De politieke keuze van Frans Crols

Ik stem uit overtuiging en dat is liberaal, rechts van het centrum. Vorig jaar heb ik VLD gestemd, maar de volgende keer wordt het CD&V-N-VA. De VLD heeft zich te veel geleend tot aanhangwagen van de PS, en dat was niet wat ze hadden beloofd. Voor Groen! stem ik zeker nooit. Ik vind dat een neomarxistische partij die een bijzonder oubollig rood programma verdedigt. Ook voor het Vlaams Blok zal ik nooit stemmen, denk alleen al aan de grove onnozelheden die ze over minderheden vertellen. Maar ik kan me wel vinden in een aantal van hun Vlaams-nationale standpunten.

Frans Crols, directeur van het weekblad Trends, geïnterviewd door Jan Lippens en Pascal Verbeken in Humo van 14 april 2004

Reacties

#883

Gunter Pauli

 

Volg de logica van Frans Crols volledig

Hoewel ik vanuit Japan niet kan stemmen hou ik mijn politieke intuitie aktief met het enige verschil dat ik ooit een grote hoop koesterde met de groenen maar zoals zovelen was dat een onrealistische verwachting!

#1216

Dieter

 

Crols heeft natuurlijk gelijk, maar als hij over het Vlaams Blok beweert "alleen al aan de grove onnozelheden die ze over minderheden vertellen" dan weigert hij te zien dat zo goed als alle standpunten van het Vlaams Blok over dit probleem beetje bij beetje worden overgenomen door de partijen die hij vereert (verplichte taalcursussen, uitzetting van criminelen,...) Ik hoop samen met Frans Crols dat zijn favoriete partijen zijn Vlaams-nationalistische standpunten kunnen waarmaken, maar voorlopig ziet het er niet naar uit. Blijven hopen Frans !

#19674

Tom Potoms

 

Ik ben zelf lid van N-VA en ben het ook volledig eens met Frans Crols, ik ben ook een aanhanger van het klassieke liberalisme, maar dat vind je niet zo meer in de VLD, ik zeg niet dat dat wel zo is bij de N-VA, maar toch leunt mijn partij veel korter bij het klassieke liberalisme dan de 'liberale' partij, VLD; als er een paar personen zijn die ik werkelijk bewonder, dan zit Frans Crols er zeker in!

#19675

LVB

 

Hm, ik durf toch betwijfelen of er zoveel klassiek-liberalisme in het gedachtengoed van de N-VA zit hoor...

Ze verwachten blijkbaar toch veel van de overheid en van strikte regulering, ze geloven bovendien in zware marktcorrectie en in 'eerlijke handel' (eerlijke koffie en meer dergelijke volksverlakkerij, alsof marktzuivere koffie oneerlijk zou zijn).