Stem cliché

Update 20-09-2006:


Plaats dit stemadvies op je blog:Volgende weblogs namen deze advertentie over:

In Flanders Fields
The Brussels Journal
Francis Devriendt
Philippe Flam
David Geens
Abevla
Filip Filosofie
Chris Demeyere
Parlement.be

Reacties

#27438

Tijl Pissierssens

 

Respect, Luc.

Dit initiatief ,van de Vlaamse overheid nog wel, getuigt van weinig diepzinnigheid.
Wat de Vlaamse overheid zou moeten doen is een campagne opzetten met deze slogan:
"Stem voor INHOUD,voor wat de persoon in kwestie voor U kan betekenen, niet voor zijn of haar mooi snoetje."

#27441

Spartacus

 

Kan ik hiervan een poster bestellen ? Dan kan ik hem alvast aan mijn raam ophangen ...

#27443

ivan

 

Verdorie wel een goed initiatief. Zou ik het durven?

#27447

Francis

 

Waarom niet Ivan ? Bij mij staat het er op.

#27462

Cogito

 

Leve het internet. Doorgestuurd naar mijn ganse adresboek.

#27463

Cogito

 

Eu...bij nader inzien: goed initiatief, maar toch een beetje mak. Mocht wat pittiger zijn.

#27465

sankulot

 

ja ja, met een trouwring om z'n middenvinger, we kennen da soort, vraag het maar aan cogito ...

#27467

Blauwbaard

 

Hij draagt zijn trouwring wel aan zijn rechterhand hé.

#27476

Briggs

 

kwil wel maar ik ben niet van middelbare leeftijd...

#27478

peter

 

Ik wil wel maar er staan geen interessante mannen van middelbare leeftijd op de lijsten in mijn gemeente, behalve misschien bij de foute partijen (niet gecheckt).
Enfin, wel eene die een lijst duwt maar hij heeft al expliciet gezegd geen mandaat te willen opnemen. We zullen wel zien.

#27497

Steve0

 

Ocharme, je zou bijna medelijden krijgen met onze arme mannnen. Sjeez, als je dankzij dees campange van de vlaamse overheid uw stemmen zou kwijtraken, dan heb je ze ook niet echt verdiend denk ik.

#27518

Cogito

 

Als propaganda werkt, is ze terecht. Is dat wat je bedoelt Steve0?

#27530

pepperjack

 

Ik heb nog altijd geen vastomlijnde mening over deze verplichte pariteit man/vrouw. Traag als ik ben, analyseer ik nog.

Ik ben niet persé tegen, maar aan SteveO wil ik zeggen dat ik een beetje politiek betrokken ben, en reeds even dicht genoeg bij lijstvorming edm sta, om te moeten toegeven dat er effectief een probleem is. Zeker bij VLD en CD&V, eerder toch partijen met een niet persé vrouwonvriendelijk profiel. Hoe normaal is het dat geëngageerde mensen (met reeds geleverd bewijs van engagement) moeten wijken voor mensen die eigenlijk vooral de fun-kant van de zaak als voornaamste motief hebben?

Hoever moet daarenboven de anti-discriminatie gaan? Moet je X% allochtonen hebben, X% gehandicapten, X%armen, enz...?

De 1/3e regel was eigenlijk bevredigend.

Maar hoe komt het dat de partijen die nu inhoudelijk en qua engagement last hebben van de regel, deze regel toch goedkeurden? Da's pas om over na te denken.

Ik weet het niet, maar hoe langer hoe meer begin ik ervan overtuigd te raken dat er een groep 'beroepspolitici' of 'machtspolitici' is, die de democratie graag en zonder vragen uithollen als het hun positie verstevigt. Met de verplichte pariteit ontdoet men zich van een lastige groep sub-top-politici (ik bedoel: gewone, politiek geëngageerde leden, die wel eens verkozen zouden kunnen raken). Met het behoud van een zinloze provincieraad houdt men een rangeerstation achter de hand voor oude, lastige of jonge sub-top-politici. Het pleiten voor een twee-partij systeem of een 'winner-take-it-all' verkiezing past ook in dit plaatje: op die manier hoef je enkel nog jezelf binnen de partij op te werken (wat die beroepspolitici kunnen als geen ander), en om de zoveel verkiezingen kom je +/- mathematisch zeker aan de macht (omdat de bevolking een regerende partij beu raakt, en maar 1 alternatief heeft). Met het Cordon Sanitaire is het niet anders...

Als er één ding is dat ik geleerd heb, is het dat beroepspolitici kunnen rekenen als geen ander...

Tot nogtoe was het al zo dat bij elke verkiezing, er plots een rits mensen op lijsten komen die je nog nooit in de partij hebt gezien, en die je na de verkiezing ook nooit meer ziet. Ze worden binnengehaald door de beroepspolitici, die zo 2 doelen bereiken: ze nemen plaatsen af van potentiële concurrenten, en ze trekken stemmen aan voor de partij, maar zijn niet geïnteresseerd in het werk. Uitzonderingen niet te na gesproken, natuurlijk.

Nu met de pariteit, is het nog gemakkelijker om de interne concurrentie te beheersen.

Helaas, maar toch vrij cynisch allemaal.

#27546

Cogito

 

O het komt nog zover, als je deze jongens laat doen, dat ze zeggen: eigenlijk bestaat de wereldbevolking uit 50% aziaten, 20% moslims (dat is naar het schijnt een ras), 15% negers en 15 % blanken, en wij zien dit niet weerspiegeld in onze bevolking en onze verkiezingslijsten. Dit roept om egalisatie. Hup en dan gaan ze dat verplichten. Belachelijk toch?

#27563

sul

 

Is er hier iemand die het voordeel van diversiteit in het beleid inziet, zodat de noden van verschillende generaties, subgroepen en strekkingen beter vertegenwoordigd worden in het bestuur? Of moeten de groepen die vinden dat ze te weinig gehoord worden zich outen in een afzonderlijke partij (cfr. WOW, pedofielenpartij in Nederland,...)?
Is die persoon er dan ook mee akkoord dat de overheid dit mag promoten, net zoals ze promotie maakt voor de invulling van knelpuntberoepen? Of maakt de overheid zich hierbij ook schuldig aan ondemocratische maatregelen?

#27566

Avondlander

 

@ sul
Wat is het voordeel van diversiteit?

#27587

Outlaw Mike

 

Ik ben 12 dagen weg en wat gebeurt er ondertussen? Wat een gekkenhuis is dat hier toch. Bovendien, wat zeurt de Vlaamse overheid? Dikke Tetten Betty komt toch op?

#27875

Filip

 

van politiek gesproken, en gewoon omdat het mij goed duitkomt, deze link.

http://www.vrtnieuws.net/VR...

Pieter De Crem en Jef Tavernier gaan in discussie met de Aalterse kiezers, en doen dat elk op hen manier. Terzelfdertijd hilarisch en diep droevig.

#27876

Neverbeendead Religion

 

Dat is ook een site waar men graag paginas weghaalt voor het archief of censureert.
Want wat niet weet niet deert.
Maar als je kan uitpakken met het feit dat je stad ondertussen cultureel meer floreert en rendeert wil je wel weten waarom dat steeds meer toeristen interesseert.
http://users.pandora.be/cro...(567).Vrt%20forum%20verkiezingen-Mechelen.htm