De laatste online-versie van Het Laatste NieuwsPapierfabrikanten halen opgelucht adem en kunnen weer een tijdje op beide oren slapen. De Persgroep, uitgever van de grootste krant van het land, stopt met het online publiceren van de volledige inhoud van Het Laatste Nieuws. Via een abonnementsformule of via een SMS-dagcode kon men de hele krant via de browser te doorbladeren en de artikels in PDF-formaat opvragen. Als online-abonnee kreeg ik gisteren het bericht dat deze dienstverlening vanaf 1 december wordt stopgezet. Het betaalde abonnementsgeld wordt pro rata teruggestort. HLN.be, de portaalsite van de krant, blijft bestaan, maar daarop verschijnt vooral snelnieuws en berichten van het persagentschap Belga.


Update: het beeld bij de kop van dit artikel toont uiteraard de voorlaatste versie van de online editie. De laatste editie ziet er zo uit:

Reacties

#16029

Joe

 

HLN fans in verre buitenlanden zullen teleurgesteld zijn (niet die in Benidorm, die hebben de gedrukte versie bij hun ochtendcroissant).
Ik kan enkel hopen dat mijn favoriete kranten (een ervan zit ook bij Van Thillo) niet hetzelfde doen.

#16030

Joe

 

BTW weet iemand de reden waarom Tura en Alloo uit elkaar zijn? :-)

#16031

Geert Romain

 

Waarschijnlijk was de openlijke bruinneuzerij van Alloo bij al wat links is in Vlaanderen ook Tura wat te genant geworden...

#16038

Willy

 

Ik heb met HLN leren lezen, ben eraan verslaafd, al 65 lange jaren. Ik publiceerde zelfs nog in de na-oorlogse zondageditie. Hans-Hoste-Vink-Van Thillo, ik kan er een boek over schrijven, alleen jammer dat ik geen knipsels heb verzameld.
Waarmede ik wil zeggen dat ik een fan ben van die krant hoe wispelturig ze ook met het liberalisme jongleert. Ik krijg dagelijks de gedrukte versie, maar raadpleeg regelmatig de website, en hou mij via beursnieuws op de hoogte van de finantiële vingers in de pap. Verhelderend, dat kan ik u verzekeren.
Laat mijn vingers maar zwart worden van de drukinkt. Ik verkies te bladeren, 's morgens vroeg, dan is ze nog kersvers.
Dat Belga meestal als doorgeefluik van de regering fungeert, weet ik allang. Ik krijg die berichten trouwens al op mijn portaalsite van Skynet. Doordat ik zo'n bericht op vijf-zes plaatsen lees, weet ik dat het geen nieuws betreft, maar verspreiding op verzoek.

#16041

Tommy DN

 

Ik denk dat dit een slechte zet is van HLN. Ik geloof dat de krant online de toekomst zal zijn, zeker op het moment dat "elektronisch papier" op de markt wordt gegooid.
Ik heb al een aantal keren HLN online gelezen ( via sms ). Ik doe het wel niet meer omdat ik nu alle kranten in mijn feedreader krijg en daar staat ook al behoorlijk wat nieuws ... vooral op HLN en Het Nieuwsblad. Hopelijk gaan ze dat gratis online aanbod ook niet uitdunnen.
"De Standaard Online" geeft wel het goede voorbeeld voor een online krant ... natuurlijk spreek ik niet over de krant zelf, maar de service/manier waarop het wordt aangeboden.

#16045

Luk.

 

aan Tommy: DS-online is sinds enige tijd dermate volgepropt met publiciteitsprentjes dat het een kwelling is die bron van informatie nog dagelijks te consulteren. Zeker de web-tv die bij elk nieuw item je eenzelfde intro-filmpje tussen de kiezen gooit.

#16046

Claus Kritsel

 

Een groot gemis vind ik het alvast niet. Online of op papier, HLN noem ik persoonlijk zelfs geen krant.

#16053

Willy

 

Vers van de Pers, iets dat waarschijnlijk wel in HLN nieuws zal vermeld worden, maar weinig te zien heeft met het onderwerp :

Charles Groenhuijsen, Amerika-correspondent van het NOS-Journaal, een ook medewerker van de VRT, is per DIREKT door de NOS op straat gezet.
Reden : Hij betichtte de Journaal-redactie van een linkse houding en intellectuele luiheid.
Bericht uit de Telegraaf website van 2.12.05.
Van mij geen commentaar.

#16059

Joe

 

@ Claus Kritsel: sinds ik in het leger kennismaakte met HLN (de enige krant de in de mess lag!) heb ik dit ook nooit als een volwaardige krant aanzien, eerder iets als een dagelijkse Dag Allemaal en Story, op grote pagina's.
Daarom vond ik het ook altijd grappig om die krant te zien liggen ten huize van diepblauwen met wat verstand; maar ja, die konden moeilijk DS of DM binnenhalen :-)
Maar anderzijds is het dankzij HLN dat vele mensen tenminste nog een krant lezen...

#16060

Dick Inorde

 

Is er nog fatsoenlijk nieuws op papier te krijgen? Ik bedoel informatie? Op televisie alvast niet. De VRT heeft zich aan de zijde van VTM geschaard om zich te beperken tot snoepgoed en irrelevant namaak-nieuws over Damiaan waar een hoop mensen voor gestemd hebben in een wedstrijd zonder criteria of voor een Russisch meisje dat met slecht zingen een wedstrijd heeft gewonnen ook weer zonder critera, of we zien een disco en wachten af wat erover gezegd gaat worden, maar het beeld stopt, en er is niks over gezegd, en elk week-end rijdt er een auto met vijf zatte jongeren na dancing bezoek in een gevel, ja zeer interessant, of er is weer iets gebeurd met belangrijke people die belangrijk zijn gewoon omdat ze beroemd zijn. Eva Pauwels, zeer relevant. Tja, ze doen natuurlijk alleen de kranten na. De Standaard ziet er nu uit als het Nieuwsblad van enkele jaren terug. De Morgen heeft het in alle ernst uitgebreid over nieuwe schoenen. Erg belangrijk, die pas afgestudeerde modeontwerpers die zo nodig aan zelf-expressie moeten doen. Eerlijk gezegd, ik heb zo goed als afgehaakt. Misschien is de Tijd de uitzondering, maar geef mij dan maar http://www.aldaily.com!

#16085

VH

 

@Luc: geeft HLN ook een reden waarom ze met de online versie stoppen? Terzijde, ik kan me voorstellen dat het publiek dat kranten online wil lezen niet erg oploopt met het soort "nieuws" waardoor HLN groot geworden is.

@Joe: ik zit ook een half jaar per jaar in het verre buitenland maar HLN is niet echt mijn prioriteit als het om (politiek) nieuws gaat (en dat is een understatement).

@Dick: de dead-tree en de ether-media gaan allemaal dezelfde kant uit. Twee jaar geleden heb ik mijn kabel-abo om die reden opgezegd. Ik ben dan ook een ge-acultureerde geworden omdat ik Luc Alloo en dergelijke BV's nauwelijks ken. HLN biedt met dus niet echt wat ik zoek. Vandaag lees ik bvb. dat er muizen gevonden zijn in het brood in de UK, dat het trendy is dat vrouwen hun echtgenoot een liposcutie kadoo doen voor de feestdagen, dat twee naakte bankrovers zijn gesnapt in Z.Amerika, en dat een Rus een auto gestolen heeft zonder remmen. Tja.

#17146

David Vdw

 

Teleurgesteld ja...moet het dus blijven doen met de portaalsite, wilde me net vandaag abonneren maar kon de registering niet vinden :( ...Spijtig maar niks aan te veranderen...

Groetjes uit Denemarken
David V.

#51451

De Bleser Martine

 

Ik zoek de column die onlangs in Het laatste nieuws verscheen. Het ging over de nostalgie van vroeger (allicht). Toen we na een avond uitgaan, langs het frietkot passeerden en dan ons lief naar huis brachten. Heel herkenbaar voor veertigers. Kan iemand mij aan die tekst helpen ???

Bedankt

#66996

bjorn deruyter

 

ik zou graag de krant s' morgens thuis hebben

#79712

Alex Mulder

 

en dan maar verder "ouwehoeren" over de opwarming van de aarde , de ontbossing van het regenwoud , de papierbergen etc etc
Mij niet gezien , ik koop geen waardeloos papier meer dat nog dezelfde dag wordt weggegooid !