en zich nog meer dan vroeger keerde tegen de joden.
In April 2002 zei Antwerps gemeenteraadslid Christel Crauwels dat "de allochtone jongeren als ratten uit de riolen kwamen"; een passage die letterlijk kwam uit de nazistische film "De Ewige Jude". Nooit heeft de partij afstand genomen van die uitspraken van Wim Verreycken of Cristel Crauwels.
En wat te denken van Marie-Rose Morel, die gewillig en breed lachend op de foto ging met Volen Siderow, de voorzitter van de Bulgaarse rascistische partij Ataka die oproept tot actie tegen Roma-zigeuners en die deelneemt aan internationale meetings ter ontkenning van de Holocaust. Die foto is nog steeds te bewonderen op de site van het VB.

#20868

Belzjiksekramikskebonzjoer

 

"Is 't maar zo erg?" vragen ze in Bachten-de-Kuupe.

(en dat wilt zeggen: "Ik wist dat 't was erg, maar niet dat 't was zo erg!").

#20872

Cogito

 

Maar Gonzo, ze zijn de enigen die nog politiek incorrect durven zijn en dat is volgens mij de echte strijd op dit moment: als je wil voorkomen dat dit land in een DDR ontaardt binnen dit en tien jaar dan zal je toch tegen de politiek correcte partijen moeten stemmen, en dan is er niet veel keuze meer. Het Vlaams Belang is gewoon de enige overgebleven vijand die een vernieuwd communisme in dit land nog in de weg staat.

Geef toe dat er ter linkerzijde ook dubieuze en niet minder contacten bestaan tussen socialisten en groenen die openlijk (!) met dictators als Fidel dwepen en minder openlijk zelfs met Kim Jong Il, Mao, Pol Pot et alienes. Gezien het veelvoud aan doden, vergeleken met hun broertjes de nationaalSOCIALISTEN, dat deze ideologieen op hun geweten hebben moet je weerstand tegen (cultureel)marxistische partijen toch even groot zijn?

Of niet?

#20877

Belzjikskekramiksketkanverkere

 

We glijden af naar een communauteit communiste. En loopt 't Belang er dan zoveel uit de (ganzen)pas??? Ik merk van dat niksmendal.

Kuddeminded als geen ander.
Zo ook het communisme.

En is 't argument van Staline den dictateur nog nooit gebruykt om onze simpele en onsculdigue sovjetmakkers te bekamp? Dat er zoveel jongen mee waren...(en moeste!) violent (zijn) met de mensen aldaar, lees d'explicatie ierbove en ailleurs.

Dus voor Cogito da's d'énigue manier om te zijn politiekgewijs incorrecte?!

Vindu 't nie wat gedeplaceerd van 't België te vergelyk met d'RFA? En Bruselas met Berlino?

Haja, da's inderdaad nie(t) correcte (behalve dan
d'onzichtbare muraille tussen Nord & Zuyd die ons landeke genadeloos doorklieft maar tegen dat u zal wel geen objectie doen ik denk ik cogiteer maar er wat op los kan me niet in uw gedacht inleve).

In d'RFA daar ze sprake tenminste nog allemaal deftig Duits!!! Dus 't heeft genne zin van te vergelyke.

#20935

gonzo.jr

 

@Cogito: "politiek incorrect, politiek correct..." wat dat ook moge weze, het is een kreet die jullie VB'ers graag gebruiken in discussies. Hij is nietszeggend net zoals veel van jullie demogogische slogans. btw Ik stem niet *tegen* een partij maar *voor* een partij.

Uw enige verweer dat ik in uw post lees is "ja maar meester die andere ("ter linkerzijde") doen (deden) dat ook zenne...", Hitler socialist noemen, ook een klassieker...

bottom line: Het VB met inbegrip van alle satellieten is een verwerpelijke partij met een ideologie die volkomen rascistisch is. Zij die daarvoor stemmen doen dat bewust. Wat ook hun drijfveren mogen zijn (bv. een fobie voor het communisme) het blijven randdebielen.

#20945

Cogito

 

Gezien de geschiedenis is randdebiel ontoereikend om de toestand van mensen uit te drukken die geen fobie voor communisme hebben.

#20956

Jöe

 

Berlusconi heeft onlangs ook nog tijdens zijn campagne willen likken aan de zogenaamde communistenfobie, alsof het communisme het enig alternatief zou zijn voor zijn smerige praktijken. Gelukkig zonder gevolg, de meerderheid was zo dom niet als hij dacht.