Lachen met RaymondReacties

#13569

Imam A-Big Ass-Hole

 

Zhe filthy infidel who himself Loekas van het Blouweblog call MUST DIE!!!!!!! And NO 72 virzhins for you, you pig!

#13570

Tanguy Veys

 

Aaahhh, Bin Laden !
Dat was maar voor te lachen.
Net zoals Bin Laden bedoelt Van Het Groenewoud het allemaal wel goed hoor...

#13573

John Fleming

 

Het hoofd op de laatste foto heeft precies daar gezeten waar
Michael Cosyns het er bij Brecht wou uitkrijgen!

#13578

VHfc

 

Lol, niet slecht als Photoshopper. Heb je het zelf gedaan? :-)
Nu ja, Raymond Gomez kan bij mij niet veel verkeerd doen hoor, sorry, en hij zingt stukken beter dan jij :-p

En ik feite heeft hij een beetje gelijk. Na de gigantische leugen over de WMD's en Katrina heeft Bush er mij mij persoonlijk ook wel wel totaal gelegen. Met alle affectie voor de VS en de mensen die er wonen, en mijn vele vrienden. Binnen 3 jaar wordt het beter, dan kan GW weer enkele oliefirmaatjes van papa om zeep helpen. Daar was hij tenminste goed in. Of gaan fietsen met Armstrong, die is van puur miserie terug naar de Tour gevlucht.

Je denkt, geen grotere lullen dan onze EU-lijders, oogberoerte of niet, maar dan is er altijd weer Bush. Toch maar Blair als Wereldpresident? Nu weet ik het zeker, ik ben Anglofiel. Fish and chips is tenminste eerlijk vet, die fake hamburgers met hun verlepte sla en diet-saus produceren de meest wanstaltige obesen tussen de Golf en de Zuidpool. Nog nooit een vette Engelsman gezien.

En Raymond, wel. Raymond is Raymond. Wuif, wuif Tanguy ;-)

#13583

publius

 

@ VHfc

Daar gaat het eigenlijk allemaal niet over. Je mag je mening hebben en verkondigen over Bush en veel amerikanen hebben ook een niet zo positieve mening. Bovendien is zelden iets zwart of wit (voor een vrij iemand met een onbevangen kijk en een beetje intellectuele eerlijkheid) en slaat Raymond voor bepaalde subgroepen de nagel op de kop. Ik deel zijn visie zeker niet in zijn geheel en helemaal niet zijn gebruik van het medium. Trouwens in zijn parodie op gospels noemt hij, als ik mij ook niet vergis de gasten een bende uitgelaten apen of zo.
Neen, de kern van alles is dat in België de aandacht in de pers en de acties van de inquisiteuren, vroeger onder Leman, nu De Witte. Het grootste deel van de pers, het merendeel van de politieke klasse, wat we onder de noemer "links politiek correcten" plaatsen hebben die onbevangen kijk niet meer, hebben de intellectuele eerlijkheid niet meer om af te wegen en tussen zwart en wit nuances te zien. Ze hebben eigenlijk maar één regeltje meer: wit= wat vanuit ons eigen linkse kampt kampt of van daaruit gesteund wordt; zwart= wat uit het andere kamp komt.
Zwart wordt met alle, zelfs smerige, middelen ongenuanceerd bestreden, wit wordt schaamteloos gepromoot zoals de promotie van de VRT voor dit misbaksel van Raymond weer aantoont.
Weet je, de dag dat ze op Yves Desmet kloppen (om het met zijn eigen woorden te zeggen) doe ik er een fles champagne op open.
Door het verraad aan de eigen basisprincipes en hun electorale basis behoort de VLD bij de links politiek correcte zijde. Het VB maakt het merendeel van "rechts" uit, aangevuld met NVA (spirit is per defintie verraad). Wat je op deze en andere sites leest is de aanklacht tegen het fascisme van het politiek correct denken. En mensen, dat is er!! Nodig eens een VB politieker uit op jouw debat, of voer daar eens een openbaar gesprek mee. Je wordt gebroodroofd, gecriminaliseerd. België zit in de McCarty periode, alleen zijn het de commies die nu jagen op de andere kant op een achterbakse manier, geen slag is te laag onder de gordel.
De politiek correcten weten dit en geen middel is hun te laag of te smerig om hun eigen kaste in stand te houden en zichzelf aan de macht. Doe het cordon weg en het VB krimpt in, maar zal wel een factor zijn die voortaan meespeelt. Onthoofd de VLD (Guy, Patrick, Karel) en zorg tegen een jaar of 10 voor terug degelijke mensen, waarna zij terug uit oppositie kunnen komen en weer meespelen. Het is alleen zo klote dat Verhofstadt in wie iedereen geloofde een historische kans om het beter dan gemiddeld te doen (niemand kan wonderen verrichten) op zo'n lage manier gebruikt heeft voor zijn kleine belang om de VLD de vernieling in te rijden. Ik ben geen VLD lid maar ik begrijp niet hoe de leden die gasten op hun congressen niet ter orde geroepen hebben.

#13586

LVB

 

@VHFC: Toevallig gaat de song van Raymond helemaal niet over Bush. Als het over de politiek gaat, gaat het over de volledige periode van de voorbije 60 jaar ("dat speelt al 60 jaar politie-agent"). Het gaat over de modale Amerikaan ("luid spreken"), het gaat over de Amerikaanse politiek van de voorbije 60 jaar, het gaat (heel eventjes in de song, maar het was blijkbaar zijn voornaamste motivatie) over Clear Channel.

En ja, het Photoshop-werk is eigen werk.

Als ik het goed voorheb is de echte achternaam van Raymond is "Van het Groenewoud", en was "Nico Gomez" de artiestennaam, niet de echte naam, van zijn vader. Of is het omgekeerd?

#13587

Marcus Aurelius

 

Om eerlijk te zijn begin ik een beetje bang te worden van dit anti-Amerikanisme, zeker als je ziet hoe anderzijds "aangename" persoonlijkheden alle zin voor perspectief verliezen als het over Amerika en veranderen in gereincarneerde SS'ers. Ons Ramonneke en zijn laatste stunt zijn exemplarisch hiervoor: waar is de milde humor van weleer? Dit is geen kritiek op de VS... dit is onversneden haat. Voor Van Het Groenewoud, zorgeloos opgegroeid onder de atoomparaplu van de VS, zijn dit uiteraard allemaal maar spielereien. Wat ik mij afvraag, is of dat ook zo zal zijn voor de jeugd die vandaag door dit soort "humor" wordt verzadigd, maar morgen een failliet land zal erven en op zoek gaat naar een zondebok...

#13597

Publius

 

Idd, Marcus jouw laatste alinea wijst op iets zorgwekkend.Wij staan er niet bij stil, halen onze schouders op en relativeren, maar een groep systematisch criminaliseren zoals met alles wat niet links is, gedaan wordt is niet zonder gevaar.
Ik ben geen ultraliberalist op sociaal of economisch vlak, maar meningsuiting en het recht op eigen keuzes wat je doet denkt, met wie je omgaat is een absoluut recht. Wil iemand de holocast ontekennen of anders belichten dan moet zelfs dat kunnen. Het is aan de burgerlijke maatschappij als instituut om de mensen het kader en toegang tot informatie te bieden waarin zij verstandig genoeg zijn om te beseffen dat de werkelijkheid meestal heel complex is. Onze huidig politiek klimaat wat vrijheid van meningsuiting betreft, vertoont trekken van het hitlerregime, het is alleen geniepiger.
RVHGW mag voor mijn part haat prediken in zijn eigen naam, maar een overheidsomroep die er als de kippen bij is om hem daarvoor het kanaal te bieden, dat kan niet voor mij. Maar niemand kijkt daarvan op, natuurlijk, die gasten zijn immers volledig gebiased en handelen al lang tegen logica en deontologie in. Ze doen maar, maar niet met mijn geld, niet via een overheidskanaal. Bourgeois, laat uw afgesleten tanden eens zien jong...

#13623

John Fleming

 

Over getrukeerde foto's gesproken: er staat een zeer goede op de blog:thoughtnow.blogspot.com

Je zou hem kunnen beschouwen als een teken van hoop en wederopbouw. Al denk ik dat de auteur ervan niet in het minst die bedoeling had.

#13634

Rick

 

Stoom aflaten:
@ Raymond van het Groen!(ewoud):

Zeg Raymond, mijn maat Bob, Sergeant bij het Marine Corps, vraagt wanneer je denkt hem die gloeiende pook in z'n kont te kunnen rammen. En of je het alleen zal klaarspelen of met de hulp van je maats van de SPa en/of de VRT.

En???

Bob denkt dat je, zoals de meeste linkse ratjes, de mond vol hebt van 'rechten' maar dat je indertijd - toen het moment aangebroken was om iets voor deze democratische maatschappij te doen (te moeten doen!) - je je legerdienst niet gedaan hebt omwille van 'gewetensbezwaard'.
Waardoor een andere sukkel het maar in jouw plaats heeft moeten doen.

Contingentering, heette dat toen...

Lafaard!

#13638

Joe

 

@Rick: dus jij denkt dat de meeste linksen gewetensbewaarden waren en het vooral de rechtsen waren die het land gediend hebben???? Belachelijk.
Dit is typerend voor velen hier die zichzelf "rechts" noemen (naast hun acuut gebrek voor humor): om hun eigen theorietjes te kunnen bouwen gaan ze even de waarheid verdraaien. Me dunkt ben jij eerder de lafaard.

#13654

Cogito

 

in ieder geval waren de meeste gewetensbezwaarden links.

#13661

Willy

 

Het gaat hier over "Lachen met..." Als ex-soldaatmilicien, 18 maand dienstplichtig, en het uniform dragend van het 5e Linie infanteriebaljon gelegerd in Soest, Westfalen, Duitsland, kan ik hierbij mededelen dat wij allen destijds fier waren om van "jongen" tot "man" te worden gedrilld.
Gewetensbezwaarden konden dat enkel doen door het weigeren van om even welke graad of bevordering. Wat gebeurde. De generatie van dienstplichtigen weet het werk, de macht en de kracht van de VS te herkennen en te respecteren. De USSR van destijds geldt nu nog als het grote goede voorbeeld,bij sommigen, maar vergeet niet wat die afkorting betekende.
Wij hebben toen wat afgelachen, echter niet met mensen als Raymond. Francis Bay was trouwens een copie van Glenn Miller, en... daar gaan we weer !

#13662

Rick

 

@ Joe:

Je zal wel gelijk hebben...

Net zoals de Lapperforters eerlijke werkzoekers waren, de ALF'ers begaan met dierenwelzijn, de CCC'ers sociaal bewogen, de Krakers uitgeslotenen van de woningmarkt, autoschuimers maatschappelijk achtergestelden, etc.

"Het Leven" heeft me (ex-soixante-huitard) ondertussen wel geleerd dat diegenen die het meeste om hun rechten schreeuwen net diegenen zijn die het minst hun verplichtingen nakomen.

In dat verband nog deze bemerking:
wanneer wordt de jongeren nu eindelijk eens uitgelegd dat "Alle Belgen Zijn Gelijk" niet hetzelfde is als het grondwettelijke "Alle Belgen zijn gelijk VOOR DE WET"...

Rick
12 md bij de 4° Cie M.P. Arlon en Brussel
Het heeft zijne Majesteit de Koning trouwens behaagd me enkele eretekens uit te reiken.
Het heeft hem ook behaagd 'gewetensbezwaarden' tot Minister van Landsverdediging te benoemen...

#13663

Briggs - Smokey Bear

 

Militaire Politie...de gruwel van elke kloek :)
Anyway, straks zal er toch geen krijgsmacht meer zijn als Vande Lanotte & co winnen.
Hoewel volgens 'de Stemmenkampioen' dit niet echt het geval zou zijn. 31% voor CD&V/NV-A; 26% voor Vlaams Belang; 19-20% SP.a/SPIRIT; 13-14% VLD/Vivant. VB wordt altijd onderschat...

#13678

Joe

 

Willy & Rick: ik heb ook het uniform gedragen, hoewel ik me totaal niet meer herinner in welke compagnie of bataljon ik zat. Ik wilde wel eens zien hoe het leger er van binnen uitzag. Al spoedig werd me duidelijk: een grote grap. Bij oefeningen werd er steeds zeer serieus geroepen dat de Rus of de Chinees in de boom zat, en daar moesten we dekking voor zoeken. Monty Python had het zo gek niet kunnen bedenken. Domheid alom. Ook genant: boeffers die alom zopen, kotsten en naar de hoeren gingen. De meesten die ik heb ontmoet waren enkel geschikt om hun bottinen op te blinken, arrogant met wapens te zwaaien en in het buitenland hun vrouw te bedriegen. Want dat laatste, dat gold pas als prestige! Nog nooit zoveel crapuleus schorremorrie bij mekaar gezien als in't leger.

En Willy, als je zegt "De generatie van dienstplichtigen weet het werk, de macht en de kracht van de VS te herkennen en te respecteren", reken mij en vele anderen die ik ken daar aub NIET bij. Ik zie niet wat het ene met het andere te maken heeft. Wellicht geldt jouw stelling voor de makke lammetjes die zich gewillig lieten kneden, en zich nog steeds laten kneden door het gezag, en wiens ogen nooit opengegaan zijn.

Ben toch zeer content dat ik er geweest ben en heb er een belangrijke levensles geleerd: leren ja knikken tegen onbekwame superieuren om toch uiteindelijk te verkrijgen wat ik wilde. Yeah!

#13708

Rick

 

@ Joe:

Het gaat hier niet over zich al dan niet laten kneden door het gezag.
Waar het wel over gaat is het aanvaarden van 'het gezag'. Dit laatste is de exponent van het democratische proces: 'het gezag' vertegenwoordigt 'de meerderheid'. Als goeie (linkse) democraat blijk je het moeilijk te hebben met 'de meerderheid'???

Vermoedelijk ben jij een bekwame superieur. Geen haar op m'n hoofd dat eraan twijfelt.

#13738

Willy

 

Ik denk het mijne over Joe en zijn commentaren. Andere dienstplichtigen waarschijnlijk ook. Tja... vrijemeningsuiting, niet ?

#13753

Huug

 

Ik heb niet alle 189 reacties en die van hiervoor gelezen , dus het kan zijn dat mijn opmerking futiel is. Is Raymond toevallig niet met iemand van de Nieuwsdienst?

#13754

LVB

 

@Huug: juist ja, met Sigrid Spruyt.

#13755

Huug

 

Lijkt me een stukje voor Kwaad Bloed?

#13759

Rick

 

Dat Sigrid Spruyt RVHG interviewt!

Lijkt me een normale deontologische gang van zaken bij de VRT.

Daarna: directiepost voor Spruyt...

#13821

Joe

 

Rick: ik kan je gedachtengang (inclusief enige humor??) niet goed volgen....

#13850

Rick

 

@ Joe:

Ik refereer naar het geval Patrick De Wael / Greet Opdebeeck...

#13915

Rick

 

@ Luc:

Bedankt voor het gegeven forum.

Vindt-u het niet eigenaardig dat deze zaak niet de minste aandacht krijgt in de media, weze het Het Laatste Nieuws, weze het de VRT...?

#13917

LVB

 

@Rick: kijk eens op mijn linkdump (zie menu bovenaan), 14 september, eerste link

#14035

Rick

 

Het cynisme ten top: Raymond vandaag op "De Zevende Dag" om te praten... over een boek!!!

#14681

Rick

 

OPEN BRIEF
Van Raymond van het Groenewoud
Tav het Centrum voor gelijkheid van kansen en racismebestrijding
Ivm "Weg met Amerika" (single uit "Mr. Raymond")

Geachte,

Om te beginnen is me de aantijging niet duidelijk. Ik zie niet in waar de gelijke kansen in het gedrang komen (het is geen wetsvoorstel, maar een lied), ik zie ook geen uiting van racisme. Ik ben zelf een blanke, en lever kritiek op het beleid van meestendeels blanke Amerikanen, die erop prat gaan tot de "machtigste natie ter wereld" te behoren, en die m.i. van die macht regelmatig op schandelijke wijze misbruik maken, en dat is nu juist één van de eigenschappen "des mens" die mij door de ziel snijden.

Vanuit een hoek die als extreem-rechts gecatalogeerd wordt krijg ik vaak de vraag: "Wat denk je dat er je te wachten staat als je zou zingen 'Weg met de Marokkanen'?" Die vraag snijdt hout in die zin dat deze mensen zichzelf in hun wensen verraden, maar zij viseren tweederangsburgers, inwijkelingen in onze Vlaamse maatschappij, die hun draai niet vinden in ons ten onrechte Beloofde Land, en waarvan velen van de weeromstuit kwaadaardig uit de hoek durven komen, een reactie die mij zeker ongemakkelijk maakt en me op mijn hoede stelt.

Ik hoop desondanks dat ik zelf nog mag kiezen waar ik het over wil hebben, en zelf heb ik het in genen dele over Amerikaanse inwijkelingen (het lied heet niet "Weg met de Amerikanen"), maar over het reeds vermelde Amerikaans beleid van hogerhand, op politiek, economisch, cultureel en militair vlak. Indien zulks niet duidelijk mag zijn erken ik mijn tekortkomingen als liedjestekstschrijver, maar zinsneden als

- weg met het kolonialisme van Amerika
- al die Angelsaksische pretentie, arrogantie
- weg met die rappers en hun eeuwige "fuck"
- weg met het na-apen van Amerika
- Verenigde Naties, lammetjes die blaten 't zijn allen vazallen van de Verenigde Staten
- weg met het imperialisme van Amerika, hun voorgekauwde kleuter-cultuur, vol van genante voorspelbaarheid en Hollywood-monsters van oppervlakkigheid dan zit je in België, daar loop je gebukt onder al die stupide en ook nog eens mislukte imitaties van onnozele Amerika-produkten
- weg met Amerika en zijn professionaliteit maskerade voor de ledigheid democratie, ammehoela!
we worden geknecht lijk een tamme poema
- die dwaze macho's, moh vent, moh vent die spelen nu al zestig jaar politie-agent
- hun chewing-gum-flinkheid, hun schietgeweren (...) en hun belachelijke Terminator, full of shit
het is namelijk nooit gedaan, daar kan je op aan
- weg met die cowboys van de CNN het land dat de complexiteit niet erkent waar het denken is gestremd
- weg met die cowboys, leve de indianen hier spreekt de laatste der Mohikanen
- ik verzoek u: clear my channel
- megalomane ééncellige idioten

maken toch op dichterlijk-kinderlijke wijze duidelijk waar het mij om te doen is. Ik gebruik uiteraard de term "Amerika" als symbool, want een continent doet niemand kwaad, net zomin als dat ik het over alle Amerikanen tegelijk zou hebben. Het gaat over macht, machtsmisbruik (bvb. Clear Channel, CNN), machtswellust (het "Terminator"-syndroom). Er komt ook duidelijk in voor dat dit een machteloos lied is ("laatste der Mohikanen", niet zonder zelfspot). Het is in mijn ogen een Don Quichote-lied, want ik ga ervan uit dat de meeste mensen allang niet meer weten in hoeverre wij, Vlaamse vazallen, Angelsaksisch ende Amerikaans gehersenspoeld zijn, zogenaamde alternatieve en intellectuele types incluis. Probeer maar eens een zin te maken zonder Engelstalige uitdrukking. Enfin, ik dwaal af. Over het soms grove en brutale woordgebruik: ik zou er bij deze graag op wijzen dat ik hier een scheldtechniek gebruik die ik ontleen aan een Amerikaans cultuurfenomeen, geheten de "rap", een stijl, waarin, tot mijn leedwezen, de brutaliteiten en grofheden voor het oprapen liggen, een werkwijze die vooral verkeerd uitpakt bij de minder getalenteerde tekstschrijvers. "Een koekje van eigen deeg", dacht ik bij het verzamelen van verregaande statements (da's Engels!) als "een gloeiende pook in hun gat". Gelieve dit niet letterlijk te nemen, zou ik zo zeggen, of scheelt er iets bij de verontwaardigde, in die zin dat hij zijn langdurig onderdrukte wens plots gematerialiseerd ziet in een liedjestekst? In de hoop u met deze toelichting van dienst geweest te zijn, teken ik,

Hoogachtend,
Raymond van het Groenewoud.
--------------------------------------------------------------------------------

Het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding wenst volgende aantekening in te sluiten:

Het is belangrijk te stellen dat elke artiest verantwoordelijkheid draagt en moet dragen voor de inhoud en de vorm van zijn / haar creaties. Het is evident dat men grondig van mening kan verschillen of het gepast is op deze of gene wijze te "amuseren, choqueren, provoceren, informeren…". Elk zal daarover zijn mening hebben en dat daarover gedebatteerd kan worden is een goede zaak in een democratie.