Bill Gates over de toekomst van Amerika

Het kan zo niet verder met Amerika. We moeten nu investeren om ons economisch en technologisch leiderschap veilig te stellen voor de toekomst. In mijn visie zullen we dit leiderschap verliezen tenzij we drie belangrijke stappen nemen:

Ten eerste moeten we ervoor zorgen dat Amerikaanse studenten en werkkrachten over de nodige vaardigheden beschikken om te concurreren in een digitale economie. Dat moeten we doen door hen de nodige middelen en gelegenheden te bieden op het vlak van onderwijs. (...)

Ten tweede moeten we de briljantste, meest getalenteerde mensen van heel de wereld aantrekken en bij ons houden. Dat zal niet gebeuren tenzij we ons immigratiebeleid voor hoog getalenteerde werkkrachten hervormen. Amerika zou alles moeten doen wat het kan om de besten en de slimsten van de wereld aan te trekken. In plaats daarvan sluiten we hen buiten en ontmoedigen we diegenen die hier al zijn om te blijven en bij te dragen tot onze economische voorspoed.

Ten derde moeten we een fundering bieden voor innovatie door te investeren in ideeën en door hun waarde te vatten. In het bijzonder dient de publieke sector meer te investeren in R&D, vooral in basisonderzoek, bovenop wat de privé-sector nu investeert (...)

Ik ben bij Microsoft bijna dagelijks getuige van de slechte gevolgen van de [immigratie]politiek. (...) De huidige limiet van 65.000 H1-B visa's [per jaar] is arbitrair en staat niet in verhouding tot de vraag van de industrie naar hooggeschoolde werkkrachten. Voor het fiscale jaar 2007 was de voorraad al (...) uitgeput meer dan vier maanden voor de start van het fiscale jaar. De voorraad aan H1-B visa voor het fiscale jaar 2008 zal naar alle verwachtingen volgende maand al uitgeput zijn, dat is de eerste maand dat het mogelijk is om aanvragen in te dienen. (...) Dit jaar zal de voorraad voor het eerst al uitgeput zijn nog voor de studenten hun diploma behalen (...) In essentie vragen wij een hele oogst aan toptalent van buitenlandse studenten om na het behalen van hun diploma ons land te verlaten. (...)

Bill Gates voor de Senaatscommissie voor Gezondheid, Onderwijs, Arbeid en Pensioenen, 7 maart 2007 (PDF, video)

Reacties

#36600

traveller

 

Zou hij onze marokkaantjes willen als "creme de la creme"???

#36714

Joe

 

Ten vierde moeten ze een president krijgen die hoogstens half zo smerig en dom is als Bush, want met zo iemand aan het bewind schrik je een meerderheid van de buitenlandse intelligentia af om naar de US te emigreren. En als het toch een Republikein moet zijn, dan maar McCain.

#36716

Outlaw Mike

 

"...En als het toch een Republikein moet zijn, dan maar McCain."

McCain is in mijn ogen een "spent force" en ik meen dat de meeste Amerikanen daar zo over denken. Als ik naar de Republikeinse kandidaten kijk zie ik eerlijk gezegd niet direct iemand van het formaat, en met de vele kwaliteiten, van Bush. Maar ik moet dat nuanceren in die zin dat voor Bush toonde wat voor een bekwame President hij was, dus na 9/11, ik ook geen hoge pet van hem op had.

Misschien Duncan Hunter. Hij is geen RINO (Republican In Name Only) en het enige wat ik op hem kan aanmerken is dat hij eerder protectionistisch in ingesteld. Bof, daar zou ik nog mee kunnen leven. Als je naar Polen kijkt, zijn de broers Kaczinsky ook niet direct vrije markt adepten, maar het positieve aan dat soort "rightwingers" is dat ze zich eigenlijk niet met de economie moeien, wat alleszins beter is dan idioten die menen dat ze, zeg maar, 200.000 jobs kunnen creëren. Polen doet het dan ook uitstekend. Enerzijds is het een standvastig baken van ethisch conservatisme in een hedonistisch Europa, anderzijds boomt de economie er als nooit tevoren. Polen is in het verleden al essentieel geweest voor West-Europa's welzijn (1683 en 1923) en kan, of zal, het in de nabije toekomst ook zijn. Zij het dan niet direct op militair vlak zoals bij de twee vermelde gelegenheden.

#36718

Cogito

 

of beter nog: Ron Paul.

#36722

traveller

 

@ NicolasRaemdonck

Ik weet niet hoe oud je bent, maar ik heb de ganse Nixon-geschiedenis live meegemaakt en met open mond de televisie uitzendingen gevolgd, het was SCHANDALIG.
Nixon maakte één fout: hij dacht dat de pers het presidentschap nooit zou aanvallen terwille van de toekomstige presidentiele authoriteit, was hij even mis.
Aan wat was hij schuldig? Hij zei dat hij nooit over Watergate was geinformeerd geworden, dat was een leugen en daarvoor moest hij boeten.
Hij had echter nooit opdracht gegeven tot Watergate en die opdracht was trouwens idioot en zinloos.
Nixon heeft de VS UIT VIETNAM GEHAALD, Kennedy, een leugenaar, hoerenloper en bedrieger had de VS erin gesleurd door de moord op Ngo Dinh Diem en dat was een moord op een bevriend staatshoofd, maar dat was geen probleem voor een democratische president, die mag dat.
Verder heeft Nixon China voor het westen geopend en Rusland tot toegevingen gedwongen als eerste.
Breznjev heeft nooit begrepen wat er met Nixon gebeurde, hij dacht dat Nixon de grootste president ooit van de VS was en ik denk het ook, samen met nog 2 andere presidenten(Lincoln en Reagan)

#36724

LVB

 

@Nicolas: "Nixon (...) deed mee aan de escalatie van een guerilla-oorlog.

De grootste "escalatie" in termen van aantal Amerikaanse soldaten in Vietnam, vond plaats onder Johnson. Nixon haalde de VS inderdaad weg uit Vietnam, maar om dat te bereiken moest hij wel Noord-Vietnam aan de onderhandelingstafel krijgen en toegevingen laten doen. Daarvoor liet hij zware bombardementen uitvoeren op Hanoi en Haiphong. Dat zou je eventueel als een "escalatie" kunnen beschouwen, maar zo zie ik het niet.

De toegevingen van Noord-Vietnam kwamen er, de VS trokken zich terug, en Noord-Vietnam hield zich vervolgens niet aan de afspraken. De rest is geschiedenis, Noord-Vietnam veroverde Zuid-Vietnam, en in de geschiedenisboekjes staat dat Vietnam werd "herenigd".

#36725

traveller

 

Nog een kleine informatie, Kissinger was er van overtuigd dat het niet zou lukken om de vietnamezen tot vrede te krijgen en pleitte voor meer soldaten op de grond. Nixon heeft Kissinger letterlijk naar Parijs en de onderhandelingstafel geschopt, Kissinger was bang zijn reputatie te verliezen. Nadien was HIJ de gevierde onderhandelaar.

#82205

Cogito

 

Mogen Mensa-leden zowiezo binnen in de States (ik bedoel applyen voor citizenship)?
Niet dat ik daar lid van ben of zo, maar dit is een gerucht dat ik gehoord heb.