Transfers vs. ontwikkelingshulp, Vlaanderen vs. VSTheo Lansloot (voormalig ambassadeur) in Doorbraak, januari 2007 (hat tip: Leo Norekens)

Reacties

#33799

Cogito

 

Met 11,5 miljard euro per jaar is de 250 miljard staatsschuld op op 25 tot 30 jaar afbetaald. Het zou mij niet verwonderen moest de prijs voor splitsing de volledige overname van de staatsschuld zijn.

#33811

Benny Marcelo

 

Vlaanderen is blijkbaar een koe die niet uitgemolken geraakt. De rekening volgt wel voor onze kinderen. Apres nous le déluge!!!
Voila 't is weer verbeterd Raf.

#33813

raf

 

@Benny:

En nu nog het geslacht...sorry...

#33817

Questing Beast

 

Hmm, dit vind ik wel een beetje appelen met peren vergelijken. De Belgische ontwikkelingshulp bedraagt volgens de officiële cijfers ruim 150 ¤ per inwoner en is dus relatief 3 maal zo hoog als de Amerikaanse. Je kunt ook nagaan hoeveel de transfers tussen de Amerikaanse staten onderling bedragen. Dat zijn de enige cijfers die je naast elkaar mag leggen; anders kun je net zogoed het Amerikaanse defensiebudget vergelijken met onze uitgaven voor de sociale zekerheid. Let wel, ik ben tegen die transfers, maar enig wetenschappelijk verantwoord cijferwerk mag toch wel vind ik.

#33818

Questing Beast

 

En om nog even de puntjes op de i te zetten: die "in miljoen" op de eerste rij van de tabel moet geschrapt worden ofwel moeten de cijfers respectievelijk 272 en 5.7 worden.

#33821

Questing Beast

 

Oh ja, en op de tweede rij moet ofwel die "in euro" weg ofwel de vermelding euro achter de cijfers. Slordig tabelletje...

#33867

VI

 

Die cijfers over de Amerikaanse onwikkelingshulp zijn de typisch Belgische cijfers. Recht uit de boekhouding van de Amerikaanse overheid geplukt. De Amerikaanse overheid neemt de taak van samaritaan niet op zich, de Amerikaan doet dit zelf.
Eigenlijk is het in België zielig dat Ontwikkelingshulp en charity quasi gemonopoliseerd is door de staat.

#33872

Fustigator

 

Zeg Luc,

Ik dacht dat both Flanders & the US méér inwoners hadden.

Dit gezegd kun je met cijfers & stats rigoureus *alles* bewijzen, lijkt me.

De splitszuchtigheid van de Vlaming-ganzen lijkt me een pathologisch fenomeen te zijn. Zo'n milde vorm van geestesafwijking.(enfin ik denk dat de vorm mild is)

Nooit gedacht aan de algehele onstabiliteit die voor beide landsdelen weggelegd is bij splitsing, zeker?

En de Syro-Palestijnse gevechten om de grenzen vast te leggen met Wallonië en vooral Brussel?

Verder met mijn allerbeste groeten , prettige eindejaarsfeesten en paraat voor de aanval in 2007 !

#33878

Briggs

 

Syro-Palestijnse gevechten?

#33879

Pascal

 

Gaan de Walen vechten?

Dat zal me een spektakel worden.

#33898

Leo Norekens

 

Zeg Fustigator, bent U het die de paus souffleerde toen die zijn beruchte woorden sprak bij de ontvangst van de nieuwe ambassadeur van België bij de Heilige Stoel?
Eerlijk?

"Nooit gedacht aan de algehele onstabiliteit die voor beide landsdelen weggelegd is bij splitsing, zeker?"
Nee. Graag wat meer uitleg hierover. Een horrorverhaal kan ik altijd wel smaken.

#33911

Leo Norekens

 

Werd U door goed ingelichte complottheoretici immers niet genoemd in de anti-Danneels-connectie, en bent U dus niet de man die a.h.w. eigenhandig de pauselijke tiara op de toren van Benedict plaatste?

(Ik had bijna "Benen Dicht" geschreven, maar dat zou van het niveau van "Vlaming-ganzen" geweest zijn.)

:-)