Een paar duizend per dag

(Zucht) In de Verenigde Staten worden er elke dag een paar duizend mensen afgeknald, maar als er hier op het Astridplein iemand wordt vermoord, komt het meteen op CNN. [...] Plots lijkt lijn 23 de lijn des doods, en Antwerpen het oord des verderfs!

Tom Barman, geïnterviewd door Ruud Goossens in Humo van 4 juli 2006

Reacties

#22611

Koen De Poorter

 

In 2000: 15517 moorden in USA, 668 in Belgie:
Naar bevolkingsaantal 1 op 15000 hier ruwweg, 1 op 18000 in de USA.

Het is daar nog veiliger dan hier!

#22612

dof

 

http://www.fbi.gov/ucr/cius...

2004 : 16,137 ofte 5.5 per 100 000

Per dag komt dat neer op zo'n gemiddeld 45.

En dat zijn alle moorden, als we het enkel over afknallen hebben is dat zo'n 30 per dag.
Vandaar waarschijnlijk ook dat artiesten agenten hebben om met de platenmaatschappij te onderhandelen.

#22613

Koen De Poorter

 

In 2004 in Belgie: 959 of 9.1 per 100 000

http://statbel.fgov.be/figu...

#22614

dof

 

@Koen

Ter correctie: die 668 is moord + doodslag.

Trouwens, die cijfers zijn serieus toegenomen de laatse vijf jaar, recentere cijfers vind je op

http://www.polfed-fedpol.be...

http://www.polfed-fedpol.be...

voor 2004 is dat 226 gevallen van moord en 737 van doodslag, voor een totaal van 963 ofte zo'n 9.7 per 100.000, bijna het dubbele van de VS.

Misschien dat Barman dat even kan komen verklaren?

#22615

dof

 

Oops. 10 miljoen belgen rekent wel gemakkelijk maar is toch iets te weinig. :-)

9.1 is toch nog een serieus verschil met 5.5

#22616

Peter Fleming

 

Barman, best goeie muziek en zo hoor, maar voor de rest zou hij beter zijn mond houden

idem voor het concert dat hij wil organiseren één week voor de verkiezingen

hij kan zich eens op de progressieve borst kloppen, de kranten en de tv zullen het allemaal geweldig vinden, maar zal het iets uithalen, ik betwijfel het, mogen de opiniepeilingen na de moordtocht van Hans Van Themsche een waarschuwing wezen

#22617

laurent

 

Jamaar we hebben toch gezien bij Michael Moore, er worden in Amerika duizenden per dag afgeknald! Die cijfers van FBI zijn manipuleerd door Bush en zijn clique, dat kan niet anders!

#22619

Briggs

 

Barman...is dat niet die ene dat een concert organiseert tegen Extreem rechts dat in Antwerpen aan de macht wil komen, waarvan de VRT zegt dat het een concert voor verdraagzaamheid is en niet tegen Vlaams Belang?
Deze Barman? http://www.hotellounge.com/...

#22623

Jöe

 

Da's eens wat anders dan uw suppositoirs hee, Briggs!

#22629

Nicolas Raemdonck

 

Ach, Tom Barman is een pure fantast. Wat denkt hij nu echt dat dit concert gaat helpen. Net zoveel als domme vlinders in de krant publiceren of samen aan het kampvuur Wippihoi zingen en doen alsof er niets aan de hand is. Dit is werkelijk het falen van de linkse softe multicul dat moet eindigen in egatilarisme.

#22630

LVB

 

@Koen en @dof: Jullie cijferwerk heeft intussen The Brussels Journal gehaald:

https://www.brusselsjournal....

#22634

dof

 

Ik schrok ook van die cijfers, zeker als je die vergelijkt met deze:

http://www.guncite.com/gun_...

waar het nog 1.41 per 100 000 was in 1990 voor België

#22663

Outlaw Mike

 

Joe, met de beste wil van de wereld kan ik me niet voorstellen hoe dEUS ooit een hype is kunnen worden. En ik hoop, en verwacht, dat die droogkloot van een Barman net zo op zijn bek gaat als Bruce "Rock the Vote" Springsteen op 3 november 2004.

#22664

Eric Jans

 

@ Peter Fleming: <<Barman, best goeie muziek en zo hoor, maar voor de rest zou hij beter zijn mond houden.>>
Neen, ik denk dat het omgekeerd werkt in de DDR die België is. Eerst worden de publieke figuren op politieke (loge?) voorspraak tot publieke figuren 'gemaakt', en wanneer nodig doen zij een wederdienst.

Het is toch opmerkelijk dat onze 'artiesten' campagne voeren tégen (minstens een deel van) de bevolking i.p.v. tegen de regering.
Y-Ten tijde van de zaak Dutroux... toen het volk spontaan op straat stond... waar waren toen de artiesten?
Vijf man en een paardenkop!

Al onze 'artiesten' lijken wel dezelfde maatschappelijke ideeën te delen én uit te dragen. Is er - met een miljoen VB-kiezers en zoveel Vlaamsvoelendheid onder de bevolking - dan geen énkele Vlaamse artiest die 'toevallig rechts' of 'toevallig Vlaams-nationaal denkt? zingt? Schrijft?'

Urbanus misschien een beetje? De 'self-made-man'.

Wat die duizend doden / dag in de States betreft... hoeveel zouden het er in Turkije zijn? En... mùoeten we ons daaraan spiegelen? In geen geval!

#22667

Nicolas Raemdonck

 

Waar ik me aan erger is niet Tom Barman en al die zangers (van mijn part mogen ze honderden concerten geven) maar wel al die mediabelangstelling. Alsof een optreden van een charmezanger en een vlinder op het justitiepaleis onze wereld plots verdraagzamer gaat maken. Bovendien vind ik het onbegrijpelijk dat men (zeker Barman) het concert organiseert tegen het VB onder het mom van verdraagzaamheid, terwijl het geen VB waren op de bus.

#22692

Benny Marcelo

 

Nicolas, dat heb je volledig verkeerd begrepen. Die treinbestuurder was een onverdraagzame die op zijn eentje eens zes gasten ging aanpakken. Die mens was een ware overmacht tegen die sukkels van een kickbokserkes.
Dank zij het gebruik van de noodrem van de bus zijn ze aan een groot gevaar kunnen ontkomen.
Een concert tegen corruptie: dat zou origineel zijn. Zonder politieke bijbedoelingen, maar iedereen zal wel weten tegen wie het gericht is zeker.

#22693

Nicolas Raemdonck

 

Bema, ik zou het nog beginnen te geloven. ;-)

#22694

Benny Marcelo

 

Of een concert tegen de postjespakkers. Hier in den Belgique wordt dat dan een festival a la Woodstock.

#22728

Jos Verhulst

 

Inzake moord en doodslag bestaan in de USA ook tamelijk spectaculaire raciale verschillen:

http://www.ojp.usdoj.gov/bj...

Indien men enkel de blanken beschouwt ligt het aantal 'homicides' in de USA op 3,6 per 100.000 (voor zwarten is dat cijfer 6 à 7 maal hoger). Ondanks het feit dat zij een relatief kleine minderheid vormen, plegen zwarten in de USA in absolute termen meer 'homicides' dan blanken. Voor België schijnt zo'n opsplitste statistiek volgens ras of etniciteit niet te bestaan. Omdat de raciale/etnische verschillen zo groot kunnen zijn, zou men eigenlijk bij vergelijking tussen landen de moord- en doodslagcijfers per ras/etniciteit moeten bekijken.

#22736

Benny Marcelo

 

Voor België bestaat die statistiek misschien niet Jos Verhulst, er is wel de studie geweest van Marion Van San. Als ik me goed herinner legde die wel een verband etniciteit-misdaad.
Die studie was echter een fameuze valse noot in de multiculturele lofzang en werd zonder verder gevolg naar de prullemand verwezen.

#25736

futtta

 

zijn foutjes in jullie berekeningen geslopen vrees ik (ik copy/paste even van mijn reactie op het artikel uit de Wall Street Journal);

9,1 moorden/ 100.000 inwoners lijkt idd gebaseerd op de 910 moorden die op http://statbel.fgov.be/figu... terug te vinden zijn voor 2005. Maar in de hoofding van de tabel staat wel: "voltooide misdrijven _en pogingen_". En wie de moeite neemt om de brongegevens bij de federale politie te raadplegen (http://www.polfed-fedpol.be...), komt uit op 174 'geslaagde' moorden.

Het aantal moorden per 100.000 inwoners komt daarmee op 1,7 ipv 9,1. Datzelfde cijfer is overigens ook terug te vinden in een rapport van de VN over 1996 (waarnaar gerefereerd wordt op http://www.haciendapub.com/...).

1,7, tenslotte, is niet dubbel zoveel, maar 3 keer minder (!) moorden dan in de USA (waar de ratio op 5,5 ligt - cfr. http://www.disastercenter.c...).

#33999

Jurn

 

alstublieft