Onkelinx toont begrip voor ontsnapte topgangster

Is Kaplans houding niet te wijten aan het slechte nieuws dat hij onlangs gekregen heeft? Kort na elkaar is hem de vervroegde vrijlating geweigerd, het elektronisch huisarrest en systematisch verlof.

Belgisch minister van Justitie Laurette Onkelinx als reactie op de 'ontsnapping' van Murat Kaplan tijdens zijn 'penitentiair verlof', in Terzake op Canvas, 17 juli 2006


Reacties

#23168

LVB

 

Het lijkt wel of ze wil zeggen: "laat gevangenen vervroegd vrij, dan kunnen ze niet meer ontsnappen".

#23171

dof

 

Hopelijk krijgt Onkelinckx binnenkort ook slecht nieuws.

#23172

Peter Fleming

 

De arrogantie van Onkelinx begint stilaan legendarische proporties aan te nemen

zo van: "Wie doet mij wat?"

ik geloof dat ze zoiets zei van: we moeten ze dergelijke gunsten geven om hun reïntegratie in de samenleving te bevorderen

waarvoor dient een gevangenisstraf dan nog? telt de bescherming van de samenleving niet meer?

#23173

Cogito

 

Ze is gewoon heimelijk blij met de schade aan de kapitalistische consumptiemaatschappij die zulke gangsters aanrichten. Vooral diefstal heeft haar instemming, dat is namelijk erg gelijkmakend, en heeft veel gelijkenissen met belastingheffing, een gelijkmaker waar ze zelf grote fan van is.

#23174

publius

 

Volgens mij gaat er ooit nog een heilige komen "Sainte Lorette", patroonheilige van de gangsters.

Naar het schijnt is ze er ook niet vies van om heel vetrouwelijke zaken (zoals bescherming van de anonimiteit van getuigen)te laten lekken naar haar 2de echtgenoot en advocaat als die de tegenpartij (wat meestal heel zware gangsters zijn) verdedigt. Haar eerste echtgenoot, actief in de drugswereld en allerlei duistere zaakjes heeft ze een diplomatiek paspoort bezorgd.

Een adelijke titel in deze wereld en een heiligverklaring als patroonheilige van de gangsters. Die vrouw maakt het nog....

#23177

Willy

 

De toestand in ons Democratisch Koninkrijk België zit muurvast, en het toppunt is dat iedereen dat WEET. Elkeen kent de oplossing. Niemand durft eraan beginnen. Zolang dit voortduurt zullen figuren als Laurette (en zij niet alleen hoor) met het parlement een loopje nemen. Inderdaad : Wie doet me wat ? En gij nu ? Zever zoveel als je wil, maar wat IK zeg zal gebeuren. En ze spraken of ze zwegen, maar er verandert niets. Punt. En gij nu !

#23193

Publius

 

Een volk krijgt het bestuur dat het verdient. Alvast een deel van een miljoen kiezer die om de juiste redenen stemmen hebben dat begrepen, vermoedelijk meer zelfs want ook bij kiezers op andere partijen zijn er die tegen het cordon zijn, zonder VB te stemmen.
Het scharnierpunt is echt de VLD. Dat partijtje verwordt tot niets of is al tot niets verworden en stevent na de volgende federale verkiezingen op een jaar of 10 oppositie af, tenzij ook zij de kaart van het cordon verder trekken. Dat wordt boeiend. Wat gaat VLD doen ? back to basics, zich herbezinnen en afspraken maken met het VB en naar de no nonsense gaan die Verafstoot ooit in een ver verleden beloofd had maar constant verkracht ? Op mijn steun en vermoedelijk die van veel huidige VB kiezers kunnen ze rekenen, maar dan moet de verraders-top (V, Dewael en DeGucht) weg.
De linkse anti-cordon group (waarin VLD zit) kan wel barstjes plamuren maar uiteindelijk worden dat enorme scheuren. Onkelinckx is daar maar een klein deeltje van.
Vandaag weer een leuke met Pairon die uithaalt naar het handboek voor de België-route. Hilarisch. Maar in wezen in-triest. De waarheid is inderdaad sterker dan vrouwen, wijn of koningen....