Terreurdreiging in Europa

Alle bronnen wijzen aan dat de dreiging van nieuwe terreuraanslagen hoog blijft. Onze lidstaten zijn erin geslaagd om een aantal aanslagen te voorkomen, en we moeten hen daar dankbaar om zijn. Ik spreek over Spanje, Italië, België, Groot-Brittannië en Duitsland.

Europees Commissaris Franco Frattini in een toespraak voor het Europees Parlement in Straatsburg, 5 september 2007

Reacties

#48316

LVB

 

Ik las op http://www.standaard.be : "Eurocommissaris Franco Frattini noemde specifiek België, Spanje, Italië, Groot-Brittannië en Duitsland als landen waar het risico hoog is."

Toen ging ik op zoek naar wat Frattini werkelijk had gezegd, zie citaat hierboven.

Hij zei volgens mij iets anders dan wat De Standaard ervan maakt. De dreiging blijft hoog in (heel) Europa, maar hij vernoemde specifiek enkele landen, waaronder België, die erin geslaagd waren om aanslagen te voorkomen.

#48317

Herteleer

 

Imagebuilding.
Blijkbaar mag elk land op zijn beurt een aanslag voorkomen.
En wij maar 'schrik' hebben en hoe langer hoe meer Big-Brother voor lief moeten nemen.

#48320

melodius

 

Herteleer, je slaat spijkers met koppen.

#48323

Outlaw Mike

 

Herteleer, lees ik dat daar goed??? Van melodius vind ik een logica die zo fucked up is normaal, maar van jou? Moet er dan werkelijk iets gebeuren voor de schellen van je ogen vallen?

Zopas zijn zowel in Duitsland als in Denemarken vreselijke terreuraanslagen voorkomen, en jij denkt dat het 'establishment' ....... de burgers schrik wil aanjagen????

Heb je soms gezopen???????

#48327

Herteleer

 

@ Outlaw Mike

De laatste jaren is er absoluut niet meer terreur dan ooit tevoren. In onze contreien zelfs minder om minder. Hoor je nog van IRA? ETA? Vroeger nochtans maandelijkse kost. New York, Barcelona en Londen zijn zowat de laatste ernstige gebeurtenissen inmiddels over een periode van vele jaren.
Sommige kritische geluiden i.v.m. 9/11 waarin gesuggereerd wordt dat niet noodzakelijk de gebrandmerkte Alkaida-terroristen erachter zitten, klinken niet totaal ongeloofaardig.
Vergeet ook niet dat de recentere gebeurtenissen breder dan ooit uitgesmeerd worden via allerhande media, met een vroeger nooit gedroomde oplage en impact wat ze frequenter en immenser doet lijken.

De belangrijkste zogezegde anti-terrorisme-maatregelen zijn veelal koejonades die de brave burger zijn privacy schenden en zijn bewegingsvrijheid en zelfs vrijheid van expressie inperken via groeiende politiestaat.
Op wereldschaal heb je dan ook nog de Bush-oorlogen: pure imperialistische invasies 'toevallig' in voor de USA economisch-strategisch interessante gebieden, maar wel een mega-suck-out voor de Amerikaanse belastingbetaler. Intussen eten de aanstokers van twee walletjes: winst als aandeelhouder op het aangekochte en verknalde materiaal , en naderhand commerciële bonus wanneer een pro-USA regering de verslagen regio's tot afzetgebied omturnen.

Neen, ik geloof het zootje niet. Ze kunnen zo afkomen dat ze elke week een aanslag voorkomen. En telkens langs de kassa passeren.
En neen, ik heb ook niet gezopen. Vandaag.

#48328

Herteleer

 

Bemerk trouwens ook de tekst:"Onze lidstaten zijn erin geslaagd om een aantal aanslagen te voorkomen, en we moeten hen daar dankbaar om zijn."
Waarom moeten wij dankbaar zijn?
Omdat de Deense, Spaanse, Italiaanse en andere autoriteiten voor een keer (misschien) hun werk deden, zich (misschien) bezighielden met een van hun kerntaken?
Het is maar de normaalste zaak van de wereld dat die hufters hun (vaak zelfgecreëerde) problemen zelf oplossen.

#48334

Outlaw Mike

 

Herteleer jong, ge slaat inderdaad spijkers met koppen. Ik heb de laatste 6 jaar geen serieuze problemen meer gehad met virussen. Awel zie ze, ik ga mijne Norton Antivirus van mijne peesee halen, blijkbaar heb ik jaren aan een stuk geld over de balk gegooid voor den hond zijn botten.

Ggggggggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....................

#48335

Herteleer

 

@ Outlaw Mike

Grappig, maar je maakt toevallig de slechtst mogelijke vergelijking aller tjden.
Als telenetgebruiker van het eerste uur heb ik reeds jaaaaaaaaaaren nooit een anti-virus van kort noch nabij gezien, gehoord, laat staan gebruikt. En raad eens: nooit noemenswaardige last gehad van virussen o.i.d.

Heel die virusscène is voor mijn part al even overroepen als het gevaar voor terroristische aanslagen, en evengoed een scam om goedgelovige bangschijters geld uit de zakken te kloppen.

#48336

Publius

 

Ik ben er redelijk gerust in. Als islamisten of islamistische terroristen of terroristische islamieten (vergeef mij de pleonastische verwarring door de EU newspeak) een aanslag willen plegen in Brussel dan verbiedt Thielemans die wel. En als ze niet willen luisteren dan trekt hij naar de raad van state. En als het dan toch gebeurt, is het de schuld van de Vlamingen die maar zo onverdraagzaam niet moeten zijn en hun fermettes maar niet met leeuwenvlaggen moeten behangen. De Walen zeggen hoe dan ook "non" aan de terroristen en alles (behalve transfertgelden en wapenexporten naar wie maar wil betalen) wat hun grondgebied kruist.

#48337

mrtos

 

Gelukkig dat we de beroepsjournalisten nog hebben om ons na grondig nazicht van de bronnen te voorzien van een summiere doch correcte weergave van de actualiteit. Stel je voor dat we dat moesten overlaten aan de burgerjournalistiek, de zogenaamde 'bloggers', jongens dan zou het nogal in het honderd lopen, en foute informatie schering en inslag zijn.

#48338

oxbow

 

@Herteleer
"Hoor je nog van IRA? ETA? Vroeger nochtans maandelijkse kost."

Nu is het Allah! En als dagelijkse kost verkrijgbaar..

#48343

BC

 

Over een maand komt er een nieuw boek uit van socioloog Frank Furedi die het al wel vaker over dit soort themas gehad heeft. (Zie ook citaat op lvb.net: De industrie van de angst. http://lvb.net/item/2587). En de premisse staat me wel aan: (van amazon.co.uk: "Invitation to Terror: The Expanding Empire of the Unknown": Frank Furedi):

"Virtually everyone agrees that terrorism is defined by its impact on the public it targets. Yet there seems to be very little open discussion about how society has responded to it and how people are affected by it. This is no small gap in our understanding of 21st century terrorism. "Invitation to Terror" argues that what we really need to worry about is not what terrorists do but our reaction to it. It argues that Western society lacks the cultural and intellectual resources to deal with this threat. Politicians who frequently claim that 'our way of life' faces an existential threat find it difficult to explain just what that way of life is and why it is worth defending - inadvertently invites acts of terrorism. This book details how, as society has become increasingly apprehensive about the future, it has reached the point where it regards itself as a vulnerable target. This defensive response is influenced by many causes the most important of which is the difficulty society has in endowing conflict and the threat it faces with meaning. The words used to describe the threat of terrorism - unimaginable, incomprehensible, beyond meaning - serve to deflect our understanding of the issues at stake. Furedi argues that the problem is not 'them' and does not come from 'there'. It is us and comes from within. The good news is that it is not very difficult to diminish the impact of this threat through changing the way we engage with it."

---

""Invitation to Terror" argues that what we really need to worry about is not what terrorists do but our reaction to it."

en:

"Furedi argues that the problem is not 'them' and does not come from 'there'. It is us and comes from within."

Dat is er wel wat over natuurlijk. Vervang in eerste zin "really" door "also" en plaats in de tweede zin bijvoorbeeld "only" tussen "not" en "them".

#48344

Publius

 

In zekere zin heeft hij gelijk dat het "ons" probleem is, als we dan met "ons" de beleidsmakers van de afgelopen decennia (mogen) bedoelen.
Islamterrorisme zou er misschien hoe dan ook geweest zijn, maar de afgelopen decennia hebben onze politici toegelaten dat de 5de colonne van de islam zich hier, in onze structuren kon verstigen en dat op heel veel vlakken ten koste van de autochtone bevolking (maar dat is een andere discussie) en hun haatdragende boodschap konden zaaien. Tegen aanvallen van buitenaf, zoals een virus, bacterie, kan je je beschermen. Als de kanker echter vertakt in je lijf zit, moet je snijden en bestralen en hopen, vooral hopen dat het nog een beetje leefbaar wordt. Je kan natuurlijk ook je filosofie aanpassen en voortaan bepalen dat de kankergezwellen een hogere levensvorm zijn dan menselijk leven en die dus voorrang geven op de mens... Dat is tot nu toe de keuze van de beleidsmakers geweest.

Onze reaktie is veel te zwak en tolerant geweest. Als er al eens kritische stemmen opstonden (die hiervoor electoraal beloond werden), dan werden onmiddellijk alle middelen gemobiliseerd om die te kop in te drukken, tot bestrijding van vrije meningsuiting en diaboliseren van afwijkende meningen toe. Laatste voorbeeld is Thielemans,die duidelijk de kaart van het kankergezwel trekt. Rond de immuunreaktie werd een cordon gelegd, zodat de kanker verder kon woekeren.

Politieke verantwoordelijkheid op termijn is een contradictio. In het beste geval treed een politicus af voor het einde van zijn termijn, maar voor de knoeiboel die ze nalaten worden ze dan meestal nog beloond ook met één of andere postje bij de EU-commissie of ander Internationaal orgaan.

De kaarten liggen nu anders. Met bruut geweld hou je/krijg je die gasten niet meer buiten. Je kan de kanker niet meer uitroeien zonder het leven van de gastheer onherkenbaar te mutileren.
Bij de minste international troubles krijg je op zijn minst in Europa een algemene burgeroorlog (De Franse "jongeren" hebben dat de voorbije jaren al mooi bewezen; There is more to come...) Dus wordt het een coctail van afremmen wat af te remmen valt, sommige rotte extreme plekken wegsnijden en die krachten stimuleren die de islam van binnenuit kunnen hervormen en de andere bestrijden. Het accent moet vooral liggen op stimuleren van hervorming van binnenuit. Pak de islam op haar zwakste plek: de vrouwen. Die zijn veelal gemotiveerd, intelligenter dan hun mannen en zeker dan hun immams. Stimuleer die, breng een emancipatiebeweging op gang daarin.

De geschiedenis heeft de overwinnaar altijd gelijk. (Ook wij zin eigenlijk het resultaat van overwinningen. We staan daar niet bij stil en kunnen het ook niet).

#48351

Herteleer

 

Ik merk dat velen zich hier laten opdraaien en intimideren hebben.
Islam is voor de machthebbers van nu hetzelfde instrument als hel en verdoemenis van vroegere generaties machthebbers. Toen voerden ze heilige missen en duiveluitdrijvingen op. Het onheil was 'bewezen' en ingeprent als aantoonbare reden voor angst, maar vooral: de positie van machthebber werd versterkt. Hun bescherming tegen het kwaad kon immers afgekocht worden, letterlijk en door onderwerping aan hun regels en wetten.
De realiteit is: Islam is nog verder van ons bed dan Katholicisme, zonder voorbij te gaan aan een paar onbetekenende uitwassen ab und zu.
Laat u toch allemaal niet zo bang maken door aftruggelaars allerhande.

#48352

EricJans

 

Ik vroeg aan mijn garagist of hij banden met Al-Qaida had. Hij wist niet eens wat dat wás!

#48353

Herteleer

 

Alkaida is dan ook geen gekend bandenmerk bij onze garagisten.

#48354

Peter Fleming

 

"Sommige kritische geluiden i.v.m. 9/11 waarin gesuggereerd wordt dat niet noodzakelijk de gebrandmerkte Alkaida-terroristen erachter zitten, klinken niet totaal ongeloofaardig."

van zo'n uitspraken krijg ik het op mijn heupen...

#48357

Herteleer

 

@ Peter Fleming

"van zo'n uitspraken krijg ik het op mijn heupen..."

Het lijkt me ieders goede recht om na kennisname van meerdere opinies een voorkeur voor deze of gene uit te drukken.
Ik geef enkel aan welke mij het beste kan overtuigen.
Ik heb er dan ook geen probleem mee wanneer iemand het op de heupen krijgt van andere dan de mainstream opinies.
Wanneer ik het van een of andere opinie op de heupen krijg, dan formuleer ik er meestal wel een onderbouwd argument tegen.

#48358

melodius

 

"Herteleer jong, ge slaat inderdaad spijkers met koppen. Ik heb de laatste 6 jaar geen serieuze problemen meer gehad met virussen. Awel zie ze, ik ga mijne Norton Antivirus van mijne peesee halen, blijkbaar heb ik jaren aan een stuk geld over de balk gegooid voor den hond zijn botten.

Ggggggggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....................."

Dit kan allemaal vermeden worden met het juiste besturingssysteem. Pun intended. Je bent blijkbaar even scherpzinnig in je computergebruik als in de politiek.

Herteleer, jammer genoeg zie je in dergelijke discussies hoeveel mensen een slavenmentaliteit hebben. En dan komt de ijzeren wet van het socialisme boven: als iets niet werkt, moet men het harder doen en er vooral meer geld tegen smijten !

Het is intussen bewezen dat de Amerikaanse overheid informatie genoeg had om 9/11 te voorkomen maar ze niet heeft kunnen verwerken omwille van de grote efficiëntie die overheden kenmerkt. Wat is de socialistische oplossing : de overheid moet nóg meer informatie krijgen ! En vooral geen kritiek, geen egoïstisch geblijt over je rechten als individu, de slaven krijgen het op hun heupen, zij willen meesters en zij willen 's nachts gerust inslapen in de stal. Want buiten huilen de booooooooooooze nazislamitische wolven.

Iedereen met 2 gr hersens zou moeten weten dat een tweede 9/11 met cutters niet mogelijk is; de kapers zijn in hun opzet geslaagd omdat ze slim gebruik hebben gemaakt van de veiligheidsvoorschriften (met name, alle bevelen gehoorzamen en wachten tot de flikken je komen verlossen) en die zijn sindsdien veranderd. Bewijs : het vliegtuig dat is neergestort in Pennsylvania omdat de passagiers hadden vernomen wat er gebeurd was en dus niet meer hebben gehoorzaamd. Maar de slaven zullen toch geruster zijn als ze in hun blootje het vliegtuig moeten opstappen en dat de vriendelijke politieagent in hun gat kijkt of er toevallig geen cutterblaadje in zit.

Daarmee moeten wij leven Herteleer. En als je kop er een beetje uitsteekt, moet je goed opletten dat een of andere kwiebus hem niet op niveau gaat proberen brengen. En dat komt dan tussen haakjes zeveren over "onafhankelijkheid".

#48359

dendof

 

"En dat komt dan tussen haakjes zeveren over "onafhankelijkheid""

Als je wil kunnen we het ook "het groot huisvuil buitenzetten" noemen.

#48363

Herteleer

 

@ Melodius

Waarom 9/11 niet voorkomen is, kan vele redenen hebben. Jij denkt 'niet kunnen' wegens ambtelijke traagheid, sommigen insinueren zelfs 'niet willen'
De gevolgen zijn echter weldegelijk wat je aanhaalt: het pluimen en onderdrukken van de potentiële slachtoffers ipv de daders.
Vergelijk in ons land met de psychose van de nooit opgespoorde bende van Nijvel. Dat heeft het toenmalige regime en repressieapparaat geen windeieren gelegd.

#48366

melodius

 

Dendof, voorlopig mag je nog blijven, geen angst.

#48367

melodius

 

Voor Publius : reactie begon goed om heel snel jammerlijk op zijn (vuil) bakkes te vallen. De 5de kolonne fantasmes zijn gewoon belachelijk. Ik wil er toch even op wijzen dat wij qua terrorisme, van links en rechts, al veel erger hebben gezien in dit land dan de belachelijke pogingen van mannekes in pijamabroeken en met warrige baarden. De CCC, de Bende van Nijvel, remember ?

Waar je dus wel overschot van gelijk in hebt is dat het beleid verkeerd is, maar dan wel het Amerikaanse beleid om garnizoenen te hebben overal ter wereld, dictaturen te steunen (democratie is blijkbaar iets dat de States enkel aan hun vijanden toewensen), domme kereltjes toe te laten om met vuur te spelen (de moedjahidien bewapenen tegen de Russen bijvoorbeeld, of Irak binnevallen en de terroristen gratis en voor niks een eerste klas oefenterrein cadeau te doen), etc. Merk ook op dat de twee landen die de grootste banden hebben met salafistische terroristen en een verpletterende verantwoordelijkheid dragen voor hun ontstaan en bloei, nl. Saoudi-Arabië en Pakistan, oude en belangrijke Amerikaanse bondgenoten zijn.

Ben Laden en zijn geestesgenoten zijn natuurlijk niet sympathiek, maar als de VS geen troepen hadden op het Arabisch schiereiland en daar niet alle dictaturen steunden, durf ik te betwijfelen dat 9/11 ooit zou zijn geschied.

#48368

dendof

 

"maar als de VS geen troepen hadden op het Arabisch schiereiland"

Dan hadden de pijamas wel een ander excuus verzonnen, de kruistochten, Andalusië, Israel, een tekenigske in een Jutlandse gazet, ge kunt het zo zot niet bedenken.

#48372

fcal

 

Stekeblind!
Er is geen enkel land met een Islam-meerderheid, dat een open verdraagzame samenleving kent met de individuele mensenrechten, zoals we ze vroeger ook in België (West-Europa & Noord-Amerika)kenden.

Door de aard van de godsdienst zijn de regeringen in deze landen verplicht een politiek en godsdienstig politie-apparaat in te zetten tegen het immer opnieuw opborrelend met bloedige uitspattingen gepaard gaande Islam-fundamentalisme. Voorbeelden genoeg van Marokko tot Indonesië. Zonder harde hand en in het gunstigste geval verlicht despotisme vervalt de betrokken samenleving in een aard van theocratie cum dictatuur.

Toen de in deze landen buiten de wet gestelde extremisten en terroristen uitweken naar het Westen, werden ze er met open armen ontvangen door de linkse multicultuur-gelovigen. De waarschuwingen van de regeringsleiders van de al dan niet zo democratische Islamlanden werden in de wind geslagen. Integendeel men liet zelf toe, dat bepaalde extremisten de meestal de vroegere vreedzame min of meer geïntegreerde Islamitische inwijkelingen infiltreerden en via maffiapraktijken naar hun hand gingen zetten. De gevolgen kennen we nu. Aanslagen zoals in Pakistan of zelfs India zijn nu ook bij ons in Europa gebruikelijk aan het worden.

En ook onze regeringen grijpen naar dezelfde verweermiddelen voor de gehele samenleving: beperking en soms vervolging van de vrije meningsuiting, ontzeggen van recht tot zelfverdediging, uitbouwen van een informatie- en repressieapparaat... Van gerichte en krachtdadige aanpak van de aanstichters is echter nog niet veel te merken. De politieke correctheid verhindert het.

Mooie vooruitzichten!

#48375

mrtos

 

@melodius "Ben Laden en zijn geestesgenoten zijn natuurlijk niet sympathiek, maar als de VS geen troepen hadden op het Arabisch schiereiland en daar niet alle dictaturen steunden, durf ik te betwijfelen dat 9/11 ooit zou zijn geschied."

Als, als, als. Kat, koe, kachel, melken, U weet wel. U weet niet hoe de geschiedenis verder zou zijn verlopen als de US geen troepen had op het Arabisch schiereiland. Achteraf is het altijd gemakkelijke de causale verbanden aan te wijzen en te veronderstellen dat het wegnemen van de oorzaak ook automatisch het gevolg onmogelijk had gemaakt. Misschien was er wel een heuse atoombom op NY gevallen op 9/11 zonder die buitenlandse garnizoenen. Wie weet.
@ Herteleer
"Het lijkt me ieders goede recht om na kennisname van meerdere opinies een voorkeur voor deze of gene uit te drukken."

Uiteraard. Net zoals het eenieders recht is na kennisname van andermans opinie, die persoon verticaal te klasseren in de categorie 'Marc Peeters' en verdere meningsuitingen van deze persoon niet langer serieus te nemen. Daar sta je dan met je opinie, in de woestijn.

#48377

Peter Fleming

 

@herteleer: je mag denken wat je wil, zot zijn doet gelukkig geen zeer, maar probeer me dan toch eerst eens duidelijk te maken wie er volgens jou dan wel achter 9/11 zit (Bush, Castro, de maffia, Saddam Hoessein, ???) en waarop je je stelling baseert vooraleer ik uberhaupt met onderbouwde tegenargumenten kan afkomen (waarvoor ik helaas - ik zeg het maar al op voorhand - evenwel nog de tijd of de goesting heb)

#48378

melodius

 

De scherpzinnigheid van de analyse van mijn tegenstanders slaat mij met verbazing : "er is terrorisme omdat de islamieten niet aardig zijn". Jaaaaawadde. Zitten jullie ergens op een kieslijst of zo ?

#48381

Herteleer

 

@ mrtos
"Daar sta je dan met je opinie, in de woestijn."

Best mogelijk.
De juistheid van een opinie of stelling is gelukkig niet onderworpen aan het meerderheidsbeginsel: de enkeling kan het perfect bij het rechte eind hebben (cfr. Copernicus, Galileo, Einstein e.v.a. )

#48386

Willy

 

Zolang de geit melk geeft wordt ze niet geslacht. Dat weten onze broeders en zusters maar al te goed. Al de verzetshelden en vrijheidstrijders die hier komen herbronnen waken over ons. Heb geen schrik. Slaap rustig. Er is geen vuiltje aan de lucht.

#48392

traveller

 

@ melodius

Wat is volgens jou de oorzaak van het bestaan van Al-Quaida?
Concreet aub.

#48394

melodius

 

Heel concreet raad ik je aan om het boek van Jason Burke te lezen, "Al-Qaeda: Casting a Shadow of Terror", verkrijgbaar bij amazon. Over zo'n complex onderwerp schrijf je geen drie lijntjes op een weblog als je "concreet" wil zijn.

Wat zij willen is in een eerste fase de omwerping van de huidige regimes in islamitische landen en in een tweede fase de politieke eenheid van alle moslimlanden. Het is daarom dat ze het Westen (soms*) aanvallen. Het zijn twee vliegen in één klap; enerzijds omdat het voor het Westen de kosten opdrijft van het instandhouden van de bestaande regimes, anderzijds omdat het Westen de perfecte zondebok is in de ogen van vele moslims voor alles wat mis gaat, te beginnen met de dictaturen die wij ondersteunen. Er is daarenboven een prachtig feed-back effect als er reacties komen, omdat zij de mythe voeden dat het Westen de islam wil doen verdwijnen. Bekend voorbeeld : de inval in Irak. Daarom zijn de islamofoben de nuttige idioten van het islamisme.

Wat de islamitische immigratie betreft, die is voor Al Qaeda enkel interessant vanuit een praktisch oogpunt; ze beschouwen zelfs moslims die in niet-moslimlanden leven als niet helemaal koosjer**. En zij zijn slim genoeg om te begrijpen dat zij Europa niet kunnen veroveren, wees daar maar gerust in.

* de meeste van hun "activiteiten" vinden plaats in moslimlanden, wat men wel eens durft vergeten.

** en vanuit hun standpunt hebben ze niet eens ongelijk.

#48399

traveller

 

@ melodius

Helemaal niet slecht.
Alleen heeft het helemaal niets te maken met de echte islamitische godsdienst, het is gewoon het recruteringskanaal van de onderontwikkelde idioten die zich laten meeslepen.
Het einddoel is een machtsconcentratie, die tussen haakjes onmogelijk is, van de oude "echte" arabieren, volgens hen.
Ondertussen is de ganse geschiedenis tot een "fake" godsdienstoorlog uitgegroeid waar de drug-smokkelaars gretig van profiteren om in die chaos ongestoord te kunnen werken.
Daarom zijn de financiers van Bin Laden en de Taliban ook de grote smokkelaars.
Bin Ladin dirigeert niets meer buiten een amalgaam van gangsters en smokkelaars die nu een gedroomde situatie hebben en hijzelf is gewoon een icoon van geweld en godsdienst-oorlog geworden,terwijl zijn jemenitische droom om Saudi-Arabië te veroveren een illusie blijft.
De enige die profiteren op zeer grote schaal zijn de iraanse leiders die anders een economische puinhoop zonder zondebok hadden. Nu is Bush de zondebok en zullen ze Zuid-Irak en de olievelden daar inpalmen. Zij zullen op langere termijn ook proberen de Oostkust va Saudi-Arabië in te palmen met de grootste saudische olievelden, want daar leven shias van iraanse origine.

#48402

dendof

 

"Daarom zijn de islamofoben de nuttige idioten van het islamisme."

Die uitspraak is het equivalent van "het zal wel vanzelf overgaan". Waar hebben we dat nog gehoord? Ach ja, de oetlul Guy Mathot over de staatsschuld.

#48404

dendof

 

"de dictaturen die wij ondersteunen."

De zaken zijn er nochtans niet op verbeterd sinds we het regime van de Shah niet meer steunen. Ik zou zelfs eerder het tegendeel beweren: sinds we het regime van de Shah niet meer steunen is het daar een nog tien keer grotere knoeiboel geworden in de zandbak.

#48420

oxbow

 

@Herteleer:
"De realiteit is: Islam is nog verder van ons bed dan Katholicisme"

Zo ver van men bed dat amper een paar dorpen verder gasten woonden die mede-verantwoordelijk waren voor de aanslagen van Madrid en Casablanca. Nu beginnen er zelfs meer en meer bekeerde *autochtonen* te solliciteren als (al dan niet zelfmoord)terrorist. Ten slotte, we hebben soldaten in Afghanistan hebben zitten..

#48424

Olav

 

"Islam is nog verder van ons bed dan Katholicisme"
Alleszins een uitspraak van iemand die niet het flauwste idee heeft van hoe diep het katholicisme in onze cultuur zit ingebakken. We 'liggen in bed' met het katholicisme, hoe graag we ook anders zouden willen. Onvermijdelijk is islam dan 'verder' van ons bed...

#48486

Herteleer

 

"We 'liggen in bed' met het katholicisme, hoe graag we ook anders zouden willen."

Dat klopt, Olav.
Maar dat zijn de niet-aggressieve restantjes van het katholicisme, wel die waar we af en toe zelfs nog pret kunnen van hebben (feesten, feestdagen etc.)
Uiteraard hebben we geen zin om een iets agressievere religie zoals de islam en zijn (haar?) uitwassen in de plaats te stellen. Maar de grotere problemen ermee zijn toch te ver van mijn bed om er mij zorgen over te maken, of mij te laten intimideren met allerhande bangmakerij.