Brusselse burgemeester weigert betoging

(...) Overwegende tenslotte dat er sprake is van een ernstige dreiging voor de openbare rust en veiligheid;

Dat immers de boodschap van "Steden tegen Islamisering" duidelijk haatdragend is en slechts ingegeven is door onverdraagzaamheid, discriminatie op religieuze gronden en islamofobie;

Dat op de website van "Steden tegen Islamisering" met betrekking tot de voorgenomen betoging inderdaad het volgende te lezen valt:

Filip Dewinter: "Barack Hussein Obama gaat plat op de buik voor de moslims en toont zijn ware moslimgelaat. Moskee aan "Ground Zero" in New York is een moslimprovocatie en een slag in het gezicht van alle slachtoffers van 9/11"

Dat zodoende wordt ingespeeld op de leugen volgens dewelke de President van de Verenigde Staten een moslim zou zijn en tevens gesteld wordt dat de moslimslachtoffers van 9/11 en hun nabestaanden niet dezelfde rechten mogen genieten als de andere slachtoffers en hun nabestaanden;

Dat dit dubbel betoog enkel gewelddadige reacties kan uitlokken, in het bijzonder voor de Amerikaanse ambassade;

Dat dit zeker zo is nu op 11 september 2010 in de Verenigde Staten pastoor Terry Jones een "Burn a Koran Day" gaat houden waarvan geweten is dat het wereldwijd, in in het bijzonder voor Amerikaanse ambassades, gewelddadige incidenten zal veroorzaken;

Dat door de samenloop van de boodschap, van de plaats en van de datum van de manifestatie voor een bijzonder hoog risicogehalte zorgt en het niet mogelijk maakt de voorspelbare gewelddadige uitbarstingen te beheersen. (...)

Besluit: de aanvraag tot het verlenen van een vergunning voor het houden van een betoging met als thema "Geen Moskee op Ground Zero" aan de Amerikaanse ambassade, Regentlaan 27, te 1000 Brussel, wordt geweigerd. Iedere samenscholing en iedere groepsverplaatsing op de openbare weg in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met voormelde betoging op het grondgebied van de gemeente Brussel wordt verboden op zaterdag 11 september 2010.(...)

Freddy Thielemans, burgemeester van Brussel, in een brief aan Filip Dewinter, 10 september 2010, gepubliceerd door Rechts Actueel, 11 september 2010 [scan: 1, 2, 3]Reacties

#98842

Leo Norekens

 

Het feit dat betogers zich voornemen om "in te spelen op een leugen" is dus een argument om de betoging te verbieden?

Oef, zullen deze "truthers" gedacht hebben:
http://www.wacbelgium.be/nl...
http://unitedfortruth.wordp...

Gelukkig kwamen zij voor 'hun' waarheid op..., vanmiddag aan het Centraal Station.

#98843

Leo Norekens

 

Van wie gaat overigens die "ernstige dreiging voor de openbare rust en veiligheid" uit? Daar moet Thielemans toch het antwoord op kennen... En zou het volgens hem dan niet logischer en eerlijker zijn om *hun* aanwezigheid (of althans samenscholing) in de buurt van de betoging te verbieden?

#98845

Neverbeendead Religion

 

Gij zult provocator en geprovoceerde action verbieden of zoiets.
1 kan zonder 2 met the last action hero
1 kan met 2 met the last action zero
2 kan zonder 1 met the last action provo
Is dat nu een cirkelbeweging of niet en is er ergens een foutje in geslopen.

Question questions spinnin n ringin like a bell
But livin ain't easy when you're livin in hell

#98846

Cogito

 

De westerse wereld heeft weeral goed wat motten gekregen vandaag. dit is de negende 911 overwinning voor de moslims al.

#98852

OutlawMike

 

Er komt nog wel eens een bijltjesdag.

#98857

jvn1k

 

ik heb het vandaag nog gehoord (niet hier natuurlijk!) maar het is waar: de moslims zelf zijn de grootste slachtoffers van 911, mede omdat er zoveel generaliserende domoren bestaan.

#98863

Cogito

 

Joe, je doet me aan dat politiek correcte verhaal van Roodkapje denken, dat zo mooi het politiek-correcte dader-slachtoffer omkeringsmechanisme beschrijft.
http://www.vrijspreker.nl/w...

#98870

jvn1k

 

cogito, denk je nu echt dat ik die link van jou ga lezen?

maar blijf voor mijn part gerust alle moslims als terroristen of anti-christen beschouwen, en alle katholieke priesters als pederast. 't is door amoeben als jij dat er nog eens wereldnieuws voorvalt in florida.

#98877

Cogito

 

Er zullen genoeg anderen zijn die "mijn" link met plezier zullen lezen en monkellachend zullen bevestigen hoe goed dat schoentje jou past, Jvn1k'tje.

#98891

jvn1k

 

ik ben blij voor jou, cotje!

#98893

Publius

 

simpel: dichtdraaien die geldkraan naar de brusselse baronieën. Maak er 1 gemeente van of max 4 ipv de huidige 19. Waar er vreemdelingen zijn, verkopen ze toch België uit (cfr. Moreau) en waar niet zijn ze immens vlaamsvijandig..

#98898

Onthoud niet wie ik ben

 

Op een dag vroeg haar moeder haar om een mand vol biologisch geteelt fruit en mineraal water naar haar grootmoeder te brengen.

... kroop onder de denkens en wachtte af.

...speciïstische... ?

hm...