Vader Lotti spreekt

Ik ben nooit lid van het Vlaams Blok geweest en Helmut was nooit bij het VNJ. [...] Mijn voorouders waren joden. Vier familieleden zijn naar Duitsland afgevoerd en nooit meer teruggekeerd. Mijn vader heeft in de weerstand gezeten en mijn grootvader was tijdens de Eerste Wereldoorlog vuurkruiser. [...]

't Is ook algemeen bekend dat mijnheer Van Den Eynde een demagoog is. Zijn reactie wijst op een toenemende angst bij het VB dat die concerten hen toch stemmen zullen kosten. [...]

Kurt begaat een stommiteit [door op te treden voor Vlaams Belang]. Toen ik hem zei dat hij dat niet kon maken, reageerde hij fel: 'Jamaar pa, een derde van de bevolking stemt op die partij!'. Daar maakt hij al een rekenfout, want zo ver is het nog lang niet. [...]

Dertig jaar geleden riep ik al dat Vlaanderen zijn migranten in getto's stopt en dat daar vroeg of laat problemen van moesten komen. [...]

Ik heb nieuws voor u: mijn vrouw en ik staan op 8 oktober op de lijst van Groen! Nel (Rosiers, beter bekend als Mireille Puis uit de BRT-serie De Collega's) komt op voor de gemeente- en provincieraad (in Zwijndrecht), ik kom alleen op voor de provincie.

Luc Lotigiers, geïnterviewd door Luc Kempen in Humo van 25 juli 2006Reacties

#23698

Cogito

 

Bah, de ultieme knieldaad verrichten om van een stigma af te komen: Join the enemy. En ik had nog wel sympathie voor Helmut

#23699

ivanhoe

 

Hij komt tenminste op voor de verkiezingen...daarvoor toch respect. alleen beetje foute partij.

En Kurt Lottigiers doet wat hij wil.

#23711

Briggs

 

allez Pa Lottigiers erkent ten minste nog Kurt...in tegenstelling tot anderen.

#23725

Olav

 

Erg objectief kun je zo'n reactie niet noemen... maar ondertussen is zo'n beetje extra verkiezingspropaganda voor jezelf wel mooi meegenomen, en zonder kamp te kiezen voor één van je kinderen. Alleen spijtig dat je een sukkeltje hebt dat niet kan rekenen... of is het omdat Kurt meer voor een volkser publiek optreedt dat hij beseft wat er leeft ?

#23732

Eric Jans

 

Tiens tiens... Lotti géén lid van het VNJ? Waar heeft Vanden Eynde zijn informatie dan gehaald?

#23733

Eric Jans

 

Overigens... ik zal nog overtuigder VB stemmen nu dat concert er komt.
Het heeft me altijd al gestoord dat Vlaanderen eigenlijk alleen progressistische zangers en zangeressen blijkt te hebben. Het is de mooiste ikkustratie van hoe de Vlaamse media 'gecontroleerd' worden door de multiculti politiek correcte club... allemaal Belgicisten, uiteraard! Oh toeval!

Daar wil ik dringend verandering in. En daarom ook stem ik VB!! Méér dan ooit een positieve keuze voor méér diversiteit in de stal der Vlaamse artiesten. Bovendien mag - gemiddeld genomen - de kwaliteit hoger.
Ik ben geen fan van Lottei en nog minder van Laura Lynn. Niet omdat ze links zouden zijn... ik vind ze niet getalenteerd genoeg. Te weinig presence. Niet podiumvast. Lotti met z'n voorbeeldige schoonzoon-imago. En dan klassieke nummers brengen die hij ook soms naar de haaien zingt met zo'n James Last-achtige interpretatie. Neen, ik ben geen fan want niet zwaar onder de indruk.

In La France heb je zangers met een gematigd rechts profiel. Ondenkbaar in Vlaanderen. Mag niet van Belgique? Ja... de voorlichting der Vlamen is een zaak waarbij 'la Patrie' graag stilletjes een beetje over de schouder meekijkt.

Ik zou het zó zeggen: voor méér diversiteit onder Vlaamse artiesten? Stem VB!

Maar... deze artiesten zeggen niet aan partijpolitiek te willen doen? Prima! Dan is er toch ook voor VB-kiezers niks aan de hand.
Ander onderwerp, graag.

#23834

TBA

 

Eric Jans, misschien stoor je je aan het feit dat er in België progressieve zangers zijn, maar heeft dat ook niet te maken met een simpel feit zoals verkoopscijfers ? Vlaamse zangers krijgen ook een forum (O.a. tien om te zien) maar verkopen daarom niet echt dezelfde hoeveelheden singles als modernere groepen die meer inspelen op de huidige wensen van de jeugd. Volgens mij heeft dit niets te maken met radiozenders of belgicistische zaken. We wonen in een land waar veel buitenlandse invloeden (muziekaal vooral amerikaanse) terechkomen. Dan kunnen we ofwel onze grenzen sluiten voor al dat buitenlandse groepen en ook geen cd's meer kopen van al die "progressieve groepen" vlaamse artiesten die trachten een graantje mee te pikken door ook in het genre van die buitenlands groepen te spelen. Of we kunnen gewoon aanvaarden dat er nu eenmaal veranderingen zijn...

Wat vlaamse artiesten doen op het podium heeft niets te maken met het politieke beleid. Dat kiezen ze gewoon zelf en daar zit de politiek voor niets tussen voor zover ik weet. Tenzij we natuurlijk plots heel duitsminnend-rechts worden qua land, en dat enkel hoempapa-muziek nog toegelaten wordt door de regering.

Persoonlijk vind ik uw visie verkeerd.

The Black Albino.

#23836

Eric Jans

 

Beste Zwarte Albanees,

Het staat je vrij mijn mening 'verkeerd' te vinden, uiteraard. Maar valt het je zélf niet op hoe jij zélf spreekt over 'VlaamsE' artiesten? Blijkbaar vormen die één grote, gelijkgezinde gemeenschap en zijn er nauwelijks of géén uitzonderingen te vinden.

Alsof dat uitsluitend aan de verkoopcijfers zou liggen! Waarom schrijven Vlaamse zangers nooit eens een song over Vlaamse Brusselaars? Valt daar niets over te vertellen? Of B-H-V... dat kort geleden de gemoederen van heel Vlaanderen verhitte en 1 jaar lang elke dag op TV-journaals te zien was. Waarom zou de achteruitstelling van Vlamingen NOOIT eens een thema van een progressieve song kunnen geweest zijn de afgelopen 20 tot 25 jaar? Was dan echt alles koek en ei? Alleen de achteruitstelling van andersgekleurden kwam in de picture.

Neem 'Ben je blank o-of ben je zwart' van Isabelle A (lieve meid, daar niet van). Waarom niet een liedje over Brussel met als titel: 's'il vous plaît spreek eens Nederlands'. Moet toch kunnen?! Is dat dan zó ondenkbaar?
Ik zeg niet dat 1/10 liedjes daarover moeten gaan. Maar... ken jij er één van de laatste 20 jaar? Is dan daar in Brussel géén taalkundig probleem meer? Niks niks niks aan de hand?
Aaaah... alleen 'Vlamingen' zijn onverdraagzaam... Franstaligen niet. Dus allen naar het concert voor meer verdraagzaamheid! WAT EEN AANFLUITING VAN DE BELGISCHE REALITEIT!!! WAT EEN EENZIJDIGHEID!!!

Welnu, zwetten Albino, precies dát is wat me zo stoort. Het zijn allemaal 'progressieve verdraagzaamheidszangertjes' zónder uitzondering, hier in Vlaanderen. Allemaal even politicalk correct. En dat geeft me dan een indruk als zou één en ander 'gestuurd' zijn. in de zin van de 'zelfcencuur' zoals we die bij zowat álle Vlaamse media te zien hebben gekregen, de voorbije jaren.
En waarom kom iktot die conclusie? Omdat Vlamingen NOOIT als benadeelde partij in die liedjes naar voor komen. Wij kunnen alleen maar de blanke slechte racisten en discrimineerders zijn. Jaaa... zó heeft het Belgische Ancien Régime het graag.

En dat terwijl we in ons eigen land steeds meer naar onze rechten kunnen fluiten! Geen énkele zanger, artiest, die eens zingt over wat VLAMINGEN zorgen baart!!! NOOIT en NERGENS!!!
Ik heb voorts niets gezegd over muziek die van buiten komt. Ik heb daar niets tegen. Ik heb ook niets tegen een 'linkse zanger' alszodanig. Ik stel alleen vast dat bijvoorbeeld een Gilbert Bécaud in Frankrijk niet bepaald bekend stond als iemand met linkse ideeën, tewijl hij toch ruime populariteit genoot (en nog).
Zoiets is in zichzelf cencurerend politiek correct en door Belgicistische nitwits bezet 'cultureel Vlaanderen' haast ondenkbaar. En ja... daar heb ik iets tegen. Het stoort me mateloos.
En nog eens: het hoeft niet constant daarover te gaan. Maar het moet toch OOIT EENS daarover gaan. Koen Wauters... heeft hij al ooit één regel over een Vlaams recht bezongen? Maar die man is al 17 jaar in de hiotlijsten. Sorry, ik versta dat niet in een land waar constant communautaire spanningen zijn! Zelfs zónder standpunt in te nemen... het thema gewoon maar eens aangeraakt in één enkele tekst? NEEN, driewerf neen. Ik zeg dat ik dat abnormaal vind.

Voor de rest mag jij van mij buitenlandse cd's draaien naar hartelust. Ik doe het namelijk ook en zie daar géén probleem in. Jij zou me dat misschien graag horen zeggen dat ik daar problemen mee heb, zodat je me in het verdomhoekje van de engdenkers kan trappen. Maar helaas... IK heb nergens gezegd iets tegen buitenlandse artiesten te hebben.
Die zingen wél (al eens) over wat hun respectievelijke bevolkingen bezig houdt. Denk maar eens aan de manier waarop de Ieren hun land en cultuur in beeld hebben gebracht, de afgelopen 2 decennia! Hoe radicaal anders wat 'Vlaamse artiesten' doen. De voorbije 20 jaar: 0 eigenheid, 0 herkenbaarheid, 0 Vlaanderen en 1000% 'Belgische Politacal Correcte Staatsreligie': diversiteit, verdraagzaamheid, non-discriminatie, enz. enz. enz.
Waarmee ik niet zeg dat die thema's NIET of NOOIT aan bod mogen komùen in liedjes. Ik zeg wél dat we - qua maatschappelijke thematiek - NIETS ANDERS meer krijgen voorgeschoteld.

Kijkend naar de cultuursubsidies van Anciaux: in Vlaanderen subsidiëren wij geen Vlaamse cultuur meer; enkel nog multicultuur!
En ik ben die eenzijdigheid in het cultuurbeleid zóóó spuugzat!

Voorbeeld: wie in Vlaanderen weet dat wij één van de rijkste (zoniet dé rijkste) volksdansculturen van Europa hebben? WAT is daar al ooit mee gedaan? En denk nu eens aan de Ieren. Vergelijk eens met Vlaanderen...

Valt het hard genoeg tegen? Mooi zo.

#23837

dof

 

"Geen énkele zanger, artiest, die eens zingt over wat VLAMINGEN zorgen baart!!! NOOIT en NERGENS!!!"

'k Heb het plaatje van den Brabansonne op de pick-up gezet
En de wereldbol van Belgieje van coleire opgefret
'k Heb al m'n decoraties in de vuilnisbak gekeild
En met de nationale driekleur mijn keuken opgedweild

#23838

Nicolas Raemdonck

 

Toch prachtig hoe die mensen van het Belang zich zelf compromiteren door op Vlaamse zangers en hun liedjes te kappen. Als je niet akkoord ben met O110 kap dan op Barman en de lotto maar niet op de zangers die het alleen maar doen uit den brode of uit noodzakelijke politieke berekening.

#23839

Eric Jans

 

@ Nicolas:

Precies: je zégt het: 'politieke berekening'.

Het gáát dus niet zozeer om de verdraagzaamheid 'an sich' - want daar is niks mis mee! - neenee... het gaat om de 'politieke berekening'.
Welnu: dat val ik aan. Ik ben die politieke berekening in het BV-schap beu en als burger van de Vrije Vlaamse Republiek zal ik dat vrijuit kunnen zeggen, desnoods zingen.

Niet zo in Koninkrijk België: de politieke berekening laat het namelijk niet toe!
Vlaamse artiesten op 0110 laten zich dus - en ik gebruik JOPUW woorden, niet de mijne! - MISBRUIKEN voor die 'politieke berekening'.
Ik stel dat in het geheel niet op prijs. Integendeel: ik val dat aan. En heel Vlaanderen zou dat moeten doen!

#23840

Nicolas Raemdonck

 

Politieke berekening is altijd onvermijdelijk, ook in jouw republiek Vlaanderen.

#23842

Eric Jans

 

@ Dof:

Er kwam een nieuw soort flikken in den Bellegischen staat
bij rijkswacht en politie maakt eendracht eind'lijk macht
al is 't wel even slikken... de flikken staan paraat
vol Belgische ambitie maar geen Vlaming die nog lacht

Want zie de kostenraming... is niet federaal gesplitst
eendrachtig wordt de Vlaming... eenzijdig dus geflitst
De eendracht voor 'den Waal' in 't oude land der Belgen
'Den Vlaming' krijgt een flitspaal... maar kuist gedwee zijn velgen.
Iets dergelijks misschien? Het zou een 'verdraagzaam' liedje kunnen zijn op dat 0110 concert, niet?

#23843

Eric Jans

 

@ Dof:

Er kwam een nieuw soort flikken in den Bellegischen staat
bij rijkswacht en politie maakt eendracht eind'lijk macht
al is 't wel even slikken... de flikken staan paraat
vol Belgische ambitie maar geen Vlaming die nog lacht

Want zie de kostenraming... is niet federaal gesplitst
eendrachtig wordt de Vlaming... eenzijdig dus geflitst
De eendracht voor 'den Waal' in 't oude land der Belgen
'Den Vlaming' krijgt een flitspaal... maar kuist gedwee zijn velgen.
Iets dergelijks misschien? Het zou een 'verdraagzaam' liedje kunnen zijn op dat 0110 concert, niet?

#23845

Eric Jans

 

@ Nicolas:

Waarschijnlijk... maar dan wel een politieke berekening die niet in ons nadeel speelt of minstens ook rekening houdt met onze 'Vlaamse' belangen! Het behoud van het Nederlands in de rand rond Brussel, bijvoorbeeld. Om maar eens wat te noemen. Of een volwaardige MUG-dienst in Halle... om eens wat anders te noemen.

Binnen België kan het er blijkbaar allemaal niet van af. We betalen nochtans genoeg - en zelfs méér! - belastingen en sociale bijdragen! Dénk!