Open e-mail aan Karel De Gucht

Sent: Thursday, February 12, 2004 2:00 PM

Geachte Heer De Gucht,

Jos Bouveroux, Karel De Gucht
Langs deze weg wil ik u mijn morele steun en sympathie toezeggen voor uw standpunt inzake de amendering van het wetsvoorstel inzake het migrantenstemrecht. U volgt consequent de logica van de indieners, die stellen dat dit een zaak van het parlement is en niet van de regering.

In De Morgen wordt vandaag een anonieme VLD-politicus geciteerd die stelt: "Het wordt tijd dat De Gucht gaat vertolken wat de grootste gemene deler in de partij is. Een voorzitter van de grootste meerderheidspartij die tegen zijn partij ingaat en een amendement van CD&V stemt: kunt u zich dat voorstellen?" Als VLD-lid denk ik dat u met uw standpunt wel degelijk "de grootste gemene deler in de partij" bent en dat uw houding volledig in overeenstemming is met de besluiten van het partijcongres van afgelopen weekend. "De grootste gemene deler in de partij" slaat natuurlijk op de hele partij en niet op de partijtop.

U gaat niet in tegen uw partij. Integendeel. De enige verklaring voor de mini-crisis van de voorbije dagen lijkt mij te zijn dat de federale VLD-ministers te snel gezwicht zijn voor een veto van Elio Di Rupo tegen de idee dat in uw amendement vertolkt wordt. Ik ben er dan ook van overtuigd dat een groot deel van de basis van onze partij achter uw optreden staat, wat de media ook mogen beweren over uw vermeende "geïsoleerde positie".

Met vriendelijke groeten vanwege een VLD-lid,

Luc Van Braekel

Reacties

#551

Francis

 

Guy Verhofstadt neemt politieke leiding VLD over

BRUSSEL - Guy Verhofstadt neemt de politieke leiding van de VLD over. Karel De Gucht blijft voorzitter van de partij. Dat is beslist op het crisisberaad van de partijtop, vanmorgen in de ambtswoning van de premier.

Lees verder op http://www.standaard.be/Nie...

#552

bernard

 

Ja, 'k heb de auto van De Gucht daar inderdaad zien staan al passerend.

#554

Koen Godderis

 

@Bernard

Naar verluid is dat een Porsche.

#555

bernard

 

Ja, maar dat doet er voor mij niet toe.

Zelf ben ik een voorstander van het migrantenstemrecht. Logisch bekeken ( zoals De Gucht doet ) zijn er ook voorstanders.Dat is een goede zaak voor de democratie.

Dus : houdt ze boeiend en bloeiend in een situatie waar nu alles door de media lijkt gelimiteerd te worden tot de waan van het ogenblik.

#556

Vany Verstraeten

 

een Porsche Cayenne is geen echte Porsche!

#557

Pol

 

De grote winnaars hier zijn CD&V en VB. Want in de volgende opiniepeiling verliest de VLD gegarandeerd weer punten. Of gaat Verhofstadt nu het blazoen oppoetsen nu hij zijn toogstrateeg gecastreerd heeft?

#559

bernard

 

Pol heeft gelijk.

#561

Frans Caleeuw

 

België is sinds 1900 na de grondwetwijziging, die de afschaffing van de kiesdistricten en de invoering van de evenredige vertegenwoordiging inhield, naar Duits (Bismarck) voorbeeld, steeds verder verworden tot een particratie. De partijtop regeert en bepaalt wie op een verkiesbare plaats komt. Nepotisme is schering en inslag. De Kamerzetel of het Senaatsfauteuil worden ogenschijnlijk zelfs vererfd. De meerderheid van de huidige politici zijn zoon/dochter/neef/nicht al dan niet aangetrouwd van een vroegere mandataris-partijbons. Maar wee hij/zij, die afwijkt van de partijlijn! Kadaverdiscipline, loyauteit heet dat in 'newspeak', is algemeen geworden, zelfs bij de liberalen. Dat de meerderheid van de bevolking van bepaalde wetten niets wil weten, is van geen belang voor onze particraten. Hier zou een referendum op zijn Zwitsers kunnen een oplossing bieden. Maar ook dit wordt door onze particraten afgewezen. Tja, De Gucht zat in een 'catch 22' situatie. Bleef hij aan en volgde hij de lijn van de regering, dan verloor de VLD bij de verkiezingen. En een partijvoorzitter, die verliest moet ontslag nemen, dat is duidelijk. Via wat parlementair amendementswerk het gezicht redden was er zelf niet meer bij, daar de PS/SPa daar geen vrede mee konden nemen. En Verhofstadt, die aast op een Eurocommissariaat en heeft daarvoor diezelfde partijen nodig, zodus voor wat hoort wat en daar ligt De Gucht. 'Après nous les mouches' en Somers is een jonge kadee, die heeft nog geduld. Mooie vooruitzichten.

#562

Ikke

 

Er moest een kop rollen na het congres (waar ik trouwens ook was als vld-jongere en NIET als 2016).

Coveliers hebben ze al veel afgenomen en meer kunnen ze niet doen zonder onherstelbare schade aan te richten in Antwerpen. Verhofstadt kan moeilijk vertrekken of anders krijgt Coveliers ook terug de "schuld". Daarom is de lijm tussen de 2 partijen het slachtoffer geworden.

Spijtig voor De Gucht.

Maar nu komt het er op aan voor Verhofstadt. En ditmaal zal een zoveelste vertrouwen van het congres hem niet meer helpen bij een eventuele grote nederlaag bij de volgende verkiezingen

#563

VH

 

Hetgeen laat vermoeden dat er met de PS geheime akkoorden zijn gesloten door

VhS, lijken die pas uit de kast zullen vallen na 13 juni. Cfr. het geheim

akkoord over de miljarden geld voor het Franstalig gemeenschapsonderwijs bij

het aantreden van paarsgroen.

Na 13 juni, Europa voor VhS, en het Belgisch premierschap voor Elio?

#564

dof

 

Paragraaf nr 2 leest niet zo gemakkelijk, en ik vermoed dat er een sluit-de-aanhalingstekens ontbreekt.

Misschien kan je beter de anonieme quote in cursief zetten?

#565

Ikke

 

Dewael premier en Di Rupo op buitenlandse zaken, zo krijgt hij nog een in zijn ogen vervelende gast buiten.

#566

bernard

 

Wat ik zeker weet is dat :

- Er bij de regeeronderhandelingen afgesproken is dat het in nov. 2004 ingaande eurocomissariaat de PS toekomt.Di Rupo heeft al bij herhaling gezegd dat - mocht dit niet het geval zijn - er door de VLD een prijs zal moeten betaald worden.

- België ook vanaf nov. 2004 nog altijd recht heeft op een eurocommissaris ( de beperking van het aantal commissarissen gaat paslater in).De nieuwe EU COMM voorzitter heeft ook zijn zeg als het erop aankomt iemand tot commissarris aan te wijzen.

- Over het voorzitterschap van de EU COMM is vooralsnog niks duidelijk. Volgens de lijn van de Europese partijvorming, komt het de grootste Eur. partij toe een voorzitter te leveren. Dat kan in dit geval Dehaene of Juncker zijn ( of nog een andere).In elk gevl hebben Aznar ( ESP) en de Ieren afgehaakt.

Volgens de traditionele opvatting wordt die aangewezen door de regeringsleiders ( aan iemand uit eigen kring).

Getting puzzled?

#567

Croquebol

 

VLD: Verhofstad Liegt Dagelijks

en zo ook in zijn kurkdroge mededeling dat hem werd gevraagd de facto de leiding van de partij over te nemen. De man is zo machtsgeil dat ie zonder blozen de VLD naar de verdommenis zal helpen om toch maar premier te kunnen blijven. De reacties van Michel en Di Rupo spreken voor zich. Van het blauw konijn krijgen ze alles gedaan, waar de Heer De Gucht nog enige weerstand bood in de politieke zelfmoord, Vlaanderen opgedrongen door een stel Waalse racisten.

Wil de VLD overleven dan wordt het hoog tijd dat de partij zich ontdoet van führer VRHFSTD (het ventje neemt meer en meer de gedragingen van Adolf met de snor over), zijn parasitaire adviseurs, kazakkendraaiers als het Orakel van Brakel (waar is de tijd dat beiden elkaars bloed konden drinken)en nog wat andere schertsfiguren waaronder het lichtgewicht Daems die, uiteraard op kosten van de belastingbetaler, Sabena eventjes ging redden.

#569

bernard

 

Croquebol toch. Wat voor een reactie is dit nu?

Nu kan op DiRupo en Michel veel aangemerekt worden, maar "Wwaalse racisten?????" . Dat is twee km naast doel.

#570

LVB

 

@bernard: Ik vermoed dat Croquebol het volgende bedoelt: Vlaamse federale ministers dienen meestal het Belgische belang, Waalse federale ministers dienen vrijwel altijd het Waalse belang. Vorig weekend hoorde ik in de wandelgangen van het VLD-congres volgende uitspraak: "alle Waalse politici handelen consequent volgens het motto 'Eigen Volk Eerst'". Ik hoorde dit niet uit de mond van 'mondige marginalen', maar uit de mond van actieve 'cabinetards' die zich in het centrum van de macht bevinden. Zoiets hoor je natuurlijk alleen tussen pot en pint, 'off the record'.

#571

Francis Devriendt

 

Ik kan dat bevestigen Bernard

#572

JDV

 

Ach wie twijfelde daaraan nog ? Eens meer naar RTL kijken én luisteren .... ;-) En niet alleen luisteren wat er gezegd wordt. Nadien ook eens kijken wat er gedaan wordt. En anders eens kijken naar de toevallige samenloop der feiten. Ja ook dat is relevant. Dat verklaart "heel" veel de laatste dagen.

#3050

Maria vd/Branden Lier

 

Ik ben 71jaar en al 71jaar liberaal.

Als je die jean-Marie de decker er aan laat ben ik geen liberaal meer en dat is mijn ganse familie van dat ik geboren ben. Dat die maar judo doe!!!Ik hou me niet bezig met het vlaams belang!Ik ben Belg en hou van de liberalen maar nu niet meer!

Groeten.

#85527

etienne

 

--
To: [email protected] ; [email protected]
Sent: Saturday, July 25, 2009 12:04 PM
beste karel van gucht 12/5/2009

De nieuwe regering zal het moeilijk hebben ,,,

De schulden in ons land zijn zo hoog , hoe oplossen ????

Een fout ,,,de vreemde vlug belge maken ,, en enkel voor stempel geld ,dit moet stoppen , zo veel geld al verloren dagelijks

voor deze die stempelen ,,,hebben twee jaar de tijd verplicht werk te zoeken ,,na twee jaar afgelopen ,,,, voor goed .( als in spanje

Betreft steun aan Opel , ,is verloren tijd en geld , reden stock en stock heeft geen zin meer ;;t'is telaat

eerst werk voor eigen volk , en betere koop kracht ,

Meer belastingen betalen , heeft geen zin , ; veel komen niet meer rond ; voor zicht zelf , hoe kan de koop kracht dan verbeteren .

De politiek vandaag zie je duidelijk is enkel voor postjes eigenbelang ;maar oplossingen ???;

Waar is de steun aan bedrijven,, en de belasting druk moet verminderen ,,, en btw , is te hoog ;

Europa staat open ,,turkye gaat europa overmeesteren , de industrie is reeds al de grootste in turkye ,,, en de turken die naar belgie komen is de afval

,die genieten van stempel geld ( hun woorden deze vinden onze regering dwaas ,,,wat moet ik daar op zeggen ,,,

, In turkye massa ,, electo bedrijven die zich ,vestigen , als je goed kijkt ook op internet . de toekomst word niet rooskleurig ,,dat ziet europa niet eens , of slapen ze ..turkye mag niet in europa komen , ook voor ander problemen,,einde van europa ;is nooit meer optelossen ,,;.

ik ben goed op de hoogte ; de regering in belgie heeft nooit steun gegeven reeds van af de jaren 19 70 liep alles al verkeerd , niet meer recht zetten ,

veel fabrieken van wasmachienes waren in belgie ,,vandaag geen meer , diepvriesbedrijven ,,afgelopen, gedaan ,, texstiel bedrijven afgelopen , enz enz ; de regering was op de hoogte reeds van 1970 was de politiek al tegen draad aan het werken ,,, waar staan ze nu !. alles is al weg .

ik zou nooit een bedrijf nog opstaren in belgie ,,ik kom uit een bedrijf van fabrikanten ook veel problemen met vakbonden die veel hebben vernield

Wat bart de Wever mededeelde geef ik hem gelijk ,, er komt anders geen verandering ,, , ik hoop het ,,,,???? maar ik heb mijn twijfels , woorden ? nu daden ???

ook voor de walen de geld kraan toedraaien ,, dat de walen het ook eens oplossen ,

,,,en brussel vilvoorde ook nu eens mede oplossen ,,,,,, ,,,,, ??? ..

ALs je ziet dat er veel geld gaat naar ons koningshuis ,,,,, dit moet afgeschaft worden is de juiste oplossing ,

ik zie wat er verkeerd loopt , en niet op wachten , voor het te laat is .er is al veel zaken die te laat zijn ,,,.niet meer opte lossen ..

Groetjes

ntb volgend jaar staan er terug 50.000 vreemde te wachten , het stopt niet , binnen 4 jaar zetten in de gevangenissen voor 75% vreemden en wie gaat dit betalen , er is zelf geen geld voor ons eigen volk te beschermen ,,

de regering moet vlug handelen , de gevolgen zullen zo groot zijn binnen 3 jaar nooit meer opgelost worden , ,en gevaren niet te overzien ,

,

#85528

etienne

 

--
To: [email protected] ; [email protected]
Sent: Saturday, July 25, 2009 12:04 PM
beste karel van gucht 12/5/2009

De nieuwe regering zal het moeilijk hebben ,,,

De schulden in ons land zijn zo hoog , hoe oplossen ????

Een fout ,,,de vreemde vlug belge maken ,, en enkel voor stempel geld ,dit moet stoppen , zo veel geld al verloren dagelijks

voor deze die stempelen ,,,hebben twee jaar de tijd verplicht werk te zoeken ,,na twee jaar afgelopen ,,,, voor goed .( als in spanje

Betreft steun aan Opel , ,is verloren tijd en geld , reden stock en stock heeft geen zin meer ;;t'is telaat

eerst werk voor eigen volk , en betere koop kracht ,

Meer belastingen betalen , heeft geen zin , ; veel komen niet meer rond ; voor zicht zelf , hoe kan de koop kracht dan verbeteren .

De politiek vandaag zie je duidelijk is enkel voor postjes eigenbelang ;maar oplossingen ???;

Waar is de steun aan bedrijven,, en de belasting druk moet verminderen ,,, en btw , is te hoog ;

Europa staat open ,,turkye gaat europa overmeesteren , de industrie is reeds al de grootste in turkye ,,, en de turken die naar belgie komen is de afval

,die genieten van stempel geld ( hun woorden deze vinden onze regering dwaas ,,,wat moet ik daar op zeggen ,,,

, In turkye massa ,, electo bedrijven die zich ,vestigen , als je goed kijkt ook op internet . de toekomst word niet rooskleurig ,,dat ziet europa niet eens , of slapen ze ..turkye mag niet in europa komen , ook voor ander problemen,,einde van europa ;is nooit meer optelossen ,,;.

ik ben goed op de hoogte ; de regering in belgie heeft nooit steun gegeven reeds van af de jaren 19 70 liep alles al verkeerd , niet meer recht zetten ,

veel fabrieken van wasmachienes waren in belgie ,,vandaag geen meer , diepvriesbedrijven ,,afgelopen, gedaan ,, texstiel bedrijven afgelopen , enz enz ; de regering was op de hoogte reeds van 1970 was de politiek al tegen draad aan het werken ,,, waar staan ze nu !. alles is al weg .

ik zou nooit een bedrijf nog opstaren in belgie ,,ik kom uit een bedrijf van fabrikanten ook veel problemen met vakbonden die veel hebben vernield

Wat bart de Wever mededeelde geef ik hem gelijk ,, er komt anders geen verandering ,, , ik hoop het ,,,,???? maar ik heb mijn twijfels , woorden ? nu daden ???

ook voor de walen de geld kraan toedraaien ,, dat de walen het ook eens oplossen ,

,,,en brussel vilvoorde ook nu eens mede oplossen ,,,,,, ,,,,, ??? ..

ALs je ziet dat er veel geld gaat naar ons koningshuis ,,,,, dit moet afgeschaft worden is de juiste oplossing ,

ik zie wat er verkeerd loopt , en niet op wachten , voor het te laat is .er is al veel zaken die te laat zijn ,,,.niet meer opte lossen ..

Groetjes

ntb volgend jaar staan er terug 50.000 vreemde te wachten , het stopt niet , binnen 4 jaar zetten in de gevangenissen voor 75% vreemden en wie gaat dit betalen , er is zelf geen geld voor ons eigen volk te beschermen ,,

de regering moet vlug handelen , de gevolgen zullen zo groot zijn binnen 3 jaar nooit meer opgelost worden , ,en gevaren niet te overzien ,

,

#103308

maggy

 

Mr De Gucht, 1 man, 1 stem, de mijne krijgt U echt niet meer, ook niet meer voor Europa.