Vlaams Belanger publiceert lijst met vrijmetselaars

Op de Nederlandstalige site van de internetencyclopedie Wikipedia staat een lijst van Belgische vrijmetselaars. De lijst zou gepubliceerd zijn door Stijn Calle, een militant van het Vlaams Belang die actief is in de buurt van Eeklo. Dat schrijft La Libre Belgique zaterdag. Volgens vrijmetselaar Jiri Pragman, die het "Forum Maçonnique" beheert, bevat de lijst niet alleen namen van historische en overleden vrijmetselaars, maar staan er ook vrijmetselaars op die nog in leven zijn, onder wie politici. Stijn Calle vindt dat "een dergelijke lijst zeer nuttig is omdat het lidmaatschap aan de loge in België een beetje angstvallig verborgen wordt gehouden. Een eeuw geleden was dat misschien begrijpelijk, maar vandaag zeker niet meer", zegt hij.

Belga-bericht, 24 mei 2008Reacties

#64032

LVB

 

En volgens die lijst zou Kardinaal Suenens lid geweest zijn van de loge? Moeilijk te geloven.

#119385

Anonymous

 

sorry, maar ik ben er sterk van overtuigd dat Suenens een vrijmetselaar was. zoals in zijn logboek geschreven staat dat het tweede vaticaans concilie een franse revolutie in de Kerk moest teweegbrengen, zijn vriendschap met andere vrijmetselaars, zoals kardinaal bugnini, het feit dat kard. danneeks, zijn protegé op uiterst goede voet staat, graag dialogeert en vergadert met vrijmetselaars (kunt u opzoeken ,er zijn genoeg foto's en artikels over). het feit dat het vaticaans concilie het katholicisme uit de Kerk heeft verwijderd, sterk streefde naar oecumene met jan en alleman, zolang die maar in een "creator" gelooft (getuige de documenten lumen gentium etc), het feit dat zelfs de zeer liberale paulus vi berbijsterd was over het concilie, waarvan suenens een van de vier voorzitters was etc. u moet niet denken dat de Kerk  niet geinfiltreerd is geweest, suenens had zijn hele leven een verborgen agenda. net als zovelen anderen die de Kerk ten schande hebben gemaakt. de huidige paus is daar een product van: een populistische oecumenefreak die allesbehalve katholiek is.

#119466

Anonymous

 

weinig waarschijnlijk : http://www.vatican.va/roman_cu...

#64036

Nicolas (niet ingelogd)

 

Stijn Calle ken ik ten eerste van een twee artikelen in GvA (waar ze mensen opzochten die ze 10 (?) jaar geleden hadden geinterviewd toen ze 18 jaar waren en ten tweede van mijn aanvaringen met hem op Wikipedia en op deze site.

Zo stelde hij dat het KVHV niet "extreem-rechts" was geworden. Nu blijkt hij lid geworden te zijn van het Vlaams Belang. Wat zei hij nu weer over politieke partijen zo lang geleden?

#64037

joe

 

"Stijn Calle vindt dat "een dergelijke lijst zeer nuttig is omdat het lidmaatschap aan de loge in België een beetje angstvallig verborgen wordt gehouden. ""

zo een beetje zoals de mensen die angstvallig verborgen voor 't VB werken en niet in hun documenten en op de lijsten durven te staan?

#64038

traveller

 

@ joe

Zo een beetje zoals de VB mandatarissen allemaal bekend zijn en de loge-journalisten en -politiekers niet bekend zijn. Zo een beetje zoals de VB-vakbondsleden die zijn buiten gezwierd en de geheime logisten de plak zwaaien in de gerechtshoven, politiek en vakbond. Zo een beetje, gesnapt?

#64053

EricJans

 

@ Luc:

En waarom zou een Katholieke Kardinaal geen lid kunnen zijn van zo'n irreguliere Franco-Belge loge? Vergeten hoe en door wie de staatsgreep van 1830 gepleegd werd? Het 'verbond van Katholieken en Liberalen. Jaja... m'n kl. ...

#64055

EricJans

 

<<Vlaams Belanger publiceert lijst met vrijmetselaars>>

... is dat als een soort uitgestelde en laattijdige actie bedoeld in het kader van 'Open Debat Cultuur' (weet je nog?)... hihi.

#64056

Filip

 

Wat pas hilarisch is: André Cools: lid van L'incorruptible.
Wat Suenens betreft: er staat niet bij of hij lid was van een reguliere of irreguliere afdeling. Als het een reguliere was, is het niet onmogelijk.

#64057

joe

 

nee traveller: ik ken een handvol mensen die zeer actief zijn binnen het VB, die tactische lijnen uitzetten, e.a, maar in het grootste geheim. want als dit uitkomt kunnen ze werk of klanten verliezen. dus geen mandatarissen, maar actieve schaduwfiguren. op 't werk hadden we er zo'n paar, die dan even door de mand vielen tijdens een drink.

#64059

Nicolas (niet ingelogd)

 

Het VB heeft een obsessie met de loge. Ik weet nog een Vlaams Belang militant die zat te roepen dat de loge een moordaanslag plande op Dewinter.

De loge is nog vooral sterk in het gemeenschapsonderwijs, maar daarbuiten, ahum. Eigenlijk doet dit dolle zoeken achter verborgen Loge-leden me aan andere historische gebeurtenissen denken, maar ja A.Rouet zit in Cannes en ik wil niet in zijn plaats treden.

#64063

traveller

 

@ joe

Het moet je toch niet ontgaan zijn dat je zelf zegt dat ze hun job zouden verliezen. Welke logegast heeft zijn job al verloren omdat hij lid is van de loge? Job gekregen ja.

@ Nicolas

Obsessie, maar zijn jullie dan blind en doof of hoe zit het?
Ze zitten in alle bestuursorganen, in alle blauwe en rode cenakels. En dan zijn er hier nog mensen die de verbinding niet willen zien. Het grootste probleem is bij justitie, of had je dat nog niet gemerkt?

#64068

joe

 

@traveller: In de wereld waarin we leven is het dikwijls beter om op't werk met je kleuren, bepaalde hobbies, sexuele voorkeuren, rijkdom/armoe niet te koop te lopen. De kans zou wel eens groter kunnen zijn dat dit eerder een negatieve dan positieve invloed heeft. Nu als jij zegt dat VB-ers statistisch meer kans hebben om buiten te vliegen dan logegasten: ik weet het niet. En als het zo is komt dat omdat VB-ers statistisch minder geliefd zijn en dan moeten ze zich eens afvragen waarom.

Verder: ik vind zo'n lijstje van Stijn Calle (goed dat zijn ouders hem geen Koen hebben genoemd: "mijn naam is Calle Koen") wel wat weghebben van een heksenjacht. Daar zijn sommige VB-ers precies wel goed in...

#64075

Benny Marcelo

 

"En als het zo is komt dat omdat VB-ers statistisch minder geliefd zijn en dan moeten ze zich eens afvragen waarom."

Vraag je je dat ook af als het over allochtonen gaat Joe? Die zijn blijkbaar nog minder geliefd dan VB-ers als je het zo beziet.

Zo een lijstje vindt je heksenjacht? Nog nooit van het CGKR gehoord zeker, of gelooft gij echt dat dat dient om het rascisme te bestrijden.

#64083

joe

 

antwoorden op:
vraag 1: ja
vraag 2. ja. ze schieten hun doel voorbij.

#64088

pepperjack

 

Reactie #64038 van trav op Joe vond ik ongemeen sterk. In dezelfde lijn aan Nicolas: het VB focust (vormelijk, niet inhoudelijk) op zaken waarmee ze het 100% gelijk aan haar kant heeft: zolang haar tegenstanders daar krampachtig mee blijven omgaan, winnen zij. Open doelkans voor VB, daar legt de loge zijn eigen hoofd op de kapblok. Laporte mag nog zoveel 'punt hebben' als hij verwijst naar WOII, dit is er om vragen.

In casu zijn er bewindslieden, maar erger: rechters en (hoge) ambtenaren lid van een 'occulte' vereniging. Hoe onschuldig die jongensclubs ook zou mogen wezen, als je niet op je klompenvoeten aanvoelt dat dit ZONDER PARDON fout is gelet op de vertrouwensfuncties en macht van die mensen, dan moet je dringend even op controle. Dat zullen ze zelf ook wel inzien. En leuk vinden.

Wat mij verwonderde was om te zien links en recht wie er bij de "reguliere" zat (als die R voor reguliere staat).

En "Van Braekel, Luc, invloedrijk webmaster, Flamme de la Liberté, Wareghem", ontbrak :-)

#64091

joe

 

ach, zo zijn er nog andere netwerken hoor. ik vind die obsessie met de loge (zoals verwoord door Nicolas) ook ferm overdreven. Als het gaat over mekaar beschermen en promoveren, kijk dan ook eens naar de klupjes van Vlerick, Harvard, INSEAD, Accenture,... of ga eens verbanden zoeken in kringen van vlaamsnationalisme, homosexualiteit, s&m, swingers, golf- en hockeyclubs, ... levert ook "interessant" materiaal op!

#64092

A.Rouet

 

Ondanks de fouten, indrukwekkende lijst! Ga daar maar eens aan staan conservatief-rechts Vlaanderen genre Storme, Beliën, pepperjack en co. Al even indrukwekkend trouwens is de lijst met roden en blauwen die ontbreken. Wat meteen het 'ZONDER PARDON fout' (ongelukkige woordkeuze in het licht van wat Laporte stelt!) in de feiten relativeert.

#64094

Cogito

 

@Pepperjack: doorgaans vindt men "rechtsen" bij de reguliere loge (angesaksisch, apolitieke, areligieuze activiteiten, Opperbouwmeester van het Heelal = TRUE)
en linksen in de irreguliere loge (Franse loge, politieke en antireligieuze activiteiten, Opperbouwmeester van het Heelal = FALSE)

#64096

Benny Marcelo

 

Volgens GVA is er de vraag om de lijst te verwijderen van Wikipedia.

http://www.gva.be/nieuws/in...{B727A308-9416-4B8F-B653-F8466F491AFF}

Als je gaat kijken naar de lijst op Wikipedia, staat de lijst inderdaad genomineerd om verwijderd te worden en blijft nog 14 dagen ter inzage op de website.

Wat ik raar vind is dan noch de krant noch de Wikipediaredaktie vermeld WIE om die verwijdering verzoekt of vanuit welke hoek de verwijdering wordt aangevraagd.

#64097

Benny Marcelo

 

Heu Luc... ligt het aan mij; ik vind kardinaal Suenens niet op de lijst.

#64098

LVB

 

@Benny: Suenens is blijkbaar weer verwijderd.

Op je vraag wie de lijst genomineerd heeft voor verwijdering, vind je het antwoord in de tab "overleg", http://nl.wikipedia.org/wik... ik citeer:

"Ik heb deze lijst ter verwijdering genomineerd, zie Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20080525. Mijn redenatie: deze lijst schendt privacy, is gebaseerd op 'origineel onderzoek' (volgens mij is het meer 'roddels') en is een ledenlijst. We gaan toch ook geen ledenlijst van Ajax of Greenpeace plaatsen? Dus: niet verifieerbaar én niet encyclopdisch, schendt dus minstens twee van de vijf zuilen van Wikipedia. Verder heb ik verschillende klachten op OTRS over deze lijst gekregen (2008052510005791, 2008052510003551). Discussie graag op de verwijderlijst. .Koen 25 mei 2008 14:12 (CEST)

#64099

LVB

 

Prins Laurent en Kardinaal Suenens werden vanochtend om 9:18 geschrapt uit de lijst door een gekende auteur van boeken over de vrijmetselarij, een baron uit Brugge wiens integriteit en kennis van zaken ik niet in twijfel trek.

Ik weet dat omdat het publiek na te trekken valt op Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/w/i...

#64100

Cogito

 

Dat kan evt. als een impliciete bevestiging van het lidmaatschap van diegenen die hij niet verwijderd heeft beschouwd worden.

#64107

M.E. Storme

 

In het Verenigd Koninkrijk moet eenieder die een overheidsfunctie heeft zijn lidmaatschap van loges bekendmaken. Ik vind daar niets verkeerds aan. Engeland wordt daardoor natuurlijk geen naziland, het is juist ter bescherming van de democratie dat dit nuttig en misschien zelfs noodzakelijk is. Bij ons moeten politieke mandatarissen jaarlijks een massa functies publiek maken; die verplichting uitbreiden naar logelidmaatschap zou eigenlijk maar normaal zijn.
Nog essentiëler is zoiets voor magistraten. De vereiste onpartijdigheid van magistraten vereist m.i. dat lidmaatschap van sterk ideologische organisaties zoals de loge ook voor magistraten publiek zou moeten zijn.
iets anders is de situatie van personen zonder publieke functie; bij hen dient de privacy voor te gaan in verband met hun lidmaatschap van verenigingen.
Dat VB-mensen hierin belang stellen is volstrekt normaal: de loge van het Grootoosten heeft de strijd tegen het VB uitgeroepen tot een plicht voor ieder lid. Dus kan een logelid geen onpartijdig rechter zijn in een zaak waarin het VB betrokken is, dat zou voor iedereen een evidentie moeten zijn.

#64108

joe

 

@M.E.Storme: "de loge van het Grootoosten heeft de strijd tegen het VB uitgeroepen tot een plicht voor ieder lid."
ik vind dat nogal straf.... bent u hier zeker van?
Of kan een logelid dit anoniem bevestigen?

#64111

dendof

 

Ach waarom moeite doen om even de zoekfunctie van lvb te gebruiken als je anderen kan lastigvallen, moet tamzak en nietsnut Joe gedacht hebben...

http://lvb.net/item/798

Straf genoeg voor jou, Joe?

#64112

Cogito

 

Denk je nu echt dat een professor als Storme op zulk wereldvreemd gemummel gaat reageren Joek?
Zelfs maar de vraag stellen ... dat komt er van als ge alleen Humo leest natuurlijk.

#64113

Anoniem logelid

 

Ja natuurlijk bevestig ik dat. Wie dat nu nog niet weet is toch echt een blinde ezel die geen krant openslaat.

#64115

joe

 

@dendof: kun je die tekst eens komen voorlezen?
@cogito: met een professor als Storme weet je nooit op wat hij allemaal reageert. Allez, zo staat het toch in Humo.
@Anoniem logelid (met de schrijfstijl van een bekende LVB bezoeker): fantastisch! de loge is ook bekommerd voor visueel gehandicapte hoefdieren die onbemiddeld zijn om kranten te kopen. jullie stijgen in mijn achting.

#64116

Briggs

 

Waarom zou een blinde ezel een krant openslaan? Heeft ie dan geen internet? ;)

#64119

OutlawMike

 

'Ja natuurlijk bevestig ik dat. Wie dat nu nog niet weet is toch echt een blinde ezel die geen krant openslaat.'

Als u echt een anoniem logelid bent en u meent wat u zegt bent u noch meer noch minder dan een schoft. Het VB heeft zich de afgelopen twaalf jaar ontwikkeld tot een zeer deftige partij en ik kan alleen maar constateren dat het qua ideologische uitpuring, intellectuele ontwikkeling en organisatie de goede kant blijft uitgaan. De persoon die hiervoor verantwoordelijk is, de onvolprezen Frank Van Hecke, heeft in al die jaren dat hij het VB door de woestijn naar een welverdiende representativiteit geleid heeft, voor zijn zuivering van het VB niet één schouderklopje van de verwaande zelfingenomen politieke en culturele klasse gekregen, wel integendeel.

Wat ik betreur is dat het VB zich blijft vastpinnen op het thema van de Vlaamse Onafhankelijkheid, die - laat ons pragmatisch wezen - niet realistisch te verwezenlijken is. Om maar één reden te noemen, het thema leeft gewoon niet bij een meerderheid der Vlamingen. Men zou zich dat bij het VB moeten realiseren, en de huidige campagne voor meer zwart en geel, met die honderdduizenden bestelde en gedistribueerde vlaggen waar ik er nog geen een van gezien heb, zou de VB-top aan het denken moeten zetten.

Maar voor al de rest, een DIKKE PROFICIAT voor het Vlaams Belang! Geen enkele partij is zo principieel en heeft zulke onbeschaamd rechtse, redelijke, no nonsense standpunten.

Als het desondanks effectief de plicht van logeleden is dat ze 'actief strijd voeren tegen het VB' dan reduceert die doelstelling jullie, gezien de huidige status van het VB, tot een decadent immoreel zootje ongeregeld. Pedanterig en wereldvreemd ook, maar dat wisten we al. ECHTE vrijmetselaars zouden zich voor jullie moeten schamen, en dat doen ze allicht ook wel.

Weerzinwekkend Uitschot. Kanker.

#64126

joe

 

allez, cogito en dendof: waar zijn jullie jolige scheldwoorden op dat van hierboven nu gebleven? of werken jullie à la tête du client?

#64129

traveller

 

@ joe

Waar heb jij gestudeerd, welke universiteit?

#64131

pepperjack

 

ARouet, zeer vaak ben ik het met u oneens, een bepaalde houding van u vind ik zelfs abject, al kan ik nog in de redenering inkomen, maar in deze *begrijp* ik u zelfs niet: wat zijn juist uw standaarden voor magistratuur en - ok, in mindere mate - hoge ambtenaren???

Dat u me verder rechts noemt, daar kan ik dan wel inkomen, maar conservatief, dat vind ik grappig. Welk soort 'conservatief' bedoel je juist?

#64135

joe

 

@ traveller:

waar heb je deze morgen gegeten, wat lag er op uw bord?

#64136

traveller

 

@ joe

Voor jou is dat dus net het zelfde?
Door het feit dat je niet wilt antwoorden in deze context weet ik al welke unief je hebt bezocht.

#64137

joe

 

we hebben er een nieuwe Madame Blanche bij!
straffe gast!!! allez traveller, wijze ervaren man, leg ons eens uit hoe je afleidt dat ik in Diepenbeeeeeeeek heib gestudeeeeerd?

#64145

A.Rouet

 

'standaarden voor magistratuur'

Moeilijk uit te leggen aan wie begrip kon opbrengen voor Annemans' dreigement aan het adres van Timpermans. 'De grijns van deze laatste', remember pepperjack?
Wat ons naadloos bij Storme ( volgens jou nog altijd deel uitmakend van een kartel waarin ook Jan Renders zit) brengt, die ons liever onderhoudt over Engelse loges dan Sinardets 'interpretaties te adstrueren'. Uitkijken naar zijn antwoord dus (hier of in De Standaard) en hopelijk vallen er niet te veel Duitse termen en uitdrukkingen.

#64149

Publius

 

"dat lidmaatschap van sterk ideologische organisaties zoals de loge ook voor magistraten publiek zou moeten zijn."

Ik heb meestal heel veel begrip en zelfs bewondering voor de redeneringen en standpunten van Prof. Storme, maar is dat niet een beetje vaag, in juridische termen ?

In België is het logelandschap al zo onduidelijk voor wie daar veraf van staat. Dat het "Grootoosten" onder die beschrijving valt, dat voelt men wel aan, maar de andere loges, bvb onder GLB, DH, wat daar mee ?

Inderdaad, de toenmalige Grootmeester, Jacky Gooris, heeft in een Knack interview en in een artikel in DM ooit gezegd dat het bestrijden van het VB tot een plicht van een vrijmetselaar hoort. Baarlijke nonsens natuurlijk.

Het andere uiterste, de Reguliere Grootloge van België is de enige die wereldwijd erkend is en die de "aims and relationships of the craft" onderschrijft en toepast. Die aims bevatten oa:

"But neither in any Lodge, nor at any time in his capacity as a Freemason, is he permitted to discuss or to advance his views on theological or political questions.
7. The Grand Lodge has always consistently refused to express any opinion on questions of foreign or domestic state policy either at home or abroad, and it will not allow its name to be associated with any action, however humanitarian it may appear to be, which infringes its unalterable policy of standing aloof from every question affecting the relations between one government and another, or between political parties, or questions as to rival theories of government. "

Veel loges van de Grootloge en andere zitten daar ergens tussenin.

Als je lidmaatschap van loges moet aangeven, moet je dat voor alle verenigingen doen waar je lid van bent, van je kaartersclub tot de Rotary, studentenclubs, privé clubs (voor rechters dus ook hun SM club lidmaatschappen, haha).
Sommige lidmaatschappen van die clubs kunnen veel compromiterender zijn dan lidmaatschap van vrijmetselarij die in haar zuivere vorm politiek neutraal is.

Op welke basis geef je welke lidmaatschappen aan ?

Politiek en loges gaan niet duurzaam samen, de splitsingen in België zijn daar het levende bewijs van.

Dat die gast (Calle) privacy schendt is duidelijk en wel op diverse punten van de privacywetgeving.

#64150

pepperjack

 

sterk, Rouet. Wat heeft een aanval op een magistraat te maken met het feit dat je moet tolereren dat magistraten belangen hebben, die dan nog eens occult zijn, en waarvan het occult karakter benadrukt wordt?
Je mag eens ook antwoorden hoor, uw laatste inhoudelijke reactie dateert inmiddels weer van enige tijd terug.

#64151

LVB

 

@pepperjack: De loge en het Humanistisch Verbond zijn voor abortus en euthanasie, de katholieke kerk is tegen.

Vindt u dat in een rechtszaak over abortus of euthanasie noch katholieke rechters, noch rechters die lid zijn van de loge, noch rechters die lid zijn van het Humanistisch Verbond, mogen zetelen?

Over de term "occult": ook Opus Dei, de charismatische beweging en de Orde van de Ridders van Malta publiceren geen ledenlijsten. Is de onafhankelijkheid van rechters die hier lid van zijn ook in het gedrang?

#64155

pepperjack

 

Beste LVB, vele vragen, maar in een notedop: zeer zeker (op de meeste van je vragen).

Ik ben zelf dus geen logelid :-), en kan dus niet oordelen van binnenuit. Ik heb wel een enige tijd gewerkt met iemand die lid was van de loge, maar vanuit de aard van zijn persoonlijkheid nogal honderduit vertelde, ten gepaste tijde uiteraard ook het smeuïge (en ik doel niet op kledij of rites). Neem nog dat de helft overdreven was, ik toch echt niet meer van deze tijd, en er werd wel degelijk gepraat én over benoemingen én over hangende rechtszaken. Waarbij hij opmerkte, geheel terecht, dat dat elders ook kan gebeuren, en dat velen zich van dat laatste afzijdig hielden. Een andere collega, lid, kwam ook heel de tijd af met het argument "wij zijn de tegenhanger van Opus Dei". Als zij dat zo zien, fijn, no problem. Dat iemand een overtuiging heeft, geen probleem. Wat ik van Opus Dei weet, vind ik slecht smaken en er hoort een lobby-machine bij. Ik begrijp dat met dàt als tegenvoorbeeld probeert te nemen (Jef Geeraerts indachtig schiet me nu te binnen). (De Maltezers zijn slecht gekozen, en nu net wekelijk allesbehalve occult.)

Twee zaken werken de loge tegen: 1/het feit dàt er geritseld wordt, en dat in combinatie met 2/ de geheimhouding. Minstens moet de mogelijkheid bestaan een rechter te wraken, en ik zie niet in waarom hij zijn connecties geheim zou moeten houden. Een rechter die 's zondags te kerke gaat, maakt mij toch iets minder wantrouwig, en doet dat niet verdoken.

Voor jou juist hetlzefde?

Ik zou dus niet liever hebben dat ze de overige 'connecties' bevragen van rechters, zeer zeker de politieke!

Inhoudelijk ivm rechtspraak:
In tegenstelling tot de VS is de rechterlijke beoordelingsmarge voor de door jouw aangehaalde ethische vraagstukken in België m.i. niet direct een probleem, op andere niveaus wel. Eventueel kan het nog zijn dat strafrechters keuze hebben tussen strafvorken, en daar beïnvloed zijn. Ik denk echter dat in België de problemen zich niet zozeer levensbeschouwelijk voordoen, maar meer op het niveau van platte corruptie. Naar mijn aanvoelen zitten de pijnpunten bij 'Raad van State', dan wel (in belemmering van) 'gerechtelijke onderzoeken'.

Hoe je ook probeert, je kan moeilijk overtuigen door te stellen dat de verkeerde houding van de ene, verantwoord wordt door die van de andere.

Ik meen mij zoiets te herinneren als "justice must not only be done, but also seem to be done". Zelfs schijn van partijdigheid moet vermeden worden.

#64157

pepperjack

 

Tja, Publius, ik ken een rechter die zelfs geen lid wil zijn van een tennisclub teneinde schijn van partijdigheid te vermijden. Ooit mochten echtgenoten van rechters geen handel uitoefenen.

Dwazernij allemaal, of kiesheid in delicate domeinen?

#64159

Benny Marcelo

 

Luc, toen ik legerdienst deed hing er in de kazerne een lijst met verboden café's en ethablissementen alsook een lijst met verboden lectuur. Voor de miliciêns a.u.b.

Waarom zou het een rechter dan niet veboden mogen zijn om lid te zijn van een politiek geïnspireerd clubke. Vooral als die club er een georganiseerde geheimzinnigheid op nahoudt.

Veel weet ik van de loge's niet af maar het schijnt dat de loge's in andere landen uitgesproken a-politiek zijn terwijl die in belgië net het tegenovergestelde is. Het kan dus niet dat rechters daar lid van zijn.

#64160

A.Rouet

 

@ pepperjack

Dàt(64155) bedoel je dus met 'een inhoudelijke reactie'. Eerst een 'traveller-verhaal' ('enige tijd gewerkt met iemand die...vertelde dat'), vervolgens een 'naar mijn aanvoelen'-stelling en eindigen met een ingezakte pudding als 'het zou toch kieser zijn moest Timpermans zijn vrouw geen snoepwinkel openhouden'( dat soort conservatief?).
Mijn oordeel is het dat jouw oordeel wat vooringenomenheid betreft niet enkel de schijn van partijdigheid tegen heeft (let, bij deze uitspraak, op het gebrek aan elke vorm van triomfalisme in mijn blik).
Wat jouw eerder hier ontkende sympathieën voor het Vlaams Belang betreft heb je, met uitspraken als die over 'platte corruptie', dan weer wel (hopelijk enkel) de schijn tegen.
Ook daarover zal Benny het met je eens zijn .

#64164

traveller

 

@ A.Rouet

Ik kan mij niet herinneren ooit een concreet argument of "verhaal" van jou te hebben gelezen.
Als ik een fout maak kun je me dat zeggen maar je wilde uitlatingen en wazige reacties zijn VEEL minder concreet dan mijn "traveller"verhalen.

#64166

dendof

 

@Joe

Ik beslis zelf waar ik commentaar op geef. Met mensen die eisen dat ik op een bepaald bericht reageer vul ik mijn killfile op.

#64167

pepperjack

 

Rouet, ik vrees dat je aan de pillen zit. Zo stom heb ik je nog nooit gelezen omdat je volledig naast de kwestie zit te - - brallen. Je bent de laatste tijd al erg cryptisch en cynisch aan het posten, maar zonder aan te geven waar je dan wel naartoe wil. Mij goed hoor.

Het enige waar ik je in onderschrijf is het 'collega' verhaal, hoewel die dossiers duidde terwijl ze lopend waren, wat best overtuigend was. Maar goed, daar kan ik sta daar voor de kueze om namen te noemen of niet. En evengoed, laat heel het verhaal weg, de essentie van de discussie blijft. Het zijn trouwens de logebroeders zelf die het sfeertje ophouden, niemand anders. M.i. vechten bepaalde mensen een achterhoedestrijd, anno jaren '90 deed dat de wenkbrouwen fronsen, maar het is makkelijker inbeeldbaar als het om skull en bones gaat blijkbaar.

Maar dus schrap dat verhaal, heel jou gezwets ivm Timpermans (wat illustreert dat over de loge?) heeft toch niets te maken met het feit dat rechters onafhankelijk moeten zijn, noch met het adagium dat elke rechtenstudent voorgeschoteld krijgt dat die onafhankelijkheid ver moet gaan, noch met het feit dat ik naar vroeger wetgeving verwijs, noch met mijn erkenning (ipv ontkenning) van sympathie voor het VB, zeker hun juristen? Houdt dit in dat ik het met ze eens ben?

Uiteraard zijn er rechter die in de praktijk zz juist extra in vraag stellen als ze een gekendheid hebben tov een partij, maar wat doet dat nu aan de regel en wenselijkheid van onafhankelijkheid af?

Wat maakt jou zo gepikeerd ic? Enfin, ik concludeer dat je om 1 of andere reden iets scheef verteert inzake, maar een antwoord komt er niet. Relax, het is niet verplicht.

#64171

Cogito

 

Ik zou een hoogstaande kiesheid inzake lidmaatschap van om het even welke vereniging voor magistraten zeer welkom vinden. Zodat we terug echte "hoogwaardigheidsbekleders" hebben in de letterlijke zin van het woord, en met echt rechterlijk gezag.

Dat rechters en echtgenotes van rechters geen business runnen, is essentieel, samen met nog vele andere dingen. Lidmaatschap van een irreguliere loge is zowiezo not done. Ook het opvallend aanhangen van één of andere politieke strekking of ideologie zou hen vreemd moeten zijn. (eigenlijk dienen zij objectivistisch te zijn?)

En ook: wij dienen aftredende magistraten (en politici) te zien als ze niet voldoen aan de hoogste vereisten voor het bekleden van zo'n hoogwaardigheid.

Hoogwaardigheidsbekleder moet terug een werkelijkheid uitdrukken zodat het zonder quotes kan geschreven worden.

Gerespecteerd worden door vriend en vijand is denk ik één van de belangrijkste herkenningspunten van iemand die met recht een hoogwaardigheidsbekleder genoemd kan worden.

#64176

joe

 

Je doet maar hoor dendof, mij niet gelaten. Ik vond het wel grappig hoe gretig je naar mij met stront gooide voor een kleine onwetendheid. Maar als dan Mike, iemand uit jouw kamp, een onwetendheid tentoon spreidt die echt lachwekkend is dan hou je je stom. idem voor Cogito en die zogezegde logeman (die ofwel jij ofwel Cogito is, maar dat had onze goedzak Mike natuurlijk niet door). Maar zo kennen we jullie hee.

#64178

A.Rouet

 

'heel jouw gezwets ivm Timpermans (wat illustreert dat over de loge?)'

Over de loge niks, het illustreert waar het jou ( o.m. bij rechtspraak ) om te doen is, dat wie jouw gedachtegoed niet deelt, PER DEFINITIE niet aan onafhankelijke rechtspraak kan doen. Maar dat heeft luc je zo een uur of acht geleden toch al proberen diets te maken?
't Schijnt dat Aboejaja voor den Antwerp is, laat ons hopen dat zijn rechter 'nen Beerschot-man' is.

#64182

Nicolas (vanuit de studio)

 

Ik weet nog dat eens op reis was in Cuba op het einde van het Fidel regime toen de persoonlijke gids mij vertelde dat:

"Het juridische gezegde "Justice enzovoort" is zeer belangrijk voor de rechtstaat maar je kan moeilijk verwachten dat rechters totaal neutrale wezens zijn, zoals herhaaldelijke keren gesteld hierboven. Katholieken zijn ook al besmet en wat met vrijzinnigen en met Joden enzovoort... , of iemand die arm geboren is of rijk enzovoort... Je kan dat niet uitschakelen. Het is evenwel de bedoeling dat de rechter in zijn oordeel zich ontkoppelt van zijn achtergrond. Dit lukt natuurlijk niet voor de volle 100 procent maar het is wel rechtspraak.

Een voorbeeld van het juridisch gezegde waarvoor België veroordeeld is geweest, dacht ik onder voorbehoud: "onderzoeksrechters die later in dezelfde zaak tevens zittend rechter zijn (die dus over de zaak moeten oordelen")

#64185

Cogito

 

@Joe: zou Nicolas de logeman niet kunnen zijn? Waar hij normaliter "niet ingelogd" is, daarbij zijn verblijfplaats in het vage latend, geeft hij nu uitdrukkelijk aan "vanuit de Studio" te posten.
Studio! Dat is natuurlijk de Maconnieke Werkplaats! M.W.(S.)

Zo laat hij een schijnbaar onbelangrijk detail fungeren als aanwijzing voor ingewijden van zijn eigenlijke boodschap.

#64194

pepperjack

 

ok rouet, je leest dus niet wat ik schrijf. Ik heb nergens gealludeerd op het feit dat MIJN opvattingen, mijn gedeelde lidmaatschappen, mijn 'relaties' wel zouden kunnen bij een rechter. Integendeel.
Maar fijn dat jij mijn intentieproces maakt.

#64202

Benny Marcelo

 

A. Rouetee, voor één keer moet ik je volledig gelijk geven: ik ben het dikwijls eens met Traveler!

#64204

A.Rouet

 

@ Bonny M.

Bedoel je popperjick waar je het over traveler hebt, of heb je het niet tegen mij maar tegen Cogitee?

#64206

Benny Marcelo

 

Sorry jongen, tikfoutje. Ben net uit mijn bed, de nacht gehad, verder grappig gevonden ;-)

Mijn reactie was eerder op postje #64155.

#64208

joe

 

nu zijn we allemaal benieuwd wat Benny vannacht zoal uitgespookt heeft....

#64211

Benny Marcelo

 

Werken hé Joe, wat anders?

#64213

Nicolas (vanuit de studio)

 

Hierbij kan ik formeel ontkennen dat ik de anonieme logegast ben.

#64215

joe

 

nooit aan getwijfeld Nicolas. je moet supernaief zijn of Mike heten om aan te nemen dat het noch Cogito noch dofke was. In beide gevallen is het onbeschaamd gedrag. Want Cogito gaat dan suggeren dat jij het bent, en dofke was in het verleden altijd aan het zaniken als mensen eens onder een andere naam comment gaven.

#64219

Cogito

 

Het wordt wel helemaal om te lachen als uitgerekend Joe zich gaat storen aan "onbeschaamd gedrag" van anderen.
Whoehaha!

#64221

dendof

 

@Joe

Aangaande dat "met stront gooien voor een kleine onwetendheid"....

Goed geprobeerd, maar ik was zeer specifiek in de keuze van mijn scheldwoorden, zodat er weinig twijfel over kan bestaan wat ik je verwijt: niet de minste moeite willen doen om iets zelf te willen verifiëren, en het dan maar op een zeer onbeleefde manier in vraag stellen.

#64223

dendof

 

"je moet supernaief zijn of Mike heten om aan te nemen dat het noch Cogito noch dofke was. In beide gevallen is het onbeschaamd gedrag."

*** PLOINK ***

#64226

OutlawMike

 

'idem voor Cogito en die zogezegde logeman (die ofwel jij ofwel Cogito is, maar dat had onze goedzak Mike natuurlijk niet door). '

Leer lezen Joe. Ik schreef: 'Als u echt een anoniem logelid bent en u meent wat u zegt bent u noch meer noch minder dan een schoft.'

Het eerste woord is 'ALS', Joe. Overigens vind ik het bepaald niet onwaarschijnlijk dat het hier inderdaad een logebroeder betrof. Wij mogen dan al rare kwibussen zijn, LVB trekt een dikke 2000 bezoekers per dag en reken maar van yes dat daar nog veel vreemder - en onguurder - volk tussen zit.

Wel merkwaardig Joe, dat als ik op een sterk verhaal van traveller (waarvan ik aanneem dat het de waarheid is) replikeer met "ALS uw verhaal klopt", je die "als" wel onmiddellijk detecteert en meteen suggereert dat ik onze vriend van fantasmen beticht.

Je doet maar.

#64227

Nicolas (vanuit Hilversum)

 

Dit is een echte non-discussie.

#64235

joe

 

Inderdaad Nicolas, dit is het sadistisch afkloppen van een weerloze neger door een groepje skinheads (met een pamper in hun parabroek).

#64236

Cogito

 

Een van de leukere threads. Humor vermengd met ernst.

#64243

A.Rouet

 

@joe
Wat die PLOINK betreft,niet teveel hopen en toch maar afwachten, 'eerst zien en daarna geloven' zong die naamgenoot van jou, the late Harris. Met zijn gebroken woord heeft dendolf iets te vaak zijn roots verloochend.
Dat van die 'weerloze neger' geloof ik evenmin. Jij 'strange fruit'? Komaan dat trio rednecks weet aan jou geen touw vast te knopen.

#64251

joe

 

jaja, a.rouet, laat ons die Hillbilly boys hun touw maar in hun pickuptruck houden. Chirpy chirpy cheap cheap!