Flahaut ontketent nieuwe diplomatieke rel

Flahaut in Humo
Donald Rumsfeld, VS-minister van defensie, noemde Frankrijk, Duitsland en België vorig jaar "Old Europe", in tegenstelling tot de Oost-Europese nieuwkomers die hij "New Europe" noemde. Een straffe uitspraak. Maar als Rumsfeld had gezegd, "Als ik Belg was, zou ik VlaaCD&V stemmen", dan had hij wellicht ontslag moeten nemen. Onze minister van defensie, André Flahaut, verklaarde in Humo van 20 januari: "Als ik Amerikaan was, zou ik op de Democraten stemmen". Ook Annemie Neyts heeft ooit iets dergelijks verklaard, maar zij was op dat ogenblik geen minister (overigens was de Democraat Bill Clinton op dat ogenblik president). Het Humo-artikel werd op de Amerikaanse ambassade in Brussel vertaald en netjes naar het State Department verstuurd, aldus De Standaard, die eraan toevoegt dat de tekst van het interview inmiddels al op het Witte Huis aanbeland was. Het ontslag van Flahaut behoort tot de mogelijkheden. Dat Flahaut een haast fysieke afkeer heeft van Republikeinen, bleek vorig jaar al tijdens een uitzending van 'Controverse' op RTL-TVI.

UPDATE 02-02-2004: De reactie van de Amerikaanse weblogger Jeff Medcalf wil ik u niet onthouden: "Het moet prachtig zijn om in een land te leven waar de enige bedreiging uitgaat van jezelf, vermits een grote machtige bondgenoot je beschermt tegen de wereld, terwijl je jezelf verlaagt met zinloze kritiek over irrelevante zaken". Ook andere Amerikanen reageerden.

Reacties

#872

Pedro

 

Ik heb connard in google getikt en kom ook op deze site terecht... TERECHT want die dikke kin van een Flahout zou beter zwijgen!

#877

Bluefalcon

 

FLAHOUT, kijk eerst eens in de spiegel (als hij niet barst!) en dan naar de Amerikaanse regering, volgens mij zal de USA in 20 jaar het enige land zijn waar er geen moslims aan de macht zullen zijn! Dus stop uwe idioten kritiek op de US en kijk eerst eens naar UW "PERFECTE" regeringsbeleid!!

#912

walter Van Houtven

 

tja, die mens heeft te veel werk om zijn oren en daardoor doet ie zo'n uitspraken, hij is niet de enige onder onze exelenties.als je even kijkt op in Google(zelfde blad) dan merk je dat die mens verplicht is om bij te klussen teneinde te kunnen rondkomen. je zou voor minder al eens verstrooid zijn.

#917

F Hazart

 

Flahaut en Michel zijn inderdaad dikke papzakken. Ze zijn bovendien Walen! Ze hebben beiden echter een mening en durven die nog te ventileren. De gemiddelde Vlaming is helaas voor hem alleen nog maar bang van alles (zelfs voor de "toorn" van zijn zgn bondgenoten). Trek zelf uw conclusies...

#918

Phillipe Connard

 

Bluefalcon, rechtste idioot!

België is één van de weinige landen waar zoiets als een vrije meningsuiting het hoogste goed is in tegenstelling tot de USA waar jij zo hoog mee oploopt.

En dan heb ik me nog niet uitgelaten over de levensstandaard :-)

momenteel is alles beter dan een USA onder Bush (no brain, no gain)

#119245

Marc Huybrechts

 

Haat is altijd een slechte raadgever, en Flahaut-haat is al even onnozel als Bush-haat.

Tien jaren geleden kwam een zekere 'Bluefalcon' hier beweren dat binnen 20 jaar de VS het enige land zou zijn in de wereld dat dan nog niet door Moslems gecontroleerd/bestuur zou worden. Dat was natuurlijk een onnozeliteit die geinstigeerd werd door ondoordachte verklaringen van Flahaut en die dus berustte op Flahaut-haat.

Echter, de voorgaande onnozeliteit verleidde een Philippe Connard tot het uiteen van zijn eigen onnozeliteit met zijn beweringen (a) dat vrijemeningsuiting het "hoogste goed" zou zijn in Belgique en (b) dat de levensstandaard er hoger zou zijn dan in de VS.

De Bluefalcon onnozeliteit was een voorbeeld van een naieve speculatieve bedenking/voorspelling die getuigde van een gebrek aan realiteitszin. Maar, de Connard onnozeliteit was erger, omdat zij getuigde van een weigering om de feitelijke bestaande realiteit te willen zien, i.e. van empirische observaties te willen/kunnen maken.

#921

klootzak Jan

 

Niet te geloven. Als ik klootzak zoek kom ik ook op deze site. Moet toch wel waar zijn over Flahaut

#966

melexiss

 

het verleden is de toekomst die zich al heeft voltrokken,waarom u dan druk maken over het heden.

De enige reden waarom flahaut het in zijn hoofd haalt om zo'n dingen te zeggen is omdat hij niets is ,niets zal zijn en nooit iets geweest is.Hij denkt door niets te zijn,zijn woorden ook geen betekenis hebben .Enige zinvolle conclusie:flahaut heeft zelfkennis