HD video

LVB met de Canon HF10. Foto: Jo Deman, Krant van West-Vlaanderen.

In januari kocht ik een Sony HDR-CX6EK videocamera. In juli kreeg ik, samen met enkele andere bloggers, van Canon een HF10-camera in bruikleen. Een gedetailleerde bespreking van beide toestellen volgt later, maar ze hebben dit gemeen: ze nemen op in hoge definitie video (dat is 1920x1080 beeldpunten, "Full HD") en het opnamemedium is een geheugenkaart (zodat het enige bewegende onderdeel de zoomlens is). Een korte en eenvoudige kennismaking met de technologie vind je in het interview dat Stijn Fockedey van de Krant van West-Vlaanderen afgelopen weekend publiceerde. Hoe ik de HD-filmpjes met Virtualdubmod bewerk en ze van 1920x1080 naar 1280x720 beeldpunten herleid om ze optimaal op Vimeo te kunnen hosten, zal ik later wel eens uitleggen.

Voorlopig laat ik u een paar filmpjes zien die ik de voorbije weken opnam. Om van de HD-kwaliteit te kunnen genieten moet u op de link onder elk filmpje klikken zodat u op de Vimeo-site belandt. Daar moet u dan op de full-screen knop klikken, die rechts onderaan in het beeld geïntegreerd is en die er zo uitziet:


Op 14 september was het Openmonumentendag. Ik nam deel aan een geleide wandeling door het Bouvelobos in Wortegem, de gemeente waar mijn voorouders van 1650 tot 1720 woonden. Tijdens de wandeling vond er een historische evocatie plaats van de bokkenrijderbende van Jan de Lichte, die ook in Wortegem zijn aanhangers had.


Bosgeuzen from lvbnet on Vimeo. [tag: , ]


Op 11 juli was Vincent Van Quickenborne, minister van Ondernemen en Vereenvoudigen, te gast in Kaai 16 in Hasselt naar aanleiding van de lancering van de iPhone op de Belgische markt. Hij sprak er onder meer over de koppelverkoop en hoe die door Unizo wordt tegengehouden.


Vincent Van Quickenborne over koppelverkoop from lvbnet on Vimeo.


Voor de rest heb ik me wat geamuseerd met het produceren van timelapse-filmpjes, waarin de realiteit versneld wordt weergegeven. Zoals het strand in Knokke...


Knokke Beach in Fast Motion (2) from lvbnet on Vimeo.


... en de afbraak van een zendmast in Kortrijk:


Antenna mast demolition from lvbnet on Vimeo.

Toekomstige filmpjes zullen verschijnen op mijn Vimeo-kanaal.

Reacties

#69111

Avondlander

 

Leuk, maar die resolutie heeft blijkbaar wel nogal wat bandbreedte nodig...komt traag binnen. Of ligt dat toch aan mijn provider?

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.