Karel De Gucht over de Verenigde NatiesKarel De Gucht op de voorstelling van het boek "The Comprehensive Guide To International Law" van professor Marc Cogen, in Brussel, 23 oktober 2008

Reacties

#70646

traveller

 

En zijn stelling is???
Zijn voorstel is???
Zijn visie is???

#70652

LVB

 

Ik hoor in dit fragment vooral kritiek op de VS in het algemeen en de Republikeinen in het bijzonder. De oorlog in Irak heeft een zware slag toegebracht aan de VN, aldus De Gucht.

Toen Servië een genocide begon in Kosovo, waren het wel de Russen die hun veto stelden tegen een internationale interventie onder VN-auspiciën. En toen is Clinton maar samen met de NAVO-landen een gewapende interventie begonnen, zonder VN-mandaat. Inclusief de Belgische luchtmacht en onze beroemde piloot-astronaut Frank De Winne.

En hoe komt het dat de VN slechts schoorvoetend optreden tegen de schending van de mensenrechten in Zimbabwe? Wegens een Russisch en een Chinees veto in de VN-veiligheidsraad.

Ongetwijfeld zijn dit onbenullige details die niet pasten in de toespraak van De Gucht.

#70690

traveller

 

Die stelling van Marc Cogen is uiterst interessant en vraagt zeker om meer uitdieping(veel meer), maar wat heeft KDG daar staan bazelen als inleiding, het raakt kant nog wal. Wat is die vent van opleiding, zelf opblaasbare pop?