Jean-Marie Pfaff, racistische kontschopper?

Jean-Marie Pfaff, voormalig doelman, wandelend reclamebord en nog zoveel meer, is het onderwerp van een rel. Op vakantie in Barbados gaf hij de tuinman van zijn hotel een zacht schopje op de kont. Een filmploeg van VTM filmde alles, want zoals bekend wordt zowat alle doen en laten van Pfaff gevolgd met het oog op de reality-show "De Pfaffs".

Let in het filmje hieronder, een citaat uit het VTM-nieuws, heel goed op de derde seconde, want daar speelt de schokkende kontschop zich af. Let ook op de laatste vijf seconden van het filmpje, waarin te zien is hoe Pfaff zich excuseert, waarop de tuinman reageert met "you're welcome". De vrouw van Jean-Marie legt het daarna nog eens uit, voor het geval u het niet begrepen zou hebben.

Mensen in de kont schoppen is onbeschoft, hotelpersoneel in de kont schoppen is nog onbeschofter. Jean-Marie zit dus helemaal in de rol die we van hem gewoon zijn, hij hoeft maar zichzelf te spelen. Maar - nu wordt het pas erg: wie goed toekijkt, ziet dat de tuinman in kwestie een donkere huidskleur heeft. O ramp, Jean-Marie Pfaff heeft een neger in de kont geschopt! De voor de hand liggende conclusie in België anno 2007: rrrrracisme!

Gelukkig brengt de hoeder van de verdraagzaamheid, het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding (CGKR), een door de overheid opgericht en gefinancierd orgaan (werkingskosten in 2005: 5,5 miljoen euro waarvan 4 miljoen euro personeelskosten), de redding: het gaat een brief schrijven naar Jean-Marie Pfaff om uitleg te vragen over de kontschop en over het eventuele racistische karakter ervan. Ook VTM mag een brief verwachten met een vraag om uitleg waarom er beelden van deze racistische kontschop werden uitgezonden. Het Centrum gaf ook al een eerste reactie vrij:

Dit is betreurenswaardig gedrag van een rijke blanke tegenover een arme zwarte.

En daarmee is alles gezegd. Niet zozeer over Pfaff en de tuinman, maar over het CGKR. Die uitspraak toont aan hoe de gelijkekansen-industrie elke menselijke daad interpreteert, situeert en duidt binnen machtsvelden en machtsverhoudingen: blank-zwart, rijk-arm, wij versus zij. Discriminatie bestrijden door bij elke mogelijke gelegenheid de klassenmaatschappij of het kolonialisme virtueel - in de eigen fantasie - te reconstrueren.

Meer over deze kontschop bij Freaq Show, Socialistisch België, Bart Debie, Smithson's Place, Computertaal weblog, Geert Stadeus, Daily Learnings, Preskop.

Update: Poll op De Standaard Online.


Update: transcriptie van het optreden van Jozef De Witte van het CGKR in 'Voor de Dag' op Radio 1, dinsdagochtend:
Kijk, ik hoor dat veel mensen verontwaardigd waren over het optreden van meneer Pfaff in die serie, waar hij op zeker moment gewoon een schop voor de kont verkoopt van een medewerker van dat hotel of dat resort.

Ik denk dat het op zijn minst de moeite waard is om te vragen aan meneer Pfaff wat zijn motivatie was om dat te doen. Ik kijk ook naar de tv-zender, want ik vind ook dat de tv-zender in vraag mag gesteld worden die dat soort taferelen gewoon uitzendt alsof er niets aan de hand is.

Ik denk dat het goed is om wat uitleg te vragen: wat heeft daar een rol gespeeld, wat is daar aan het gebeuren geweest, wat was de motivatie van meneer Pfaff om dat te doen en wat was de motivatie van de tv-zender om dat soort beelden dan maar gewoon onverkort uit te zenden. Het geeft toch een merkwaardig beeld van hoe wij, Westerlingen, Belgen, Vlamingen, omgaan met andere culturen blijkbaar. (...)

[Wat gaat u doen?] Kijk, wij starten altijd met een brief hé. Wij vragen uitleg, wij vragen toelichting, wij vragen informatie. (...) maar in ieder geval een signaal te geven dat dit ons toch wel erg ver lijkt te gaan. (...)

Dit citaat wordt best gearchiveerd voor het nageslacht, als voorbeeld van inquisitievormen uit de eenentwintigste eeuw. En dan nog betreffende feiten die zich afspeelden buiten de jurisdictie waarvoor mijnheer De Witte bevoegd is, althans los van de uitzending door een Belgische omroeporganisatie. Bemerk ook hoe de heer De Witte in zijn voorlaatste zin de daden van één individu representatief acht voor een hele gemeenschap. Hoe noemen ze zoiets? Amalgaam?

Reacties

#38052

peter winterson

 

Ik vind dat die zwembad-boy nu ook JM Pfaff in de kont zou mogen schoppen. Dan staan ze quitte. En als VTM dat uitzend wil ik daar nog wel eens mijn lodderig oog op laten rusten.

Voor de rest wel een grappig fait divers overigens.
Much ado about nothing.

#38053

yupie

 

In Nederland gebruiken ze daar een prachtige uitdrukking voor: het moet niet gekker worden.

#38054

Bompa

 

Het racistisch ex-doelman incident, JM Pfaff de racistische ex-doelman, De racistische familie Pfaff uit Brasschaat.
De door het CGKR aangeschreven racistische ex-doelman uit Brasschaat. Gewoon een hint voor de PC-journalisten om in de toekomst te verwijzen naar JM Pfaff. Zielig, maar ja , je moet consequent zijn hé? Misschien tijd om een 700 man-tellend evennement te organiseren op de markt van St. Niklaas, nu nog enkel 700 poolboys vinden. Of is dit de eerste stap van de lancering van JM als politicus voor die – je weet wel – veroordeelde partij? Zondag zit JM in de Zeverende dag, en maandag in de laatsteshow op de BRT ? Ochja , neen dus, de foute partij.
Ofwel worden de Pfaffs afgevoerd, of spant men JM voor de pc-kar. Tja, kiezen tussen je carrière of behandeld worden als een choleralijder,... t’is ni gemakkelijk.

#38056

Leo Norekens

 

Persoonlijk zou ik die zwarte ook niet in z'n gat geschopt hebben. De Witte daarentegen, en hij zou nog niet eens voorovergebogen moeten staan... Het zou mij zelfs niet uitmaken of hij met z'n rug of naar mij gekeerd stond of niet.
En hij zou niet moeten klagen over half werk, het zou àf zijn.

#38059

Katrien Drijvers

 

't Was 1 april zeker?! Bedankt, CGKR, om eens goed te laten lachen ...

#38060

Eric Jans.

 

@ VRT, VTM, RTBf, RTL-TVI...

Ik stel een samenwerkingsverband voor waarbij jullie naar de bestemming van de feiten afreizen met elk één of twee cameraploegen om de tuinman in kwestie terug op te sporen en een persconferentie te laten geven.

Deze zaak moet tot op het bot worden uitgevlooid?

- Heeft Jean-Marie ooi een racistische grap of bemerking gemaakt?
- Voelde de tuinman zich beledigd?
- Kreeg hij al eerder zo'n trap in zijn kont?
- Is hij gelukkig met de actie van de Belgische regeringsadministratie van het CGKR?
- Denkt hij dat hij ook zo'n trap gekregen zou hebben indien hij de beschikking had gehad over een gele, een witte of een rode kont?
- Heeft hij al gedacht aan een advocaat?
- Weet hij dat de Belgische regering eventueel zo'n advocaat ter beschikking kan stellen?
- Eist hij een morele schadevergoeding?

Ik wil het nu ook wel al-le-maal weten!
Dat we over de zaak Dutroux nooit het fijne te weten zijn gekomen; dáár kan ik inkomen. Maar déze keer wil ik dat alle Belgen eisen dat we hier eens eindelijk tot op het bot gaan!

#38061

Nicolas Raemdonck

 

Dit is uiteraard ridicuul en echt schikwekbarend. Als JM P. een blanke klusjesman had een schop gegeven (wat hij evengoed zou doen) dan had er geen haan naar gekraaid maar een zwarte, oei, tis waarschijnlijk nen racist.

Als we zo voort doen, zullen de mensen de zwarten gaan mijden want al wat je doet of zegt tegen je zwarte medeburger kan geïnterpreteerd worden als racistisch. Laat je hem niet voor op de bus. Racist! Word je aangenomen en hij niet. Je bent een racist. Maak je een grapje tegen hem (dat niet etnisch gekleurd is) Racist, want je spot met zwarten. Enzoverder...
Waar zijn we mee bezig. Denkt het centrum dat ze daarmee echt de zwarte gemeenschap of andere allochtonen helpen? Dat ze daarmee het echte racisme bestrijden??

Het antwoord is dat het niets uithaalt.

#38063

Nicolas Raemdonck

 

Bij de Standaard ook niets dan afwijzende reacties tegenover het centrum te vinden.http://www.standaard.be/men...

#38067

LVB

 

update toegevoegd onderaan het artikel: optreden van Jozef De Witte in "Voor de Dag" op Radio 1.

#38068

Alain De Bruyne

 

Jongens, jongens toch dit is toch duidelijk opgezet spel. De kijkcijfers van pfaff daalden en dus moest er iets gevonden worden. Iets dat het nieuws haalt en dus...
En jullie lopen er met je ogen open in. Altijd naar het hele plaatje kijken als je kritisch wil blijven.

#38071

Peter Fleming

 

Ik heb compassie met die van het CGKR, ze nemen zich daar veel te veel serieus...

#38072

Joe

 

het "incident" heeft volgens mij ook niets met racisme te maken. 't zijn gewoon brasschaatse nouveau-riche platituden. waar ik geen last van heb.

#38076

A.Rouet

 

Ik behoor tot de 67,37% uit de poll van De Standaard, laat dat duidelijk zijn. Toch las ik hier iets te vaak dat één Vlaming op vier niet mag worden over het hoofd gezien.
Dus hebben jullie ook wel begrip voor die 32,63% neem ik aan?

#38077

Luc van Balberghe

 

Jozef De Witte liegt dat hij 'zwart' ziet: "Kijk, wij starten altijd met een brief hé. Wij vragen uitleg, wij vragen toelichting, wij vragen informatie. (...)"

Ik kreeg nooit een brief van het Centrum. Er werd wel een complot gesmeed met hun propagandakrant om me te brandmerken en daarna kon ik het gaan uitleggen bij de Federale. Uitleg gevraagd? Toelichting? Me hoela! Bang voor een geargumenteerd antwoord en een spiegel waarin ze de boter op het eigen hoofd konden zien, wellicht.

#38079

A.Rouet

 

Dat gevaar loopt De Witte nu natuurlijk, dat een heer als hierboven zijn wagonnetje (parabel van de bunzenbrander en de bosmieren) aan dat van populaire Jean-Marie hangt.

#38080

vtr

 

Als men zich hiermee reeds gaat bezighouden (het is niet meer dan de boertigheid van Pfaff), dan zal men ieder contact tussen een blanke en een zwarte met een vergrootglas moeten beginnen bekijken. Gevolg: het wederzijdse wantrouwen groeit nog veel meer en voor je het weet leven we in een achterdochtige verklikkerstaat.
Waarom doet dit me allemaal toch zo aan het stalinistische communisme denken?

#38081

koen

 

Wat een smerige zet van het CGKR ... 'de Jean-Marie' zomaar ineens 'meneer Pfaff' beginnen noemen ... ronduit gemeen of ben ik weer paranoia en is het toch gewoon wereldvreemdheid ?

#38082

ivanhoe

 

"een door de overheid opgericht en gefinancierd orgaan (werkingskosten in 2005: 5,5 miljoen euro waarvan 4 miljoen euro personeelskosten), "

Wablief? 4 miljoen euro personeelskosten? Hoeveel volk werkt daar dan?

Voor de rest idd gewoon een boertigheid die Pfaff zeker ook bij "nen witten" had gedaan. Het is al zo gekomen dat je je gedrag moet aanpassen wanneer je met een anderskleurige omgaat, ook al ben je geen racist. Dit is gewoon racisme aanwakkeren.

Aan de andere kant, het feit dat ze de excuses van Pfaff niet ondertitelen duidt ook wel op een manipulatie van VTM lijkt me...

#38083

raf

 

@A.Rouet:

'Dat gevaar loopt De Witte nu natuurlijk[...]'
Dat heb je goed gezien. Voor sommigen kon het Centrum al
niet veel goeds doen. Nu is het aantal critici waarschijnlijk toegenomen. Moet De Witte niet overwegen om niet op elke slak zout te leggen?

#38084

Leo Norekens

 

"Dit citaat wordt best gearchiveerd voor het nageslacht, als voorbeeld van inquisitievormen uit de eenentwintigste eeuw."

Sterker: het zou in zoveel mogelijk talen moeten vertaald worden en op het internet verspreid (Waarop wacht The Brussels Journal?). De Witte zal het aan zichzelf te danken hebben als zijn Centrum van vandaag op morgen opgedoekt wordt.
Helaas is deze ambtenaar niet persoonlijk aansprakelijk voor de schade en de verspilling van belastingsgeld. (Iemand zou wel eens Thatcher kunnen citeren: "We want our money back"...)

#38085

dd

 

"Dat gevaar loopt De Witte nu natuurlijk, dat een heer als hierboven zijn wagonnetje aan dat van populaire Jean-Marie hangt."

Dat is wel een zeer griezelige uitspraak.

Want onze creep-Voltaire lijkt hier te zeggen dat, zolang het CGKR voor hem onsympathieke mensen aanpakt, het allemaal niet zo erg is. Of dat hij dat zelfs toejuicht, zolang het CGKR zich dus kan beperken tot de (in zijn ogen) "Van Balberghes van deze wereld".

Nee, dit is niet een "genietbare oneliner", dit is meer een "eyeopener".

#38086

Willy

 

Het is nog altijd april hé. Krijgen we nu na Rob Klop een Pfaff Pardaff ? Toogstrategen sluiten af met : Hou je mond of een schop in je kont. Een voetballer schopt al eens tegen iets, een wielrenner pakt wel eens iets, en schutter schiet wel eens. Een schrijvelaar is helaas wel moreel verplicht al eens iets te schrijven.

#38087

Willy

 

@Luc, zoals uw klokje tikt, zo tikt het nergens. Jawel, verderop naar het oosten.

#38089

Briggs

 

Oh jongens, wellicht wou het CGKR dat hun logo ook op de col van JM Pfaff zou komen. Dat het CGKR JM Pfaff eens gaat vervolgen, dat ze hun eigen graf delven. Niemand die ik ken die hiervan wakker ligt...het was onbeleefd maar het brandmerken als racisme omdat de tuinman een 'gekleurde arme tuinman' is en JM Pfaff een 'rijke blanke' spreekt van een vooringenomenheid ter grootte van China. Er zou eens iemand het CGKR voor de rechter moeten slepen wegens 'antiblankracisme'. Soit, dat ze de pot op kruipen.

#38097

thylbert

 

verbazingwekkend... Pfaff dacht dat hij de leukste was, en ja ik zie het mezelf ook wel doen, en lap, het CGKR bemoeit er zich mee. Gewoon omdat het een zwarte betrof. Eerlijk gezegd, dit is hallucinant. Het CGKR(=Spaanse inquisitie?) kweekt VB-stemmers met een razend tempo en ik vraag me af of ze het niet expres doen.

#38101

woody

 

JM en zijn onderontwikkelde bende gewoon afvoeren.
Maar ja... waarschijnlijker is hij nu populairder dan ooit.
Lang leve de debilisering van onze samenleving ... Dank U VTM!

#38103

Ghislain

 

Wie zich zich belachelijk maakt is nationale held JM Pfaff zelf, niemand anders. Hij geeft hier daarenboven wegens zijn dom gedrag het slechte voorbeeld aan kinderen.
Of het centrum zich moet echt druk moet maken daarover is nog wat anders. Maar het kan geen kwaad even de vraag te belichten wat een motivatie is. Normaal doet men dat niet, zelfs niet als grap.

#38106

bart

 

Het Centrum voor gedachtencontrole moet vooral zo verderdoen, het kan alleen maar helpen om de ogen te openen van het ruime publiek.

#38119

Koen Godderis

 

Het centrum werkt contraproductief. Hoe meer ze daar van zich laten horen, hoe meer mensen een afkeer krijgen voor het politieke beleid (Paarse regering van Vandelanotte-Verhofstadt-Di Rupo) dat deze instantie in het leven heeft geroepen. Om nog maar te zwijgen van de miljoenen euro's die wij voor dit nutteloos centrum betalen. De regering geld tekort? Is niet moeilijk wanneer je het belastingsgeld zo verspilt. En iedereen is blijkbaar vergeten waarom dit centrum werd opgericht. Tegen het Vlaams Belang ... wat dacht je? Het heeft alleszins veel geholpen. Mensen moeten niets weten van al die centra die doen terugdenken aan de periode 40-45. De Nazi's hadden hun Gestapo. Wij de gedachtepolitie van het CGKR. En wat Pfaff betreft. Laat die mens toch eens met rust. Dit was gewoon een grapje. En dan nog. Gaat België opeens zich mengen in de justitiële gang van Barbados? We maken ons weer onsterfelijk belachelijk.

#38147

Cogito

 

@A.Rouet:
"Dus hebben jullie ook wel begrip voor die 32,63% neem ik aan"

Ik ben alleszins zeer bezorgd om hen, dat de brainwashing zulk peil reeds bereikt heeft vind ik een ernstige zaak. Overigens moet dit cijfer worden gerelativeerd aangezien alle negers en andere gastarbeiders en inwijkelingen daar waarschijnlijk bij zitten. De Vlaming weet beter dan 33% - 22 of zo, wat toch ook al ernstig is. Maar het leuke van brainwashing is: zodra het stopt, ebt het effect snel weg. Laat ons dat als een hoopvol lichtpuntje beschouwen.

#38148

Cogito

 

"Het slachtoffer schrikt zich een hoedje".
Hij had dat hoedje al op!
En hij schrok helemaal niet, wat toch géén detail is...

#38153

A.Rouet

 

@ 32,63%

'alle negers en andere...' worden er zo maar... uitgeschopt.

#38165

Mark Peeters

 

LEEUWEN-KUIL voor DANIEL VANBUYTEN en bisschop LEO-nard
Twee jaar geleden stierf "de POOLSE paus" in ROME. En daarom hadden we vorig jaar een "MP3-moord" op Joe VanHOLsbeeck gehad door twee POOLSE ROMA-zigeuners. En daarom wordt het mp3-geluid "vandaag" op 90 decibel gezet...En was er daarom dus een vervolg met de "racistische GAT-stamp van Jean-Marie PFAFF", die vroeger nog een "zigeuner" was en die daarna de "doelman" was van Bayern Munchen, waar ook de "huidige paus" de aars-bisschop was en waar nu "DANIEL" VanBuyten speelt. Gisteren scoorde hij tweemaal in de "leeuwen-kuil" van "San Siro"... Aarts-bisschop DANEELS probeert een "positieve" boodschap te brengen, die dan weer door LEO-nard wordt vernietigd met zijn uitspraak dat de homofielen ab-normaal zijn...(LEO=leeuw, Daniel in de leeuwen-kuil,Pfaff=pfaaps,HOL=GAT=DuTrou)
PS1. Munchen kreeg nog een "onterechte penalty" voor een zogezegd fout op "KAKA"... Allemaal escatologie...
PS2. De woonwagenbewoner Piet PFAFF was gisteren op de hollandse TV...(een ver familielid van Jean-Marie, die dus als kleine jongen ook leefde in een woonwagen..)

#38168

raf

 

Mark Peeters. KRAM STERTEEP. Ik zag vanavond de Grote Beer. Is een STERrenbeeld. Hing aan een KRAM in het firmaMENT. Velen worden deMENT. Martina HINGis is ook een STER. Of hangt een STER aan TEEP in het firmaMENT? TEEP=TAPE. Dronk toevallig MARTINI vanAVOND. Met SPA. Sp.a=ROOD. Yolande AVONDROOD is niet van de sp.a, wel van OPEN-VLD. Vanavond LANDDE Guy Verhofstadt in Zaventem. OPEL is in Antwerpen. YoLANDE ook.

En nu gij weer.

#38169

Cogito

 

@Leo Norekens: laat ons samenwerken!
Stampt gij De Witte Pater onder z'n kont, ik stamp 'm onder z'n kl...
Kwestie van dat 'm niet zou vallen...;-)

#38170

Cogito

 

'alle negers en andere...' worden er zo maar... uitgeschopt.

Niks van A.Rouet, er wordt niemand buitengeschopt. Regeringen hebben zich niet de arrogantie aan te meten te zeggen waar ik mag of niet mag wonen. En dat geldt dan natuurlijk ook voor U of ieder ander.
Waar het om gaat is dat migratie door de migranten moet betaald worden. Als een neger uit Oeganda naar hier kan komen werken voor kost, inwoon, ziekenkas en 100 euro zakgeld per maand als tuinman bij een gezond tweeverdienersgezin, dan is dat toch veel beter dan creperen in Oeganda? Het is toch ook veel beter dan aan den dop te staan en bij het ocmw rond te hangen omdat hij het minimumloon niet kan opbrengen voor een baas?

#38178

Blok E

 

arm arm vlaanderen. Racisme....mijn gat....

#38180

oxbow

 

@Koen Godderis: "Het centrum werkt contraproductief. Hoe meer ze daar van zich laten horen, hoe meer mensen een afkeer krijgen voor het politieke beleid"

De oorzaak van die contraproductiviteit is toch grotendeels te zoeken bij het super'selectieve' van dat centrum. Ze baseren zich immers altijd op 'hun' interpretatie van de feiten; zij beslissen wat racisme is en wat niet.
(Lees: wat politiek gunstig uitkomt voor bepaalde partijen)

Onderzoek of zo hoeft blijkbaar niet meer; dat komt achteraf wel, want personen voor de schandpaal brengen is véél belangrijker en brengt politiek meer op. En als de publieke opinie blijk geeft van gemor, dan helpt de media wel een handje om het de kop in te drukken.

Maar die hypocrisie begint de laatste tijd danig groteske vormen aan te nemen: een tijdje terug was er bv de 'hang-de-aap-niet-uit' campagne. Het CGKR en de media zou er wel eens korte metten mee maken. Maar waar was het CGKR toen diezelfde media na de IQ-test geen kans onbenut liet om Jacky Lafon denigrerend te vergelijken met.. een aap? Kleine vergetelheid? :)

#38190

Filip

 

Niet dat het veel relevantie heeft maar de "verontschuldigingen" van Pfaff klinken mij toch in de oren als "thank you"?

#38194

Louis

 

Ik dacht eerst ook dat het als grap zou kunnen geïnterpreteerd worden; maar toen zag ik de beelden.
Het is duidelijk wat hier aan de hand is: JM moest zijn "voetjes" wassen (je ziet duidelijk dat hij met zijn hoofd naar zijn voeten kijkt) en de zwarte tuinman stond in zijn weg. Je laat JM toch niet wachten zeker!
Maar ja, wat kan je van de P.'s verwachten? Was er ooit ook eens geen "incident" met een schoonzoon in een ziekenhuis?

#38196

koen

 

Louis, je hebt hier een punt, in zo'n duur luxe resort hoort het idd niet dat een werkman een gast laat wachten, dat is voor die kerel een beroepsfout, was JM gaan reclammeren, was de jongen zeker zijn job kwijt, er staan er daar immers gelijk 20 anderen klaar om 'poolman' te spelen ...

#38198

dd

 

"in zo'n duur luxe resort hoort het idd niet dat een werkman een gast laat wachten"

Ik hoop dat dat sarcasme is.

JM is een boerke met geld.

#38235

Bram De Sutter

 

Bovendien is Herr de Witte von der Gestapo een grote lafaard. Op Radio1 zat hij de gans tijd te doen alsof ze slechts 'onder grote druk van de VTM-kijkers' een briefje hadden gestuurd. Zomaar iemand publiekelijk brandmerken op kosten van de overheid mag hier dus blijkbaar. Pfaff zou ze verdorie voor het gerecht moeten slepen voor laster en eerroof.

Opdoeken die rotsooi alvorens de democratie volledig om zeep is!

#38243

jan van steen

 

Dit is geen "betreurenswaardig gedrag van een rijke blanke tegenover een arme zwarte", maar eerder betreurenswaardig gedrag van het CGKR dat als aasgieren de media afschuimt naar opportuniteiten om bekende personen in een slecht daglicht te stellen en zelf wat mediabelangstelling te krijgen.

Iedereen met een IQ boven de 100 zal wel inzien dat JM hier gewoon eens onozel wil doen voor de camera.

Dat de man zwart is, is louter toeval. Als je zo'n futuliteiten al als rascisme gaat bezien, gaan mensen in de toekomst andere culturen en rassen gaan mijden waardoor je juist de integratie tegenwerkt. Je gaat op deze manier terug een apartheid creëren i.p.v. een samenleving waar verschillende rassen en culturen geïntegreerd zijn.

Wat zou anders het alternatief zijn? Enkel naar vakantiebestemmingen gaan waar ze expliciet géén zwarte medewerkers hebben? Hmmm, I don't think so...

Dat je een opmerking hebt over JM zijn 'schop onder de kont', OK. Humor is voor iedereen verschillend. Maar zoek geen problemen waar er geen zijn hé.

Jan

#38251

Benny Marcelo

 

@Leo Norekens: ge kunt misschien beter effe wachten tot arouette zijn kont presenteerd aan de witte. Daar gaat ge ne knal kunnen tegen geven.

#38259

Leo Norekens

 

Ach Benny, de persoon die je daar noemt bezorgt mij hoogstens een beetje jeuk. De Witte daarentegen... daar spreken we van eczeem, maagzuur, aften, retrobulbaire conjunctivitis, hoge koorts en waterige stoelgang. Om van stenen kloten nog te zwijgen.
Een horrorfiguur. Potsierlijk, maar met een angstaanjagend belang.

#38261

vuurland

 

@Leo: we kunnen alleen maar hopen dat hij niet alleen voornaam en methodes gemeen heeft met McCarthy, maar dat hem ook dezelfde toekomst wacht: onsterfelijke belachelijkheid.

#38324

E.V.

 

Komaan gasten, serieus blijven... Pfaff is een rijke blanke kerel in een duur luxe-ressort ergens in de pampa's en geeft een armeluiskerel die daar werkt een schop in zijn kont... Die dingen gebeuren dagelijks, waar maken we ons dus druk over?

Over het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding natuurlijk...

#39456

pfaff fan

 

tjonge jonge het is maar een schop onder de kont waar maakt iedereen zich druk om!!!

#39924

eric

 

Kannibalen onder mekaar...
Een familie kannibalen houdt een gezellig feestje thuis.ro

Grootmoeder staat in de keuken een mens te braden op traditionele Wijze.

Een van de kinderen vraagt
"Oma welk mens heb je deze keer klaargemaakt".
De grootmoeder antwoordt :
"Wij eten deze keer gebakken Antwerpenares uit Braschaat
Waarop de kinderen allemaal tegelijk roepen
"Ik wil de nek!!, Ik wil de nek van KELLY

Eric 26/04/2007

#40032

Andy

 

Heel fout.
Waar moet dat heen dat anno 2007 mensen nog ermee denken weg te komen dat je mensen kunt schoppen, laat staan omdat je denkt dat ze ''het'' niet goed doen en je de betweter kunt uithangen.
Laat meneer Pfaff nu collectief hun schop terugkrijgen..Kijken of hij het ook als een grap ervaren zal.

#45510

EP

 

Waar is het CGKR eigenlijk mee bezig ? Mijn gedacht : een bende onruststokers !
Waar gaat het tegenwoordig naartoe ? Als blanke kan je geen letter meer fout zeggen want dan ben je racist . Misschien niet meteen samenhangend met dit onderwerp , maar als je door één of andere tegenslag hulp moet gaan vragen in België bij de sociale dienst ( ocmw ) wordt je in 95% van de gevallen wandelen gestuurd maar die “ anderen “ , daarvoor wordt alles gedaan . Als Belg mag je ( bij wijze van ) onder “ de brug “ gaan slapen . Wat gebeurd er als een niet blanke een schop verkoopt aan een blanke ? Gaat het CGKR dit dan ook zo aanpakken ? Ze werken het allemaal in de hand . Zoals er reeds eerder iemand schreef , gaan mensen in de toekomst andere culturen en rassen mijden waardoor je juist de integratie tegenwerkt . Op den duur verdrijf je de mensen uit hun eigen thuisland .
Goed , je hoeft geen schop aan iemand te verkopen , voor eender welke rede dan ook . Volgens mij zijn er veel meer andere zaken die meer aandacht en fondsen voor werking nodig hebben dan het CGKR .

Als ik zo af en op het internet de Belgische kranten lees en af en toe eens het nieuws van één kijk op BVN tv , ben ik heel erg blij dat wij deze zaken niet meer dagelijks meemaken en dat ons zoontje nog zonder problemen en na te denken over deze zaken buiten op straat kan spelen en naar school kan gaan . Wij zijn enkele jaren geleden , zeker niet voor deze redenen , vertrokken uit België , maar we merken het wel . Waar we nu wonen is iedereen gelijk , iedereen krijgt hetzelfde en / of heeft recht op hetzelfde . Of er nu een ingezetene een schop verkoopt aan een buitenlander of andersom , er wordt op dezelfde mannier gereageerd en indien nodig ingegrepen . Er is hier niet zoiets als het CGKR dat er zich mee bezig houdt en dat is hier niet nodig ook .

#62213

nikki

 

Sjonge jonge zwaar overtrokken, als een "blanke" wat doet tegenover een "zwarte" ben je meteen een racist. Waar gaan we naar toe in deze wereld en waar zijn we NU al mee bezig.

#78326

jokke

 

tmust nog eens zo hed zen -.-

#89394

la martina

 

Dit citaat wordt best gearchiveerd voor het nageslacht, als voorbeeld van inquisitievormen uit de eenentwintigste eeuw.

#95795

La Martina

 

Lets organisieren eine eins zu eins zu kämpfen. So wissen wir, wer kick ass dessen kann.

La Martina

#117230

Cogito

 

Het blijkt dus niets uit te maken waar ter wereld een Belg zijn "misdaden" "pleegt", in welk buitenland ook, binnenlandse berechting.

#117231

jvn1k

 

Dus ook die schietgrage kapoen Juan Carlos!