Blok-arrest bevestigd door Cassatie: wat schrijven buitenlandse blogs en media?

De veroordeling van het Vlaams Blok wegens racisme werd gisteren bevestigd door het Hof van Cassatie. De binnenlandse media staan uiteraard bol van de artikels, analyses en beschouwingen over dit arrest. LVBlog ging op zoek naar de buitenlandse berichtgeving over het onderwerp. Opvallend is dat de twee eerste blog-artikels die we in het buitenland aantroffen, respectievelijk afkomstig zijn van de kleinzoon van een Vlaamse immigrant in de VS, en van een Vlaamse journalist en publicist die momenteel vooral in buitenlandse media actief is.

De Amerikaanse nieuws-portaalsite DrudgeReport vermeldde woensdagochtend het nieuws op zijn frontpagina, maar die titel is inmiddels weer verdwenen.

Deze lijst wordt in de komende dagen zo nodig aangevuld.

Buitenlandse Blogs:
MajorityRights.com: The Blok is dead. Long live the Vlaams Belang?
Vdare.com: Anti-Immigration Party Banned In Belgium (door de Vlaamse publicist Paul Belien)
Jonathan Lockhart: Cordon Sanitaire I: Belgium
Cultural Revolutions: Thought Criminals of the World, Unite!
Michelle Malkin: Anti-immigration political party banned in Belgium
Karen De Coster: Courts determine racism...uh, OK
Entre Nous: I blame John Ashcroft...
Terrance Coyle: Today I invite the Belgian authorities to arrest me
Samizdata: Europe's very selective attachment to democracy
Little Green Footballs: Belgian Court Kills Vlaams Blok
National Review Online: Right-wing party declared illegal in Belgium
Beautiful Atrocities: Soviet Socialist Republic of Belgium
David Irving's Action Report: Vlaams Blok Banned!
Tim Worstall: Free and Liberal Democracies
Patrick Crozier: Vlaams Blok banned
L. Dean Stratton: This Should Concern Us All
Celiberal.com: Belgian far-right party racist
L'Ombre d'Olivier: Tolerance goes up in Vlaams
Plastic: Belgium's Blok Is Blocked


Buitenlandse Mainstream Media:
BBC: Court rules Vlaams Blok is racist
BBC: Blow to Belgium's far right
NOS Teletekst: Belgisch Hof verbiedt Vlaams Blok
Yahoo News via AFP: Top court brands Belgian far-right party racist
Telegraph: Flemish party banned as racist by Belgium's high court
Seattle Post Intelligencer via AP: Belgium court disbands Flemish Bloc party
Radio Netherlands: Vlaams Blok: the loser wins?
NRC Handelsblad: Vlaams Blok is dood, leve Vlaams Blok
Le Monde: Le Vlaams Blok flamand condamné pour racisme
Le Figaro: Le Vlaams Blok change de nom
The Times: Flemish party is ruled to be racist
Deutsche Welle: Belgium bans popular "racist" party
The Wall Street Journal: The Vlaams Blok Case
The Washington Times: Ruling forces 'racist' Vlaams Blok party to reorganize
EU Observer: Vlaams Blok branded 'racist'
The Guardian (editoriaal): Belgian Block
SBS Australië: Belgian Far-Right Party 'Buried'
National Post: Dirty Tricks in BelgiumReacties

#2685

Steven

 

NRC Handelsblad: VLAAMS BLOK IS DOOD, LEVE VLAAMS BLOK

http://www.nrc.nl/buitenlan...

#2686

bart vanhauwaert

 

Verwonderlijk dat je geen Franse of Duitse media opneemt. Om er enkele te noemen :

Lemonde : http://www.lemonde.fr/web/r...

Le figaro :

http://www.lefigaro.fr/inte...

Ook benieuwd of Le canard enchaîné er iets van zal zeggen, maar hun website laat helaas te wensen over.

Frankfurter algemeine is helaas een betaalsite maar ook daar vind je nieuws over deze veroordeling. Noch op Die Zeit of Die welt heb ik iets gevonden, maar dat komt misschien door mijn gebrekkige Duits?

Via google nieuws zijn er nog 99 andere newssites te vinden!

#2687

Reagens

 

Eigenlijk wel jammer dat Paul Beliën geen breder forum krijgt. Zou het niet veel interessanter zijn om hem te laten deelnemen aan de Zevende Dag in plaats van mensen zoals professor Vermeersch die meehuilen met de politiek correcten?? Het is ergens wel tekenend dat ie serieuzer genomen wordt door de buitenlandse media dan door onze eigen media...

#2688

bvo

#2692

superkeun

 

Paul Beliën is de man van Alexandra Colen.

#2693

Bema

 

@superkeun: en dan???

#2697

Joe

 

Paul Beliën is de poedelscheerder van Geweerkolf Ananas. En dan?

#2701

Outlaw Mike

 

Wat een apenland. De AEL, een organisatie naar alle waarschijnlijkheid betrokken bij het verlenen van onderdak aan Islamitische terroristen en met aan het hoofd een ex(?)-terrorist (van Hezbollah) laat men ongemoeid.

Een partij die in se NIET racistisch is, doch enkel vraagt dat zij die pertinent weigeren te integreren teruggezonden worden, DIE EEN KWART DER VLAMINGEN VERTEGENWOORDIGT (de niet-kiesgerechtigde VB-sympathisanten meetellend), wordt buiten de wet gesteld.

Ik heb Amerikaanse blogvrienden in Maine, Colorado, Massachusetts en Alabama. Zij vinden dit arrest KRANKZINNIG.

#2703

Outlaw Mike

 

Een poster op Little Green Footballs:

"Another indication that Eurabia has gone insane. They are destroying legitimate political parties and criminalizing voters for voting for a party they choose.

...

Belgium has descended a very long staircase here into anti-democratic principles. The Looney Left here and abroad are veering into either a destructive insanity or a vicious totalitarian state of thought control."

Het VB-arrest is W-A-A-N-Z-I-N.

#2707

palmer doubel in Waregem

 

Een zeer eigenaardige paradox : Het Vl;Bl. wordt gestraft om zijn raciostische uitspraken en de extreme islam fanaten en terroristen blijven veelal buiten schot en ongestraft ondanks hun extreem discriminizerende uitspraken en daden.Zie de situatie in Nederland,waar diverse politici zich moeten schuilhouden en moeten beschermd worden door de politie,

terwijl de gewone burger onbeschermd voor zichzelf moet zorgen.

#2713

Reagens

 

@superkeun: Wat maakt het uit met wie Beliën getrouwd is?? Zijn artikels en analyses zijn de moeite van het lezen waard voor mensen die geinteresseerd zijn in de materie. Men moet er daarom niet mee akkoord zijn.

Het is inderdaad treffend dat een imam kan zeggen dat homo's verderfelijk zijn en dergelijke meer terwijl een voormalige Katholieke kardinaal een proces aangesmeerd krijgt. Iedereen gelijk voor de wet, ofwel mag het ofwel niet (vr mij mag het wel), maar geen 2 maten en gewichten zoals we al te veel zien in alle mogelijke politieke issues.

#2714

Edwin

 

Even opmerken dat ik het een vrij getrouwe weergave van de situatie vind en dat de beide partijen vrij correct worden weergegeven inhun visie.

Interessant trouwens, de reactie van Le Pen in Le Monde: 'République Banannière'!

Wat ik mis is de reactie van de Franstalige extreem-rechtse scène. Daar blijf je als lezer toch wat op je honger zitten. (zij het beperkt maar ze wonnen toch enkele percentpunten in Wallonië)

Tip voor Luc: interviewtje met een 'far-right'-Franstalige Belg?

Dat zou wel eens verbazing kunnen wekken, hen te confronteren met de uitspraken van Le Pen omtrent dit arrest. Maar wie moet je aanspreken?

Wie is de Waalse Le Pen?

Hun stellingname

#2724

Cataclast

 

El mundo: <a href="http://www.elmundo.es/elmun... Tribunal Supremo de Bélgica ordena la disolución de un partido ultraderechista flamenco</a><br>

El Pais: <a href="http://www.elpais.es/articu... por racismo el Vlaams Blok, partido flamenco de extrema derecha</a> (betalend)<br>

ABC: <a href="http://abc.mynewsonline.com... por racismo un partido nacionalista flamenco belga</a>(betalend)

#2730

Quattro

 

Aan een hele kliek extreem rechtse sympathisanten die hier graag komen zeveren met holle slogans: Is het blok racistisch? JA, is het AEL racistisch? JA. Moeten deze buiten de wet gesteld worden? JA! Is hier sprake van vrije meningsuiting? NEE

Lees het arrest eens goed en zie eens hoe sterk het Vlaams blok al in de richting van het nazisme was aan het evolueren, alleen in mooiere woorden. De onderliggende boodschap van een Blokker is: ikke ikke en de rest moet stikke...

En Luc, verwijzen naar propaganda (vooral die Paul Belien) is wel erg goedkoop. Natuurlijk zal men in de VS het niet snappen, het blok is zelfs nog meer gematigd dan hun extreem rechte politiekers die zich niks van de wereld aantrekken en overal oorlogje stoken waar het hen goed uitkomt. Zoals door anderen reeds aangegeven: in de VS heb je Extreem rechts en extremer rechts.

Steek het Vlaams blok aan de macht, en je hebt inderdaad vrije meningsuiting (zolang je geen islamiet bent), je mag gaan stemmen (zolang je stamboom maar naar het Dietse ras afstamt), je mag links zijn (maar dan kunnen ze uw 'veiligheid' niet meer waarborgen).

Vlaams blok is een schande voor de mensheid, evenals de ultra conservatieve Joden, de 'new born christians', de kapitalistische junta's en dicatturen, of die nu links of rechts getint zijn, de fundamentalistische Islamieten of hindoes...

Aanzetten tot haat is al telkenmale de voorbije eeuwen de truk geweest om conflicten te laten escaleren en toch blijven we hardnekkig volhouden om er niks uit te leren? Mooi... (sarcastisch)

Ik hoop dat er een nieuw Vlaams Blok verrijst dat gedwongen wordt gematigde standpunten in te nemen die humaan zijn en niet meer op haat steunen. Hopelijk zien de mensen dan ook wat het echte blok was en ontmaskeren ze zichzelf op deze manier aangezien ze dan nietmeer het 'enige' alternatief zijn. helaas zie ik het wel een stukje zwarter...

#2736

Fred Scrooby

 

Here are log entries on this story and on the Theo van Gogh murder, which have appeared in Jim Kalb's excellent web-log, "Turnabout," whose URL address is http://www.jkalb.org . (The readers' comments following the log entries are also interesting.)

http://jkalb.org/node/960

http://jkalb.org/node/1035

http://jkalb.org/node/1180

#2740

Reagens

 

@Quattro: weer een geweldig stukje demagogie waar enige redelijkheid en nuance ontbreekt. Dus even korte samenvatting volgens jou zijn politici in Amerika nog rechtser dan het Blok en de republikeinen neem ik aan nog veel rechtser. We gaan mogen opletten dat ze niet zo rechts worden dat ze opeens links zijn.

Een andere mooie zinsnede vind ik die van de "kapitalistische junta's en dictaturen. Nu corrigeer mij als ik fout zit maar de meeste Afrikaanse landen voldoen aan die definitie (Congo, Rwanda, Zimbabwe, enz. enz.) daarentegen kan ik mij moeilijk voorstellen dat zowel China als Cuba kunnen beschouwd worden als kapitalistisch, dus die hebben dan weer wel bestaansrecht.

Verder door het feit dat zowel AEL als Vlaams Blok racistisch zijn kan er geen sprake zijn van vrije menigsuiting. Beste Quattro dit is een contradictio in terminis. De definitie van de vrije menigsuiting is juist dat ze vrij is, vandaar de woordkeuze, anders was het half-vrije menigsuiting geweest (alhoewel dit niet zo vlot over de tong rolt, maar soit). Trouwens hoe stel je voor dat er bepaalt wordt welke meningen niet mogen en welke wel?? Racistisch is een zeer rekbaar begrip en heeft veel te maken met het aanvoelen van de mensen, waar kan/ gaat men die grens trekken?? Het is net als de anti-pestwet. Wanneer is het pesten en wanneer is het een office-joke??

Uw voorspelling trouwens dat met het Blok aan de macht er een aantal fundamentele mensenrechten gaan ontbreken is idioot. We leven in een Europa dat dergelijke dingen nooit zou toelaten. Er is het Hof voor de Rechten van de Mens e.d. . U moet zich geen zorgen maken, Yves Desmet zal nog altijd voor De Morgen mogen schrijven en zich opwerpen als de paus van het correcte denken. Tenzij dat ie tegen dan zo verzuurd is omdat die domme vlamingen voor de verkeerden stemmen dat ie verhuist is. Maar dat is dan ook weer vrije keuze van woonplaats natuurlijk. Ik kijk uit naar u meer dan entertainend anwtoord.

P.S. : Meneer Desmet moest het zover komen, als ge iemand nodig hebt voor u valiezen te helpen pakken, laat vooral iets weten.

#2742

Gawain

 

oo are you calling Buitenlandse? I live here...

#2744

Edwin

 

Zeer leerzaam... nooit geweten:

The Telegraph (UK):

<<One of the tracts, denouncing female circumcision in Islamic countries, was written by a Turkish-born woman member of the Vlaams Blok but the court ruled that the arguments were intended to foment anti-Muslim feeling.>>

Heeft iemand een idee om wie het hier gaat? Of wordt de naam (begrijpelijk) anoniem gehouden?

#2745

Outlaw Mike

 

Quattro, dat was een zodanig idioot stukje dat ik zelfs geen zin heb er op in te gaan. Reagens heeft trouwens al de job op zich genomen.

Gawain, you still haven't been arrested??? Neither have I. I just have to make it till Sunday, when the Blok changes its name.

#2747

Reagens

 

Spijtig dat je een abonnement nodig hebt om het artikel van de Wall Street Journal te lezen. Al geprobeerd om daar iets voor te regelen Luc??

#2771

Quattro

 

jullie reacties geven mij zelfs gelijk. En inderdaad, ik kan niet in discussie gaan met zo een mensen.

Wat ik vooral zei, is dat extremisme een tijdbom is, klaar om in de nabije toekomst weer maar eens af te gaan. Domme domme mensheid...

#2776

koen

 

"Quattro schreef:

jullie reacties geven mij zelfs gelijk. En inderdaad, ik kan niet in discussie gaan met zo een mensen."

zo een soort mensen ?

ik kan mij nauwelijks een meer racistische/fascistische uitval voorstellen ...

ik stel dat zulke eigenschap eigenlijk vrij dikwijls vast op fora bij zogenaamde 'blockbusters' ...

verwonderde groet,

koen

#2783

Quattro

 

woorden verdraaien, context aanpassen zodat het in jullie kraam past, dat kunnen jullie goed hé. Lees wat er staat.

Het feit dat ik met deze mensen niet in discussie kan gaan is enkel omdat onze meningen te ver uiteen liggen, ik kan evengoed tegen mijn voordeur discussiëren. Dus een beetje een dwaze reactie Koen. Maar ja, een idee zoals 'brand moskeën plat' zoals Coseyns hier durft te scanderen valt binnen een fatsoenlijk gesprek? En dan durf je mij fascist noemen omdat ik weiger met dergelijk onverdraagzaam volk om te gaan? Steek eens de hand in eigen boezem...

#2788

koen

 

wat ik bedoelde (ik dacht dat het duidelijk was) is dat de zogenaamde 'belangbusters' dikwijls even fanatiek (fundamentalist) uit de hoek komen als de Belangers ... en ja, ik blijf erbij ook 'weigeren met dergelijk volk' om te gaan (je doet t weer, ook met 'jullie kraam' ) verkeerd is, t kan dan wel vermoeiend zijn, maar me dunkt moet elke échte democraat blijven argumenteren én vooral communiceren

en dat lukt het best als je mensen niet te veel in vakjes duwt ...

groet,

koen

#2795

Quattro

 

@Koen : Ok, je hebt een punt. Het is verrassend dat men soms in dezelfde hoekjesduwerij terchtkomt zoals het Blok zo goed kan stellen. De dialoog moet openblijven voor de grootste groep van de Blok-stemmers, zij die een 'Foert' stem geven en eigenlijk niet de grondslag van het Blok (willen) zien: het feit dat het Blok en zijn opvolger rasechte racisten zijn. Aangezien het Blok nu zijn racistische en haatstokende standpunten uit het programma moet halen, zorgt ervoor dat ze zich gematigder moeten opstellen. Hopelijk leidt dit tot minder opstokerij, en uiteindelijk tot de ontmaskering van de grondvesten en partijleiding. Maar ja, een mens is nu eenmaal erg hypocriet en egoïstisch ingesteld, dus veel zie ik niet veranderen. Ik weet dat ik hierover wat hard en ondoordacht overkom, iets wat ik deel met een Blokker, alleen met als grootste verschil dat ik uitga van een humane visie, en een racist vertrekt uit eigenbelang.

#2805

Reagens

 

De zoveelste ontmaskering. Best grappig eigenlijk, de grote democraten die vinden dat teveel mensen voor de "verkeerde" stemmen en dus als oplossing "het volk" willen opvoeden (of heropvoeden??) om te stemmen voor de anderen. Wat de hoekjesduwerij betreft wil ik er toch op wijzen dat niet iedere blokker een racist is. Zoals al een tijdje duidelijk is, is het Blok een populistische partij die met verschillende populistische thema's zijn stemmen ronselt. Het vreemdelingenstandpunt mag dan 1 van de voornaamste pijlers zijn maar is lang niet de enigste die veel kiezers aantrekt.

Allesinds veel succes gewenst met de ontmaskering van de grondvesten (?) en de partijleiding.