Vlaamse humorzender start morgen

Binnen het huidige Vlaamse radiolandschap bestaat er nog geen 'comedy radio'. Daar wil Mechelaar Peter Sweeck verandering in brengen. Morgen, niet toevallig op de verjaardag van Urbanus, start hij met een internetradio die 24 uur per dag uitsluitend Vlaamse humor brengt. Sketches van Geert Hoste, Raf Coppens, Urbanus, Gaston en Leo, Bert Kruismans, Tony Bell... onder het motto 'Vlaanderen lacht'. Nieuwe, beginnende comedians krijgen de mogelijkheid om zich via het station in de schijnwerpers te plaatsen.

www.humorzender.be is te beluisteren met Windows Media Player, Winamp, iTunes of RealPlayer.

Een initiatief dat ik zeker toejuich, hoewel ik persoonlijk liever een Nederlandstalig initiatief had gezien waar ook Nederlanders als Toon Hermans, Wim Sonneveld, Henk Elsink e.a. aan bod zouden komen.


Reacties

#21491

Jöe

 

André Van Duin wordt hier weer ten volle over het hoofd gezien....
Of nemen ze het Vlaams humortalent genaamd "Outlaw Mike", die toch als twee druppels water lijkt op Willempie?

#21493

Zeveraar

 

Peter Sweeck en comedy in één zin? Dàt klinkt pas als comedy! :) Nu goed, ik ben misschien wat bevooroordeeld omdat ik de mens heb gekend in een rijk gevuld radioverleden. De site ziet er wel mooi uit, maar ik kan je kritiek dat hij de Nederlanders op het eerste zicht buiten beschouwing laat, alleen maar bijtreden. Zelfs de betere Vlaamse exploten van de comedy reiken dikwijls nog niet eens tot aan de enkels van hun Nederlandse collega's. Al is dat misschien ook weer een kwestie van smaak... Soit, afwachten zou ik zeggen. Overigens wel mooi dat hij openstaat voor beginnelingen. Hopelijk gaat hij niet de dijenkletsende toer op met de Geert Hostes van deze wereld. Gaan voor die banaan Sweeck!

#21497

Cogito

 

Ik denk dat deze radio al gauw naar het volledig Nederlands taalgebied zal moeten grijpen om nog wat variatie te kunnen brengen. Vlaanderen is niet groot genoeg voor maandenlang radiohumor. Maar dat is niet erg. Toon Hermans is ook mijn grote favoriet.

#21498

Björn Roose

 

Ben sowieso een heel-Nederlander, maar vind het zeker ook zonde dat de internetzender niet zou openstaan voor Nederlandse humoristen (en - waarom niet ? - Afrikaanstalige humoristen). Soms een beetje moeilijk te verstaan, onze buren, maar over het algemeen minstens van een vergelijkbaar niveau als "onze" komieken. En honderd keer liever een Hans Teeuwen dan een Willy Lustenhouwer natuurlijk ...

#35730

Marc Sweeck

 

Sweeck Peter is familie van my en zou graag contact opnemen met hem en alsook met Nonkel Jan en Tante Lizette. De laatste keer dat ik hun gezien had was in 1978, toen ik terug naar Belgie kwam voor mijn legerdienst.