Vijf dingen die ik in 2006 leerde waarderen

Het nieuwe jaar is intussen al meer dan drie weken bezig, maar dat mag me niet beletten om toch maar eens terug te blikken op 2006. Welke vijf producten of diensten leerde ik pas in 2006 kennen, zou ik niet meer willen missen, en zou ik aan anderen durven aanbevelen? Geen reclame, gewoon het mededelen van ervaringen. Hoewel er over smaak natuurlijk niet te redetwisten valt.

  • De iPod Shuffle. Niet het oude model, maar het nieuwe. Het allereerste Apple-product dat ik ooit kocht. Een pareltje op het vlak van productontwerp. Zo dient de USB-connector tegelijk als voetstuk, als oplader en als communicatie met de PC.
  • Dommel Netconnect ADSL. 50 gigabyte download per maand en (sinds kort) onbeperkte upload, tegen een prijs waarvoor je bij andere providers meestal maar 10 gigabyte krijgt. En dan zwijg ik nog over de 2 gigabyte uploadlimiet bij Telenet Express: wie nogal wat videofilmpjes uploadt naar Youtube, Google video of Soapbox, of zich aan P2P-toestanden waagt, zit al snel aan die limiet.
  • Kurkuma, een oosters kruid. Niet pikant, wel aromatisch. Ik kap tegenwoordig een snuifje kurkumapoeder in elke portie soep die ik nuttig.
  • Crocs. Zomerschoenen in kunststof. Superlicht en elastisch. Meer bepaald het Cayman-model, waarbij ik gekozen heb voor een grijsblauwe kleur. Made in Colorado, USA.
  • Google Apps for Your Domain. Alle mogelijkheden van Gmail, maar gekoppeld aan je eigen domeinnaam. Beheer zelf meerdere mailaccounts die gekoppeld zijn aan je domeinnaam. De spamfiltering werkt prima. Kalenderbeheer is een plus. Ondersteunt ook POP3 en SMTP vanuit Outlook, Thunderbird of andere mailclients, maar daar ben ik intussen van afgestapt.


Reacties

#34827

Joe

 

Ik hoop dat je de kurkuma niet in de Delhaize of de GB koopt maar bij een degelijke herborist zoals Desmecht. http://www.desmecht.com/nl....
Hier komen alle goeie restaurateurs (Wynants incluis) hun kruiden en kruidenmengsels kopen. Zijzelf kopen hun waar direct in uit het land van herkomst (India, Sri Lanka, ...).

#34831

Leo Norekens

 

Curcumine zou preventief werkzaam zijn tegen tumoren en tegen Alzheimer. De precieze werking ervan wordt druk onderzocht, maar voor de heilzame eigenschappen lijken er voldoende aanwijzingen... Iemand nog een bord soep?

#34836

Neverbeendead Religion

 

Second life was wel de belangrijkste nieuwigheid in 2006.
Het staat nog in zijn kinderschoenen maar de evolutie voorspelt net zoals bij alle andere nieuwigheden alleen maar komende verbeteringen.
Een site met vele toepassingen en veel input voor de creativiteit en fantasie.
En de kracht zal altijd in de naam van de site zitten.
Een tweede leven opstarten, ongebonden aan vaste uren, waarin men ook zoveel mogelijk het echte leven tracht te benaderen vanuit het standpunt van een zelfgekozen personage dat zo ver verwijderd kan zijn van jezelf als men maar wil.
In relatie met de andere bewoners val je wel door de mand wanneer je je uitgeeft voor iemand wiens kennis niet je eigen kennis is maar je kan wel ver gaan in je experimenten met anderen. Het is ook daar nu eenmaal niet makkelijk om tot bij the head of ctu te geraken without propre clearance al moet gezegd worden dat ze daar een dj van onschatbare waarde nodig hebben waar ik dan weer wel de propre clearance voor heb.
http://www.fox.com/24/profi...

Het belangrijkste aspect is de communicatie in real-time met en bij anderen zonder dat je je moet verplaatsen.
En de verbeteringen zullen even spectaculair zijn als deze.
http://www.clipmarks.com/cl...
Alsmaar betere graphics, standaard pc's die alle eisen van high definition audio en video overstijgen en sign here up for free for your own personal free account for your own free second life waarbij je dan zelf de baas van een hele second life site bent die dan zelf beslist hoe andere leden zich daarin kunnen bewegen.

3D animatiefilms worden wel eens gemaakt volgens het principe van opnames met echte mensen waarbij de computer die bewegingen in de 3D personages zet in plaats van enkel met de computer. Zo zal bovenop de hometrainer de homemover komen waarop je kan bewegen volgens het principe van een loopband zodat je meer bewegingsmogelijkheden krijgt indien gewenst in second life met berekeningen van de limiet tot op het punt accuraat.
Na het volgens de kranten in troubles verkerende vlaams behang komt dan het globaal behang.
Globaal behang bestel je bij de behangwinkel en nadat je je muren hebt behangen kan je er high defintion video op afspelen met de surround video op of af voor het real-life 360° beeldeffect zodat je in het lege kamertje accurate beweging hebt in second life zonder een virtual reality bril op te moeten zetten.

Dat nieuwe aspect is nog wat wachten maar al wel leuk om in het huidige second life te beleven op het the future of second life eiland.

Binnenkort ga ik dus eens een kijkje nemen in de second life gallerij op het publieke landgoed van lvb om eens te wandelen in het gebouw waar lvb zijn dingen heeft geplaatst die hij heeft leren waarderen.

#34852

Karel Jansens

 

Ik hoop dat ge beseft dat die oplader-syncher-stand eigenlijk al meer dan tien jaar geleden is uitgevonden door Palm?

En over die plastieken schoenen ga ik maar beleefd zwijgen :) . I hou het bij espadrillen in heet weer...

#34860

Joe

 

Luc: heb je ook telefonie bij Dommel?

#34864

Serge Cornelus

 

Aah kurkuma. Mijn wederhelft is er ook zo dol op. Zelf ben ik nog niet overtuigd. Misschien een nieuwe rubriek voor deze blog: recepten à la lvb? :-)

#34877

raf

 

Wie veel kip-curry eet, krijgt ook kurkuma binnen. Zoals steeds geldt hier de regel: toxiciteit is een kwestie van dosis. Overal polyfenolen strooien lijkt mij niet aangewezen.

#34914

Joe

 

niet in alle kip-curry van de slager zit kurkuma, raf.

verder: zuivere kurkuma is niet zo lekker, daarom dat men het eerder met andere specerijen eet, bijvb een kerrie dus.

#34915

raf

 

@Joe:

Hoe komen die slagers dan aan die gele curry-kleur?

#35409

Anne

 

In kerrie moeten minstens zeven specerijen voorkomen waaronder : cayennepeper, wat de scherpte bepaalt, kurkuma, wat de typische kleur geeft.
Verder : komijn, koriander, kaneel, piment, kardemom, kruidnagel, gember, venkel, foelie, mosterdzaad, peper, fenegriek

#35413

traveller

 

Jongens (en meisjes) zwijgt, ik krijg het water in de mond. Als een Indische of Pakistaanse trouwt krijgt ze haar eigen specerijen selectie mee van haar moeder, een 40-tal "must" producten.
Het geitenvlees van NWFP(North West Frontier Province) waar de Pathanen in de bergen een speciale soort geiten hoeden, de grootste van de wereld, is een delicatesse. Een normale geit zoals wij die kennen bvb in Spanje of Griekenland geeft 15 kg vlees geslacht. De geiten van NWFP geven 30 kg vlees geslacht en het vlees is niet vergelijkbaar, het is magnifiek. De Pathanen maken dat vlees op alle mogelijke manieren gereed maar ik verkies het in de pikante saus met het lokaal brood, vers gebakken en heet uit de houtoven.
Je moet het wel warm en vers eten want na een uur kun je er een nagel mee in de muur kloppen.
Terwijl ik schrijf komt het water me in de mond.
Verder is er Nihari, rundsvlees gedurende 8 uur op een klein vuurtje gestoofd in de pikante saus en in ragdunne vlimmetjes gesneden. Ik kan er gemakkellijk een kg van eten met hun brood.
Dan is er nog Haleem: een ontbijt gerecht met brood gegeten:
kip, rundsvlees, linzen(chickpeas) tot pasta gekookt gedurende 14 u en als dik smeersel warm op het brood gesmeerd, DELICIEUS.